The headlines that made most buzz on this page
27/12/21 09:00
19.08% of the views
מאת IsraelDefense
הרובים, בשווי של כ-10 מיליון 10, ירכשו מהחברה הפינית Sako https://maavoimat.fi/en/-/individuals-make-up-a-functioning-wartime-unit משרד ההגנה הפיני אישר בשבוע שעבר לצבא לרכוש רובים חדשים בשווי של כ-10 מיליון אירו מהחברה הפינית Sako. הרובים שירכשו הם משני דגמים: רובה קליעה 23 המצויד באמצעי אופטיקה מתקדמים ותחמושת מדויקת המאפשר לקלעים לפגוע במטרות למרחק של עד 800 מטרים ורוס"ר 23 המיועד ליחידות חי"ר ולתת סיוע באש למטרות במרחק של עד 600 מטרים.
הרובים הראשונים ייכנסו לשירות בסוף שנת 2022 ואימונים בהם יחלו במהלך שנת 2023. האתר הגרמני Soldat & Technik מספר כי למרות מספר ניסיונות לחידוש כלי הנשק שלו, הצבא הפיני נתקל בקשיים משמעותיים בכל הקשור לציוד כוחותיו ברובי קליעה מדויקים.
צלפי הצבא משתמשים ברובה TKIV 85 משהות ה-80, בעוד שרובה הקליעה המדויקת (DMR) המונפק ללוחמי החי"ר הוא עד היום הרובה הסובייטי המיושן Dragunov SWD. הרובים החדשים מיועדים להחליף רובים אלו.
החברה הפינית Sako, שנמצאת בבעלות חלקית של חברת ברטה מאז שנת 2000, ייצרה את הרובים המדוברים בשיתוף פעולה עם הצבא הפיני בהתבסס על רובה ה-AR-10 בקליבר 7.62x51 הקרוי בפינלנד Gewehr 23.
האתר הגרמני מציין, כי על פי מקורות יודעי-דבר, רובה ה-23 יצויד באמצעי אופטי M7Xi 2.9x20x50 תוצרת חברת Steiner Optik. רובה הקליעה המדויקת (DMR) 23, המבוסס על אותה המערכת, יצויד באמצעי אופטיקה אחרים שעדיין אינם ידועים
27/12/21 07:58
12.98% of the views
מאת IsraelDefense
עוצבת סיני הכוללת חמש חטיבות, ביצעה תרגיל גיוס לאנשי מילואים. מח״ט חטיבה 14, אל״ם אור וולוז׳ינסקי, מספר בראיון לישראל דיפנס על הלך הרוח בתרגיל וחושף חלק מהלקחים שצריך לשפר לעתיד. ״גיוס מילואים הוא נושא מורכב ובתרגיל הזה בחנו את זה. ביום אחד הגיעו האנשים, הצטיידו והיו מוכנים לתזוזה״, מסביר וולוז׳ינסקי אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל מח״ט חטיבה 14, אל״ם אור וולוז׳ינסקי, מספר על תרגיל הגיוס שנערך בשבוע שעבר באוגדת סיני. באוגדה חמש חטיבות וכולן הוקפצו בתרגיל. בחטיבה של וולוז׳ינסקי הגיעו פיזית אלפי אנשי מילואים, עלו על ציוד ודימו מוכנות לצאת למלחמה. ״האוגדה קרובה לעזה וזה יתרון גדול. המיקום ויכולת התזוזה. בתרגיל שעשינו בשבוע שעבר, בחנו יכולת גיוס של אלפי אנשי מילואים לבדוק יכולות בפועל״, מסביר וולוז׳ינסקי בראיון לישראל דיפנס.
עוצבת סיני (אוג׳ 252) לקחו חלק בתרגיל מעבר משגרה לחירום, תרגיל אשר בחן את מוכנות האוגדה להתגייסות חירום: הפעלת חייגן והקפצת אנשי מילואים, ארגון והכנת אמצעי הלחימה וניהול לחימה. התרגיל נערך לראשונה מזה כחמש שנים בסדר גודל כזה, ובסיכומו ניתן לומר שהמחויבות של אנשי המילואים של האוגדה גבוהה והכוחות מוכנים ליום פקודה. מח״ט 14, אל״ם אור וולוז׳ינסקי בנושא תראו״ג 252.
וולוז׳ינסקי, בן 39, מפקד על חטיבת המחץ כשלושה חודשים. החטיבה היא חלק מאוגדה ותיקה הזכורה ממלחמת יום הכיפורים המתפקדת כאוגדת מילואים בזירה הדרומית. מאז הסכם השלום עם מצרים בעיקר מול עזה.
״החטיבה נדרשת להתכונן לעימות בגזרה הדרומית. הכוחות כוללים חי״ר, רק״מ וארטילריה. למעט שומר החומות, בעופרת יצוקה וצוק איתן חלק מכוחות האוגדה הוקפצו לגזרת עזה. בצוק איתן, חטיבת שיריון מהאוגדה נכנסה לפעילות מבצעית״, אומר וולוז׳ינסקי.
״גיוס מילואים הוא נושא מורכב ובתרגיל הזה בחנו את זה. ביום אחד הגיעו האנשים, הצטיידו והיו מוכנים לתזוזה. התרשמתי מההתייצבות. בחטיבה שלי התייצבו 95 אחוזים מרשת הריקמה (קריאה מהירה) הכוללת עשרות אנשים ומעל 90 אחוזים התייצבות באופן כללי בחטיבה.״ התרגיל מגיע אחרי השנה האחרונה שבה היו אימונים רבים, כאשר עד אמצע 22, הצפי הוא לאמן את כל החטיבות באוגדה מרמת החייל עד רמת המג״ד.
מה לגבי מוכנות הימ״חים?
וולוז׳ינסקי מסביר כי הימ״חים מאורגנים ומצויידים בצורה מצוינת, לאחר שבשנים האחרונות צה״ל השקיע הרבה בנושא זה. ״יש פערים בתיעדופי מלאי מול יחידות סדירות, אך זה לא קשור למוכנות מחסני החירום. אין חייל אחד שהתלונן על הציוד שלו״, מסביר וולוז׳ינסקי.
״יום לפני ההקפצה יש חייגן וחיילי המילואים מקבלים קריאה בטלפון. הם מדווחים חזרה ערב לפני וצריכים להתייצב בין 8-10 בבוקר. הנסיעה דרומה יותר פשוטה לצאלים (יש פחות פקקים). סה״כ התרגיל התנהל בצורה טובה עם פקקים שנוצרו בכניסה לצאלים. אבל זה טבעי.״
וולוז׳ינסקי, כאמור, מפקד על החטיבה רק שלושה חודשים. בשנתיים לפניו לא עשו תרגיל גיוס מילואים. מדובר בתרגיל יחסית יקר שדורש משאבים ולכן אי אפשר לבצע אותו כל שנה. ״לאורך השנה אנו מתקפים את רשימות המילואים. בודקים שכולם בארץ, שהם גרים במרחק סביר מצאלים (אין היגיון לשלב תושב ראש פינה בחטיבה שפועלת מצאלים) וכו׳. כל ארבעה חודשים עושים תיקוף כזה״, אומר וולוז׳ינסקי. ״התיקוף נעשה עם טבלאות אקסל ותהליך הגיוס פשוט מאד - לוחצים על כפתור והודעה יוצאת דרך החייגן לכל אנשי המילואים. ״
מה המשוב מצד החיילים שהוקפצו?
וולוז׳ינסקי מסביר כי המטה הסדיר עבד כחודש לפני התרגיל בהכנות כדי שהתרגיל יצליח. בסיכום סוף התרגיל, אנשי המילואים טענו שהרבה זמן לא חוו כזו הפעלה ובחינה של תהליך הגיוס.
״התרגיל עולה בהרבה משאבים ורצינו למצות אותו כמה שיותר עם פעילות מכינה מצידנו. יש לזכור כי במציאות, סבירות גבוהה שנהיה במצב הידרדרות עד למלחמה. תרחיש שבו יום אחד בהפתעה נפתחת מלחמה, בלי מודיעין מקדים, קיים, אבל בהסתברות מאד נמוכה״, אומר וולוז׳ינסקי.
״הלקחים שאפשר לדבר עליהם שעלו מהתרגיל נוגעים לתחום השליטה בכוח אדם והתגוננות בשטחי כינוס. מיגוניות, ערכות התראה, הפעלה תחת אש, פינוי רפואי. בלי לגייס הרבה אנשים ולדמות מציאות, אי אפשר ללמוד את זה. בתחושות שלי אחרי התרגיל, אנשי המילואים מחוייבים והאמל״ח מספק למשימות שלנו.״
27/12/21 09:05
10.69% of the views
מאת IsraelDefense
החברה תייצר ותספק במהלך 5 השנים הבאות 160 מערכות IBCS בשווי של 1.4 מיליארד דולרים
By Darkone - Own work, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=269142 משרד ההגנה האמריקאי העניק בשבוע שעבר חוזה בשווי 1.4 מיליארד דולרים לחברת נורת'רופ גרומן ליצור ואספקה של 160 מערכות ניהול קרב עתידיות לצבא ארה"ב ולצבאות בנות ברית. המערכת נמצאת כעת בשלב ניסוי מבצעי ראשוני ושלב הערכת המערכת צפוי להסתיים בתחילת שנת 2022. הצפי להשלמת החוזה הוא חודש דצמבר 2026.
מערכת ניהול הקרב המשולבת (IBCS) של הצבא, תקשר בין חיישנים ובין אמצעי לחימה וירי לאורכו ולרוחבו של שדה הקרב. המערכת אושרה ליצור בינואר 2021.
האתר Defensenews.com מדווח כי עלות הפיתוח של המערכת עד היום היא בערך 2.7 מיליארד דולרים והכוונה הראשונית הייתה שהיא תשמש רק כמערכת שו"ב של מערכת ההגנ"א המשולבת העתידית של הצבא כנגד איומי טילים בליסטיים אזוריים.
אולם, מאז הרחיב הצבא את תפקיד המערכת לחיבור מגוון רחב של חיישנים ואמצעי לחימה שבאפשרותם להביס יחדיו איומים מורכבים אחרים, כדוגמת טילי שיוט וכטב"מים.
התוכנית חוותה עיכוב של כמעט 4 שנים וניסוי משתמש לא מוצלח בשנת 2016. אולם, בעקבות מספר ניסויים ובדיקות במהלך השנים האחרונות, עברה המערכת ניסוי משתמש מוצלח בקיץ 2020.
התכנית אינה חשובה רק לארה"ב אלא אף לפולין, שהינה הלקוח הבינלאומי הראשון שרוכש את מערכת ה-IBCS עבור סוללות טילי הפטריוט שלו.
27/12/21 16:59
10.69% of the views
מאת IsraelDefense
בפגישה נכחו שישה עשר מפקדי שייטת מתוך תשעה עשר המפקדים אשר בחיים מהקמת שייטת הצוללות בזרוע הים ועד ימינו. מפקדי העבר של השייטת נפגשו עם מפקדי השייטת הנוכחיים בבסיס חיפה צילום: דובר צה״ל ביום שני האחרון התקיים מפגש מרגש, בעל ערך היסטורי ומבצעי של מפקדי שייטת הצוללות לדורותיהם בבסיס זרוע הים בחיפה.
בפגישה נכחו שישה עשר מפקדי שייטת מתוך תשעה עשר המפקדים אשר בחיים מהקמת שייטת הצוללות בזרוע הים ועד ימינו. מפקדי העבר של השייטת נפגשו עם מפקדי השייטת הנוכחיים בבסיס חיפה. במהלך הביקור המפקדים נפגשו בשייטת הצוללות והמשיכו למהלך סיורים והרצאות בנושא פעילות השייטת הנוכחית והעתידית.
למידתם המשותפת על אופן פעילות השייטת של מפקדי שייטת הצוללות לדורותיה מהווה סמל לחשיבות של הזרוע ככלל והשייטת בפרט עבור כל אחד ממפקדיה מימי הקמתה ועד היום. איחודם של מפקדי השייטת תורם רבות לשיפור היעילות, המבצעיות והמוכנות למערכה הבאה, תוך למידה מאירועי העבר והפקת הלקחים וביצועם באופן המיטבי בכלים אשר בחזקת השייטת.
מדברי תת אלוף במיל׳ גיל אגינסקי מפקד שייטת 7 לשעבר: ״מפגש מפקדי שייטת הצוללות לדורותיהם הינו מפגש עיתי חשוב ומלמד לכל המשתתפים. במהלך המפגש מוצגת העשייה המורכבת והמאתגרת של השייטת בפתיחות ושקיפות הראויה לציון, ולאחר מתקיים שיח פתוח בהשתתפות מפקדי הצוללות על האתגרים והדילמות הנוכחיות והעתידיות.
״בשיח זה מובא לשולחן ניסיון מצטבר של למעלה מ- 70 שנות פעילות השייטת! השנה הודגשו המקצועיות והיצירתיות שנדרשו מהלוחמים על מנת לעמוד ביעדים המבצעיים.״
27/12/21 10:45
9.92% of the views
מאת IsraelDefense
במקביל נמשכות עבודות המיגון בכפר יובל קרדיט: אגף ההנדסה והבינוי, משרד הביטחון מנהלת 'מגן הצפון' באגף ההנדסה והבינוי שבמשרד הביטחון, בשיתוף עם פיקוד העורף, השלימה את המכרזים ותחל בימים הקרובים בהקמת עשרות ממ"דים בבתים פרטיים בשלושה ישובים נוספים: מטולה, שלומי ושתולה.
במקביל נמשכות עבודות המיגון בכפר יובל, הישוב הראשון בגבול הצפון, שבו חנך לאחרונה שר הביטחון את הפרויקט.
תכנית 'מגן הצפון' המשותפת למשרד הביטחון וצה"ל, כוללת בשלב הראשון מיגון 21 ישובים צמודי גדר. בשבועות הקרובים יושלמו המכרזים למיגון הישובים הבאים בתכנית, בהם אביבים, מרגליות, משגב עם ומנרה.
27/12/21 15:32
9.16% of the views
מאת IsraelDefense
הטילים בשווי של כמעט חצי מיליארד דולרים יסופקו ככל הנראה למרינס
Photo by Lance Cpl. Isaac Velasco | dvidshub משרד ההגנה האמריקאי העניק בשבוע שעבר לחברת נאמו דיפנס סיסטמס (Nammo Defense Systems) האמריקאית חוזה ענק בשווי של כמעט חצי מיליארד דולרים ליצור ואספקה של טילי כתף M72 "לאו" (LAW) לצבא האמריקאי. משך החוזה הוא ל-5 שנים.
ה-M72 LAW הוא משגר חד-פעמי חמוש בטיל ונורה מהכתף. נראה שחיל הנחתים האמריקאי הוא שיצויד במשגרים אלו, באשר כבר באוגוסט 2020 פרסם הצבא האמריקאי מכרז ליצור ואספקת טילים מסוג זה למרינס.
27/12/21 08:09
7.63% of the views
מאת IsraelDefense
על פי עובדות כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד סתיו גרוסמן גלמן, הנאשם יצר קשר עם שלושה קטינים באמצעות חשבונות אינסטגרם תחת שמות פיקטיביים bigstock מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה היום לבית משפט השלום בת"א כתב אישום כנגד עדן עואדי (27) מת"א בגין עבירות מין בקטינים, אשר הכיר ביישומונים שונים ובעיר מגוריו.
על פי עובדות כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד סתיו גרוסמן גלמן, הנאשם יצר קשר עם שלושה קטינים באמצעות חשבונות אינסטגרם תחת שמות פיקטיביים. למרות שידע כי מדובר בקטינים המשיך הנאשם להתכתב עמם גם באמצעות היישומונים "WhatsApp" ו- "Telegram", בהודעות SMS, ובפרופילים נוספים באינסטגרם.
במסגרת ההתכתבויות שלח הנאשם לשני קטינים תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני ולבקשת הנאשם אחד הקטינים שלח לו תמונות בחזרה. יתר על כן, הנאשם ערך עם אחד מהקטינים שיחת וידאו במסגרתה ביצעו השניים אקטים בעלי אופי מיני.
מעשיו של הנאשם לא נשארו בעולם הוירטואלי, והוא נפגש עם שני קטינים, שאחד מהם הכיר באזור מגוריו. במפגשים גרם הנאשם לקטינים לבצע בו מעשי סדום ואף הציע תשלום לאחד מהם, אם יסכים לבצע בו אקט מיני מסוים אך הקטין סירב. בנוסף, שלח הנאשם לשני קטינים הנוספים אותם הכיר ברשת, הודעות וסרטונים בעלי אופי מיני ובמענה חסמו הקטינים את הנאשם באפליקציות השונות.
כמו כן, הנאשם החזיק במכשיר הטלפון הסלולרי שברשותו, כ- 170 קבצים הכוללים חומרי תועבה ובהם דמויותיהם של קטינים ופעוטות באקטים מיניים, בחלק מהקבצים בינם לבין עצמם ובחלק מהקבצים עם בגירים. עוד עולה מכתב האישום כי לאורך תקופה הנאשם סיפק סמים ומשקאות אלכוהוליים לשני קטינים נוספים, אשר הכיר בעיר מגוריו.
בבקשת המעצר עד תום ההליכים ציינה עו"ד גרוסמן גלמן: "...כל אותה העת, פעל המשיב במניפולטיביות, תוך ניצול בוטה של הקטינים, שחלקם מבולבלים ונמצאים בעיצומו של הליך גיבוש זהותם המינית. מעשיו של המשיב ונסיבותיהם, ובכלל זה משך הזמן בו ביצע את המעשים כאמור, מלמדים על המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממנו ועל הדחפים המיניים השולטים בו, כשברור שהוא נעדר כל יכולת להימנע ממימושם."
לנאשם יוחסו עבירות גרם מעשה סדום בקטין שטרם מלאו לו 16 שנה (ריבוי עבירות), ניסיון לצריכת מעשה זנות מקטין, מעשה מגונה בפני קטין, הטרדה מינית (ריבוי עבירות), מעשה מגונה באדם ללא הסכמתו, החזקת פרסום תועבה ובו דמותו של קטין, איסור מכירת משקאות משכרים לקטין עידוד או שידול קטין לשתות משקה משכר, הדחת קטין לסמים מסוכנים.
27/12/21 15:19
7.63% of the views
מאת IsraelDefense
ח"כ רם בן ברק, יו״ר ועדת חוץ וביטחון. קרדיט: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ מחר (ג) יתקיים דיון בוועדת חוץ וביטחון סביב החקיקה לחוק חומרי הנפץ (תיקון 5). זאת, לאחר שמשרד הביטחון גרר את הטיפול בחקיקה עם חידוש חוזר של הוראת שעה. כעת, רוצים במשרד לעגן בחקיקה את הרגולציה שתוטל על תעשיות ביטחוניות וארגונים החוסים תחת אחריות של משרד הביטחון בהקשר טיפול בחומרי נפץ. הדיון שיתקיים מחר נדחה לבקשת משרד הביטחון, ככל הנראה, על מנת להכניס את התאחדות התעשיינים לציר ההתנגדות לרגולציה של האו״ם.
אזכיר כי הממשלה קבעה כי המשרד להגנת הסביבה יהיה הרגולטור בתחום תחזוקת חומרי נפץ עבור כלל משרדי הממשלה. למרות זאת, הממשלה לא נתנה בידיו אפשרות לכפות על משרדים אחרים את קיום הרגולציה, כך שהמשרד להגנת הסביבה מכהן, דה-פקטו, כרגולטור מקצועי בלבד בהקשר זה. והוא החליט לאמץ את הרגולציה של האו״ם לטיפול בחומרי נפץ תחת השם IATG.
מול המשרד להגנת הסביבה, עומד משרד הביטחון שעובד עד היום על פי גרסה מקומית של מדריך אמריקאי בתחום הנפיצים בשם 4145. לדעת אנשי מקצוע ישראלים, המדריך האמריקאי פחות מעודכן מזה של האו״ם (אותו מאמצות עשרות מדינות בעולם) והסתמכות עליו יכולה, פוטנציאלית, להוביל לתאונות חמורות. בדיון הקרוב בכנסת, משרד הביטחון, בסיוע התאחדות התעשיינים, רוצה לשמר את האוטונומיה שלו על המפעלים הביטחוניים. אלו שבמציאות משתמשים הכי הרבה בחומרי נפץ.
במילים אחרות, המאסה הקריטית של התעשייה שמשתמשת בחומרי נפץ, לא תהיה תחת רגולציה בינלאומית עדכנית, אלא תחת סט תקנות שיכתיב משרד הביטחון. ככל הנראה, בהסתמך על מדריך 4145, רק שהמשרד לא אומר זאת מפורשות בהצעת החוק הנידונה. נקודה לציון, המדריך שעליו מתבסס משרד הביטחון לא פורסם מעולם לציבור הישראלי.
עוד ראוי לציון כי בדיון בנושא שהיה אמור להתקיים בוועדה לפני מספר ימים, ואותו דחה משרד הביטחון, נציגי התאחדות התעשיינים, שמטבע הדברים דואגים לאינטרסים של התעשייה (כלומר, כמה שפחות עלויות שקשורות לרגולוציה), לא היו ברשימת הנוכחים. המשרד ביקש לדחות את הדיון באמתלות שונות, הוועדה הסכימה, ובדיון ה״חדש״ הצטרפה התאחדות התעשיינים.
תרגיל פוליטי לעיגון גוש חוסם בוועדה? אשאיר זאת כשאלה פתוחה לקוראים. הדיון גם נקבע בפתע, יומיים לפני התרחשותו. האם מהלך כזה נועד להקשות על מומחים חיצוניים המתנגדים לחקיקה להגיע אליו? גם זו שאלה פתוחה.
פלוני ישאל בשלב זה מה ההבדל בין הגישות של האו״ם לזו האמריקאית בתחזוקת נפיצים. ובכן, דני קרוננברג, מהנדס יועץ בתחום החומרים המסוכנים, כתב מגוון מאמרים בנושא (לקריאה). בין היתר, אפשר להזכיר נושאים כמו מרחק הפרדה מרצפטורים ציבוריים ועוד. כללים ברגולציה שמטרתם למנוע, ככל הניתן, פגיעה בנפש ורכוש בעת תאונה במפעל המשתמש בחומרי נפץ. ורגולציה, כידוע, עולה כסף לבעל המפעל. זו מהות המאבק.
ענף בטיחות בנפיצים באיגוד הישראלי להנדסת בטיחות שלח התייחסות, טרם הדיון בכנסת, לוועדה. בהפשטה - האיגוד תומך בהוראות האום לבטיחות נפיצים IATG וקורא לאמץ אותן. ״כרגע, על פי התיקון לחוק, תהיה תקופת מעבר שבה ימשיכו לפעול על פי מה שהיה בעבר. תוך עד שנה וחצי צריך יהיה לאשר תקנות. ההצעה היא שאם התקנות לא יאושרו במועד, יפעלו לפי הנחיות האו"ם״, טוענים באיגוד.
אחת מנקודות המחלוקת בחקיקה היא הוועדה שאמור להקים שר הביטחון לקביעת תקנות למפעלים ביטחוניים. החשש בקרב המתנגדים למהלך, הוא שהשר יושיב בכסא יו״ר הוועדה את הגורמים המקצועיים במשרד שמתנגדים היום ליישום הרגולציה של האו״ם. בצורה כזו, הוועדה למעשה תשתמש ככלי פוליטי לקיבוע השימוש בתקנות ישנות לתחזוקת נפיצים, כפי שקורא היום. זאת, מתוך מטרה של המשרד לשמר את האינטרסים של התעשיות הביטחוניות לקיטון ככל הניתן ברגולציה בתחום זה.
אין ספק כי הדיון מחר בוועדה יקבע בחקיקה את עתיד הרגולציה של תחום הנפיצים בישראל לעוד שנים רבות. הוועדה צריכה למעשה להחליט האם להתיר למשרד להתנהל באופן אוטונומי משאר משרדי הממשלה הנדרשים ליישם את הרגולציה של האו״ם. החלטה כזו משמעותה שישראל אינה מיישרת קו עם העולם המערבי בטיפול בחומרי נפץ. אם וכאשר תתרחש בעתיד תאונה במעורבות חומרי נפץ, השאלות יופנו לאלו שקיבלו את ההחלטה איזו רגולציה ליישם בישראל.
מהתאחדות התעשיינים טרם התקבלה תגובה לעמדתם הרשמית בנושא.
הדיון ישודר באתר הכנסת.