זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
18/09/22 10:42
17.57% of the views
מאת IsraelDefense
בעוד בישראל מדברים על 100 קילווואט כהישג הדורש צל״ש, בארה״ב משקיעים בצורה עקבית להגיע להספקים של מגהוואט עד 2030. המטרה: ליירט טילים היפרסונים ובליסטיים באמצעות לייזר https://news.lockheedmartin.com/2022-09-15-Lockheed-Martin-Delivers-Its-... לוקהיד מרטין העבירה למשרד תת-שר ההגנה למחקר והנדסה אמת מידה חדשה: לייזר חשמלי בדרגת 300 קילוואט. הלייזר החזק ביותר שלוקהיד מרטין ייצרה עד כה.
לוקהיד מרטין נבחרה ב-2019 כדי להגדיל את ארכיטקטורת הלייזר הספקטרלית שלה בשילוב אנרגיה גבוהה לרמה של 300 קילוואט כחלק מיוזמת High Energy Laser Scaling Initiative או HELSI. הצוות השיג לאחרונה את ציון הדרך הזה לפני המועד המתוכנן.
הלייזר של HELSI יתמוך במאמצי ההדגמה עם ה-IFPC-HEL של הצבא, שמתוכנן לבדיקות מעבדה ושטח השנה.
המאמץ הטכני נובע מתוכנית מדע וטכנולוגיה המכונה High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator או HEL-TVD, אשר כללה לייזר בדרגת 100 קילוואט.
על פי דו״ח לקונגרס האמריקאי, הצבא האמריקאי רוצה לייזר בהספק 500 קילווואט עד 2025 והספק של מגה-וואט עד 2030. לפי המסמך, לייזר בעוצמה של 100 קילו-וואט (כפי שהצהירו במפא״ת שרוצים - פיתוח של רפאל) מסוגל לטפל ברקטות, מרגמות ובלתי מאוישים.
לייזר בהספק 500 קילו-וואט מסוגל לטפל בטילי שיוט נגד מטרות ימיות וקרקעיות ומטוסים. לייזר בהספק מגה-וואט יוכל לטפל בטילים היפרסונים ובליסטיים.
בנוסף ללייזר, ישנו פרויקט בדרפא תחת השם Waveform Agile Radio-frequency Directed Energy שרוצה לפתח נשק מבוסס קרינה אלקטרומגנטית נגד רכבים קרביים, כטב״מ, ספינות ומערכות הגנה אווירית. בסך הכל, משרד ההגנה האמריקאי משקיע כמעט 700 מליוני דולרים בשנה בפיתוח יכולות אלו.
אזכיר כי בין לוקהיד מרטין לרפאל, המפתחת את הלייזר הישראלי תחת חוזה של מפא״ת, קיים שיתוף פעולה עסקי. טרם ברור האם שיתוף פעולה זה קשור גם לעולם הלייזר החשמלי.
18/09/22 09:59
15.54% of the views
מאת IsraelDefense
בעידן החיישנים, חייב צבא להתרחק מריכוזי כוחות גדולים ולפעול באמצעות יחידות קטנות | קצינים ומש"קים, חייבים לקבל ממפקדיהם הבכירים סמכויות לקבל החלטות ולא להמתין לפקודות מגבוה ומרחוק צילום: דובר צה״ל המלחמה באוקראינה מספקת מפתח להבנת מלחמות העתיד. אל תצפו לשיירות גדולות של טנקים בכבישים ראשיים כמו ברווזים במטווח – דברים שאמר ראש המטות המאוחדים של צבא ארה"ב גנרל מרק מאליי בשבוע החדשנות המבצעית הבינלאומית בתל אביב, בכנס קצינים בכירים מ-22 ארצות.
מלחמת העתיד תהיה קטנה יותר בממדיה, מדוייקת יותר, מהירה יותר ועירונית. אין חדש במלחמות בסביבה אורבנית, אמר גנרל מאליי, אך המלחמה באוקראינה הראתה כיצד לנהל מלחמה אורבנית בצורה נכונה, כמו הגנת צבא אוקראינה על הבירה קייב, וכיצד ניתן לנהלה בצורה לא נכונה, כמו הריסת העיר מריופול על ידי צבא רוסיה.
במלחמה עירונית יש להשתלט על התשתיות הפיסיות החשובות ביותר ועל מרכזי התושבים. אם אתה הורס את התשתיות והורג או התושבים או מגרש אותם, אז אתה הורס את מה שאתה זקוק לו כדי לנצח.
מבצעים צבאיים בסביבה אורבנית מבוססים על דיוק וטווח כלי הנשק ועל כמויות גדולות של מערכות מידע דיגיטליות. במקום לכבוש שטחים, מוטב שצבא ישתלט על תשתיות מרכזיות.
גנרל מאליי דיבר על מידע מודיעיני שניתן להפיק מטלפונים סלולריים: לקראת המלחמה נראו צעירים רבים בני 20 מתרוצצים עם טלפונים סלולריים, אוספים מידע ומעבירים אותו, על כוחות צבא רוסיים שנאספו ליד הגבול בשטחי כינוס.
הצעירים האלו לא היו מרגלים, לא מרגלים אוקראיניים, לא אמריקניים, לא צרפתיים ולא בריטיים, אמר גנרל מאליי. הם היו אזרחים עם מצלמות בטלפונים שלהם שצילמו סרטוני וידיאו על יחידות רוסיות, חיי"ר רק"ם וטנקים שנעו לעבר שטחי כינוס לקראת הפלישה. כל המידע הזה שימש להערכת הכוחות הרוסיים, כוונותיהם, גודלם וצירי התקיפה שלהם.
בעידן החיישנים, חייב צבא להתרחק מריכוזי כוחות גדולים ולפעול באמצעות יחידות קטנות שמשנות מיקומים כל הזמן ובמהירות, מבלי למשוך תשומת לב. אחד מלקחי המלחמה הוא שמפקדי כוחות קטנים כאלו, קצינים ומש"קים, חייבים לקבל ממפקדיהם הבכירים סמכויות לקבל החלטות ולא להמתין לפקודות מגבוה ומרחוק.
בפיקוד האוקראיני ניתן להבחין בסוג חדש של פיקוד בדרג נמוך, על יחידות קטנות במבצעים טקטיים וגם אסטרטגיים. זה המפתח להצלחת צבא אוקראינה, דברי ראש המטות המאוחדים של צבא ארה"ב, גנרל מרק מאליי, לפי דיווח של DEFENSE ONE.
18/09/22 10:15
10.14% of the views
מאת IsraelDefense
http://kremlin.ru/events/president/news/69361/photos/68964 נשיא רוסיה פוטין הביע בסוף השבוע זלזול מוחלט במתקפות הנגד של צבא אוקראינה, והזהיר שרוסיה תגיב ביותר כוח אם יגבר הלחץ אל צבאו.
בנאומו בוועידת שנגחאי לשת"פ בעיר סמרקנד הסביר פוטין שפלישתו לאוקראינה היתה נחוצה "כדי למנוע מזימה מערבית לפרק את רוסיה", והוסיף: "מוסקווה אינה ממהרת. מטרותיה לא השתנו. באחרונה הנחית הצבא הרוסי כמה מהלומות שהן אזהרות: אם המצב יימשך כך, המענה שלנו יהיה הרבה יותר חמור".
האפיפיור פרנציסקוס אמר אתמול שאספקת נשק לאוקראינה היא מוצדקת מבחינה מוסרית כדי לסייע לאוקראינה להגן על עצמה מפני תוקפנותה של רוסיה.
הנשיא זלנסקי שב והאשים את רוסיה בביצוע פשעי מלחמה, ואמר שעדיין מוקדם לקבוע אם חלה נקודת מפנה במלחמה, חרף ההצלחות של צבא אוקראינה לשחרר שטחים שכבש צבא רוסיה.
בראיון לסוכנות רויטרס אמר זלנסקי כי תוצאות המלחמה, הנכנסת לחודש השביעי, תלויות באספקת נשק מהירה. לדבריו נספרו עד כה 450 גופות נרצחים בקבר האחים שהתגלה ליד העיר איזיום ששוחררה. הנשיא אמר שיש סימנים לעינויים ולרצח משפחו שלמות. בקרמלין לא הגיבו על ההאשמות.
זלנסקי ביקר אתמול בעיר איזיום ואמר: "אנו זקוקים להרבה יותר נשק, נשק מטורקיה, נשק מדרום קוריאה, נשק מהעולם הערבי ומאסיה. לדבריו, בגרמניה עדיין יש "מחסומים פסיכולוגיים, זכר העבר, מאספקת נשק לאוקראינה בקנה מידה גדול".
18/09/22 14:14
9.12% of the views
מאת IsraelDefense
הכנס בשיתוף המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית באוניברסיטת חיפה משך מאות אנשי ביטחון, יוצאי חיל הים ושייטת הצוללות בתמונה, מימין לשמאל: פרופ' שאול חורב, ראש המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית באוניברסיטת חיפה | ד"ר אלכסנדר אוריאנו, COO ומנהל מקצועי, טיסנקרופ | אייל בן ציון אל"מ (מיל.), יו"ר עמותת "דולפין" | קרדיט צילום: יחסי ציבור מאות אנשי ביטחון, יוצאי חיל הים ושייטת הצוללות, נציגי חיל הים, חוקרים, מומחים ויזמים בתחום הים, השתתפו ביום רביעי 14.9 בכנס, הראשון מסוגו בישראל, בנושא צוללות וכלים תת-ימיים, שהתקיים באודיטוריום הכט באוניברסיטת חיפה.
הכנס הינו ביוזמת עמותת "דולפין - יוצאי שייטת הצוללות" ובשיתוף המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית באוניברסיטת חיפה.
בכנס נסקרו בהרחבה נושאים רבים, בהם: תפקידה של הצוללת באסטרטגיה הימית העכשווית, התפתחויות בשוק הצוללות, שילוב נשים וגיוון מגדרי בחיל הים ובצוללות, CRM בבניית צוותי צוללות, יכולות ISR ותקשורת חדשות, הגנה מפני איומים ועוד.
18/09/22 08:37
7.09% of the views
מאת IsraelDefense
INS Vikrant סופקה לחיל הים ב-2 בספטמבר | לפי מספנת קוצ'ין התקנת הברק-8 צפויה לקחת עד 60 יום By Ministry of Defence - https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/Pix(8)UDUF.JPG, GODL-India, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=121174296 עם הצטרפותה של נושאת המטוסים INS Vikrant לחיל הים ההודי, מספנת קוצ'ין (CSL) צריכה להשלים את התקנת מערכת LR-SAM ואת מכ״מ ה-MF-STAR, כך לדברי בכירי המספנה. חיל הים ההודי הצהיר כי ניסויים במערכת צפויים להתחיל עד נובמבר. זאת, לפי פרסום של thehindu.
"מבחינתנו, הדבר החשוב ביותר הוא ההתקנה וההפעלה של LR-SAM ו-MF-STAR", אמר ל- Madhu S. Nair, יו"ר ומנכ"ל, CSL.
״בעיקרו של דבר, רוב ההתקנה הושלמה. כשהניסויים מתחילים, מתרחשות דרישות כוונון שונות. כל מה שצריך, המספנה תגבה את חיל הים. גם אינטגרציות אחרות מתרחשות וזה גם יעשה על ידי המספנה. אנחנו צריכים 45-60 ימים כדי להשלים את ההתקנה. בשביל זה יש להכניס את הספינה לרציף היבש."
INS Vikrant סופקה לחיל הים ב-2 בספטמבר ועברה חמישה סטים של ניסויים ימיים מאז אוגוסט 2021.
18/09/22 10:13
7.09% of the views
מאת IsraelDefense
לפוד יש מערכת וידיאו דיגיטלית, עקיבת מטרות אוטונומית וחיישני לייזר, וכל אלו נותנים לטייס הצי סדרה חדשה של יכולות מבצעיות מעל לים ומעל היבשה Northrop Grumman photo חברת נורת'רופ גראמן הודיע כי פוד הניווט למטוסי קרב LITENING השלים בהצלחה טיסות מבחן ראשונות במטוסי קרב F-18 SUPER HORNET של הצי אמריקני. לייטנייג היא מערכת ניווט למטוסי קרב, איתור מטרות והכוונת חימוש תוצרת רפאל המיוצרת בנורת'רופ גראמן בארה"ב.
ג'יימס קונרוי, סגן נשיא נורת'רופ גראמן, אמר ל- DEFENSE BLOG שטיסת המבחן הראשונה עם פוד לייטנינג הוכיחה יכולת להוסיף יכולות חדשניות למטוסי קרב 'סופר הורנט'. לפוד יש מערכת וידיאו דיגיטלית, עקיבת מטרות אוטונומית וחיישני לייזר, וכל אלו נותנים לטייס הצי סדרה חדשה של יכולות מבצעיות מעל לים ומעל היבשה.
בטיסות הניסוי הפעילו הטייסים דימויים של גיחות מבצעיות, כולל תקיפת מטרות קרקע, אוויר-אוויר וכן הפעלת מערכת לייזר המאפשרת טיסות אימונים בתנאים מציאותיים.
פוד לייטניג נמצא בשרות זרועות האוויר של המרינס, המשמר הלאומי ולקוחות בחו"ל. בנורת'רופ גראמן ייצרו עד כה יותר מ-900 פודי לייטנינג.
18/09/22 12:54
6.08% of the views
מאת IsraelDefense
לאחר ההתלהבות בישראל, שרת הביטחון הגרמנית מצננת את האווירה: ״רוצים הגנה אווירית משותפת לכלל נאט״ו״. אמירה שמציבה את ישראל ראש בראש מול התעשייה האמריקאית בניכוס שוק ההגנ״א האירופאי https://www.bmvg.de/en/organisation/minister-of-defence-christine-lambrecht לאחר ביקורו המתוקשר של ראש הממשלה, יאיר לפיד, בגרמניה, ופגישתו עם הקנצלר, צפו דיווחים אודות עסקת חץ-3. כותרות באותו סגנון הופיעו גם לפני ביקורו של לפיד. כאשר אותן כותרות טוענות כי גרמניה רוצה לרכוש את המערכת מישראל.
כעת, טוענת שרת הביטחון של גרמניה, כריסטינה למברכט, שגרמניה שואפת להגיע להסכם עם שותפי נאט"ו אחרים על הקמת הגנת טילים משותפת בפגישה באמצע אוקטובר. את הדברים היא אמרה לרויטרס.
"בישיבת שרי נאט"ו הבאה, אנו מקווים להגיע להסכמה לגבי הגנה אווירית משותפת", אמרה בראיון שערך ביום רביעי ופורסם ביום שישי. שרי ההגנה של נאט"ו ייפגשו הבא בבריסל ב-13-14 באוקטובר.
"כבר דיברנו עם ישראל וארה"ב, וזה לא סוד שחץ 3 היא בהחלט מערכת שיכולה למלא את הפער ביכולות שלנו", אמרה למברכט והוסיפה שהמשא ומתן עדיין לא הושלם. ענקית ההגנה האמריקאית, לוקהיד מרטין, מייצרת מערכת מתחרה בשם THAAD.
באפריל אמר שר הביטחון של גרמניה דאז, אברהרד זורן, שברלין שוקלת לקנות מערכת הגנה מפני טילים מישראל או מארה"ב כדי להתגונן מפני איומים כמו טילי איסקנדר רוסיים שנפרסו בקלינינגרד שיכולים להגיע כמעט לכל מערב אירופה.
חשוב לציין כי ארה״ב היא התורמת העיקרית של כסף, כוח אדם ואמל״ח לברית נאט״ו. האם ארה״ב תסכים לוותר על אחיזה בשוק ההגנה האווירי האירופאי בשביל מערכת ישראלית? בעבר, ישראל נסוגה מהצעת מכר של מערכת הגנה תוצרת רפאל לפולין בשל לחצים אמריקאים.
18/09/22 13:40
6.08% of the views
מאת IsraelDefense
השותפות מיועדת לאבטחת רשתות תפעול קריטיות לבטיחות ואמינות עבור רכבות ותחבורה ציבורית bigstock ווטרפול (Waterfall Security Solutions), חברת האבטחה הישראלית לטכנולוגיה תפעולית (OT), הודיעה בשבוע שעבר על הסכם שיתוף פעולה לאבטחת רשתות תפעול קריטיות לבטיחות ואמינות עבור רכבות ותחבורה ציבורית עם אלסטום (Alstom), הפועלת בתחום הניידות החכמה והירוקה.
הגברת הדיגיטציה והקישוריות במערכות רכבת משפרות את יעילות המערכת ואת חווית הנוסעים, אך גם הופכות את תשתיות התחבורה לחשופות יותר להתקפות סייבר. בעולם דיגיטלי, הביטחון שהנתונים והמערכות המחוברות מוגנים היא דרישה בסיסית להבטחת פעילות רציפה לכל רשויות התחבורה.
בווטרפול אומרים כי השותפות הזו הינה תגובה חשובה לדיגיטציה ולקישוריות ההולכת-וגוברת במטרו ומסילות רכבת. השותפות גם עולה בקנה-אחד עם ההכרה של תעשיית הרכבות עצמה שיש להעמיד את איומי הסייבר בראש סדר העדיפויות.
"השותפות הגלובלית שלנו עם אלסטום מונעת ממחויבות משותפת לאבטחת תשתיות קריטיות כמו רכבות, מטרו ומערכות רכבת קלות", אמר ליאור פרנקל, מנכ"ל ומייסד שותף ב-ווטרפול.
"יחד, אנו מביאים למפעילי התחבורה הציבורית את המומחיות והטכנולוגיות של ווטרפול, אשר הוכחו ויושמו בתשתיות קריטיות אחרות, כולל חשמל, נפט וגז ומערכות טיפול במים. יחד נתמוך במפעילי הרכבות באתגר שלהם לעמוד בציוויים, תקנים ודרישות משפטיות של אבטחת הסייבר".