The headlines that made most buzz on this page
16/02/22 19:11
9.8% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ישראל עומדת בקרוב לעלות על מפת המדינות שבהן נעשה שימוש במחשב קוונטי. המחשב הקוונטי הראשון ייבנה בעלות של 200 מיליון דולר. המימון להקמת המחשב החדש יגיע מרשות החדשנות וממפא"ת במשרד הביטחון. המטרה המוצהרת של הפרויקט היא להבטיח את עוצמת החישוב הנדרשת עבור פיתוח פתרונות עתידיים בתחומי הביטחון, הכלכלה, הטכנולוגיה, ההנדסה והמדע.
מחשוב קוונטי מספק עוצמת מחשוב גדולה פי כמה ממחשוב רגיל, בגלל היכולת שלו לבחון מצבים מעבר ל-0 ול-1. הוא יכול לבצע במקביל מספר גדול הרבה יותר של חישובים בכל זמן נתון, וכך לקצר באופן משמעותי את זמני העיבוד והחישוב לטובת יישומים שונים, כבדים במיוחד, שזקוקים ליכולת מחשוב עתיר ביצועים.
"יכולת המחשוב הקוונטי היא טכנולוגיה שהתעשייה הישראלית לא יכולה להתעלם ממנה. על התעשייה לפתח ידע וגישה לתשתיות שבהן היא תוכל לפתח מנועי צמיחה באותן פעילויות שבהן היא תשכיל להוביל", אמר מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין.
התשתית תתבסס על טכנולוגיות ישראליות בלבד
רשות החדשנות תהיה אחראית לפיתוח ובניית תשתית מחשוב קוונטי להרצת חישובים בצורה ישירה או דרך גישה לענן. המטרות הראשיות שלה יהיו מיטוב ושיפור מרכיבים שונים במחשוב קוונטי. בנוסף, אם בתחילת הדרך ייתכן שילוב של טכנולוגיות שקיימות כיום בחו"ל, בסופו של דבר התשתית אמורה להתבסס על פיתוח מעבדים וטכנולוגיות ישראליות.
מפא"ת יהיה אחראי בעיקר לתחום החומרה, הבקרה והתממשקות למשתמשים, ולבניית אקו-סיסטם ליצירת יכולת כחול לבן, תוך שיתופי פעולה עם האקדמיה, התעשייה וגופים אחרים.
"המחשוב הקוונטי, על כלל רבדיו, מסתמן כמרכיב עתידי חשוב לביטחון המדינה ועליונותה הטכנולוגית. התנעת המהלך במסגרת התוכנית הלאומית מהווה צעד משמעותי לביסוס עצמאות ישראלית בתחום זה", אמר ראש מפא"ת, ד"ר דני גולד.
16/02/22 14:17
8.82% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק, מייסד ומנכ"ל טסלה, SpaceX, נוירלינק וחברות דומיננטיות אחרות, תרם סכום עתק של 5.7 מיליארד דולר במניות של חברת הרכב שלו לצדקה.
התרומה הזו למעשה הייתה קצת על תקן 'מתן בסתר', שכן נעשתה כבר בנובמבר האחרון, אבל נחשפה רק כעת, לאחר הגשת דו"ח כספי לרשות לניירות ערך של ארצות הברית, ה-SEC. לפי המסמכים, מדובר בתרומה של כ-חמישה מיליון מניות של טסלה, שנעשתה ונמסרה בין ה-19 ל-29 בחודש נובמבר. בדו"ח לא צוין עם זאת מי קיבל את המניות ממאסק.
אם לוקחים בחשבון את השווי של מניות טסלה באותה עת, שעמד על כאלף דולר ליחידה, ההערכה היא שהשווי הכולל של התרומה הגיע ל-5.7 מיליארד דולר, וזהו אחד הסכומים הגבוהים ביותר שנתרמו ב-2021 לצדקה. למעשה המהלך הופך את מאסק למי שנידב את התרומה השנייה בגודלה אשתקד, אחרי ביל גייטס ומלינדה פרנץ' גייטס, שהעניקו, לפי מספר דיווחים בתקשורת, 15 מיליארד דולר בשנה שעברה דרך הקרן שלהם.
מאסק – שהוא האדם העשיר בעולם וכספו מוערך היום ב-249.1, לפי מדד העושר של פורבס – תמיד הואשם בכך שאינו מרבה לתת מהונו העצום. אף על פי שלא נהג לתרום בעבר, המהלך האחרון הזה יכניס את מאסק אוטומטית לרשימת 10 המיליארדרים הנדיבים ביותר בכל הזמנים, בה מככבים וורן באפט, ג'ורג' סורוס, מייקל בלומברג וכמובן – גייטס.
התורמים הכי דומיננטיים בעולם. מלינדה פרנץ' וביל גייטס. צילום: קג'טיל רי, מתוך ויקיפדיה
למי תרם מאסק והאם זה קשור למאבק ברעב העולמי שהתעניין בו?
בדיווחים על התרומה צוין שהפעולה הפילנתרופית של המולטי-מיליארדר אכן נשמעת נהדרת, אך עם זאת, הורמה בהם גבה על העובדה ש-טסלה לא מסרה פרטים נוספים אודות התרומה הזו, ולא פירטה באילו ארגונים היא נועדה לתמוך.
על פי CNN, מאסק הקים קרן המיועדת לנושאים שונים, כולל מחקר העוסק בילדים ובחינוך מדעי, אולם כמעט שאין נתונים זמינים באתר שלו אודות העשייה הפילנתרופית הספציפית הזו. Please publish your current & proposed spending in detail so people can see exactly where money goes.
Sunlight is a wonderful thing.
— Elon Musk (@elonmusk) October 31, 2021 נזכיר כי בתחילת חודש נובמבר 2021, שבהמשכו נעשתה התרומה, חולל האיש העשיר בתבל ויזם היי-טק המגה-מפורסם, מאסק, דרמה עקב הצהרה מטעמו שעסקה בפילנתרופיה.
מאסק בישר אז כי הוא מוכן לתרום סכום שביקש מנהל תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP), דייוויד ביזלי, כדי להילחם ברעב העולמי, אך בתנאי שיעודכן בדיוק למה וכיצד ישמש הכסף.
מוקדם יותר התייחס ביזלי אל ג'ף בזוס ואל מאסק – שתי הדמויות שמובילות את טבלת המולטי-מיליארדרים ובעלי הכוח הפיננסי הגדול ביותר בעולם כיום – ואמר בראיון ל-CNN כי "קבוצה של אנשים אולטרה-עשירים יכולה לעזור לפתור את הרעב בעולם עם שבריר מנכסיהם". הוא הבהיר כי מדובר על צורך ב-"שישה מיליארד דולר, כדי לעזור ל-42 מיליון אנשים, שממש הולכים למות אם לא נגיע אליהם. זה לא מסובך", קבע.
מאסק הגיב לדברי ביזלי, באמצעות ציוצים מן הסתם, וענה למנהל תוכנית המזון העולמית כי יתרום את המיליארדים שתכנית האו"ם מבקשת לגייס, אך בשני תנאים – הראשון הוא שביזלי יסביר לציבור ולו עצמו כיצד סכום הכסף הזה יכול לשים קץ לרעב בעולם; והשני הוא שהנהלת החשבונות תהיה שקופה ופתוחה, כך שכל מי שירצה יוכל לראות את ההשקעה וגלגוליה בזמן אמת.
הפרשה הזו בהחלט נשמעת כקשורה הדוקות לתרומה שנחשפה כעת, ואולם כל סיפור היעדר השקיפות ומסירת הפרטים לציבור שונה לחלוטין ממה שמאסק התכוון אליו אז, או לפחות שהיה נדמה שאליו התכוון.
קוף שמוחו מומשק למחשב על ידי נוירלינק. צילום: מסך מיוטיוב
שטיפת תדמית עקב חשיפת ההתעללות בקופים?
מעניין לציין כי באותו יום שבו דווחה התרומה ל-SEC נחשפה פרשה מאוד (מאוד!) לא מחמיאה עבור מאסק והחברה שלו המפתחת משחק מח-מחשב, ששמה נוירלינק.
נוירלינק, כך נודע ודווח בתקשורת, ערכה ניסויים בהשתלת המוח בקופים, ו-15 מתוך 23 מהם ש"גויסו" למשימה מתו במהלך הניסוי. החברה ומאסק הואשמו בגין הממצאים האלו – שחשפה ועדת הרופאים לרפואה אחראית, ה-PCRM שהיא מלכ"ר לאומי בו חברים יותר מ-17,000 רופאים – בהתעללות בבעלי חיים ותלונה הוגשה למשרד החקלאות של ארצות הברית בעניין.
בתלונה מציינת העמותה כי החבהר בצעה תשע עבירות נגד חוק רווחת בעלי חיים ומעדכנת כי "מרבית, אם לא כל הקופים, חוו סבל קיצוני כתוצאה מטיפול לקוי בבעלי חיים והשתלות ראש ניסיוניות ופולשניות מאוד במהלך הניסויים". לפרשה הזו מאסק, הנוהג להגיב לכל עניין ועניין שהוא בערך, לא התייחס בינתיים, אלא אם ההתייחסות היא חשיפת התרומה הסודית דווקא בעיתוי המסוים.
16/02/22 15:06
6.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בין נסיעה לבחריין, מאבק בנגיף הקורונה וניווט בין ידידינו הרוסים ואלה האוקראינים במאבק ביניהם, על כתפיו של ראש הממשלה, נפתלי בנט, מונחות כמה החלטות שצריכות להתקבל לגבי מינויים במערך הממשלתי-ציבורי, בהן זה של ראש מערך הסייבר הלאומי.
מסתמן שתא"ל (מיל') גבי פורטנוי, לשעבר מפקד חטיבת ההפעלה המבצעית באגף המודיעין, ימונה לתפקיד – כך פרסם יזראל דפנס. לא התקבלה תגובת לשכת ראש הממשלה לדיווח.
תא"ל (מיל') פורטנוי התגייס למערך המבצעים המיוחדים של אגף המודיעין ב-1988. ב-2009 הוא מונה לראש ענף תכנון ביחידה 8200, ב-2011 לראש מחלקת תכנון, תקינה ותקציבים באגף המודיעין, ב-2015 הוא החל לפקד על יחידה 9900, מערך השטח של אגף המודיעין, וב-2016 קודם לדרגת תא"ל ומונה לראש חטיבת ההפעלה המבצעית, שבה הוא שירת עד אוגוסט 2019.
מיהם המועמדים הנוספים להחלפת אונא?
בתחילת החודש שעבר סיים יגאל אונא את תפקידו כראש מערך הסייבר, לאחר ארבע שנים בתפקיד. כהונתו של אונא הוארכה פעמיים, והוא ביקש מבנט שלא להאריך אותה עוד. זאת, לאחר 33 שנים בשירות הביטחוני והציבורי, מתוכן 22 שנים בשב"כ, שבמהלכן הוא מילא שורה של תפקידי פיקוד וניהול בארגון, בתחומי לוחמת מודיעין ומידע, לרבות ראש מערך סייבר-סיגינט. אונא אף היה האחראי על הקמתן בשב"כ של חטיבת הסייבר ויחידת לוחמת סייבר. לאחר מכן הוא מונה לראש היחידה לטכנולוגיות סייבר במטה הסייבר הלאומי, שאוחד עם רשות הסייבר למערך הסייבר הלאומי.
יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי הפורש. צילום: חן גלילי
על תפקידו של אונא מתמודדים לא מעט אנשים, וההחלטה הסופית מי מהם יזכה במינוי מצויה בידי בנט. בין השמות שהוזכרו בהקשר זה: רפאל פרנקו, ששימש סגן ראש מערך הסייבר הלאומי לעמידות המשק; אלוף (מיל') עוזי מוסקוביץ', שעמד בראש אגף התקשוב בצה"ל במשך ארבע שנים, עד מרץ 2016; ואלוף ליאור כרמלי, ראש אגף התקשוב וההגנה בסב"ר הנוכחי. בנט החל לראיין אנשים לתפקיד, אולם טרם החליט האם מינוי ראש המערך הבא יבוא מתוך הגוף, או שזה יהיה מינוי חיצוני.
שבחים לצד ביקורות
פועלו של מערך הסייבר הלאומי זכה בלא מעט שבחים, אבל גם ספג ביקורות: הראשונה – על שהקמת הגוף החריפה את המחסור, הקיים ממילא, במקצועני אבטחת מידע והגנת סייבר בסדר גודל של עשרות רבות של אנשי מקצוע. ביקורת נוספת הינה מהותית, ובמסגרתה עלו ספקות לגבי יעילותה של הגנת הסייבר הישראלית. משמע, המערך מגיע לארגונים שהותקפו בסייבר על מנת לאסוף מודיעין, אך לא מספק להם פתרונות. עוד עלו נגד אנשי המערך טענות על התנהגות כוחנית, "שמחפה על היעדר סמכויות אכיפה", לדברי גורמים בשוק.
המערך פעל באירועי הסייבר האזרחיים הבולטים שהיו בשנים האחרונות נגד יעדים אזרחיים ישראליים, לסיוע לחברות שהותקפו – בין היתר, חברת הביטוח שירביט וחברת אחסון האתרים סייברסרב.
16/02/22 15:16
6.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פרטנר והוט מובייל השיקו היום (ד'), במעמד שר התקשורת, יועז הנדל, ובמעמד ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, אתר סלולרי חדש, בשיתוף פעולה עם העירייה, למען שיפור איכות הקליטה ברמת שלמה, שועפאט ורמת אשכול.
באירוע נכחו סמנכ"ל הנדסה בפרטנר, יגאל גלעדי, סמנכ"ל הרגולציה בפרטנר, שניר ניב, ומנכ"ל הוט מובייל, אילן ברוק.
האתר הסלולרי, התומך גם בטכנולוגיית דור 5, הוקם לראשונה זה עשור בשיתוף פעולה בין עיריית ירושלים ל-PHI, חברת תשתיות הסלולר המשותפת לפרטנר והוט מובייל. לדברי פרטנר, האתר נועד עבור תושבי האזור, המזוהים עם האוכלוסייה החרדית והערבית, ומדובר בשיפור דרמטי של הקליטה הסלולרית, מוצר בסיסי הנדרש לקיום אורח חיים רציף. האתר החדש יאפשר שיפור באיכות השיחות ובמהירות הגלישה.
פרטנר הוסיפה כי לה יש כיום את פריסת דור 5 הרחבה ביותר בישראל, וציינה כי בכוונתה להאיץ את הקמת התשתיות הסלולריות בשנה הקרובה. האתר צפוי לארח גם את החברות המתחרות, לטובת כלל תושבי האזור.
"התחלתה של מהפכה תקשורתית בירושלים"
הנדל אמר כי "אחרי תקופה ארוכה שבה לא הוקמו אנטנות בירושלים, אנחנו בתהליך החזרת הקליטה. המשימה המרכזית שלי בשנת 2022 היא החזרת הקליטה והכיסוי לכלל חלקי ישראל. 95% קליטה גיאוגרפית ו-99% דמוגרפית. זה תהליך שילווה בפיקוח צמוד על החברות, תמריצים ועיצומים. בזכות זיהוי הצורך והדחיפה של ראש העיר, לצד עבודת אנשי משרד התקשורת, ישראל חוזרת לקלוט".
לדברי ליאון, "זוהי התחלתה של מהפכה תקשורתית בירושלים. לאחר שנים רבות בהן לא הוקמו אנטנות סלולריות, וזאת למרות העלייה במשתמשי הסלולר, יצאנו במהלך משותף לשיפור הקליטה בעיר, באמצעות אנטנות סלולריות ומתקני גישה. מדובר במהלך הדרגתי וההקלה תורגש בחודשים הקרובים באזורים שונים בעיר, ותמשיך עד לכיסוי המקסימלי האפשרי של העיר. אנו ממשיכים לעבוד ללא הרף לטובת תושבי העיר בנושא".
גלעדי ציין ש-"קבוצת פרטנר רואה חשיבות עליונה במתן קליטה סלולרית רציפה ואיכותית לכלל האוכלוסייה בישראל, ופועלת לשם כך מול העיריות והמועצות המוניציפליות ברחבי הארץ. קבוצת פרטנר תמשיך להוביל את מהפכת דור 5, שכבר היום מאפשרת חווית שירות מתקדמת במאות אתרי שידור ברחבי הארץ, טכנולוגיה שלא רק תשפר את חווית השירות, אלא תאפשר טרנספורמציה דיגיטלית מלאה דרך יישומים שעד היום לא אפשריים ברשתות סלולריות".
ברוק הוסיף כי "הוט מובייל שמה לה למטרה להוביל את מהפכת ה-5G בשוק הסלולר ולפרוש מעל ל-70% מהמדינה בשלוש השנים הקרובות. אנו משקיעים עשרות מיליוני שקלים על מנת לאפשר לכל תושבי מדינת ישראל ליהנות מרשת דור 5 ואנו צפויים לפרוס אלפי אתרים ברחבי הארץ בשנים הקרובות. אנחנו מודים לעיריית ירושלים ולשר התקשורת על כך שאפשרו לנו להקים אחרי שנים רבות אתר חדש בירושלים, ובטוחים שזה ישפר משמעותית את חווית הסלולר ללקוחות הוט מובייל בירושלים".
דיילי ציפי צפתה, קלטה היטב וחזרה עם תמונה.
16/02/22 15:59
6.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת מטא (Meta), שנקראה בעבר פייסבוק, עדכנה באחרונה את ערכיה העסקיים. בין השינויים שהוצגו בלט הכינוי החדש של העובדים, שמעתה יקראו 'מטאמייטס' (Metamates שפירושו בעברית 'עמיתי מטא').
מי שהכריז על שינויים היה לא אחר מאשר המנכ"ל והמייסד, מארק צוקרברג, שהבהיר כי החברה שלו משנה את ערכיה כדי לשקף את הצמיחה וההתמקדות החדשה שלה ב-מטאברס (Metaverse) – אותו עולם דיגיטלי ווירטואלי שהיא מתיימרת לספק למשתמשים גישה אליו מכל פלטפורמה בתוך כחמש שנים. הדרך החדשה לכנות את העובדים בחברה גם היא מהווה למעשה נגזרת מאותו מטאברס מדובר, שעתיד להשתלט על חיי כולנו טיפין טיפין, או כך לפחות לפי התוכניות של צוקרברג.
כבר כעת המטאברס של מטא הולך ונבנה, למשל ב-Horizon Venues שלה, או בשירות אחר המכונה Horizon Worlds. שני היישומים הללו הם בתוליים מאוד ונדרשת לשם השימוש בהם קסדת מציאות רבודה/מדומה של אוקולוס. המטאברס העתידי אמור יהיה לעבוד בכל הפלטפורמות ללא ציוד מיוחד, כך שכעת מדובר רק על צעדים ראשונים לקראתו.
המטאברס הולך ונבנה כבר, למשל ב-Horizon Venues של מטא. צילום: דף הפייסבוק של Horizon Venues מבית מטא
המטאברס מחייב ערכים עדכניים
העדכון של הערכים משנה את מה שהחברה הגדירה לעצמה בעבר. כך למשל, "התקדם מהר" הופך כעת ל"התקדם מהר יחד"; "תהיה נועז" ל"בנה דברים מדהימים"; וכן "התמקד בהשפעה ארוכת טווח" נוסף לרשימת הערכים הקיימת. עוד שינוי הוא היעלמות הערך "היה פתוח" והוספו הערכים "לחיות בעתיד" ו"להיות ישיר ולכבד את הקולגות שלך".
צוקרברג העלה את הערכים החדשים כפוסט בפייסבוק, ובו ציין: "כתבתי את המזכר למטה לעובדים שלנו, ורציתי לשתף גם את כולם בקהילה שלנו. נמשיך לגייס עובדים ברחבי העולם, וזה מועיל לאנשים לדעת איך זה לעבוד ב-מטא ומה עושה אותנו שונים מחברות אחרות".
בהמשך הוא הסביר את הסיבה לשינויים בטען: "כתבנו את ערכי החברה הנוכחיים שלנו ב-2007. הם היו ארוכי טווח להפליא, אבל הרבה השתנה במהלך התקופה הזו. עכשיו אנחנו חברה מבוזרת. יש לנו קהילה גלובלית והשפעה רחבה. ועכשיו אנחנו חברה מטאברסית, שבונה את עתיד הקשר החברתי".
האחרון מבין הערכים שמופיעים במזכר נקרא באופן מוזר למדי, "מטא, מטאמייטס, אני". הערך הזה לוקח, כאמור, את המיתוג המטאברסי של החברה צעד אחד קדימה. לדברי צוקרברג, הוא קשור ל"תחושת האחריות שיש לנו להצלחה הקולקטיבית שלנו, וזה לזה כחברים לקבוצה".
צוקרברג חתם את
16/02/22 14:56
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחת העסקאות הגדולות בשוק המוליכים למחצה הגיעה לקו הסגירה, כש-AMD הפכה לבעלים הרשמיים של יצרני השבבים הניתנים לתכנות זיילינקס (Xilinx).
העסקה, עליה הוכרז כבר באוקטובר 2020, תכניס לבעלי המניות של הנרכשת סכום ענק של כ-50 מיליארד דולר, כ-15 מיליארד דולר יותר מהסכום עליו סוכם בעת ההכרזה. כל אחד מבעלי המניות של זיילינקס מקבל 1.7234 מניות של AMD וכן סכום מזומן, והמניה של AMD זינקה לשמיים במהלך השנה וחצי שעברו מאז ההכרזה על החתימה.
זיילינקס תהפוך עתה לקבוצה ב-AMD שתקרא AECG (ר"ת Adaptive and Embedded Computing Group) והיא תמשיך לעשות, כפי שהשם רומז, את מה שהיא עשתה כה טוב לפני כן: לתכנן שבבים מותאמים ו/או למערכות משובצות. בראש הקבוצה יעמוד המנכ"ל האחרון של זילינקס, ויקטור פנג, וכל או לפחות רוב עובדי החברה ייטמעו בקבוצה החדשה. לפי AMD ביחד יש בחברה 15,000 עובדים, שמציעים פתרונות לשוק שמוערך בכ-135 מיליארד דולר.
בדו"ח השנתי האחרון שלה דיווח זיילינקס על גידול של 81% במונחים של שנה בעסקי הדטה סנטר שלה, וזו כנראה הסיבה המרכזית בגינה AMD רכשה אותה. עם זאת היא מציעה פתרונות גם לשווקים בהם הנוכחות של AMD דלה או לא קיימת, כמו שבבי 5G עבור מגדלי תקשורת.
"הרכישה של זיילינקס מחברת קבוצה משלימה מאוד של מוצרים, לקוחות ושווקים בשילוב עם קניין רוחני מובחן וכישרון ברמה עולמית", אמרה ד"ר ליסה סו, מנכ"לית AMD בהצהרה. "זיילינקס מציעה רכיבי FPGA מובילים בתעשייה, מערכות על שבב ניתנות להתאמה, מנועי בינה מלאכותית ומומחיות בתוכנה, המאפשרים ל-AMD להציע את הפורטפוליו החזק ביותר של פתרונות מחשוב בעלי ביצועים גבוהים ומסתגלים בתעשייה".
16/02/22 15:36
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המערכת הבנקאית מפנה תשומת לב לתחום שירות הלקוחות כבר לא מעט שנים. אלא שבשנתיים האחרונות תשומת הלב הזאת התגברה, בין היתר בגלל הקורונה, שהאיצה תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית גם בבנקים, ושבכמה חודשים ממנה היו סגרים שלא אפשרו ללקוחות להגיע לסניפי הבנקים – מה שהגביר את השימוש בשירותים הדיגיטליים שהם מציעים.
חלק גדול מהקשר של הלקוח עם הבנק שלו מתבצע באמצעות האינטרנט והאפליקציות. הבנק הבינלאומי החליט לקחת את התחום הזה צעד קדימה: הוא הטמיע מודל NLP (ר"ת Natural Language Processing – עיבוד שפה טבעית), כדי להבין באופן אוטומטי כל סוג של טקסט של לקוח שפונה לבנק דרך כל אחד מהערוצים שהוא מאפשר, ולחבר את המידע מיידית למחלקה המתאימה ולבנקאי שלו. בניגוד לרוב מערכות ה-NLP, המערכת שהוטמעה בבינלאומי מאפשרת לזהות טקסטים בעברית. היישום מבוסס על המוצר מורפיקס אינסייטס של מלינגו, שמשתלב בזמן אמת במערכת "התכתבות עם בנקאי" של הבנק הבינלאומי. ההטמעה בוצעה על ידי אופיסופט, יחד עם אנשי הבנק, והיקף הפרויקט הוא עשרות אלפי שקלים.
"חיסכון משמעותי בזמן ההמתנה"
אמיר שלום, מנכ"ל מלינגו, וצביקה גולדרייך, מנכ"ל אופיסופט, ציינו ש-"המוצר מתבסס על טכנולוגיית עיבוד שפה מתקדמות בשילוב טכנולוגיות למידת מכונה ייחודיות לשפות שמיות בכלל ולשפה העברית בפרט".
איריס לבנון, משנה למנכ"ל מתף, זרוע המחשוב של הבנק הבינלאומי, ציינה כי "הדטה שמצטבר בכל ארגון דורש כלים מיוחדים. אימצנו כלי NLP כדי לאפשר הבנה טובה יותר של התובנות הנובעות מפניות הלקוח וטיפול מהיר ויעיל יותר בה". היא ציינה כי "העובדה שהמערכת של מלינגו תומכת בעברית הייתה שיקול חשוב של הבנק להטמיע את המודל שלה, ובכך לבדל את עצמו בתחרות מול הבנקים האחרים".
"המערכת היא מנוע חכם, שיודע לנתב את הפנייה למוקד המתאים ולבנקאי, ובכך היא חוסכת בצורה משמעותית את זמן ההמתנה מרגע הפניה ועד למשוב שמקבל הלקוח", אמרה. לדברי לבנון, הבנק מתמודד כיום עם עשרות אלפי פניות בחודש של לקוחות באמצעים הדיגיטליים, והשירות החדש כבר הניב משובים חיוביים.
לימור שוורץ, מנהלת הדטה בבנק, ציינה ש-"הטמעת מודלים מתקדמים היא חלק מאסטרטגיית הדטה שאנחנו מקדמים, על מנת להציע פרסונליזציה וחוויה מותאמת אישית ללקוחות".
16/02/22 19:25
5.88% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט מתכוונת לשנות את הגישה שלה לעדכוני המערכת ב-Windows 11. החברה מתכננת להתרחק מהדרך שבה היא נקטה ב-Windows 10, שלפיה היא מציעה שני עדכונים גדולים יחסית בכל שנה – עדכון סתיו ועדכון אביב. בהתאם לגישה החדשה שלה, העדכונים יהיו קטנים ורבים, עם תוכנה חדשה או משופרת אחת בלבד, ולכל היותר קצת יותר מזה, בכל עדכון.
הענקית מרדמונד מסרה על כך אתמול (ג') בבלוג שמלווה את העדכון החדש שלה ל-Windows 11, שהוא יחסית משמעותי, וחלק ממנו צריך להיות מבוצע באופן ידני – הורדת הגרסאות החדשות של נגן המדיה ושל פנקס הרשימות מהחנות של מיקרוסופט. יש גם עדכון תכונות של שורת המשימות.
אבל ההיבט המשמעותי ביותר בעדכון הנוכחי הוא השקת גרסת סקירה של חנות האפליקציות של אמזון עבור אלה שרוצים להריץ אפליקציות ומשחקי אנדרואיד על שולחן העבודה שלהם. ההתקנה וההרצה של יישומונים אלה, כשלפי אמזון היא מציעה כבר יותר מ-1,000 מהם עבור משתמשי Windows 11, זמינה בינתיים רק לתושבי ארצות הברית. בנוסף, היא דורשת תצורת מערכת גבוהה יותר מזו שמספיקה למערכת ההפעלה עצמה: מעבד Core i3 מדור 8 של אינטל או מעבד מסדרת Ryzen 3000 של AMD, וכן 8 גיגה-בייט זיכרון RAM, כונן SSD והפעלת יכולת הווירטואליזציה של המחשב ב-BIOS.