The headlines that made most buzz on this page
16/02/20 15:05
20.24% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחד מהעדכונים של מיקרוסופט ל-Windows 10 גורם לתקלה שמונעת ממשתמשים לגשת לפרופיל המשתמש האישי שלהם, וכן גורם לשינויים בבחירות שביצעו אותם משתמשים עבור התפקוד הכולל של סביבת העבודה שלהם.
העדכון, KB4532693, הופץ בסוף השבוע עבור רוב המשתמשים, ולרבים מהם הוא גורם לבעיות כמו החלפת תמונת הרקע הנבחרת בתמונת ברירת המחדל של Windows, בעיות בגישה לאפליקציות מותקנות, מניעת גישה לקבצים ותיקיות ששמורים בשולחן העבודה וכדומה. למעשה, לאור כמות גדולה של דיווחים בפורומים רבים, כולל אלו של מיקרוסופט עצמה, משתמשים רבים טוענים שבמקום להיכנס אל דיוקן המשתמש שלהם הם מגיעים לדיוקן חדש ולא מוגדר.
בפועל, כפי שהתברר, המידע לא נמחק אלא "הוזז הצידה". במהלך ההתקנה של KB4532693, העדכון יוצר דיוקן זמני כדי לאפשר את התקנת העדכון, אבל בסופו של התהליך במקום למחוק אותו הוא הופך אותו לפעיל.
במחשבים שבהם אותרה הבעיה, וכאמור היא אינה גלובלית, לפי הדיווח הסרה של העדכון עזרה לפתור את הבעיה. כדי לעשות זאת יש לגשת בהגדרות לעדכון ואבטחה -> הצגת היסטוריית עדכונים -> הסתר התקנה של עדכונים -> הסרה על העדכון KB4532693 שהותקן ב-13 בפברואר או בתאריך דומה.
16/02/20 12:48
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"אנו מקווים ששנת 2020 תהא השנה הראשונה בה נפרוס דור את תשתיות דור 5. במחצית העשור נשיק את יישומי הדור החמישי", כך אמר נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת.
תת-אלוף (מיל') כהן דיבר ב-IT Awards 2020, תחרות מצטייני המחשוב לשנת 2019 של אנשים ומחשבים. כהן היה דובר המפתח בטקס בהפקת אנשים ומחשבים, שנערך היום (א') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, והנחה אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה. צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
"דור 5 הוא משנה משחק"
"גם משרד התקשורת", אמר כהן, "עובר טרנספורמציה דיגיטלית. זאת, על מנת שהמשרד עצמו יהא רלוונטי ויוכל לפעול בצורה מיטבית בעולמות התוכן שלו, IT, פיקוח והנדסה. חזון המשרד כולל את ההבנה שעלינו להתאים הרגולציות, עלינו להוביל את מדינת ישראל ואת התשתיות שלה לעידן הדיגיטלי. אנו נמצאים בתוך תקופה מהפכנית בממד הטכנולוגי. דור 5 הוא משנה משחק. זה לא העידן הדיגיטלי הנוכחי של האפליקציות, אלא עידן ה-IoT המסיבי. כדי שזה יקרה, ואורחות חיינו ישתנו מסיבית – צריך לבסס את תשתיות העידן הבא, של דור 5".
"אנו עושים זאת במשרד התקשורת", אמר מנכ"ל המשרד, "כאשר שלושה וקטורים הם במרכז העשייה שלנו. הווקטור הראשון הוא בעולם הנייח, מתווה פריסת סיבים אופטיים במדינה. היו לנו בעבר חסמים רגולטוריים, אבל כבר הצלחנו להביא את הסיבים ל-25% ממשקי הבית במדינה. אנו מאמינים במתווה, נפרוס סיבים אופטיים לאורכה ולרוחבה של המדינה".
"וקטור שני", ציין כהן, "הוא יכולת שלנו לפרוס את תשתיות דור 5 במדינה. על מנת שזה יקרה, צריך לחלק את התדרים לחברות התקשורת, ואנו בעיצומו של מכרז התדרים לדור 5. רובן של המדינות המפותחות נמצא בשלב של אחרי המכרז - אנו בשלהיו. סיכמנו עם האוצר על תמריצים לחברות שתתחלנה בפריסה".
"וקטור שלישי", אמר כהן, "הוא היישומים. נרחיב משמעותית את היכולת שלנו לחלק את כתובות ה-IP באופן נרחב, כי כתובות IPV4 נגמרו. נבסס את הדור החדש של IPV6, שאם לא כן - אז לא נוכל לקחת את יישומי הדור הבא. לכן, יצאנו למהלך נרחב כרגולטור, לאפשר לחברות התקשורת לחלק כתובות IPV6 מחודש יולי 2020".
"המניע את העידן החדש", ציין כהן, "הוא הנתונים. קצב צריכת הנתונים גדל דרמטית. בשנת 2013 ספקיות התקשורת המרכזיות טיפלו ב-63 פטה בייט נתונים, ובשנה החולפת - ב-909 פטה בייט. גידול של יותר מפי 14. התעבורה תמשיך ותצמח בצורה דרמטית. כאשר אנו מדברים על IoT מסיבי, אנו מכוונים למהירויות ולקצבים אחרים".
"להוביל בעשור הקרוב את המדינה לטרנספורמציה דיגיטלית אמיתית"
"דור 5", אמר מנכ"ל משרד התקשורת, "נועד לספק רוחבי פס גדולים, שיאפשרו קצבי העברת נתונים אולטרה מהירים בקיבולת גבוהה יותר ואמינות רבה. כך, בשנת 2025 יתחברו לרשת 50 מיליארד ציודי קצה. דור 5 זה קישוריות, קיבולת (פס רחב) ואמינות (שיהוי). אנו מבינים שקצב של מאה מגה זה המינימום הנדרש בעידן החדש".
"לצד התשתיות", ציין, "חברות מדברות על יישומים חדשים, בעולמות החינוך הדיגיטלי, הבניה הטכנולוגית, תחבורה כחמה, חקלאות מדייקת, יש שימושים רבים ל-IoT".
"בשנת 2023", סיכם כהן, "נסגור את תדרי דור 3 לטובת ביסוס הפריסה של דור 4 והכנסת דור 5. נצא למכרזים נוספים ונפעל בכמה תחומים: מכרז תדרי דור 5, מדיניות שימוש בטכנולוגיית LORA, הקלות ופטורי מעבר לפרוטוקול IPV6, הקמת SOC למגזר התקשורת ב-CERT הלאומי, ומדיניות גלים מילימטריים. ככה נוכל באמת להוביל בעשור הקרוב את המדינה לטרנספורמציה דיגיטלית אמיתית".
בסיסקו "בנו תפישות חדשניות לעולם ה-IT החדש"
אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, אמר כי "עלינו להתאים עצמנו לשינויים הטכנולוגיים, שהביאו להרחבת הפעילות של המחשוב הארגוני. לפני שש שנים החברה החליטה להוביל בעולם ה-IT. גופי המודיעין והבינה של סיסקו זיהו את מגמת המסע הדיגיטלי בארגונים – והחברה נערכה לקראתה. כך, במשך כשנתיים ישבו 4,000 מ-24 אלף מהנדסי החברה ובנו תפישות חדשניות לעולם ה-IT החדש, הפועל בדטה סנטר ומחוצה לו, בסביבה מרובת עננים. בנינו פלטפורמה חכמה ומאובטחת לעסק הדיגיטלי".
[caption id="attachment_254491" align="alignnone" width="600"] אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל. צילום: ניב קנטור[/caption]
"סיסקו", סיכם שגיא, "משקיעה במחקר ופיתוח משאבים אדירים. היקף ההשקעה השנתי שלנו במו"פ עומד על 7.2 מיליארד דולר. חלק מהמו"פ נעשה בחברות שסיסקו רכשה בארץ – בקיסריה, בנתניה ובתל אביב. יחד עם רכישות שנתיות בהיקף של 6.5 מיליארד דולרים – הנתון משקף יותר מ-14% מתקציבה השנתי של החברה, המוקצה למו"פ".
השתתף בהכנת
16/02/20 13:20
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השתתף בהכנת
16/02/20 18:07
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השתתף בהכנת
16/02/20 13:08
5.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"ניתן לזהות בבירור מנמ"רים שעוברים בעצמם את הטרנספורמציה הדיגיטלית בהצלחה ומובילים את היצירה של נכסים דיגיטליים ואת ההתבוננות בנכסים הדיגיטליים שלהם בתור נכס מניב. האם המנמ"ר הזה יכונה מתישהו מנד"ר – מנהל נכסים דיגיטליים ראשי?", כך אמר פרופ' גדי אריאב, מהפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אריאב דיבר ב-IT Awards 2020 - תחרות מצטייני המחשוב לשנת 2019 של אנשים ומחשבים. הטקס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (א') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, והנחה אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה. אריאב עמד בראש ועדת האיתור שבחנה את המנמ"רים המצטיינים ל-2019.
"בפברואר 2009", אמר פרופ' אריאב, "פתחתי בפעם הראשונה את טקס המנמ"רים המצטיינים במשפט: 'קהילה מקצועית, חפצת חיים, זקוקה לגיבורים שלה, כדי לסמן את מודל המצוינות שלה, את המודלים לחיקוי'. זה היה נכון אז, ונכון ביתר שאת מאז – בשל ההתפתחויות הדרמטיות ב-IT והשינויים הלא פחות דרמטיים – בהגדרת תחומי האחריות של המנמ"ר".
"מצוינות היא מושג חמקמק", ציין אריאב, "אי אפשר להגדירה בנוסחה או ביטוי מתמטי. אבל אפשר – ולרוב בבירור – לזהות ולהצביע על מופעים ודוגמאות קונקרטיים של מצוינות. המשבצת הארגונית ההיסטורית של המנמ"ר עוברת שוב ושוב טרנספורמציות. הטרנספורמציה העמוקה הקודמת הייתה בתחום ניהול המשאבים, בפרט השימוש המושכל בתשתיות ענן, בתוכנות מדף ובמיקור חוץ. ההתמודדות עם הטרנספורמציה הניהולית הזו צלחה, וגם אם לא הושלמה, רבים מהמנמ"רים המצטיינים מנהלים מערכות ופרויקטים נרחבים על גבי תשתיות ענן ועם צוות ליבה מצומצם".
"בשנים האחרונות", ציין פרופ' אריאב, "מתרגשת עלינו הטרנספורמציה הדיגיטלית - שם כולל לעיסוק הקריטי בחדשנות עסקית שממוקדת ומבוססת על יצירת נכסים דיגיטליים עסקיים חדשים. ויותר חשוב: הניצול והמיצוי של הנכסים הללו ליצירת ערך עסקי. בארגונים רבים, הדיגיטל והחדשנות הדיגיטלית צמחו בנפרד מטריטוריית המנמ"ר. המסקנה הנחרצת שלי מניתוח מקורות הערך של נכסים דיגיטליים, היא שהדיגיטל והטרנספורמציה הדיגיטלית חייבים להיות המשימה המהותית דווקא של המנמ"ר. לשמחתי, ההכרה בחשיבות הקריטית של שילוב מערכות הדיגיטל במערכות הליבה הארגוניות הופכת להיות הנורמה המקובלת".
"הטכנולוגיה חייבת להניע את ניהול ההון האנושי"
"המחיר שהמנמ"רוּת משלמת תמורת המרכזיות העסקית שלה", ציין, "הוא שהיא חייבת להתייחס למגמות עסקיות וגלובליות כלליות בתוך תכנית העבודה שלה - ולא בתור משהו שמעסיק את ההנהלה. השנה, האג'נדה של המנמ"ר צריכה לכלול לפחות שני אלמנטים עסקיים כלליים, בנוסף לרכיב מוכר: חוסר היציבות הגיאו-פוליטית והפוליטית; החשש מקיפאון בסחר העולמי ומהאטה כלכלית וממיתון נרחב; המשך מגמת האטת הצמיחה בהשקעות בטכנולוגיה. שני האלמנטים הראשונים מכונים בשפת הניהול 'סיטואציית VUCA', ראשי תיבות של תנודתיות, חוסר ודאות, מורכבות ועמימות".
"אל מול VUCA", הסביר אריאב, "צריך לבנות מרחב פעולה, לשחרר משאבים ולפעול בשלוש חזיתות: להפוך את אסטרטגיית הנתונים של הארגון לעדיפות עליונה; לעשות אוטומציה במטלות ה-IT; להתחיל להתייחס ברצינות לניהול ההון האנושי של הארגון כולו ושל יחידות המחשוב בפרט. שביעות הרצון ממערכות לניהול ההון האנושי נמוכה באופן כללי. אבל כמו שהטכנולוגיה 'מניעה יותר ויותר את התהליכים העסקיים', היא חייבת להניע את ניהול ההון האנושי - לפתח הבנה עמוקה של משמעות ההרכב האנושי המועסק בחברה, לפתח מיומנויות דיגיטליות בארגון, לגייס כישרונות דיגיטליים ולשפר את החוויה הדיגיטלית של העובדים".
"המחויבות למצוינות", סיכם פרופ' אריאב, "אינה מס שפתיים, אלא מאמץ מקצועי מוחשי, שמביא להישגים – ומתמשך. ההכרה במצוינות היא לא רק כבוד חד פעמי - אלא גם הטלת אחריות מתמשכת – מי שזוכים להכרה היום ממחישים לקהילה את מושג האיכות ואת המחויבות למצוינות מקצועית, היום, מחר ומחרתיים. ברכות לכל המעוטרים החדשים. אני מאחל לכולנו הצלחה רבה באתגרים שניצבים בפני הקהילה שלנו".
השתתף בהכנת
16/02/20 17:39
5.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השתתף בהכנת
16/02/20 13:05
4.76% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השתתף בהכנת
16/02/20 15:06
4.76% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השתתף בהכנת