זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
30/03/22 11:03
14.36% of the views
מאת IsraelDefense
ביום ששי התקיים המטס האחרון של מח"א עמיקם נורקין אחרי 37 שנות טיסה צילום: דובר צה״ל בקרוב ייכנס לתפקידו המפקד החדש של חיל האוויר – אלוף תומר בר, שיחליף את אלוף עמיקם נורקין. תומר בר מכהן כיום כראש אגף התכנון ובניין הכוח הרב-זרועי במטה חיל האוויר.
ביום ששי התקיים המטס האחרון של מח"א עמיקם נורקין אחרי 37 שנות טיסה. הוא המריא בטייסת 133 'אבירי הזנב הכפול', בה החל את דרכו כטייס צעיר ועליה פיקד, כמו גם על בסיס תל נוף, בסיס הקבע של הטייסת.
טיסת הפרידה של מח"א נורקין התקיימה בדיוק בשעה 13.03, כמספר הטייסת. השתתפו מטוסי 'בז' F-15 שאת אחד מהם הטיס נורקין, וכן הגיעו מטוסים של חיל האוויר של ארה"ב, שבאו לטוס עמו לאות הערכה לחיל האוויר.
30/03/22 08:29
12.77% of the views
מאת IsraelDefense
פיתוח החץ-4 הוכרז לפני כשנה, כאשר לפני כשלושה חודשים החליטו בתעשייה אווירית לשנות את השותף מבואינג - ללוקהיד מרטין. בחברה מכחישים, אך בפועל בואינג ממדורת מתהליך הפיתוח. גם במנהלת חומה רוצים את לוקהיד מאת Ronite - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83621922 ההכרזות על פיתוח החץ-4, הדור הבא של מערכת החץ, המיועדת ליירוט טילים מחוץ לאטמוספירה, החלו אי שם בפברואר 2021, לפני כשנה. על פיתוח המערכת אמונה מנהלת חומה במשרד הביטחון, הקבלן הראשי הוא תעשייה אווירית, כאשר אלביט מפתחת של השו״ב. הפיתוח נעשה בשיתוף חברה אמריקאית ובמימון חלקי של ארה״ב.
אולם, בעוד בחץ-3 השותף האמריקאי הייתה חברת בואינג, כעת מסתבר, תעשייה אווירית בעידוד מנהלת חומה, רוצה להחליף את השותפות ובמקום בואינג - להכניס את לוקהיד מרטין. פרסום ראשון בנושא היה של אתר breakingdefense: ״מקורות כאן (ארה״ב) אמרו כי ייצור החלקים הבא של חץ 3 יעבור ללוקהיד מרטין, ולאחריו חוזה שיהפוך את לוקהיד מרטין לשותפה של התעשייה האווירית בייצור החץ-4.״ שיתוף הפעולה עם לוקהיד תקף גם לברק-8.
למרות שההחלפה בפועל נעשתה לפני כשלושה חודשים, באופן רשמי טוענים בחברה שלא כך הדבר ו״הדלת פתוחה״ לבואינג. עם זאת, בפועל בואינג מודרת מפיתוח החץ-4. בחומה טוענים שמעדיפים את לוקהיד כי החברה אמונה על פיתוח שתי מערכות אמריקאיות - Aegis ו-THAAD. לעומת זאת, לבואינג אין מערכת שלמה.
עוד נטען, כי המחירים של לוקהיד בהקשר זה, יותר זולים מבואינג. ואם עלות הפיתוח נמוכה יותר, תעשייה אווירית מרוויחה יותר.
לצד מערכות הגנה אווירית, תעשייה אווירית מרוויחה לא מעט כסף בזכות בואינג ולוקהיד במישורים אחרים. בואינג - ייצור עבור הF-15 ובואינג 787. לוקהיד עבור הF-35. כך שמכלול השיקולים של הנהלת החברה מורכב בבחירת הספק שיעזור לה לפתח את החץ-4.
השת״פ של לוקהיד מרטין עם תעשייה אווירית מגיע לאחר הודעה על שיתוף פעולה דומה עם רפאל. נראה כי מאז רכישת הF-35, המטוטלת של משרד הביטחון עוברת מבואינג ללוקהיד במגוון תחומים. גם בחץ.
30/03/22 11:58
9.57% of the views
מאת IsraelDefense
חברת מגדל סיימה פרויקט עם CyberIL להטמעת מערכת ForeScout. יגאל אהרונוביץ, מנהל תחום תפעול ותשתיות בחברת מגדל ביטוח: "הפרויקט עוסק באזור לא מוכר ובטכנולוגיות חדשות לאנשי תשתיות ה-IT״ bigstock חברת CyberIL סיימה פרויקט הגנה והטמעה על רשתות ה- OT בחברת הביטוח מגדל. הפרויקט מאפשר צמצום איומים, הקטנת הסיכונים ושיפור רמת ההגנה נגד איומי תקיפת סייבר של מערכות ה-Non-IT בחברה. "הגנה על תשתיות ה- OT הינה נדבך משמעותי מאסטרטגיית ההגנה וההמשכיות העסקית בכל ארגון", אמר אבי אברהם, מנכ"ל CyberIL.
חברת CyberIL הטמיעה פלטפורמה של חברת ForeScout. בחברת מגדל פועלות מספר מערכות ורשתות ייעודיות ומופרדות מרשת ה- IT ומוגדרות כמערכות NON-IT. המערכות משמשות לניטור ותפעול בקרת מבנים (חשמל, מיזוג אוויר ועוד), תפעול תשתיות (מעליות, מקררים ועוד) וניטור מערך אבטחה ובטיחות (בקרת כניסה, טלוויזיה במעגל סגור ועוד). מערכות אלה קריטיות לרציפות התפעולית והתפקודית של הארגון.
יגאל אהרונוביץ, מנהל תחום תפעול ותשתיות בחברת מגדל ביטוח: "הפרויקט הינו חדשני וייחודי בכך שלמעשה עוסק באזור לא מוכר ובטכנולוגיות חדשות לאנשי תשתיות ה- IT המסורתיים. מתוך הבנת הצורך וצו השעה, הפרויקט בוצע בשיתוף פעולה הדוק של אנשי תשתיות IT, יצרנים, אינטגרטורים מומחים, לקוחות, ספקים של מערכות ה- OT ואנשי אבטחת מידע של החברה".
פלטפורמת האבטחה המאוחדת של חברת ForeScout מאפשרת לארגונים שונים לקבל נראות, הערכת מצב ומודעות לרשת הארגונית בכל זמן נתון. המערכת מבצעת מיפוי של תווך התקשורת, ומיפוי רשת ה- OT לשם קבלת Fingerprinting מלא הכולל דגמי מכשירים, גרסאות ופרטי המודולים המותקנים, הערכת פגיעות וחשיפה לאיומי סייבר באופן אוטומטי למכשירי ICS וביצוע מיפוי ואנליזה לרשת התקשורת הכוללת מיפוי תעבורה נכנסת/יוצאת.
אבי אברהם, מנכ"ל CyberIL: "אני מציע לכלל הארגונים לבחון את רמת ההגנה על תשתיות ה- OT שלהם מאחר והגנה על תשתיות ה- OT הינה נדבך משמעותי מאסטרטגיית ההגנה וההמשכיות העסקית בכל ארגון."
עידו ברנה, מנהל פעילות ForeScout בישראל: "במסגרת פרויקט זה חיזקנו את יכולות ההגנה והתפעול של מערכות ה- BMS בחברת מגדל.״
30/03/22 13:28
9.04% of the views
מאת IsraelDefense
הברית נוסדה ב-2017 על ידי איחוד האמירויות וצרפת, וכוללת נציגים ממשרדי פנים וביטחון פנים ב-11 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, צרפת, בחריין, מרוקו, איטליה, סנגל, סינגפור, ספרד, סלובקיה, הולנד וישראל תמונה: דוברות הבט״פ אתמול (ג) התקיים המפגש השנתי של ברית הביטחון הבינלאומית – ISA (International Security Alliance בדובאי, בהשתתפות השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, ונציגים מ-10 מדינות נוספות.
בשל האירועים הביטחוניים האחרונים, נבצר מהשר בר-לב להשתתף פיזית במפגש ולכן השתתף באופן וירטואלי, בדומה לנציגים מחלק מהמדינות האחרות. במפגש הוצגו סקירות על פעילות הברית, כולל סקירה אודות תרגיל שהתקיים לאחרונה בהשתתפות המדינות בברית בנושא התמודדות עם מתקפת סייבר ורחפנים על תשתיות קריטיות.
בתרגיל השתתפו שלושה קציני משטרת ישראל מתחום הסייבר והרחפנים, ונציג מערך הסייבר הלאומי. כאמור, השר בר-לב השתתף מרחוק, וסגן ראש הממשלה ושר הפנים של האיחוד האמירויות הביע את צערו על הפיגועים שהתרחשו בישראל, ושלח תנחומיו למשפחות הקורבנות.
השר בר-לב אמר במפגש כי הוא רואה חשיבות עליונה בשיתוף הפעולה במסגרת הזאת בלחימה בטרור, בהקצנה ובפשיעה חמורה. עוד הוסיף השר, "אני גאה בשיתוף הפעולה הקיים בנושאים משותפים הקשורים לביטחון הפנים, במטרה להטיב עם אזרחים המבקשים לחיות חיים של שלום ושגרה. אני אפעל לקדם את שיתוף הפעולה עוד, בדגש על אימון, הבנה, וידידות בין המדינות, כדי לשפר את התמודדויות שלנו מול אתגרי הביטחון העומדים בפנינו".
ברית הביטחון הבינלאומית –ISA היא פלטפורמה לשיתוף פעולה בינלאומי בהובלת איחוד האמירות, וכוללת קבוצות עבודה הפועלות יחד למאבק בפשיעה מאורגנת וחוצה-גבולות.
הברית נוסדה ב-2017 על ידי איחוד האמירויות וצרפת, וכוללת נציגים ממשרדי פנים וביטחון פנים ב-11 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, צרפת, בחריין, מרוקו, איטליה, סנגל, סינגפור, ספרד, סלובקיה, הולנד וישראל.
30/03/22 10:45
7.98% of the views
מאת IsraelDefense
גרף ייכנס לתפקיד בתחילת חודש יוני ויחליף את אליעז קרני, שהודיע לאחרונה על כוונתו לפרוש לאחר כ-34 שנות שירות בצה"ל ובמשרד הביטחון קרדיט צילום: בני אדם
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, החליט למנות את איתמר גרף לתפקיד סמנכ"ל וראש אגף התכנון. גרף מכהן בחמש השנים האחרונות כסמנכ"ל וראש אגף משאבי אנוש.
סמנכ"ל וראש אגף התכנון הינו אחד מתפקידי הניהול הבכירים והאסטרטגיים במשרד הביטחון ואף מוגדר כממלא מקום המנכ"ל. הוא אחראי גיבוש והובלת תכנית העבודה של משרד הביטחון, על הקשר עם צה"ל, עם משרדי הממשלה ועם גופים ממלכתיים נוספים.
איתמר גרף כיהן במשרד הביטחון במגוון רחב של תפקידי ניהול בכירים. הוא שימש כעוזרם של חמישה מנכ"לים, כסגן בכיר לראש 'סיבט' ובחמש השנים האחרונות כסמנכ"ל וראש אגף משאבי אנוש. גרף כיהן גם במשך כחצי שנה כממלא מקום ראש אגף השיקום. הוא הוביל את האגף בחודשים הקשים שלאחר אירוע איציק סעידיאן והיה ממובילי רפורמת "נפש אחת".
גרף ייכנס לתפקיד בתחילת חודש יוני ויחליף את אליעז קרני, שהודיע לאחרונה על כוונתו לפרוש לאחר כ-34 שנות שירות בצה"ל ובמשרד הביטחון.
30/03/22 13:26
7.98% of the views
מאת IsraelDefense
השרה לרכש ביטחוני פילומנה טאסי ושרת ההגנה אניטה אנאנד אישרו שבמכרז הועדפו מטוסי F-35 החמקניים על פני מטוסי 'גריפן' של SAAB השוודית תמונה: לוקהיד מרטין ממשלת קנדה בחרה במטוס הקרב החמקני F-35 תוצרת לוקהיד מרטין שיחליף את מטוסי הקרב CF-18 של חיל האוויר הקנדי.
פקידי ממשל בקנדה אמרו לדפנס ניוז כגי קנדה מתכוונת לקנות 88 מטוסי F-35 בסכום של 15 מיליארד דולר ארה"ב. מסירת ראשוני המטוסים מתוכננת לשנת 2025. החוזה עדיין לא נחתם.
לקנדה יש קשרים הדוקים על ארה"ב שכנתה ומטוסי הקרב של שתי המדינות מיועדים להגן ביחד על המרחב האווירי של צפון אמריקה.
הממשלה השמרנית הקודמת באוטאווה החליטה בשעתו על רכש F-35, הממשלה הליברלית הנוכחית דחתה את ההחלטה אך עתה פתחה במו"מ עם לוקהיד מרטין בעניין רכש המטוסים.
השרה לרכש ביטחוני פילומנה טאסי ושרת ההגנה אניטה אנאנד אישרו שבמכרז הועדפו מטוסי F-35 החמקניים על פני מטוסי 'גריפן' של SAAB השוודית.
30/03/22 08:45
6.91% of the views
מאת IsraelDefense
הולנד, בלגיה, אירלנד וצ'כיה דיווחו על גירוש דיפלומטים רוסיים | במקביל, ממשיכות שיחות הגישור בין רוסיה לאוקראינה בטורקיה https://t.me/MFARussia/12084 צעדים בוני אמון ראשונים שנראו כסימן ראשון להתקדמות לקראת מו"מ אמיתי לסיום המלחמה ולשלום.
כך הגדירו אתמול את פתיחת השיחות בארמון באיסטנבול ללא לחיצות ידיים בין המשלחות, שם הבטיחה רוסיה להפחית את היקף הלחימה בקייב הבירה, ואילו אוקראינה מאמצת מעמד של מדינה נייטרלית.
בעת השיחות אמר סגן שר ההגנה הרוסי אלכסנדר פומין לרויטרס: "כדי להשיג אמון הדדי וליצור תנאים לקראת חתימה על הסכם, הוחלט להקטין את הפעילות הצבאית לכיוון קייב וצ'רניהיב". הוא לא הזכיר את המתרחש במריופול בדרום המדינה או את המשך ההפצצות והקרבות בחירקיב ובסומי.
הנושאים והנותנים האוקראיניים אמרו שממשלת קייב תסכים לא להצטרף לנאט"ו, לא לארח כוחות צבא זרים, אך תדרוש ערבויות ביטחון. הם הזכירו את ישראל, פולין, קנדה וטורקיה כמדינות המסוגלות להבטיח ערבויות כאלו. קייב גם דורשת שרוסיה לא תתנגד להצטרפות אוקראינה לאיחוד האירופי, דבר שמוסקווה התנגדה לו.
ראש משלחת רוסיה לשיחות ולדימיר מדינסקי אמר לסוכנות טא"ס: "הדרך עוד ארוכה", אך הבטיח ללמוד את ההצעות האוקראיניות ולהעבירן לנשיא פוטין.
מזכיר המדינה אנתוני בלינקן אמר שעדיין אינו רואה סימנים של רצינות אמיתית אצל הרוסים והנשיא ביידן שוחח אתמול עם מנהיגי בריטניה, צרפת, גרמניה ואיטליה על המלחמה.
אתמול הודיעו הולנד, בלגיה, אירלנד וצ'כיה על גירוש דיפלומטים רוסיים.
30/03/22 13:27
6.91% of the views
מאת IsraelDefense
מנכ"ל החברה דן זיצ'יק אמר שהחברה ממשיכה ליישם תכנית האסטרטגית המכוונת לצמיחה, וכן מובילה את מיזם החממה הטכנולוגית EARTH AND BEYOND מנכ״ל חלל תקשורת, דן זיצ׳ק. צילום: חלל תקשורת חברת חלל תקשורת סיימה את שנת 2021 בגידול של שבעה אחוזים בהכנסות ל-99 מיליון דולר. כן נרשם רווח תפעולי של כ-14 מיליון דולר, בהשוואה להפסד תפעולי של כארבעה מיליון דולר בשנת 2020. בדוחות הכספיים שפרסמה החברה נאמר שהחברה חתמה על הסכמי התקשרות חדשים בהיקף של 88 מיליון דולר.
חלל תקשורת היא ספקית התקשורת הלוויינית ומפעילת את צי לווייני עמוס. השיפור בהכנסותיה נובע מפעילות עסקית לפלחי שוק באפריקה וכוללים חברות סלולר וטלקום. החברה חתמה בשנה שעברה על התקשרויות עם ממשלת ישראל, YES, דויטשה טלקום ועם לקוחות באפריקה ובאסיה למתן שירותי תקשורת לוויינית ושרותים נלווים.
מנכ"ל החברה דן זיצ'יק אמר שהחברה ממשיכה ליישם תכנית האסטרטגית המכוונת לצמיחה, וכן מובילה את מיזם החממה הטכנולוגית EARTH AND BEYOND בה תביא לידי ביטוי את ניסיונה העשיר בתחומי החלל.
צי לווייני עמוס שהוא בבעלות החברה נותן כיסוי רחב ואמין של אפריקה, אסיה, אירופה וחלקים מארה"ב באמצעות לווייני התקשורת עמוס 3 ועמוס 7, עמוס 4 ועמוס 17.