The headlines that made most buzz on this page
22/06/20 10:44
24.07% of the views
מאת וואלה!
כמה כסף אתם צריכים כדי להיחשב עשירים? הסכומים שרצים לכם בראש בוודאי נעים בין 7 ל-8 ספרות, אבל דו"ח שהתפרסם בצרפת על ידי L'Observatoire des Inegalites, גוף עצמאי לחקר חוסר השיוויון במדינה, חושף מה דרוש כדי להיכנס לעשירון העליון. זה הרבה, אבל לא מאוד. על פי הדו"ח, שמתבסס על נתונים מ-2017, כדי להיחשב עשיר יש להרוויח סכום גבוה פי 2.5 (נקי לאחר מס) מהשכר החציוני במשק. בצרפת השכר החציוני עמד על 1,370 יורו בחודש (כ-5,300 שקל), כך שכדי להיחשב עשיר אדם שחי בגפו צריך להרוויח כ-3,500 יורו בחודש (כ-13 אלף שקל לאחר מס). הנוסחה משקללת גם תא משפחתי, ולכן אם אתם זוג עם שני ילדים, תצטרכו להרוויח יחד 7,827 יורו (כ-30 אלף שקל לאחר מס).
22/06/20 00:20
12.96% of the views
מאת וואלה!
בדומה למגזרים אחרים, גם השוק הביטחוני הגלובאלי סופג טלטלה בעקבות משבר הקרונה - מקיצוץ תקציבים, דרך הכבדת רגולציה ועד השתנות הצרכים - והצרכנים. התבוננות על השוק הביטחוני המקומי איננה מציירת מציאות אופטימית כבעבר, עת מכירות התעשיות הביטחוניות שברו שיא בשנת 2018 והסתכמו בכ-10 מיליארד דולר בשנה; משכך, ייחודיותו של המשבר הנוכחי מחייבת התבוננות שונה גם בהיבט הביטחוני. התמורות המדיניות הצפויות בתקופה הקרובה, ובראשן שאלת סיפוח בקעת הירדן, עשויה להיות בעלת השלכות דרמטיות על התעשיות: ההישענות ארוכת-השנים על מכירות בשווקים ביטחוניים ידידותיים באירופה, ובפרט על ידידתנו כגרמניה, בריטניה, איטליה, פולין וצ'כיה - צפויה לעורר קשיים בהינתן הסיפוח. שורת עיצומים פוטנציאליים בהם מנופפים כבר עתה מוסדות האיחוד האירופי בבריסל, לצד לגיטימציה להמשך קמפיין BDS, עשויים להוות מכפלת כוח לרגולציה שעשויה ליפול כרעם ביום בהיר על התעשיות. אמנם, תרחיש אמברגו אמל"ח מלא איננו סביר (תקדים עיראק של סדאם חוסיין) אך די ולו במרכיבים מסוימים שעשויים להקרין לשלילה (לצד האפקט הפסיכולוגי) על התעשיות, הרואות ביבשת רכיב יסוד במודל העסקי. יתרה מכך, סיפוח עשוי לפגוע בשווקים נוספים רלוונטיים (מפרציות, אסיה, אמל"ט).
22/06/20 08:45
12.96% of the views
מאת וואלה!
כיצד יכולים אזרחים ותיקים לקבל בחינם כלים להתנהלות דיגיטלית בתחומי חיים חיוניים?
22/06/20 14:04
12.96% of the views
מאת וואלה!
אחרי מספר חודשים של עצירה דרמטית במשק, בשבועות האחרונים מורגשת חזרה לשגרה. עסקים נפתחים בהדרגה, חלק מהציבור חזר לעבודה, חלק עדיין לא, אבל נראה שכולם שואלים את עצמם מה ניתן להפיק מהמצב, וכיצד ניתן ללמוד ממנו ולהיערך לעתיד. לא מעט אנשים מחשבים מסלול השקעה מחדש, השקעה בצל הקורונה. האם זה הזמן לעשות השקעה כלשהי? האם רצוי לנצל את ירידות המחירים לקראת עלייה עתידית? האם כדאי להמיר את תיק המניות התזזיתי בהשקעה סולידית ובטוחה יותר? אחד מאפיקי ההשקעה המועדפים על ישראלים מאז ומתמיד הוא רכישת קרקעות כאפיק השקעה סולידי ויצירת רווחים כתוצאה מעליית הערך שמביא עמו הליך הפשרתן, שלעיתים נאמדת בעשרות ואף מאות אחוזים. משק בית נבון יודע ששינוי ייעוד של קרקע יכול להיות קפיצת מדרגה כלכלית משמעותית מאוד עבורו. ובכן, בענף הזה יש לא מעט אכזבות והדרך להצלחה בהשקעה בקרקע תלויה בגורמים רבים. קחו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם מעט להעריך את העסקה שעומדת בפניכם.
22/06/20 15:20
9.26% of the views
מאת וואלה!
קבוצת אתרי האינטרנט זאפ, הנמצאת בשליטת קרן אייפקס ישראל שמובילה זהבית כהן, מפטרת 100 מתוך 450 עובדים המועסקים בקבוצה - כך נודע ל"גלובס". המהלך, מעריכים בשוק, מתרחש לצורך התאמת מצבת כוח-האדם בקבוצה, בעקבות ירידה חדה בהיקפי הפעילות של זאפ בשל מגיפת הקורונה. מזאפ נמסר בתגובה כי "המשבר הכלכלי הביא את החברה לבחון את פעילותה והתאמתה לתנאי השוק המשתנים, כשהיא מושפעת מהפגיעה המתמשכת בעסקים הקטנים והבינוניים. לצערנו הרב, נאלצנו להיפרד מחלק מהעובדים שלנו, תוך שמירה מלאה על זכויותיהם". קבוצת האינטרנט זאפ פועלת בתחום הפרסום, השיווק ואספקת כלי ניהול עבור עסקים קטנים ובינוניים. החברה הוקמה ב-1968 על-ידי קבוצת עורק של מוריס קאהן תחת השם "דפי זהב", ועסקה בפרסום ובשיווק עסקים באמצעות מדריכים מודפסים. החל מאמצע העשור הקודם הרחיבה זאפ את פעילותה בתחום הפרסום והשיווק לעסקים באמצעות הפעלת אתרי אינטרנט. בין אתריה הבולטים נמנים אתר השוואת המחירים זאפ, אתרי המסעדות רסט, אתרי זאפ מתחתנים, זאפ דוקטורס, זאפ טרוול, זאפ דפי זהב ואחרים. זאפ, כך נכתב באתר החברה, "מנהלת עשרות אתרי צרכנות מובילים מעולמות תוכן מגוונים. אתרי הקבוצה מציעים לגולשים חוויית חיפוש נוחה עם מגוון כלים מתקדמים, המאפשרים לצרכנים לקבל החלטות חכמות".
22/06/20 08:29
7.41% of the views
מאת וואלה!
כתב אישום הוגש נגד חתנו של רמי לוי. כך עולה מדיווח שמסרה הערב קבוצת קמעונאות המזון לבורסה, זאת במקביל לסגירת התיק נגד לוי עצמו ונגד סמנכ"ל התפעול בחברה, כמו גם נגד רמי לוי שיווק השקמה תקשורת. זאת בשל "שימוש לכאורה שלא כדין במערכת למניעת הונאות" של חברת רמי לוי שיווק השקמה תקשורת. במסגרת זו מעדכנת החברה על סגירת התיק כאמור נגד לוי עצמו, מנכ"ל החברה, סגירת התיק נגד שמוליק לוי סמנכ"ל תפעול בחברה, ועובד לשעבר, זאת בכפוף לחתימה על הסדר מותנה. אלו במקביל להגשת כתב אישום נגד אופיר אטיאס, דירקטור ומנהל פיתוח עסקי בחברה ובעלה של יפית לוי-אטיאס, ונגד חברת הבת רמי לוי תקשורת.
22/06/20 14:15
7.41% of the views
מאת וואלה!
כ-684 אלף עובדים בישראל נעדרו מעבודתם בחודש מאי בשל נגיף הקורונה - כך עולה מנתוני סקר כוח-אדם לחודש מאי 2020 שמפרסמת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בירידה חדה לעומת נתוני חודש אפריל, אך יחד עם זאת יש לזכור כי תהליך הפתיחה מחדש של המשק החל כבר ב-20 לאפריל. עוד עולה מהנתונים כי מתחילת משבר הקורונה ועד סוף חודש מאי הופסקה עבודתם של כרבע מיליון שכירים, אך רובם המכריע לא החלו לחפש עבודה ולכן שיעור האבטלה הרשמי נותר נמוך והוא עומד על כ-4%. על-פי הנתונים, ירד מספר העובדים הנמצאים למעשה בחל"ת בכ-50% מהשיא של אפריל. מדובר בכ-684 אלף עובדים במאי לעומת 1.27 מיליון באפריל. היעדרות מעבודה יכולה להיות בשל יציאה לחופשה ללא תשלום, חופשת לידה, חופשת מחלה או חופשה רגילה. 1.46 מיליון עובדים נעדרו מעבודתם כל השבוע או חלק ממנו ומתוכם 949,800 עובדים נעדרו מסיבות הקשורות בקורונה. באחוזים עומד שיעור המועסקים שנעדרו מעבודתם בשל משבר הקורונה על 24.4% לעומת 39% באפריל.
22/06/20 20:02
5.56% of the views
מאת וואלה!
יו"ר בזק שלמה רודב פורש מתפקידו. החלטתו של רודב לפרוש מהתפקיד קשורה להידרדרות במערכת היחסים עם בעלי השליטה החדשים של בזק , קרן סרצ'לייט. ההחלטה של רודב לפרוש נעוצה במערכת היחסים שהידרדרה בחודשים האחרונים בינו לבין בעלי השליטה, וזאת לאחר שהתגלעו ביניהם חילוקי דעות משמעותיים סביב אופן ניהול השליטה והדירקטוריון. לאחרונה הופתעו בסרצלייט לגלות שרודב הוביל קו שמחזק את הדירקטוריון על חשבון סרצ'לייט. הדבר קרה אחרי שרודב החליט להזמין חוות דעת שמבצרת את שליטת הדירקטוריון על חשבון בעלי השליטה, וזאת למרות שבעלי השליטה התחייבו מול משרד התקשורת להכניס שינויים בתקנון החברה. האסיפה הכללית של בזק תמכה ברודב והעמידה את סרצ'לייט במבוכה, וכך קרה שהיא למעשה נמצאת בסוג של הפרה מול משרד התקשורת בכל הקשור לצו בבזק ולהיתר השליטה שניתן לה. רודב סבר שהמחלוקת פתירה ושמשרד התקשורת יעבור לסדר היום על כך שסרצ'ליייט לא מקיימת את הוראותיו, אבל ככל הנראה הדברים הגיעו לכדי מתיחות שהלכה והתגברה והיה ברור שלא תוכל להתקיים לאורך זמן רב. רודב פורש מבזק לאחר כשנתיים בתפקיד. רודב כיהן בעבר כיו"ר בזק בין השנים 2007 עד 2010. עם פרישתו אמר רודב, "היה לי הכבוד להיות חלק מקבוצת התקשורת הטובה והמובילה בישראל. אני מותיר אחרי קבוצה המנוהלת היטב, עם כיוון אסטרטגי ברור ומנהלים מצוינים, המוכנה לאתגרים של המחר בשוק התקשורת".