The headlines that made most buzz on this page
16/08/23 10:28
100% of the views
מאת וואלה!
אחרי ששיתפו פעולה באופן נקודתי לאחר הצגת תזכיר החוק, רשת 13, קשת 12 ותאגיד השידור הישראלי מתאחדים להקמת "פורום הערוצים הישראליים". מהפורום נמסר כי "יפעל במתכונת חירום על מנת למנוע את הפגיעה הצפויה בעצמאות התקשורת, בחופש העיתונות ובחופש היצירה בישראל כתוצאה מהרפורמה שמקדם שר התקשורת. במקום להתקדם לשוק חופשי ותחרותי הצעת החוק החדשה גוררת את שוק התוכן בישראל לשליטה ממשלתית על שידורי חדשות ונתוני רייטינג כנהוג במשטרים אפלים". טור עורך: "רפורמת קרעי" - הסיבה הבאה לחסום את איילון רפורמת קרעי היא תעתיק של רפורמת לוין: הממשלה רוצה לשלוט סופית בתקשורת היום שאחרי הצגת רפורמת קרעי: חדשות 13 על הכוונת "השליטה בתקשורת - קשקוש חסר שחר. אני השר הראשון שמשחרר שטחים כבושים"
16/08/23 10:16
0% of the views
מאת וואלה!
הכנס השנתי של איגוד דוברות ודוברי הרשויות המקומיות בישראל יתקיים במלון דן קיסריה בין התאריכים 25/11/23-22/11/23. בכנס ישתתפו שרים וחברי כנסת, בכירים בתקשורת הישראלית, מרצים מהאקדמיה, בכירים בצה"ל ובמערכת הביטחון ואישי ציבור רבים נוספים. אירוע השיא של הכנס שימשך 4 ימים: תחרות "כוכב העיר" לבחירת הדוברות המצטיינת בישראל. מטרת התחרות היוקרתית לקדם ולטפח מקצוענות, מצוינות ולעודד יוזמות חדשות בתחום, שילוב אמצעי תקשורת חדשים ורשתות חברתיות בשיטות פעולה מגוונות. הזוכה יקבל מטעם איגוד הדוברים פרס כספי בסך 10 אלף שקל, אשר ישמש במידת הצורך כמלגת לימודים. יו"ר איגוד דוברות ודוברי הרשויות המקומיות בישראל ודובר עיריית באר שבע, אמנון יוסף: "התחרות החשובה מתקיימת זו השנה העשירית ונועדה בין היתר לקדם ולטפח מקצוענות בתחום התקשורת. את הזוכה בתחרות תבחר ועדת שיפוט שתכלול נציגי ציבור ואנשי מקצוע בתחום ". אירוע חשוב נוסף שיתקיים במהלך הכנס: טקס הענקת פרס התקשורת לשנת 2023.
16/08/23 13:04
0% of the views
מאת וואלה!
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (רביעי) תוצאות סקר שבדק את עמדות הציבור בנוגע לתקשורת ולרשתות חברתיות. בלמ"ס אומרים כי מדובר בנתונים מהסקר החברתי - סקר שנתי שיש לו שאלות קבועות ופרק מתחלף כל שנה בנושא אחר, וכי הנתונים מתייחסים לשנת 2022 והנושא נבחר בשנת 2021. לפי הסקר, עבור כמחצית מהאוכלוסייה (47%) הטלוויזיה היא מקור עיקרי למידע בנושאי חדשות, 42% צורכים חדשות בעיקר מאתרי חדשות ישראליים באינטרנט. עוד עולה מהסקר כי כצפוי - ככל שעולה הגיל, צריכת החדשות בעיקר מהטלוויזיה גבוהה יותר: 33% מבני 44-20, 54% מבני 64-45 ו-74% מבני 65 ומעלה. נתון מעניין נוסף נוגע לפלטפורמות אותן תופס הציבור כאמינות: 44% סבורים כי המידע החדשותי באינטרנט לא יכול להחליף את מהדורות החדשות באמצעי התקשורת המסורתיים ('לא כל כך' או 'בכלל לא'). 35% סבורים כי אמצעי התקשורת המסורתיים מספקים מידע אמין ('מסכימים' או 'מסכימים מאוד'). לפי הסקר, אמינותם של הטלוויזיה (44%), הרדיו (48%) והעיתונים (44%) נתפסת כרבה יותר מאמינוּת הרשתות החברתיות (28%).