The headlines that made most buzz on this page
16/02/23 16:00
12.57% of the views
מאת IsraelDefense
״הבקר שותף מלא למשימה, מזהה איומים. במטוס יש לבקר תא מיוחד ממנו הוא פועל, יש הידברות רצופה עם ממלאי התפקידים האחרים במטוס ועם הטייסים״, מסביר סגן ע׳ לדן ארקין - ביקור מיוחד בטייסת 122 צילום: דובר צה״ל מטוסי הטייסת הזאת אינם יורים, אינם משגרים טילים ואינם מנהלים קרבות אוויר. אבל הם מביאים לזירת לחימה מערכות אלקטרוניקה, מכ"ם ותקשורת מתקדמים כסיוע לחיל האוויר למילוי משימותיו.
טייסת 122, מכונה טייסת הביון של חיל האוויר. סיסמת הטייסת בבסיס נבטים בדרום מרמזת על משימותיה: "מעל ומעבר", פעילות אווירית 'גבוה ורחוק'. זו טייסת ייחודית, יחידה מסוגה בחיל, אין לה טייסת אחות, יש רק אחת כזאת.
תמהיל כוח אדם וכלי טיס בטייסת אף הוא יחיד במינו: לא רק קבע, סדיר, הצ"ח ומילואים, אלא כוח אדם משולב של חיל האוויר ושל אמ"ן. אנשי גף טכני חיילים סדירים ואע"צים ותיקים של התעשיה האווירית שמטפלים בפלטפורמה. בטייסת משרתות נשים בציוותי אוויר וקרקע, ובעבר היתה מפקדת לטיסת 122.
בטייסת שלושה דגמי מטוסים, דומים זה לזה חיצונית אך שונים בתוכם ובתוכנם. שלושתם במקור מטוסי מנהלים Gulfstream, ארה"ב, מדגמי G5 ו-G550. מטוסי הטייסת הם אמנם במקור מטוסי מנהלים, אך בנקל ניתן להבחין באף המכ"ם המיוחד של המטוס, בשפע האנטנות הפזורות על הגג ומתקנים מיוחדים בשני צידי גוף המטוס.
נחשון שביט, ראשוני הטייסת, עוסקים באיסוף מודיעין אותות, SIGINT . הצוות והציוד קולטים אותות וחוקרים מי משדר, מנין ואל מי ולשם מה. ספקטרום רחב של אותות. נחשון עיטם, מטוסי בקרה אווירית, שליטה ומפעילי אמצעי גילוי מתקדמים.
אורון: הפלטפורמה הצעירה בטייסת, מטוס רב-משימתי ורוויי סנסורים, מצוי עתה בשלב של "טיסות הבשלה" לבחינה ובדיקה של המערכות שבו, תוצרת אלתא/תע"א. בתום שלב זה יצטרף מטוס אורון הראשון לטייסת בנבטים לקראת הכרזתו כמבצעי.
לפעול הרבה שעות ברצף
בסיור בטייסת 122 מסביר מפקד הטייסת, סא"ל א', לישראל דפנס את ליבת הטייסת הייחודית הזאת: "יתרון המטוסים שלנו הוא ביכולתם לטוס גבוה מאוד, רחוק מאוד, מטוס שקט וחסכוני בדלק, והעיקר: יכולת לשהות באוויר ולפעול זמן רב, הרבה שעות רצופות.
״חיל האוויר רואה בטייסת חלק מהזרוע הארוכה של החיל, טייסת שמטוסיה מיועדים לביצוע משימות עומק. וכך, שביט אוסף מודיעין, עיטם עוסק בבקרה אווירית (יב"א מוטסת) ויצירת תמונה אווירית, ואורון יהיה שילוב של היכולות האלו פלוס יכולות חדשות וחשובות , שחלקן, אולי רובן, מסווגות".
כך למשל בקר מוטס במטוס עיטם, מתחיל את דרכו המקצועית באחת היב"אות הקרקעיות של חיל האוויר, ומשם הוא עובר ל-122 כדי להפוך לבקר מוטס במטוס עיטם.
סגן ע': "למדתי את יסודות הבקרה האווירית ביב"א ועברתי ל-122 כאן למדתי את תורת הבקרה מהאוויר. בעת טיסה מבצעית הבקרה הקרקעית רחוקה מהזירה, במטוס עיטם אנו למעשה מקרבים את היב"א, את הבקרה האווירית, לזירה כשאנו טסים מעליה ובתוכה.
״הבקר שותף מלא למשימה, מזהה איומים. במטוס יש לבקר תא מיוחד ממנו הוא פועל, יש הידברות רצופה עם ממלאי התפקידים האחרים במטוס ועם הטייסים. אנו חייבים ללמוד שפה משותפת כדי לבצע פרטים רבים בזמן אמת או בפרקי זמן קצרים ביותר".
סגן ע' פועל במטוס עיטם מתוך הקבינה. לפנים, בקוקפיט, יושבים שני הטייסים, קברניט וטייס משנה. סרן ע', טייס בטייסת: "אנו מוכשרים להטיס את שלושה סוגי המטוסים, שביט, עיטם ובעתיד אורון. הטיסות שלנו ארוכות ורחוקות בהשוואה לכל טייסת אחרת בחיל האוויר.
״שלבי תכנון המשימות ארוכים וקפדניים. הטייס יודע היטב מה מתרחש מאחוריו בקבינה, הוא חלק מהמשימה כי הוא צריך להביא את הצוות ליעד. הוא חייב להבין היטב את תמונת המודיעין ואת יעדי האיסוף.
"חשוב מאוד אצלנו נושא הדיוק בטיסה. לפעמים איש המודיעין במטוס ירצה שאביא את המטוס למקום מסוים בגובה X ובמהירות Y ושאשהה ביעד זמן Z עד שהוא יסיים את עבודת איסוף המודיעין. אנו מתאמנים לטוס גבוה ובמהירות נמוכה, וזה אתגר לטייס".
ממשיכים לאסוף מודיעין - גם אם יש תקלה במטוס
מפקד הטייסת סא"ל א' בן 37, הטיס כמעט את כל מטוסי התובלה של החיל, מחופית וקוקיה ועד ראם. הוא מספר שהטייסת משתתפת בתרגילי חו"ל, אימונים עם חילות אוויר של מדינות אחרות. "אנו טסים הרבה. מספר המטוסים בטייסת מצומצם והמשימות רבות, מורכבות ורב-זירתיות. בצפון, בדרום וביעדים רחוקים, אפילו רחוקים מאוד.
"כשממיינים טייסים לטייסת חשובה מאוד יכולת עבודת צוות בגלל התמהיל המיוחד של אנשי חיל האוויר ואמ"ן בכלי טייס אחד קטן במשימה רחוקה. שפה משותפת בין הקוקפיט לקבינה. אנו לומדים ומתרגלים, גם בסימולטור, שפת דיבור מיוחדת בין האלמנטים השונים במטוס. טייס אצלנו נדרש ליכולות ריכוז, ריכוז וערנות לשעות רבות.
"יש בטיסה מכונאי מוטס ויש אחראי מחשבים. צוות של עיטם או שביט צריך להיות מסוגל לטוס עם תקלה, בגלל הריחוק הרב שלו מבסיס בישראל. לא תמיד אפשר לתקן, וצריך להמשיך במשימה. מכאן מידת העצמאות הנדרשת מהצוות, ובעיקר מהקברניט. יש מצבים שבהם הקברניט אינו יכול להתייעץ עם מפקדו, לא עם מח"א וגם לא עם הרמטכ"ל, והוא חייב לקבל החלטות בעצמו, רחוק מאוד מהבית.״
החידוש: עיבוד נתונים מקומי במטוס
את המטוס הצעיר והשלישי בטייסת 122, אורון, לא ראינו כי הוא עדיין לא בבסיס, אך שמענו הרבה מרס"ן י', ראש צוות ההקמה, מי שמכין את הטייסת ליום בואו של אורון: "אני איש אמ"ן ומכאן אפשר להבין את ייחודו של האורון. זה מטוס מלטי- דיסציפלינרי, שבו מספר רב של חיישנים מסוגים שונים.
״הצוות יאסוף מודיעין, והחידוש, בהשוואה לשני המטוסים האחרים בטייסת, הוא שהמידע יעובד בתוך המטוס, בזמן אמת ובמהירות, ויופץ לצרכני המודיעין על הקרקע או אצל מטוסים שכנים שפועלים בזירה. עיבוד והיתוך המידע במטוס בזמן אמת מסייע להפללת מטרות והכוונה לתקיפה.
"חדר שרתים אחראי לעיבוד המודיעין, והכל במטוס. קצין מיוחד אחראי לאנליזה של המידע שנאסף ולהכינו להפצה. מדובר במודיעין שקשור לחיל הים, לאמ"ן, למשרד הביטחון, למשרד ראש הממשלה ולצרכנים נוספים. לצוות באורון תהיה יכולת אחיזת גזרה, חדירה לעומק האיסוף, ליצור תמונה זירתית, כל זה כהכנה לפעולה מבצעית.
"ללוויין שטס בחלל אין רציפות פעולה כי הוא מסתובב במסלול. לכטמ"מ יש מהירות מוגבלת, משך שהייה קצר יחסית והוא רועש ופגיע מהקרקע. אדיר F-35 יכול לשהות באוויר זמן מוגבל. לאורון יש אורך נשימה עצום. אבל שיהיה ברור, אורון לא יחליף את כל אמצעי האיסוף הללו, הוא ישלים אותם בעזרת יכולותיו".
16/02/23 12:38
12% of the views
מאת IsraelDefense
מדובר בכלי שיט על מימי, קטן ככל הנראה, שנשלט מרחוק ונשא עליו חומר נפץ מספק לפיצוץ הגשר. לפי עוצמת הפיצוץ שבסרט הוידאו מדובר ככל הנראה במספר קילוגרמים בודד של חומר נפץ explosion at Zatoka bridge in Ukraine. @LogKa11/Twitter
בערב יום שישי ה- 10/2/23 לקראת השעה 19:30 החריד פיצוץ עז את גשר זאטוקה, שבקרבת העיר אודסה, הנמצאת בשליטה אוקראינית. בסרטון שהופץ בערוצי תקשורת שונים, נראה כי המצלמות שבקרבת הגשר, קלטו כלי שיט קטן, הנע במהירות יחסית אל עבר הגשר ומתפוצץ כאשר הוא מגיע מתחתיו.
הצבא האוקראיני סגר את האזור ולא ידוע מהו הנזק שנגרם לגשר. הגשר מחבר בין העיר אודסה למולדובה ורומניה, ונתקף בעבר ללא הצלחה על ידי הכוחות הרוסים. זהו גשר בעל משמעות אסטרטגית חשובה מאד לאוקראינה.
ערוצי תקשורת שונים כי המדובר בכלי שיט תת מימי אשר ביצע את התקיפה, אך ניתוח שערכתי לסרט הוידאו מצביע על כך שמדובר בכלי שיט על מימי, קטן ככל הנראה, שנשלט מרחוק ונשא עליו חומר נפץ מספק לפיצוץ הגשר. לפי עוצמת הפיצוץ שבסרט הוידאו מדובר ככל הנראה במספר קילוגרמים בודד של חומר נפץ, שגם ביכולתם לעשות נזק לא קטן.
מעבר לחשיבות האסטרטגית של תקיפת גשר זאטוקה, ישנה כאן נקודה חשובה מאד. עד כה בידי הרוסים לא היה ידוע על המצאות כלי שיט בלתי מאויישים, אך נראה שהרוסים תוך כדי לחימה מאמצים לקחים שהופקו ומפעילים מערכות לחימה חדשות, המגיעות לשדה הקרב, בעיקר מאיראן. כך גם לגבי השימוש בכלי שיט בלתי מאויישים (כשב"מים).
האוקראינים הפעילו מספר פעמים במהלך המלחמה כשב"מים, כשהמקרה האחרון היה ב- 29/10/2022 בו תקפו כשב"מים אוקראינים שתי אוניות שעגנו בנמל סבסטופול וגרמו להן לנזקים. מספר שבועות לפני התקיפה בנמל סבסטופול תפסו הרוסים כשב"מ אוקראיני שעלה במקרה על החוף ונתקע שם. הרוסים טענו דאז שהם פוצצו אותו מחשש שחורמ הנפץ שיש עליו יופעל.
כעת כאמור נשאלת השאלה כיצד צץ בידיהם של הרוסים כשב"מ. הסבירות נמוכה שהרוסים העתיקו את המערכת האוקראינית תוך כדי לחימה ופתחו לעצמם קו ייצור חדש לכשב"מים. הסבירות הגבוהה והעיקרית היא כי גם בים, כמו ביבשה, האיראנים החלו לתרום לבניין כוחו של חיל הים הרוסי ובמסגרת החימוש האיראני הרב שהועבר לרוסיה הועברו מאיראן גם כשב"מים.
איראן מפעילה כלי שיט בלתי מאויישים על ידי חיל הים של משמרות המהפכה וגם על ידי המיליציות החמושות שלה מראשית שנות האלפיים. כבר מ- 2007 תקפו כשב"מים איראניים שהופעלו על ידי המורדים החות'ים בתימן כלי שיט מצרים וסעודים בים האדום. כך שהסבירות היא, שחלק מהפקת הלקחים הרוסית תוך כדי לחימה היא להפעיל כשב"מים כנגד מטרות אוקראיניות בחוף.
גם בים השחור ולא רק על אדמת אוקראינה, זוכה איראן בהזדמנות לסייע לרוסיה ולבחון את אמצעי הלחימה ומערכות הנשק שלה הלכה למעשה בשדות הקרב שונים. לחימה זו תאפשר לאיראן לשדרג את יכולותיה, את ביצועי מערכות הלחימה שלה ואת התפיסות המבצעיות.
16/02/23 08:36
11.43% of the views
מאת IsraelDefense
פינוי מאחזים, פינוי חאן אל אחמר, הריסת בתים, סיפוח או לא, ירי רקטות מעזה, טרור ביו״ש, התנגשות מדינית עם האמריקאים - כל אלו נושאים בהם נדרשת הממשלה להחליט כיצד לפעול | בינתיים, בוחרים, כרגיל, לא להתמודד קרדיט: עמוס בן גרשום, לע"מ מי שסבר שיעבוד ברוגע ה"סידור" של שר ביטחון א' במשרד ביטחון ושר ביטחון ב' במשרד ממונה על האזרחות ביו"ש, באו הכרם ועצי הברוש בגוש שילה שבבנימין והוכיחו שהעסק לא כל כך עובד. וכבר יואב גלנט ובצלאל סמוטריץ כועסים זה על זה, וראש הממשלה נזכר מאוחר להורות להפסיק את העברת הכרם מאתר א' לאתר ב'.
גם זה וגם זה מבוסס על אנומליות הנמשכות, נקבעות ומקובעות במדינת ישראל במשך שנים, לפעמים עשרות שנים, ופתרונות אין.
דוגמאות: 380 אלף תושבים במזרח ירושלים בעלי תעודות זיהוי כחולות ומספרי רישוי צהובים, אבל תושבים הם לא. זה לא מצב נורמלי. ישראל לא מעניקה להם אזרחות מסיבות ברורות, הם מואסים בתעודות הזיהוי שלנו משיקוליהם. מה עושים? להיפטר מהכפרים סובבי ירושלים, לתת לתושבי מזרח ירושלים אזרחות ישראלית מלאה. אופציות יש, ופתרון אין. אבל תסכול וטרור יש בשפע.
עשרות שנה נמשך הוויכוח על הכרם בשילה. האם איש לא יכול היה במשך כל השנים הללו להחליט למי שייך הכרם והיכן נכון, או לא נכון, לקיימו. ישובים בלתי מוכרזים של בדואים בנגב: מהו ישוב בלתי מוכרז? מדוע הוא לא מוכר. האם הוא בכלל ישוב או לא. אם הוא ישוב, אולי כדאי להכיר בו. אם לא, יש לפנותו, שהרי בני אדם מתגוררים שם. כמה שנים פתרון אין.
חאן אל אחמר: האם המצב הנוכחי הוא נורמלי? לפנות או לא לפנות. צריך לפנות, או להשאיר. מתגוררים שם בני אדם, בישוב זעיר התלוי על בלימה. ובתחום שונה לחלוטין. מוסדות חינוך בלתי מוכרים: למה הם בלתי מוכרים? אולי כדאי להכיר בהם, ואולי לסגור אותם. הרי לומדים שם תלמידים התלויים על בלימה.
מסרבים לקבל החלטה סופית
מבחר קטן של אנומליות ייחודיות למדינת ישראל, וכולן נובעות מהיעדר החלטה. המעורבים מסרבים לקבל החלטה סופית, כי לחתוך זה קשה ומסובך. אז נעכב, נדחה, נתעלם, נשאיר את המצב כמו שהוא לדורות הבאים.
איך יתכן שדיונים בבתי משפט נמשכים שנים. למשפטנים יש תשובות טובות. אבל מותר לאזרח לשאול עד אנה ועד מתי. האם זה הגיוני שמשפט ראש הממשלה יימשך עשר שנים ויותר?. האם אי אפשר לקצר הליכים, לקבוע מועדי מטרה ולעמוד במועדים בלי להשאיר אזרחים, בני אדם, תלויים ועומדים.
לא התיק "תלוי ועומד" בבית המשפט, אלא בן אדם תלוי ועומד. רוצים רפורמות במערכת המשפט? הסעיף הראשון צריך להיות תוספת נכבדה של שופטים כדי להקל על עומס השפיטה. הסבירות יכולה לחכות.
חלק מהאנומליות מסוכנות, כי הן גורמות לטרור, כפי שקורה בשבועות האחרונים, טרור שמקורו במזרח ירושלים, ובין מבצעיו צעירים בין 13 ו-15. אנו כבר בתוך עימותים בשטחים ויש סימני סכנה לעימות עם ארה"ב. וכידוע, מלחמה בשתי חזיתות איננה דבר בריא.
עיתוי ההכרזה על "הכשרת" 11 מאחזים לא היה חכם, אחרי שממשלת ישראל ספגה נזיפות קלות מכמה מראשי הממשל האמריקני, כולל מזכיר המדינה, הנשיא והשגריר בישראל ב"ענייני פנים", כאשר השמיעו ביקורת לא מרומזת על הרפורמה במערכת המשפט. כתבים מדיניים מיהרו לציין ש"עדיין לא הגיעה הזמנה מהנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו לבוא לוושינגטון".
"זקיפות קומה לאומית"
למאחזים יש שמות מצודדים, תנ"כיים: אביגיל, מצפה יהודה, עשהאל ושדה בועז. רבים בציבור משוכנעים בצדקת הישיבה וההתנחלות במאחזים הללו ובאחרים. אלא שהשמות האלו לא מצלצלים טוב באוזני הממשל האמריקני ובאירופה. ואי אפשר לא להתחשב במי שמעניק לך סיוע של מיליארדים, נשק ותחמושת ותמיכה בינלאומית.
באוזני האמריקנים COMMON VALUES, ערכים משותפים, אינו מונח סרק אלא ערך רב חשיבות. לא פחות מ"זקיפות קומה לאומית". העולם מצפה מממשלת ישראל התקרבות לתהליך מדיני עם הפלשתינים. אין עם מי לדבר? ההנהגה הפלשתינית איננה פרטנר למו"מ? ממשלת ישראל ריבונית ורק היא תחליט על ישוב יו"ש? כל אלו טיעונים נכונים בעיני המתבונן, אך עד כה לא קידמו כלום.
בדיוק כך גם בעניין תגובות צה"ל לטרור ול"טפטוף" מעזה שאולי מתחדש. ארגוני המחבלים וחמאס הצליחו לחבר את הרצועה ליו"ש – צה"ל פועל בג'נין או בשכם, רקטות משוגרות מעזה, ותושבי העוטף וילדיהם שוב במקלטים. צה"ל מגיב, ומודיע ש"פגעו במתקן תת-קרקעי לייצור משהו".
ממשלה שונה, אותה מציאות
עד כתיבת הדברים אין רואים הבדל בשיטות התגובה של הממשלה הקודמת והנוכחית. עדיין לא הוכח לציבור שיואב גלנט יודע לעשות מה שבני גנץ לא ידע לעשות, או שהרצי הלוי יודע משהו שאביב כוכבי לא ידע.
אוטמים בית, יש רקטות, תקיפה בעזה. ומה התוצאה? מכה קלה בכנף, ובערב יהיה ניסיון דקירה בירושלים. השוטרים ולוחמי צה"ל יגיבו מהר, יחתרו למגע וינטרלו את המחבל. השר לביטחון לאומי יתייצב במקום הפיגוע. לא התקדמנו במאומה.
מספרים לנו ש"הכל נפיץ" לקראת חודש רמדאן, ובטיק טוק מספרים לנערים ביו"ש שצה"ל הורס את מסגד אל אקצה. אחד מהם יגנוב אקדח מאביו או סכין מהמטבח של אמו וייצא לפיגוע.
לאן כל זה מוביל? תלוי כמובן את מי שואלים. יש דעה ש"הטרור יימשך, כל עוד", כל עוד מה? כל עוד לא יהיה עם מי לדבר בצד השני, או כל עוד ישראל תהיה "כובשת" ביו"ש, או אולי כל עוד מדינת ישראל בכלל תתקיים כאן, באזור הזה.
שר בממשלת ישראל התבטא בצורה אומללה: קודם נקדם את הרפורמה במערכת המשפט, ואחרי כן נתפנה למיגור הטרור, אמר. הנה הצעה לסדר פעולות הפוך: קודם לחשוב ברצינות ולעומק איך מממגרים את הטרור. אולי בדרך צבאית כזו או אחרת, ואולי בדרך לפתרון מדיני.
שתי האופציות קיימות, ודרושים הרבה אומץ לב ונחישות מצד ההנהגה כדי להחליט לבצע כל אחת מהן. אבל בחירה אמיצה בדרך, אפילו קשה ומסוכנת, עשויה ביום מן הימים למגר את הטרור.
טרור הורג. הרפורמה המשפטית, לעומת זה, לא הורגת. היא יכולה לחכות.
16/02/23 08:55
10.29% of the views
מאת IsraelDefense
על פי הדו״ח, משרד הביטחון הישראלי מעריך כי הייצוא הביטחוני של ישראל למדינות ערב יעלה על מיליארד דולר בשנת 2022 מאת The White House from Washington, DC - President Trump and The First Lady Participate in an Abraham Accords Signing Ceremony, נחלת הכלל, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94136692 כתוצאה ממלחמת אוקראינה והסכמי אברהם נהפכה אירופה לרוכשת המובילה של מערכות נשק ישראליות, המהוות 41 אחוזים מהיצוא הביטחוני הישראלי.
כך קובע דוח של PWC, תאגיד עולמי גדול למתן שירותים פיננסיים וייעוץ ארגוני ומקצועי. הדוח קובע שישראל מדורגת במקום החמישי בעולם במדד האטרקטיביות של מערכות נשק אוויריות. ישראל עלתה במדד זה מהמקום ה-18 למקום החמישי.
״ההוצאות הביטחוניות הישראליות עומדות על 15-18 מיליארד דולר בשנה בממוצע. ארה"ב מספקת לישראל מימון צבאי זר של 3.3 מיליארד דולר מדי שנה, והסיוע הצבאי של ארה"ב לישראל עומד על 33 מיליארד דולר״, נכתב בדו״ח.
״תעשיות ה-Aerospace and Dfense הישראליות והאמריקניות קשורות זו לזו בקשר הדוק. ישראל היא שוק לרכיבים ותתי מערכות מתוצרת ארה"ב, לרבות בתחום התעופה והחלל וכתוצאה מכך היא מדורגת כיום כיצואנית הנשק העשירית בגודלה בעולם בחמש השנים האחרונות.
״יצוא הנשק המוביל של ישראל, ב-20% מהכלל, קשור כולו לתעופה: טילים, רקטות ומערכות הגנה אווירית. לחברות הישראליות גם מומחיות בחלל ובמערכות סיור מוטסות, מכ"מ, מל"טים ואוויוניקה (אלקטרוניקה אווירית).״
מדינות המפרץ
הדו״ח מוסיף כי ההתפתחות החשובה ביותר בתקופה האחרונה בתחום היא הקפיצה האדירה בייצוא הנשק הישראלי, שהגיע לשיא של 11.3 מיליארד דולר בשנת 2021 (עלייה של 33% לעומת 2020), בעיקר כתוצאה מהסכמי אברהם.
״חברות ישראליות, כולל התעשייה האווירית הישראלית (התעשייה האווירית, אחת משלוש החברות הביטחוניות המובילות במדינה) מכרו מערכות הגנה למרוקו, בחריין ואיחוד האמירויות תמורת 800 מיליון דולר בשנת 2021.״, נכתב בדו״ח.
עוד נאמר בדוח שבעבר נעשו עסקות כאלו במסתור כדי להסתיר קשרי סחר של מדינה עם ישראל. כיום העסקות נעשות בפומבי כדי למצב את המדינות כמעצמות נשק המבצעות עסקות נשק עם ישראל.
אל"מ מיל. טליה גזית, בעבר מפקדת ממר"ם בצה"ל, וכיום שותפה ב-PWC ISRAEL, אמרה בעקבות הדוח שישראל נהפכה למעצמה ביטחונית אטרקטיבית עבור מדינות המחפשות פתרונות להגנה אווירית בעקבות המלחמה באוקראינה נוכח האיום הגובר מטילים ומל"טים.
עליית מחירי הנפט בשילוב עם הסכמי אברהם הביאו את מדינות ערב להסיט חלק מתקציביהן לטובת תחומי הביטחון, אמרה טליה גזית.
16/02/23 08:46
9.14% of the views
מאת IsraelDefense
אחרי העסקה במרוקו, תעשייה אווירית תדגים את ה-WanderB-VTOL ו-ThunderB-VTOL ללקוחות אכיפת חוק וביטחון באוסטרליה בשת״פ עם Babcock Australasia https://www.babcockinternational.com/news/babcock-and-iai-announce-colla... Babcock Australasia ותעשייה אווירית חתמו על מזכר הבנות (MoU) לקידום פתרונות כטב״מ עבור יישומי אכיפת חוק, מעקב ימי וניהול אסונות באוסטרליה.
עם החתימה על מזכר ההבנות, Babcock והתעשייה האווירית מתכננות לבצע השנה סדרה של הדגמות במדינה של שתיים מהמערכות האוויריות הבלתי מאוישות של התעשייה האווירית, WanderB-VTOL ו-ThunderB-VTOL.
כלי הטיס הבלתי מאוישים של התעשייה האווירית (מל"ט), מספקים יתרונות חשובים ליישומים יבשתיים וימיים שכן הם משלבים את היתרונות של מל"ט בכנף קבועה (טווח ארוך, סיבולת ארוכה, מהירות גבוהה, כיסוי שטח גדול וכו') עם היתרונות של המראה אנכית. לחברה למעלה מ-250 מערכות WanderB-VTOL ו-ThunderB-VTOL בשימוש על ידי לקוחות ברחבי העולם.
מנהל תעופה ושירותים קריטיים של בבקוק, פיטר ניוינגטון, אמר כי השותפות החדשה עם התעשייה האווירית תאפשר לבבוק להציע "פעולות משולבות" המשלבות מטוסי כנף סיבובית וכנף קבועה.
מנכ"ל התעשייה האווירית אוסטרליה, יונתן שגב, אמר כי השותפות בין התעשייה האווירית לבאבקוק תספק מודיעין חיוני ומודעות מצבית למשתמש הקצה, מה שיאפשר לבצע ביעילות משימות שונות תוך שמירת המפעילים מפגיעה.
"המערכות של IAI נבדקו בתנאי סביבה קיצוניים ומתאימות לצרכים התפעוליים של משתמש הקצה, ומספקות להם יתרונות תפעוליים משמעותיים.״
הWanderB-VTOL ו-ThunderB-VTOL פותחו על ידי חברת בלו בירד שנרכשה על ידי תעשייה אווירית בשנת 2020. כלים אלו נמכרו בין היתר למרוקו.
16/02/23 09:25
9.14% of the views
מאת IsraelDefense
ניתן להפעיל את הבלונים בכל תנאי מזג האוויר, עם הגבלת רוח של 40 קשר, עד שלושה ימים, עם הפסקת ניפוח חוזר של 20 דקות בלבד בין פריסה לפריסה תמונה: RT LTA Systems חברת RT LTA Systems הישראלית, מעצבת, מפתחת ויצרנית משפחת בלוני SkyStar™ לשימוש ביישומי מודיעין, מעקב, סיור ותקשורת - תציג לראשונה ב-IDEX, אבו דאבי.
המערכות, המשמשות לאיסוף מודיעין ואיסוף מידע, יכולות לשאת מגוון מטענים, ולספק פתרונות למגוון רחב של משימות הגנה ואבטחה. ניתן להפעיל את הבלונים בכל תנאי מזג האוויר, עם הגבלת רוח של 40 קשר, עד שלושה ימים, עם הפסקת ניפוח חוזר של 20 דקות בלבד בין פריסה לפריסה.
למערכות ניידות גבוהה, יש צורך בצוות מינימלי, טביעת רגל לוגיסטית קטנה מאוד. מערכות SkyStar יכולות להיות מצוידות בכל מטען, כולל אלקטרו-אופטי, רדיו, סלולר, SIGINT, אזהרה מוקדמת וסוגים רבים אחרים של חיישנים.
מנכ"ל החברה, רמי שמואלי: "אנו שמחים על ההזדמנות להציג את המערכות שלנו לראשונה בתערוכה חשובה זו. במהלך שנות הניסיון הרבות שלנו בתחום, המערכות שלנו צברו יותר מארבעה מיליון שעות פעילות במקומות ברחבי העולם.
״היכולת של הבלונים לשאת מגוון רחב של מטענים מאפשרת ללקוחותינו לתמוך בהגנה על גבולות ומתקנים אסטרטגיים רגישים, כמו גם במשימות חיפוש והצלה".
16/02/23 09:39
9.14% of the views
מאת IsraelDefense
הפלטפורמה של Descope מסייעת למפתחים להוסיף יכולות אימות, ניהול משתמשים והרשאות על ידי הוספת שורות קוד בודדות ליישומים שפיתחו | החברה גייסה 53 מיליון דולר בסבב סיד קרדיט: Descope הסטארטאפ Descope נחשף היום עם גיוס סיד של 53 מיליון דולר, והשיק פלטפורמת אימות וניהול משתמשים ללא צורך בסיסמאות. הפלטפורמה מיועדת לאנשי פיתוח ומסייעת להם בין השאר לצמצם את סיכוני האבטחה ולשפר את חוויית המשתמשים.
Descope קמה במהלך 2022 בהובלת סלביק מרקוביץ' (מנכ"ל), אביעד ליכטנשטט, גיא רינת, גלעד שריקי, דורון שרון, דן שראל, מאיר והנון ורישי בהרגבה, מייסדים ובכירים בחברת הסייבר דמיסטו שנמכרה בשנת 2019 לפאלו אלטו בסכום של 560 מיליון דולר. החברה מעסיקה כ-30 עובדים בתל אביב ובלוס אלטוס, קליפורניה.
שימוש בסיסמאות הוא אחד הגורמים העיקריים לפרצות האבטחה המנוצלות יומיום במסגרת הונאות וגניבות ברבים מיישומי המחשב. נוסף לכך, השימוש בהן כרוך בקשיים שגורמים לנטישה ולחוויה שלילית של משתמשי קצה.
הפלטפורמה של Descope מסייעת למפתחים להוסיף יכולות אימות, ניהול משתמשים והרשאות על ידי הוספת שורות קוד בודדות ליישומים שפיתחו. הפלטפורמה מציעה חלופות שונות כדי להקל על ההטמעה, התחזוקה והעדכון של ניהול המשתמשים לאורך מחזור חיי היישומים. כל זאת ללא צורך להשתמש בסיסמאות.
את הפלטפורמה פיתחו מומחי אבטחה כדי לאפשר זיהוי משתמשים תוך הגנה מפני ניסיונות הונאה כמו התחזות והשתלטות על חשבונות משתמשים. השימוש בפלטפורמה מאפשר למפתחים להפנות את משאביהם לפיתוח תחומי הליבה של החברות שלהם, להאיץ את זמן היציאה לשוק ולחסוך זמן רב. הפלטפורמה זמינה כעת ליישומי B2C (המיועדים לצרכנים) וליישומי B2B (המיועדים לעסקים).
סלביק מרקוביץ', מייסד משותף ומנכ"ל Descope: "במסגרת תפקידים קודמים בנינו את כל מרכיבי האימות וניהול המשתמשים עבור אפליקציות עסקיות וצרכניות שפיתחנו. בכל פעם, מה שהתחיל בתוכניות כפיתוח של ספרינט קצר הפך עד מהרה להשקעה רב שנתית והרחיק את המיקוד שלנו מהמטלות היותר חשובות.
״החזון שלנו הוא לבטל את הצורך להקדיש מאמצים כה רבים בתחום האימות, כך שהמפתחים יוכלו להתמקד ביוזמות החשובות להם יותר. אנחנו נדאג עבורם לבנייה, לתחזוקה ולעדכון של כל תחום האימות."
16/02/23 09:32
8.57% of the views
מאת IsraelDefense
״יצוין שאין באישור שניתן על ידי משרד התקשורת אישור לשליטה או הבטחה או התחייבות למתן אישור למימוש האופציה באופן שיאפשר ל-4iG החזקת אמצעי שליטה בחברה בשיעור העולה על 20 אחוזים״, לשון ההודעה לבורסה מנכל חלל תקשורת החדש, דן זיצ'ק. צילום: חלל תקשורת הדיון הוכרע. לאחר שנים בהן ממשלות ישראל סיכלו בעלות זרה על חברת חלל תקשורת, כולל ספרדים וסינים, הממשלה הנוכחית מאשרת לחברת 4iG להחזיק אמצעי שליטה בחברה שלא יעלה על %20 מכל סוג אמצעי השליטה בחברה.
״יצוין שאין באישור שניתן על ידי משרד התקשורת אישור לשליטה או הבטחה או התחייבות למתן אישור למימוש האופציה באופן שיאפשר ל-4iG החזקת אמצעי שליטה בחברה בשיעור העולה על 20 אחוזים מכל סוג של אמצעי השליטה בחברה״, נכתב בהודעה לבורסה.
״יובהר, כי תוקף אישור משרד התקשורת מותנה בקיום תוקפם של כל התנאים המוקדמים ובכללם התחייבות של החברה להודיע למשרד התקשורת על העברת אמצעי השליטה בפועל על ידי 4iG בהתאם לאישור זה, לכל המאוחר 5 ימי עסקים ממועד השלמת העברה אמצעי השליטה. כמו כן, יובהר כי אישור זה אינו מהווה השלמת העסקה של החברה עם 4iG והחברה פועלת להשלמתה כנדרש ממנה בהתאם להסכם.״