The headlines that made most buzz on this page
19/10/21 15:17
10.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
רשות המסים השיקה מערכת חדשה לתיאום מס מקוון, שתייתר לחלוטין את הצורך להגיע למשרדים לקבלת שירות.
לאחר תקופת הרצה קצה, נפתחה היום (ג') המערכת, שאפשרת לכל אחד לבצע – בכל זמן, ממכשיר הסלולר או במחשב – תיאום מס באופן מקוון לכל סוגי ההכנסות וההקלות, ללא הגבלה על מספר פעמים בשנה וללא תקרת הכנסה. מדובר במערכת מתקדמת, המלווה צעד אחר צעד את המשתמש, מנחה אותו כיצד עליו לערוך תיאום מס ולממש זכויות מס. לאחר הזדהות וכניסה למערכת ועד לקבלת האישור נדרש לבצע שלוש פעולות בלבד: להזין הכנסות, לבקש הקלות מס, לאשר את הסיכום.
תיאום מס הוא אחד השירותים השכיחים ביותר שמעניקה הרשות. מתחילת שנת 2021 הפיקה הרשות
כ-925,000 אישורים לתיאום מס, כ-315,000 הופקו ביישום הקודם ו-610,000 הופקו באמצעות המשרדים. כאמור, השקת המערכת החדשה תייתר לחלוטין את הצורך להגיע למשרדים לקבלת שירות. המערכת מאפשרת בשלב דיווח ההכנסות לערוך בו זמנית תיאום מס של עד שמונה משלמים. המערכת מציגה למגיש הבקשה את מגוון ההקלות שניתן לבקש ואף ממצה עבורו הקלות מס בכך שהיא מסמנת עבורו את ההקלות הרלוונטיות אליו, שקיים לגביהן מידע במאגרי הרשות, כמו, למשל, נקודות זיכוי עבור ילדים או פטור ממס בשל נכות.
בהקלות מס מסוימות, כגון הקלת מס ליישובים מוטבים, או זיכוי בגין תרומות שבהן יש צורך לצרף מסמכים, הבקשה תעבור לטיפול משרד השומה, שיפיק את האישורים תוך חמישה ימי עבודה, ומגיש הבקשה יעודכן במסרון או בדוא"ל לגבי התקדמות הטיפול. במרבית המקרים שבהם לא נדרש לצרף מסמכים, האישור לתיאום מס יתקבל מיידית.
19/10/21 13:49
8.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
דרמה בבזק: בזק הודיעה היום לרשות לניירות ערך על כוונתה לנקוט השבתת מגן בחברות הבנות פלאפון ובזק בינלאומי.
בהודעת החברה נאמר, כי "ביום 19.10.2021 הגישה כל אחת מחברות הבת לממונה הראשית על יחסי עבודה במשרד הכלכלה הודעה על השבתת מגן לפי סעיף 5א לחוק יישוב סכסוכי עבודה, תשי"ז-1957. בהודעות הוסבר, כי המשך העיצומים בחברות הבנות עלול להביא לכך שלא יהיה טעם כלכלי ו/או אפשרות תפעולית בקיום תהליכים מסוימים בחברות הבנות. מועד תחילת השבתת המגן ומספר העובדים שעבודתם עתידה להיות מושבתת במסגרת השבתה כאמור, ככל שתינקט בכל אחת מהחברות הבנות, תלוי בצעדים הארגוניים ובעיצומים שיינקטו בידי העובדים. במקביל, ממשיך להתנהל הליך גישור בין הנהלות החברות הבנות ובין נציגויות עובדיהן. החברה והחברות הבנות אינן יכולות להעריך, בשלב זה, את ההשלכות כתוצאה מהשבתות המגן שתינקטנה בפועל".
משמעות ההודעה היא, כי ההנהלה שומרת לעצמה את הזכות להפעיל השבתת מגן אם עיצומי העובדים, שנמשכים כבר כמעט שלושה חודשים, לא ייפסקו. בהתאם, עם אכן תופעל ההשבתה, יוכלו ההנהלות להודיע לעובדים, גם אלה שאינם שובתים או לוקחים חלק פעיל בעיצומים, אך מושפעים מהם ישירות – כי עבודתם תושבת, שכן ממילא הם אינם יכולים לתפקד על רקע העיצומים וההשבתות, וייתכן שייכללו בהשבתה אלפי עובדים.
החברה גם הבהירה כי ההחלטה על ההשבתה, אם אכן תיכנס לפועל, ואילו עובדים תכלול – תתקבל בהמשך, לפי העיצומים שהוועד ינקוט. בכל מקרה, שירותי הסלולר, הגלישה, תקלות טכניות ועוד יפעלו כסדרם ולא ייפגעו
רן גוראון, מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי לעובדים: לא נותרה בידינו ברירה
במקביל, נשלח מכתב לעובדים מרן גוראון, מנכ"ל קבוצת אלפא, הכוללת את פלאפון, yes ובזק בינלאומי, שבו הוא מעדכן אותם על ההתפתחויות.
"אבקש לעדכן אתכם, כי בהסכמה משותפת להצעת בית הדין, אנו נמצאים מזה זמן מה בתהליך גישור בין ההנהלה לבין ועד העובדים, זאת לאחר מו"מ ממושך שכלל מספר פגישות בין הצדדים. לצערי, למרות זאת וגם בזמן מסגרת הגישור הוועד לא רק ממשיך את העיצומים שמופעלים כבר שבועות ארוכים, אלא הודיע על עיצומים נוספים, בהם השבתת ההשקה של האייפון החדש".
עוד מציין גוראון במכתבו, כי פלאפון אינה צד ב"מריבה" מול הוועדים, שכן אלה נוקטים עיצומים בשל הכוונה למזג חלק מעובדי בזק בינלאומי ב-yes וחלקם האחר בחטיבת אינטגרציה שתפוצל מבזק בינלאומי לחברה עצמאית. ולמרות שאין לפלאפון קשר לתוכניות הללו, היא נפגעת קשות מן העיצומים וההשבתות.
גוראון ממשיך וכותב, כי "למרות זאת, עד עתה הכלנו את העיצומים המתקיימים בחברה מזה תקופה ארוכה, על אף שפגעו בחברה ובלקוחות. היינו חשופים לשמועות רבות שאין להן כל בסיס, בהן גם כוונה למכור את רשת פלאפון לגורם חיצוני – כאשר אין כל כוונה כזו. המשכנו לפעול על מנת לקיים משא ומתן ולהגיע להבנות, תוך נקיטת אחריות ארגונית וערכית ומתוך הבנה, כי כולנו נעבוד יחד ביום שאחרי, ולכן יש לשים דגש לא רק על התוצאה, אלא גם על הדרך. חזרנו והצענו לוועד להפסיק את הצעדים בהם נוקטים שני הצדדים – אך הצעות אלה נדחו על ידו שוב ושוב.
"כעת, לא נותרה בידינו ברירה. כיוון שעובדים רבים נותרים ללא יכולת ממשית לעבוד כתוצאה מהעיצומים, אנו נאלצים להודיע על 'השבתת מגן', שמטרתה להגן על החברה. ההחלטה על ההשבתה בפועל, ככל שתינקט, מועדה והיקפה תתקבל בהמשך, ונודיע על כך באופן מסודר.
"אני שב וחוזר", מסיים גוראון את המכתב, "כי גם לאחר שיחות רבות בין הצדדים, אנחנו מוכנים בכל עת לקדם את המו"מ באופן מיידי על מנת לפתור את כל הנושאים השנויים במחלוקת, וכולי תקווה כי נוכל לעשות זאת בהקדם ולחזור לימים של שגרה ולמיקוד במשימות החשובות שלנו יחד".
יו"ר ועד העובדים: "נחריף את העיצומים עד שנבטיח את זכויות העבודים"
יו"ר ועד עובדי אלפא ( פלאפון ובזק בינלאומי), יחיאל שמן, מסר בעקבות החלטת ההנהלה, כי "הצעדים ההזויים בהם נוקט המנכל כמו איום בהשבתת מגן הינם המשך ישיר לאטימות והניתוק שהוא מגלה בחודשים האחרונים. הוא ובעלי השליטה בקבוצה הם האחראים הבלעדיים למשבר בחברות. ההעיצומים הארגוניים רק יילכו ויוחרפו עד השבתה כללית ועד שנבטיח את זכויות ותנאי העובדים ואת עתיד החברות״.
עוד נמסר מן הוועד, כי "בדקות אלו ממש כלל מוקדי השירות והתמיכה הטכנית מושבתים לחלוטין עד להודעה חדשה ולא יינתן מענה למיליוני הלקוחות של שתי החברות",
19/10/21 13:05
7.59% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברי קונגרס אמריקנים מאשימים את בכירי אמזון בהטעיה ואפילו בשקר בעדותם בוועדת ההגבלים על הפרקטיקות העסקיות של החברה, זאת הסתבר בעקבות דיווחים על כך שהחברה משתמשת בנתונים של מוכרי צד שלישי בחנות המקוונת שלה כדי להעתיק מוצרים ולקדם דווקא אותם בתוצאות החיפוש. החברים בוועדה שוקלים אפילו לפנות למשרד המשפטים האמריקני בדרישה לפתוח בחקירה פלילית בנושא. […]
19/10/21 14:40
7.59% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סמסונג מובילה את רשימת המעסיקות הטובות ביותר בעולם של פורבס, שפורסמה בימים האחרונים. יבמ מדורגת שנייה. 9 מ-10 המקומות הראשונים בדירוג הם של חברות היי-טק ו-IT. ברשימה המכובדת מדורגת רק חברה ישראלית אחת – צ'ק פוינט, וגם היא נמצאת הרחק במורד הרשימה.
פורבס פרסם את הרשימה השנתית של 750 המעסיקות הטובות ביותר בעולם, בהתבסס על סקר שנערך בקרב 150 אלף עובדים ב-58 מדינות, כולל ישראל. הרשימה מתפרסמת מדי שנה בשיתוף חברת הסקרים סטטיסטה. משתתפי הסקר, שנערך באופן אנונימי, התבקשו לדרג את נכונותם להמליץ על מעסיקיהם בפני בני משפחה וחברים. כמו כן, העובדים התבקשו להעריך חברות אחרות בתעשיות הרלוונטיות לתחום עיסוקם באופן חיובי – או שלילי.
במקום הראשון דורגה, כאמור, ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית סמסונג. זו שמרה על מקומה בצמרת, לאחר שגם אשתקד היא הובילה את הרשימה. יבמ עלתה השנה מקום אחד בדירוג ועקפה את אמזון, שהייתה במקום השני – והשנה דורגה רביעית. במקום השלישי השנה נמצאת מיקרוסופט ובחמישי – אפל.
שישית נמצאת אלפבית, החברה האם של גוגל. אחריה מדורגות דל, וואווי ואדובי. BMW סוגרת את העשירייה הראשונה, והיא היחידה בה שאיננה מעולם ההיי-טק. בעשירייה השנייה ניתן למצוא, בין היתר, את סיסקו במקום ה-13 ואת דאסו סיסטמס הצרפתית במקום ה-19.
חברת הגנת הסייבר היחידה ברשימה: צ'ק פוינט
צ'ק פוינט, שכאמור, היא החברה הישראלית היחידה ברשימה, ממוקמת במקום ה-354 בדירוג הכללי ובמקום ה-44 בין החברות מענפי ההיי-טק, ה-ICT והאינטרנט. לצד היותה החברה הישראלית היחידה בדירוג, צ'ק פוינט היא גם חברת הגנת הסייבר היחידה בו, נמצאת לפני כמה תאגידי ענק ומעט מעל מחלבות מולר.
עוד חברות מהענף שדורגו: PayPal במקום ה-29, דויטשה טלקום (32), אורקל (36), אינטואיט (40), ולאחר מכן LG במקום ה-43, טנסנט הולדינגס (45) ופייסבוק, שמדורגת במקום ה-49. eBay נמצאת במקום ה-60 ואינטל – ב-69. החברה ההודית HCL ממוקמת במקום ה-90 בדירוג ו-HP – ב-98.
בהמשך ניתן למצוא את סיילספורס (105), נטפליקס (115), אופן טקסט (131), קנון (137), פוג'יטסו (192) ו-HPE במקום ה-197. סאס נמצאת במקום ה-220, אורנג' הצרפתית ב-231 וענקית התוכנה הספרדית לתעופה אמדאוס – ב-237. עוד ברשימה: אנבידיה במקום ה-331, קוואלקום – ב-350, היטאצ'י מדורגת מקום אחד אחריה, נוקיה ב-387 וזירוקס -ב-393.
במקום ה-400 נמצאת, באופן מפתיע, פוקסקון. תאגיד הענק הטייוואני ידוע לשמצה בשל תנאי העבדות שבהם הוא מעסיק את מיליוני פועליו.
19/10/21 12:17
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בתחילת השבוע הלך לעולמו מוטי טובי, שכיהן כמנמ"ר בכמה חברות טכנולוגיה ישראליות, בהן קומברס ואמדוקס.
טובי הצטרף לקומברס באוקטובר 2008, לאחר ששימש כמנמ"ר אמדוקס. התקופה שבה הוא כיהן בקומברס הייתה מהקשות ביותר עבור החברה. למרות זאת, הוא הצליח להיות מעורב בפרויקטים רבים בתקופה זו, בהם תהליך חזרתה של החברה להיסחר בבורסה, לאחר חמש שנים שבהן לא נסחרה בעקבות פרשת התארוך לאחור (בקדייטינג), שבמסגרתה שינו מעל 100 חברות היי-טק באופן כוזב תאריכי הענקת אופציות, וקובי אלכסנדר, מייסד החברה, ברח לנמיביה – ומאוחר יותר חזר לארץ על מנת לרצות כאן את המשך מאסרו. כמו כן, בתקופת טובי בקומברס בוצעו פרישת רשת LAN בעלת עשרות אלפי פורטים בסניפי החברה העיקריים בארץ ובחו"ל, הטמעת מודל Scrum ביחידות הפיתוח בארגון ה-IT, ובחינת ובחירת הקמפוס העתידי שלה בארץ.
במרץ 2012 הוא הודיע על התפטרותו מקומברס לאחר שלוש שנים וחצי, עקב חילוקי דעות עם שאר ההנהלה הבכירה, ובעיקר עם הממונה הישיר עליו – סגן הנשיא לתפעול, יורם ארדון, שנסבו סביב תפישת תפקיד המנמ"ר בארגון.
שלושה חודשים לאחר פרישתו מקומברס מונה טובי לתפקיד סמנכ"ל מערכות המחשוב של קונדואיט, שמספקת פתרונות לייצור ולהפצת תוכן באינטרנט ובסלולר באמצעות יכולת לייצור סרגלי כלים לדפדפני אינטרנט, תוך אפשרות ליצירת סרגל כלים מותאם אישית. בספטמבר 2013 דווח על מיזוג בין חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט לפריון נטוורקס – עסקה שאושרה על ידי בעלי המניות של הרוכשת כחודשיים לאחר מכן.
מיכאל רוף, חברו של טובי וסמנכ"ל מערכות המידע של רשות שדות התעופה, ספד לו בפוסט בעמוד הפייסבוק שלו: "אתמול הלך מאיתנו מנמ"ר וחבר יקר. הרבה מכם הכירו את טובי אישית. טובי היה אישיות, היה קשה לפספס אותו. קשה לי אישית עם האובדן – טובי היה עבורי מנטור, הוא תמיד היה קשוב, תמיד נתן עצה טובה. הוא יחסר לי מאוד".
19/10/21 16:00
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ליקויים נמצאו בהפעלת מערך כרטיסי הרב-קו, וביניהם: אין אתר גיבוי לכרטיסים, אלא רק לנתונים, דבר שמגביר את הסכנה לפגיעה בשירות לנוסעים ובהכנסות, בעקבות תקיפה או תקלה במרכז השירות, כך קובע מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, בדו"ח השנתי 72-א' חלק ב' שמתפרסם היום (ג') אחר הצהריים.
בין 2016-2020 היו כ-3.5 מיליון כרטיסי רב-קו פעילים בממוצע שנתי. ב-2019, מספר הנסיעות בכל אמצעי התחבורה הציבורית עמד על 891 מיליון, ומתוכם, 770 מיליון – מספר הנסיעות באוטובוסים.
המבקר ביצע ביקורת מעקב לדו"ח שפורסם ב-2017. אז, עלו בין השאר ליקויים בהנפקה וטעינה של כרטיסי רב-קו, ליקויים בקשר לשחזור כרטיסי רב-קו וקבלת החזרים, ליקויים בתיקוף וחיוב של כרטיסי רב-קו וליקויים בהתקשרות להפעלת מרכז השירות ובגיבוי נתוניו. בביקורת הנוכחית נבדקו היערכות משרד התחבורה לאירועי סייבר לגבי מערך הנתונים של משתמשי הרב-קו, והשימוש ביישומונים (אפליקציות) לקבלת שירותים בתחבורה ציבורית.
אחרי כעשור – תהליך החקיקה עדיין לא הושלם
בדו"ח הביקורת מ-2017 צוין כי הליך החקיקה להסדרת השימוש בכרטיסי רב-קו נמשך שנים רבות, ולכן על משרד התחבורה לבחון כיצד ניתן לקדם את הליך החקיקה. בביקורת המעקב עלה כי הליך החקיקה כאמור לא הושלם, ו"לא הוסדרו זכויות המשתמשים, פעילות המנפיקים, סמכויות האכיפה והבטחת ההגנה על פרטיותם של המשתמשים בכרטיס רב-קו; זאת אף שכבר עברו כעשר שנים ממועד הצעת החוק בנושא שהכין משרד התחבורה. הליקוי בנושא זה לא תוקן".
עוד עלה בדו"ח מ-2017 כי נושא הגנת הפרטיות של משתמשי כרטיס רב-קו טרם הוסדר בחוק באופן פרטני. כך, הנחיות הרשות להגנת הפרטיות לתקופת הביניים, שנקבעו באפריל 2012, עדיין בתוקף כבר חמש שנים. בביקורת הנוכחית עלה כי "ההסדרה של תחולת הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, על המאגרים שבהם מוחזק מידע על מחזיקי כרטיסי רב-קו עדיין לא הושלמה, וכי הנחיית הרשות להגנת הפרטיות, שפורסמה ב-2012, עדיין תקפה, אף שעברו יותר משמונה שנים מאז הפרסום. ביקורת המעקב העלתה כי הליקוי בנושא זה לא תוקן".
בדו"ח מ-2017 צוין כי "אין אתר גיבוי למערך כרטיסי הרב-קו אלא רק לנתונים, דבר שמגביר את הסכנה לפגיעה בשירות לנוסעים ובהכנסות בעקבות תקיפה או תקלה במרכז השירות". עוד צוין כי "בדיון שנערך ביוני 2016 חזר מנהל הרשות והתריע על חשיבות הקמתו של אתר גיבוי למרכז השירות". בביקורת הנוכחית עלה כי הנושא נמצא בטיפול של משרד התחבורה, שפרסם מכרז בינואר 2021 למתן שירותים למשתמשי כרטיס רב-קו. "ביקורת המעקב העלתה כי הליקוי בנושא זה תוקן במידה מועטה".
"יש צורך בהתארגנות לאסון ובהכנה מראש של אמצעים להתאוששות ממנו"
"מומלץ כי משרד התחבורה ישלים את אסדרת השימוש בכרטיס רב-קו ויביא בחשבון את השינויים שחלו בנוגע לתשלום ותיקוף עבור הנסיעות מאז הוגשה הצעת החוק האחרונה ב-2016, כגון יישומונים שנכנסו לשימוש לשם תשלום ותיקוף עבור נסיעות בתחבורה הציבורית", קבע המבקר. "האסדרה חשובה מכיוון שהיישומונים משמשים אמצעי נוסף לתשלום ולתיקוף עבור הנסיעות, חוץ מכרטיס הרב-קו הקיים".
"על משרד התחבורה להשלים את הקמתו של אתר גיבוי חיצוני למערך כרטיסי הרב-קו, בגלל התרחישים השונים שהוצגו, אשר ממחישים את חשיבות הקמתו של אתר גיבוי כזה", קבע בנוסף המבקר.
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן. צילום: דוברות מבקר המדינה
בדו"ח מ-2017, נכתב כי בנק הדואר מנהל את מרכז השירות ואת מאגר הנתונים המרכזי של כרטיסי רב-קו באמצעות תוכנה ייעודית במערך מחשוב נפרד (stand alone). "פגיעה במערך, כשל במרכז השירות, תקלה או פגיעה פיזית באתר הראשי, עלולים לגרום בין השאר לפגיעה בשירות לנוסעים ובהכנסות המפעילים ומשרד התחבורה. המערכת משרתת מיליוני נוסעים, ומנוהלות בה עסקאות במיליארדי שקלים, ולכן יש צורך בהתארגנות לאסון ובהכנה מראש של אמצעים להתאוששות ממנו (DRP), כדי להבטיח את הרציפות העסקית, כגון הכנת אתר גיבוי", כותב המבקר.
בנק הדואר השיב ב-2017 כי "הסוגיה של גיבוי חירום למערכת המסלקה נדונה כמה פעמים על ידי מינהלת הפרויקט, אך עקב מחסור בתקציב לא התקבלה הזמנה לגיבוי". משרד התחבורה השיב בזמנו כי מתוכנן אתר חיצוני לגיבוי. תגובת משרד התחבורה כעת היא כי "קיים גיבוי שוטף לדיסקים וקלטות, לצורך שיחזור למקרה של תקלה טכנית, וקיימת האפשרות להוצאת קלטות גיבוי אל מחוץ לבנק הדואר, על מנת לא לאבד את הנתונים במקרה אסון. המשרד מצוי במגעים מתקדמים להקמת אתר חיצוני לגיבוי למקרה אסון (DRP) לשחזור המערכת בתוך זמן קצר, שיבוצע בחודשים הקרובים".
תגובת משרד התחבורה
משרד התחבורה הגיב לביקורת הנוכחית, כי בנק הדואר מנהל במקביל כמה מערכות לגיבוי של הנתונים, אך לא הוקם אתר גיבוי חיצוני למערך כרטיסי הרב-קו. עוד מסר משרד התחבורה כי הוא בחן את ההתקשרות עם בנק הדואר במגוון היבטים, ובכלל זה בהיבט אבטחת המידע וההגנה על הפרטיות של משתמשי כרטיס הרב-קו. לדברי המשרד, הוא פרסם מכרז בינואר 2021 למתן שירותים למשתמשי התח"צ המחזיקים בכרטיס רב-קו, ובו ניתן דגש בין היתר על נושא אבטחת המידע והגנת הפרטיות.
עוד ציין משרד התחבורה כי "מתבצע מהלך של גיבוי הנתונים גם היום, אך לא קיימת מערכת גיבוי… במסגרת העברת הפעילות של משרד התחבורה מבנק הדואר, נבחנו כל ההיבטים בנושא שמירת המידע, ובהם היבט הגיבוי, וכי היבט זה מוטמע במסמכי המכרז ובמערכות שמקים המשרד".
"בביקורת המעקב עלה כי משרד התחבורה תיקן כחצי מהליקויים שצוינו ב-2017… עם זאת, חלק מהליקויים שצוינו אז לא תוקנו – למשל, נושא הגנת הפרטיות של המשתמשים בכרטיס רב-קו טרם הוסדר… חשיבות קידום התחבורה הציבורית והצורך בהתאמת אמצעי השימוש בה לשינויים הטכנולוגיים השוטפים מחייבים את משרד התחבורה להמשיך בפעילותו לשיפור מתמיד של אמצעי התשלום עבור השימוש בתחבורה הציבורית, הן כרטיס הרב-קו והן היישומונים האלקטרוניים החדשים. זאת, בד בבד עם מיסוד הליכי פיקוח ובקרה של המשרד על שמירה נאותה של המידע הרב על המשתמשים שנאגר במאגרים שונים, כדי שפרטיותם תישמר".
19/10/21 16:31
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת המחקר הבינלאומית IDC העריכה כי היקף ההוצאה העולמית על טכנולוגיות AI צפוי לעמוד השנה על 342 מיליארד דולר, ולגדול בשנה הבאה ב-18.8%. תשומת הלב והעניין העולמיים שלהן זוכות טכנולוגיות אלה יעמדו במרכזו של כנס GTC 2021 – אירוע הטכנולוגיה הבינלאומי השנתי של אנבידיה (NVIDIA). האירוע יתקיים אונליין בין התאריכים 8 ל-11 בנובמבר, וההרשמה אליו נפתחה בימים האחרונים, ללא עלות.
כנס GTC 2021, שצפויים ליטול בו חלק יותר מ-200 אלף משתתפים מכל רחבי העולם, בהם אלפים רבים מישראל, יכלול מאות הרצאות וסשנים הנוגעים למגוון ענפי טכנולוגיה, בהם: למידה עמוקה (Deep Learning), למידת מכונה, מדע נתונים, מחשוב על (HPC), רובוטיקה, דטה סנטר ונטוורקינג, ראיית מכונה, כלי פיתוח, מכונות אוטונומיות, סייבר, אינטרנט של הדברים, 5G ועוד. הדוברים באירוע, רבים מהם מישראל, יציגו חידושי טכנולוגיה אחרונים שנוגעים לסקטורים דוגמת בריאות, תעשייה וייצור, משרדי ממשלה, רכב, ריטייל, טלקום, פינטק, גיימינג, מו"פ ואקדמיה.
הכנס מיועד בין היתר למקבלי החלטות ומקצוענים בעולמות ה-IT: מנמ"רים (CIOs), מנהלי טכנולוגיות (CTOs), מנהלי תשתיות, מנהלי פיתוח, מנהלי אבטחת מידע, מנהלי אפליקציות ועוד. בנוסף, האירוע מיועד לסטארט-אפיסטים, חברות אינטגרציה ופרויקטים, יועצים וחברות מחקר, מפתחים, מעצבים, סטודנטים ועוד.
הכרזה על טכנולוגיות ומוצרים חדשים
כנהוג באירועי NVIDIA GTC, את הכנס יפתח ג'נסן וואנג, מנכ"ל אנבידיה ומייסדה, בשידור מרכזי הפתוח לצפייה ללא צורך בהרשמה. בשידור, שיתקיים ביום ג', ה-9 בנובמבר, בשעה 10:00 שעון ישראל, יחשוף וואנג מגוון טכנולוגיות ופתרונות חדשים פרי פיתוחה של אנבידיה.
המטאברס על פי אנבידיה. צילום: יח"צ
בין הדוברים באירוע יהיו מומחים לתחומי הסייבר, הבינה המלאכותית, המחשוב המואץ, הגיימינג, הרכבים האוטונומיים ועוד, בין היתר טים סוויני, מייסד ומנכ"ל אפיק גיימס (Epic Games); מיכאל כגן, סמנכ"ל הטכנולוגיה של אנבידיה; גרה דורפמן, סגן נשיא לאבטחת תקשורת בצ'ק פוינט; וד"ר אלן בקר, ראש תחום Conversational AI בסנאפ (Snap). כמו כן, יופיעו דוברים ממגוון חברות נוספות, בהן ARM, אמזון, BMW, פייסבוק, גוגל, מיקרוסופט, פורד, אסטרה זניקה, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), רולס רויס, סיילספורס, סמסונג, וולמארט וסנאפ.
עוד יכלול האירוע סדנאות תרגול (Hands-On Training) באמצעות המכון ללמידה עמוקה של אנבידיה (NVIDIA Deep Learning Institute). הסדנאות מיועדות לקהל בדרגות מיומנות שונות – החל ממתחילים ועד סדנאות למתקדמים, ובסופן יוענקו למשתתפים תעודות הכשרה רשמיות של אנבידיה.
במה לישראלים וסטארט-אפים
באירוע – שכאמור, צפויים לקחת בו חלק אלפי משתתפים מישראל – תספק אנבידיה במה למגוון הרצאות של מובילי דעת קהל ישראליים בשוק הטכנולוגיה העולמי, בהם ד"ר ארנה ברי, יו"רית ועדת הבינה המלאכותית (תלם), שתציג את תוכנית ה-AI הלאומית של ישראל; ניר צוק, מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיה של פאלו אלטו נטוורקס, שיציג את עקרונות אבטחת הסייבר בעידן הבינה המלאכותית; ופרופ' נועם שמרון, ראש היחידה לגנומיקה יישומית באוניברסיטת תל אביב, שיציג למידה עמוקה בתחום ה-Genomics.
עוד יתקיים מסלול ייעודי לסטארט-אפים בחסות NVIDIA Inception – תוכנית הסטארט אפים של אנבידיה, שמאגדת מעל 8,500 חברות הזנק, בהן יותר מ-250 ישראליות. המסלול יכלול מצגות של מעל 70 מנהלי הסטארט-אפים המובילים בעולם, ביניהן גם חברות הסטארט-אפ הישראליות אינוביז, Run.ai ,ClearML ,AI21, סנטינל וואן, איגואזיו, טריגו ועוד.
לפרטים נוספים ולהרשמה חינם ל-GTC 2021 לחצו כאן.
19/10/21 16:47
5.06% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט, כך נדמה, רוצה גם היא להפוך לחברה שמייצרת את מעבדי המחשבים שלה עבור עצמה – או לפחות מתכננת אותם בעצמה, כמו אפל ומעבדי ה-M1 שלה (והיא כבר נמצאת בדרך ל-M2).
חיזוק להערכה זו ניתן למצוא במודעה שהחברה פרסמה לפני ימים אחדים ושבה היא מחפשת מנהל שיעמוד בראש צוות שבונה ארכיטקטורה עבור מערכות על שבב. המשרה הזו מיועדת לחטיבת ה-Surface של החברה, שאחראית לייצור הטאבלטים והמחשבים של מיקרוסופט.
"קבוצת ארכיטקטורת הסיליקון אחראית להגדרה, לתכונות וליכולות של המערכת על שבב שמשמשת את ה-Surface", נכתב במודעה. עוד צוין בה שהמשרה היא עבור מטה החברה במאונטן ויו, קליפורניה.
רק באחרונה השיקה מיקרוסופט דור חדש של מחשבי Surface, ורובם המכריע, כמו קודמיהם, מבוססים על מעבדיה של אינטל ברמות שונות, מהנמוכות עד הגבוהות ביותר – לשוק המובייל. המחשב היחיד שהוא יוצא דופן הוא ה-Surface X שבו, אפשר לומר, בא לידי ביטוי הניסיון הקיים של מיקרוסופט בתכנון מעבדים, כשהוא מוצע עם מעבדי SQ1 ו-SQ2. עם זאת, למעשה מדובר במעבדי Snapdragon 8cx ייעודיים למחשבים של קוואלקום עם מעט שינויי תצורה – ולא יותר.
לפי הדיווחים, מיקרוסופט שיתפה פעולה, או לפחות בחנה שיתוף פעולה, עם AMD, כדי לייצר ביחד מעבדים המבוססים על הטכנולוגיה של ARM, אך דבר לא עלה מכך, לפחות בינתיים.