The headlines that made most buzz on this page
13/11/22 08:08
14.58% of the views
מאת IsraelDefense
הכלי צולם והופיע בכמה אתרים אוקראיניים עם ציון שמו 'אמיר' תוצרת גאיה | לא התקבלה תגובת מנכ"ל החברה שלומי שרגא https://twitter.com/UAWeapons/status/1591152495078047744?s=20&t=39OOLaL1... בגזרת הלחימה בחרסון נראה וצולם בצבא אוקראינה כלי רכב תוצרת ישראל - רק"ם 'אמיר' תוצרת חברת GAIA AUTOMATIVE.
הכלי צולם והופיע בכמה וכמה אתרים אוקראיניים עם ציון שמו 'אמיר' תוצרת גאיה. לא התקבלה תגובת מנכ"ל החברה שלומי שרגא.
הרק"ם GAIA AMIR של חברת GAIA AUTOMOTIVE (קריית טבעון) שוקל 10 טונות, רכב 4X4, עביר בתנאי קרקע קשים, פתחי מירי משני צידי הרכב, נושא עד 10 לוחמים, כניסה מדלת אחורית. מהירות עד 122 קמ"ש, טווח מבצעי 400 ק"מ.
יש גרסה גדולה יותר, רכב 6X6 שמשקלו 13 טונות, ובו צריח לירי עם הפעלה מרחוק, מקלע 12.7 מ"מ ואופציה למקלע וולקן 20 מ"מ.
13/11/22 08:19
9.52% of the views
מאת IsraelDefense
טיסה זו היתה חלק משת"פ בין צה"ל לצבא ארה"ב ורצף תרגילים ואימונים המשפרים את יכולות צה"ל ואת מוכנותו לתרחישים שונים תמונה: דובר צה״ל שני מפציצים של חיל האוויר האמריקני מדגם B-52 חצו אתמול את מדינת ישראל בדרכם מהמפרץ הפרסי לבסיסם בארה"ב, ובמרחב האווירי הישראלי ליוו אותם שני מטוסי קרב 'אדיר' F-35 של חיל האוויר.
טיסה זו היתה חלק משת"פ בין צה"ל לצבא ארה"ב ורצף תרגילים ואימונים המשפרים את יכולות צה"ל ואת מוכנותו לתרחישים שונים. זו הפעם הראשונה שמפציצים אמריקניים מלווים על ידי זוג מטוסי אדיר.
13/11/22 14:56
8.04% of the views
מאת IsraelDefense
לפי פרסום של intelligenceonline, המוסד וה-MIT, שירות הביון הטורקי, חתמו על הסכם המכיל שמונה סעיפים | אחד מהם הוא התחייבות של המוסד להמנע מחיסולים בטורקיה צילום – אריאל חרמוני, משרד הביטחון במהלך ביקור רשמי באנקרה ב-27 באוקטובר, שר הביטחון, בני גנץ, נפגש עם עמיתו הטורקי חולוסי הקר ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וחתם את ההשקה מחדש של היחסים הדיפלומטיים בין תל אביב לאנקרה.
במקביל, הרחק מאור הזרקורים, חתמו רבי המרגלים, הקאן פידן, משירות הביון הטורקי MIT, ודוד ברנע, ראש המוסד הישראלי, על מזכר סודי הקובע את המסגרת לשיתוף מודיעין עתידי בין שתי המדינות. כך לפי פרסום של intelligenceonline.
על פי הפרסום, השותפות הסודית מכילה שמונה סעיפים. אחד נוגע בנוכחות השב״כ בטורקיה. זאת, כדי להבטיח את הגנת השגרירות והקונסוליה הישראלית ולהגביר את שיתוף הפעולה בתחומי הלוחמה בטרור וסיכול ריגול.
״מכאן נובע כי אזרחים פלסטינים המתגוררים בטורקיה עשויים להיות נתונים למעקב מוגבר של ה-MIT. המוסד, לעומת זאת, התחייב לעולם לא לפרוס את יחידת כידון שלו, האחראית לחיסולים ממוקדים, נגד פלסטינים על אדמת טורקיה״, לפי הפרסום.
״ציר מרכזי נוסף של הסכם המודיעין הדו-צדדי הוא מעקב אחרי תאים ורשתות איראניות בטורקיה על ידי המוסד. מדובר בסוכנים הנתמכים על ידי הבסיסים האחוריים של המוסד בזאגרב, קרואטיה ובברן, שוויץ.״
ההסכם גם קובע כי אגף המודיעין של צה״ל ישתף פעולה עם המודיעין הצבאי הטורקי, בעיקר בתחום המודיעין האלקטרוני (SIGINT). כך לפי הפרסום.
הפרסום מוסיף חוליה לחימום היחסים בין טורקיה לישראל - נשיא אזרבייג'ן, אילהם אלייב. לפי הפרסום, ״הנשיא הדגיש גם הוא את חשיבות שיתוף הפעולה האסטרטגי בין ארצו, טורקיה וישראל. גנץ נסע לבאקו ב-3 באוקטובר (טרם הביקור בטורקיה), מלווה במשלחת של בכירים מהמוסד ואמ״ן.
"המשלחת סיימה את נסיעתה עם עצירת ביניים דיסקרטית באנקרה כדי לפגוש את פידן מה-MIT ולנהל משא ומתן על הטיוטה הסופית של הסכם זה.״
13/11/22 09:54
6.85% of the views
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין הודיעה כי עומד להסתיים ייצור המטוס הראשון עבור חיל האוויר של בחריין, וטיסות המבחן יתבצעו בשנה הבאה lockheedmartin.com קו ההרכבה של מטוסי קרב F-16 חדישים בחברת לוקהיד מרטין בגרינוויל, דרום קרוליינה, מתעורר לחיים ובחריין תהיה הלקוחה הראשונה של מטוסי F-16 בלוק 70. הדגם החדיש והמתקדם ביותר של מטוס הקרב הוותיק. העסקה עם בחריין נחתמה ב-2018.
לוקהיד מרטין הודיעה כי עומד להסתיים ייצור המטוס הראשון עבור חיל האוויר של בחריין, וטיסות המבחן יתבצעו בשנה הבאה. עד כה הזמינו חמש מדינות – בריטניה, מרוקו, טייוואן, בולגריה וסלובניה – עשרות מטוסי F-16 בלוק 70.
ירדן חתמה על מכתב הסכמה לרכש שמונה מטוסים מדגם זה. בחיל האוויר הירדני 59 מטוסי F-16 מדגמים ישנים A ו-B.
במטוסי בלוק 70 כמה חידושים חשובים: מכ"ם חדיש של נורת'רופ גראמן, מנוע בעל ביצועים משופרים, מכלי דלק קונפורמיים, מערכות נשק מתקדמות, ערוץ העברת נתונים, ובחימוש טילי AIM-120 ו-AIM-9X.
13/11/22 12:20
6.85% of the views
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין הודיעה כי עומד להסתיים ייצור המטוס הראשון עבור חיל האוויר של בחריין, וטיסות המבחן יתבצעו בשנה הבאה lockheedmartin.com קו ההרכבה של מטוסי קרב F-16 חדישים בחברת לוקהיד מרטין בגרינוויל, דרום קרוליינה, מתעורר לחיים ובחריין תהיה הלקוחה הראשונה של מטוסי F-16 בלוק 70. הדגם החדיש והמתקדם ביותר של מטוס הקרב הוותיק. העסקה עם בחריין נחתמה ב-2018.
לוקהיד מרטין הודיעה כי עומד להסתיים ייצור המטוס הראשון עבור חיל האוויר של בחריין, וטיסות המבחן יתבצעו בשנה הבאה. עד כה הזמינו חמש מדינות – בריטניה, מרוקו, טייוואן, בולגריה וסלובניה – עשרות מטוסי F-16 בלוק 70.
ירדן חתמה על מכתב הסכמה לרכש שמונה מטוסים מדגם זה. בחיל האוויר הירדני 59 מטוסי F-16 מדגמים ישנים A ו-B.
במטוסי בלוק 70 כמה חידושים חשובים: מכ"ם חדיש של נורת'רופ גראמן, מנוע בעל ביצועים משופרים, מכלי דלק קונפורמיים, מערכות נשק מתקדמות, ערוץ העברת נתונים, ובחימוש טילי AIM-120 ו-AIM-9X.
13/11/22 10:07
5.95% of the views
מאת IsraelDefense
״המכירה המוצעת תגדיל את יכולתו של חיל האוויר המלכותי של עומאן לאבטח את גבולותיה, המרחב האווירי והמים הטריטוריאליים של עומאן״, כותבים בסוכנות Defense Security Cooperation Agency האמריקאית By MSgt Michael Ammons (US Air Force) - www.af.mil, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4552234 מדובר בפצצה גולשת למרחקי סטנדאופ, המשוגרת ממטוס לטווחים של עד 116 ק״מ. סה״כ הזמינה עומאן 48 פצצות כאלו בהיקף כספי של 385 מליוני דולרים. מדובר בפצצה המיועדת להתמודד עם איומים ימיים בטווחים אלו. נראה כי בין השורות, האישור האמריקאי לעסקה הינו איתות לאיראן באמצעות מכירת חימוש מתקדם למדינות שכנות.
״המכירה המוצעת תגדיל את יכולתו של חיל האוויר המלכותי של עומאן לאבטח את גבולותיה, המרחב האווירי והמים הטריטוריאליים של עומאן. היכולת המורחבת הזו תהווה מכפיל כוח ותעזור לשלול איומי ביטחון אזוריים. ההתקפות האחרונות על ספינות במפרץ עומאן הגבירו את הצורך של עומאן בנשק המאפשר לה להגן על המים הטריטוריאליים שלה ולהבטיח חופש ניווט. עומאן לא תתקשה לקלוט את המערכות הללו לכוחותיה המזוינים״, כותבים בסוכנות Defense Security Cooperation Agency האמריקאית.
בפרסום של הצי האמריקאי נכתב: ״נשק הפגיעה המדויק AGM-154 Joint Standoff Weapon, המיוצר על ידי חברת Raytheon, הוא פצצת אוויר-קרקע בדרגת 1,000 פאונד שיכולה לשאת מספר רש״קים שונים. טווח הפעילות של הנשק בין 12 ל-63 מיילים ימיים מאפשר ל-JSOW להישאר מחוץ למעטפות האיום של הגנות אויב תוך שיתוף והשמדת מטרות ביעילות. JSOW שולבה במטוסי F/A-18C/D/E/F, F-16, B-52, F-15E, F-35C, B-1B ו-B-2.״
הדגם שרוכשת עומאן הוא AGM-154C. על פי אותו פרסום, מדובר בפצצה במשקל 227 ק״ג (500 פאונד). ״גרסת ה-AGM-154C משלבת ראש נפץ/פיצוץ/פיצוץ/חודר במשקל 500 פאונד יעיל נגד מטרות נקודות קבועות כמו מתקנים תעשייתיים, מערכות לוגיסטיות ומטרות טקטיות מוקשות. ה-AGM-154C משלב חיפוש הדמיה אינפרא אדום לא מקורר עם גלים ארוכים ואלגוריתמים אוטונומיים לרכישת יעדים למיקוד מדויק.״
13/11/22 11:22
5.95% of the views
מאת IsraelDefense
https://www.uae-embassy.org/news/us-vice-president-joe-biden-reaffirms-s... הפעילויות המכוסות בדו"ח המודיעין, שתוארו ל"וושינגטון פוסט" על ידי שלושה אנשים שקראו אותו, כוללות ניסיונות בלתי חוקיים וחוקיים לנווט את מדיניות החוץ של ארה"ב בהתאם לאינטרסים של האמירויות.
הדו״ח חושף את העמדה של איחוד האמירויות, המשתרעת על פני מספר ממשלים בארה"ב, לנצל את נקודות התורפה בממשל האמריקאי, כולל הסתמכותה על תרומות לקמפיין, רגישות לחברות לובינג חזקות ואכיפה רופפת של חוקי גילוי נאות שנועדו להגן מפני התערבות ממשלות זרות.
המסמך חובר על ידי מועצת המודיעין הלאומית והועבר לקובעי המדיניות המובילים בארה"ב בשבועות האחרונים כדי להנחות את קבלת ההחלטות שלהם הקשורות למזרח התיכון ולאיחוד האמירויות, הנהנית מהשפעה גדולה בוושינגטון. הדו"ח יוצא דופן בכך שהוא מתמקד בפעולות ההשפעה של מדינה ידידותית ולא בכוח יריב כמו רוסיה, סין או איראן.
לורן פרוסט, דוברת במשרד מנהל המודיעין הלאומי, סירבה להגיב כשנשאלה על הדיווח.
"גאה בהשפעה ובמעמד הטוב של איחוד האמירויות בארה"ב"
שגריר איחוד האמירויות בוושינגטון, יוסף אל אוטאיבה, אמר כי הוא "גאה בהשפעה ובמעמד הטוב של איחוד האמירויות בארה"ב. זה רווח שהושג בהרבה קשיים והוא ראוי. זה תוצר של עשרות שנים שיתוף פעולה הדוק בין איחוד האמירויות לארצות הברית ודיפלומטיה יעילה. זה משקף אינטרסים משותפים וערכים משותפים."
איחוד האמירויות הוציאה יותר מ-154 מיליון דולר על לוביסטים בארה״ב מאז 2016, לפי רישומי משרד המשפטים. היא הוציאה עוד מאות מיליוני דולרים על תרומות לאוניברסיטאות אמריקאיות ולצוותי חשיבה, רבים שמפיקים ניירות מדיניות עם ממצאים חיוביים לאינטרסים של איחוד האמירויות.
אין איסור בארצות הברית על לוביסטים לתרום כסף לקמפיינים פוליטיים. חבר פרלמנט אמריקאי אחד שקרא את דו"ח המודיעין אמר ל"פוסט" כי הוא ממחיש כיצד הדמוקרטיה האמריקאית מעוותת על ידי כסף זר, ואמר שזו קריאת השכמה.
גם משרד מנהל המודיעין הלאומי ומשרד החוץ האמריקאי סירבו להגיב לנושא.
אנשים ששיתפו מידע על הדוח סירבו לספק עותק שלו. לדבריהם, הפעילויות המיוחסות לאיחוד האמירויות בדו"ח חורגות הרבה מעבר ללוביזם גרידא.
מתנגדי משטר
על פי הפרסום, אחד המהלכים של האמירויות כלל גיוסם של שלושה גורמי מודיעין וצבא אמריקאים לשעבר, כדי לעזור לאיחוד האמירויות לפקח על מתנגדי משטר, פוליטיקאים, עיתונאים וחברות אמריקאיות.
בתביעות משפטיות ציבוריות אמרו התובעים בארה"ב שהגברים עזרו לאיחוד האמירויות לפרוץ למחשבים בארה"ב ובמדינות אחרות. בשנה שעברה, כל השלושה הודו בבית המשפט בסיפוק טכנולוגיית פריצה מתוחכמת לאיחוד האמירויות, והסכימו למסור את הסיווג הביטחוני שלהם ולשלם כ-1.7 מיליון דולר כדי לפתור אישומים פליליים. משרד המשפטים התייחס להסדר כ"החלטה ראשונה מסוגה".
אלו המבקשים רפורמה בלוביזם בארה״ב, מציינים גם את משפטו הפדרלי של תומאס ברק, יועץ ותיק של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, שזוכה החודש מאשמת הטענה שעבד כסוכן של איחוד האמירויות ושיקר לחוקרים הפדרליים בעניין.
התובעים האמריקנים האשימו את ברק בניצול הגישה שלו לטראמפ לטובת איחוד האמירויות, כולל ערוץ אחורי סודי לתקשורת שכלל העברת מידע רגיש לבכירים באמירויות.
הראיות שהוצגו בבית המשפט כללו אלפי הודעות, פוסטים ברשתות החברתיות ורישומי טיסות, כמו גם תקשורת המראה כי גורמים באמירויות סיפקו לו נקודות דיבור להופעות בתקשורת בהן שיבח את איחוד האמירויות. לאחר ראיון אחד כזה, ברק שלח אימייל לאיש קשר ואמר: "הצלחתי... עבור הקבוצה הביתית", בהתייחסו לאיחוד האמירויות.
ברק, שמעולם לא נרשם בממשלת ארה"ב כדי לשדל למען מדינת המפרץ, הכחיש בתוקף את ההאשמות, והתובעים לא הצליחו לשכנע את חבר המושבעים שההשפעה שלו הובילה לפשעים. גם העוזר שלו, מתיו גריימס, זוכה. ברק סירב להגיב.
״איחוד האמירויות רחוקה מלהיות לבדה בשימוש בטקטיקות אגרסיביות כדי לנסות לכופף את המערכת הפוליטית של ארה"ב לטעמה. ערב הסעודית, קטאר, ישראל, טייוואן ועשרות ממשלות אחרות מנהלות קמפיינים להשפעה בארצות הברית במאמץ להשפיע על מדיניות ארה"ב״, כותבים בפרסום.
בחודש שעבר חשף
13/11/22 12:36
5.65% of the views
מאת IsraelDefense
במסגרת ההסכם העסקי שנחתם בין הצדדים, Airwayz תקים בשנתיים הראשונות מערכת ניהול תעבורת רחפנים בנמל מייסדי החברה | צילום: Airwayz חברת Airwayz הישראלית, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות מובחרות של חיל האוויר הישראלי, נבחרה לנהל את המרחב האווירי הייעודי לתנועת רחפנים (וכטב"מים בכלל) בנמל רוטרדם.
בנמל רוטרדם ציינו כי רחפנים שיפעלו במתחם הנמל צפויים לבצע פעולות פיקוח וסיור, בהן אבטחה ולוחמה בפשע והברחת סמים, לצד רחפני אספקה שיספקו חלפים לסיפונן של אוניות או ייטלו דגימות מטען עוד לפני שהאונייה מגיעה לנמל. בנוסף, נמל רוטרדם צפוי להפוך לנמל היברידי, בו ימלאו כטב"מים/רחפנים תפקיד בהעברת מטענים ונוסעים לצידם של כלי שיט, רכבות ומשאיות.
Airwayz נבחרה מתוך מספר חברות שהתמודדו על הפרויקט, בין היתר הודות לטכנולוגית בינה מלאכותית ייחודית שפיתחה, המאפשרת לה לנטר את פעילות הרחפנים בשמיים בזמן אמת, גם כאשר הם שייכים למפעילים שונים, ולשנות את מסלולם בהתאם למגבלות ידועות מראש.
חברת Airwayz גייסה עד היום כחמישה מיליון דולר, מתוכם 1.5 מיליון דולר במענקי מדען והשאר מקרנות ומאנג'לים.
במסגרת ההסכם העסקי שנחתם בין נמל רוטרדם לבין חברת אירוויז Airwayz, תקים החברה בשנתיים הראשונות את מערכת ניהול תעבורת הכטב"מים/הרחפנים בנמל, ותנהל את האינטגרציה עם כל המפעילים האוויריים הפועלים בנמל ומפעילים כלים מאוישים ובלתי מאוישים.
זו תהיה מערכת הניהול האווירית של כל רחפני האזור ותשרת את הקהילה העצומה של נמל רוטרדם המונה יותר מ-3000 חברות הצפויות להפעיל אלפי רחפנים בשנים הקרובות.
אייל צור, מנכ"ל AirwayZ מוסיף: ״מדובר בפרויקט דגל לכל דבר. ברחבי העולם נערכים לכך שבתוך שנים ספורות יציפו את השמיים שלנו אלפי כלי טיס בלתי מאוישים במרחב הרום הנמוך – בין האדמה לשמיים.
״הרגולציה המתפתחת בתחום מחייבת גופים פרטיים או מסחריים, לצד גופים עירוניים וממשלתיים, כגון ערים חכמות, להגדיר מרחבי טיסה בטוחים ומנוהלים בהם הרחפנים יכולים לנוע ברישיון, באופן מסונכרן.״
הרגולציה באירופה דורשת פתרונות לניהול מרחב אווירי בשמיים הנמוכים. בינואר 2023 יתחילו מדינות האיחוד האירופי להעניק רישיונות למערכות כמו של Airwayz כדי לאפשר הטסה מסחרית של רחפנים מעל אתרים מוגדרים כמו נמלים, ערים חכמות, אזורים תעשייתיים ומסחריים וכד׳.
לדברי צור, "בימים אלה יצאו לדרך מכרזי ענק דומים של רשויות שדות תעופה באירופה וגם של גופים שונים כגון נמלי ים נוספים, נמלי תעופה, רשויות עירוניות וקרקעות פרטיות ברחבי אירופה, שנדרשים לנהל מרחבים אוויריים נמוכים. אנו רואים בכך אימות חותך לצורך ההולך וגדל בטכנולוגיה שלנו ומתכוונים לפעול בכל הכוח כדי ליצור מובילות עסקית לצד המובילות הטכנולוגית".
בשנה האחרונה ערכה אירוויז Airwayz הוכחת היתכנות דומה בנמל אשדוד, במסגרת תוכנית החדשנות והאקסלטור שהקים הנמל בשיתוף עם קרן Global 500. כחלק מהפעילות, סיפקה Airwayz שירותי הוכחת יכולת להפעלת ניהול מרחב אווירי לנמל, עם דגש על שירותי ביטחון, בהם הטסה אוטונומית של רחפנים לפטרולים ונקודות עניין וכן זיהוי חדירת רחפנים זרים למתחם הנמל.
הפיילוט המשותף הסתיים בהצלחה ובימים אלה החברה נמצאת בדיון עם נמל אשדוד על האפשרויות לניהול קבוע של המתחם האווירי הנמוך במקום.
מוקדם יותר, ב- 2021 נבחרה אירוויז Airwayz להוביל טכנולוגית את פרויקט הרחפנים הלאומי של מדינת ישראל, המכונה מיזם נעמ"ה הממשלתי, שהחל במרץ 2021 בחדרה והיום נמשך בתל אביב, מודיעין, באר שבע ועוד.
במסגרתו הופעלו 15,000 טיסות של עשרות רחפנים במרחב אווירי-עירוני אחד. מטרת הניסוי הינה לסלול את הדרך להפעיל בעתיד בישראל ציים של רחפנים מסחריים למטרות שונות כגון משלוחים מסחריים של חברות שונות, שיטוסו במקביל זה לזה ויובילו פריטים וציוד כמו חבילות, דואר, תרופות, ציוד רפואי, מזון, פריטי מכולת ועוד וכן פעולות שיטור, בדיקות תקופתיות, מיפוי, אבטחה ועוד.