זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
28/03/22 16:36
9.52% of the views
מאת אנשים ומחשבים
טסלה הודיעה הבוקר (ב') ל-SEC – רשות ניירות הערך של ארצות הברית, שבכוונתה לבקש מהאספה הכללית הקרובה של בעלי המניות להגדיל את מספר המניות הרגילות של החברה. כתוצאה מכך, המשקיעים של טסלה הביאו לזינוק של 5.8% בשער המניה שלה לפני פתיחת המסחר היום.
מה שהחברה מבקשת לעשות הוא פעילות שנקראת "דיווידנד במניות", או Stock Dividene. מדובר בהגדלת מספר המניות של החברה על מנת להשלים את תשלום הדיווידנד באמצעותן, ולא במזומן. פעולה שכזו לא משפיעה על שווי השוק של החברה, אך מדללת את שווי מניותיה. טסלה לא מסרה מדוע היא מעוניינת בדרך הזו.
המנייה של טסלה ידעה שלושה חודשים לא קלים: מאז תחילת השנה היא עלתה ב-4.5% בלבד, לעומת זינוק של 49.8% ב-2021 כולה ושל 74.3% ב-2020.
הפעם האחרונה שטסלה הגדילה את מספר המניות שלה הייתה באוגוסט 2020, ומאז שער המניה שלה הוכפל.
ההודעה של טסלה באה בסמיכות – ככל הנראה כתוצאה מצירוף מקרים – לידיעה שפורסמה בבלומברג, שלפיה החברה תפסיק את הייצור במפעל שלה בשנחאי בעקבות התפרצות מחודשת של הקורונה, שהביאה את השלטונות הסיניים להטיל שוב סגר על העיר.
28/03/22 15:13
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"בתוך שלוש שנים יהיו בעולם כחצי מיליארד אפליקציות. מדובר בנתון שמשקף היקף גדול יותר מהכמות של כל האפליקציות שיצרה האנושות עד היום. האתגר של כל מנמ"ר וכל מנמ"רית, בכל ארגון מכל סוג וגודל, הוא להטמיע פלטפורמות הכוללות בינה מלאכותית, שמנהלות, שולטות ומבקרות את כלל האפליקציות, באופן חכם ויעיל", כך אמר שלומי אביב, מנכ"ל VMware ישראל.
אביב דיבר בפתח כנס VMware vForum 2022, שהופק על ידי אנשים ומחשבים והתקיים היום (ב') במרכז האירועים אווניו שבקריית שדה התעופה. השתתפו בו יותר מ-1,000 נציגים של לקוחות הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה ושותפיה העסקיים.
לדברי אביב, "ההיסטוריה מתאפיינת בשינויים ובמהפכות. מה שמאפיין את המהפכות שאירעו ב-300 השנים האחרונות הוא שהן משבשות ומשפיעות יותר, ושמשכן קצר יותר". כך, אמר, "המהפכה התעשייתית נמשכה 60 שנים והביאה להקמת מפעלי טקסטיל. זו הייתה מהפכה איטית, המיכון לקח זמן – אבל האדם השתמש במשאבי הטבע לטובת השינוי: הברזל שימש רצפת יצור, המים בראו אנרגיה ושדות הכותנה הביאו חומרי גלם למפעלי הטקסטיל".
"אחריה בא לעולם הקיטור", ציין. "האדם לקח משאבים מהטבע והפיק מהם אנרגיה. הרכבת חיברה בין יישובי ספר לערי מסחר וקירבה אנשים. בסוף המאה ה-19 – תחילת המאה ה-20 הופיעו המכונית והמטוסים. היה זה עוד צעד של השפעת הקידמה, הפעם לטובת קיצור מרחקים".
"משך המהפכות הולך ומתקצר"
"גם מהפכת האינטרנט השפיעה על התפתחות הכלכלה העולמית: בפעם הראשונה הוחלף מפגש פיזי בזה וירטואלי, לטובת העברת מידע. בתוך שלושה עשורים חוברו 4.5 מיליארד משתמשים לרשת", אמר אביב.
"המהפכה הנוכחית תארך רק 25 שנים, וניתן לראות שמשך המהפכות הולך ומתקצר", הוסיף. "היא כוללת אנרגיה ירוקה, מתחדשת ובת קיימא. ב-2021, יותר מרבע (27%) מהחשמל נוצר נעשה באמצעות אנרגיה ירוקה ומתחדשת – שמש, רוח, דלק ביולוגי ואצות. בשנה החולפת נסעו בכבישי העולם 10 מיליון מכוניות מונעות בחשמל. עד סוף העשור הנתון יגדל משמעותית, פי 22. גם תחום האינטרנט של הדברים כאן כדי להישאר. יש כיום 12.3 מיליארד חפצים מחוברים ובתוך חמש שנים הנתון יגדל ל-30 מיליארד. כולם הפכו להיות יצרני נתונים: מדי יום נשלחים ברחבי הגלובוס 307 מיליארד מיילים, וזוהי רק דוגמה אחת לכך. השימוש בנתונים הפך למשימה מאתגרת. על מנת להצליח לפעול בעולם החדש נדרש להטמיע מערכות שיודעות לפעול בזמן אמת".
"בשנתה הכספית 2022", סיכם אביב, "VMware גדלה בשיעור דו ספרתי. הסניף המקומי חווה גידול בקצב אפילו מהיר יותר. בשנה החולפת העמקנו את הפעילות עם לקוחות האנטרפרייז שלנו והפכנו להיות אסטרטגיים עבורם. לקוחות רבים בחרו לצרוך מאתנו שירותים מנוהלים – וזו הייתה הקפיצה המשמעותית. אני מעריך שקצב הגידול הזה יישמר גם השנה. נמשיך לבצע שינויים נדרשים בארגונים, בעבודה בסביבה מרובת עננים ובחידוש מערכות ה-IT".
28/03/22 16:06
8.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המלחמה שמנהלת רוסיה נגד אוקראינה גבתה כבר את חייהם של אלפי הרוגים – חיילים ואזרחים כאחד – וכמובן יצרה הרס של חיי היומיום ופליטים רבים שאיבדו את בתיהם. אבל במצב הטרגי יש גם נזקים לכאורה פעוטים יותר, שיכולים להכאיב, ובנוסף – שמחבלים בזיכרון ההיסטורי שלנו.
מוזיאון המחשבים של מריופול (Mariupol Computer Museum), שבו הוצג אוסף בבעלות פרטית של למעלה מ-500 פריטי מחשוב רטרו, קונסולות וטכנולוגיה משנות ה-50 ועד תחילת שנות ה-2000 – אשר נשמר במקום ב-20 השנים האחרונות – נהרס בהפצצה של הרוסים. It has been reported that the Mariupol Computer Museum in Ukraine, a privately owned collection of over 500 items of retro computing, consoles and technology from the 1950s to the early 2000s, a collection nearly 20 years in the making, has been destroyed by a bomb. pic.twitter.com/7xKi3yYjth
— Lord Arse! ???????????????? (@Lord_Arse) March 23, 2022 לפי הדיווחים, בעל המוזיאון, דמיטרי צ'רפונוב, לא נפגע מההפצצה, אך כל האוסף וכן ביתו הפרטי – נהרסו.
"זהו זה, מוזיאון המחשבים של מריופול כבר לא שם", בישר המוזיאון בעדכון מטעמו. "כל מה שנשאר מהאוסף שלי שאני מלקט כבר 15 שנה זה רק שברי זיכרונות בעמוד הפייסבוק, באתר ובתחנת הרדיו של המוזיאון", ציין צ'רפונוב.
בעל המוזיאון הוסיף ודיווח, "אני אנסה להמשיך לתמוך באתר וברדיו של RetroBit, אבל לחיים יהיו עכשיו סדרי עדיפויות אחרים לגמרי. איבדתי את המוזיאון שלי וגם את הבית שלי וזה כואב, אבל אני בהחלט אשרוד את זה ואמצא בית חדש!"
צ'רפונוב פתח חשבון PayPal לתרומות כדי לעזור לו להתאושש.
28/03/22 14:04
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"אני חושב שפוטין עשיר ממני בצורה משמעותית", אמר באחרונה אילון מאסק למתיאס דופנר – מנכ"ל חברת האם של הביזנס אינסיידר, ההוצאה לאור אקסל שפרינגר (Axel Springer AG) – בראיון שנערך ושעליו דיווח האינסיידר בסוף השבוע האחרון (ש'). מאסק התכוון להונו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שרבים סבורים כי הוא עצום, אף שאיש לא יודע את היקפו האמיתי, אולי מלבד הרודן התוקפן בעצמו. ומאסק מבין דבר או שניים בממון בהיותו, לפחות רשמית, האיש העשיר בתבל כיום, עם הון המוערך בכ-270 מיליארד דולר.
בראיון האישי המיוחד שהעניק מאסק לדופנר עסקו המולטי-מיליארדר ומראיינו בשלל נושאים אקטואליים שבהם מעורב מאסק, ביניהם במלחמת רוסיה-אוקראינה ובמנהיג רוסיה פוטין, אך גם בחששות של מאסק בעידן הנוכחי, ב-AI ועוד.
היזם הטכנולוגי הביע במהלך השיחה, ובדרכים שונות, גינוי למתקפה הרוסית על אוקראינה – עמדה שכבר ביטא מספר פעמים בחודש האחרון, ללא חשש "לתפוס צד".
בראיון מאסק התייחס שוב ובאופן ספציפי מאוד לאירועים האקטואליים. "חשוב שנעשה משהו רציני. אנחנו לא יכולים לתת לפוטין לקחת את אוקראינה. זה מטורף", אמר מאסק, שכזכור ניסה אפילו לפני מספר שבועות להציע לפוטין לקיים מעין דו-קרב בינהם כדי לפתור את סוגיית אוקראינה – הזוכה, כך צייץ אז בביטחון מאסק, יקבל את אוקראינה.
הזמין את פוטין לדו-קרב על אוקראינה. אילון מאסק. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. צילום: ויקימדיה ו-BigStock
הדעה על עושרו העצום של פוטין, שאותה השמיע מאסק במפתיע במהלך השיחה, באה בעקבות שאלתו של דופנר לגבי מעמדו הנוכחי והרשמי של מאסק כאדם העשיר בעולם. דופנר רצה לדעת מה מרגיש מאסק לגבי מצב זה, ובן שיחו, במקום לחפור בקרביו ולהשתפך רגשית, בחר לערוך השוואה של הונו מול זה של פוטין.
ואולם לשאלה עד כמה פוטין עשיר בפועל אין מענה מובהק, וזאת על אף שמומחים משערים כבר מזמן שהנשיא הרוסי אכן יכול להיות אחד האנשים העשירים בעולם בפועל.
פוטין, זאת יודע העולם המערבי, בעל השקעות גדולות בנדל"ן, כולל אחוזתו העצומה שאותה חשף עורך הדין, הפעיל הפוליטי ואויבו של הנשיא הרוסי, אלכסיי נבלני, ממובילי המחאות האופוזיציונית ברוסיה.
חשש מבינה מלאכותית שתשתבש לצד פיתוחי רובוטיקה רבים
באוגוסט האחרון הכריז מאסק שרובוט דמוי אדם של טסלה – המכונה כעת אופטימוס (Optimus) – נמצא כבר בפיתוח.
"אופטימוס הוא סוג של אנדרואיד לעבודה כללית. התפקיד ההתחלתי צריך להיות עבודה שחוזרת על עצמה, משעממת או מסוכנת. בעצם עבודה שאנשים לא רוצים לעשות", הסביר מאסק. כשנשאל האם אופטימוס יכול גם לעשות עבודות בית או להקל על חיי היומיום של אנשים, חזר היזם והדגיש כי "זהו הומנואיד הממוקד למשימות כלליות".
בנוגע לעיצוב הרובוט, מאסק קבע כי "האנושות עיצבה את העולם לאינטראקציה עם הומנואיד דו-רגלי, עם שתי זרועות ו-10 אצבעות. אז אם אתה רוצה שרובוט ישתלב ויוכל לעשות דברים שבני אדם יכולים לעשות, הוא צריך להיות בערך באותו גודל, צורה ויכולת".
"אנחנו יכולים לטעון את הרובוט עם האישיות הכי ייחודית של אדם. כמובן, אם מישהו כבר לא קיים בעולם, הרובוט הזה ידאג לשמר את הזיכרון שלו. אני חושב שאנחנו לגמרי יכולים לעשות את זה", אמר איש הטק יליד דרום אפריקה למראיינו.
מאסק ציין שהוא חושב שלטסלה יהיה מוצר די טוב ברמת אבטיפוס כבר השנה, ושיכול להיות להם לפחות "נפח ייצור מתון" של הרובוט האנושי המדובר עד סוף 2023.
אלא שבשיחה עם דופנר, מנכ"ל טסלה דיבר בגלוי גם על הערכתו לגבי הבעיות החמורות ביותר איתן מתמודד ויתמודד כדור הארץ כעת ובעתיד, וכן על תפישתו את הבינה המלאכותית (AI), הטכנולוגיה שמגבה את הרובוט, והאפשרות שהטכנולוגיה הזו, ככלל, תצא מכלל שליטה. מאסק, אם נזכיר נשכחות, שטח מזמן את חששו מפני יכולות ה-AI.
כבר ב-2017 הוא צייץ בטוויטר (Twitter) שלו את חששו שמירוץ החימוש בבינה מלאכותית, והחיפוש אחרי עליונות טכנולוגית בתחום, עלולים להצית בסופו של דבר את מלחמת העולם השלישית.
מעניין לציין כי מאסק צייץ אז על פחדיו אלו בתגובה לדברי פוטין ש-"מי שיוביל בתחום הזה יהפוך לשליט העולם" – משנה שאותה שטח נשיא רוסיה בשיחה שערך באותם ימים עם תלמידים.
קוף שמוחו מומשק למחשב על ידי נוירלינק. צילום: מסך מיוטיוב
מאסק נדרש שוב לנושא בראיון עם דופנר ואמר שהוא חרד משלושה דברים עיקריים שעומדים לפתחנו: ירידה בשיעור הילודה, קיצוניות דתית ו-AI משובשת.
עם זאת, במה שנראה לכאורה כסתירה ישירה, מאסק עובד לא רק על הרובוט של טסלה אלא גם על ממשק מוח-מחשב, בחברה אחרת שלו, נוירלינק (Neuralink). הוא טען באחרונה שהטכנולוגיה יכולה לאפשר למשותקים ללכת שוב, כאשר ניסויים קליניים שלה בבני אדם (עד כה הם בוצעו באכזריות לא מבוטלת על קופים) אמורים להתחיל בהמשך השנה.
בהתייחסו לסתירה הסביר מאסק בעצם שלשלם הולך העולם, והוא איתו. לדבריו, "לגבי AI ורובוטיקה, כמובן, אני רואה דברים בחשש מסוים. כי אני בהחלט לא רוצה שיהיה לי משהו שעלול להזיק לאנושות. אבל רובוטים דמויי אדם קורים. תראה את בוסטון דינמיקס (Boston Dynamics). הם עושים תצוגות טובות יותר מדי שנה. קצב ההתקדמות של AI מהיר מאוד".
נשק גרעיני והמצב באוקראינה
"חשוב מאוד שגרמניה לא תסגור את תחנות הכוח הגרעיניות שלה. אני חושב שזה מטורף ביותר", ענה מאסק לשאלת דופנר שעסקה ב"טעויות אסטרטגיות שאירופה, במיוחד גרמניה, עשתה, הוויתור על האנרגיה הגרעינית ב-2011". דופנר העלה את סוגיית האנרגיה הנקיה יותר שעשויה להיות חלק מהתעשייה הגרעינית, ותהא "האם יותר אנרגיה גרעינית היא המפתח לשחרור עצמנו מדיקטטורים ואוטוקרטים כמו פוטין?".
"אני רוצה להיות סופר ברור. לא צריך רק לא לסגור את תחנות הכוח הגרעיניות, אלא גם לפתוח מחדש את אלו שכבר נסגרו. אלה הם המהירים ביותר לייצר אנרגיה. זה מטורף לסגור תחנות כוח גרעיניות עכשיו, במיוחד אם אתה נמצא במקום שאין בו אסונות טבע. אם אתה נמצא במקום שבו מתרחשות רעידות אדמה קשות או צונאמי, זה יותר בסימן שאלה. אם אין סיכון אסון טבע מסיבי – שאין לגרמניה – אז אין באמת סכנה עם תחנות הכוח הגרעיניות", ענה מאסק.
ירידה בילודה וחיים ארוכים יותר
מאסק מודאג מהירידה בשיעור הילודה, מגמה שהואצה על רקע מגיפת הקורונה. דו"ח של CDC לשנת 2021 מצא כי שיעור הילודה בארה"ב ירד ב-4% מ-2019 ל-2020 – הירידה החדה ביותר בשנה אחת מזה כמעט יובל שנים, ומניין הלידות הנמוך ביותר מאז 1979.
"אני ממש מודאג מהעניין הזה של שיעורי הילודה", אמר מאסק. "זה מטריד אותי הרבה שנים, כי אני פשוט לא רואה את זה מתהפך בחזרה. כל שנה זה יותר גרוע. ואני משגע את החברים שלי עם זה", אמר היזם שהוא עצמו אב ל-שבעה ילדים. בנו הבכור מת מוות בעריסה.
מאסק גם הסביר לדופנר כי הוא עצמו אינו פוחד ממוות. "בהחלט הייתי רוצה לשמור על הבריאות לתקופה ארוכה יותר", אמר, "אבל אני לא מפחד למות. אני חושב שזה יבוא כהקלה". הוא הוסיף והצהיר שהיה רוצה לחיות מספיק זמן עם זאת כדי לראות את SpaceX משיגה את מטרותיה, שאחת המוצהרות שבהן היא הגעה אל מאדים ויישובו.
"אני לא חושב שאנחנו צריכים לנסות לגרום לאנשים לחיות הרבה זמן", אמר מאסק שהסביר: "זה יגרום לחנק של החברה".
28/03/22 14:53
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל שחררה בסוף השבוע עדכון דחוף עבור דפדפן האינטרנט שלה, כרום. החברה הודיעה שמדובר בעדכון שנועד לספק תיקון אבטחה עבור חולשת יום אפס דחופה, שסומנה כ-CVE-2022-1096.
לפי ההודעה של גוגל, מדובר בפגיעות שמנצלת נקודת חולשה במנוע הג'אווה סקריפט של הדפדפן. האקרים יכולים לנצל את החולשה הזו כדי לבצע הזרקת קוד זדוני שיכול לספק להם גישה לחומרים במחשב, ואף מעבר לכך.
החברה לא סיפקה פרטים מלאים, גם מאחר שההודעה הראשונה התקבלה לפני פחות משבוע ממשתמש שנותר אנונימי. היא הודיעה שהיא לא תפרסם את הפרטים המלאים אלא לאחר שהרוב המכריע של המשתמשים, אם לא כולם, יעדכנו את הדפדפן. הסיבה היא שנכון לעכשיו לא ידוע שהחולשה הזו נוצלה, וגוגל לא רוצה לספק פרטים שיעזרו להאקרים לממש אותה.
הגרסה המעודכנת של הדפדפן היא 99.0.4844.84 והיא מתאימה ל-Windows, ללינוקס ול-macOS. כדאי לעדכן אליה מוקדם ככל האפשר.
28/03/22 18:01
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מספק למנמ"ר: יורם מרציאנו, עד כה סמנכ"ל דליברי ופרויקטים באמת מחשוב, מונה לראש אגף טכנולוגיות וחבר הנהלה בסונול. מרציאנו מחליף את איריס שיפרין, שכיהנה כמנמ"רית החברה בשבע שנים האחרונות. שיפרין שוהה בימים אלה בחופשה בחו"ל וטרם מסרה מהו תפקידה הבא.
כמנמ"ר, מרציאנו אחראי על מערך המחשוב והטכנולוגיות של סונול, שהיא אחת מחברות האנרגיה הגדולות בישראל. החברה, שבעליה הוא איש העסקים דודי וייסמן, חולשת על 250 תחנות דלק ויש לה כמה חברות בנות בתחומי הדלק, חנויות הנוחות, האנרגיה הירוקה, הגז, ההובלה ומפעלי ייצור לשמנים. בסונול מועסקים כ-2,000 עובדים, מהם כ-40 איש באגף מערכות המידע, שבאחריות מרציאנו.
איריס שיפרין, המנמ"רית הפורשת של סונול. צילום: יח"צ
35 שנות ניסיון בענף ה-IT
"עולם האנרגיה משתנה, ועימו הצורך בשינוי ובמעבר לאנרגיות מתחדשות", אמר מרציאנו. "בכוונתי להתמקד בהבאת חדשנות טכנולוגית ושיפור חוויית הלקוח, לטובת המשך צמיחת והתרחבות החברה". אחד הפרויקטים הראשונים, שמרציאנו כבר מנהל, הוא החלפת כל הקופות בתחנות הדלק של החברה.
מרציאנו הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון, ומביא עמו לסונול 35 שנות ניסיון בענף ה-IT. הוא סא"ל במיל' באגף התקשוב, וכיהן בעבר כמנמ"ר בכמה חברות, בהן טמבור, תדיראן מערכות אלקטרוניות ותדיראן ספקטרלינק. מרציאנו מילא שורה של תפקידים גם בצד של הספקים: סמנכ"ל בכיר, מנהל חטיבת השירותים המקצועיים והפרויקטים וחבר הנהלה ב-וואן טכנולוגיות, סמנכ"ל בכיר, מנהל תחומי הבדיקות וההדרכות וחבר הנהלה בנס טכנולוגיות, וסמנכ"ל בחטיבת הבדיקות והפרויקטים של מטריקס. בתפקידו האחרון הוא שימש, כאמור, כסמנכ"ל הדליברי והפרויקטים של אמת מחשוב.
בתשובה לשאלה מדוע החליט לחזור מעמדת הספק לעמדת המנמ"ר אמר מרציאנו: "כשאתה עובד כאינטרגטור אתה משרת הרבה לקוחות, יש שם אתגרים רבים, אבל בשלב מסוים הרגשתי שאני יכול ורוצה לתרום שוב את הידע והניסיון שלי כמנמ"ר".
28/03/22 11:24
5.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עיריית אשקלון משלימה בימים אלה פרויקט רחב היקף לשדרוג והחלפת מערך התקשורת שלה באמצעות פתרונות התקשורת וניהול מוקדי שירות של אוויה (Avaya).
במסגרת הפרויקט הוחלפה מערכת ניהול המוקד העירוני למערכת שירות מתקדמת ומודרנית, המאפשרת ל-90 מוקדנים ב-20 מוקדים בעיר לספק מענה ותקשורת לתושבים, במגוון ערוצים טלפוניים ודיגיטליים. כמו כן שודרגה מרכזיית העירייה למערכת התקשורת האחודה (UC) של אוויה, CM Avaya.
את הפרויקט רחב ההיקף מבצעות החברות ITNAVpro ו-י.א מיטווך, בשיתוף צוות ה-IT של עיריית אשקלון, בניהולו של המנמ"ר בועז תנעמי. היקף הפרויקט מוערך בכשלושה מיליון שקל.
שידרוג והקלה בתפעול גם בעבודה מרחוק ומאוטובוס השירות
לדברי אירית ריינר, מנהלת תחום תשתיות תקשורת ומערכות טלפוניה באגף מערכות מידע וחדשנות בעיריית אשקלון, "באמצעות מערכת AACC (ר"ת Avaya Aura Contact Center), נציגי השירות במוקדי העירייה זכו לממשק משתמש נוח ויעיל יותר, ויכולות נוספות לשיפור השירות ומענה בשעות עומס כגון: ניתוב שיחות (IVR), אפשרות לצ'אט עם התושבים וערוצים נוספים, פונקציית Call Back, חייגן אוטומטי על פי רשימות שהוזנו למערכת, ועוד. המנהלים יכולים לראות את ה 'דשבורדים' של הנציגים ולערוך בקרה על עבודת הנציגים, גם כאשר הם עובדים מרחוק. מעבר לכך, באמצעות מערכת POM (מערכת ניהול פניות יזומות), שמותקנת בימים אלו, אנו נוכל לשלוח לתושבים הודעות על הנעשה בעיר, או לשלוח להם הודעות תשלום חשבונות. את ההודעות ניתן לשלוח בפילוח על פי אזורים או בפילוחים אחרים".
ריינר הוסיפה כי "מערכת התקשורת האחודה Avaya Equinox מאפשרת לעובדי העירייה, ובכלל זה לעובדי המוקד העירוני, להתחבר לשלוחת הטלפון שלהם במודל של 'משרד וירטואלי', לקבל ולהוציא שיחות בשלוחת המשרד גם בטלפון הנייד או במחשב בבית. זה כמובן מקל מאוד על העבודה מהבית".
אוטובוס השירות של עיריית אשקלון. עיבוד ממוחשב. צילום: אוויה
באמצעות מערכות Avaya Equinox נציגים יכולים לתת שרות גם מתוך "אוטובוס השירות" – מיזם חדשני וייחודי של עיריית אשקלון, שיעניק שירותים במגוון תחומים לתושבי העיר עד לבית. סוג של מוקד נייד שמחובר בתקשורת אלחוטית למערכות העירייה.
ריינר סיפרה כי "כחלק מהקמת תשתית התקשורת, חוברו משרדים שונים של העירייה באמצעות סיב אופטי למרכזיה הראשית, כאשר לכל המערכות החדשות הוקם גיבוי על מנת לשמור על שרידות מלאה".
"בחרנו ב-אוויה בגלל איכות הפתרונות שלה, כמו גם התמיכה והשירות שאנו מקבלים מאוויה ומשותפיה העסקיים. הם מלווים אותנו בכל בעיה עימה אנו פונים", הוסיפה ריינר.
שיפור משמעותי לשירותי העירייה בכלל – והדיגיטליים בפרט
"מערכות התקשורת שפעלו עד לאחרונה בעיריית אשקלון לא יכלו לספק את הצרכים המודרניים בתקשורת הפנים-ארגונית של העירייה וניהול הקשר עם התושבים", אמר תנעמי, מנמ"ר עיריית אשקלון. "שדרוג תשתיות התקשורת והמערכות משפר באופן משמעותי את רמת השירותים לתושבים, עם דגש על שירותים דיגיטליים".
לדברי רפי שקולניק, מנכ"ל הפעילות העסקית באוויה ישראל, "יישום פתרון התקשורת המתקדם עבור מערך הטלפוניה של העירייה ובמוקד השירות של העירייה, כמו גם מערכת הקשר הרב-ערוצית עם התושבים, מקפיץ את העיר אשקלון לדור הבא של מערכות התקשורת, ומספק להם אפשרות להתייעל בעבודתם ולהתאים אותה לעידן
28/03/22 15:42
5.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שתי חברות ששמן הולך לפניהן – מלם תים וסיסקו – הזמינו באחרונה את דיילי ציפי לאירוע מושקע שהתקיים ביקבי ברקן. דיילי ציפי, שהיין מאוד משמח את הלב שלה, נענתה ברצון להזמנה והגיעה למפגש, שבו נטלו חלק נציגים של עשרות מלקוחות החברות, וששילב בין מה שטוב בעולם היין למה שחדש בעולמות הטכנולוגיה – לפחות בעולמות שבהן פועלות שתי החברות הללו.
אודי וינטראוב, מנכ"ל מלם תים, באירוע. צילום: שחר פרלמן
אודי וינטראוב, מנכ"ל מלם תים, ואורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, נשאו דברים באירוע וציינו את השותפות ארוכת השנים בין שתי החברות, שלדבריהם "משתבחת עם השנים כמו יין טוב".
מימין: עידן וינר, סמנכ"ל המכירות של מלם תים; שרית רצר, סמנכ"לית השותפים של סיסקו ישראל; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; אודי וינטראוב, מנכ"ל מלם תים; איציק ציקורל, מנהל פעילות סיסקו במלם תים; חיים פינטו, סמנכ"ל הטכנולוגיות של סיסקו ישראל; מוטי פנחס, סמנכ"ל הטכנולוגיות של מלם תים; וגלית שביט, סמנכ"לית השיווק של החברה. צילום: שחר פרלמן
עם כוסות של שיכר משובח על השולחן, המשתתפים נטלו חלק במסלולים טכנולוגיים שעסקו ברישות, אבטחה ו-FSO. סמנכ"לי הטכנולוגיות של שתי החברות – מוטי פנחס ממלם תים וחיים פינטו מסיסקו ישראל – הציגו למשתתפים "טעימות" מהטרנדים הטכנולוגיים שהם יפגשו אותם עוד השנה. בהמשך התקיימה, כמקובל ביקבים, סדנת יין חווייתית.
מימין: רביב יצחקי ואורן גיספן מהוט. צילום: שחר פרלמן