זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
30/05/19 14:42
18.64% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט רומזת על פיתוח של מערכת הפעלה חדשה. ניק פרקר, סגן נשיא תאגידי למכירות לשוק הצרכני בענקית הטכנולוגיה, פרסם פוסט בו התייחס למערכת הפעלה חדשה, מבלי להזכיר את Windows. לפי פרקר זו צריכה להיות מערכת שמוכנה לעבודה באופן גמיש עם תצורות שונות של מוצרי מחשוב, ועם התקנים מגוונים - הצהרה שיש כבר מי שמקשר לכך שמיקרוסופט הודיעה כי היא שוקלת הוספת מכשירים נוספים לקו מוצרי ה-Surface שלה, כולל אולי בכל זאת טלפון חכם חדש.
פרקר הוסיף שזו צריכה להיות מערכת הפעלה שמאפשרת ועוזרת לקבל חוויה טובה יותר. התכונות המאפשרות, הוא טען, כוללות עדכונים שמתבצעים ברקע באופן חלק מבלי כל הפרעה לעבודה השוטפת, הגנה מקיפה ואיכותית נגד התקפה של כל סוגי הרושעות, ביצועים יציבים וכן חיבור רציף לרשתות WiFi ו-5G.
בתכונות ה-'חוויה' הוא מונה את אותן יכולות שמשפרות את השימוש עצמו במערכת ההפעלה מקישוריות חלקה לענן, דרך בינה מלאכותית שנכנסת לפעולה באופן חכם ועד אינטראקציות שפועלות תוך שימוש במספר חושים .
"מיקרוסופט משקיעה כדי לאפשר חוויות של מערכת הפעלה מודרנית, וכדי לספק חוויות חדשות שמנצלות את היתרונות של ההתקדמות בסיליקון, של מחשבים אישיים רבי עוצמה, של הענן ושל עוצמת הבינה המלאכותית", כתב פרקר.
30/05/19 15:44
16.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אובר הודיעה על מספר שינויים בנהלי הקהילה שלה, וכן על האופן שבו ישפיעו שינויים אלו על המשתמשים בשירותיה. השינוי הגדול ביותר, שעליו בישרה החברה ללקוחות ולעולם ביום ג' האחרון בפוסט בבלוג שלה, הוא העובדה שנוסעים עלולים למצוא את עצמם בקרוב מוחרמים משימוש באובר, אם יצברו דירוגים נמוכים באפליקציה.
עד היום ידענו שנהגים סופגים דירוג מהנוסעים, ואם במקרה לא התנהגו או נהגו כראוי הם יקבלו מן הסתם ציון נמוך משוכלל, שעלול לפגוע בהם גם כי נוסעים לא ירצו לנסוע איתם וגם כי החברה עלולה לבחור להפסיק להעסיק אותם. טוב ויפה.
סיבות לדירוג נמוך: זבל שהושאר במונית ודרישה לנסיעה מהירה מדי
אבל האם ידעתם שקצת בניגוד למה שהייתם מצפים מיחסי לקוח-ספק - שאמורים להתבסס לפי המודל הקלאסי על מתכונת "הלקוח תמיד צודק" - היישום תמיד מאפשר למעשה למשתמשים בו משני צדי המתרס את היכולת לדרג? כן, גם הנהגים יכולים, ואמורים, לדרג את הנוסעים שלהם באובר. אלא שעד כה האיום להיות מסולקים מהשירות היה תקף רק לנהגים שדורגו נמוך, וכעת הדבר משתנה באופן משמעותי.
בקרוב לא רק נהג יוכל למצוא עצמו מורחק מאובר כתוצאה מדירוג לא מספיק גבוה, אלא שהדברים מקבלים קצת איזון בעבור הנהגים, שלעתים קרובות מתמודדים עם נוסעים גסים, אלימים, ונדליסטים וכדומה. נוסעים שכאלה יכולים בקרוב למצוא עצמם מוחרמים מהשימוש ביישום של אובר, אם הדירוגים שלהם יהיו נמוכים מדי. מה שעלול לייצר דירוגים נמוכים בעבור נוסע הן לא רק התנהגויות קיצוניות, אלא גם כאלו שאינן מתחשבות, כמו השארת אשפה בתוך המכונית, או שהן מסוכנות, למשל כשנוסע מבקש מהנהג לחרוג ממגבלת המהירות המותרת.
"כבוד הוא רחוב דו-סטרי, וכך גם אחריות"
"כבוד הוא רחוב דו-סטרי, וכך גם אחריות", כתבה קייט פרקר, מנהלת מותג הבטיחות והיוזמות של אובר, שחתומה על
אובר מדגישה כי מטרת המהלך היא לייצר תנאי נסיעה טובים יותר לכל הנוגעים בדבר. "מערכת הדירוג פועלת כדי לוודא שהנוסעים והנהגים המכובדים ביותר משתמשים באובר", המסביר
אובר בישרה שבכדי לוודא שכל המשתמשים מבינים את הכללים החדשים, אלו יוצגו מעתה בהבלטה על המסך, כאשר משתמשים יפתחו את האפליקציה, ויחלו להיות תקפים ראשית בארצות הברית ובקנדה.
"על ידי חינוך לקוחות ושותפים אודות נהלי הקהילה, בקשה מהם לאשר שהם מבינים, ויצירת מצב שבו כולם אחראים, אנחנו יכולים לעזור לאובר להיות יותר מסבירת פנים ובטוחה לכל," כתבה פרקר.
30/05/19 18:16
11.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ב-2014 טען ויטליק בוטרין כי ארגונים אוטונומיים מבוזרים - או, בשמם המקוצר, DAO (ר"ת Decentralize Autonomous Organization) - יהיו "דת העתיד". הללו מציתים את דמיונם של מומחי ממשל תאגידי ודירקטורים בארגונים גדולים בעולם. מבנה ארגוני ועסקי חדשני, המיישם ממשל תאגידי על גבי פלטפורמת הבלוקצ'יין, נדמה כיום כמדע בדיוני, אבל מחר ייתכן שהוא יהיה דגם ארגוני שגור במחוזותינו.
DAO הוא מודל של ארגון אוטונומי שפועל באמצעות מערך חוזים חכמים בין המשקיעים, שהם בעלי המניות בחברה. מדובר בישות וירטואלית, שאין לה כתובת פיזית או אנשים המצויים בעמדות ניהול כלשהן. לפי התאוריה שבבסיס המשילות של ה-DAO, מניעת ריכוז כוח בידי נציגים וחלוקת הכוח לקבלת החלטות בידי כל בעלי המניות מבטיחות שמירה על האינטרסים של בעלי המניות, ומונעת שימוש לקוי במשאבי המידע והתקציב של הארגון בידי מנהלים שנמצאים בניגוד אינטרסים לאלה של החברה או של בעלי המניות בה. ה-DAO מיישם משילות המאפשרת זכות הצבעה ישירה בכל נושא לכל בעל מניות, שלא על בסיס דמוקרטיה של נציגים, ופותר באחת בעיית משילות המוכרת כ-"דילמת הנציג" בממשל תאגידי.
ההחלטות והפעולות ב DAO-נעשות על בסיס הסכם שבעלי המניות אישרו מראש את עקרונותיו - חוזה חכם המוטמע בקוד. כל בעל מניות יכול לבקר ולבחון (Audit) גם את העקרונות שעומדים בבסיס ההסכם וגם את ההחלטות עצמן. זוהי דוגמה פורצת דרך לשבירת פרדיגמת הניהול של ארגונים כלכליים עסקיים ולשליטה מוחלטת של כל בעלי המניות, ותקדים של משילות בארגון אוטונומי.
ה-DAO כאלטרנטיבה ארגונית
החזון של ה-DAO היה לגבש דגם עתידני ופורץ דרך של ארגון עסקי שדואג לטובת משקיעיו ובעלי המניות שלו באופן מיטבי; ארגון שקיים בו בזמן בכל מקום ובשום מקום, ומופעל על ידי קוד שאינו ניתן לעצירה. הרשות האמריקנית לניירות ערך (SEC) בחנה את הדגם הארגוני החדש, מעמדו המשפטי ואופי פעילותו. במסקנות הדו"ח שהוציאה, שפורסם ב-2017, נכתב כי ה-DAO שמכר ניירות ערך למשקיעים אמריקניים לא יוכל להיחלץ מאחריותו בכך שיפעיל ארגון חסר ישות משפטית, או שיפעל באופן אוטומטי על פלטפורמות טכנולוגיות חדשניות כמו זו של הבלוקצ'יין. עליו להירשם כנדרש ולציית לחוק האמריקני של ניירות הערך.
חברות טכנולוגיות שונות מפתחות כלי בלוקצ'יין ל-DAO ומגדירות את תפקידם כיצירת מערכת הפעלה חכמה קולקטיבית וצורה חדשה להתאגדות אנושית, על מנת לאפשר קישוריות בין ארגוני רשת, כלכלת אסימונים ופרוטוקול לקונצנזוס, שבעזרתו יפעלו ארגוני רשת גלובליים בניהול עצמי, תוך בניית עתיד שיתופי וקיימות חברתית. ה-DAO מציג אלטרנטיבה למבנה ארגונֵי העתיד, תוך ניהול מוניטין של חברי הקהילה ותגמול באמצעות כלכלת טוקנים לעידוד מעורבות החברים בקהילה ותרומתם לה. וכן, כקידום כפלטפורמה לארגונים פתוחים, המבזרים את קבלת ההחלטות, חלוקת העבודה וניהולה, תוך העצמת עובדים, שילובם בקבלת ההחלטות בשקיפות ובפתיחות, קידום כישרון ויכולות (מריטוקרטיה) ותגמול הולם.
ערכים דמוקרטיים וליברליים נבחנים כאיזון בין זכות הדיבור לצנזורה, פרטיות הפרט מול רווחת הכלל ממידע פתוח וציבורי, קמפיינים ממומנים אל מול מידע חופשי ועקרונות אתיים ומוסריים. כל אלה סוגיות שמתחבטות בהן מדינות וחברות (במובן Society). מערך המשילות שמציע ה-DAO בונה את הבסיס לקהילות גלובליות נרחבות ביותר. כדי לאפשר התנהלות דמוקרטית, משתפת ושוות זכויות, יש להטמיע בהן מודל משילות מתחום הממשל המדינתי, מערך המסייע בשמירת איזונים ובלמים במניעת ריכוזיות הכוח יחד עם המבנה של האפקטיביות התאגידית, וייצור "חוקת רשת", שתהווה מערך שלם של נורמות, מוסר, ערכים וממשל כולל (Inclusive Governance).
הכותבת הינה יו"רית BUG - Blockchain University Global ומנהלת תחום אסטרטגיה, מדיניות וממשל במכון חוגג למחקר ביישומי בלוקצ'יין בפקולטה לניהול על שם קולר באוניברסיטת תל אביב.
30/05/19 14:13
10.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
באחרונה נחתמה עסקת ענק בין אמזון ישראל ל-HOT business, לאספקת קישור Fiber ברוחב פס של 100 ג'יגה-ביט לצורך שירותיה השוטפים של פלטפורמת AWS בישראל.
אמזון בחרה ב-HOT business כספק תקשורת עיקרי מבין כלל המתחרים שהתמודדו.
לא מדובר בשיתוף הפעולה הראשון בין HOT business לאמזון. מערכת היחסים בין שתי החברות החלה כבר בסוף 2015, באמצעות Annapurna, שנרכשה על ידי אמזון ובחרה ב-HOT business כספק התקשורת העיקרי לשירותי התמסורת והטלפוניה שלה. פעילות זו התרחבה עם השנים וכיום נותנת HOT business שירות לאמזון ישראל, ל-Amazon development center ול-Annapurna labs. כעת מצטרפת לכך פלטפורמת הענק AWS, בצעד ראשון אך מאוד משמעותי, עם צפי לעתיד לבוא.
30/05/19 18:01
10.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המקרנים הזעירים אינם חדשים במקומותינו, אבל כיום, עם הדגש שמושם על ניידות, גם התחום הזה זוכה להתעוררות. המקרן הזעיר של ויוסוניק, M1, הוא דוגמה מצוינת לכך. מדובר במוצר שמתאים לשימושים משרדיים וצרכניים כאחד, כשהוא מציע בעיקר נוחות עבודה, עם עקומת למידה שקל מאוד להתגבר עליה.
עם משקל של כ-700 גרם בלבד ועם מידות שמסתכמות ב-148x48x126 מ"מ, מדובר במקרן שקל מאוד לשאת ממקום למקום. עבור אנשי עסקים, שמצגות ומסמכים הם דברים שבשגרת היום יום שלהם, מקרן זעיר מעין זה מאפשר להם להשתמש בחדרים קטנים ולא מאובזרים במיוחד למצגות כדי "להציג את הסחורה" שלהם, ובלי לבזבז זמן על הכנות. כל מה שצריך לעשות הוא לחבר בין המחשב למקרן כבל USB Type-C או כבל HDMI ולפתוח את הרגלית. או אז, המקרן מתחיל לעבוד באופן אוטומטי, ורק צריך למצוא את הזווית המתאימה כדי לבצע את ההקרנה בפועל, כשהרגלית מאפשרת לכוון את העדשה לכל מקום כמעט.
מעבר לשימוש בכבלים, ניתן לחבר ל-M1 של ויוסוניק גם כונן USB נייד וכן להשתמש בכרטיס זיכרון בתקן microSD. יש גם זיכרון פנימי בנפח של 16 ג'יגה-בייט, המאפשר להתכונן מראש ולשמור את הקבצים החשובים שרוצים להציג, וכך לחסוך עוד יותר בזמן ההקמה של המצגת. המקרן מגיע גם עם שלט רחוק, כך שאפשר בקלות לעבור בין המקורות השונים, ובהתאם לכך גם בין הקבצים שרוצים להציג - המכשיר תומך באופן מובנה גם בהקרנת קבצי PDF, מעבר להצגת סרטונים ותמונות, כצפוי.
החסרונות
כמקרן זעיר, יש לו גם מגבלות. קודם כל, אין ל-M1 יכולת זום, וזה אומר שכדי למצוא את גודל התצוגה הרצוי צריך להזיז אותו קדימה ואחורה. עם זאת, יש לו גלגלת שעוזרת למצוא את הפוקוס, וכן הוא תומך בתיקון קיסטון באופן אוטומטי, כך שבכל זווית התמונה ישרה וברורה - אם כי מי שמתעקש יכול להיכנס להגדרות ולבטל את האפשרות הזו.
נורת ה-DLP LED של המכשיר מספקת, לפי החברה, בהירות של 259 לומנס, וזה מספיק לחדר חשוך או בעל תאורה שאינה חזקה, אך פחות לחדר שבו יש תאורה בהירה ובוהקת. רזולוציית התצוגה עומדת על 854x480 פיקסלים. מדובר אמנם ברזולוציה נמוכה יחסית, אבל היא טיפוסית לסוג הזה של המקרנים. לפי הנתונים היבשים, גודל התצוגה יכול לנוע בין 24 ל-100 אינצ'ים, בהתאם למרחק של המקרן מהמשטח שבו משתמשים לצורך ההקרנה, ויחס ההטלה עומד על כ-40 אינץ' למטר. בהצגת תמונות וסרטים התמונה ברורה מאוד בדרך כלל, אבל בטקסטים צריך להיזהר שלא להשתמש בגופנים קטנים מדי, כי הם יכולים להיות קצת מטושטשים.
יש אלמנט אחד בתפעול שקצת מוריד, וזה הרעש של המאוורר. אמנם לא מדובר ברעש רציף, אבל בחדר שקט הוא יכול לפעמים מעט להפריע. עם זאת, במהלך הבדיקות התברר שאם יש קצת רעש סביבתי, מהר מאוד מפסיקים להבחין בכך שהוא קיים.
אם להתעכב לרגע על השימושים הצרכניים של ה-M1, מה שמשחק לטובתו הוא השילוב של זוג רמקולים של הרמן קרדון בעוצמה של שלושה ואט האחד. במהלך הבדיקות הם הפתיעו במידה מסוימת לטובה בעוצמה ובאיכות שלהם.
הסוללה הפנימית של המקרן מספיקה לכשש שעות עבודה במצב החסכני שלה, וכמובן שהזמן מתקצר אם בוחרים במקום זאת במצב העבודה הבהיר ביותר של נורת ההקרנה. ההטענה נמשכת כשלוש שעות, אם באמצעות אחד מחיבורי ה-USB או באמצעות המטען, שמגיע כברירת מחדל בקופסה. הנורה אמורה להחזיק מעמד כ-30 אלף שעות עבודה, וזה די והותר עבור כל מקרן, במיוחד אם הוא זעיר ונייד.
העיצוב המיוחד של המקרן מוסיף לו מבחינתי כמה נקודות, אבל המחיר הגבוה יחסית, כ-2,200 שקלים, יכול להרתיע במשהו. כך או כך, כמקרן שיכול למלא צרכים עסקיים וצרכניים כאחד, מדובר בפתרון נוח, אם כי היה יותר טוב אם הוא היה מציע קישוריות אלחוטית. אולי בדור הבא?
30/05/19 15:18
6.78% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אירופה סופגת יותר התקפות סייבר מתוך גבולותיה לעומת התקפות מכל מקום אחר בעולם, כך על פי ניתוח שבוצע על ידי F5 Labs. המחקר בחן את תעבורת התקפות שמוקדו בכתובות IP אירופיות בין דצמבר 2018 למרץ 2019, תוך השוואת המגמות עם ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה.
מהניתוח עולה כי הולנד הייתה המדינה התוקפת המובילה בהתקפות בתוך אירופה ולאחריה: ארצות הברית, סין, רוסיה, צרפת, אירן, וייטנאם, קנדה, הודו ואינדונזיה. הולנד שיגרה פי 1.5 יותר התקפות כנגד מערכות אירופיות, לעומת ארצות הברית וסין יחדיו - ופי 6 יותר לעומת אינדונזיה.
הניתוח מצביע כי התוקפים המובילים הם רשתות אוטונומיות (ASNs) וספקי שירותי אינטרנט (ISPs). כך, הרשת ההולנדית של HostPlace Web Solutions (המכונה ASN 133229) שיגרה את המספר הרב ביותר של התקפות, ולאחריה Online SAS (המכונה ASN 12876) הצרפתית. לאחריהן NForce Entertainment (המכונה ASN43350), גם היא מהולנד. כל השלוש הן ספקיות אחסון אתרים (web hosting), שהרשתות שלהם מופיעות באופן קבוע ברשימת F5 Labs של שחקניות האיומים המובילות מקרב הרשתות.
72% מכל רשתות ה-ASN שנרשמו הם ספקיות שירותי אינטרנט. 28% הן ספקיות אחסון אתרים. אנשי F5 Labs זיהו את 50 כתובות ה-IP המובילות בתקיפת מטרות באירופה. החוקרים ממליצים שארגונים יבדקו את הלוגים של הרשת שלהם לקישורים מאותן כתובות IP. באופן דומה, אלה שבבעלותם רשתות, צריכים לחקור את כתובות ה-IP שעלולות להיות מנוצלות.
חוקרי F5 ממליצים לארגונים להריץ סריקות חיצוניות לפגיעויות באופן מתמיד, על מנת לגלות אילו מערכות נחשפו ציבורית ובאילו פורטים ספציפיים. "כל המערכות שנחשפות ציבורית לפתיחת הפורטים המותקפים ביותר, צריכות להיות בראש סדר העדיפות לכיבוי הפיירוול (דוגמת פורט 445 של Microsoft Samba או פורטים 3306 ו- 1433 של SQL) או לניהול פגיעויות", כתבו החוקרים, "בנוסף, יישומי ווב שלוקחים טראפיק בפורט 80 צריכים להיות מוגנים עם WAF, להיות תחת סריקה מתמדת לפגיעויות ולהיות בראש סדר העדיפות לניהול הפגיעויות, כולל תיקוני באגים וטלאי אבטחה. בנוסף, רבות מההתקפות בפורטים התומכים בשירותי גישה, כמו SSH, הינן מסוג brute force8 (כוח גס), כך שלכל דף login חייבת להיות הגנה מפני brute force".
"לסרוק את הלוגים של הרשת כדי למצוא קישורים לכתובות ה-IP התוקפות",
"מנהלי רשתות ומהנדסי אבטחת מידע צריכים לסרוק את הלוגים של הרשת כדי למצוא קישורים לכתובות ה-IP התוקפות", אמרה שרה בודי, מנהלת מחקר האיומים ב-F5 Labs, "אם אתם נמצאים תחת מתקפות מכל אחת מכתובות ה-IP המובילות הללו, אתם צריכים להגיש תלונות לבעלי רשתות ה-ASN ולספקי שירותי האינטרנט - על ניצול, על מנת שהם יכבו את המערכות התוקפות".
לדברי בודי, "כשמדובר בחסימת IP, זה יכול להיות מסובך וכך גם לחסום כתובות IP שמציעות שירותי אינטרנט למשתמשים שיכולים להיות לקוחות. במקרים אלה, המערכת התוקפת עשויה להיות התקן IoT שהודבק, שהמשתמשים לא יודעים שהודבק, והוא כנראה לא יוכל להתנקות".
"חסימת תעבורה מכל רשתות ה- ASNs או כלל ספקי שירותי האינטרנט יכולה להיות בעייתית מאותה סיבה: חסימת כלל הרשת תעצור את הלקוחות שלהם מביצוע עסקים אתכם", סיכמה, "זאת, אלא אם כן מדובר בספק שירותי אינטרנט שתומך במדינה שאינכם עושים איתה עסקים. במקרה זה, חסימה גיאוגרפית ברמת המדינה יכולה להיות אפקטיבית, כדי לחתוך חלק נכבד מתעבורת ההתקפות ולשמור על המערכות שלכם. מסיבה זאת, הכי טוב להוריד תעבורה בהתבסס על דפוסי התקפה ברשת שלכם ו-WAF".
30/05/19 14:09
5.08% of the views
מאת אנשים ומחשבים
רובוט תוכנה חדשה בשם סטיב עוזר, כך לפי החברה שפיתחה אותו, להגדיל מכירות ולמקסם רווחים עבור מוכרים המשתמשים בפלטפורמת המכירות של אמזון. הרובוט, שפותח בסטארט-אפ הישראלי PPC Winner, משתמש באלגוריתמים חכמים מבוססי בינה מלאכותית כדי לעזור למוכרים לנהל את מערך הפרסום שלהם.
49.90 דולרים לחודש
לפי מייסדי החברה, איש הפרסום שי ונציה ויזם ההיי-טק נדב גורליצקי, סטיב מציע חלופה פשוטה ויעילה לאינטרקציה המורכבת, והלא תמיד מובנת, מול מערכת הפרסום של אמזון. הפתרון פועל באופן אוטומטי בשלושה שלבים, החל בתחקיר של המוצר, המתחרים ומילות החיפוש באמזון, דרך הקמת הקמפיינים הפרסומיים הרלבנטיים, ועד ניהול הקמפיינים באופן שוטף.
לטענתם, סטיב משפר את מיקום המוצרים במנוע החיפוש של ענקית הסחר המקוון, שדומה בדרך פעולתו למה שמבוצע במנוע החיפוש של גוגל, תוך ביצוע טיוב מילות מפתח ברמה יומית. סטיב גם בודק את המשתנים המפיקים את התוצאות הטובות ביותר, ושולח התראות למוכרים לגבי שיפורים שמומלץ לבצע בדף המכירה.
רובוט התוכנה הושק בהשקה שקטה לפני מספר חודשים. לפי החברה, הוא כבר נמצא בשימוש של יותר מ-500 מוכרים באמזון מאירופה, ארצות הברית וישראל. כן הם טוענים שמוכרים אלו כבר הגיעו למחזור מכירות של כ-15 מיליון דולרים מול השקעה של 4 מיליון דולרים בתקציבי פרסום.
עלות השימוש בסטיב, עומדת על 49.90 דולרים לחודש לחבילת הבסיס לאחר 30 יום שימוש חינם.
30/05/19 11:44
3.39% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פחות מיממה לאחר שפורסם כי פאלו אלטו רוכשת את חברת הסייבר הישראלית Twistlock תמורת 450 מיליון דולר, היא הודיעה כי לצד עסקה זו, היא קונה חברה ישראלית נוספת - את פיורסק. כמו במקרה של Twistlock, החברה לא מסרה גם את הסכום של הרכישה הזו, אולם לפי הערכות בשוק הוא עומד על בין 50 ל-60 מיליון דולר.
פיורסק מציעה שירותי אבטחה לארכיטקטורות נטולות שרתים בענן. החברה נוסדה לפני כשלוש שנים על ידי שקד צין, המשמש כמנכ"ל שלה, אבי שולמן ואורי סגל, והיא גייסה עד כה 10 מיליון דולר בלבד.
הרכישות הללו מצטרפות לשלל רכישות שפאלו אלטו, שהמייסד המזוהה ביותר שלה הוא הישראלי לשעבר ניר צוק, ביצעה בישראל בשנים האחרונות. ב-2014 היא רכשה את סייברה תמורת 220 מיליון דולר. תחום עיסוקה של סייברה הוא איומי סייבר שמערכות האבטחה המסורתיות לא יודעות להתמודד איתן. ב-2017 היא רכשה את לייט סייבר, שפיתחה פתרונות לזיהוי התנהגות התקפית ברשת, תמורת כ-130 מיליון. באפריל 2018 הצטרפה לפורטפוליו שלה סקדו, בעסקה בשווי של 100 מיליון דולר. סקדו פיתחה מערכת לתחקור ולטיפול בהתראות על מתקפות סייבר. חודש לפני כן היא קנתה את Evident.io תמורת 300 מיליון דולר. זאת, על מנת לאבטח בצורה טובה יותר את היישומים של משתמשי הענן בארגונים.
הרכישה האחרונה של חברה ישראלית על ידי פאלו אלטו, לפני שתי הנוכחיות, פורסמה לפני כשלושה חודשים, עת היא הודיעה כי רכשה את דמיסטו, בסכום שמעורך בכ-300 מיליון דולר. טכנולוגיית הגנת הסייבר שלה מספקת אוטומציה של תגובות לאירועי אבטחה (SOAR). זו מאפשרת לתפעל בצורה מתוזמרת את מערכות אבטחת המידע והגנת הסייבר שונות באמצעות מרכז תפעול אבטחה (SOC) אחד.
תוצאות טובות מאוד
פאלו אלטו פרסמה את ההודעות על הרכישות האחרונות יחד עם הדו"חות הכספיים שלה לרבעון השלישי של השנה הכספית 2019, שמעידים על תוצאות טובות מאוד: גידול דו ספרתי בהכנסות וקיטון דו ספרתי בהפסד הנקי.
ההכנסות הרבעוניות של החברה רשמו זינוק של 28% ל-727 מיליון דולר, בעוד שההוצאות עלו ב-21.5% ל-745 מיליון. חלוקת ההכנסות מעלה כי מכירות המוצרים זינקו ב-28% ל-278 מיליון דולר ומכירות המנויים והתמיכה – ב-28% ל-448 מיליון.
בעקבות הגידול המתון יחסית בהוצאות ההפסד הנקי של פאלו אלטו נחתך בחצי ל-20 מיליון שקלים וההפסד הנקי למנייה צנח ב-52% ל-21 סנט.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות של החברה זינקו ב-28% ל-205 מיליון דולר, הרווח הגולמי האמיר ב-28% ל-521.7 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 71.8%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות צמחו בכ-20% ל-540 מיליון דולר וההפסד צנח ב-59% ועמד על 19 מיליון.
בהנהלת החברה אופטימיים לגבי העתיד ומעריכים שברבעון האחרון של השנה הכספית ההכנסות שלה יעלו בשיעור של בין 21% ל-22% משנה לשנה וינועו בטווח של בין 795 ל-805 מיליון דולר.
ניקש ארורה, המנכ"ל והיו"ר של פאלו אלטו, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "הצוות שלנו ממשיך לבצע את התכנית העסקית של החברה ולהגיע לתוצאות מוצקות. בימים האחרונים רכשנו את Twistlock ופיורסק – שתי חברות חשובות, שיסייעו לנו במתן שירותי אבטחה בענן".
השתתף בהכנת