The headlines that made most buzz on this page
14/06/23 09:38
15.22% of the views
מאת IsraelDefense
נשיא בלארוס, לוקשנקו: לא אהסס להורות על הפעלת נשק גרעיני טקטי By Vitaly V. Kuzmin - http://www.vitalykuzmin.net/Military/ARMY-2016-Demonstration/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52213498 נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו אמר כי לא יהסס להורות על הפעלת נשק גרעיני טקטי רוסי אם תהיה תוקפנות נגד ארצו.
בלשכת לוקשנקו פרסמו את דברי הנשיא: "אלוהים יעזור אם יוטל עלי להחליט להפעיל נשק כזה. אך לא יהיה שום היסוס אם תהיה תוקפנות נגדנו".
הוא הדגיש שהוא עצמו ביקש מפוטין להציב נשק גרעיני טקטי בבלארוס כצעד הכרחי להרתיע תוקף פוטנציאלי. "אני סבור שאיש לא ירצה להילחם נגד מדינה שיש לה נשק כזה. זה נשק הרתעתי".
בפריס התחייבו אתמול מנהיגי צרפת, גרמניה ופולין לתמוך באוקראינה מבחינה צבאית נגד הרוסים "כל זמן שיידרש". שלוש המדינות ומדינות נוספות מכינות עתה מסמכי "ערבויות ביטחון" שמגמתן להבטיח את עתיד ריבונותה של אוקראינה.
עמנואל מקרון, אולף שולץ ואנדז'יי דודה נפגשו בארמון אליזה בפריס כדי להפגין תמיכה בקייב לקראת אפשרות של מתקפת נגד אוקראינית. סוכנות AP מציינת ששלושה מנהיגים לא מסרו פרטים מה בדעתם לעשות ובאלו "ערבויות ביטחון" מדובר.
בפריס הסבירו שאין אפשרות להציע לקייב חברות בנאט"ו מכיוון שעל אדמת אוקראינה מתחוללת מלחמה, ויש מחלוקת מה בכל זאת ניתן להציע לקייב כדי להבטיח שרוסיה לא תשוב לאיים על ביטחונה.
בהקשר זה מזכירים שבין ישראל לארה"ב אין חוזה הגנה פורמלי אלא הסכם לסיוע צבאי אמריקני משמעותי שמתחדש כל עשר שנים. הסכם מסוג זה, אמרו דיפלומטים בפריס, עשוי להרתיע את רוסיה מתוקפנות על ידי חיזוק משמעותי של צבא אוקראינה והבאתו לרמת הסטנדרטים של נאט"ו.
14/06/23 12:52
7.88% of the views
מאת IsraelDefense
צו השעה הוא לפתח טילים נגד משגרים ולהקים כח תקיפה משמעותי מבוסס טילים - חטיבות או אוגדות טילים | צריך להפנים שחיל האויר לא עומד במשימת המלחמה הנוכחית והעתידית דן רוגל | תמונה באדיבות המצולם שר הבטחון, יואב גלנט, אמר בימים האחרונים כי "אם חיזבאללה רק יעז, נחזיר את לבנון לתקופת האבן". למה הוא התכוון? אני לא יכול להגיד מה אני חושב שהיתה כוונתו, אבל, אני כן יכול להגיד כמה דברים אחרים בהקשר מלחמות העתיד של ישראל.
קצת היסטוריה
מאז ההתנתקות (הפינוי) של הישובים היהודיים מגוש קטיף באוגוסט 2005, לא הפסיק הטרור ברצועת עזה. ירי רקטות קאסם לטווחים הקצרים, פגזי המרגמה ועד ירי הרקטות לטווחים רחוקים, לירושלים וגוש דן.
בתחילת שנות האלפיים, ישראל היתה "לוקחת אוויר" ומתאפקת. מפעם לפעם היתה יוצאת למבצע נגד. בכל המבצעים היה נגרם נזק אדיר לרצועת עזה ונהרגו לא מעט אנשים משני הצדדים. רובם המכריע של מבצעים אלו כללו חיסול בכירים של חמאס או ג'יהאד איסלמי.
בסך הכל עד היום (יוני 2023) היו אחד עשר (11) מבצעים. בששת המבצעים הראשונים (הראשון היה "גשמי קיץ" ב2006) לקחו חלק כוחות קרקעיים יחד עם חיל האוויר. מבצע "צוק איתן" באוגוסט 2014, היה המבצע האחרון שבו השתתפו כוחות קרקע. מאז, בחמשת המבצעים האחרונים, רק חיל האויר נלחם (אגב, גם כיפת ברזל בתפעול חיל אוויר).
בהמשך, אתייחס רק לחמשת המבצעים האחרונים, כאמור, מבצעי חיל האוויר. "גן סגור", מאי, 2019. "חגורה שחורה", נובמבר 2019. "שומר החומות", מאי 2021. "עלות השחר", אוגוסט 2022. "מגן החץ", מאי 2023.
מה למדנו?
נוכחנו לדעת שבכל אחד מהמבצעים הללו, אחרי שכבר הוכרזה הפסקת אש ואחרי שעזה נראית כמו אחרי רעידת אדמה - האויב ממשיך לשגר רקטות כאילו כלום לא קרה. במלחמות עתידיות, אנו צפויים לנפח שיגורים פי עשרה לפחות וכמו גם, לשילוב ארסנל של טילים מדויקים, בנוסף לרקטות.
חמשת המבצעים האחרונים שרשמתי לעיל נתנו לנו להבין את שינוי הפרדיגמה: אופי המלחמה משתנה. המלחמה, כיום ובעתיד הנראה לעין, תהיה רק בהתמודדות מול רקטות וטילים. זה לא מה שצה״ל מתכונן ומתאמן אליו. גם לא מה שהעורף מתכונן אליו. אי אפשר לסמוך רק על חיל האויר שישמיד את כל מערכי הטילאות של חיזבאללה למיניהם.
בואו נבחן את המספרים של "שומר החומות". ב-11 ימי ולילות הלחימה, רק חיל אויר, כיפת ברזל והעורף השתתפו. חיל האויר כמעט מיצה את יכולתו נגד המטרות הקרקעיות (כ2000 גיחות, כ200 מטוסים באויר ביממה, כ6000 חימושים מדויקים שוגרו, 150-1000 ק"ג האחד).
משתי המטרות העיקריות של חיל האויר – השמדת התשתית הקרקעית העזתית של החמאס והשמדת המשגרים, רק המטרה הראשונה כנראה הושגה. דווקא המשגרים, שרובם חוסים בצל "בלתי מעורבים" לא נפגעו כמעט. ואגב, אותה לוגיקה ראינו גם במבצע האחרון "מגן וחץ". אפילו הג'יהאד "הקטן" המשיך בסוף המבצע לשגר רקטות.
צריך להפנים שחיל האויר לא עומד במשימת המלחמה הנוכחית והעתידית. כיפת ברזל, אגב, עמדה היטב במשימה. גם כאן, להערכתי, היא מיצתה את יכולותיה. לא יהיה לנו אף פעם מלאי מספיק גדול של מיירטים להתמודד עם ספיקת התקיפות שתופעל נגדנו. כיפת ברזל גם לא התמודדה מעולם מול טילים מדויקים. ועוד לא דיברתי על עלות כספית.
יעדי המלחמה הבאה שלנו מוגדרים היטב - רקטות וטילים מדויקים מסוגים שונים. אנחנו צריכים להשמיד את סד"כ הטילים והרקטות של חיזבאללה וחמאס, לפני שיצליחו לגרום לנו נזק בשדות התעופה, במתקנים החיוניים ובמערכי ההתגוננות.
יש לנו מודיעין יוצא מהכלל. הוא נבנה במשך שנים. אנחנו יודעים איפה נמצאות רוב המטרות. כולל המשגרים. ואני מזכיר - ברגע שהרקטה הראשונה עזבה את המשגר, הוא נחשף. גם אם לא ידענו עליו קודם לכן.
אבסורד בוהק
ישראל היא מעצמה עולמית בפיתוח וייצור טילים. חוץ מארה"ב, אין כנראה לאף מדינה בעולם את היכולות שיש לנו לפתח כל טיל שנרצה. אנחנו מוכרים טילים לכל העולם. יש לנו טילים מוכחים נגד כל דבר – מטוסים, טנקים, ספינות, טילים, ביצורים. משגרים את הטילים שלנו מכל דבר שזז – מטוסים, מסוקים, ספינות, רכבים, טנקים, חיילים.
יש לטילים שלנו דיוק מדהים, על ידי שימוש בסנסורים המיישמים את חוקי הפיסיקה הכי מתקדמים. יש לנו מספר תעשיות ענק שיודעות לעשות את כל זה – רפאל, תעא, אלביט. יש לנו את כל התשתיות, הן לפתח והן לייצר. למרות כל זאת, אנחנו עומדים אובדי עצות מול הארסנל שיש לחיזבאללה.
משך הזמן בין המלחמות ("המבצעים") מתקצר. במציאות שנוצרה, נראה כי צו השעה הוא לפתח טילים נגד משגרים ולהקים כח תקיפה מבוסס טילים משמעותי. חטיבות או אוגדות טילים. לצורך השמדת משגר, מספיק ראש קרבי קטן. ק"ג בודדים. אין פערי ידע. יש במדינה את כל התשתיות הדרושות לכך. במהלך כשנתיים, יכול להיות לנו כח טילים מספיק גדול כדי להתמודד עם האיומים המכוונים כלפינו.
נקודה נוספת. חשובה לא פחות. נזכור ונשים לב שבכל המבצעים שהיו נגד ירי הרקטות מרצועת עזה, חיל האוויר פעל בסביבה סטרילית. לא היו איומים נגד שדות תעופה. אף אחד לא הפריע לו להמריא ולנחות בכל שעות היום והלילה. גם לא היה שום זכר לפעילות נ"מ. בעימות מול חיזבאללה, יש להניח כי חיל האוויר לא יפעל בסביבה סטרילית.
הכותב כיהן ברפאל כראש שטח לוחמת יבשה, ייזם והטמיע בצבא מספר מערכות לחימה ראשיות | זכה פעמיים בפרס בטחון ישראל
14/06/23 13:57
7.07% of the views
מאת IsraelDefense
לאורביטר 5 זמן שהייה ממושך באוויר של יותר מ-25 שעות ויכולת לביצוע מספר משימות במקביל אירונאוטיקס חברת אירונאוטיקס הישראלית, מתכננת, מפתחת ויצרנית של פתרונות בתחום המערכות האוויריות הבלתי מאוישות לשווקי הביטחון והגנת המולדת בעולם, משיקה את האורביטר 5, כלי טיס בלתי מאוייש טקטי חדש, בסלון האווירי בפריז.
הפלטפורמה החדשה מאפשרת ביצוע משימות ע"י כלי-טיס בלתי-מאויש טקטי, שעד היום היו אפשריות על-ידי מל"טים גדולים בלבד.
לדברי אירונאוטיקס, לאורביטר 5 זמן שהייה ממושך באוויר של יותר מ-25 שעות ויכולת לביצוע מספר משימות במקביל, בזכות יכולתו לשאת משקל מטע"דים של יותר מ-25 ק"ג, כולל שני מטע"דים בו-זמנית, והטמעת יכולות בינה מלאכותית.
בנוסף, לפלטפורמה מערכת אוויוניקה ומנוע הצתה כפולה לרמת בטיחות גבוהה והבטחת השלמת המשימה. המנוע המתקדם מספק עד 600W של כוח חשמלי ובכך, מאפשר שימוש במטע"דים מורכבים למשימות מודיעין ומעקב.
עם מכ"ם מיניאטורי מתקדם, ה-Orbiter 5 הוא גם הפתרון האולטימטיבי למשימות ימיות. התקנת האורביטר 5 ופריסתו בשטח הן פשוטות ומהירות במיוחד, ונעשות באמצעות כלי-עבודה אחד בלבד. פשטות ההפעלה בשטח מאפשרת לשגר מספר כלי-טיס תוך דקות ספורות ולבצע משימות מעקב ושליטה על פני שטח נרחב במיוחד. האורביטר 5 תוכנן לטיסה בתנאי מזג אוויר קשים, והוא כולל מערכת ניווט מתקדמת ופועל באופן מלא גם בסביבה ללא GPS.
מערכת מתקדמת להתקנת האורביטר 5 על גבי רכב מאפשרת להפעילו מכל מקום, ללא צורך במסלול שיגור, מה שמעניק לפלטפורמה שרידות גבוהה יותר ממלט"ים גדולים. לאורביטר 5 מצבי טיסה והתאוששות אוטונומיים והוא בעל טביעת-רגל לוגיסטית קטנה. עלות מחזור החיים הנמוכה שלו (LCC), בהשוואה לפתרונות אחרים בעלי יכולות דומות, הופכת את ה-Orbiter 5 לחסכוני ביותר.
"אירונאוטיקס ממשיכה להוביל את השוק בפתרונות מבוססי מערכות אוויריות בלתי מאוישות בכלל, ועבור הזירה הטקטית בפרט", אומר דן סלסקי, נשיא ומנכ"ל אירונאוטיקס. "אורביטר 5 היא פלטפורמה מתקדמת, תוצר של שנות פיתוח טכנולוגי, הנותנת מענה ישיר לצרכי הלקוחות ומתאימה לדרישות התפעוליות בשדה הקרב המודרני, כיום ובעתיד.״
14/06/23 14:03
6.25% of the views
מאת IsraelDefense
החוזה יבוצע על פני תקופה של ארבע שנים, ויהווה שלב נוסף בתכנית שדרוג המסוקים על ידי חברת איירבס Photographers: Dana Kazda and Christian Thiel אלביט מערכות הודיעה כי זכתה בחוזה נוסף לאספקת מערכות לוחמה אלקטרונית להגנה עצמית, וכלי תמיכה עבור מסוקי התובלה CH 53 GS/GE של חיל האוויר הגרמני.
החוזה יבוצע על פני תקופה של ארבע שנים, ויהווה שלב נוסף בתכנית שדרוג המסוקים על ידי חברת איירבס .
במסגרת החוזה, אלביט מערכות, תספק מערכות התרעה בפני איומי מכ"ם (RWR) ובקרי חליפת ל"א (EWC) בעלי יכולת זיהוי והתרעה של מגוון רחב של איומים בזירה צפופה של לוחמה אלקטרונית.
מערכות אלה בשילוב עם מערכת פיזור מוץ/נורים ( (CMDS), יספקו התרעה יעילה והגנה למסוק.
המערכות כוללות יכולת תכנות מלאה ועצמאית של האיומים, לרבות עדכון מסד נתונים שיאפשרו ביצוע תחקיר והדרכה של טייסים ותספק לחיל האוויר הגרמני רמה גבוהה של אפקטיביות מבצעית.
14/06/23 09:22
5.16% of the views
מאת IsraelDefense
המתקן ייחנך בעוד כחודשיים. הוא יאמן טייסי B787 ו-B737 מאת LLHZ2805 - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62574105 חברת אל על תחנוך בקרוב מתקן סימולטורים מתקדם שיאפשר אימונים לטייסי החברה. המתקן יוקם בעיר שהם על ידי החברה האמריקנית AFG.
המתקן ייחנך בעוד כחודשיים. הוא יאמן טייסי B787 ו-B737. חברת AFG מתמחה בהקמה ובתפעול של סימולטורים ומרכזי ההדרכה לטייסי התעופה האזרחית.
ההסכם קובע שהחברה תקים ותתחזק את הסימולטורים ואל על תבצע את ההכשרות ואימוני הטייסים. גודל המתקן 2,400 מ"ר וגובה הבניין 14 מטרים. בשלב הראשון ייבנו שני סימולטורים ובעתיד יתוספו שנים נוספים.
על פי תקנות התעופה הבינלאומיות חייבים טייסי תעופה אזרחית לקיים כמה אימוני סימולטור כל שנה לשמירת כשירות. הדרישה היא לסימולטור תלת-ממדי ומתנועע כדי לדמות טיסה אמיתית בתנאי אמת.
סמנכ"ל תפעול בינלאומי באל על קובי גולן: אנו מאפשרים לטייסי שלנו להתאמן במתקן מתקדם וזמין. מנכ"ל AFG פדרו סורס: מרכז ההדרכה יהפוך למרכז המצויינות של אל על בשנים הקרובות.
קברניט אודי ילון, הטייס הראשי וראש אגף מבצעי אוויר באל על: המתקן יאגד תחת קורת גג אחת את הסימולטורים המתקדמים ומערכות בקרה חדשות שיאפשרו לטייסים להתאמן בתרחישי טיסה ועל הקרקע.
14/06/23 12:37
5.16% of the views
מאת IsraelDefense
בנאום מצולם בכנס העולמי השנתי של הוועד היהודי-אמריקאי (AJC) קרא נאסר בוריטה לקידום פתרון מדיני לסכסוך הישראלי-פלסטיני https://www.diplomatie.ma/en/minister שר החוץ של מרוקו, נאסר בוריטה, קרא השבוע (שני) לקידום פתרון מדיני לסכסוך הישראלי-פלסטיני. "המטרה הסופית נשארה להשיג שלום צודק ושוויוני המבוסס על פתרון שתי המדינות, עם מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה מזרח ירושלים", אמר בוריטה בנאום מצולם בכנס העולמי השנתי של הוועד היהודי-אמריקאי ((AJC, במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.
"הרחבת מעגל השלום באזור היא מטרה שעל כולנו לשאוף אליה", הוסיף שר החוץ המרוקאי. "כדי לעשות את זה אנחנו צריכים לקדם דו-קיום ולהילחם בכל הפעולות שמעוררות אלימות ושנאה, במיוחד בירושלים".
"הנורמליזציה בין ישראל למדינות ערב יצרה תנופה לשלום ושגשוג בכל האזור", ניתח השר. "לאחר עשורים של מלחמה ושנאה, יש כעת הזדמנות ייחודית לשלום. באמצעות דיאלוג ושיתוף פעולה עמי האזור יכולים סוף-סוף לקטוף את פירות השלום האמתי, אותם הם יכולים לראות ולהרגיש בחיי היום יום שלהם. זה ישמש כתמריץ הטוב ביותר עבור אלו מהאזור ומעבר לו העוקבים מקרוב ומתלבטים האם להצטרף אלינו".
בוריטה ציין כי מאז הצטרפותה של מרוקו להסכמי אברהם, לפני כשנתיים, היחסים בין המדינות משגשגים. "אירחנו יותר מ-12 ביקורים של בכירים ישראלים בשנתיים. 30 הסכמים נחתמו. המסחר זינק ב-160%. גם היחסים בין העמים התחזקו, עם עלייה של פי 5 תיירים ישראלים שביקרו במרוקו".
הוועד היהודי-האמריקאי (AJC) נוסד ב-1906, והוא אחד מהארגונים הדיפלומטיים היהודיים המובילים בעולם. הארגון א-פוליטי, א-מפלגתי וללא כוונת רווח. AJC, הארגון היהודי הראשון שפתח משרד בירושלים, בירת ישראל, בשנת 1964, מפעיל 25 משרדים בארה"ב, 14 משרדים ברחבי העולם, וכן 39 הסכמי שיתופי פעולה עם ארגוני קהילות יהודיות ברחבי העולם.
הכנס העולמי של ה-AJC מתקיים בפעם השנייה בישראל, ומכנס לתוכו יותר מ-1500 איש מ-60 מדינות ברחבי העולם. הכנס, בהובלתם של מנכ"ל הארגון העולמי טד דויטש, עד לאחרונה חבר הקונגרס האמריקאי מזה תריסר שנים, סא"ל )מיל') אביטל ליבוביץהמנהלת את פעילות הארגון בישראל, ובהשתתפות פוליטיקאים, דיפלומטים ובכירים מישראל ומהעולם.
14/06/23 15:22
5.16% of the views
מאת IsraelDefense
מדובר בקונספט עתיק יחסית שכבר הוצג לצה״ל לפני מספר שנים, מעולם לא נוסה במציאות, וצה״ל לא רכש אותו https://twitter.com/AlexLuck9/status/1668514049657835521?s=20 תעשייה אווירית הציגה דגם של ספינת סער-6 עם טילי לורה לטווח של כ-500 ק״מ בתערוכת MADEX בקוריאה הדרומית.
מדובר בקונספט עתיק יחסית שכבר הוצג לצה״ל לפני מספר שנים, מעולם לא נוסה במציאות, וצה״ל לא רכש אותו.
בדגם מדובר בהתקנה מאולתרת, ולא באינטגרציה למערכת שיגור VLS (שיגור אנכי). עם זאת, היות ומדובר באתגר הנדסי להתקין טיל כזה על ספינה, יש לשער כי כאשר יהיה לקוח ראשון שירצה זאת, החברה תעשה את ההתאמות הנדרשות.
בישראל ביצעו בעבר מספר ניסויים בטיל לורה. אזרבייג'אן רכשה אותו ואף שיגרה אותו מבצעית במהלך אחד העימותים עם ארמניה, במטרה להרוס גשר.
.
14/06/23 09:19
4.89% of the views
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין הודיעה שהאיחורים נבעו בין היתר מתופעת רעידות שהתגלתה בכמה מטוסים ותוקנה תמונה: לוקהיד מרטין החל מחודש יולי לא יקלוט הפנטגון מטוסי קרב חמקניים F-35 שבהם מותקנת תוכנת השיפורים TR-3 עד להשלמת בדיקות המערכת, שחלו עיכובים בפיתוחה ובהשלמתה.
ל-BREAKING DEFENSE נודע כי מנהלת פרויקט מטוסי F-35 הודיעה שמטוסים שירדו מקו הייצור בלוקהיד מרטין כשבהם תוכנת TR-3 לא יימסרו למשתמשים עד שייבחנו ויאושרו סופית היכולות המבצעיות של המטוסים בעלי התוכנות החדשות, כדי להבטיח את הבטיחות המבצעית של המטוסים.
תוכנת TR-3 למטוסי F-35 כוללת שדרוגים של מערכות הנשק האלקטרוניות במטוסים, יכולת לשאת מספר גדול יותר של טילים ארוכי טווח, שדרוג ושיפור יכולות גילוי והגדרת מטרות.
היו דחיות ועיכובים בפיתוח התוכנה והתקנתה במטוסים, ועתה מצפים במנהלת המטוסים שהחדשים עם התוכנה החדשה יגיעו למשתמשים בזרועות צבא ארה"ב עד חודש דצמבר השנה ולכל היותר עד אפריל 2024, באיחור של כשנה.
לוקהיד מרטין הודיעה שהאיחורים נבעו בין היתר מתופעת רעידות שהתגלתה בכמה מטוסים ותוקנה והבטיחה שהמטוסים בעלי תוכנת TR-3 ייצאו מקו הייצור מוכנים עד יולי השנה.