The headlines that made most buzz on this page
07/06/23 11:18
17.16% of the views
מאת IsraelDefense
לא לכולם יש כסף לחימוש משוטט מתקדם שעלות יחידה יכולה להגיע למאות אלפי דולרים | חברה יוונית מציעה חלופה בדמות רחפן עם רקטה זולה The AIHMI can deliver a “surgical” precision hit on a target in long distances (60-100 km) depending on the release altitude, combining powered and gliding flight phases (Picture source: SAS Technology)
ניסוי שנערך החודש בתערוכת ההגנה DEFEA 2023 באתונה, שהתקיימה בין ה-9 ל-11 במאי, כלל שיגור רקטת 70 מ״מ מרחפן. המטרה היא לקחת חימוש זול, לשים אותו על כלי טיס זול, ולהאריך את הטווח והדיוק שלו באמצעות שילוב האמצעים. ״סוג של״ משוטט לעניים.
את הניסוי ערכה SAS Technology. המערכת תחת השם AIHMI AHM-1X (הידוע גם בשם Sharp Point או Spearhead ביוונית) הוטסה בתצורה סטנדרטית עמוסה ברקטת דמה 2.75 אינץ', באמצעות רחפן מסוג UCAV SARISA SRS-1A. את הרקטה מתקינים בתוך מעטפת הכוללת כנפיים להארכת טווח.
״ה- ΑΙΗΜΙ SOLM שייך לזן חדש של חימוש משוטט שהופך נשק ידוע ואמין כמו רקטת 2.75 (70 מ"מ), מנשק לטווח קצר לטווח בינוני, עם זמן וטווח שיטוט משמעותיים. ה-AIHMI יכול לספק פגיעה מדויקת "כירורגית" במטרה למרחקים ארוכים (60-100 ק"מ) בהתאם לגובה השחרור, בשילוב שלבי טיסה ממונעים וגלישה״, לפי הפרסום.
בשלב הסופי, הרחפן משגר את הרקטה ממרחק של עד 7 ק"מ מהמטרה (STAND-OFF), ונשאר מחוץ לאזור ההגנה של המטרה. מערכת זו בתצורת עלות נמוכה יותר, ניתנת גם לטעינה ברקטות לא מונחות, כמו רקטת THALES FZ-90.
07/06/23 14:43
14.79% of the views
מאת IsraelDefense
הלווין ימוקם בנקודת לגראנג' הראשונה (L1), במרחק של כמיליון וחצי קילומטר מפני כדור הארץ תמונה: ISI מכון אשר בטכניון, בשיתוף המרכז הלאומי לחלל ומדעים באיחוד האמירויות וחברת - ImageSat International (ISI), מפתחים מדגים טכנולוגי ראשון מסוגו לטובת התמודדות עם משבר האקלים העולמי.
במסגרת ההדגמה יפותח לווין שיאפשר להקטין את כמות האנרגיה הסולארית שמגיעה מהשמש אל כדור הארץ, ובכך להקטין את ההתחממות הגלובלית עד לכדי מעלה וחצי בשנה.
הלווין ימוקם בנקודת לגראנג' הראשונה (L1), במרחק של כמיליון וחצי קילומטר מפני כדור הארץ, ויבצע תנועה משתנה אל כיוון השמש ובחזרה אל כדור הארץ, באמצעות שליטה על מפרש ההצללה.
באופן זה הלוויין יוכל לשמור על מיקומו בחלל לאורך זמן רב וללא תלות במערכות הנעה מורכבות. בנוסף, הטיית המפרש, או שליטה על יכולת העברת האור של המפרש, תאפשר לקבוע את כמות האנרגיה הסולארית שתגיע אל פני כדור הארץ מהשמש ולהתאימה לצרכי האקלים הגלובליים.
07/06/23 18:39
14.79% of the views
מאת IsraelDefense
לפני 75 שנים, בן גוריון פירק את המחתרות והקים את צה״ל כדי לאפשר בישראל משטר חוק דמוקרטי | כעת, השר לביטחון לאומי, בחסות ראש הממשלה, מאיימים להקים כוח מזויין פוליטי ראשון בישראל אילוסטרציה | צילום: משטרת ישראל אחד המרכיבים העיקריים ביישות מדינה הוא מונופול על הנשק. במקרה הישראלי, בן גוריון פירק את המחתרות על מנת להקים את צה״ל. בצורה כזו, הכנסת, נציגי הציבור, באמצעות הממשלה, השיגה מונופול על הנשק בישראל. כאמור, אין זו לוגיקה ייחודית לישראל. אצלנו זה קרה לפני כ-75 שנים. רק לאחרונה חגג צה״ל יום הולדת.
לא מסכימים להכפיף את המשטרה? יהיה משמר לאומי
אולם, בימים האחרונים, התכנסה הוועדה להקמת המשמר הלאומי למפגש הראשון מתוקף החלטת ממשלה 442 במהלך שעתיד להחזיר את המצב לקדמותו. קרי, פוליטיזציה של המנופול על הנשק. המשמר הלאומי, שאמור לספח אליו יחידות של מג״ב מהמשטרה, יהיה כפוף לשר לביטחון לאומי. לפחות זה מה שמאותת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לאחר שבדיונים מתוקשרים בכנסת, רצה להפוך את המשטרה לכזו. ולא הלך לו.
כרגע המהלך של בן גביר בהקשר המשטרה תקוע בהליך חקיקה. כדי לעקוף את הכנסת ועתירות לבית המשפט, החליט השר לקדם משמר לאומי שיסור לפיקודו הישיר. חלופה למשטרה. כזה שיהיה המשטרה הפרטית של השר. אין מדובר ברעיון חדש. הממשלה הקודמת רצתה לקדם משמר כזה. יש מדינות כמו ארה״ב עם משמר לאומי.
הבעיה אינה במונח משמר לאומי. אלא בהקשר שבו הוא נולד. בן גביר הקים וועדה, שהוא מינה, שאמורה להחליט, כמה מפתיע - למי יהיה כפוף המשמר הלאומי. אלו שטרם צפו בדיונים בכנסת סביב מונח הכפיפות, בהם השתתף השר בעצמו, רצוי שיעשו זאת. אחרת קשה להבין את ההקשר של הטיעון במאמר זה.
בקליפת אגוז, כל כוח המחזיק נשק צריך להיות כפוף לכנסת. הכנסת, מקימה ממשלה ונותנת לממשלה את הלגיטימציה להפעיל כוח מזויין, מכל סוג, פנימי או חיצוני. זו חלק מהמהות של המונח ״רשות מבצעת״. הממשלה לא מנהלת בפועל את גופי הביטחון, אלא הקימה גופים כאלו, הגדירה אותם בחוק (כמעט את כולם, למעט המוסד ומלמ״ב שפועלים מתוך צו או תקנות. כשל דמוקרטי שלא רוצים לתקן).
לצורך הדוגמא, ראש הממשלה לא אומר לראש השב״כ כמה אנליסטים צריך. הוא גם לא אומר לרמטכ״ל כמה שומרים צריך בגבול מצרים. לכל כוח מזויין יש מנהל או מפקד, שמנהל את הארגון ומשקף לממשלה ולכנסת את פעילות הארגון בצורה תקופתית או לפי דרישה של הח״כים. את התקציב של הארגונים מאשרת הכנסת. אישור למבצעים או מלחמה מספקת הממשלה.
המנגנון הזה עובד כך מאז קום המדינה, אינו חף מטעויות, אך מטרתו למנוע פוליטיזציה של הכוח המזוין. בצורה אחרת, שר הביטחון או ראש הממשלה הם פוליטיקאים, ולכן מטבעם, מוטים פוליטית. לעומת זאת, ראש שב״כ, מוסד, מפכ״ל או רמטכ״ל - אלו אנשי מקצוע א-פוליטיים מטבעם. על מנת למנוע פוליטיזציה של הכוח המזוין (פיצול המונופול על הנשק), יש שכבה מקצועית שחוצצת בין הפעלת הכוח לבין הפוליטיקאים.
אין זה אומר שאין כפיפות של הארגונים הביטחוניים לממשלה או לכנסת כאמור. להפך. הכפיפות שלהם נובעת ממרכיבים שונים הדרושים לתפקודם. בראש ובראשונה - כסף. בלי כסף, אין כוח מזויין. בנוסף, אישור מבצעים ומלחמות. אישור מינויים בכירים. וכו׳.
מה שונה במשמר הלאומי כעת?
במקרה דנן, בן גביר רוצה שהכוח המזויין יהיה כפוף לו אישית. בהיבט בניין הכוח והפעלתו. הכותרות שתיארו את המשמר הלאומי העתידי כמיליצייה חמושה, טוענים לטשטוש הבידול בין הפוליטיקאים לכוח המזויין. והכותרות צודקות. ברגע שכוח מזויין כפוף אישית לפוליטיקאי, הוא הופך להיות מליציה חמושה שנאמנה לפוליטיקאי - לא לכלל הציבור.
תחשבו על כוח מזויין של 20-30 אלף איש, בישראל, כפוף ונאמן לפוליטיקאי מסוים. אין זה שונה מגופים אחרים במדינות דיקטטוריות כמו משמרות המהפכה, ה-FSB הרוסי, או הצבא של צפון קוריאה. בגופים אלו אין בידול בין הפוליטיקאים לבין הכוח המזויין. הקשר ישיר. הפוליטיקאי נותן פקודה - והכוח מבצע. אין שכבה מקצועית עצמאית. אין חקיקה מסדרת. אין בית משפט שיכול להתערב.
על פי הודעת המשרד לביטחון לאומי, המפגש הראשון כלל היכרות בין חברי הועדה והצגת סדרי עבודת הועדה על ידי נצ״מ אפרת אלטהולץ מרום, היועץ המשפטי של המשרד לביטחון לאומי עו״ד אריאל סיזל סקר את ההיבטים המשפטיים העיקריים, נציגי מבקר המדינה סקרו את עיקרי דו״ח מבקר המדינה בנושא ״השיטור ואכיפת החוק בערים מעורבות באירועי שומר החומות ובעת שגרה״.
ראש רשות חירום לאומית התייחס לאיומי היחוס ולתרחישי היחוס בישראל, חברי הוועדה התייחסו לנושאים שהוצגו בוועדה, ונערך סבב התייחסויות של חברי הועדה לנושאים שעל הפרק.
הועדה צפויה לפרסם בדף הוועדה שבאתר המשרד לביטחון לאומי, קול קורא לציבור המאפשר להביע את עמדה ולהציע הצעות לועדה בנושא הקמת המשמר הלאומי. המפגש הבא של הועדה יערך ביום רביעי, 14.6.2023, כ״ה סיוון תשפ״ג.
לכאורה, תהליך מסודר של הקמת כוח מזויין חדש בישראל. בוועדה יושבים אנשים חשובים מכל קצוות הקשת הביטחונית. אבל שלא תטעו. הוועדה הוקמה על ידי השר, במטרה לספק לשר כוח מזויין שיעמוד למרותו ביום פקודה. התירוץ התורן הוא ״אירוע כמו שומר החומות״. משתמשים באירוע קיצון על מנת להפחיד את הציבור. אווירה של פחד היא עלה תאנה קלאסי לפוליטיזציה של כוח מזוין.
האם צה״ל (סדיר ומילואים), משטרה ושב״כ לא מספיקים כדי להתמודד עם אירועים נוסח שומר החומות? איך עד היום שרדה מדינת ישראל מרי אזרחי של ערביי ישראל? אירועי אוקטובר 2000? אינתיפאדות?
ומילה לחברי הוועדה. אם אתם נותנים יד להקמת כוח מזוין פוליטי, כזה שיהיה כפוף לפוליטיקאי באופן ישיר, בבניין הכוח והפעלתו, ללא הסדרה בחוק והבטחה כי שכבת הניהול המקצועית של הכוח תהיה עצמאית ובלתי תלויה בפוליטיקאי - אתם מניחים את היסודות לדיקטטורה בישראל. מונופול על הנשק, ללא פוליטיזציה של כוח מזוין, ועצמאות הניהול של ארגוני ביטחון - הם תנאי הכרחי להמשך שלטון חוק דמוקרטי בישראל.
וכמובן, קודם תענו על השאלה למה בכלל צריך משמר אזרחי, כאשר, כאמור, יש צה״ל, משטרה ושב״כ. אם חסר כוח אדם במשטרה, וחסר, הקמת כוח מזויין חדש אינו הפתרון. מאמר שנכתב במכון המחקר INSS באפריל 2023, מרחיב מדוע לא נכון להקים משמר לאומי נפרד ממשטרת ישראל. האגודה לזכויות האזרח גם עסקה בנושא.
07/06/23 15:07
14.2% of the views
מאת IsraelDefense
על פי הודעת משרד החוץ: ״השרים דנו באינטרס המשותף של קוריאה וישראל בהתמודדות עם צפון קוריאה ואיראן״ קרדיט לתמונות: שלמה אמסלם - לע״מ משרד החוץ שר החוץ אלי כהן החל היום את ביקור המדיני בסיאול בירת קוריאה בפגישה עם שר החוץ הקוריאני Park Jin.
בפגישה דנו השרים באתגרים הביטחוניים הדומים בין המדינות ודרגים להתמודד עם האיומים הניצבים בפני קוריאה וישראל והעולם החופשי.
השרים דנו באינטרס המשותף של קוריאה וישראל בהתמודדות עם צפון קוריאה ואיראן.
הסחר הבילטראלי בין המדינות הגיע בשנת 2022 ל-3.3 מיליארד דולר, המהווה גידול של כ-20% משנת 2021.
בדצמבר 2022 נכנס לתוקפו הסכם הסחר החופשי בין המדינות, הראשון שחתמה ישראל עם מדינה אסייתית והראשון שחתמה קוריאה עם מדינה מזרח תיכונית. כניסת ההסכם לתוקף צפויה להגביר את הסחר ההדדי בשנים הקרובות.
שר החוץ כהן בירך את השר פארק על בחירתה אתמול של קוריאה למושב הזמני במועצת הביטחון לשנים 2024-2025.
07/06/23 08:56
13.61% of the views
מאת IsraelDefense
מדובר בחימוש לטווחים של מאות ק"מ, וניתן יהיה לשגם גם ממשגרים קרקעיים Lance Cpl. Daniel Childs/U.S. Marine Corps חיל הנחתים של ארה"ב מתכנן להחליף את טילי HELLFIRE במסוקי קרב במשפחה חדשה של חימוש משוטט מותאם למסוקי קרב.
החלפת טילי הלפייר היא חלק מתכנית מודרניזציה נרחבת של המרינס, שמטרתה לשפר יכולות הרתעה של הכוח ואפשרות להתמודד עם סין ואויבים אחרים, מדווח דפנס ניוז.
מיפקדת המרינס פרסמה עדכון שנתי לסטטוס הכוח, הכולל הצטיידות בחימוש. הדוח קורא לארגוני המו"פ של משרד ההגנה לפתח במהירות חימוש משוטט יעיל וזול, כולל אפשרות הפעלתם כנחיל.
גנרל סטפן לייטפוט, ראש מינהל פיתוח יכולות, טייס מסק"רים, אמר שטווח טיל הלפייר הוא שמונה ק"מ. "זה מספיק ללחימה באזורים שבהם לחמנו בעבר", אמר הגנרל.
"אך בלחימה באזור ההודי-פסיפי טווח של שמונה ק"מ אינו מספיק". לדבריו, כבר מתקיימים במסוקי המרינס ניסויים בחימוש משוטט, והמערכת תהיה מוכנה תוך כמה שנים.
מדובר בחימוש לטווחים של מאות ק"מ, וניתן יהיה לשגם גם ממשגרים קרקעיים.
07/06/23 09:05
9.47% of the views
מאת IsraelDefense
NASAMS היא מערכת טילים לטווחים בינוניים וארוכים שפותחו בחברת רייתיון ובנורווגיה By Ministerie van Defensie - https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2014/06/nasam, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69946443 מחלקת המדינה האמריקנית אישרה מכירת מערכי טילי קרקע-אוויר NASAMS לאוקראינה בשווי 285 מיליון דולר.
UK DEFENSE JOURNAL מדווח שהעסקה תכלול חליפת הגנ"א, מכ"ם, תקשורת מאובטחת, מקלטי GPS, חלפים וציוד לוגיסטי. בוושינגטון מסבירים כי בכך מביעה ארה"ב תמיכה בביטחון הלאומי של המדינה השותפה.
NASAMS היא מערכת טילים לטווחים בינוניים וארוכים שפותחו בחברת רייתיון ובנורווגיה.
הטילים נועדו להגן מפני כלי טיס מאויישים ולא מאויישים, מסוקים וטילי שיוט. טווחי הטיל נעים בין 30 ל-50 ק"מ, תלוי בדגם.
טווח גילוי מכ"ם המערכת הוא 120 ק"מ. הטילים מופעלים בצבאות ארה"ב, הולנד, פינלנד, ספרד, עומאן, צ'ילה, ובעתיד הקרוב בצבא אוקראינה.
07/06/23 10:47
8.28% of the views
מאת IsraelDefense
הפתרון החדש לזיהוי זיהום ימי משלב את חיישן ה "SEA EYE"-הייחודי, המאפשר זיהוי ספקטרלי וסיווג בזמן-אמת של נפט וחומרים אורגניים הנמצאים על פני השטח ואף שקועים תמונה: BIRD Aerosystems חברת בירד אירוסיסטמס ,(BIRD Aerosystems) ספקית ישראלית של טכנולוגיות ופתרונות הגנה לציים אוויריים, ימיים ויבשתיים של ממשלות וסוכנויות, הודיעה על השקת פתרון ה ASIO-החדש שלה, מערכת ניטור סביבתית,Asio בסלון האווירי שנערך בימים אלו בפריז.
כתגובה לאתגר הקריטי של זיהוי זיהום ימי והחובה למנוע דליפות נפט יקרות והרסניות מבחינה אקולוגית, בירד אירוסיסטמס מציגה את הפתרון החדש הזה, המבוסס על המערכת הנודעת של החברה .
ASIO לדברי בירד, מערכת הניטור הסביבתי ASIO המהווה פריצת-דרך משמעותית בניטור, זיהוי והערכת רמות זיהום על פני שטחי מים נרחבים, משלבת מטע"ד אלקטרו-אופטי ומכ"מים רבי-מודים עם חיישן מתקדם חדש בשם SEA EYE.
עם טכנולוגיית הדור-הבא ויכולות הבינה המלאכותית שלו, ה SEA EYE-מאפשר זיהוי וסיווג ספקטרלי בזמן-אמת של נפט וחומרים אורגניים הנמצאים על פני השטח ואף שקועים. ה SEA EYE-המותקן על הפלטפורמה המוטסת של ,ASIO מאפשר זיהוי וסיווג דפוסי נפט בזמן-אמת, תוך חיזוי מדויק של התפשטות הנפט.
כלי החיזוי של SEA EYE גם מאפשר למשתמשים לצפות את התפשטות הנפט ומאפשר תגובות מהירות ויעילות כדי למזער את השפעתו על הסביבה והכלכלה ולמתן השלכות פוטנציאליות קטסטרופליות.
לאחר זיהוי דליפת נפט, תמונת המודעות הסביבתית העדכנית משותפת באמצעות תקשורת בזמן-אמת למרכז בקרה ייעודי, לצורך ניהול התגובה לדליפה. התקדמות פעולת הניקוי מטופלת ומנוטרת באופן רציף על ידי ה,SEA EYE- מה שמאפשר למקבלי ההחלטות להתאים את מאמצי התגובה לפי הצורך ולהבטיח כי הדליפה תובל ותנוקה בצורה יעילה ככל האפשר, תוך קביעת אמצעי התגובה המתאימים ביותר.
07/06/23 13:51
7.69% of the views
מאת IsraelDefense
בין עיקרי הדברים: פתיחת שוק השידורים והרדיו לתחרות מלאה, חובת פרישה מלאה של סיבים אופטיים עד סוף השנה ועוד קרדיט סטילס: דוברות הכנסת, דני שם טוב שר התקשורת הציג לוועדת הכלכלה את תוכנית העבודה של המשרד בראשותו.
בין עיקרי הדברים: פתיחת שוק השידורים והרדיו לתחרות מלאה, חובת פרישה מלאה של סיבים אופטיים עד סוף השנה, הטמעת מערכת לייעול יבוא אישי של ציוד אלחוטי וגאדג'טים, הפיכת ישראל למסדרון תקשורת בינלאומי, הנגשת שידורי ספורט בכל פלטפורמה, שקיפות מידע לציבור.
עדכון הרגולציה בשוק השידורים והרדיו - פתיחת השוק לתחרות מלאה תוך הסרת חסמים שיביאו להוזלת מחירים, ביטול מועצת הכבלים הלוויין ומועצת הרשות השנייה והקמת גוף מאסדר רזה ללא התערבות בתוכן. חובת הפקת מקור לכלל השחקנים בשוק המקומי והבינלאומי, ביטול הצורך ברישיונות לערוצי טלוויזיה ופתיחת שוק הרדיו הפרטי לשידור בפרישה ארצית.
הרחבת פרישת תשתיות הדור החמישי, שיפור הכיסוי והקליטה ברכבות, בכבישים ובמנהרות, בדגש על הפריפריה, איו"ש ואזורי הגבולות.
סיבים אופטיים - פרישת רשת ב-85% ממשקי הבית בכל רחבי הארץ וחובת פרישה של 100% עד סוף 2023, תוכנית לסגירת רשתות הנחושת.
יבוא חכם - יצירת והטמעת מערכת לייעול היבוא האישי של מוצרים אלחוטיים וגאדג'טים ללא מגע יד אדם.
הפיכת ישראל למסדרון תקשורת בינלאומי - בקרוב תוצג התוכנית המלאה שתמצב את ישראל כמסדרון תקשורת בינלאומי.
שידורי הספורט יונגשו לצפייה בכל הפלטפורמות - תעוגן בחקיקה חובת הנגשת שידורי הספורט בכל פלטפורמה כולל בסלולר.
שקיפות מידע - הנגשת המידע על נתוני כיסוי וקליטה ועוד, של כלל החברות, לציבור בישראל.
השר מתכוון להגיש הצעת חוק שתאפשר למשתמשים ברשתות חברתיות לתבוע על אפליה וסתימת פיות בבית משפט ישראלי.