The headlines that made most buzz on this page
25/06/23 15:12
8.91% of the views
מאת IsraelDefense
2,800 רובים בשווי 10.5 מיליון ₪ יסופקו לחטיבות החי"ר נח"ל, גולני וגבעתי עד לשנת 2024 קרדיט לתמונות: IWI חברת IWI (מפעלי נשק ישראל) הישראלית, חברת-בת של קבוצת SK ויצרנית עולמית של נק"ל לצבאות, משטרות, גופי אכיפת חוק וסוכנויות ממשלתיות ברחבי העולם, תספק לצה״ל 2,800 רובי סער מיקרו-תבור נוספים עבור חטיבות החי"ר נח"ל, גולני וגבעתי. לישראלדיפנס נודע כי שוויי עסקה זו הוא 10.5 מיליון ₪ והרובים יסופקו עד לשנת 2024.
ההזמנה לרובה מיקרו-תבור בקליבר 5.56x45 באורכי קנה של 380 מ"מ ו-419 מ"מ מהווה הזמנת-המשך לאלפי המיקרו-תבורים שנמצאים היום בשירות צה״ל ביחידות החי״ר השונות.
רובה הסער המיקרו תבור נמצא בשירות חיילי צה״ל משנת 2006, נוסף על מוצרים נוספים של החברה כגון המקלע הקל נגב בקליבר 5.56x45 ו- 7.62x51, תת המקלע עוזי פרו, מטולי 40 מ"מ ועוד.
"שיתוף פעולה פורה עם צה"ל ואספקת נשקים כחול-לבן למערך הלוחם הינה שליחות עבורנו. אנו גאים להיות חברת הנשק של ישראל וביחד עם חברת "מפרולייט" לספק את המיקרו-תבורים וכוונות לצה"ל" אומר רונן חמודות, סמנכ"ל שיווק ומכירות בכיר בקבוצת SK.
סמנכ״ל וראש מנה״ר במשרד הביטחון, זאב לנדאו, אומר: ״אנחנו מתגברים בימים אלו את האמל״ח המשמש את המערך הלוחם והמילואים בחטיבות החי״ר. הזמנת התבורים מחברת IWI הישראלית הינה הבעת אמון בתעשיית הנשק כחול לבן ותסייע לחברה להתניע את פעילותה במפעל החדש שתקים בקריית גת בחודשים הקרובים״.
25/06/23 08:35
6.96% of the views
מאת IsraelDefense
נראה כי משרד הביטחון הצרפתי העדיף יצרנים צרפתיים LARINAE [© Nexter] לא עבר שבוע מאז שמנהל הרכש הצבאי הצרפתי (DGA) הוציא מכרז לרכישת אלפי מערכות חימוש משוטט לצבא הצרפתי וכבר הוכרזו החברות הזוכות בחלקו הגדול של המכרז.
ב-16 ביוני חתמו החברות הצרפתיות נקסטר ארוטק (Nexter Arrowtech) חברת-בת של קבוצת KNDS, אי.אס.אס טכנולוג'י (EOS Technolgy) וטראק (Traak) חוזה עם רשות החדשנות הביטחונית הצרפתית (AID) לפיתוח של חימוש משוטט נשלט-מרחוק לטווחים בינוניים, הנושא עמו ראש קרב נ"ט.
אם כך, נראה שההערכות בישראל כי משרד הביטחון הצרפתי יעדיף יצרנים צרפתיים התממשו, למרות שחשוב לציין כי מדובר רק במימוש של חלק מהמכרז הגדול הכולל אלפי מערכות חימוש משוטט.
אתר Monch.com דיווח כי הדגם הראשון של הפתרון המוצע - מטען ייצור ליבה (CGN) משולב ברחפן-מגע, עם טווח של לפחות 80 ק"מ וזמן טיסה מבצעית של כ-8 שעות - המנוהל תחת פרויקט LARINAE של ה-AID, יימסר עד סוף שנת 2024.
הפתרון הצרפתי הכולל ישלב כטב"מ של חברת EOS עם מטען המיוצר על ידי נקסטר ומערכת ניווט מנועת-GPS שפותחה על ידי TRAAK שיהפוך את הפלטפורמה חסינה כמעט מפני חסימות.
לדברי החברות המעורבות, מטען ה-CGN החדשני יאפשר לחימוש לסכל את ההגנות האקטיביות של רכב משוריין לפני החדירה דרך השריון שלו. יכולת השימוש החוזר בו תאפשר גם ביצוע משימות מודיעין, הודות לאמצעי אופטרוני המסוגל לזהות רכב בטווחים של 15 ק"מ ביום ו-3 ק"מ בלילה.
למערכת תהיינה יכולות ניווט בסביבה מאתגרת וניתן לעשות בו שימוש חוזר גם אם הוא לא תקף מטרה. יכולת המראה ונחיתה אנכית (VTOL) ופתרון איכותי לחימוש ופירוק ראש הנפץ יאפשרו למפעילים להחזיר אותו לפעילות בקלות ובבטחה. טלמטריה מתקדמת והיכולות של האמצעי האופטרוני יבטיחו שליטה אנושית לאורך כל המשימה.
25/06/23 07:51
6.69% of the views
מאת IsraelDefense
שלטונות קנדה פתחו בחקירה רשמית של ההתפוצצות בצוללת https://oceangate.com/our-subs.html שלטונות קנדה פתחו בחקירה רשמית של ההתפוצצות בצוללת התיור שגרמה למותם של חמישה נוסעיה שהיו בדרכם בצלילה אל שרידי אניית הנוסעים טיטניק.
הצי האמריקני העוקב אחר פעילות צוללות באוקיאנוס האטלנטי מסר כי בחינת נתונים אקוסטיים הראתה כי נקלטו רעשים "חריגים בעלי אופי של התפוצצות" כאשר נותק הקשר עם הצוללת. הנתונים הועברו מייד למשמר החופים שפתח בחיפושים יחד עם הקנדים, למרות שהמומחים לא היו תמימי דעה שהקולות באו מהצוללת.
מפקד משמר החופים האמריקני תת אדמירל ג'ון מוגר אמר לכתבים בסוף השבוע כי מוקדם לקבוע מתי בדיוק התרסקה הצוללת ומתי נספו חמישה אנשי הצוות. ההנחה היא שהאסון קרה זמן קצר אחרי שהצוללת הגיעה לעומק הצלילה שבו בחרה, וכי זה קרה כנראה ביום ראשון שעבר.
רובוט תת-ימי ששוגר לקרקעית האוקיאנוס על ידי צוות החיפוש הקנדי גילה שברים של הצוללת טיטן. לדברי סוכנות רויטרס השברים נמצאו במרחק של כ-500 מטורים מחרטום הטיטניק, שהיתה יעד הצלילה, ובעומק של קרוב לארבעה מטרים.
בצוות הצוללת היו המפעיל ומנהל החברה סטוקטון ראש, המיליארדר והחוקר הבריטי היימיש הרדינג, איש העסקים הפקיסטני שאהזדה דיוואד ובנו סוליימן, בן 19, שניהם אזרחים בריטיים, וחוקר האוקיאנוסים הצרפתי פול אנרי נרגולה.
חברי בקהילת מפעילי צוללות סוג זה ומומחים לכלי שיט כאלו מסרו שהקברניט ובעל החברה לא דאג להליכי הרישוי והאישורים הדרושים. נשמעו טענות שנבחרו חומרים לא מתאימים לצלילה בעומק כזה, וכי הצוות התעלם מאזהרות מומחים. בצוללת לא היו כנראה אמצעי מילוט וחילוץ לעת חירום.
25/06/23 09:14
5.85% of the views
מאת IsraelDefense
המערכת מיועדת לשימוש כוחות מיוחדים ומתאימה לתקיפה ואיסוף מודיעין בסביבה אורבנית מערכת רותם - תעשייה אווירית תעשייה אווירית חתמה על חוזים נפרדים עם שלוש חברות נוספות בנאט"ו, אשר היקפם הכולל מיליוני דולרים, במסגרתם תספק תע"א למדינות מערכות חימוש משוטטות מסוג "רותם".
רותם היא מערכת חימוש משוטטת בעלת יכולת המראה ונחיתה אנכית (VTOL). המערכת, שנועדה לשימוש כוחות מיוחדים ומשמשת גם למטרות בדיקה והערכות מודיעין, היא חלק ממשפחת החימוש המשוטט של תע"א שכוללת את ההרפי, ההרופ, והמיני-הרפי, ונוסתה, מאז 2019, במצבי קרב שונים.
מנהל מפעל טילים, בחטיבת מערכות טילים וחלל, אבי אלישע: " רכישת רותם על-ידי שלוש חברות נאט"ו שונות משקפת את הביקוש הרב והגדל למערכות משוטטות טקטיות. לתעשייה האווירית ניסיון נרחב בפיתוח מערכות משוטטות, המשתרע על פני כמעט 40 שנה. בשל היכולות הייחודיות של רותם, הכוללות המראה ונחיתה אנכיות, מהווה המערכת כבחירה המושלמת לתסריטי קרב קרוב, כולל לוחמה בשטח בנוי".
רותם אפקטיבית עד לטווח של 10 קילומטר ונועדה לשימוש חייל יחיד ברמת חטיבת החי"ר או יחידה קטנה בכוחות המיוחדים. הפעלתה הפשוטה וחסינותה הגבוהה הופכות את המערכת למשתלמת ולמבוקשת ביותר.
רותם היא מערכת קלה, קומפקטית, אשר תוכננה במיוחד והוכחה כמתאימה להיות מבצעית בסביבות לחימה עירוניות. המערכת מאפשרת למפעיליה לקבל מראה מלמעלה של האזור שסביבם, להסתכל מעבר לגבעות או בתוך שטח בנוי ומעבר לקו הראייה. בעזרת יכולות אלו, מסוגל הכוח הלוחם להכות באויב ברגע שהמטרה מתגלה בפניו.
רותם נושאת חיישני יום וחיישני לילה אלקטרואופטיים המעניקים ליחידות שדה טקטיות יתרון נגד יריבים, והיא פועלת כחיישן וכנשק מנצל הזדמנויות. בניגוד לטילים או לרקטות, המערכת יכולה להיות משוגרת לצורך חיפוש מטרה, אך מסוגלת לעבור למצב לא-חמוש במקרה שההתקפה לא מקבלת אישור. במקרים כאלה, ניתן להטיס את המערכת בחזרה בבטחה, להחליף בה סוללה, ולשגר אותה מידית למשימה חדשה.
25/06/23 12:49
5.85% of the views
מאת IsraelDefense
שתי החברות כבר שיתפו פעולה בעבר במספר פרויקטים שונים במרכז אירופה קרדיט: בירד אירוסיסטמס חברת בירד אירוסיסטמס (BIRD Aerosystems) וחברת Česká letecká servisní (ČLS) הצ'כית, המתמחה בשילוב ושדרוג מערכות אוויוניות, הודיעו על שותפות אסטרטגית שמטרתה להגדיל את מאמצי השיווק המשותפים שלהן ולהתמודד עם הצורך במערכות הגנה מפני טילים מוטסות מתקדמות במרכז אירופה.
שתי החברות כבר שיתפו פעולה בעבר במספר פרויקטים, בהם מערכות הגנה מוטסות בפני טילים AMPS, כולל מערכת SPREOS DIRCM, סופקו והותקנו על גבי מטוסים של לקוחות אירופאיים. באמצעות שילוב כוחות זה, שתי החברות מכוונות לחיזוק הנוכחות שלהן בשוק האירופאי, להרחיב את בסיס הלקוחות שלהן ולענות ביעילות לצורך הגדל-והולך למערכות הגנה מפני טילים מוטסות מתקדמות במרכז אירופה.
מנכ"ל-שותף ומייסד בירד אירוסיסטמס, רונן פקטור, הגיב על שותפות זו ואמר כי "אנחנו מתרגשים לשתף פעולה עם CLS בכדי להרחיב את השוק שלנו ולענות על הצורך הגדל-והולך למערכות AMPS של בירד במרכז אירופה. CLS מביאה עמה מומחיות ייחודית וניסיון בשדרוג ושילוב מערכות אוויוניות וכך היא משמשת כשותף אידיאלי עבורנו. יחד, נוכל לספק פתרונות מקיפים המתאימים לדרישות הספציפיות של הלקוחות שלנו."
25/06/23 08:24
5.29% of the views
מאת IsraelDefense
אחת ההזמנות הגדולות היא של חברת התעופה ריינאייר – 286 מטוסים עם אופציה ל-70 נוספים https://twitter.com/BoeingAirplanes/status/1086056091178463232 הסלון האווירי בפריס הסתיים, וחברת בואינג רשמה לעצמה הזמנות חדשות של 350 מטוסי נוסעים בעוד צבר ההזמנות הכללי של החברה הוא 1,000 מטוסים.
אחת ההזמנות הגדולות היא של חברת התעופה ריינאייר – 286 מטוסים עם אופציה ל-70 נוספים. הזמנת אייר אינדיה מהודו גדולה עוד יותר – 290 מטוסים. חברת התעופה ההודית, שהיא הגדולה באסיה, כוללת 20 מטוסי נוסעים גדולים B787. אייר אינדיה מצפה שבעשרים השנים הבאות צי המטוסים שלה ישולש בגודלו.
חברת החכרת המטוסים AVOLON הזמינה 40 מטוסי נוסעים מהקטנים B737 MAX. מנכ"ל החברה אנדי קרוינין אמר שצי מטוסי הנוסעים בעולם כולו נמצא עתה בתהליך של מעבר למטוסים חוסכי דלק ועתירי טכנולוגיות מתקדמות.
בסלון נסגרו עם בואינג עסקות יותר צנועות, אך חשיבותן רבה למוניטין החברה האמריקנית: אייר אלג'רי הזמינה 10 מטוסים, צ'יינה איירליינס מטייוואן הזמינה שמונה מטוסי 'דרימליינר' B787-9 ואילו אלסקה אייר הזמינה ארבעה מטוסים.
25/06/23 14:11
5.29% of the views
מאת IsraelDefense
אם לאחר שהמפעל נסגר, הושאר בו בונקר תת-קרקעי שהכיל טונות של נפיצים, מדובר במחדל חמור מאוד | מדובר במפעל נטוש עשרות שנים וסביר שלא יהיו אשמים למחדל התאונה במפעל נוף ים בשנת 1992 | מתוך שידורי ערוץ 1 | https://www.youtube.com/watch?v=_lxqDi-Qp8c ביום חמישי שעבר (22.6.23) דווח על פיצוץ אדיר, שהתרחש באתר שבו שכן מפעל תע"ש הישן בנוף ים (סמוך להרצליה). המפעל ייצר בעיקר חומרי נפץ הודפים, ונסגר לפני כמעט 30 שנים, כחמש שנים לאחר שהתרחש בו פיצוץ אדיר (בשנת 1992), שגרם לשני הרוגים ולנזקי עתק למבנים בסביבתו.
בזמן פעילות המפעל, הוטמנה באדמתו פסולת של חומרים שונים, ולפני מספר שנים, לאחר שצוק בשטח המפעל התמוטט, התגלו מספר חביות שהיו קבורות באדמה והכילו חומרים בלתי מזוהים.
על פי עומק וקוטר המכתש שנותרו לאחר הפיצוץ שהתרחש לאחרונה, כפי שפורסמו בתקשורת, המהנדס אריק גורן, ראש ענף בטיחות בנפיצים באיגוד הישראלי להנדסת בטיחות, העריך כי עוצמת הפיצוץ שקולה לפיצוץ של מספר טונות של TNT (קנה מידה מקובל להשוואת עוצמות פיצוץ).
כמו כן הוא הבהיר כי חומרי נפץ הודפים המאוחסנים באחסנה תת קרקעית, הינם שקולים לחומרי נפץ מרסקים, מבחינת רמת הסיכון בעת אירוע חריג, לצורך חישוב מרחקי ההפרדה לסביבה.
אם לאחר שהמפעל נסגר, הושאר בו בונקר תת-קרקעי שהכיל טונות של נפיצים, מדובר במחדל חמור מאוד, אך בגלל שהדבר קרה לפני כשלושים שנה, ובגלל שבינתיים חברת תע"ש פורקה, סביר להניח שלא ניתן יהיה למצוא את האשמים למחדל.
מדוע התרחש הפיצוץ ?
נשאלת השאלה מדוע בונקר נפיצים מתפוצץ לפתע, בהנחה שאין מדובר בפיצוץ יזום או בחבלה? לפני כמעט 3 שנים פרסמתי מאמר בנושא זה שכותרתו "מצבורי תחמושת ישנה ופגומה מסכנים את הציבור".
אנשים רבים אינם מודעים לכך, שתחמושת שמתיישנת מאבדת את יציבותה ועלולה להתפוצץ מעצמה. הסיבות לכך רבות, אך בגלל קוצר היריעה, אפרט רק שני תהליכים הגורמים להתיישנות תחמושת ולאיבוד יציבותה: תהליכים הנגרמים מחומצות כלוּאוֹת ואֶקְסוּדָצְיָה.
תהליך הייצור של חומרי הדף וחומרי נפץ רבים מתבצע תוך שימוש בחומצה חנקתית ובחומצה גופרתית. בסיום תהליך הייצור מקפידים לשטוף היטב את החומצות מתוצרי התהליך, אך כמויות קטנות של חומצות נשארות "כלואות" בתוך החומר שיוצר ואינן נשטפות. שאריות חומצה אלו נקראות "חומצות כלואות" ועם חלוף הזמן הן עלולות לגרום ל"הזדקנות" של החומר.
לחומרי נפץ הודפים, שבסיסם ניטרוצלולוזה, לעיתים מוסיפים ניטרוגליצרין על מנת לשפר את הביצועים שלהם. הניטרוגליצרין הוא חומר שמנוני והוא הרבה יותר רגיש מהניטרוצלולוזה. כל עוד החומרים מעורבבים היטב, התערובת הינה בטוחה יחסית.
עם הזמן, מולקולות הניטרוגליצרין "נודדות" אל פני השטח של גרגרי החומר ההודף ו"נוזלות" מהם. תהליך הפרשת הניטרוגליצרין נקרא "אֶקְסוּדָצְיָה". כאשר מצטבר על פני השטח של גרגרי חומר הנפץ ההודף ריכוז גבוה של ניטרוגליצרין, חומר הנפץ ההודף הופך להיות הרבה יותר רגיש.
על מנת להאט את תהליכי "הזדקנות" חומרי הנפץ ההודפים, מוסיפים להם חומרים מייצבים, אך גם זמן פעילותם של המייצבים מוגבל, ובסופו של דבר חומר הנפץ ההודף הופך מאבד מיציבותו, ועלול להתפוצץ.
קיימת סבירות גבוהה, שזה הגורם שגרם לפיצוץ שהתרחש לאחרונה בנוף ים, והחריד את הסביבה.
לגבי נפיצים הכלל הוא, שאם יתכן שהם יתפוצצו, יש להתייחס לאפשרות פיצוץ, ולנקוט אמצעי הגנה מתאימים כמו מיגון (למשל אחסון בבונקרים) והקפדה על מרחקי הפרדה נאותים מאוכלוסייה, על מנת שהדף הפיצוץ והרַגָמוֹת (רסיסים משניים, שהינם גושי קרקע וחלקי מבנים שיועפו בגלל הפיצוץ), לא יגרמו לנזק שאינו קביל.
מרחקי ההפרדה, הנדרשים בתרחישים שונים, מוגדרים בתקנים כגון הנחיות האו"ם לבטיחות בנפיצים (IATG), שהמשרד להגנת הסביבה אימץ כמדיניות בטיחות הנפיצים הלאומית במדינת ישראל.
בפיצוץ שהתרחש לאחרונה במתקן הנטוש בנוף ים לא היו הרוגים ופצועים, והנזק לרכוש היה מזערי ביחס לעוצמת הפיצוץ, בגלל שמירה על מרחק הפרדה ראוי בין מקור הפיצוץ לבין ריכוזי אוכלוסייה.
מה צריך לעשות כעת?
חוק התכנון והבנייה, פטר מתקנים ביטחוניים מהצורך להוציא היתר בנייה פרטני, ולכן במרבית המפעלים הביטחוניים, לא היו קיימות בעבר תוכניות מפורטות, או שהיו תוכניות בנייה בלתי מפורטות.
מכיוון שכך, כנראה שלא קיים תיעוד מפורט ומלא, המאפשר בדיקה שיטתית של תכנון המתקנים (ובכללם בונקרים). בגלל סיבה זו גם לא נשמר מידע בזיכרון הארגוני (והמצב חמור שבעתיים במפעלי תע"ש, כי החברה פורקה לפני שנים).
הפיצוץ השבוע התחולל, ככל הנראה, בתוך בונקר.
לאור העובדה שהמשרד להגנת הסביבה טרם הכריז על שטח המתקן הנטוש בנוף ים כ"נקי", סביר להניח שקיימים בונקרים נוספים ו/או מצבורים נוספים שאין יודעים עליהם.
אפשר להזכיר את פרשת מצבורי התחמושת שהיו בחולות יבנה (חלקם כנראה היו מצבורי תחמושת שלל עוד ממלחמת ששת הימים ו/או יום כיפור), ורק אחרי שנים רבות של הזנחה ואירועי דליקה ופיצוץ, אשר גרמו גם לחסימת כביש 4, הכניס משרד הביטחון חברות לניקוי השטח.
אני סבור שכעת יש לבצע טיהור מקיף של שטח המפעל, שידוע שבתוכו טמונים חומרים מסוכנים, אשר מעבר לזיהום סביבתם, הם מהווים גורם סיכון שלא ניתן להתעלם ממנו, ואין לקוות שהם ייעלמו מעצמם.
המחבר הוא מהנדס יועץ בתחום החומרים המסוכנים, חבר ענף בטיחות בנפיצים באיגוד הישראלי להנדסת בטיחות, מחבר ומתרגם ספרים ובהם "מדריך תגובות חירום בתקריות חומרים מסוכנים".
25/06/23 19:25
5.01% of the views
מאת IsraelDefense
2,800 רובים בשווי 10.5 מיליון ₪ יסופקו לחטיבות החי"ר נח"ל, גולני וגבעתי עד לשנת 2024 קרדיט לתמונות: IWI חברת IWI (מפעלי נשק ישראל) הישראלית, חברת-בת של קבוצת SK ויצרנית עולמית של נק"ל לצבאות, משטרות, גופי אכיפת חוק וסוכנויות ממשלתיות ברחבי העולם, תספק לצה״ל 2,800 רובי סער מיקרו-תבור נוספים עבור חטיבות החי"ר נח"ל, גולני וגבעתי. לישראלדיפנס נודע כי שוויי עסקה זו הוא 10.5 מיליון ₪ והרובים יסופקו עד לשנת 2024.
ההזמנה לרובה מיקרו-תבור בקליבר 5.56x45 באורכי קנה של 380 מ"מ ו-419 מ"מ מהווה הזמנת-המשך לאלפי המיקרו-תבורים שנמצאים היום בשירות צה״ל ביחידות החי״ר השונות.
רובה הסער המיקרו תבור נמצא בשירות חיילי צה״ל משנת 2006, נוסף על מוצרים נוספים של החברה כגון המקלע הקל נגב בקליבר 5.56x45 ו- 7.62x51, תת המקלע עוזי פרו, מטולי 40 מ"מ ועוד.
"שיתוף פעולה פורה עם צה"ל ואספקת נשקים כחול-לבן למערך הלוחם הינה שליחות עבורנו. אנו גאים להיות חברת הנשק של ישראל וביחד עם חברת "מפרולייט" לספק את המיקרו-תבורים וכוונות לצה"ל" אומר רונן חמודות, סמנכ"ל שיווק ומכירות בכיר בקבוצת SK.
סמנכ״ל וראש מנה״ר במשרד הביטחון, זאב לנדאו, אומר: ״אנחנו מתגברים בימים אלו את האמל״ח המשמש את המערך הלוחם והמילואים בחטיבות החי״ר. הזמנת התבורים מחברת IWI הישראלית הינה הבעת אמון בתעשיית הנשק כחול לבן ותסייע לחברה להתניע את פעילותה במפעל החדש שתקים בקריית גת בחודשים הקרובים״.