The headlines that made most buzz on this page
27/11/22 10:24
16.04% of the views
מאת IsraelDefense
צילום: אריאל חרמוני העובדה שהתעשיות הביטחוניות מהוות ״קופה קטנה״ של משרד הביטחון במסלול עוקף אוצר, אינה סוד. אלו שקראו את דו״ח מבקר המדינה תחת הכותרת ״ניהול תוכניות המחקר והפיתוח במערכת הביטחון - מבקר המדינה״ או את הכתבה של אודי עציון בכלכליסט מחודש מאי האחרון (״יחסים בעייתיים בין משרד הביטחון לתעשיות הביטחוניות״), אינם צריכים להיות מופתעים.
כעת, בדו״ח הרבעוני האחרון של תעשייה אווירית, רואים דוגמא מוחשית איך זה קורה בפועל.
במקרה דנן, מדובר ברכש שביצע משרד הביטחון מאלתא עבור מערכות מסווגות משולבות ליבשה. על פי הדיווח לבורסה, משרד הביטחון ישלם לתעשייה אווירית 80 מליוני ש״ח עבור הפרויקט, כאשר התעשייה האווירית צפויה להפסיד על הפרויקט כ-50 מליוני דולרים (כ-170 מליוני ש״ח).
כלומר, הפרויקט בכללותו מתומחר על ידי תעשייה אווירית בכ-250 מליוני ש״ח, כאשר המשרד ישלם לחברה רק 80.
״על פי ההסכם, פיתוח, ייצור, אספקת המערכות למשרד ואחזקתן יהיו במהלך תקופה שלא תעלה על כ-5 שנים. בתמורה לביצוע העבודות והתחייבויות החברה המפורטות בהסכם, ישלם המשרד לחברה סך של 80 מיליון ש"ח כולל מע"מ, בהתאם לאבני הדרך שנקבעו בהזמנת המשרד בהתאם לתנאי המכרז״, לשון ההודעה.
״אגב ההתקשרות בהסכם, ובהתחשב בכך שהעלויות הצפויות של ביצועו עולות על התמורה שנקבעה, צפויה החברה להכיר בדוחותיה הכספיים המאוחדים לשנת 2022 בהפסד בהיקף משוער של כ-40 עד כ-50 מיליוני דולר.״
בפרסום לבורסה מוסיפה החברה: ״הפרויקט, שצפוי להיות ציר מרכזי בעיצוב שדה הקרב העתידי, הינו אבן דרך מרכזית במימוש האסטרטגיה של התע"א להיות גורם מוביל בתחום הלחימה היבשתית.
״להערכת החברה, הוא יצור לחברה נכס אסטרטגי, משמעותי וייחודי בעולם היבשה ויהווה פוטנציאל להזדמנויות עסקיות מחוץ לישראל.״
עולה השאלה, אם משרד הביטחון רוצה לפתח פרויקט מסווג בהפסד צפוי, מדוע אינו עושה זאת מתוך תקציב הביטחון? מדוע לגרום לחברה ממשלתית להפסיד כסף בידיעה תחילה? לכאורה, יש כאן נתיב עוקף אוצר, על חשבון הדו״חות של תעשייה אווירית.
פניתי לאוצר, שגם מנהל את רשות החברות הממשלתיות, בשאלה. האוצר סירב לענות והפנה אותי לתעשייה אווירית, שכאמור דיווחה את ההפסד הצפוי בפרויקט לבורסה.
27/11/22 08:38
13.43% of the views
מאת IsraelDefense
שלטונות טורקיה הודיעו על כוונה שהמטוס ייכנס לשרות בחיל האוויר בשנת 2030 | התעשיה האווירית הטורקית בחרה במנועי F-110 של ג'נרל אלקטריק https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/milli-muharip-ucakta-kritik-bi... מבט ראשון על אב טיפוס הראשוני של מטוס הקרב הטורקי בן הדור הבא: יצרנית המטוס, התעשיה האווירית הטורקית TUSAS פרסמה סרטון וידיאו שמראה את צורת המטוס.
שלטונות טורקיה הודיעו על כוונה שהמטוס ייכנס לשרות בחיל האוויר בשנת 2030 אך WAR ZONE מדווח שעדיין יש מכשולים בפיתוח המטוס, והדרך עדיין ארוכה.
המטוס שצולם נמצא עתה בקו ההרכבה במפעל באנקרה והיא צולם בעת ביקור במקום של שר ההגנה הטורקי. גוף המטוס והכנפיים כמעט שלמים, עדיין אין מנועים, ובקוקפיט אין מערכות אביוניקה ומושב מפלט. נראה שהמטוס הטורקי קטן ממדיו מ-F-22 וגדול מ-F-35.
התכנית היא לערוך למטוס טקס גלילה (ROLLOUT) ב-18 במארס 2023 וסבורים שהטורקים יאיצו את קצב הפיתוח אחרי שנמנעה מהם רכישת 100 מטוסי F-35 בגלל הצטיידות במערכת הגנ"א רוסית.
התעשיה האווירית הטורקית בחרה במנועי F-110 של ג'נרל אלקטריק למטוס החדש שלה. המסקנה במערב היא שחיל האוויר הטורקי זקוק עד מאוד למטוס הקרב החדש דור 5 מתוצרת מקומית כדי לשדרג את החיל ממטוסי F-16 שברשותו, ולכן תולים תקווה רבות במטוס החדש.
27/11/22 10:32
11.19% of the views
מאת IsraelDefense
מנהל הרכש במשרד הביטחון רכש בהליך מזורז בהתאם לבקשת צה״ל 50 רכבים ממוגני ירי כחלק מההערכות לאתגר המבצעי באיו״ש קרדיט שימוש: פלסן סאסא בשיתוף פעולה בין מנהל הרכש (מנה"ר) במשרד הביטחון, מפקדת זרוע היבשה ואגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה״ל, ואל מול האתגרים המבצעיים הניצבים בפני הכוחות בשטח, הונע הליך מזורז לרכש 50 רכבים ממוגני ירי. כלי הרכב זמינים לאספקה מיידית וישולבו בפעילות מבצעית באופן מהיר.
באמצעות הליך מכרזי מזורז שנערך ביחידת הסגן לרכש יבשה במנה״ר, נבחרה כספקית חברת פלסן סאסא, המייצרת כלי רכב ממוגן בשם סנד קט, המבוסס על פלטפורמת פורד F-550. היקף הרכש המבוקש ע״י צה״ל זמין במלאי חברת פלסן לאספקה ויועבר לכוחות בשטח.
סמנכ״ל וראש מנה״ר במשרד הביטחון, אבי דדון: ״מדובר במהלך רכש משמעותי ומהיר שמביא יכולת מבצעית חשובה ומענה מיידי לצרכי הניוד הממוגן של חיילי צה"ל. ההסכם עם חברת פלסן יכלול גם חבילת אחזקה מקצה לקצה, שתשפר את זמינות צי הרכבים. הערכתנו הרבה לתעשייה המקומית על ההתגייסות המהירה לטובת מענה לחיילי צה״ל״
ראש מטה זרוע היבשה, תא״ל אבירם סלע: ״ניוד מהווה רכיב בסיסי בכשירות כוחות היבשה. עסקת ההצטיידות ברכבי פלסן מבטאת שילוב בין מענה מלא לצורך המבצעי שהצבנו בהקשר מיגון וניוד הלוחמים ובין רלוונטיות בזמן. זרוע היבשה מקיימת בשיתוף אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה - הערכת מצב מתמשכת להבטחת כשירות כוחות היבשה בסדיר ובמילואים - למשימת ההגנה בגבולות.״
27/11/22 08:43
8.21% of the views
מאת IsraelDefense
השתתפו נציגים מפינלנד, פולין, בלגיה, ישראל, ארה"ב, נורווגיה, הולנד, איטליה, דנמרק, בריטניה וקנדה | השתתפו נציגי 11 חילות אוויר, כולל ישראל, המפעילים מטוסי קרב חמקניים F-35 תמונה: לוקהיד מרטין נציגי 11 חילות אוויר, כולל ישראל, המפעילים מטוסי קרב חמקניים F-35 (לוקהיד מרטין) נפגשו בשבוע שעבר בבסיס חיל האוויר האיטלקי אמנדולה שבדרום המדינה, כדי לדון בתחומי שת"פ ייחודיים למפעילי מטוסים אלו.
השתתפו נציגים מפינלנד, פולין, בלגיה, ישראל, ארה"ב, נורווגיה, הולנד, איטליה, דנמרק, בריטניה וקנדה. גנרל ג'יימס הקר, מפקד כוחות האוויר של ארה"ב באירופה, אמר שייחודו של מטוס F-35 הוא בכך שבמקרה הצורך, המטוס וטייסו יכולים לקבל סיוע טכני ומבצעי אצל כל אחת מהמדינות המשתמשות.
למשתתפים הוצג טכנאי מטוסים הולנדי שללא הכנה מוקדמת טיפל ותחזק מטוס F-35 של חיל האוויר האיטלקי באותו בסיס.
לדברי גנרל הקר, מתקיים עתה באירופה תהליך של סטנדרטיזציה של טייסות F-35 מכמה מדינות, הכולל בעיקר טיפולי אחזקה שניתן לבצעם בכל אחת מהמדינות המפעילות. בעבר נעשה תהליך דומה לגבי מפעילי מטוסי טורנדו ויורופייטר ועתה משכללים את את המערך המשותף, הכולל גם מפעילים שמחוץ לאירופה, כמו ארה"ב וקנדה.
מפקד חיל האוור של הולנד אמר שאין לו בעיה לשלוח מטוס שלו לטיפולים ותחזוקה בבסיס באיטליה. "אם הם יודעים לייצר מכונית פרארי", אמר, "הם יודעים גם לתחזק מטוס F-35", אמר.
דיפנס ניוז מדווח כי המשתתפים הדגישו את חשיבות השת"פ והתאימות בין המטוסים "נוכח התוקפנות הרוסית באוקאינה". לדברי גנרל ג'יימס הקר, עד שנת 2034 יטוסו בעולם יותר מ-600 מטוסי F-35 ועד היום הוזמנו בלוקהיד מרטין 140 מטוסים.
27/11/22 09:00
7.46% of the views
מאת IsraelDefense
החברה הסינית מסרה לרשת CNN כי פנתה לרשויות בבריטניה בדחיפות כדי ללמוד את פרטי ההחלטה bigstock ממשלת בריטניה אסרה על הצבת מצלמות אבטחה תוצרת חברה סינית באתרים '"רגישים". החברה הסינית HIKVISION מכחישה כל אפשרות שהיא מהווה איום על הביטחון הלאומי של בריטניה.
בהחלטת הממשלה בלונדון מיום חמישי נאמר כי אין להציב טכנולוגיות שמייצרות חברות סיניות הכפופות ל"חוק המודיעין הלאומי" בסין, חוק הדורש מאזרחים ומארגוניים לשתף פעולה עם שרותי הביטחון והמודיעין.
החברה הסינית מסרה לרשת CNN כי פנתה לרשויות בבריטניה בדחיפות כדי ללמוד את פרטי ההחלטה. "היקוויז'ן היא יצרנית ציוד שאין לו שום אפשרות מעקב אחר נתוני הווידיאו של המשתמשים, אין לה גישה למשתמש הסופי ואינה יכולה לשדר נתונים לגוף שלישי".
אוליבר דאודן, שר במשרד ראש הממשלה בלונדון, הוא שהודיע לפרלמנט שאחרי בדיקה ביטחונית קיבלו משרדי הממשלה הוראות להפסיק להשתמש בציוד שמייצרות חברות סיניות הכפופות לחוק המודיעין הלאומי.
כבר בשנת 2019 כללה ארה"ב את חברת היקוויז'ן ברשימה שחורה של סחר לגבי איסור על החברה לייבא טכנולוגיות אמריקניות. היקוויז'ן ממשיכה לטעון שמצלמות האבטחה שלה תואמות את החוק הבריטי וכפופות לדרישות ביטחון מחמירות בבריטניה.
27/11/22 08:57
7.09% of the views
מאת IsraelDefense
הפרלמנט האירופי קרא למוסדות איחוד אירופה להוסיף את רוסיה לרשימות הטרור שלהן | הפרלמנט קורא "לבודד את רוסיה בהקשר לחברותה בארגונים ובמוסדות בינלאומיים״ http://kremlin.ru/multimedia/video הפרלמנט האירופי הכריז על רוסיה כעל מדינה הנותנת חסות לטרור, וקרא לחברות האיחוד האירופי לבודד את רוסיה ולצמצם את הקשרים עמה.
"עקב מעשי זוועה שביצע משטרו של ולדימיר פוטין נגד אזרחים אוקראינים, הפרלמנט האירופי מכיר בכך שרוסיה היא מדינה המעניקה חסות לטרור". החלטה זו התקבלה בסוף השבוע בפרלמנט האירופי, ויש בה דגש על פעילויות נגד אזרחים, הרס תשתיות אזרחיות, הפרות החוק הבינלאומי ופעולות טרור הנחשבות לפשעי מלחמה.
הפרלמנט האירופי קרא למוסדות איחוד אירופה להוסיף את רוסיה לרשימות הטרור שלהן, ופירוש הדבר שיינקטו צעדים שיהיו להם השלכות על קשרי האיחוד עם רוסיה. עוד קורא הפרלמנט לכלול ברשימות הטרור את יחידות ארגון וגנר, את הגדוד הממונע המיוחד 144 של הצבא הרוסי ויחידות נוספות.
הפרלמנט קורא "לבודד את רוסיה בהקשר לחברותה בארגונים ובמוסדות בינלאומיים כמו מועצת הביטחון של האו"ם, להוריד את דרג הקשרים שבין מדיניות חברות לבין רוסיה, ולצמצם את הקשרים עד למינימום".
ההחלטה אושרה בפרלמנט האירופי בבריסל ברוב של 494, נגד הצביעו 58 ו-44 נמנעו.
27/11/22 08:30
6.72% of the views
מאת IsraelDefense
במסגרת תכנית שיתוף הפעולה, קבוצת פוקר תוסיף את המומחיות והיכולת שלה בתחזוקת, תיקון ושיפוץ מטוסים (MRO) למגוון פתרונות אימון הטיסה המתקדמים של אלביט
https://elbitsystems.com/pr-new/elbit-systems-joins-forces-with-fokker-s... אלביט וקבוצת Fokker Services ההולנדית חתמו בשבוע שעבר על הסכם לאספקת יכולות אימון טיסה. במסגרת שיתוף הפעולה, קבוצת Fokker Services תוסיף את המומחיות והיכולת שלה בתחזוקת, תיקון ושיפוץ מטוסים (MRO) למגוון פתרונות אימון הטיסה של אלביט.
עדי רביב, סמנכ"ל בתי ספר לטיסה ושירותי טיסה של אלביט: "אנו גאים לעבוד עם קבוצת Fokker Services. שיתוף פעולה זה הוא חלק מהאסטרטגיה הרחבה יותר של אלביט מערכות לשוק ההולנדי, כאשר החברה מבקשת לחזק את שותפויותיה עם מובילי תעשייה מקומיים.״
אלביט מעידה כי היא מפעילה כ-200 מטוסים בעולם, עם רקורד מוכח בכל הנוגע לבחירה, רכש, תפעול ותחזוקה של ציי מטוסי אימון בשילוב מערכות הדרכה טיסה ומערכות יבשתיות.
27/11/22 08:47
6.34% of the views
מאת IsraelDefense
הרוסים החליטו להרוס את תשתיות החשמל של אוקראינה לקראת החורף | כ-6 מליוני תושבים נשארו ללא חשמל סדיר https://t.me/V_Zelenskiy_official/4178 שלטונות אוקראינה הצליחו להחזיר חלקית את זרם החשמל ואת המים לחלק מתושבי המדינה, בתום שבוע של מתקפות רוסיות נגד תשתיות האנרגיה במדינה.
בעיר חרסון נמשכו בסוף השבוע ההפצצות של צבא רוסיה ותושבים ממשיכים לעזוב את העיר מערבה וצפונה. סוכנות AP מדווחת כי נשכרו רכבות ואוטובוסים כדי להוציא מהעיר אלפי תושבים בצורה מאורגנת. התושבים עוברים לאודסה, למיקולייב ולערים אחרות.
הנשיא זלנסקי אמר ביום ששי בערב בשידור טלוויזיה: "המפתח לפעילות בימים אלו הוא האנרגיה. הצלחנו להפחית במחצית את מספר התושבים שנותרו ללא חשמל, אך עדיין יש מחסור גדול, גם בקייב הבירה. בסך הכל כששה מיליון תושבים סובלים ממתקפות האנרגיה".
באוקראינה ציינו אתמול תושבים 90 שנה למה שקרוי שם HOLODOMOR, "הרעב הגדול", מותם של כשלושה מיליון אוקראינים בראשית שנות ה-30 כתוצאה מהקולקטיביזציה שיזם סטלין.
הנשיא פוטין נפגש בסוף השבוע עם כמה עשרות אימהות של חיילים בצבא רוסיה המשרתים באוקראינה. הוא דיבר אתן על "השקרים, הכזבים והרמאויות שמפיצים בתקשורת במערב בנושא המבצע הצבאי המיוחד באוקראינה".
פוטין: "שוחחתי בטלפון עם חיילים שהופתעו כי לא ציפו שאני אתקשר אליהם, ואני אומר לכן שהם גיבורים".