The headlines that made most buzz on this page
28/03/24 18:39
25% of the views
מאת IsraelDefense
כוחות אוגדה 98 נמצאים בעומק חאן יונס, במערכת הביטחון מוטרדים מפעולה לכיבוש רפיח וישראל אינה מצליחה להרתיע את חיזבאללה - עמיר רפפורט מנתח את המצב בזירת לבנון ועזה
ההקלטה הממוחזרת שפרסם החמאס השבוע, ובה קריאתו של מוחמד דף למיליוני מוסלמים מכל העולם לעלות על "אל אקצא", מתחברת למאמצי ההברחה הבלתי פוסקים של נשק מירדן, המובלים על ידי איראן: לא רק רובים ותחמושת אלא גם טילים נגד טנקים ומטעני צד מתוחכמים וקטלניים, שעלולים לשנות את המציאות ביהודה ושומרון מן היסוד.
בינתיים, למרות הפיגועים שנעשים תכופים יותר ויותר, החמאס ואיראן עדיין לא הצליחו להפוך את יו"ש לחזית לחימה משמעותית נוספת. הם מעוניינים בכך מאוד. כך, הפיגוע שהיה אתמול ליד צומת העוג'ה בבקעת הירדן, ייכנס לתוך כרוניקה של פיגועים שתישכח על ידי רובנו במהרה, עם כל הצער שבדבר.
החזיתות העיקריות שבהן ייקבע גורל מלחמת :חרבות ברזל" הן עדיין ברצועת עזה בלבנון ובאופן יוצא דופן גם בוושינגטון.
כאן קשה למצוא הסבר ביטחוני אומדיני הגיוני למהלך של ראש הממשלה בנימין נתניהו ללכת "ראש בראש" דווקא כנגד הנשיא ג'ו ביידן.
זאת, על ידי הכרזה על ביטול נסיעתה של משלחת ראש המטה לביטחון לאומי יחד עם גורמים ביטחוניים רבים לפגישות בבירה האמריקאית, כמחאה על כך שארה"ב לא הטילה וטו בהחלטה על הפסקת אש בעזה (והחזרת החטופים) של מועצת הביטחון באו"ם.
לבנון בוערת
מבחינת לחימה, הזירה החמה ביותר כעת היא דווקא מול חיזבאללה: למרות שחילופי האש בגבול הצפון נמשכים כבר חודשים ארוכים העצימות שלהם אינה אחידה.
השבוע, היא הייתה גבוהה. ההסלמה קשורה, כנראה, גם למה שנתפס ככישלון המגעים לעסקה בין ישראל לחמאס בנושא החטופים, וגם לתגובה חריגה על הרג של שבעה פעילים מארגון ג'מעה אל איסלאמיה, שכנראה תכננו לבצע פיגוע חדירה לישראל, עם או בלי תיאום עם חיזבאללה.
ברמה האסטרטגית, ישראל אינה מצליחה להרתיע את חיזבאללה ולאפשר את חזרתם הבטוחה של 60 אלף מפונים מיישובי גבול הצפון.
ברמה הטקטית, צה"ל דווקא מפתיע בכל פעם מחדש ביכולת לפגוע בחוליות נ"ט שמשגרות את הנשק העוצמתי ביותר של חיזבאללה - טילי קורנט שמגיעים עד לטווח מוארך של עשרה קילומטר ומל"טים.
זו הסיבה שחיזבאללה שוב הגביר את הירי של "קטיושות" טיפשות, כמו במטח של עשרות רקטות בבת אחת, שהרג את זאהר בשארה בקרית שמונה ביום רביעי.
צה"ל, למעשה, נערך לקראת אפשרות שהזירה הלבנונית תסלים עד כדי מלחמה כוללת.
זה יקרה אם לא תוסג הסדרה שתסיג את כוחות רדוואן של חיזבאללה מגבול ישראל, אחרי שתהיה הפסקת אש ברצועת עזה.
בינתיים, מצד אחד, חלק מהכוחות של צה"ל, שסיימו לחימה ברצועת עזה, כבר מתאמנים לקראת מלחמה אפשרית בגזרה הלבנונית. מצד שני, אף מטרה ב"בנק המטרות" של צה"ל בלבנון ובסוריה אינה מקרית: חלק מן התקיפות של חיל האוויר נועדו להרחיק את כוחות חיזבאללה מאזור הגבול עוד ועוד צפונה.
אחרות "מטפלות" במערך הברחת הנשק מאיראן דרך סוריה, ובעיקר במערך טילי הנ"מ שבנה חיזבאללה בלבנון בשנים האחרונות, כולל תקיפות על מטרות נ"מ באזור בעל-בכ, הרחק בבקעת הלבנון.
צה"ל רוצה להבטיח בכך עליונות אווירית מוחלטת לקראת המלחמה הרבתי שאולי תפרוץ. עד אז, אפילו התקיפות הרבות שהיו השבוע משני צידי הגבול השבוע נחשבות "מתחת לסף המלחמה".
עזה: מצור כפול ופחד מ"דשדוש"
נתמקד בשתי הזירות העיקריות שהיו פעילות השבוע, מעל לפני הקרקע. בצפון הרצועה, נמשך מצור ממושך על בית החולים "שיפא" בעזה, בהובלת כוחות מאוגדה 162.
המבצע ב"שיפא" היה אחת הההצלחות הגדולות ביותר של צה"ל במלחמה עד כה, בעיקר בגלל שתפיס מאות מחבלים, כולל בכירים ביותר - בהפתעה.
כאשר ניסו לברוח, כהרגלם, למנהרות, כפ שעשו בפשיטה הקודמת של צה"ל על "שיפא" גילו שהן כבר חסומות.
מאות העצורים נחקרים מסביב לשעון, ומספקים מודיעין שמוביל לעוד מעצרים ומבצעים נקודתיים, וחוזר חלילה. לקראת סוף השבוע הזה עדיין נותרו כמה עשרות בכירים בתוך שטח בית החולים.
צה"ל מטיל עליהם מצור – ובודק כל אדם שמנסה לעזוב את שטח בית החולים. בסוף הם ייתפסו.
גם בהשראת ההצלחה בצפון הרצועה, השיק צה"ל השבוע בדרומה מבצע באזור מחנה הפליטים ושכונת אל אמל בחאן יונס, שנכבשו פעם שניה.
בלב המבצע, פעולה שהחלה סביב בת החולים "אמאל", בתקווה להגיע לתוצאות דומות. חלק מהאנשים שהיו בבית החולים כבר יצאו ממנו כשהם מניפים דגלים לבנים והועברו לחקירה, אך המבצע הזה רק בתחילתו. עוד נשמע עליו גם בשבוע הבא.
את הלחימה בגזרת חאן יונס ממשיכה להוביל מזה ארבעה חודשים אוגדה 98. מתוך 8 חטיבות, שהתחילו את הלחימה במסגרת האוגדה, נותרו בשטח כוחות מיוחדים ועוד צוותי קרב משלוש חטיבות - בהובלת גבעתי, חטיבה 7 של השריון וחטיבת הקומנדו.
במזרח הגזרה פועלים גם שני גדודים של חטיבת הצנחנים. הלחימה בגזרה זו גבתה ביום רביעי את חייו של סמ"ר נסים כחלון מגבעתי.
על אופי הלחימה באזור חאן יונס סיפר לי השבוע סא"ל אלי, מפקד בחמ"ל האש של אוגדה 98, שכבר הספיק לשכוח את האזרחות אחרי כמעט חצי שנה במילואים.
לדברי סא"ל אלי, "עם ירידת סדר הכוחות, פחתה גם האינטנסיביות של ההלחימה, אבל עדיין יש לא מעט לוחמי בשטח. הארועים מתפרצים במהירות, ולכן תאי התקיפה של האוגדה נמצאים בדריכות גבוהה תמידית".
אחד ההישגים של האוגדה בתקופה האחרונה היה היכולת למגר כמעט לגמרי את איום המרגמות והרחפנים המתפוצצים- שמתגלים במהירות ומותקפים, אבל גם מי שנשארו מכוחות החמאס, חוליות בודדות, מנסים ללמוד את נקודות התורפה של צה"ל ולתקוף שם. מפקד חטיבת חאן יונס של החמאס עדיין בחיים.
מה שמקשה מאוד על החמאס זו העובדה שצה"ל כבר "טיפל" ב-150 מתוך 400 פירי מנהרות שנמצאות בגזרת חאן יונס, ולמעשה קטע את הרצף של התנועה התת קרקעית. עיקר הנפגעים של צה"ל בשבועות האחרונים הם בעת כניסה לבתים ממולכדים – איום שעדיין לא נמצא לו פתרון מוחלט.
השבוע, צה"ל הודיע סוף סוף באופן רשמי על חיסולו של מרוואן עיסא, ה"רמטכ"ל " של החמאס בהפצצה לפני מספר שבועות. זהו הישג מודיעיני ומבצעי כביר. ברשימת המבוקשים ביותר ברצוע עזה נותרו כעת שלושה: יחיא סינוואר, בראש ובראשונה, ולצידו, אחיו מוחמד וכן מוחמד דף, "שר הביטחון" של חמאס.ֿ
בצד הכשלונות של צה"ל, עדיין ניתן למנות את חוסר היכולת למנוע את השתלטות החמאס על משלוחי הסיוע ההומניטארי שנכנסים דרך גבול מצרים. למעשה, צה"ל אפילו לא מנסה. החמאס הוא זה שמשתלט על המשאיות, ומנהל את החלוקה של האוכל והציוד, אחרי שהוא גוזר לעצמו חלק נכבד.
אם יש משהו שממנו מפחדים כעת בצה"ל יותר מכל זה מהמילה "דשדוש". פעולות המצור ב"שיפא" ובבית חולים "אמל" יוצרים את התחושה של לחימה רציפה אבל אפשר גם להגיד שצה"ל מושך זמן.
כוחות אוגדה 98 נמצאים בעומק חאן יונס, ומוכנים לאחת משתי פקודות – לנוע צפונה כדי לטפל בשני גדודי חמאס שעדיין נמצאים באזור מחנות הפליטים של מרכז הרצועה - או לבצע את הפעולה הגדולה: כיבוש מרחב רפיח.
הפעולה שראש הממשלה לא מפסיק לדבר עליה.
והנה ההפתעה: במערכת הביטחון מוטרדים מפעולה לכיבוש רפיח כמו האמריקאים. בצה"ל רואים את אותם צילומי הוויין כמו אלה שעליהם דיברה השבוע סגנית נשיא ארצות הברית, קמלה האריס: ברפיח מסתופפים לא פחות מ-1.5 מליון אנשים, רובם פליטים.
אין שם אפילו מטר מרובע ללא אוהל או פחון. הצורך לפנות את התושבים משם הוא אתגר מבצעי חסר תקדים. אבל הוא אפשרי, וייקרה: ישראל לא תוכל לסיים את המלחמה מבלי שתחסל את שארית כוחות החמאס ברפיח ובעיקר תסתום את נתניב הברחת הנשק דרך מנהרות ממצרים. האמריקאים מבינים את זה גם כן.
לכן, המשלחת שבסופו של דבר תצא לוושינגטון, תציג לאמריקאים את התוכנית הישראלית – כיצד לפנות את האוכלוסיה הפלשתינית מן השטח ולכבוש את רפיח. מהועד קשור גם לרמדאן ולמו"מ על החזרת החטופים.
שני דברים לשים לב בשבוע הבא:
עסקת החטופים יכולה לעלות שוב על סדר היום.
המצב בצפון על סף הסלמה כוללת. הפעם, באמת.
28/03/24 08:23
13.02% of the views
מאת IsraelDefense
באחרונה נראו מטוסי F-22 RAPRTOR טסים עם שיפורים שונים מעל בסיס חיל האוויר האמריקני במדבר מוג'ייב By Photograph by D Ramey Logan, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35715405 מטוסי הקרב החמקניים F-22, שהוגדרו כמטוסי הקרב הטובים בעולם וכמעט ועמדו בפני סגירה, ממשיכים לטוס ולהשתדרג.
באחרונה נראו מטוסי F-22 RAPRTOR טסים מעל בסיס חיל האוויר האמריקני במדבר מוג'ייב, כשהם מצויידים במכלי דלק חיצוניים נתיקים חמקניים, ומתחת לכנפיים מערכת חיישני אינפרה-אדום.
מעריכים שתצורה חדשה זו של המטוס מעידה על כך שמייעדים את המטוסים לשמש כפלטפורמות ניסוי לקראת פיתוח מטוס הקרב העתידי האמריקני, פרוייקט NGAD.
במטוסי F-22 הותקנה מערכת אינפרה-אדום לחיפוש ועקיבה IRST, ויתכן שגם זו הכנה לקראת המטוס העתידי.
בחה"א יש כיום 180 מטוסי F-22 וההערכה היא שהם יטוסו עוד כעשר שניים עד שיפותח מטוס העתיד, שיהיה בעל יכולות לחימה אוויר-אוויר שיהיו חסרות תקדים בתעופה הצבאית.
תוספת פוד חיישנים מתחת לכנפיים ומכלי דלק בעלי תכונת חמקנות יוסיפו יכולות מבצעיות למטוסי F-22 , שכיום טווח הטיסה שלהם נמוך מזה של מטוסי קרב אחרים.
לשיפור החמקנות הוסיפו למטוסים שכבת צבא חדישה ומיוחדת שבולעת שידורי מכ"ם וצורתה החיצונית כמו מראה שקופה.
28/03/24 15:16
13.02% of the views
מאת IsraelDefense
מקור בכיר בצבא ארה"ב עדכן כי הצבא הצליח להשיג תקציב שיאפשר לצייד נגמ"שי בראדלי במערכות "חץ דורבן" | כרגע מדובר בהזמנה לעשרות כלים Iron Fist-Light installed on a US Army M2 Bradley Infantry Fighting Vehicle. (Rada photo)
צבא ארה"ב סגר עסקה להתקנת מערכות מיגון אקטיביות "חץ דורבן" (Iron Fist) מתוצרת חברת אלביט הישראלית בנגמ"שי חי"ר מדגם בראדלי M2.
האתר Breaking Defense מדווח מפי מייג'ור ג'נרל גלן דיל, מנהל הפרויקטים למערכות לחימה יבשתיות בצבא ארה"ב, כי הצבא הצליח להשיג תקציב שיאפשר לצייד נגמ"שי בראדלי במערכות "חץ דורבן", אבל לא מדובר בכל צי הנגמ"שים כולו, אלא רק בעשרות כלים בודדים.
צבא ארה"ב נמצא עדיין בשלב תכנון נהלי ההתקנה, כאשר ברור הוא שנגמ"שי הבראדלי החדשים שנקנו – במקום אלו שנמסרו לאוקראינה – יקבלו מיד עם ירידתם מקו היצור את מערכות המיגון האקטיבי.
מה שטרם ברור, לדברי דין, הוא האם המערכות ישולבו מידית ברק"מים או שמא יאוחסנו במחסנים ויותקנו רק כשיחידות תתפרסנה.
במשך שנים חיפש הצבא מערכת מיגון אקטיבית (APS) עבור טנקי M1 Abrams ורק"מי סטרייקר ובראדלי.
בסופו-של-דבר נבחרו שתי מערכות ישראליות: "מעיל רוח" (Trophy) של רפאל עבור טנקי M1A2 Abrams SEPv3 ו-"חץ דורבן" של אלביט מערכות לנגמ"שי בראדלי.
בעוד שהצבא החל ברכש מערכות ה-Trophy, מחסור במימון מנע ממנו לרכוש את מערכות "חץ דורבן".
האתר מספר כי לקחי המלחמות באוקראינה ובעזה שינו את דעתם של מפקדי הצבא ובסוף חודש ינואר 2024 פרסם הצבא הודעת בקשה המחפשת ספקים למערכות "חץ דורבן" כחלק מתכנית בת 8 שנים לשדרוג רכבי בראדלי של הצבא.
28/03/24 09:27
12.5% of the views
מאת IsraelDefense
אחזקת ציים כה רבים בחיל האויר מהווה עומס כלכלי כבד על הממשלה ושר ההגנה הבטיח שחיל האוויר אחרי הרפורמה יהיה הומוגני תמונה: לוקהיד מרטין כחלק מרפורמה מקיפה בצבא יוון, כולל בחיל האוויר, מתכוונת הממשלה למכור מטוסי קרב F-16 אמריקניים ומיראז'- 2000 צרפתיים.
WAR ZONE מדווח כי דובר על אספקת שני דגמי מטוסים אלו לאוקראינה, ויתכן שזו כוונת אתונה. שר ההגנה היווני ניקוס דנדיאס אמר בטלוויזיה כי בין יתר השינויים "הרדיקליים" בצבא מדובר במכירת חלק ממטוסי הקרב.
"יש לנו כמה סוגים של מטוסי קרב, כמו F-4 (פנטום), מיראז' 2000, F-16 בלוקים 30, 50 ו-52 ומטוסי ראפאל. את הפנטומים יש להוציא השרות. מטוסי מיראז' 2000 הם מצויינים וניתן למכור אותם. מטוסי F-16 ישנים בלוק 30 יש למכור".
באתונה מסבירים שאחזקת ציים כה רבים בחיל האויר מהווה עומס כבד על הממשלה, ושר ההגנה הבטיח שחיל האוויר אחרי הרפורמה יהיה הומוגני.
בין היתר מדובר על רכש מטוסי F-16 משופרים VIPER, ומטוסי F-35. לדברי שר ההגנה, יוון מעוניינת לרכוש מטוסי F-35 בלוק 4, שיהיו המתקדמים ביותר, אך עדיין לא טסים.
28/03/24 08:34
8.33% of the views
מאת IsraelDefense
יתורגלו תקיפות מאסיביות ארוכות טווח, טיסה לעומק שטח האויב, קבלת החלטות בתנאי מלחמה ויבוצעו תרגולי פתע ליחידות החיל תמונה: דובר צה״ל תכנית האימונים של חיל האוויר לשנת המלחמה הנוכחית תתמקד בהגברת מוכנות החיל למלחמה בזירה הצפונית תוך כדי לחימה ממושכת.
כשפרצה המלחמה הוקפאה תכנית האימונים שהוכנה אז, ובשבועות האחרונים, מוסר דובר צה"ל, החיל חוזר בצורה מדורגת לאימונים וכך אושרה תכנית האימונים.
היא כוללת תכנון וביצוע מודלים מבצעיים, תרחישים רלוונטיים לגזרות השונות ולאיומים הצפויים. יתורגלו תקיפות מאסיביות ארוכות טווח, טיסה לעומק שטח האויב, קבלת החלטות בתנאי מלחמה ויבוצעו תרגולי פתע ליחידות החיל.
התכנית מקיפה את כל מערכי חיל האוויר וגם את המטה המבצעי, שמנהל במקביל את המלחמה, ויבצע במשך השנה תהליכי מוכנות ואימונים שוטפים, כולל פיתוח תורות לחימה.
התכנית תואמה כך שלא תפגע בהמשך הפעילות המבצעית ברצועת עזה, כולל שת"פ עם כוחות הקרקע.
בשבועות האחרונים "רמז" חיל האוויר על יכולות לתקוף מטרות עומק בלבנון, כאשר תקף מטרות במרחק של 100 ק"מ ויותר מהגבול.
אשר להתמקדות תכנית האימונים בזירת הצפון, נשמעו מתחילת המלחמה אמירות שפעולתיו הנרחבות ברצועת עזה לא הפעיל חיל האוויר אפילו חלק קטן מכלל היכולות שלו.
בתכנית האימונים השנתית מודגש נושא שיתוף הפעולה עם כוחות הקרקע, שתופעל ביתר שאת אם תהיה לחימה בצפון.
בעיקר נטל השת"פ אוויר-קרקע נושאים המסק"רים והכטמ"מים לסוגיהם ולטווחיהם השונים. כבר היום אחוזים גבוהים ממספר שעות הטיסה של כלי הטיס של החיל כולו מבצעים כלים מונחים מרחוק.
בחיל האוויר מקווים שיואצו תהליכי רכש של כלי טיס בארה"ב, אחד מנושאי שיחותיו הנוכחיות של שר הביטחון גלנט בוושינגטון. ההתמקדות היא בתוספת מסק"רים, חימושים מסוגים שונים, ולעתיד הרחוק יותר מטוסי קרב מתקדמים F-15 IA.
28/03/24 17:03
8.33% of the views
מאת IsraelDefense
הכנסות החברה הסתכמו ב- 6.0 מיליארד דולר. הרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-299 מיליון דולר. בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות | תמונה: אלביט הכנסות החברה הסתכמו ב- 6.0 מיליארד דולר. הרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-299 מיליון דולר.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "אלביט מערכות מחויבת לתמוך בביקוש המוגבר של משרד הביטחון הישראלי כמו גם לעמוד בהתחייבויות שלנו ללקוחותינו בעולם.
״הגידול המשמעותי בצבר ההזמנות בשנת 2023 מדגיש את הרלוונטיות של פורטפוליו המוצרים המתקדמים טכנולוגית והמוכחים מבצעית, שמספקים יתרון תחרותי ללקוחותינו ברחבי העולם.״
על פי ניתוח שעשה יובל אזולאי בכלכליסט, ״הרבעון הרביעי של 2023 התאפיין בביקושים גבוהים מצד משרד הביטחון וצה"ל על רקע מלחמת חרבות ברזל. באותו הרבעון כ-27% מכלל המכירות של אלביט הופנו לשוק הישראלי והסתכמו בכ-437 מיליון דולר לעומת היקף הזמנות שקיבלה באותו שוק ברבעון המקביל של 2022 שהסתכמו בכ-271 מיליון דולר.״
אזולאי מוסיף כי ״על רקע התוצאות ל-2023 והשיא בצבר ההזמנות ובהיקף המכירות מכליס העריך כי תוכניות החברה מלפני כשנה - להשיג רף מכירות שנתי של 7-6.5 מיליארד דולר עד שנת 2026 לצד הגדלת הרווחיות ל-10% תתממש עוד קודם.״
לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר, IBI בית השקעות, כותב באתר funder: ״תוצאות הרבעון היו סביב התחזית המוקדמת שלנו אך הוצאות המימון שחקו את שורת הרווח. החדשות הטובות הן הצבר שזינק ל – 17.8 מיליארד דולר ומבשר על המשך הצמיחה העתידית.
״הצבר של אלביט הוא הסיפור הגדול ברבעון ברביעי. החברה מציגה צמיחה מרשימה מאוד להיקף של 17.8 מיליארד דולרים (תוספת של 1.2 מיליארד ברבעון) דולר כש 60% מהצבר צפויים להיות ממומשים עד לסוף 2025. בשנת 2023 אלביט צמחה בכ-8.4% ואנו סבורים כי הצבר שנבנה גוזר צמיחה דומה ואף גבוהה יותר ב 2024.
״השיפור ברווח התפעולי לא התגלגל לשורת הרווח בעיקר נוכח הוצאות מימון גבוהות שנבעו מסביבת הריבית הגבוהה ומהתזרים השלילי מפעילות במרבית השנה. החדשות הטובות – ברבעון 4 משרד הביטחון שילם את חובותיו והתזרים מפעילות עמד על 313 מ' דולר ו- 113.7 מ' דולר לשנה כולה.״
קובי ישעיהו כותב באתר ביזפורטל: ״מכירות כלי טיס בללי מאוישים רשמו עלייה של כ-8% בשנת 2023 בהשוואה ל-2022, בעיקר בשל העלייה במכירות סימולטורים ומאמנים באירופה, ומל"טים באסיה פסיפיק ואירופה שקוזזה בחלקה מירידה במכירות חימוש מונחה. מכירות תקשוב וסייבר עלו בכ- 6%, שנה מול שנה בעיקר ממכירות באסיה פסיפיק.
״מכירות תחומי מודיעין ולוחמה אלקטרונית רשמו עלייה של כ-15%, בעיקר בשל מכירת מוצרי מערכות לחימה אלקטרונית ומערכות אלקטרו-אופטיות באירופה. מכירות יבשה עלו בכ-30%, בעיקר בשל מכירת מוצרי ארטילריה ועמדות נשק באירופה ומכירת חימושים בישראל.״
לדו״ח המלא
28/03/24 09:24
6.77% of the views
מאת IsraelDefense
המאה ה-21 היא עולם של בריתות - עם זאת, מלחמת 7 באוקטובר לימדה לקח עצוב ומר: יתכן שלא נוכל להמשיך לראות בחלק ממדינות מערב אירופה ידידות אמת
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן היה ראשון ואחריו סגנית הנשיא קמלה האריס. השמיעו אזהרות מפורשות: 'אנחנו אתכם. תמכנו בכם מתחילת המלחמה.
אבל עכשיו הסתבכו העניינים. יש שם יותר ממיליון פליטים. אל תיכנסו לרפיח". אין פלא שאחרי האזהרות באו הימנעות בהצבעה במועצת הביטחון ואי הטלת וטו, ובקרוב יגיעו קצינים אמריקניים בכירים לבדוק מה כוונות הממשלה ברפיח.
שנים סמכנו על האמריקנים במועצת הביטחון. כשעלו הצעות החלטה אנטי-ישראליות קיצוניות ומזיקות של רוסיה, סין, מדינות ערביות ומוסלמיות אמרנו: 'אין מקום לדאגה, האמריקנים יטילו וטו'.
והנה השבוע הם לא הטילו וטו. המשכנו להגיד לעצמנו 'או"ם-שמום, זו החלטה הצהרתית לא מחייבת, אין מה לעשות, אנחנו תמיד במיעוט מול עשרות מדינות מוסלמיות שתמיד יצביעו נגדנו'.
אות אזהרה וכרטיס צהוב
לא הפעם. קיבלנו אות אזהרה וכרטיס צהוב גדול מהידידה הטובה ביותר של ישראל באו"ם ובעולם, ארצות הברית של אמריקה. ממשל ביידן אמר לנו: 'לא לעולם חוסן. גם לנו יש אינטרסים'. יש בישראל שלעגו לביידן. נשיא מזדקן, לא יציב, מלהג בדיבורו, שוכח שמות ומבלבל עניינים.
כדי שנאמר לעצמנו: ג'וזף רובינט ביידן, ג'ו, יודע בדיוק מה הוא עושה, שולט בממשל, יש לו צוות מקצועי ויעיל, שבו אגב כולם תומכי ישראל. וחוץ מזה הוא נשיא ארה"ב מלא-מלא עד היוודע תוצאות הבחירות בנובמבר, ואולי גם אחרי. ואולי לא. אבל הוא הנשיא ועל פיו ישק דבר.
ממשלת ישראל, בבואה לקבל החלטה על המשך המלחמה ברפיח, לא תוכל כמובן להמתין עד נובמבר כדי לדעת מי יהיה הנשיא הבא בבית הלבן. לכן מבחן גדול של הממשלה הוא כיצד תנהג ב- DON'T האמריקני באשר למבצע ברפיח, מול ההכרה הרווחת ברוב חלקי הציבור שאי אפשר להימנע מהמשך חיסול חמאס בלי רפיח.
לקח מהמשבר הנוכחי בין ישראל לארה"ב, בעיקר בין נתניהו לביידן: אסור למדינת ישראל בשום פנים ואופן לאבד ידידה כמו ארה"ב, מדינה וממשל שתומכים באינטרסים הלאומיים העיקריים של מדינת ישראל ומספקים לנו את הדרוש למלחמת חרבות ברזל.
בעוד נציגת ארה"ב באו"ם נמנעת מהטלת וטו ממשיכים לנחות בנבטים מטוסי התובלה של חה"א האמריקני, ובהם כמויות גדולות של חימושים. בכירים מישראל באים לוושינגטון כדי לקדם עסקות נשק חיוניות ללחימה עכשיו ולעתיד.
תמונת מצבה של ישראל בעולם הרחב בין העמים מאז 7 באוקטובר היא עגומה ומדאיגה. "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".
עולם של בריתות
עוד יחקרו באקדמיה כיצד ומדוע חל המהפך במהירות הבזק: ארגון טרור, חמאס, פלש לשטח מדינת ישראל, הרס, הרג, רצח, אנס וחטף מבוגרים, זקנים, נשים ילדים. ומהר מאוד, עוד לא חלף ההלם מזוועות ישובי העוטף, והאשמה כוונה לעבר ישראל. היא האשמה.
מדינות שנחשבו כאוהדות כמו קנדה, הולנד, איטליה, בריטניה ואולי גרמניה, מאיימות בהפסקת מכירות נשק לישראל. ישראל תוכל להסתדר בלי החימושים הימיים מאיטליה והציוד התצבאי מקנדה. אבל התופעה מדאיגה. תחושת בידוד עולמי שעלול להחמיר.
המאה ה-21 היא עולם של בריתות. נאט"ו, ברית הדוקה בין ארה"ב לבריטניה, ברית משולשת ארה"ב-בריטניה-אוסטרליה, בריתות של המדינות הנורדיות, קואליציות שהוקמו אד-הוק כדי להילחם נגד דאעש, ועכשיו נגד החות'ים בתימן.
האיחוד האירופי, ברית של מדינות סובבות האטלנטי. המלחמה באוקראינה הידקה את עוצמת נאט"ו עם הצטרפות שוודיה ופינלנד, לחיזוק האגף הצפוני מול רוסיה. לארה"ב יש בריתות עם יפן, אוסטרליה וטייוואן ומדינות נוספות באסיה להגנה מפני האיום הסיני.
ישראל איננה חברה באף לא ברית אחת מאלו. יש דיבורים על ברית הגנה עם ארה"ב, אך המתנגדים הטוענים שברית כזו תמנע מישראל עצמאות מבצעית מול שכנותיה. קיים שת"פ אסטרטגי חשוב ופעיל בין ישראל לבין ארה"ב.
אך מדינת ישראל בבדידות מזהירה באו"ם, כשמולה עשרות מדינות עוינות. כמו כמו הבדידות הגיאוגרפית כשהיא מוקפת מדינות עם הסכמי שלום קרירים למדי, ירדן ומצרים, מדינות אויבות כמו סוריה, עירק ולבנון, ארגוני טרור חיזבאללה, חמאס ואחרים, אויב מבפנים, גורמי טרור באיו"ש, ואויבות-מרחוק איראן והחות'ים בתימן.
בדידות בינלאומית כזו עלולה לייאש. אבל יש אורות בקצה מנהרת הבדידות הזאת, ומוסדות המדינה חייבים להקדיש מחשבה ומעשה ליצירת בריתות, לשת"פים עם גורמי חוץ, והיום יש עם מי לדבר.
הזכרנו את קרירות השלום עם מצרים וירדן, אך בכל זאת ישראל ושתי המדינות חתומות על הסכמי שלום. הסכמי אברהם יצרו אופציות שלא חלמנו עליהן. אבו דבי היא כיום אתר בילוי, קניות ועסקים לרבבות ישראלים.
טיסות למזרח הרחוק מתקצרות מעל איחוד האמירויות. לנגד עינינו מצבים כמעט הזויים כמו קטאר, מדינה שתומכת חמאס ובמקביל מתווכת בעסקות השבת חטופים ומארחת משלחות מישראל.
קטאר פועלת כמובן מתוך אינטרסים שלה, אבל כאמור 'יש עם מי לדבר'. קשרים פתוחים עם סעודיה הם על הפרק. מבטיחים לישראל התקדמות בקשרים עם סעודיה אם תהיה התקדמות לקראת הסדר עם הפלשתינים.
הזדמנויות חדשות
חכמי מדעי המדינה ופוליטיקה אזורית יאמרו שיש כאן הזדמנויות חדשות שחייבים לנצלן כדי לשבור את חומות הבדידות של מדינת ישראל. מלחמת 7 באוקטובר לימדה לקח עצוב ומר: יתכן שלא נוכל להמשיך לראות ברוב מדינות מערב אירופה ידידות אמת, אולי למעט גרמניה.
דווקא גרמניה. ממשלות אירופיות שנחשבו לידידות מתמודדות עם מיעוטים של מיליוני פליטים מארצות מוסלמיות וערביות, מסוריה, מלבנון, מצפון אפריקה. ערי אירופה הן קרבנות לאיומי טרור ופיגועים.
לישראל, לסעודיה ולחלק מחותמות הסכמי אברהם יש אויב משותף, איראן. התמודדות משותפת עם איום מסוג זה עשוייה ליצור שת"פים על בסיס אינטרס משותף מול אויב משותף. ישראל צריכה להיות חלק ממערכים דיפלומטיים-ביטחוניים כאלו.
במקביל לכל מאבקיה ומלחמותיה חייבת ממשלת ישראל ליזום מאמצים דיפלומטיים והסברתיים כדי לצאת מהבדידות. בעולם של אינטרנט, רשתות חברתיות וטיק-טוק ובינה מלאכותית אינך יכול לחיות לבדך.
עולמם של הפרט ושל מדינה קשור בעבותות אלקטרוניים, דיגיטליים ולוגריתמיים לעולם הרחב, לאירופה, לאמריקה ולאסיה.
מ-8 באוקטובר ישראל כאילו אינה שייכת עוד למשפחת העמים. מדינה כמו מצורעת. לא נצא מזה אם יעמיקו הנטיות הפוליטיות הלאומניות שמזלזלות באומות העולם ובארגוניהן, מתעלמות משכנים קרובים-קרובים ונוהגות בהשקפות עולם מבוססות "אני ואפסי עוד", ו"כוחי ועצם ידי".
28/03/24 17:25
6.77% of the views
מאת IsraelDefense
צבר ההזמנות הכולל של חברות הקבוצה ליום 31 לדצמבר 2023, הינו בהיקף של כ-324 מיליון ש"ח קרדיט: קבוצת אימקו סך הכנסותיה של הקבוצה לתקופת הדוח עומד על כ-266.3 מיליון ש"ח, ומבטא גידול של כ-18% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בה עמדו ההכנסות על כ-226.4 מיליון ש"ח.
כמו כן, בתקופת הדוח הגדילה החברה את צבר ההזמנות ורשמה רווח גולמי של כ-50.5 מיליון ש"ח ורווח תפעולי של כ-19.7 מיליון ש"ח, לעומת רווח גולמי של כ-36.8 מיליון ש"ח ורווח תפעולי של כ-0.3 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה מסכמת את שנת 2023 עם רווח נקי של כ- 6.2 מיליון ₪, וזאת בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד שהסתיימה בהפסד של כ- 1.4 מיליון ₪.
קבוצת אימקו פועלת בתחום התכנון, פיתוח, ייצור ושיווק קשת רחבה של מוצרים בתחומי החשמל, האלקטרו-מכניקה, האלקטרוניקה, אלקטרו-אופטיקה והמכניקה המיועדים לשימוש צבאי בפלטפורמות יבשתיות, אוויריות וימיות (באמצעות חברות הבת אימקו פרויקטים, ADT וניר-אור), וכן לשימושים אזרחיים (באמצעות חברות הבת אתנה ו-EMT).
קבוצת אימקו מאגדת תחתיה חברות בנות, העוסקות בתחומי התעשייה הביטחונית והאזרחית, בישראל ובארה"ב. בתקופת הדוח הקבוצה מראה גידול משמעותי בצבר הזמנות, המורכב בין היתר מהזמנות של מערכות צבאיות ייחודיות עבור משרד הביטחון, מערכות לתעשייה הביטחונית ומערכות לתעשייה הרפואית.
צבר ההזמנות הכולל של חברות הקבוצה ליום 31 לדצמבר 2023, הינו בהיקף של כ-324 מיליון ש"ח, ובסמוך למועד פרסום הדוח התקופתי לשנת 2023 הינו בסך של כ-350 מיליון ש"ח, זאת לעומת צבר הזמנות בהיקף של כ- 311 מיליון ש"ח ליום 31 בדצמבר 2022.
אריאל קנדל, מנכ"ל קבוצת אימקו: "התוצאות של שנת 2023 הן תוצאה ישירה של פעילות אסטרטגית הנותנת דגש למיקסום הסינרגיה התפעולית והעסקית בין חברות הקבוצה וכן לבניית קשרים עסקיים ארוכי טווח עם לקוחות הליבה של החברות ובהתפתחות לשווקים חדשים. עם השקת התכנית האסטרטגית בתחילת 2024 אני צופה להמשך מגמת הצמיחה בכל הפרמטרים העסקיים.
״עם פתיחת מלחמת "חרבות ברזל", התייצבה קבוצת אימקו כגוף אחד לתמוך במאמצי משרד הבטחון לספק את דרישות צה"ל.״
לדו״ח המלא