00:03:52 | ◀︎ | הנה עוד סיבה לא להצטרף לקבוצות בווטסאפ | |
08:41:52 | ◀︎ | טיקטוק שוב בכותרות, ושוב לא מהסיבות הנכונות | |
10:04:25 | ◀︎ | פיתוח ישראלי: הסמארטפון ישדרג את עצמו באמצעות אפליקציה | |
23:58:20 | ◀︎ | עבודה מהבית? חברות הסייבר מתגעגעות למשרדים |
The headlines that made most buzz on this page
08/09/20 00:03
51.02% of the views
מאת וואלה!
העובדה שיש מסרים שנשלחים ועלולים לגרום לווטסאפ שלכם לקרוס לא חדשה. הנוזקה החדשה מגיעה, על פי הבלוג האמין WABetaInfo, מכיוון הודעה תמימה למראה שנשלחת, כביכול, מאחד מאנשי הקשר שלכם. היא כוללת אותיות ומאפיינים לא ממש ברורים או מוכרים. ברגע שפתחתם את ההודעה וקראתם אותה (שימו לב, לא מדובר בקובץ, פשוט צריך לקרוא את ההודעה - האפליקציה שלכם תקפא. מאותו רגע תכבו, תדליקו, שוב תכבו ושוב תדליקו - לא יעזור, הווטסאפ שלכם כבר לא יחזור לעבוד.
08/09/20 10:04
28.57% of the views
מאת וואלה!
התסריט הבא מוכר כמעט לכל אחד: דגם הסמארטפון החדש הגיע לישראל והרצון לשדרג כבר מדגדג בארנק. בדיוק כאן מתחיל מסע הייסורים בין ספקיות הסלולאר השונות, במטרה לקבל את הצעת המחיר הטובה ביותר עבור הסמארטפון הקיים. מיותר לציין שרובן ככולן יציעו מחיר נמוך יותר משוויו האמיתי. והלקוח, שסבור שהמכשיר שברשותו במצב מצוין לא ממש מבין מדוע שוויו נחתך, נאלץ להתמודד עם הוצאה כספית גבוהה יותר ברכישת הסמארטפון החדש. כעת, יישום ישראלי חדש שפיתחה חברת TestM ישים סוף לסאגה הזאת ויאפשר לכל בעל סמארטפון לבצע בדיקה מכנית עצמית מרחוק, בסופה תוצג הצעת מחיר מותאמת לשדרוג, המבוססת על מצבו של הסמארטפון בזמן אמת. הטכנולוגיה החדשנית, שתציג רשימת דגמים חדשים ואת הפרשי העלויות הנדרשים לצורך רכישת המכשיר החדש, תהיה זמינה לכלל הלקוחות ולכלל הסמארטפונים הקיימים בשוק, כאשר צורת החישוב של הצעת המחיר תתבצע לפי פרמטרים של חברות הסלולאר השונות.
08/09/20 23:58
12.24% of the views
מאת וואלה!
הנהירה הגלובלית לעבודה מהבית גרמה לארגונים ברחבי העולם למכור את שטחי הנדל"ן שלהם. מעסיקים מהגדולים בעולם כמו אמזון, אינטל, טוויטר ופייסבוק, יצאו בהצהרות שלא יחזרו לעבוד מהמשרדים לפחות עד יולי 2021. למרות שענפים רבים במשק מצליחים לייצר תפוקה זהה שעובדיהם נמצאים בבית, ונראה שאין יותר ערך למשרד פיזי בעולם החדש לאחר הקורונה, יש חברות שעדיין מאמינות בחזרה למשרדים. "להערכתנו התפוקה בעבודה מהבית גבוהה יותר, ובכל זאת אנחנו מעוניינים בחזרה למשרדים", אומר אילן שטרן, סמנכ"ל משאבי האנוש בחברת הסייבר גארדיקור. "כבר שנים שאנו רואים שעובדים רבים כותבים על החברה במונחים רגשיים, באתרי קריירה כמו גלאסדור וברשתות חברתיות. האנשים העובדים בחברה מחוברים רגשית והתחלנו להבין שבתקופת הקורונה משהו בחיבור הזה חסר לאנשים. גם העובדים דיברו על זה ויזמו בעצמם מפגשים וירטואליים חברתיים, כמו מסיבת הפתעה של יום הולדת וירטואלית לאחד העובדים שכל העובדים עלו לזום לחגוג יחד, הפסקת קפה לצוות בפינת קפה וירטואלית, ערב קוקטיילים בזום ועוד. אבל ככל שעובר הזמן הרובד החברתי הולך ונשחק, אין מה לעשות. אנשים שוקעים יותר ויותר בעבודה בבית והחלק החברתי עלול להפגע לאורך זמן. בנוסף, חלק מהעובדים דיברו על הקשיים הרגשיים שיוצרת העבודה מהבית, עם תחושות בדידות וניתוק. כחברה, חשוב לנו לשמר את המרקם החברתי-אנושי שאצלנו בחברה הוא כל כך משמעותי. ההגעה למשרדים חייבת לבוא מבחירה ורצון של העובדים ולכן חשבנו איך אנו יכולים לייצר סביבת עבודה פיזית ורגשית שתגרום לרוב העובדים לרצות להגיע למשרד יותר במקום לעבוד מהבית. בשלב הראשון יצרנו מתחם נקי בתוך המשרד וקפסולות של צוותים אורגניים וצוותי משימה, שמגיעים אליו ליום עבודה שמשלב היבט חברתי והיבטים של עבודת צוות. ההיענות גבוהה ושביעות הרצון גבוהה מאד. בטווח הארוך יותר, מתוך הנחה שעולם העבודה השתנה ושגם לאחר הקורונה יגיעו בכל יום למשרדים רק 60-70% מהעובדים, החלטנו לשנות את סביבת העבודה ולייצר יותר שטחים ציבוריים שכיף להיות בהם יחד, כמו פינות ישיבה וחדר אוכל ומטבח, שיהיו אטרקטיביים ומרווחים יותר וזאת על חשבון חלק מחדרי הצוות. עובד שיגיע למשרד יוכל לבחור האם באותו יום הוא מעדיף לעבוד באיזור עם נוף לים, או במשרד המאפשר לעבוד בעמידה, או בחדר עם יותר או פחות אנשים. בגארדיקור יש נוהג עוד מיום הקמת החברה של ארוחות צהריים משותפות בתוך המשרד, אז מטבח וחדר אוכל נוחים יותר יאפשרו לנו להמשיך ולאכול יחד, להנות מהאנשים שמגיעים באותו יום ולשמור על התרבות היחודית שלנו."
08/09/20 08:41
8.16% of the views
מאת וואלה!
העובדה שפייסבוק מאפשרת שידור של תוכן שלא כולם היו רוצים לראות, בלשון המעטה, לא חדשה ועוררה הרבה ביקורות. כעת היא "גוררת" אליה גם את טיקטוק, שאם לא די לה בצרותיה עם הממשל האמריקני, צריכה להתמודד עם תלונות רבות של משתמשים. הסיבה היא סרטון של אדם שהתאבד בלייב בפייסבוק וסנכרן אותו גם לטיקטוק. הסרטון גרפי מאוד והצופים שנחשפו אליו הזדעזעו. מה הבעיה? שהוא עדיין ממשיך לקפוץ ולהיחשף גם למשתמשים שממש לא מעוניינים לצפות בו.