The headlines that made most buzz on this page
06/06/22 13:55
9.66% of the views
מאת IsraelDefense
חיל האוויר ביקש מהקונגרס הקצבה של 1.7 מיליארד דולר לפרויקט המטוס לשנת הכספים 2023, כולל 133 מיליון למו"פ הקשור לפיתוח המטוס Northrop Grumman rendering פרויקט מטוס הקרב החשאי והמסווג, מטוס הדור הבא, נכנס לשלב הקריטי של פיתוח הנדסת ייצור, הודיע השר הממונה על חיל האוויר האמריקני פרנק קנדל בקונגרס.
לדבריו הפרויקט, המכונה X או NGAD, כולל פיתוח טכנולוגיות לשלב הייצור העתידי הכוללות בין היתר פיתוח יכולות שילוב של מטוסי הקרב העתידיים עם כלי טיס בלתי מאוישים. לדברי קנדל: "אנו סבורים שיהיו בידינו הטכנולוגיות עד סוף העשור".
WAR ZONE מדווח כי זה יהיה המטוס היקר ביותר בתולדות חיל האוויר האמריקני ומדובר בהערכות של כמה מאות מיליוני דולרים לכל מטוס. חיל האוויר ביקש מהקונגרס הקצבה של 1.7 מיליארד דולר לפרויקט המטוס לשנת הכספים 2023, כולל 133 מיליון למו"פ הקשור לפיתוח המטוס, ניסויים ואומדנים שונים.
פרנק קנדל הודיע שידון עם היצרנים ועם חיל האוויר בדרכים להאצת תהליך הפיתוח של מטוס הקרב העתידי.
06/06/22 08:28
9.38% of the views
מאת IsraelDefense
מדען שעסק בתחום החלל והכטב״מ וקולונל במשמרות המהפיכה. האירועים מיוחסים באיראן למוסד הישראלי bigstock שני אישים איראניים מתו בימים האחרונים בטהרן "בנסיבות מסתוריות", ולגרסת האיראנים המוסד הישראלי היה מעורב.
לפני כמה ימים מת מדען החלל והתעופה ד"ר איוב מונתזרי, שעסק בפיתוח טילים וכטמ"מים. מקורות שונים באיראן מדווחים שהאיש מת מהרעלת מזון, ואתר החדשות PANA TIMES יודע לספר שד"ר אנתזרי הוזמן לארוחה על ידי "עמית" אחרי שנקשרו ביניהם קשרי ידידות.
בתום הארוחה עשה אנתזרי את דרכו לביתו, ובדרך חש ברע והתעלף. הוא הועבר במהירות לבית חולים ושם מת אחרי כמה ניסיונות החייאה.
שלטונות הביטחון של איראן ערכו חיפושים אחר ה"ידיד", אך הוא עזב את איראן מיד אחרי הארוחה.
בסוף השבוע אישרו ממשלת איראן ומשמרות המהפכה את דבר מותו של קולונל ביחידת אל קודס של משמרות המהפכה, עלי איסמעילזדה, ביום חמישי "בנסיבות מסתוריות".
סוכנות הידיעות IRNA ו-IRAN INTERNATIONAL דיווחו שהאיש נפל מגג ביתו בקראג' ונהרג. הוא שירת ביחידה 840 של אל קודס, האחראית לפיגועי חו"ל.
ממקורות שונים נשמעו גרסאות שונות: בסעודיה דווח שאסמעילזדה מת בעקבות חשדות שהדליף מידע וההדלפה גרמה למותו של קצין אחר במשמרות המהפכה. למשפחתו בטהרן נמסר שהוא התאבד עקב "בעיות פסיכולוגיות" בגלל פרידה מאשתו.
06/06/22 14:15
9.09% of the views
מאת IsraelDefense
לפי המתווה המוצע תתבצע הפחתה הדרגתית לאורך שלוש שנים של תעריף הקישוריות בשוק הנייד, הקווי ובשוק השיחות הבינלאומיות תמונה: משרד התקשורת שר התקשורת החליט היום (ב׳) לתקן עיוות בשוק התקשורת שמתרחב בשנים האחרונות, ולהביא לביטול הדרגתי של תעריפי הקישוריות לרשתות של חברות הסלולר וחברות הטלפון הקווי שלא עודכנו משנת 2014.
דמי הקישוריות בין חברות הסלולר והטלפון הקווי סייעו לפני כשני עשורים להגברת התחרות בשוק הסלולר ולהכנסת שחקנים נוספים לשוק הטלפון הקווי. לאור התמורות הטכנולוגיות והתחרותיות שמתרחשות בענף בשנים האחרונות, תשלום דמי הקישוריות בין החברות מאבד מהרלוונטיות שלו. ביטול דמי הקישוריות יבוצע בהדרגה עד שנת 2025.
ההחלטה תבטל את הפיקוח שהיה קיים עד כה על דמי הקישוריות, תוך מעבר למודל המכונה Bill and Keep או BAK בו מתקיימת תחרות במקטע השלמת השיחה, אשר מבטלת את העברת התשלומים הסיטונאית בין חברות התקשורת ומוזילה את דמי הקישוריות.
ביטול העלות הקבועה של מפעיל תקשורת לדקת שיחה יוצאת, תאפשר לחברות סלולר להציע כמות דקות בלתי מוגבלת בסכום נמוך יותר ולהוריד מחירים של חבילות טלפון קווי וכך לאפשר למנויים לצרוך יותר דקות שיחה ולהגדיל את התועלת לצרכן.
המהלך גם עתיד לסייע לחברות קטנות שעד עתה הרוויחו פחות באופן יחסי מכיוון שרוב השיחות מהן היו שיחות "יוצאות" אל חברות גדולות. בנוסף, שינוי האסדרה צפוי להפחית משמעותית את תופעת הצינתוקים.
לפי המתווה המוצע תתבצע הפחתה הדרגתית לאורך שלוש שנים של תעריף הקישוריות בשוק הנייד, הקווי ובשוק השיחות הבינלאומיות. המהלך צפוי להפחית עומס רגולטורי ולהתאים לתנאים התחרותיים בשוק הפועלים במסגרת חבילות "הכל כלול" הנהוגות בארץ.
שר התקשורת, יועז הנדל: "אנחנו ממשיכים לקדם שוק תקשורת חדשני ותחרותי ומסירים היום עוד רגולציה מיותרת. תשלום דמי הקישוריות בין החברות אינו נחוץ, הוא מייצר עיוות בשוק התקשורת, עלויות מיותרות, ותוצרי לוואי שפוגעים בצרכנים. ההחלטה שקיבלתי היום תאפשר לכל הצרכנים הישראלים ליהנות מחבילות ללא הגבלה״.
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין: "תעריף דמי הקישוריות לא עודכן משנת 2014 ואיבד רלוונטיות ביחס להתפתחויות הטכנולוגיות ומצב השוק בישראל ובעולם. כעת נעבור בהדרגה לביטול התשלום המפוקח והעברת התשלומים בין החברות. המהלך ייטיב עם הצרכנים ויאפשר לחברות סלולר להציע כמות דקות בלתי מוגבלת בסכום נמוך יותר, ולהוזיל בין היתר את חבילות הטלפון הביתי".
06/06/22 17:25
9.09% of the views
מאת IsraelDefense
על פי החשד, השלושה שלחו הודעת דיוג ("פישינג") למרצים במכללה bigstock חוקרי המחלק לפשיעה מקוונת במשטרת מחוז תל אביב, עצרו הבוקר לחקירה שלושה סטודנטים (23,24,25) במכללה טכנולוגית באזור המרכז, בחשד לביצוע עבירות מחשב.
על פי החשד, השלושה שלחו הודעת דיוג ("פישינג") למרצים במכללה, ולאחר שחלקם לחצו על הקישור שדרש מהם לאפס סיסמא, קיבלו החשודים גישה למערכת הדואר האלקטרוני ומערכת הלימוד הממוחשבת של המכללה.
על פי החשד, שלושת הסטודנטים יצרו קישור ("לינק") לאתר הנחזה להיראות כאתר המכללה, בו התבקשו המרצים לכתוב את שם המשתמש שלהם ואת הסיסמא, וכך השיגו את הגישה למערכת המחשבים הלימודית במוסד.
הבוקר, כאמור, עוכבו שלושת הסטודנטים לחקירה במחלק לפשיעה מקוונת של משטרת מחוז ת"א, ולאחר חקירתם באזהרה, שוחררו בתנאים מגבילים.
06/06/22 13:48
6.82% of the views
מאת IsraelDefense
אילוסטרציה. דובר צה״ל השבוע מציינים 55 שנה למלחמת ששת הימים ב- 1967 וגם 40 שנה למלחמת לבנון הראשונה. מאז 2006, מלחמת לבנון השנייה, ישראל ערכה הכנות אם תתחולל מלחמת לבנון השלישית.
הפעלת אש
בחודש האחרון נערך תרגיל רחב היקף של צה"ל, "מרכבות האש", שהיה סוג של חזרה גנרלית למלחמה הבאה, תוך דגש על חיזבאללה, היריב העיקרי של ישראל בסמוך לגבולותיה.
קשה להשמיד את חיזבאללה לאור הרכבו, גודלו, התמיכה שהוא זוכה לה בקהילה השיעית בלבנון, עוצמתו ודרך הלחימה שלו ועוד. אבל ניתן לנסות להנחית עליו מהלומה כבדה שעשויה לזעזע אותו וגם את מעמדו הפוליטי בלבנון.
מהשם של התרגיל, "מרכבות האש". לכאורה ניתן להבין כי הדגש הוא על טנקי המרכבה אבל למעשה ההתמקדות היא יותר באש, בעיקר מהאוויר, על מרכיביה השונים. אמנם טנקים היו חלק מהתרגיל אבל הדגש הוא על הפעלת אש, בעיקר באמצעות חיל האוויר יחד עם שימוש ביחידות מובחרות לאיגוף מוטס בעומק.
המשולש של שריון, חיל אוויר ואיגוף מוטס נוצר בשנות ה- 60 ונבחן לראשונה במלחמת ששת הימים. אז בצה"ל התמקדו בתמרון, ולא באש, בגלל קושי לרכוש ולייצר את עוצמת האש החזקה והמדויקת שעומדת לרשותו כיום.
בעוד ב- 1967 ו- 1982 לשריון היה חלק מרכזי הרי שכעת יש לו תפקיד משני יחסית. בניגוד לחדירה יבשתית מאסיבית של שריון ויחידות קרקע נוספות לעומק של כ- 200 ק"מ בסיני ב- 1967 או 90 ק"מ עד לביירות ב- 1982 בעתיד צה"ל לא יבצע מהלך דומה על הקרקע.
חדירה לעומק של עשרות ק"מ
גם אם צה"ל יציע זאת החשש מהסתבכות ואבדות יגרום לדרג המדיני להסס ואף לדחות מהלכים מסוג זה. אבל אין לדעת. בלחץ של המלחמה, כאשר העורף סופג מאות טילים ורקטות ביום, יתכן שתהיה נכונות לאפשר מהלך כזה. לכן על צה"ל להיות מסוגל לבצע חדירה לעומק של עשרות ק"מ, באמצעות שריון.
חיל האוויר, שקנה את עולמו ב-1967, היה למרכיב מרכזי בהפעלת הכוח של צה"ל. ב- 1967 חיל האוויר הצטיין בהשמדת חילות האוויר של מצרים, סוריה וירדן ופחות בשיתוף פעולה עם כוחות היבשה, בעיה כרונית של צה"ל.
שיפורים שנעשו בנידון בעשור האחרון אמורים לפתור ולו לצמצם בעיה זו. כמו כן חיל האוויר הגדיל ושדרג מאד את עוצמת האש שלו, בהשוואה ל- 1967 ואף 1982. זה יסייע מאד אבל רצוי לא להישען על כך יותר מדי, כדרך להביס את חיזבאללה.
איגוף מוטס לעומק תוכנן ב- 1967 אבל לא בוצע. במקומו נערכו איגופים מוגבלים יותר, הידוע ביותר היה הנחתת צנחנים ממסוקים במסגרת כיבוש מתחם אום – כתף בסיני. אז היעד היה ארטילריה מצרית, כדי להקל על הסתערות צה"ל על המתחם.
בעתיד הכוונה להשתמש באיגוף מוטס בעומק לבנון כדי לסייע באיתור והשמדת משגרי רקטות וטילים. יש דמיון מסוים בין 1967 למלחמה בעתיד: איגוף מוטס להשמדת בסיסי אש. ב- 1967 זה נועד להקל על כוחות צה"ל בקו החזית בסיני בעוד בעתיד המטרה תהיה להגן על ישראל גופא, כולל על אוכלוסייה.
להילחם ברציפות במשך כמה יממות
ב-1967 חטיבת 80 של הצנחנים, יחידת מילואים, ערכה את האיגוף באום – כתף בעוד בעתיד אוגדה 98 הסדירה תעשה זאת בלבנון. זו דוגמא אחת כיצד במלחמה בעתיד צה"ל ישען הרבה יותר על הסדיר מאשר על המילואים בהשוואה ל- 1967 ו-1982.
הבעיה העיקרית בקונספציה זו שיתכן שלא יהיה די בסדיר, לאור השחיקה הצפויה, ריבוי החזיתות ועוד, מה שמחייב הכשרת והצטיידות נאותה של יחידות מילואים במידה מספקת.
במלחמת ששת הימים צה"ל דהר למשל בסיני כמעט בלי מנוחה. על צה"ל להיות מסוגל להילחם ברציפות במשך כמה יממות, אבל יש לעשות מאמץ מירבי כדי לאפשר מנוחה כמה שיותר. חלק מהחיילים יתפקדו היטב גם בלי שינה אף במשך כמה ימים אבל אחרים לא.
זה עשוי להקשות על ביצוע המשימה ולעלות את המחיר שלה. נהוג לומר כי זיעה חוסכת דם. גם שינה חוסכת דם. ישנה מה שמכונה "התנומה הקרבית". תנומה של 10 עד 40 דקות שמעניקה זריקת מרץ לכמה שעות. זה דרך אחת כיצד ניתן לפעול בנידון. יש להשקיע במתן זמן שינה מירבי כולל בעת מלחמה, ובטח לא לדחות את הגישה הזו על הסף. כדאי לישון על זה.
המלחמה הבאה עלולה להתרחש בעתיד הקרוב, הרחוק או בכלל לא. בזמנו צה"ל התאמן במשך שנים רבות לעימות עם סוריה, שהייתה היריב העיקרי שדעך במידה רבה בעשור האחרון, בלי שישראל נאלצה לשלם על כך מחיר בחיי אדם.
אולי זה יקרה גם עם החיזבאללה. אבל אם לא, על צה"ל כמובן להיות מוכן. יש לשדרג את המשולש שריון – אוויר- איגוף מוטס, יחד עם עוד מרכיבים כמובן, בלי להישען יותר מדי על אף אחד מהם.
06/06/22 15:34
6.25% of the views
מאת IsraelDefense
לאחר הסערה הציבורית סביב טענת הספסור בסוהרות בסדיר, בצה״ל עשו עבודת בית והגיעו למסקנה שצריך גוף מטכ״לי חדש שיטפל בחיילים המשובצים מחוץ לצבא תמונה: דובר צה״ל היום (ב') הציג רח"ט תומכ"א, תא"ל אמיר ודמני את מסקנות הוועדה בנושא יחידות שמחוץ לצה"ל בוועדת החוץ והביטחון בכנסת.
באוקטובר 2021, הורה ראש אגף כוח האדם על הקמת צוות מיוחד בראשות תא"ל במיל' גיא חסון לבחינת תהליך הגיוס, הליווי ותנאי השרות של החיילים המשרתים מחוץ ליחידות צה"ל ובדגש על המשטרה ושרות בתי הסוהר, כל זאת מתוך אחריות מרחיבה של צה"ל כלפי משרתיו.
הוועדה מצאה כי ככלל, המשרתים והמשרתות בגופים מרוצים משיבוצם ובעלי מוטיבציה גבוהה לשרות. כמו כן, נמצא כי כלל הגופים בהן משרתים חיילים, מרוצים מתפקודם של החיילים ולרוב מממשים את אחריותם כלפי המשרתים. בנוסף, מצאה הוועדה כי קיים פער בחלק מהיחידות בתחומי הת"ש, הרפואה והיוהל"ם בהקשרי הבקרה והמעקב של צה"ל.
לאור זאת ומתוך אחריות מרחיבה למתגייסים לשירות חובה, הוחלט להקים גוף מטכ"לי צה"לי שבראשו יהיה אלוף משנה, כך שאותו הגוף יהווה כתובת עבור הגופים השונים ויהיה בעל סמכות לבצע בקרה על תנאי השירות ביחידות שמחוץ לצה"ל.
בנוסף, לאור פערים שנמצאו באמנות השירות השונות, החליט ראש אגף כוח האדם ובהמלצת הוועדה לבצע הסדרה מחודשת במסגרתה יוגדרו בצורה ברורה גבולות האחריות על הפרט בין צה"ל לגופי הביטחון.
בתחום כוח האדם, מצאה הוועדה פער במעקב אחר תהליך שינוי השיבוץ של המשרתים בשב"ס והודגש כי לכל חייל המשרת בארגונים מחוץ לצה"ל אפשרות להגיש טופס שינוי שיבוץ דיגיטלי אשר מגיע באופן ישיר לאגף כוח האדם לצרכי בקרה ומעקב.
בתחום היוהל"ם, מצאה הוועדה כי ההתנהלות בגופים השונים הינה תקינה ומאפשרת אווירת דיווח ראויה. הוועדה מצאה כי אירועים חריגים בתחומים אלה מטופלים בחומרה וברגישות. עם זאת, הוועדה סברה כי על צה"ל להיות מעורב יותר ולבצע הדרכה ובקרה בנושאים אלו בכלל גופי הביטחון שבהם משרתים בחובה.
במקביל לעבודת הוועדה מובילה יועצת הרמטכ״ל לענייני מגדר, תא"ל אלה שדו שכטמן, פורום למידה משותף עם כלל הממונות על תחום המגדר בגופי הביטחון השונים, לגיבוש נהלי עבודה סדורים ואחודים וליצירת מענה מקצועי, נגיש ומותאם לכלל המשרתים.
06/06/22 14:09
5.4% of the views
מאת IsraelDefense
חיל האוויר ביצע תרגיל 'חץ קטלני' בזירה הצפונית יחד עם עוצבת הפלדה, אוגדה 162 | בקפריסין התקיים תרגיל 'מעבר לאופק' בהשתתפות זרועות היבשה, האוויר והים אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל במשך חודש של תרגיל לחימה מהגדולים בתולדות צה"ל "כבש" הצבא את קפריסין השכנה, "תקף את איראן" ותרגל את רוב שיטות ודרכי הלחימה של צה"ל ביבשה, באוויר ובים.
קרוב למאה מטוסים של חיל האוויר "גיהצו" את מזרח הים התיכון בטיסות מישראל לצפון קפריסין משם חזרה לתקוף מטרות בישראל, כולל תדלוק אווירי בדרך.
שייטת 13 תרגלה מה שהיא יודעת לעשות, מסוקי יסעור טסו נמוך, כמה עשרות מטרים מעל ראשו של קפריסאי. עד כדי כך שמפלגת האופוזיציה בקפריסין טענה שתרגיל כזה הוא מסוכן למדינה, ו"אי אפשר להפוך את השטחים ואת ערי ארצנו למגרש האימונים של צבא זר". אולם לא היו תלונות של אזרחים.
הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי עקב אחר התרגיל מקרוב מאוד וסיכם: "צה"ל יוצא מהתרגיל הזה עם ביטחון גבוה ביכולות וברמת הביצוע שלו. הרבה יותר מושחז, הרבה יותר מתואם והרבה יותר מודרני ומוכן".
לסיום התרגיל נערך מסדר צבאי במפרץ חיפה, בו הביעו הרמטכ"ל ומפקדי הכוחות הערכה לכוחות ולכל בעלי המקצועות.
חיל האוויר ביצע תרגיל 'חץ קטלני' בזירה הצפונית יחד עם עוצבת הפלדה, אוגדה 162. אגף המודיעין תרגל לראשונה את מרכז המודיעין להגנה ולתמרון, ואילו אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה תרגל פריסה רשת לוגיסטית רב-זירתית.
בקפריסין התקיים תרגיל 'מעבר לאופק' בהשתתפות זרועות היבשה, האוויר והים, כאשר מפקדת העומק פקדה על מבצעים של פגיעה במפקדות האויב בעומק שטח האויב.
במהלך התרגיל ביקרו בו ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הביטחון בני גנץ, חברי ועדת החוץ והביטחון וחברי הקבינט הביטחוני.
הרמטכ"ל אמר בדברי הסיכום כי קיימת שותפות עמוקה בין הזרועות ובין יחידות צה"ל, המבוססת על אמון הדדי וחברות, וזו עוצמה.
06/06/22 13:46
5.11% of the views
מאת IsraelDefense
אילוסטרציה. דובר צה״ל השבוע מציינים 55 שנה למלחמת ששת הימים ב- 1967 וגם 40 שנה למלחמת לבנון הראשונה. מאז 2006, מלחמת לבנון השנייה, ישראל ערכה הכנות אם תתחולל מלחמת לבנון השלישית.
הפעלת אש
בחודש האחרון נערך תרגיל רחב היקף של צה"ל, "מרכבות האש", שהיה סוג של חזרה גנרלית למלחמה הבאה, תוך דגש על חיזבאללה, היריב העיקרי של ישראל בסמוך לגבולותיה.
קשה להשמיד את חיזבאללה לאור הרכבו, גודלו, התמיכה שהוא זוכה לה בקהילה השיעית בלבנון, עוצמתו ודרך הלחימה שלו ועוד. אבל ניתן לנסות להנחית עליו מהלומה כבדה שעשויה לזעזע אותו וגם את מעמדו הפוליטי בלבנון.
מהשם של התרגיל, "מרכבות האש". לכאורה ניתן להבין כי הדגש הוא על טנקי המרכבה אבל למעשה ההתמקדות היא יותר באש, בעיקר מהאוויר, על מרכיביה השונים. אמנם טנקים היו חלק מהתרגיל אבל הדגש הוא על הפעלת אש, בעיקר באמצעות חיל האוויר יחד עם שימוש ביחידות מובחרות לאיגוף מוטס בעומק.
המשולש של שריון, חיל אוויר ואיגוף מוטס נוצר בשנות ה- 60 ונבחן לראשונה במלחמת ששת הימים. אז בצה"ל התמקדו בתמרון, ולא באש, בגלל קושי לרכוש ולייצר את עוצמת האש החזקה והמדויקת שעומדת לרשותו כיום.
בעוד ב- 1967 ו- 1982 לשריון היה חלק מרכזי הרי שכעת יש לו תפקיד משני יחסית. בניגוד לחדירה יבשתית מאסיבית של שריון ויחידות קרקע נוספות לעומק של כ- 200 ק"מ בסיני ב- 1967 או 90 ק"מ עד לביירות ב- 1982 בעתיד צה"ל לא יבצע מהלך דומה על הקרקע.
חדירה לעומק של עשרות ק"מ
גם אם צה"ל יציע זאת החשש מהסתבכות ואבדות יגרום לדרג המדיני להסס ואף לדחות מהלכים מסוג זה. אבל אין לדעת. בלחץ של המלחמה, כאשר העורף סופג מאות טילים ורקטות ביום, יתכן שתהיה נכונות לאפשר מהלך כזה. לכן על צה"ל להיות מסוגל לבצע חדירה לעומק של עשרות ק"מ, באמצעות שריון.
חיל האוויר, שקנה את עולמו ב-1967, היה למרכיב מרכזי בהפעלת הכוח של צה"ל. ב- 1967 חיל האוויר הצטיין בהשמדת חילות האוויר של מצרים, סוריה וירדן ופחות בשיתוף פעולה עם כוחות היבשה, בעיה כרונית של צה"ל.
שיפורים שנעשו בנידון בעשור האחרון אמורים לפתור ולו לצמצם בעיה זו. כמו כן חיל האוויר הגדיל ושדרג מאד את עוצמת האש שלו, בהשוואה ל- 1967 ואף 1982. זה יסייע מאד אבל רצוי לא להישען על כך יותר מדי, כדרך להביס את חיזבאללה.
איגוף מוטס לעומק תוכנן ב- 1967 אבל לא בוצע. במקומו נערכו איגופים מוגבלים יותר, הידוע ביותר היה הנחתת צנחנים ממסוקים במסגרת כיבוש מתחם אום – כתף בסיני. אז היעד היה ארטילריה מצרית, כדי להקל על הסתערות צה"ל על המתחם.
בעתיד הכוונה להשתמש באיגוף מוטס בעומק לבנון כדי לסייע באיתור והשמדת משגרי רקטות וטילים. יש דמיון מסוים בין 1967 למלחמה בעתיד: איגוף מוטס להשמדת בסיסי אש. ב- 1967 זה נועד להקל על כוחות צה"ל בקו החזית בסיני בעוד בעתיד המטרה תהיה להגן על ישראל גופא, כולל על אוכלוסייה.
להילחם ברציפות במשך כמה יממות
ב-1967 חטיבת 80 של הצנחנים, יחידת מילואים, ערכה את האיגוף באום – כתף בעוד בעתיד אוגדה 98 הסדירה תעשה זאת בלבנון. זו דוגמא אחת כיצד במלחמה בעתיד צה"ל ישען הרבה יותר על הסדיר מאשר על המילואים בהשוואה ל- 1967 ו-1982.
הבעיה העיקרית בקונספציה זו שיתכן שלא יהיה די בסדיר, לאור השחיקה הצפויה, ריבוי החזיתות ועוד, מה שמחייב הכשרת והצטיידות נאותה של יחידות מילואים במידה מספקת.
במלחמת ששת הימים צה"ל דהר למשל בסיני כמעט בלי מנוחה. על צה"ל להיות מסוגל להילחם ברציפות במשך כמה יממות, אבל יש לעשות מאמץ מירבי כדי לאפשר מנוחה כמה שיותר. חלק מהחיילים יתפקדו היטב גם בלי שינה אף במשך כמה ימים אבל אחרים לא.
זה עשוי להקשות על ביצוע המשימה ולעלות את המחיר שלה. נהוג לומר כי זיעה חוסכת דם. גם שינה חוסכת דם. ישנה מה שמכונה "התנומה הקרבית". תנומה של 10 עד 40 דקות שמעניקה זריקת מרץ לכמה שעות. זה דרך אחת כיצד ניתן לפעול בנידון. יש להשקיע במתן זמן שינה מירבי כולל בעת מלחמה, ובטח לא לדחות את הגישה הזו על הסף. כדאי לישון על זה.
המלחמה הבאה עלולה להתרחש בעתיד הקרוב, הרחוק או בכלל לא. בזמנו צה"ל התאמן במשך שנים רבות לעימות עם סוריה, שהייתה היריב העיקרי שדעך במידה רבה בעשור האחרון, בלי שישראל נאלצה לשלם על כך מחיר בחיי אדם.
אולי זה יקרה גם עם החיזבאללה. אבל אם לא, על צה"ל כמובן להיות מוכן. יש לשדרג את המשולש שריון – אוויר- איגוף מוטס, יחד עם עוד מרכיבים כמובן, בלי להישען יותר מדי על אף אחד מהם.