The headlines that made most buzz on this page
09/12/21 16:27
28.2% of the views
מאת IsraelDefense
מפקד טייסת 166, טייסת "ציפורי האש", המפעילה את הכטמ"מ הגדול 'כוכב', הרמס 900, מסביר בראיון על פעילות היחידה והחשיבות שלה למלחמה בטרור ובעת תמרון. מיוחד צילום: דובר צה״ל שמונים אחוזים משעות הטיסה המבצעיות של חיל האוויר מבוצעות כיום על ידי כלי טיס בלתי מאויישים. מספר השעות האלו הולך וגדל ככל שהכטמ"מים משתכללים והטכנולוגיות מתקדמות. לא נס לחם של מטוסי ומסוקי קרב מאויישים, אבל כטמ"מ יותר זול ממטוס ומסוק, הטסתו חוסכת חיי אדם וכסף, והתוצאות הולכות ומשתפרות.
אין תקיפה ללא ליווי
מוסיף לכך סא"ל י', מפקד טייסת 166, טייסת "ציפורי האש", המפעילה את הכטמ"מ הגדול 'כוכב', הרמס 900, תוצרת אלביט מערכות: "אנו טסים כל הזמן מעל תאי שטח של האויב, וכאן טמון יתרון הכטמ"מ, שיכול לשהות באוויר שעות רבות ואינו זקוק לנחיתה, למנוחה או לתדלוק. יותר מזה, אין היום תקיפה של צה"ל ברצועת עזה, לדוגמה, שלא תלווה על ידי כטמ"מ למעלה בשמים כדי לוודא שאין במטרה או בסביבתה בלתי מעורבים".
לכן מטוסי 'כוכב' של הטייסת טסים המון, ביום ובלילה, בכל תנאי מג אוויר. טייסת 166 עברה באחרונה שינוי מהותי כאשר נהפכה למפעילה של כלי טיס אחד – 'כוכב', הרמס 900, בעוד שבעבר הפעילה גם מטוסי 'זיק', הרמס 450. בסיס הטייסת הוא בפלמחים. סא"ל י' בשיחה עם ישראל דפנס: "השינוי הזה ובלעדיות כלי הטיס שלנו הקפיצו את הטייסת קדימה ביכולות המבצעיות. 'כוכב' הוא מטוס חדש ומתקדם בעל יכולות גבוהות, ולכן התרומה המבצעית שלנו הולכת וגדלה".
בימים אלו עברה הטייסת "בהצלחה מרובה" ביקורת כשירות מבצעית. מטוס 'כוכב' ממלא כמה וכמה משימות: איסוף מודיעין, סיוע לכוחות הקרקע, צילום מודיעין תשתיתי. כאשר כוח קרקעי מתקדם בשטח, מסביר מפקד הטייסת, "אנו מלווים אותו מלמעלה, מנקים צירים ושומרים מפני מפגעים. המצלמה המשוכללת במטע"ד של 'כוכב' תציג בפני המפעילים ובפני צרכני המודיעין ומפקדי הכוח הקרקעי את מלוא החוזי של השטח שאליו הם מתקדמים, וכך יכול הכוח להיערך ולהתקדם לביצוע משימותיו".
אחת ממשימות הכטמ"מ היא ניקוי לפני תקיפה. כשכוח קרקעי תוקף, הכטמ"מ כבר נמצא באוויר לפני התקיפה ומנקה את המטרה, כלומר מוודא שאין בלתי מעורבים. סא"ל י' מציין כי צה"ל מתייחס ברצינות רבה לנושא של אי פגיעה בבלתי מעורבים. כך נשמרים טוהר הנשק ודבקות במשימה.
מלבד השתתפות בתקיפות בגבולות ישראל בצפון ובדרום, מתכוננת הטייסת למלחמה, מכשירה את הצוותים להיות מוכנים לקצב משימות גבוה כאשר כוחות צה"ל ייכנסו ויתמרנו בשטח אוייב, והכטמ"מים יהיו שם למעלה.
צוות של מטוס 'כוכב' מורכב משני קצינים – מפקד ומפעיל. 'כוכב' ממריא ממסלול בנוי, כמו כל מטוס גדול הממריא ממסלול המראה בנמל תעופה. כך הוא גם חוזר לנחיתה. המפעיל מפעיל ונוהג את המצלמה, הוא יעקוב אחר מהלך הטיסה, יקיים שיח בטלפון עם צרכן המידע והמודיעין, מפקד בשטח או אלוף פיקוד.
גם המפעיל וגם צרכן המודיעין רואים את החוזי שנותנת מצלמת המטוס ופועלים על פיו. מפקד הצוות אחראי להטסת המטוס באמצעות מחשב. אין מצערת וסטיק. בטייסת מציינים שהפעלת מטוס 'כוכב' פשוטה, שום דבר אינו מסובך והדבר מקל על התרכזות והתמקדות בהבנה ובביצוע המשימות.
חופשיים לתקוף את המטרה
הכשרת מפעיל כטמ"מ 'כוכב' ארוכה. כל המפעילים והמפקדים הם קצינים, רובם היו במשך יותר משנה בקורס טיס, והם חותמים לחמש שנות שירות קבע. הקורס הבסיסי נמשך ששה חודשים, אחריו קורס אמון מבצעי קא"מ עוד שלושה חודשים, בו המפעילים כבר מבצעיים.
אחרי כן הם מוצבים בטייסות כטמ"מ בחיל האוויר. מפעיל מצטיין יעבור כעבור שנה לפיקוד על צוות ולמילוי משימה הנחשבת למאתגרת ביותר: הכוונת גורמי תקיפה. צוות 'כוכב' יקיים קשר עם טייס מטוס קרב או מסק"ר כעשר הוא רואה את המטרה באמצעות מצלמת הכטמ"מ, יעביר לטייסי הכלים המאויישים נתונים ומידע, ואז אלו חופשיים לתקוף את המטרה. המצלמה המתקדמת נותנת חוזי מפורט, וניתן לראות אדם אחד ולהפריד בין מעורב לבלתי מעורב.
מפקד הטייסת, שמילא תפקידי פיקוד ומטה במערך הכטמ"מים, גאה בהיבט המגדרי של טייסת 166: מקומן המרכזי של נשים בטייסת. לא זו בלבד שלסא"ל י' יש שתי סמ"טיות, אלא שרעייתו היא סמ"טית בטייסת אחרת בחיל.
"לדעתי השתתפות הנשים היא הגדולה של צה"ל. הן יכולות לעשות הכל. בטייסת יש לנו מפעילות 'כוכב' ויש מפקדות צוותים. הן מעולות, מבצעות את כל מגוון הפעילויות, ויש נשות מילואים אצלנו". סא"ל י' מספר כי במילואי הטייסת משרתת אשה שהיא אם לחמש בנות, שמנהלת בית, עובדת במקצועה ובאה כל שנה לכמה עשרות ימי מילואים בטייסת.
'כוכב' הוא הכטמ"מ השני בגודלו ובמידותיו בחיל האוויר. הראשון הוא 'איתן' (תעשיה אווירית) HERON TP. כיצד נראית החלוקה בין שני הכטמ"מים הגדולים של חיל האוויר.
מסביר סא"ל י', (38) ששירת בעבר בטייסת 200 המפעילה כטמ"מים מסוג 'שובל' HERON 1 : "חלק מהשימות שמוטלות על שני המטוסים הן זהות, ובמשימות מסויימות הם חלופים זה לזה. בכל זאת יש הבדלים: 'איתן' יותר גדול וטס יותר גבוה, בעוד ש'כוכב' יותר קטן, אבל יותר גמיש בהפעלה ובביצועים". כמה זמן יכול 'כוכב' לשהות באוויר, אנו שואלים, מפקד הטייסת: "כמה שצריך".
על פי אתר האינטרנט של אלביט מערכות, על הכטמ"מ 'כוכב' שמפעילה טייסת 166: מדובר במל"ט חדש בן הדור הבא, בעל יכולות של פעילות מעבר לאופק, כלי רב-משימתי, המטע"ד שוקל 350 ק"ג, ויש בו ציוד המאפשר איסוף מודיעין, הרכשת מטרות, סיור ותצפית, יכולות לוחמה אלקטרונית EW, COMINT, ELINT, לייזר. תקרת רום טיסה: 30 אלף רגל, שהייה באוויר 36 שעות. יכולת סריקה של שטחים גדולים.
09/12/21 14:30
7.89% of the views
מאת IsraelDefense
אוקראינה ״ירשה״ 1,240 ראשי נפץ גרעיניים המחמשים 176 טילים בליסטיים בין-יבשתיים מבריה״מ וויתרה על כל זה ב-1994. כשלושה עשורים לאחר מכן, קייב עומדת לפני כיבוש רוסי. בטהרן מבינים ריאליזם כמו במערב http://kremlin.ru/events/president/news/67123/photos/67005 תראו, זה פשוט. נשק גרעיני נועד להישרדות המשטר. אין עוררין שהמשטר באיראן שלילי, רוצה לקדם מהפכה איסלאמית נגד העולם המערבי, מקדם טרור במזה״ת, מפתח תשתית לפצצת גרעין, מפתח טילים שמאיימים על אירופה, מאיים על ישראל בהשמדה ועוד.
הכל נכון. אבל זה לא הדיון. בסופו של יום, איראן היא מדינת ריבונית, וככזו, מטרתה הישרדות. ובעיניים של איראן, תכנית גרעין צבאית עם יכולת סף לפתח פצצה מתי שרוצים היא קלף ביטחון להישרדות. להתעלם מצורך ריאליסטי של מדינה עמה מנהלים מו״מ על מרכיב הישרדות, זה להתעלם מהאמת. את המו״מ זה לא יקדם.
ואם פלוני לא מבין זאת, שיסתכל מה מתרחש בגבול אוקראינה בשבועות האחרונים. פוטין החליט שארה״ב, באמצעות נאט״ו מאיימת עליו בהתפשטות מזרחה, והוא מרכז כוחות מספיק כדי לפלוש לאוקראינה. רצוי להזכיר כי בהסכם בין המעצמות מסוף מלחמת העולם השניה, כאשר הוקמו ברית נאט״ו ואמנת ורשה, גרמניה הייתה הגבול המזרחי שאליו יכולה ארה״ב להגיע.
עם השנים, בריה״מ נפלה, ברית ורשה התמוססה, וכל המדינות בברית המקורית עברו להשפעת המערב. החותמים המקוריים על ארגון אמנת ורשה היו ברית המועצות, אלבניה, פולין, צ'כוסלובקיה, הונגריה, בולגריה, רומניה והרפובליקה הדמוקרטית הגרמנית. כאשר אוקראינה התנתקה מבריה״מ, היא ויתרה בשנת 1994 על מערך הגרעין במדינה שהשאירו אחריהם הרוסים. למעשה, החליטה קייב לוותר על הגרעין שלה תמורת מטריה גרעינית של ארה״ב.
אוקראינה ״ירשה״ 1,240 ראשי נפץ גרעיניים המחמשים 176 טילים בליסטיים בין-יבשתיים (ICBMs) כולל תשתית בקרת שיגור נרחבת שלהם, 700 טילי שיוט גרעיניים המחמשים 44 מפציצים אסטרטגיים, וכמעט 3,000 נשק גרעיני טקטי, כולל פגזי ארטילריה, פצצות כובד ומוקשים. על הכל היא ויתרה מרצון.
האם פוטין היה מעז לרכז כוחות בגבולה עם כזה ארסנל? כנראה שלא. אבל קייב, כאמור, החליטה לפרק את כל המערך הזה תמורת ההנחה שאם רוסיה תעשה שרירים, ארה״ב ואירופה יהיו שם בשבילה. רצה הגורל, ואוקראינה, עד כתיבת שורות אלו, לא נכנסה לנאט״ו מהסיבה שצוינה קודם לכן (התפשטות מזרחה של ארה״ב). גם לא לאיחוד האירופאי. כלומר, לאף ברית ״חדשה״ שמעניקה לה הגנה הדדית. גם חברי ה- NPT לא רצים להלחם ברוסיה למען קייב.
לסיכום, בוינה מנסים לשכנע את האיראנים לרדת מפצצה גרעינית וכ-1000 ק״מ משם מזרחה, פוטין מראה לכולם למה בלי פצצה גרעינית אתה חשוף לגחמות של מעצמות. בטהרן מכירים את ההיסטוריה ורואים, מול עיניהם הפקוחות, מה קורה למי שמוותר על פצצה. לכל היותר, ניתן לצפות מהאיראנים להסכים להשאר מדינת סף מוצהרת בתמורה להסרת הסנקציות. כל ציפייה אחרת תהיה נאיבית.
09/12/21 09:48
7.14% of the views
מאת IsraelDefense
לאחר אישור תכנית החומש בהיקף של כ-600 מיליון שקלים, בכירי האקוסיסטם והחברה הערבית התכנסו כדי לשרטט את היעדים והמהלכים הבאים; "ההייטק הוא ההזדמנות של החברה הערבית לקדם את המשק הישראלי" קרדיט צילום: ארגון צופן אחרי שאושרה תכנית החומש הממשלתית של כ-600 מיליון ₪ להשתתפות החברה הערבית בהייטק, נערך בנצרת אירוע לציון ההישג ביוזמת ארגון צופן הפועל לבניית הייטק בחברה הערבית, בהשתתפות בכירים בהייטק, בממשלה ובחברה הערבית.
התכנית, שאושרה לאחרונה, גובשה ע"י ועד ראשי הרשויות וצופן, בייעוץ Deloitte ובשותפות עם קרן אדמונד דה רוטשילד וארגון הגג של תעשיות ההייטק IATI.
את האירוע אירחו ד"ר רמזי חלבי יו"ר ארגון צופן ורביטל דואק וסמי סעדי, מנכ"לים משותפים של הארגון. במהלך האירוע דואק אמרה כי "הגענו לרגע שיא אבל לא סיימנו את תפקידנו - שמנו לנו למטרה להגיע ליעד של 20 אלף מהנדסים ערביים תוך חמש שנים, גידול של כ-60% - נרצה לראות אתכם משלבים זרועות יחד איתנו.
"חלומו של כל ארגון מלכ"רי זה להרחיב את פעילותו – וכעת זוהי השעה לשלב זרועות". סעדי הוסיף כי "יש אנשים שכותבים את ההיסטוריה ויש כאלה שעושים אותה – אנחנו שייכים לחלק השני. יישום התכנית יסייע לשנות חיים של אנשים, 'לא בפילוסופיה'".
בין המשתתפים, בכירים מהמגזר הממשלתי, החברה הערבית ומעולם ההייטק: דדי פרלמוטר לשעבר סגן נשיא באינטל ויו"ר משותף של המועצה הציבורית לקידום הייטק בחברה הערבית בארגון צופן; אילן בירנפלד, יו"ר Deloitte ישראל;
יעל מבורך לשעבר מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי; עו"ד מודר יונס יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות; רונן ניר שותף מנהל בקרן Viola; ד"ר יוסי ורדי; פרופ' זיאד חנא מנכ"ל קיידנס בישראל; חסאן טואפרה ראש הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית ועוד.
דדי פרלמוטר לשעבר סגן נשיא באינטל ויו"ר משותף של המועצה הציבורית של צופן, אמר כי "שילוב החברה הערבית בהייטק הוא מנוף חברתי וכלכלי - לטובת כולנו. למשרדי הממשלה יש מגבלות בהנעת תהליכים אבל בסוף צריך לכנס ולמקד אותם בתכניות.
"כמו שאמר צ'רצ'יל – 'זה רק הסוף של ההתחלה'. עכשיו - החלק המעניין זה לעשות את מה שתוכנן. בחודש האחרון התחלתי גם לשמש כיו"ר הוועדה לעידוד ההון האנושי בהייטק ואין לי ספק שהחברה הערבית תהיה חלק חשוב ביישום התכנית הזו".
איש העסקים והיזם יוסי ורדי, בחר גם הוא לצטט דמות היסטורית: "מייחסים לאיינשטיין את האמרה שפיתוח הישג זה 5% הרעיון ו-95% המימוש. עכשיו הזמן לפעול. היום ההייטק הישראלי מאמץ לחיקו את החברה הערבית, אבל בסוף ההשתלבות לא תצא לפועל רק מתקציבי ממשלה - צריך מנהיגים, 'צ'מפיונים' עם להט, אחרת הכסף יישאר שוכב.
"יש בתעשייה הזו יותר מ-300 אלף איש, אני בטוח שנוכל לגייס מתוכה 300-400 מנהיגים שיהיו תנועת ההוצאה לפועל של המהלך".
פרופ' זיאד חנא – מחלוצי החברה הערבית בהייטק, וכיום מנכ"ל קיידנס ישראל, אמר: "בתחילת דרכי בהייטק אף אחד לא חשב שאנשים מהחברה הערבית יעבדו בתעשייה. שלושה עשורים אחר כך ואנחנו כבר מדברים על תכנית משמעותית. עם רעיון טוב ומימוש טוב - יוצרים מוצר טוב. ההייטק זה המומנטום של החברה הערבית לקדם את המשק הישראלי".
עו"ד מודר יונס יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות: "פעם צעירי החברה הערבית הלכו כולם ללמוד רפואה, ראיית חשבון ועריכת דין - אין ספק שהחברה הערבית השתנתה. אז היה חוסר אמון שהמדינה תקלוט ערבים בהייטק. כיום אנחנו גם כחברה מבינים שצריכים מצדנו להשקיע עוד בהייטק. כאן נוצר הקשר עם צופן ואני מודה להם על כל העשייה הזאת, שלא הייתה קוראת אלמלא תמיכת הקרנות הפילנטרופיות. המבחן הוא לא בהשגת הכסף – אלא ביישום, ואנחנו נצליח".
אילן בירנפלד, יו"ר Deloitte ישראל, הבטיח כי Deloitte תפעל להעסקת עובדים נוספים מהחברה הערבית: "זה לא עוד פרויקט מבחינתו, אלא חלק מהחזון שלנו ושינוי שיוצר אימפקט אמיתי. חצינו את רף ה-12% מהעובדים אצלנו שהם מהחברה הערבית. אנו עם הפנים קדימה – ומתחייבים כי נגדיל את מספרם ונעסיק גם מאות ואלפים".
09/12/21 08:09
6.77% of the views
מאת IsraelDefense
דיפלומטים מערביים, מדווח סוכנות רויטרס, קראו לאיראן לבוא לשולחן הדיונים בווינה עם "הצעות מעשיות" IRNA סיבוב שיחות נוסף של שיחות הגרעין אמור להיפתח היום (ה') בווינה, בעוד שרת החוץ של בריטניה ליז טראס קוראת לאיראן לחתום על הסכם הגרעין "כיוון שזו ההזדמנות האחרונה. אנו נחושים לפעול עם בעלות הברית שלנו למנוע מאיראן נשק גרעיני".
ערב חידוש השיחות אומר שר החוץ הצרפתי כי "איראן מנסה להרוויח זמן", בעוד הנציג הרוסי מיכאיל אוליאנוב מביע תקווה שיושג הסכם בסופו של דבר וכי ארה"ב ואיראן "רציניות ברצונן להגיע להסכמות".
דיפלומטים מערביים, מדווח סוכנות רויטרס, קראו לאיראן לבוא לשולחן הדיונים בווינה עם "הצעות מעשיות" אחרי שהצעות שהעלו בסיבוב ה קודם נדחו על ידי גרמניה, צרפת, בריטניה, סין ורוסיה.
09/12/21 08:04
6.39% of the views
מאת IsraelDefense
הושקעו במטוס קרוב ל-750 מיליון דולר, ועלות האחזקה נאמדת ב-10 מיליון שקל בשנה מאת אלון רון - התעשייה האווירית, CC BY-SA 3.0, https://he.wikipedia.org/w/index.php?curid=1772616 'כנף ציון', מטוס ראשי הממשלה, AIR FORCE ONE הישראלי, קיבל בתחילת השבוע תעודת כושר טיסה, והוא עתה מטוס מבצעי. ההחלטה נתונה בידי ראש הממשלה נפתלי בנט אם להשתמש במטוס לטיסות מעבר לים, או שהמטוס ימשיך להיות 'פיל לבן' מקורקע.
המטוס הוא מטוס נוסעים מדגם בואינג B767 כבן 20 שנה, ותעודת כושר הטיסה מאפשרת עתה לטייסי חיל האוויר להתחיל בטיסות הכשרה. במטוס הותקנו מערכות קשר ואלקטרוניקה מיוחדות לשימוש ראשי המדינה, המאפשרות להם לשמור על קשר עם הבית מכל נקדה בעולם באוויר וביבשה. הושקעו במטוס קרוב ל-750 מיליון דולר, ועלות האחזקה נאמדת ב-10 מיליון שקל בשנה.
המטוס עומד בבסיס נבטים בדרום והתעשיה האווירית אחראית לביצוע התחזוקה. המטוס, שהוא פרי יוזמתו של ראש הממשלה הקודם בנימין נתניהו, אמור לשמש את נשיא המדינה וראש הממשלה. ראש הממשלה החלופי יאיר לפיד הודיע שלא ישתמש במטוס, וכך אמר גם בשעתו הנשיא הקודם ראובן רובי ריבלין.
עכשיו צריך לחשב את עלויות השימוש במטוס זה בהשוואה לעלויות טיסות ראש הממשלה לחו"ל במטוסים חכורים, וזה תלוי ביעדים ובמרחקי הטיסות, ובין כה וכה בתקופת הקורונה הטיסות אינן רבות. יש חשש שטיסות במטוס 'כנף ציון' יעוררו ביקורת נגד ראש הממשלה על בזבוז, מה גם שרעיון המטוס קשור קשר אמיץ לקודמו נתניהו.
אפשרות נוספת: אפשר לשלוף החוצה את כל האלקטרוניקות המיוחדות ולמכור את המטוס, שעבר שדרוגים ושיפורים רבים בתע"א, כיאה למטוס של מנהיגים. יש שוק למטוסים כאלו.
09/12/21 14:31
5.64% of the views
מאת IsraelDefense
התרגיל התנהל במרחבי הים התיכון, ונועד לחזק את שיתוף הפעולה בין הציים והמדינות, על מנת "להגן טוב יותר על הזירה הים התיכונית" By Mil.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47455880 הצי הרוסי והצי המצרי סיימו תרגיל ימי בן שלושה ימים. בתרגיל השתתפו ספינות רוסיות מצי הים השחור וכלי טיס של הצי, כשבראשם עומד מפקד זירת הים השחור, האדמירל (כוכב אחד) ויקטור קוחמוז.
האדמירל (המקביל לתת אלוף), שמפקדתו באי קרים, אחראי על הביטחון הימי בים השחור ובים התיכון. צי הים השחור, הוא אחד משני הציים המשמעותיים ביותר ברוסיה, ובעל פעילות מבצעית ענפה מאד בחזית הסורית, במערכה בלוב, ובים השחור מול אוקראינה וכוחות נאט"ו בזירה.
התרגיל התנהל במרחבי הים התיכון, ונועד לחזק את שיתוף הפעולה בין הציים והמדינות, על מנת "להגן טוב יותר על הזירה הים התיכונית". במסגרת התרגיל בוצעו תרגילי זיהוי אוניות חשודות, בניית תמונה ימית, תקיפת מטרות ימיות באמצעות טילים ותותחים, הגנה אווירית משותפת, תרגילי תספוק באמצעות מסוקים, חיפוש והצלה.
סדרת התרגילים המשותפים בין המדינות החלה ב- 2015 וזוהי הפעם השישית בו הוא מתקיים. התרגיל המשותף מהווה מסר התרעתי בעיקר מול טורקיה, ופעילותה המבצעית בים השחור ובעיקר בלוב, שם בין מצרים וטורקיה מתנהלת מערכה צבאית, לעיתים מתחת למכ"מ ולעיתים בעצימות גבוהה יותר.
09/12/21 13:08
5.26% of the views
מאת IsraelDefense
"אנחנו בטוחים שברגע שנציג את טענותינו יוציאו אותנו מהרשימה האמריקאית״, הצהיר עו"ד חיים גלפנד, סמנכ"ל הציות של NSO, בכנס בנושא "תעשיית הסייבר ההתקפי בישראל – בין השאת רווחים לכיבוד זכויות אדם" עו"ד חיים גלפנד. שימוש חופשי ללא קרדיט ״אנחנו בטוחים שברגע שנציג את טענותינו בפני הממשל האמריקאי יוציאו אותנו מ'הרשימה השחורה', כך הצהיר אמש עו"ד חיים גלפנד, סמנכ"ל הציות של NSO, בכנס בנושא "תעשיית הסייבר ההתקפי בישראל – בין השאת רווחים לכיבוד זכויות אדם" שנערך במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת-גן.
גלפנד אף הוסיף בהמשך באותו עניין, כי "העולם יהיה מקום רע ומסוכן יותר ללא כלי סייבר כמו הכלים של חברת NSO". הכנס אמש התקיים בצילו של משבר דיפלומטי, כאשר לאחרונה, הכניסה ארה"ב את חברת NSO לרשימת הגופים שפועלים בניגוד לאינטרס הלאומי שלה בשל טענות כי החברה פיתחה וסיפקה תוכנות ריגול לממשלות זרות שהשתמשו בהן כדי לפגוע בגורמים שונים.
לאור זאת הסביר עו"ד גלפנד את הצורך בטכנולוגיה הייחודית בה מחזיקה החברה. "צריך טכנולוגיה כמו של NSO שמאפשרת לחדור לטלפונים של אותם אנשים עבריינים. ברור שברגע שמוכרים מוצר כזה זה יכול לשמש גם לשימושים רעים, אבל המוצר שלנו מוגדר ברשימת הלחימה של מדינת ישראל ולכן כל מכירה של מוצר כזה מקבלת רישוי בתהליך דו-שלבי במשרד הביטחון".
לגבי ההצהרה של ארה"ב, אמר גלפנד: "אנחנו בטוחים שברגע שנציג את טענותינו יוציאו אותנו מהרשימה האמריקאית. אנחנו עושים המון עבודה בלהבין מיהו לקוח ראוי ומי אינו ראוי, ללא קשר לשאלת הרווחים".
עוד הוסיף גלפנד שבנוסף להליך הפיקוח של משרד הביטחון, החברה פועלת על פי כללי האחריות התאגידית: "למרות שאיננו חשופים למטרות של הלקוחות, במקרה שיש חשד ונפתחת חקירה, אנחנו בודקים את השימושים שנעשו והאם נעשה שימוש לא ראוי. לקוח שלנו שיעשה שימוש לא ראוי בטכנולוגיה ויפעל שלא על פי רישיון השימוש עליו התחייב ייחסם כפי שעשינו בעבר".
בעניין שאלת הצורך בגוף פיקוח בינלאומי השיב גלפנד: "חצי ממדינות האו"ם הן מדינות שלא היינו מוכרים להם את המוצר".
ד"ר רונית דוניץ-קידר מייסדת המכון לאחריות חברתית של תאגידים במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן בתגובה לדבריו של גלפנד: "האזרחים מוצאים את עצמם נגררים לתוך פרשות שהם לא מרגישים בנוח להיות קשורים אליהן וצריך לתת על זה את הדעת.
״המדינה מסתתרת מאחורי החברה והחברה מסתתרת מאחורי המדינה שנתנה לה רישיון. החברות צריכות לקחת בחשבון בשלב קבלת ההחלטות את העוצמה של מה שהן עושות ואת זה שבסוף מדובר בשם של מדינת ישראל שמקרין גם עלינו - האזרחים".
09/12/21 08:10
4.89% of the views
מאת IsraelDefense
שר הביטחון, בני גנץ: "בשם מערכת הביטחון ובשמי, אני מבקש להשתתף בצער העם ההודי ומערכת הביטחון בהודו, על מותו של מפקד הכוחות המזוינים ההודים צילום מסך. https://twitter.com/htTweets/status/1468521814947098627?s=20 רמטכ"ל ההודי הוטס יחד עם משלחת של 14 איש במסוק מדגם Mi-17 בחבל טאמיל נאדו שבדרום המדינה. על סיפונו של המסוק הצבאי של חיל האוויר ההודי היו אשתו ושני ילדיו של הרמטכ"ל, המזכיר הצבאי של שר הביטחון, אנשי אבטחה ואנשי צוות האוויר.
מבין 14 הנוסעים התגלו שלושה ניצולים, שהובלו במצב אנוש לבית החולים הקרוב. כוחות ההצלה המקומיים יחד עם תושבים שנחלצו לסיוע, נלחמו בלהבות, והצליחו לחלץ את שרידי גופותיהם של הנוסעים האחרים. סיבת התאונה אינה ברורה עדיין.
הרמטכ"ל ראווט, גנרל ארבעה כוכבים בדרגתו, מונה לתפקידו בינואר 2020, לאחר ששירת כארבע שנים במפקד צבא היבשה. לראווט היסטוריה מפוארת של מגוון תפקידים ממפקד יחידות חיל רגליים ויחידות קומנדו, עד למפקד הפיקוד הדרומי של הצבא.
ראווט אף פיקד ב- 2009 על כוח משימה בינלאומי של האו"ם בקונגו, במסגרתו פעלו למעלה מ- 7000 חיילים. ב- 2015 פיקד על חטיבת צנחנים הודית שפשטה על יעדי טרור במינאמר, לאחר שארגון הטרור UNLFW, הרג 18 חיילים הודים בעיר מאניפור ההודית. ראווט היה קצין מוערך שבמהלך שירותו זכה לעיטורים וציונים לשבח רבים.
שר הביטחון, בני גנץ: "בשם מערכת הביטחון ובשמי, אני מבקש להשתתף בצער העם ההודי ומערכת הביטחון בהודו, על מותו של מפקד הכוחות המזוינים ההודים, הגנרל ביפין ראוואט בתאונת מסוק, ביחד עם אשתו והצוות שהיה במסוק. הגנרל ראוואט היה שותף של צה"ל ומערכת הביטחון, ותרם רבות לחיזוק היחסים הביטחוניים בין המדינות ואף היה צפוי לבקר בארץ בקרוב. יהי זכרו וזכר כל הנספים ברוך."