The headlines that made most buzz on this page
25/02/20 09:30
9.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לפי תמונה שהודלפה בטוויטר, גירסת iOS 14 של אפל למכשירי ה-iPhone תכלול את פריסת המולטי-טסקינג המוכרת מה-iPad – מה שנראה כאחד השינויים הגדולים שאפל מתכננת לגירסה הבאה של מערכת ההפעלה שלה, שאפל מכריזה עליה באופן מסורתי בכנס המפתחים השנתי שלה, המתקיים מדי שנה בחודש יוני.
בתמונה ובסרטון וידיאו שפרסם בטוויטר בן גסקין, שיש לו מוניטין של מדליף אמין, נראה מכשיר iPhone 11 Max , שמציג את האפליקציות הפועלות ברקע נתצורת רשת של, ולא זו לצד זו כפי שהן מוצגות כיום במכשירי iPhone.
בסרטון הווידיאו מוצג תפעול התכונה החדשה ב-iPhone 11 Max באמצעות החלקה מטה על המסך.
"זה לא זיוף ולא בדיחה", צייץ גסקין. "זה מחליף מולטי טסקינג בסגנון iPad (שנקרא מחליף גריד) על iPhone, שמופעל בהגדרות הפנימיות בגירסה מוקדמת של iOS 14". When you swipe the app down, screen goes darker and it shows the lock above it, it locks and unlocks as you swipe down. Don’t know exactly what it will do, but I guess this might pin the app on the multitasking screen pic.twitter.com/5BhpoWd0k3
— Ben Geskin (@BenGeskin) February 23, 2020
25/02/20 17:36
9.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סוני רחוקה בשנים האחרונות מצמרת יצרניות הטלפונים, אבל נראה שסמארטפון הדגל החדש שלה, Xperia 1 II, שעליו היא הכריזה אתמול (ב'), בהחלט הולך להשאיר את חותמו, לפחות בלב המבקרים, אם לא בכלל השוק. בדיוק כמו שעשה קודמו מהשנה שעברה, ה-Xperia 1.
המכשיר החדש יגיע עם מסך OLED בגודל 6.5 אינץ' ארוך במיוחד, עם יחס היבט של 20:9 וברזולוציית 4K. הוא ייהנה מהגנה בדמות זכוכית Gorilla Glass 6, והוא מכוון במיוחד לשימוש בצפייה לסרטים על פני מסך מלא, כולל תמיכה בטכנולוגיה הקניינית CinemaWide וטכנולוגיה למזעור טשטושים, שלפי החברה זהה למסכים שתומכים בקצב ריענון של 90 הרץ.
סוני השלימה את חוויית המדיה עם מערכת רמקולים קדמית המבוססת על דולבי אטמוס ועם טכנולוגיה שהיא מכנה Reality Audio, שמציעה קול היקפי ב-360 מעלות בעת שימוש באוזניות בחיבור 3.5 מ"מ. יש במכשיר גם מצבי משחק מיוחדים ואפילו תמיכה בבקר המשחקים DualShock 4 של קונסולת המשחקים PlayStation 4.
המעבד הוא Snapdragon 865 של קוואלקום, וזה אומר שהוא מגיע עם מודם 5G - מה שכבר לא צריך להפתיע כשזה נוגע לסמארטפונים חדשים. סוני תשיק את המכשיר עם 8/256 ג'יגה-בייט זיכרון והרחבה עם כרטיס microSD של עד 1 טרה-בייט, כשמערכת ההפעלה תהיה אנדרואיד 10, נקייה כמעט לחלוטין. הסוללה היא 4,000 מילי-אמפר לשעה, שתומכת בטעינה מהירה, ויש גם חיישן טבעות אצבע בצד המכשיר, ותמיכה בקישוריות WiFi 6 ובלוטות' 5.1.
הכי חשובות: המצלמות האחוריות
מה שהכי חשוב בטלפון הזה הוא המצלמות מאחור. אמנם, בשלושתן יש חיישנים בגודל של 12 מגה-פיקסל, אבל העדשות יוצרו בשיתוף פעולה עם זייס והן מציעות אורך מוקד שונה ומהירויות צמצם מגוונות, כדי להבטיח צילומים מדויקים לפי הצורך - מרחוק ועד קרוב.
בסוני מספרים שמערך הצילום פותח יחד עם המהנדסים שעומדים מאחורי סדרת המצלמות המקצועיות החדשה של החברה, Alpha 9. אחת היכולות שהחברה הוסיפה ב-Xperia החדש היא התמקדות אוטומטית בעין המצולם, בין אם הוא אדם או חיה, כדי להעמיד אותו במוקד המדויק של התמונה, וכל זאת תוך שמירה על מיקוד אוטומטי וחשיפה אוטומטית, על מנת לספק את תנאי הצילום הטובים ביותר. יכולת אחרת היא האפשרות לצלם תמונות ברצף מהיר במיוחד - בקצב של עד 20 תמונות לשנייה, מבלי לפגוע באיכות התמונות ובהגדרות שלהן. יש עוד מצבי מיקוד מיוחדים לצילום בזמן פעילות ועוד, ועל פניו זה נראה מרשים.
סוני טרם ציינה את מועד ההשקה והמחיר של ה-Xperia 1 II, אבל זול הוא לא יהיה.
25/02/20 10:55
7.81% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הפיננסים האמריקנית הוותיקה, אינטואיט, הסכימה לרכוש את קרדיט קארמה תמורת כ-7.1 מיליארד דולר במזומן ובמניות, כך הודיעו החברות אתמול (ב').
על העסקה המתגבשת דווח כבר בימים האחרונים, אך כעת היא אושרה. נודע כי בעקבות הרכישה, אינטואיט מתכוונת, לדבריה, להשתמש בנכסי קרדיט קארמה כדי ליצור עוזר פיננסי בהתאמה אישית דיגיטלית - פלטפורמה שמעניקה למשתמשים גישה למידע הכספי האישי שלהם, כמו הכנסות והיסטוריית אשראי, וכן מידע על מוצרים פיננסיים ועצות אחרות.
Intuit עומדת מאחורי שירות פינטק להגשות מס אונליין בארה"ב, TurboTax שמו, המשמש מיליוני אנשים. מלבד TurboTax, אינטואיט ידועה גם בשירותים QuickBooks שלה, המשמש עסקים, וב-Mint, פלטפורמת תקצוב מקוונת המציגה גם מוצרים פיננסיים לגולשים. בגדול, הפורטפוליו של אינטואיט כולל מוצרי תוכנה לניהול מסים ומערכות ניהול לעסקים קטנים ולעצמאים. בשנה שעברה פתחה החברה מרכז פיתוח טכנולוגי בישראל. עוד לפני כן, ב-2014, רכשה הענקית האמריקנית את הישראלית צ'ק ביותר ממיליארד שקלים. כיום מוערכת אינטואיט ב-77 מיליארד דולר.
קרדיט קארמה הינה חברת מימון אישי רב-לאומית אמריקנית, שנוסדה ב-2007. היא מוכרת בעיקר בזכות הפלטפורמה החינמית שלה, המאפשרת למשתמשים ניהול אשראי וניהול פיננסי, שבנוסף יודעת גם להכין חישובי מסים להגשות לרשויות, לסייע בפיקוח על מאגרי רכוש, ומספקת כלים לזיהוי ושגיאות בדו"חות אשראי, כמו גם גישה חופשית לדירוג האשראי ולהיסטוריית ההלוואות של הגולש.
כאמור, כל השירותים של קרדיט קארמה חינמיים לצרכנים, כשהשירות מתפרנס מפרסומות ממוקדות למוצרים פיננסיים. אלו מקזזות את עלויות המוצרים והשירותים החינמיים. קרדיט קארמה מרוויחה גם הכנסות ממלווים, שמשלמים לה כאשר הפלטפורמה ממליצה בהצלחה עליהם ללקוחות.
[caption id="attachment_311243" align="alignnone" width="600"] עוזר דיגיטלי. בקרוב גם מומחה בתחום הפיננסים? אילוסטרציה: BigStock[/caption]
"נפגיש בין צרכנים ומוסדות פיננסיים בדרכים חדשניות"
מנכ"ל אינטואיט, סאסן גודארזי, אמר בהודעה לתקשורת כי "יש הרבה חדשנות והשקעות בפינטק, אבל אנחנו לא רואים אף אחד, עם היכולות המשותפות שלנו, מקדם עוזר פיננסי בהתאמה אישית, שיעזור לצרכנים להשתלט על חייהם הכספיים".
הוא הוסיף ש-"אנו הולכים להפגיש בין צרכנים ומוסדות פיננסיים בדרכים חדשניות שמורידות עלויות עבור כל המעורבים, ומכשירות את מגרש המשחקים בעבור הצרכנים, ללא קשר למצבם הכלכלי. אנו מאמינים שנוכל לעורר טרנספורמציה בענף הכספים האישיים, ולהניע את הכלכלה".
איחוד הכוחות המתוכנן יכול לייצר יתרון בעבור שתי החברות מול הלקוחות, מכיוון שמנעד הנתונים הכספיים שאליהם יש לשני הגופים הפיננסיים גישה – יורחב מאוד.
העסקה לרכישת Credit Karma על ידי אינטואיט צפויה להיסגר במחצית השנייה של 2020, בכפוף לאישורים רגולטוריים. לאחר מכן, קרדיט קארמה תמשיך לפעול כישות עצמאית, והמנכ"ל שלה, קנת לין, יישאר בתפקידו.
לפי ה-CNN, אינטואיט הודיעה על העסקה במקביל לדיווחים על רווחים בשלושת החודשים שהסתיימו בינואר, כולל צמיחת בהכנסות של 13% בהשוואה לנתוני אשתקד. מניות החברה עלו בסביבות 2% לאחר סיום המסחר של יום האתמול.
25/02/20 13:59
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נאייקס, חברת פינטק המספקת פתרונות תשלום ללא מזומן לעסקים, מרחיבה את פעילותה ומקימה חטיבה חדשה, אשר תתמקד במתן פתרונות טכנולוגיים ושירותים לבתי עסק קמעונאיים. כחלק מהמהלך האסטרטגי, החברה מינתה את יוסי אביטל למנהל פעילות החטיבה בישראל. בתפקידו האחרון שימש אביטל כמנכ"ל החטיבה הקמעונאית ב-וריפון ישראל ולפני כן כסמנכ"ל המכירות בחברה. אביטל מביא איתו ניסיון של 15 שנה במכירות וניהול בשוק הקמעונאות הישראלי. בין הפרויקטים שהוביל ניתן למנות את הקמת מועדון הלקוחות של קבוצת פוקס ולאומי קארד - Dream Card - המונה מעל 1.8 מיליון חברי מועדון פעילים. יאיר נחמד, המנכ"ל והבעלים של Nayax, אמר לרגל המינוי: "אנו גאים לגייס לשורותינו את יוסי, דמות מובילה בשוק הקמעונאות בישראל. מטרתנו היא לתת לבתי עסק קמעונאיים, מכל גודל שהוא, פלטפורמה שלמה שנועדה ליצור צמיחה וייעול של העסק. החל ממסוף אחד שמקבל את כל אמצעי התשלום הקיימים בשוק ועד למערכות קופה מתקדמות ו-ERP וכלה בשירותי סליקה. מדובר במהפכה של ממש – ואין אדם שיותר מתאים להוביל אותה מאשר יוסי".
25/02/20 16:19
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בצירוף מקרים מוזר, מתברר שבמקביל לתקלה משובע שעבר, שבה נשלחה לבעלי מכשירי סמסונג הספרה 1 באמצעות אפליקציית 'מצא את הטלפון שלי', התרחשה גם פריצת מידע קטנה יחסית, שהשפיעה על כמה מאות משתמשים בלבד, כך לפי החברה.
הנפגעים מההפרה דיווחו שגילו במכשירם מידע שאינו שייך להם, אלא לאנשים זרים, לאחר שביצעו כניסה באמצעות סיסמה לאתר של החברה או לחנות האפליקציות שלה. בין הפרטים עליהם דווח ניתן היה למצוא מספרי טלפון, כתובות דואר אלקטרוני, כתובת לשליחה פיזית של דואר, הזמנות אחרות שבוצעו באמצעות החשבון, ואפילו את ארבע הספרות האחרונות של כרטיס האשראי שלהם.
סמסונג הודיעה, כאמור, שמדובר בתקלה שאירעה בגלל בעיה טכנית, ושהיא השפיעה על כמות קטנה של משתמשים. "ברגע שלמדנו עליה הסרנו את היכולת להיכנס לחנות או לאתר האינטרנט עד לתיקון הבעיה", מסרה החברה.
בנוסף היא הבהירה שאין קשר בין התקלה הזו לבין התקלה שגרמה להופעת הספרה 1, וציינה שוב, כפי שציינה בשבוע שעבר, כי מדובר בניסוי שביצעה וקצת השתבש.
25/02/20 12:14
4.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
האם החיזורים של זירוקס מתחילים לשאת פרי? אחרי חודשים שבהם דחתה את הצעות הרכישה שהגיעו ממנה, או התמהמהה בהגשת התשובה, הנהלת HP מאותתת שיש על מה לדבר. בשיחה עם כתבים לאחר פרסום התוצאות העסקיות שלה אמרו שני הבכירים ביותר בחברה כי זו מוכנה "לבחון" את ההצעה של זירוקס, אולם תחת תנאים מסוימים.
לדברי אנריקה לורנס, מנכ"ל HP, החברה "פונה לזירוקס לבחון האם יש קומבינציה כלשהי שיוצרת ערך לבעלי המניות של HP, ומותאמת לאסטרטגיה ולתכנית העסקית שלה". בשיחה שנערכה מאוחר יותר עם אנליסטים, לורנס ציין כי המגעים בין שתי החברות כבר החלו.
ההתעניינות של זירוקס ב-HP, שיש המגדירים אותה כ-"ניסיון להשתלטות עוינת", ארוכה ועיקשת. בתחילה, הצעת הרכישה עמדה על 27 מיליארד דולר, אולם לאחר תשובה שלילית מ-HP, בטענה שמדובר בהצעה שמשקפת שווי נמוך של החברה, זירוקס הקפיצה אותה ל-34 מיליארד. יש לציין ששווי השוק של HP עומד על פי שלושה מזה של זירוקס.
מנגד: צעד שנלחם בתכנית הרכישה של זירוקס
לצד זאת, הנהלת HP הודיעה על צעד שעלול להערים קשיים על מיזוג אפשרי עם זירוקס ואולי אף למנוע אותו: רכישה מחדש מהשנה הנוכחית ועד ל-2022 של מניות בשווי של 15 מיליארד דולר. מדובר ב-10 מיליארד דולר יותר מהתכנית שעליה היא הודיעה בסתיו האחרון.
התוצאות העסקיות של הרבעון הראשון של שנתה הכספית, ש-HP פרסמה אמש (ב'), לא היו טובות, אבל עקפו את תחזיות האנליסטים בסעיף ההכנסות. אלה עמדו על 14.62 מיליארד דולר, לאחר שירדו ב-0.6%, לעומת צפי אנליסטי של 14.63 מיליארד. ההוצאות רשמו ירידה של 0.22% ל-13.75 מיליארד. עם זאת, מספרית, הירידה בהכנסות (של 91 מיליון דולר) הייתה גדולה יותר מזו שנרשמה בהוצאות (של 31 מיליון), מה שהזיק לרווחיות: הרווח התפעולי קטן ב-6.6% ל 865 מיליון דולר וזה הנקי ירד ב-15.6% ל-675 מיליון. תרם לירידה ברווח הנקי זינוק של 52% בחבות המס הרבעונית. הרווח למנייה ירד בכ-10% ל-46 סנט - שני סנט פחות מתחזיות האנליסטים.
נכון לפרסום שעות אלה, לפני פתיחת יום המסחר בוול-סטריט, שער המנייה של HP יורד ביותר מ-2.5%.
25/02/20 12:54
4.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"יש כמה מגמות על טכנולוגיות, שמשפיעות על כל ארגון בכל מגזר תעשייתי. בין המגמות ניתן למנות את התפוצצות הנתונים - עברנו לספור אותם בזטה-בייטים. כבר לא יעיל להוסיף עוד שרת ועוד כוח עיבוד, אלא כדי להתמודד בצורה יעילה עם המצב הזה בעידן החדש, יש לשנות מהיסוד את הארכיטקטורה המחשובית", כך אמר ויקטור פנג, נשיא ומנכ"ל זיילינקס (Xilinx).
פנג היה דובר המפתח בכנס שערך היום (ג') הסניף הישראלי של החברה, בהפקת אנשים ומחשבים, באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות נציגים מלקוחות החברה ומשותפיה העסקיים.
"הפיכת העולם למקושר מחוללת שינוי בכל שדה ושדה", אמר פנג. "המשימה שלנו היא לבנות עולם מסתגל לשינויים ותבוני. כל ארגון, בכל מגזר, נדרש לגמישות וליכולת לעשות שינויים תוך כדי תנועה: אם זה מפעל, עליו להיות מפעל חכם, ואם זו עיר - להיות עיר חכמה. בנוסף, הקישוריות חובקת העולם צריכה להיות מאובטחת ובעלת חוסן סייבר".
לוגיקה מיתכנתת
"זיילינקס", ציין פנג, "המציאה ב-1985 את קטגוריית הלוגיקה המיתכנתת המצליחה ביותר, ומאז היא מובילה את התחום הזה בעולם". הוא הסביר כי "העלות הגדלה של תכנוני ASIC לצד העלות הפוחתת והשיפור בביצועים של רכיבי FPGA (רכיבים הניתנים לתכנות) מאפשרות לטכנולוגיה, שפותחה במקור כטכנולוגיית פיתוח, להיות טכנולוגיית ייצור גמישה ויעילה. כך, בשנים האחרונות נכנסנו לטכנולוגיות חדשות ופיתחנו פתרונות חדשים, המבוססים על תפיסת המערכת על שבב. מדובר במערך של מודולים אנלוגיים ודיגיטליים מסביב לליבה המיתכנתת, שמאפשרים לממש פונקציות רבות ושונות מאוד בפלטפורמה אחידה".
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין.
לדבריו, "זיילינקס מתמקדת בתחום שהגדרנו ככל מוצרי הסמיקונדקטור הניתנים לתכנות (All programmable semiconductor products), שבמסגרתו היא מציעה מגוון פתרונות לשווקי יעד שונים. במרכזם נמצא רכיב מיתכנת ומודולי עזר מסביבו מאפשרים לממש מערכות בתחומים כמו מחשוב ענן, תקשורת דור 5 ומערכות משובצות".
הוא סיים באמרו כי "יש לנו קרן השקעות, שבמסגרתה השקענו בשלוש השנים האחרונות 125 מיליון דולר ב-30 חברות סטארט-אפ, ביניהן פליופס ו-DeepAI הישראליות. נמשיך להשקיע בסניף הישראלי שלנו".
[caption id="attachment_311255" align="alignnone" width="600"] קירק סבן, סגן נשיא למוצרים ופלטפורמות בזיילינקס. צילום: ניב קנטור[/caption]
"האסטרטגיה: דטה סנטר תחילה והאצת שווקי הליבה"
קירק סבן, סגן נשיא למוצרים ופלטפורמות בזיילינקס, דיבר על מסע הצמיחה של החברה, שנמשך כבר עשור. "אנחנו מובילים כבר שלושה דורות של שבבים. בשבבים בגודל 28 ננו-מטר, נתח השוק שלנו עמד על יותר מ-65%, בשבבים בגודל 20 ננו-מטר הוא עמד על יותר מ-70%, ובשווקי ה-14 וה-16 ננו-מטר הוא צמח ל-80%. אני מעריך שדבר דומה יקרה לנו בעידן החדש, של ה-7 ננו-מטר", אמר.
סכן ציין כי "האסטרטגיה שלנו נשענת על שתי רגליים: האחת היא דטה סנטר תחילה, כדי לענות לגידול האקספוננציאלי בנתונים, כשרובם הם בלתי מובנים ודורשים עוד כוח מחשוב ועיבוד. המוצרים שלנו עונים לצורך בארכיטקטורה דינמית ומשתנה, במסגרת השיבושים שהדטה סנטר חווה. הרגל השנייה היא האצת שווקי הליבה: תעופה, שידור, רכב, צרכני, תעשייתי, בריאות, מדעים, בדיקות ואמולציות, תקשורת קווית ואלחוטית".
בהמשך הוא אמר כי "לא רק שוק החומרה עובר שינוי, כך גם תחום התוכנה. לכן, הכנסנו לפלטפורמה האחודה שלנו, VITIS, רכיבי בינה מלאכותית".
[caption id="attachment_311256" align="alignnone" width="600"] שמוליק פרייל, מנהל הפעילות של זיילינקס ישראל. צילום: ניב קנטור[/caption]
דובר נוסף בכנס היה שמוליק פרייל, מנהל הפעילות של זיילינקס ישראל. הוא אמר כי "אנחנו מתמקדים בשיווק ומכירות באופן ישיר ובאמצעות אבנט. על לקוחותינו נמנים ECI והסטארט-אפ הישראלי להגנת הסייבר בעולם התחבורה החכמה גארדקנוקס. חווינו גידול בשנה החולפת ואני מעריך שהמגמה תימשך השנה".
25/02/20 14:28
4.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בינה מלאכותית ולימוד מכונה נותנים היום מענה לענפי תעשייה שונים ומגוונים. אחד מהם הוא ענף המטרולוגיה (Metrology) - העוסק בתהליכי מדידה ובדיקות של שבבים - תהליכים העומדים, כידוע, בבסיסם של מותגים כמו נטפליקס, אמזון ואינטל, או מוצרים כמו המכונית האוטונומית, מטוסים, שעונים, משחקי מחשב, טלפונים נייחים או ניידים, ועוד.
ענף המטרולוגיה מוצא היום בבינה המלאכותית מענה לאתגר שמלווה אותו כבר 40 שנה, והוא בידוד הטעות שמכשיר המדידה עצמו מכניס לתהליך. עד היום, ההתמודדות עם האתגר התמקדה בצמצום העיוותים והטעויות הנובעים ממגבלות של המערכות האופטו-מכאניות, דרך שיפור החומרה, יצירת דרכי בקרה טובות יותר, או כיול של כלי המדידה. אולם נדמה כי התעשייה הגיעה לקצה גבול יכולת הייצור, יש שאומרים – לגבולות הפיזיקה היישומית - וכל אנגסטרום בודד של שיפור בביצועים מגולם בעלות של עשרות, אם לא מאות, מיליוני דולרים.
בד בבד, היצרנים שואפים היום, יותר מתמיד, לדיוק אבסולוטי בתהליכי המדידה. על רקע זה, בינה מלאכותית ולימוד מכונה מספקים ערוץ חדש ויצירתי להתמודדות עם האתגר. אנשי המו"פ המובילים בתחום מניחים כי אם ילמדו את הדפוס הקבוע של השגיאות שהמערכת האופטית מכניסה מרגע שהיא מופעלת – ניתן יהיה לבטל אותן.
אך דבר ראשון, כך הבינו, יש להשקיע בבניית בסיס נתונים גדול, שיהווה כר למידה מקיף עבור האלגוריתם עליו מבוסס מנוע ה-AI. המנגנון החכם חייב לאסוף נתונים וללמוד אותם, בזמן שהמכונה עובדת. כך לומד המנוע את קו הייצור באמצעות ביצוע מדידות מקיפות של פרוסות הסיליקון הראשונות. הוא לומד את המכונה עצמה, ואת האינטראקציה שלה עם פרוסות הסיליקון השונות.
[caption id="attachment_311271" align="alignnone" width="600"] מטרולוגיה. תורת המדידה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
עשרות אלפי נקודות מדידה שונות במשך שעה אחת
קצב הלמידה של מנוע ה-AI הוא פנומנלי, למעשה הוא דוגם עשרות אלפי נקודות מדידה שונות במשך שעה אחת, כך שתוך מספר שעות ניתן לבנות מרכז נתונים אשר מאפשר למנוע להתחיל לעבוד, ומשם הוא רק הולך ומשתפר.
המנוע לומד את השגיאות שמכניסה המכונה, אפילו מבלי להבין את מהותן. הוא לומד את הדפוס שלהן ובאמצעות אלגוריתמים חזקים מצליח לבודד את הטעות מן המדידה עצמה. כך, ניתן כבר היום לצמצם את הטעות לרמה של אנגסטרומים בודדים, ולהתקרב לאידיאל של אפס טעויות.
ומה צופן לנו העתיד? אם היום עובדים בתעשייה על מנועי AI אשר לומדים דפוסי התנהגות של מכונה אחת, הרי שבשלב הבא נשאף לכך שהאלגוריתמים יחשפו למכונות נוספות וילמדו טעויות מסוגים מגוונים. ככל שילמדו יותר מכונות ויחשפו לשינויים רבים יותר בחומרה, ברכיבים המתחלפים וכדומה - כך תשתפר עמידותם ועוצמתם.
בעתיד הרחוק יותר המנועים יכילו אלגוריתמים מבוססי רשתות נוירוניות של למידה עמוקה. בד בבד, טכנולוגית לימוד מכונה תשולב בכל הרבדים של המכונה – כיול, עיבוד תמונה, המוח של המכונה ועוד.
הכותב הוא דירקטור הנדסה וסמנכ"ל פיתוח בחטיבת OVL ב-+KLA