The headlines that made most buzz on this page
05/01/21 11:34
20% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוספוט (Microsoft) מתכננת שינוי חזותי סוחף למערכת Windows שלה, שהמוטו שלו הוא: "Windows חוזרת". בתיאור משרה שפרסמה החברה למשרת הנדסת תוכנה שהיא מחפשת לצוות חוויית משתמש לליבת Windows היא כתבה: "בצוות זה, תעבוד עם הפלטפורמה המרכזית שלנו, עם Surface ועם שותפי OEM כדי לתכנן ולספק השבת נעורים חזותית סוחפת של חוויות Windows כדי לאותת ללקוחותינו ש-Windows חוזרת, ולהבטיח ש-Windows תיחשב לחוויית מערכת ההפעלה הטובה ביותר ללקוחות".
לאחר שבסוף השבוע גילו כמה מעריצי Windows את המשרה הפנויה – הסירה החברה את המשפט "השבת נעורים חזותית סוחפת", אבל לפי הערכות – הכוונה ברורה: במשך שנים מיקרוסופט מבטיחה שיפוץ חזותי למערכת ההפעלה שלה, וכעת השמועות הן כי היא מתכננת שינויים גדולים בממשק המשתמש, שיוצגו בהמשך השנה.
לפי הדיווחים, מיקרוסופט מתכננת שינויים גדולים בתפריט Start, במנהל הקבצים (File Explorer) ולשלב יישומים ב-Windows 10 בצורה חדשנית, כדי להפוך את ממשק המשתמש עקבי. כמה מן השינויים יכללו גם עדכונים לפסי הגלילה, לכפתורים ולפקדים במערכת ההפעלה וביישומים המופעלים בה.
לפי הדיווחים, החברה גם עובדת על שיפור חוויית המשתמש במצב טאבלט, בייחוד התפקוד של קו מוצרי ה-Surface שלה במעבר בין מצבי עבודה עכבר/משטח עקיבה/מסך מגע.
בחודש מרס האחרון הודיעה מיקרוסופט כי חצתה את קו מיליארד המשתמשים ב-Windows ברחבי העולם. החברה חגגה את נקודת הציון בסרטון שפורסם באינסטגרם על ידי פאנוס פאניי, מנהל Windows והתקנים בחברה, שבו מוצגים רמזים לתכונות חדשות ושינויים במערכת ההפעלה. View this post on Instagram
A post shared by Panos Panay (@panospanay) בשנים האחרונות מיקרוסופט מצהירה ואף עובדת על שיפור חוויית המשתמש של מערכת ההפעלה, וסביר כי השינויים האלה ישולבו בגירסת Windows 10X, בייחוד לאור הקפיצה הגדולה בשימוש ב-Windows בעקבות המגיפה.
05/01/21 15:35
7.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
5G ל-כו-ל-ם: קוואלקום (Qualcomm) הכריזה באופן רשמי, אחרי חשיפה ראשונה ב-IFA 2020, על מעבד חדש, שאמור להביא את בשורת החיבור לדור הסלולרי החמישי גם למכשירי שוק הכניסה.
החברה הכריזה על Snapdragon 480 5G, שהוא הראשון במעבדי סידרת ה-400 של החברה שמציע את האפשרות הזאת, וזו הסידרה שאותה קוואלקום מייעדת למכשירים שיצרניות רוצות לתמחר במחירים נמוכים ממש.
כמו רוב המעבדים החדשים שהשיקה קוואלקום בשנה האחרונה, המודם הוא כבר חלק מהמעבד, ובמקרה הזה מדובר ב-Snapdragon X51, שמציע תמיכה ברשתות mmWave ו-sub-6 כאחת.
מעבר לשילוב של מודם 5G, בקוואלקום טוענים שהוא מביא שיפור משמעותי בביצועים לעומת המעבד שהוא מחליף, Snapdragon 460 – עם עד 100% במונחים של הליבות הראשיות והשבב הגרפי, ועד 70% בביצועי הבינה המלאכותית.
עוד דבר חדש עבור הסידרה הוא תמיכה בטכנולוגיית הטעינה המהירה המשודרגת Quick Charge 4 Plus וכן תמיכה בחיבור לפאנלים שמציעים קצב רענון של 120 הרץ ומעלה.
05/01/21 15:48
7.5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
VMware תובעת את רג'יב רמסוואמי, לשעבר מנהל התפעול שלה, לאחר שעזב אותה ועבר לשמש כמנכ"ל יריבתה, נוטניקס. ענקית הווירטואליזציה מאשימה את רמסוואמי ב-"הפרות חוקיות מהותיות ומתמשכות" של החוזה שלו מולה.
רמסוואמי מונה למנכ"ל ונשיא נוטניקס בחודש שעבר. הוא פעיל בענף הווירטואליזציה מזה יותר משלושה עשורים, ובארבע השנים האחרונות שימש כמנהל התפעול הראשי של VMware, שם הוא היה אחראי על מוצרי ושירותי הענן בחברה, כמו גם על כמה מהרכישות הבולטות שהיא ביצעה. הוא החליף בתפקידו החדש את דיראג' פאנדי, המנכ"ל והמייסד המשותף של נוטניקס.
ענקית הווירטואליזציה הגישה את התביעה בבית המשפט העליון של מדינת קליפורניה. לטענתה, "רמסוואמי נכשל בכיבוד חובותיו החוזיות, וביצע הפרות מהותיות ומתמשכות של החוזה עימו. למשך חודשיים לפחות לפני שהתפטר מהחברה, במקביל למילוי תפקידו, שבמסגרתו הוא עבד עם הנהלתה על עיצוב החזון והאסטרטגיה שלה – הוא נפגש בחשאי עם פאנדי, עם סמנכ"ל הכספים של נוטניקס וכנראה עם כל הדירקטוריון שלה, בטרם סוכם על תפקידו כמנכ"ל. הוא הצטרף לנוטניקס רק יומיים לאחר שעזב את VMware".
עוד נטען בתביעה כי "רמסוואמי פעל משך תקופה ארוכה וברורה תוך ניגוד אינטרסים והפגין בכך שיקול דעת גרוע. היה עליו לחשוף את ניגוד האינטרסים הזה בפני VMware, כדי שהחברה תוכל לנקוט בצעדים כדי להגן על עצמה. אלא שהוא לא הודיע ל- VMware, ובכך שלל מהחברה את היכולת לעשות זאת".
VMware טענה כי היא "ניסתה לפתור את הבעיה עם רמסוואמי מבלי להגיש נגדו תביעה, אך נוטניקס והמנכ"ל החדש שלה לא נרתמו לכך בצורה מספקת. VMware היא לא חברה שנוטה לבלות זמן רב בהתדיינויות משפטיות. החברה מצפה מכל העובדים שלה לכבד את מחויבותם כלפיה".
"התביעה הוגשה כדי לפגוע בעסקי נוטניקס"
נוטניקס הגיבה במהירות לתביעה של VMware נגד המנכ"ל החדש שלה ומסרה כי זו "הוגשה כדי לפגוע בעסקינו. תגובתה של VMware אינה אלא ניסיון מופרך לפגוע במתחרה שלה. בכוונתנו להגן נמרצות על עניין זה בבית המשפט".
לדברי החברה, "מאכזב לראות את הנהלת VMware תובעת את רמסוואמי רק כי הוא בחר לנצל הזדמנות להיות מנכ"ל של חברה ציבורית. התביעה מבקשת להפוך את הראיונות (של מועמדים ל… – י"ה) משרה חדשה לפסולים. אנחנו רואים בפעולה המוטעית של VMware תגובה לאובדן חבר מוערך ומכובד מאוד בצוות ההנהגה שלה".
עוד ציינו בנוטניקס כי "רמסוואמי הבטיח ל- VMware כי הוא מתחייב שלא לקחת או לעשות שימוש לרעה במידע חסוי, וזאת בנוסף להסכמתו להגביל את פעילותו בחברה החדשה, באופן שלא יפר את הנורמות לביצוע פעילות תחרותית בלתי חוקית".
על פי נוטניקס, "דרישת VMware שלפיה לא נסכים להעסיק מועמדים ממנה מנוגדת לחוקים הפדרליים בתחום ההגבלים העסקיים".
05/01/21 10:31
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המגיפה העולמית חשפה פערים באבטחת הרשת, שאיש לא יכול היה לצפות. רשתות ביתיות לא מאובטחות, שימוש במכשירים פרטיים (BYOD), ואיים תפעוליים – הפכו איומים, שהיו גלויים ברשתות הארגוניות, לנסתרים ברשתות הביתיות. פושעי הסייבר ניצלו את משטח התקיפה המורחב הזה כדי לפצוח בשלל מתקפות – פישינג, וישינג (דיוג טלפוני) וכופרה. בסקר שנערך באחרונה בקרב 1,000 מנמ"רים ומנהלי אבטחת מידע, העידו 71% מהם באזור EMEA, כולל בישראל, כי בשל המגיפה, הרשת ומערך האבטחה הארגוני שלהם אותגרו לאור הדרישות העסקיות הנוספות. למרות זאת, קובעים חוקרי ג'וניפר (Juniper Networks) כי השנה צפוי מחסור בתקציבי אבטחת המידע.
כבר כמה שנים שההשקעות והתקציבים של יחידות אבטחת המידע נשארים קבועים. "ב-2020 ראינו שינוי", כתבו החוקרים. "היה צריך להקדים את ההשקעה לתמיכה בעבודה מרחוק ובמעבר מהיר לשירותי ענן, בשל המגיפה. השנה ייתכן צמצום בהשקעות באבטחה וצורך מוגבר להפגין ערך מהיר מהשקעות אבטחה קודמות".
בכירי ה-IT אמרו בסקר כי המגיפה יכולה להגביל את ההוצאות העתידיות המתוכננות של ארגונם לאבטחת רשת. לכן, ממליצים חוקרי ג'וניפר, "צוותי האבטחה צריכים לחשוב אחרת ולמנף את הפתרונות הקיימים בצורה יעילה יותר, או להתמקד בשינויים, כמו חיבור לשירות DNS מאובטח". הם סיכמו: "יש סיכוי גבוה לגידול בפריצות, בשל תעדוף של ארגונים את אספקת הנתונים על פני שמירת המידע והגבלת הגישה לנתונים. בשילוב דור 5, המאפשר למתקפות להתרחש במהירות ובדיסקרטיות רבה יותר – השנה נסבול מגידול בגניבת הנתונים".
לאחר האירועים המשבשים ב-2020 – 2021 מאתגרת ומרתקת בסייבר
ד"ר אורן איתן, מנכ"ל אודיקס (Odix), ולשעבר מפקד יחידת מצו"ב, אמר כי "2021 תהיה מאתגרת ומרתקת בסייבר, מפני שהיא מגיעה אחרי רצף אירועים משבשים שקרו ב-2020. זו הייתה השנה המטלטלת ביותר בדיגיטל מאז היסטריית 'באג אלפיים'. יותר משהקורונה הציפה דברים חדשים, היא האיצה מגמות קיימות באופן רדיקלי: העבודה מהבית, המעבר לענן והתלות בערוצים דיגיטליים ובאבטחתם. המגמות הללו הגדילו משמעותית את משטחי התקיפה".
לדבריו, "השנה העולם העסקי ישתנה לבלי היכר. המתקפות האחרונות שנחשפו, בשירביט, עמיטל ובתע"א – הן רק קצה הקרחון. להערכתי ישנן מתקפות רבות ואף חמורות מהן שכבר יצאו לדרך, וממש ברגעים אלה אורבות בתוך מערכות המידע של הקורבנות, ורק ממתינות לשעת הכושר כדי להרים את הראש ולממש את פוטנציאל הנזק שלהן. פושעי הסייבר לא מגלים כל סולידריות לקורונה אלא להיפך – מנצלים אותה באופן הציני ביותר".
ד"ר איתן סיכם באומרו כי "השנה נראה הרבה יזמויות והתארגנויות גדולות של חברות אבטחה והגנת סייבר עם גופים שונים, מסחריים וממשלתיים, במטרה להרכיב קואליציות חזקות שישתפו מידע ושיטות פעולה, כדי לסייע בהגנה מפני פושעי הסייבר בעידן החדש ושיטות התקיפה המתוחכמות שלהם. זירת הסייבר מתוארת כמרדף של חתול ועכבר. בעקבות ההשתכללות מתקפות הסייבר והגידול בתחכום של התוקפים בקורונה, הייתי מתאר את זירת הסייבר כמרדף של נמרים וחולדות".
יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי. צילום: קרן מזור
לדברי יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי (Claroty), "השנה נראה יותר מתקפות סייבר במרחב התעשייתי, במיוחד בתעשיות מדעי החיים והפרמצבטיקה, המזון והמשקאות, ובתשתיות הקריטיות. עקב הצורך להגדיל את הפרודוקטיביות וההכנסות ולהישאר תחרותי, חברות אלו יעברו דיגיטציה ויחברו את רשתות הטכנולוגיה התפעולית (OT) שלהן למערך ה-IT הארגוני, והן ייחשפו לאיומי סייבר חדשים".
ורדי ציין כי "במרחב התעשייתי, ארגונים שהקימו חיבורים מאובטחים בין רשתות OT ל-IT, ואיפשרו לעצמם גישה מרחוק ל-OT, יחוו את המעבר החלק ביותר. הקורונה יצרה פוטנציאל שוק אדיר לפתרונות גישה מאובטחת מרחוק, והוא ימשיך לצמוח השנה".
לחלק א' בסדרה
לחלק ב' בסדרה
05/01/21 11:20
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אין ספק שווירוס הקורונה שיבש המון תכניות. חברות שלא השכילו להתאים את עצמן קרסו, עסקים גדולים שעבדו עם חנויות פיזית היו צריכים לבצע התאמות, וחברות שהיו בדיגיטל הגדילו את העוצמה בדיגיטל. ומיקרוסופט – עזרה להם בכך.
הקורונה הכריחה את כל בעלי החברות, בעולם כולו, לבצע התאמות. גיל דורון, מנהל מחלקת WEB בחברת התוכנה אלעד, עוזר לעסקים וחברות לבצע את המעבר לדיגיטל: "הקורונה הכריחה את בעלי העסקים לקבל על עצמם מציאות חדשה", הסביר גיל. "חברות שלא התאימו עצמן לתנאים החדשים, נפגעו בצורה משמעותית. הכלים של אופיס 365 של מיקרוסופט מאפשרים כיום לעובדים לעבוד מרחוק באותה יעילות שהייתה להם במשרד, ולפעמים אף יותר ממנה, מה שבעבר לא היה אפשרי".
הקורונה שינתה את סביבת העבודה המודרנית. צילום אילוסטרציה: BigStock
שיפור ואוטומציה של תהליכים קיימים בחברה
עם Power Automate בשילוב PowerApps, ניתן להגדיר תהליכים קבועים בחברה, כמו תהליכי גיוס או סיום תעסוקה של עובד, טפסים דיגיטליים, הזמנות, אישורי רכש ועוד. הכל בעזרת סט פעולות פשוט. החל מפעולות יומיות, כגון פתיחת משתמש והקמת תיבת אימייל, ועד לפעולות מורכבות יותר כמו אישורי תכנית עבודה שנתיים או חתימה דיגיטלית על טופס הסכם סודיות. גם תהליך ראיון העבודה הפך דיגיטל-פרנדלי וניתן לבצע אותו דרך Teams, Forms ותוכנות נוספות.
ניטור וייעול מערכות קיימות
באמצעות Power BI ובלחיצת כפתור אחת ניתן לדעת את מצב המכירות, התפוקה, תקציב השיווק ועוד. ויותר מזה, באמצעות כלים חכמים ניתן גם לבצע פעולות המשפרות את היעילות של אי אלו פרמטרים קריטיים. אינטליגנציה מלאכותית של Power BI, בשילוב אנליסטים מהשורה הראשונה, יעזרו לכם לקבל את ההחלטה המתאימה לאותו הזמן. ניתן לקבל אותה גם כהודעת נוטיפיקציה או מייל עם שאילתת "מה תרצה לעשות?" ולהגדיר פרמטרים מסוימים, כמו אחוזי המרה, שיופיעו כהתראות לצורך בקרה, מבלי להיכנס למערכת עצמה. כך תוכלו לראות מה שחשוב לכם בדיוק בזמן, או לשקף לעובדים בארגון על מצבם. אין ספק שמדובר בכלי יעיל וחזק מאוד לארגון.
תו סגול בלחיצה אחת
חברות רבות היום נדרשות לעמוד בתו הסגול בשביל להמשיך לפעול ולאפשר לעובדים להגיע למשרדים. ישנם ארגונים בהם הגעת העובדים היא קריטית, לצורך תחזוק שרתים או מערכות אחרות הנמצאות רק במקום העבודה.
באמצעות Microsoft PowerApps, שהינו כלי Rapid Application Development או RAD בקיצור, ניתן ליצור בקלות אפליקציית תו סגול המותאמת אישית וכוללת מדדי חום, רשימה שמית של כל העובדים, המחולקת לעובדים בארגון ובבית (לפי העברת הכרטיס) ועוד.
"Power Apps הוא אחד הכלים הכי חזקים לפיתוח לפלטפורמות low-code/no-code", ציין גיל. בהמשך ניתן יהיה להוסיף צ'קבוקס של "התחסנו" או "לא התחסנו" פר עובד, כדי לא לסכן את העובדים והארגון, במקרה של חשיפה לנגיף.
אחד בשביל כולם וכולם בשביל הצוות
אין ספק שהאתגר הכי גדול בעבודת צוות מרחוק, הוא עבודת הצוות. זה לא אותו דבר כאשר ראש צוות לא יושב במרחק שלושה כסאות ממך, שאתה יכול פשוט לקרוא לו או ללכת אליו. Microsoft Teams בשילוב Microsoft Planner, ומערכת ניהול ידע הם כל מה שהצוות שלכם צריך. אם חשבתם שאתם מכירים שיחות וידיאו רגילות, אז טימז לוקח אותן לשלב הבא, בשילוב, Planner שהוא מנהל המשימות, ניתן להקים פרויקט, לפתח אותו, לדבג אותו וגם להשיק אותו, הכל מתוך פלטפורמה אחת. שיתוף קבצים, שיתוף תיקיות, אינטגרציה עם Microsoft OneDrive, Jira ו-Git. כל האפליקציות מוצפנת ומאובטחות גם בטלפון. יישום עבודת צוות וניהול פרויקטים, כאשר כל אחד במקום אחר, מעולם לא היה פשוט יותר.
שדרגו את יכולות הארגון שלכם
נראה שאופיס 365 בשילוב כלי ה-Power platform שהם Power BI, Power Automate, ו-PowerApps הם ה"מנצחים" הגדולים של הקורונה.
גיל מסכם: "גם אחרי החיסון. כאשר כל השירותים מתקיימים בענן ובפלטפורמות שלא דורשות בכלל כח עיבוד, ולפעמים קוד, הארגונים מגלים את הכח הטמון באופיס 365".
אלעד מערכות תוכנה היא Microsoft Gold Partner, ופועלת להטמיע ולשפר את יכולות פלטפורמת אופיס 365 בארגונכם כבר היום. לחצו כאן כדי לקבוע שיחה עם המומחים שלנו.
לפרטים: info@elad.co.il
05/01/21 12:47
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יותר מ-200 עובדי גוגל הקימו איגוד עובדים קטן, וזאת לראשונה בתולדותיה. הגוגלרים המאוגדים הודיעו על הקמת איגוד עובדי אלפבית (Alphabet Workers Union), בתמיכת אחד מאיגודי העובדים הגדולים במדינה – איגוד עובדי התקשורת באמריקה, ה-CWA.
המתאגדים הכריזו את הבשורה לראשונה במאמר דעה שפורסם בניו יורק טיימס אתמול (ב'), ושנכתב על ידי פארול קול וצ'יווי שו, שהם, בהתאמה, יו"רית ההנהלה וסגן יו"ר איגוד עובדי אלפבית.
צ'יווי שו, סגן יו"ר, ופארול קול, יו"רית ההנהלה באיגוד עובדי אלפבית. צילום מסך מאתר האיגוד
לפי הודעת המתאגדים, כל עובדי חברות הבת של אלפבית, כולל קבלנים, יהיו זכאים לחברות באיגוד החדש, ללא קשר לתפקידם או סיווגם. ראשי האיגוד אמרו כי המהלך נועד להבטיח שעובדים יעבדו בשכר הוגן, ללא חשש מהתעללות, ניצול מיני, נקמה או אפליה. ואולם, בליבת המאבקים של העובדים מייסדי האיגוד מול מעסיקתם העצמתית נמצאים עניינים שהם פחות ארציים ויותר עקרוניים-מוסריים, כך ניתן היה ללמוד ממאבקים ממושכים שלהם מול גוגל בשנים ובחודשים האחרונים.
כך למשל העובדים מחו נגד גוגל על שיתוף הפעולה עם הפנטגון לאספקת רחפנים מבוססי בינה מלאכותית לצבא ארצות הברית, אשר כונה "פרויקט Maven" ושבוטל ביוני 2018 אחרי מחאת עובדים בעניינו; וכן "פרויקט שפירית", שעסק בפיתוח מנוע חיפוש סיני מצונזר, ושגם נגדו התקוממו עובדים והחתימו עצומת התנגדות, עד שהחברה הכריזה בשלהי 2018 על הפסקתו.
שו, שהוא מהנדס במטה גוגל בקליפורניה וכעת גם סגן יו"ר מועצת האיגוד, אמר לטיימס כי האיחוד נחוץ כדי להפעיל לחץ על ההנהלה על מנת שהעובדים יוכלו לאלץ את החברה לערוך שינויים בנושאים הקשורים למקום העבודה. "המטרות שלנו חורגות משאלות מקום העבודה של 'האם אנשים מקבלים שכר מספיק?' הנושאים שלנו הם רחבים הרבה יותר", אמר. "הגיע הזמן שבו איחוד הוא המענה לבעיות אלה", הבהיר.
עובדי גוגל שלוקחים חלק באיגוד עובדי אלפבית בפגישת זום. צילום: איגוד עובדי אלפבית
מתעקשים על קיום המוטו הישן 'אל תהיה רשע'
"המוטו של החברה שלנו היה בעבר 'אל תהיו מרושעים' (don't be evil). כוח עבודה מאורגן יעזור לנו לעמוד בסטנדרט הזה", כתב האיגוד באתר האינטרנט שלו, באמירה שלמעשה מבהירה כי אכן מדובר על כוונות מוסריות ולאו דווקא לכוונות קלאסיות של איגודי עובדים, הקשורות לרוב בעיקר למשכורות ולתנאי עבודה.
נזכיר כי בדצמבר האחרון, הגישה המועצה הארצית ליחסי עבודה של ארה"ב, ה-NLRB, תביעה כנגד גוגל, ובה האשימה את ענקית הטכנולוגיה בריגול אחרי עובדים אקטיביסטים שלה לשעבר, בהשגחה מפורזת עליהם, בתשאול, גערות ובהרתעתם מלהתאגד בארגון עובדים, כמו גם בנקמנות. התביעה הגיעה לאחר תלונה של העובדים שנפגעו לטענתם, ושאף פוטרו על ידי גוגל. עובדים לשעבר אלו פנו אל ה-NLRB, והמועצה ניהלה חקירה שנמשכה כשנה אודות המאורעות שקדמו לפיטורים שביצעה גוגל. ה-CWA, שכעת סייע להקמת האיגוד, הוא שעזר לעובדים בהגשת תלונתם.
העובדים האקטיביסטים שבהם מדובר היו ממובילי מחאה כנגד מדיניות החברה ומי שניסו לארגן את עמיתיהם לאיגוד עובדים. ההתנכלות להם, לטענתם, החלה אחרי שמאות גוגלרים הפגינו ומחו בפנים החברה ובפומבי נגד עבודתה של גוגל בשיתוף עם רשויות המכס והגנת הגבול האמריקניות (US Customs and Border Protection); עוד מחו העובדים בצעדת ענק, שכונתה Google Walkout והתקיימה בשנת 2018, על הטיפול של החברה בטענות להטרדה מינית שביצעו בכירים בחברה ושהושתקו, לטענתם. בעיקר עקב פרשיית אנדי רובין.
דרישה בולטת: חופש לסרב לפרויקטים שאינם תואמים את ערכי העובד
"כל ההיבטים בעבודה שלנו צריכים להיות שקופים, כולל החופש לסרב לעבוד בפרויקטים שאינם תואמים את הערכים שלנו. עלינו לדעת מהי ההשפעה של עבודתנו, בין אם זה על עובדי אלפבית, על הקהילות שלנו או על העולם", ציינו מקימי האיגוד והוסיפו כי עד כה 226 עובדים חתמו על כרטיסי איגוד מול ה-CWA.
"זה היסטורי – ההתאגדות הראשונה בחברת טכנולוגיה מרכזית בעבור כל עובדי הטכנולוגיה", אמר דילן בייקר, מהנדס תוכנה בגוגל ומהמתאגדים הראשונים. "נבחר נציגים, נקבל החלטות באופן דמוקרטי, נשלם דמי אגרה ונעסיק מארגנים מיומנים שיבטיחו שכל העובדים בגוגל ידעו שהם יכולים לעבוד איתנו אם הם רוצים לראות את החברה שלהם משקפת את הערכים שלהם", הוסיף בייקר.
בתגובה מטעם ענקית החיפוש, עליה חתומה מנהלת משאבי אנוש שלה, קארה סילברשטיין, נכתב כי גוגל "עבדה תמיד קשה כדי ליצור מקום עבודה תומך ומתגמל" בעבור עובדיה. "כמובן שהעובדים שלנו הגנו על זכויות העבודה שאנו תומכים בהן", ציינה, "אבל כמו שתמיד עשינו, נמשיך תקשר ישירות עם כל העובדים שלנו".
05/01/21 13:20
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, הודיעה כי חתמה על הסכם עם פרקונה (Percona) לשמש כשותפתה הראשית בישראל. Percona היא חברת תוכנה ושירותים מארה"ב בתחום מסדי נתונים בקוד פתוח, ובהם MySQL, MongoDB, MariaDB ו-PostgreSQL.
פרקונה מספקת תמיכה במסדי נתונים בקוד פתוח, שירותים מנוהלים, שירותים מקצועיים ותוכנה. החברה מציעה גירסאות משלה למסדי הנתונים הפופולריים ביותר בשוק בקוד פתוח, כולל Percona Server for MySQL ו-Percona Server for MongoDB. זאת, נוסף על אספקת תוכנה וכלים בקוד פתוח, המסייעים ליצור ולנטר ארכיטקטורת מסד נתונים מיטבית העונה לצורכי הלקוח.
פרקונה משתפת פעולה עם AWS עם גוגל (Google) ועם Azure של מיקרוסופט (Microsoft) כדי לספק את סביבות מסדי הנתונים המיטביות ללקוחות הרוצים לעבור לענן, לצד תמיכה לפי גישת אמנת שירות, וכן מציעה ייעוץ, שירותים מנוהלים ופתרונות תוכנה.
פרקונה מסייעת לחברות למקסם את ביצועי היישומים, תוך ROI גבוה והשגת רמות גבוהות של ביצועים, ללא קשר לארכיטקטורה שלפיה בנוי מסד הנתונים ובין אם הוא באתר הלקוח או בענן.
שירות התמיכה החברה מספק תמיכה מקיפה עם זמן תגובה של 30 דקות בלבד. השירות מספק ניטור ותמיכה פרואקטיביים במסדי הנתונים לאורך כל שעות היממה, שינויים במסדי הנתונים במידת הצורך, ניטור המערכת ואבטחת הנתונים. אמנת השירות נועדה להבטיח עמידה ביעדים העסקיים. כמו כן, מספק השירות ניתוח של שורשי הבעיות (RCA) כדי להבטיח פתרון מהיר של בעיות ולמנוע את התרחשותן מחדש.
לפרקונה רשת גלובלית של מומחים, והיא מסייעת ליותר מ-3,000 לקוחות, בהם סיסקו, אדובי, אינטל ונטפליקס, להפיק את המירב ממסדי הנתונים שלהם בקוד פתוח. החברה כבר תומכת בלקוחות בולטים בישראל, כגון בנק לאומי, טאבולה ועוד. .
"ההסכם של פרקונה עם NessPRO הוא בשורה חשובה לקהיליית ה-IT בישראל. השירות של פרקונה מאפשר לשמור על ביצועי שיא של מסד הנתונים ומאפשר לצוותים הטכניים להתמקד בנושאים הקשורים לעסקי הליבה של ארגוניהם", אמר אלי עלפי, מנהל נתונים וחדשנות ב-NessPRO. "כיום, מסדי נתונים בקוד פתוח הינם מורכבים ביותר, עם עומסי עבודה גדולים, ותחזוקתם דורשת ידע ונסיון רבים. מומחי פרקונה מספקים את השירות הטוב ביותר להבטחת פעילותם המיטבית של מסדי הנתונים".
05/01/21 13:30
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ממצאים חדשים של צ'ק פוינט מראים שארגוני הבריאות מחסנים אנשים מפני נגיף הקורונה, אבל ממש לא חסינים מפני מתקפות סייבר: בשבועות האחרונים, עם ההתפרצות המחודשת של המגפה במדינות רבות בעולם והמוטציה הבריטית, חלה עלייה חדה במתקפות הסייבר על מוסדות רפואיים – בתי חולים, קופות חולים, מרפאות ומוסדות טיפוליים. עוד מראים הממצאים שמוסדות הבריאות הישראליים נמצאים על הכוונת של ההאקרים הרבה יותר מאשר אלה שבמדינות אחרות.
על פי ענקית הגנת הסייבר הישראלית, מאז נובמבר ועד לתחילת ינואר חל זינוק עולמי של 45% במתקפות הסייבר על ארגוני בריאות: מ-430 מתקפות שבועיות בממוצע ברחבי העולם בתחילת התקופה ל-620 מתקפות שבועיות בסופה. החוקרים ציינו כי מדובר בעלייה כפולה ביחס לממוצע התקיפות על כל מגזר אחר בעולם, שעומד על 22%, מה שהופך את מגזר הבריאות למותקף ביותר בימינו.
ישראל לעומת שאר העולם: יותר מתקפות, שיעור גידול נמוך יותר
כמות המתקפות על ארגוני בריאות ישראליים גדולה באופן ניכר מאשר על מדינות רבות אחרות, באופן כללי ובפרט ביחס לגודל האוכלוסיה של המדינה. מהנתונים עולה כי בעוד שבתחילת התקופה הנסקרת, ארגוני בריאות ישראליים נפלו קורבן ל-652 מתקפות בשבוע, בדצמבר ובשבוע האחרון הגיע הנתון ל-813 מתקפות שבועיות. מדובר בעלייה של 25%. עם זאת, שיעור העלייה בישראל נמוך בהשוואה לאזורים אחרים: במרכז אירופה חל זינוק של 145% במספר המתקפות השבועיות, במזרח אסיה – של 137%, בדרום אמריקה (כולל בברזיל, אחת המדינות בעלות המספר הגבוה ביותר של חולים ומתים מקורונה) – של 112%; באירופה – של 67%; ובצפון אמריקה עמד שיעור העלייה על 37%.
שיעורי הגידול לפי אזורים בעולם. מקור: צ'ק פוינט
החוקרים ציינו כי המתקפות הן מסוגים שונים: ממתקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS), עבור במתקפות רשתות בוט (בוטנטים) ובהפעלות קודים מרחוק (Remote code execution), וכלה בכופרות – שרשמו את הגידול הניכר ביותר.
"עלייה מובהקת וחדה במיוחד"
בדו"ח נכתב כי "בהינתן מצב התחלואה ברחבי העולם, כמו גם העומס על בתי החולים ואפילו מבצעי החיסונים שמתחילים להתקיים במוסדות רפואיים שונים – ניתן להבין מדוע המגזר הזה מותקף במיוחד. אנחנו רואים מוסדות רפואיים במקומות שונים בעולם, שמעדיפים בתקופה זו לשלם את הכופר – במקום שהנתונים שלהם יוצפנו או יודלפו. ההצלחה מעודדת את ההאקרים להמשיך ולתקוף מטרות נוספות".
עומר דמביסנקי, מנהל מודיעין נתונים בצ'ק פוינט. צילום: יח"צ
לדברי עומר דמביסנקי, מנהל מודיעין נתונים בצ'ק פוינט, "העלייה במתקפות על מוסדות רפואיים היא מובהקת וחדה במיוחד. ניתן להסביר אותה בכך שהמגזר הזה נתפס על ידי התוקפים כבעל מטרות קלות להשגת כסף – ובאופן מהיר יחסית. ההאקרים מניחים שהמוסדות הרפואיים נמצאים בתקופה קשה במיוחד, בשל העומס מהמגיפה, ולכן יעדיפו לעשות הכול כדי להימנע מפגיעה בשגרת הפעילות שלהם".
בבלוג של צ'ק פוינט, שבו פורסם הדו"ח, נתנו החוקרים טיפים למוסדות רפואיים כיצד להגן על עצמם: רוב מתקפות הכופרה בשנה האחרונה אירעו בסופי השבוע ובמהלך חגים, שבהם הארגון פחות קשוב ולעתים לא פעיל, ולכן, חידוד ערנות בתקופה זו יכול לאתר מתקפות בזמן מוקדם; חינוך עובדים ליתר זהירות ממיילים לא מזוהים – הדרכות לאיתור "נקודות כניסה" של התוקפים הן קריטיות למניעת התממשותן. מתקפות ממוקדות מבוססות, במקרים רבים, על מהלכים מחושבים של הפלת עובדים בפח – דרך לחיצה על לינק זדוני שמאפשר גישה למערכות; עדכון עקבי של גרסאות חדשות למערכות הפעלה ותוכנות אבטחה שבהן משתמשים בארגון הרפואי. בבתי חולים, למשל, מדובר במספר עצום של תוכנות, שלעתים יש נטייה שלא לעדכן אותן, בבחינת "לא שבור- לא מתקנים". אולם, עדכוני הגרסה נועדו לוודא שחולשות שאותרו בעבר בתוכנות הללו חסומות, וכשלא מעדכנים את התוכנות – החולשות קיימות והן ניתנות לחדירה.