זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
03/02/20 11:41
27.91% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מאת: דרור מרום
חלק א'
Wi-Fi 6 עושה את הופעת הבכורה הגדולה השנה, כאשר השפעתו הפוטנציאלית מורכבת יותר מלומר שהוא "רק" יהפוך את רשת ה- Wi-Fi שלכם למהירה הרבה יותר, אבל הוא בהחלט יעשה שינוי משמעותי.
אכן, הדברים יהיו מהירים יותר ממה שחווינו בעבר - אך מעבר לדברים הבסיסיים כגון מהירות וטווח, הבידול האמיתי ב-Wi-Fi 6 הוא בעיצוב מחדש של הדרך בה נתבים ויחידות גישה (Access Points) יתמודדו עם מספרם ההולך וגדל של מכשירים המחוברים לאינטרנט במשרד, בבית ובכלל מסביבנו. כמו כן, שוק ה-Wi-Fi הגלובלי יגיע ל-15.5 מיליארד דולר עד לשנת 2022, זאת לעומת שישה מיליארד דולר בשנת 2017 - צמיחה באמת חסרת תקדים.
על פי מחקר של חברת גרטנר על עשרת המגמות הטכנולוגיות האלחוטיות המשמעותיות ביותר לשנים הקרובות, מסתמן כי טכנולוגיית ה-Wi-Fi תמשיך להיות "טכנולוגיית הרשת האלחוטית המובילה עם ביצועים ויכולות המשתפרות באופן משמעותי מדור לדור".
מה זה בכלל Wi-Fi 6?
Wi-Fi 6, או 802.11ax (במונחי תקינה) היא הגרסה החדשה ביותר של תקן 802.11 לתקשורת נתונים של רשת אלחוטית, שהציבור הרחב מכנה בדרך כלל Wi-Fi.
Wi-Fi 6 יאפשר לארגונים ולספקי שירותים לתמוך ביישומים קיימים ומתפתחים על גבי אותה תשתית רשת אלחוטית (WLAN), תוך מתן שירות ברמה גבוהה יותר.
Wi-Fi 6 שיפורים עיקריים:
אמינות - מספק חיבור רשת רציף ואמין יותר בעל יכולות נדידה מתקדמות
אבטחת מידע - עליית מדרגה בתמיכה בהצפנה המבוססת WPA3
קיבולת משתמשים – מאפשר ניהול טוב יותר של אלמנטים/משתמשים מחוברים, כגון פתרונות וחיישני IoT
רוחב הפס – מאפשר מהירויות של עד פי ארבע לעומת Wi-Fi 5 (או 802.11ac)
אנרגיה - משפר באופן משמעותי את יעילות התקשורת בסמארטפונים, בטאבלטים וברכיבי IoT, ועל ידי כך מאריך את חיי הסוללה שלהם
שיפור תדר 2.4GHz - השדרוג האחרון ל-2.4GHz היה לפני 10 שנים. Wi-Fi 6 מביא איתו שיפורים חדשים לתחום ה-2.4GHz, אשר הופכים את העבודה האלחוטית ליעילה יותר עם מכשירי IoT הדורשים ניצולת אנרגטית וכיסוי Wi-Fi טוב יותר
למה Wi-Fi 6?
השמות פשוט מבלבלים את המשתמשים בחיי היומיום, ובאמת חסרי משמעות למשתמש הסופי, למעט לאלה העובדים עם רשתות אלחוטיות למחייתם. זו הסיבה שב-Wi-Fi Alliance החליטו לעדן ולעדכן את עולם המונחים לסלנג פשוט וידידותי יותר למשתמש - מאשר לדבר על תקן כזה או אחר.
הגרסה החדשה, 802.11ax, היא הגרסה השישית של 802.11, ולכן קוראים לה Wi-Fi 6. בדומה לרשתות הסלולר השזורות בחיינו כבר שנים ארוכות, והמוכרות כ'דורות', ולא כשם התקן.
האם Wi-Fi 6 כבר כאן?
Wi-Fi 6 כבר כאן! זהו סטנדרט חדש המשולב באלמנטים החדישים והמובילים בשוק. רוב היצרנים המובילים בשוק התקשורת העולמי כגון: Cisco, Ruckus, Fortinet, Aruba, Meraki ו-Mist כבר יישרו קו עם הטכנולוגיה המתקדמת, וכמובן שעדכנו את קווי המוצרים, כגון בקרים מרכזיים, תמיכה בשירותי הענן ושירותים מקומיים המאפשרים תמיכה ביכולות של נקודת הגישה.
נכון להיום, אין הרבה מכשירי קצה התומכים ב-Wi-Fi 6 (ונכון לעכשיו רק דגמים נבחרים עברו באופן רשמי Certificate של Wi-Fi Alliance ל-Wi-Fi 6), אך התחלנו לראות ניצנים בעולמות המובייל, כאשר מכשירי ה-Galaxy S10, וה-Note 10 של סמסונג היו הראשונים שתמכו ב-Wi-Fi 6, ונכון להיום גם ה-iPhone 11, ה-iPhone 11 Pro וה-Pro Max החדשים של אפל תומכים בו.
עכשיו, לאחר ש-Wi-Fi Alliance תומך באופן מלא ב-Wi-Fi 6, זהו הימור די בטוח שגם הדור הבא של המחשבים הניידים, כלל מכשירי ויצרני הסלולר, מכשירי סטרימינג ורכיבי Wi-Fi לסביבות חכמות, יגיעו בעקבותיהם.
הישארו איתנו להכיר את Wi-Fi 6 טוב יותר בכתבה הבאה בסדרה.
הכותב הוא מנהל יחידה עסקית IoT ו-Wireless, בינת
03/02/20 11:46
9.3% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מאת: אסף פז
רשתות התקשורת הארגוניות עוברות שינוי מהותי (נפח התעבורה, כמויות משתמשים, ריבוי אפליקציות וכדומה), המצריך כלים יעילים יותר לניהול ותפעול הרשת. תשתיות הרשת מקבלות משקל יותר מבעבר, בכל הנוגע לתחקור אירועים והבנה עמוקה בנוגע למקור התקלות ואירועי אבטחת מידע.
רוב הרשתות כיום מנוטרות על ידי כלים של צד שלישי, מה שיוצר ריבוי מערכות וסביבות על מנת לקבל את המידע הנדרש לניהול יעיל יותר וזמני תגובה נמוכים.
מתגי התקשורת יכולים לאפשר הרבה מאוד מידע מקדים, שיאפשר למנהלי הרשת לחזות תקלות מבעוד מועד ולצמצם את זמני התגובה למינימום. מערכת ההפעלה EOS (ר"ת Extensible Operating System) של אריסטה חוללה מהפכה בעולמות ה-Data Center ואומצה על ידי שבע מתוך שמונה ספקיות הענן הגדולות בעולם (מיקרוסופט, גוגל, אפל, פייסבוק וכדומה), זאת בשל האחידות (קוד בינארי אחד לכל הפלטפורמות), היציבות והגמישות בסביבות הרגישות ביותר בעולם תשתיות האינטרנט.
כיום המערכת זמינה גם במתגי הקצה, עד לתחנות העבודה/טלפוניה/IoT, ומספקת את אותן התכונות, לניהול רשתות ארגוניות בצורה פשוטה ויעילה יותר.
פתרון ה-Cognitive Campus של אריסטה מאפשר לקבל גמישות באמצעות כלים אוטומטיים, שיביאו בזמן אמת את הנתונים הנדרשים על מנת לחזות כל תקלה או אירוע מתהווה, על פי העקרונות הניהוליים של רשתות הענן: שימוש בתקנים סטנדרטיים, אחידות מלאה לכל הסביבות, שליטה, ואוטומציה מלאה.
פלטפורמת הניהול Cloudvision שפותחה לפי עקרונות הענן, מאפשרת נגישות וויזואלית לכל פורט, וניטור מעמיק של התעבורה העוברת ממתגי הקצה ועד לסביבת הליבה של הרשת. זאת באמצעות כלים ייחודיים כדוגמת: Topology View - בלחיצת כפתור מוצגת תמונה כוללת של כל מצב הרשת ומידע מדויק על החיבוריות של משאבים לרשת (Throughput, Bandwidth Utilization, Vlan's, Error rates וכדומה), Network Rollback - המאפשר להחזיר את כלל הרשת, או חלקים ממנה, לכל נקודת זמן רצויה.
כלים אלו בין היתר, פותחו על ידי אריסטה כחלק מפתרון אחיד לרשתות גדולות וקטנות כאחד, ומאפשרים לצוות התקשורת להעניק מענה מיידי ושקיפות מלאה לכל אירוע, ולתפעל את הרשת בצורה קלה ומהירה יותר.
לחצו כאן להרשמה לאירוע.
הכותב הוא מנהל מכירות תחום קמפוס, אריסטה נטוורקס ישראל
03/02/20 14:58
9.3% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הפנים של SQlink מול הלקוחות והעובדים החדשים הם קהילה פנימית של "שגרירים", שבאחרונה נפגשו בשני ערבי השקה במשרדי החברה ברמת גן וירושלים, ובמסגרתם נחשפו לתוכנית ולמטרות הקהילה.
יעל ברק כהן, סמנכ"לית משאבי האנוש של החברה, אמרה: "השגרירים הם הפנים שלנו. העובדים של החברה הם אלה אשר מגדירים את הצלחתה".
את הערב ברמת גן חתם הג'ודאי המעוטר, אריק זאבי, עם המסר העיקרי: היענו לאתגרים, התרוממו מכישלונות ואל תיתנו לקשיים מנטליים לעכב אתכם.
[caption id="attachment_309566" align="alignnone" width="600"] אריק זאבי עם השגרירים של SQlink. צילום: יח"צ[/caption]
את הערב בירושלים חתם דורון אראל, מטפס האוורסט הישראלי הראשון, שדיבר דווקא על הקושי בירידה מהפסגה, אחרי הגעה לשיא של הישגים. כן, מסתבר שגם בירידה יש קושי שדורש התמודדות.
ב-SQlink אומרים: אין דבר שהוא קשה מדי. יש אתגרים. רק צריך מודעות וקצת יותר עבודה כדי להתמודד.
ציפי מסכימה מכל הלב.
03/02/20 11:36
6.98% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברי הפרלמנט האירופי הצביעו באופן כמעט גורף של 582 נגד 40 בעד מטען אחיד, ומאיצים בנציבות האירופית לאמץ חוקים חדשים עד יולי השנה. המטרה היא לחוקק חוקים שיאלצו יצרניות לייצר מטענים בסטנדרט אחיד לטלפונים ניידים והתקנים אחרים דומים, שיפטרו את הצרכנים מרכישת מטען חדש בכל פעם שהם קונים מכשיר ויפחיתו את כמויות הפסולת האלקטרונית.
כבר לפני עשור הגיע האיחוד האירופי להסכם מרצון עם יצרניות הטלפונים (ובהן גם אפל) להתכוונן לייצור מטענים עם סטנדרט אחיד, אבל כעת הם החליטו כי גישה זו הוכחה כלא יעילה וכי יש לפעול למען חקיקה בנושא.
החלטת הפרלמט מדגישה, כי צמצום המטענים הוא דרך להפחית פסולת אלקטרונית, אך גם מציינת, כי החוקים של הנציבות צריכים להבטיח שהמטענים יוכלו לפעול עם מותגים שונים של טלפונים.
ארגונים שונים באירופה הגיבו בחיוב להחלטה, לבד מאפל, שמתנגדת להחלטה וטוענת, כי הדבר יחנוק חדשנות במקום לעודדה, וייצור בזבוז מיותר של מטעני Lightning שכבר קיימים בשווקים (מיליארד, לפי אפל) ולהחלפת כבלים שמתאימים לשקע USB-C – שהוא הסטנדרט האחיד המועדף. אפל תהיה זו שתושפע הכי הרבה מהחלטת הפרלמנט, שכן רוב היצרניות כבר עברו למטעני USB-C (לבד מכמה דגמים של מכשירים פשוטים).
מחקר שנערך על ידי פרויקט sustainablySMART (פרויקט שממומן על ידי תוכנית הורייזן 2020 של האיחוד האירופי) הראה, כי מרבית הפסולת האלקטרונית נוצרת בתחום המטענים ולא הכבלים. המלצתם היא לאסור או ליצור הרתעה מפני הכללת מטען במארזים של סמארטפונים.
המצב המיטבי הוא סטנדרט אחיד למטענים, שיהיה אחד מסעיפי החקיקה. כיום כל המכשירים עם מטעני 40/60 ואט משתמשים בטכנולוגיה קניינית כדי להגיע למהירויות האלה, ובדומה – גם המטענים האלחוטיים.
ההחלטה של הפרלמנט מציינת גם, כי בשנת 2016, כמות הפסולת האלקטרונית בעולם לאדם בממוצע עמדה על שישה ק"ג לשנה, בעוד זו של תושבים באיחוד האירופי עמדה על 16.6 ק"ג בשנה בממוצע, ואף קוראת לפעילות איסוף ומחזור מוגברת של מטענים וכבלים ישנים.
03/02/20 14:36
6.98% of the views
מאת אנשים ומחשבים
[caption id="attachment_309562" align="alignleft" width="300"] לורן סנצ'ז, בת הזוג של ג'ף בזוס. צילום: BigStock[/caption]
אין סוף למבוכות בחייו של מנכ"ל ומייסד אמזון - ומי שמתגאה (IN-OUT) במקום הראשון בטבלת עשירי תבל. אחרי שלל פרשיות ודרמות, שטלטלו את חייו ואת התקשורת בשנה האחרונה, כעת אחיה של בת הזוג הנוכחית של בזוס, לורן סנצ'ז, תובע את המיליארדר על שהשמיץ אותו לשווא, לטענתו.
מייקל סאנצ'ז הוא, כאמור, האח של מי שהפכה לבת הזוג של בזוס, אבל שעוד קודם הייתה מאהבתו. לורן הייתה חברה טובה של בני הזוג (לשעבר) ג'ף ומקנזי בזוס, וניהלה עם הבוס של אמזון רומן אשר דלף לתקשורת והביא לפרידה ולגירושים היקרים במיוחד של בני הזוג.
לדברי מייקל, בזוס טען כי הוא המקור להודעות הטקסט הגרפיות, שחלקן הכילו גם תמונות עירום של המיליארדר, ואשר הגיעו לידי הצהובון האמריקני הנשיונל אינקוויירר.
לפי הדיווחים, המגזין לא רק פרסם את האסמסים המביכים והמאוד אישיים של מנכ"ל ענקית הקמעונאות אונליין, אלא גם רכש תמונות אינטימיות של בזוס ואיים לפרסמן.
בכל מקרה, הפרשיה כולה הגיעה לכדי חקירה של הרשויות, בניסיון להתחקות אחרי המקור להדלפה, ואולי גם אחר ניסיון הסחיטה האפשרי באמצעותה. בזוס גם שכר חברה פרטית מטעמו שחקרה את העניין, בהובלת יועץ האבטחה שלו, גאווין דה-בקר.
[caption id="attachment_206783" align="alignnone" width="600"] מי גנב את המידע האינטימי מהניידים? אילוסטרציה: BigStock[/caption]
הסעודים, יורש העצר, או אולי האח סנצ'ז?
יצוין כי דה-בקר, בדיווח שפורסם במרץ ב-Daily Beast, טען בכלל שסעודיה היא שפרצה לטלפון של בזוס. לפי הטענות, סעודיה עשתה כן בתגובה לסיקור של הוושינגטון פוסט, שנמצא בבעלות בזוס, את רצח ג'מאל חאשוקג'י - העיתונאי הסעודי שחוסל בקונסוליה הסעודית בטורקיה, ושנהג לכתוב טור בעבור
אם כל זה נכון, הרי שה-National Enquirer קיבל את החומרים על בזוס דווקא מהסעודים ולא מאחיה של המאהבת. אבל לפי פוקס ניוז, דה-בקר בכל זאת נקב בשמו של מייקל, כשדיווח לדיילי ביסט בשנה שעברה כי סאנצ'ס היה "בין האנשים שדיברנו איתם ובדקנו עליהם", כמקור פוטנציאלי לדליפה.
באחרונה פרסם הגרדיאן הבריטי טענה כי מכשיר הסמארטפון של בזוס נפרץ ב-2018 לאחר שקיבל את מה שהיה ככל הנראה קובץ וידיאו נגוע, שנשלח אליו בווטסאפ. השולח, כך לפי הדיווח, היה יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, איתו קיים בזוס שיחות בזמנו.
ואולם התביעה הנוכחית מגיעה בכלל לאחר שהוול סטריט ג'ורנל דיווח כי נמצאו ראיות לכך שהטקסטים הפרטיים של בזוס נשלחו מהטלפון של לורן לטלפונו של אחיה. לטענת הג'ורנל, סנצ'ז אף קיבל 200 אלף דולר בתמורה לשירותיו והעברת התוכן השערורייתי אל התקשורת. מקורות המידע של הג'ורנל לא נחשפו.
על פי דיווחים שונים, בשבוע שעבר טענו חוקרים של הפרשה כי קיימות עדויות שמייקל היה המקור שהשיג את ההודעות של בני הזוג.
מייקל, שלדבריו היה "אחיה ומנהלה הצייתני של לורן" בזמן שהמיסרונים הלוהטים הגיעו למדיה, אומר כי הוא שיתף פעולה עם הרשויות במהלך החקירה, אך בסופו של דבר הפך ל"שעיר לעזאזל".
מייקל אומר כי כתוצאה מהצהרותיו של בזוס הוא סבל מפגיעה משמעותית בתדמיתו. לדבריו, הוא עבר פשיטה של ה-FBI על ביתו, למול עיני השכנים, ובנוסף, חבריו וקרוביו, כמו גם שותפיו לעסקים, כועסים עליו.
כעת, באופן אולי מביך אבל לא מפתיע במיוחד, מיייקל תובע את בזוס על שאירע, ודורש ממנו "סכום המתאים להעניש (את בזוס - ג"פ) ולהוות דוגמה לנאשמים".
מייקל סנצ'ז תובע גם את בזוס וגם את דה-בקר בגין נזקים שלא פורטו. הסכום שמבקש סנצ'ז בתביעה לא נחשף גם הוא, אבל בהתחשב בכך שהונו של בזוס מוערך כעת, על פי פורבס, ב-123.9 מיליארד דולר - יש להאמין שגם אם ימצא חייב לפצות את אחיה של בת זוגו, עניין שהסבירות לו כנראה נמוכה, הדבר לא ממש יפגע בכיסו.
סנגורה של לורן סאנצ'ס, טרי בירד, מסר הצהרה מטעמה לתקשורת ובה נכתב כי "מייקל הוא אחי הגדול. הוא סיפק בסתר את המידע האישי ביותר שלי לנשיונל אינקוויירר - בגידה עמוקה ובלתי נסלחת. משפחתי כואבת בגלל התביעה החדשה חסרת השחר ונטולת האמת, ואנחנו מקווים שאחי ימצא מנוחה".
03/02/20 15:42
6.98% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סלקום עסקים חידשה את השותפות שלה עם סיסקו, ברמת GOLD.
סלקום עסקים תמשיך להוות אינטגרטור של פתרונות סיסקו לארגונים קטנים וגדולים במשק הישראלי, במגוון עולמות תוכן: אבטחת מידע והגנת הסייבר, עולמות הענן, תקשורת נייחת, פתרונות סיסטם ועוד.
בין סלקום עסקים וסיסקו מתקיים שיתוף פעולה הדוק מזה יותר מעשור, והוא כולל שותפות בניהול, הטמעה, חידושי רישוי ותמיכה בפתרונות. סלקום מוכרת ומטמיעה את מוצרי סיסקו לכל הסגמנטים והחברות בשוק, בעולמות אבטחת המידע והגנת הסייבר, כמו גם פתרונות רישות.
נדב אמסלם, סמנכ"ל אגף לקוחות עסקיים בקבוצת סלקום, אמר כי "חידוש הסמכת השותפות ברמת GOLD מול סיסקו מהווה חותמת טכנולוגית. נמשיך להיות אינטגרטור משמעותי במשק ונספק לארגונים, קטנים כגדולים, מגוון פתרונות מותאמים לצרכי התקשורת ותשתיות מערכות ה-IT שלהם".
הוא הוסיף כי "היתרון של סלקום עסקים כשותף של סיסקו בא לידי ביטוי בניצול הידע והניסיון הרב בהטמעת פתרונות אלה בקרב לקוחות עסקיים".
לדברי אמסלם, "סלקום מספקת סל פתרונות מלא מקצה לקצה תחת קורת גג אחת, ובכך מביאה לידי ביטוי את הערך המוסף שלה כקבוצת תקשורת, אשר יודעת לספק ללקוח העסקי פתרונות תשתית תמסורת עצמאית, אינטגרציה, פתרונות ענן וכמובן פתרונות סלולר מתקדמים".
לצד השותפות עם סיסקו, לקבוצת סלקום שותפויות רבות שנים עם היצרנים המובילים בעולם, ביניהם דל, פורטינט, פאלו אלטו, אריסטה וצ'ק פוינט.
03/02/20 13:53
4.65% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עיריית ירושלים פרסמה קול קורא (RFI) לקבלת מידע והצעות להקמת מאגר מידע והצעות ליישומים ולטכנולוגיות בנושאי עיר חכמה במגוון רחב של תחומים, הקשורים בחיי העיר, וזאת במטרה לתת שירותים טובים יותר לתושבים.
הקול קורא, שנכתב בעזרת עופר עוז, יועץ העירייה לתחום הזה, מתייחס לתחומים הבאים: מים ואנרגיה, תקשורת, תברואה ואיכות סביבה, תשתיות עירוניות, תנועה ותחבורה, GIS, מוקד עירוני. ליבת הפעילות תהיה שו"ב, שירכז סביבו את כל התחומים.
לדברי איתמר קורנפלד, מנמ"ר העירייה, וציון סמולר, CTO העירייה, מדובר במהלך חדשני, שמבטא מדיניות של ניהול "מחוץ לקופסה". "מדובר במהלך רחב מאוד. הכוונה היא לקבל מגוון רחב מאוד של הצעות ופתרונות, הן מחברות סטארט-אפ, הן מחברות שכבר פעילות, שיעלו רעיונות איך ניתן לייצר שירותים ופעילויות, שלכאורה לא קשורות לעירייה, אבל הן קשורות לכך, שהמטרה של העירייה היא לסייע לתת להם פתרונות בכל תחומי החיים", אומרים השניים בשיחה עם אנשים ומחשבים.
הקול קורא ייסגר לציבור ב-18.2. קורנפלד וסמולר מסבירים, כי אז יחל שלב המיון, והצעות שיהיו רלוונטיות יוצגו למנהלי האגפים בעירייה, שאחראים על אותם תחומי שירותים. חלק מההצעות, לאחר שיאושרו ויימצא להם המקור התקציבי, יגובשו למכרזים על פי חוק. אולם לדבריהם, עד כה הגיעו הצעות ורעיונות לפתרונות שהחברה שעוסקת בהם כלל לא מבקשת תמורה, מאחר שיש לה עניין להיחשף לפעילות עם הרשות, או שאותו פתרון הוא ייחודי ויכול להיות אפילו ברמת ספק יחיד.
המסמך מפרט שורה ארוכה של נושאים בכל אחד מהתחומים, למשל בתחום הבריאות. המסמך מבקש הצעות בתחומים של טלה-רפואה, ניטור מרחוק של מטופלים, מערכות בקרה וניטור ועוד. בתחום התחבורה מבקשת העירייה פתרונות בתחום של תחבורה ציבורית בזמן אמת, תשלום דיגיטלי, רכבים אוטונומיים ועוד.
סמולר, שמרכז את הבקשות, מעודד מאוד מההיענות עד כה. "קיבלנו הצעות ורעיונות שונים, שלא בהכרח חשבנו עליהם, וזו בעצם מטרת הבקשה למידע", הוא אומר. "למשל, קיבלנו הצעה מחברה צעירה, שיכולה לספק סוללות גיבוי נטענות לטלפונים ניידים לתושבי העיר, בפריסה רחבה, על בסיס של תשלום הדומה לשימוש בתל אופן או בקורקינט", הוא מספר. "אנחנו רואים בפרויקט זה מעין האקתון שבו כל אחד מוזמן להציע לנו הצעות, לאחר שבדק וזיהה מה הצרכים שלנו ועל בסיס זה להציע הצעות".
קורנפלד מוסיף, כי בנוסף לתהליך של בקשת מידע, העירייה ממשיכה לקדם פרויקטים בתחום העיר הדיגיטלית, כגון הגלים המילמטריים, שכבר מיושם בחלקים שונים של מזרח העיר, הפעלת פרויקט 1,300 פחים חכמים, מבוססי חיישנים, שמדווחים בזמן אמת על פעילות קבלני הניקיון בעיר ומצב הניקיון, אינטרנט אלחוטי ברחבי העיר, תאורה אנרגטית ועוד.
03/02/20 15:30
4.65% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"האצת פיתוח תשתיות תקשורת תסגור את הפערים בין הפריפריה למרכז. הדבר מחייב את חברות התקשורת והרשויות העירוניות לשלב ידיים ולשפר את המצב", כך אמר היום נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, בכנס משותף שערך היום המשרד בנושא ביסוס תשתיות תקשורת ביישובי הבדואים בדרום.
כהן הוסיף, כי ״המשרד מחויב להאיץ את פיתוח תשתיות התקשורת בכל מדינת ישראל. אנחנו נמצאים בעיצומה של מהפיכה טכנולוגית, אשר מביאה את בשורת האינטרנט המהיר לכל נקודה בארץ, ובכך בעצם תאפשר סגירת פערים בין הפריפריה למרכז. על מנת שזה יקרה, כלל הגורמים חייבים לפעול בשילוב ידיים לקדם הסברה בקרב האוכלוסייה בחשיבות פריסת אנטנות סלולר״.
[caption id="attachment_309570" align="alignnone" width="600"] נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, בכנס. צילום: יח"צ[/caption]
מנכ״ל הרשות, יאיר מעיין, עמד בדבריו על חשיבות פיתוח תשתיות התקשורת כמנוף לצמיחה ולצמצום פערים.
במהלך היום התקיים דיון פתוח, שבמסגרתו ראשי הרשויות העלו את הנושאים והפערים המחייבים מעורבות של החברות והרשויות על מנת לשפר את מצבם.
הכנס שהתקיים היה משותף למשרד התקשורת, לרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב ולראשי הרשויות הבדואיות ונציגהם, והשתתפו בו ראשי הרשויות, שקיבלו סקירות מהמשרד להגנת הסביבה, בכירי משרד התקשורת, בכירי הרשות לפיתוח, נציגים בכירים מהמשרד להגנת הסביבה ונציגים בכירים מהחברות. מטרת הכנס היא ביסוס תשתיות תקשורת ביישובי הבדואים בדרום, תוך שיתוף פעולה רציף בין הרשויות לחברות בעלות הרישיון.