The headlines that made most buzz on this page
15/03/23 11:15
9.68% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל בוחנת שילוב של כלים חדשים מבוססי בינה מלאכותית בחבילת אפליקציות Workspace שלה. בפוסט בבלוג הרשמי שלה, כתבה ענקית החיפוש שהיא מתחילה בבדיקת תכונות של כתיבת AI ג'נרטיביות ב-Gmail וב-Docs, שיכולות לעזור לאנשים להתחיל בתהליך הכתיבה.
"פשוט הקלד נושא שאתה רוצה לכתוב עליו, וטיוטה תיווצר עבורך באופן מיידי", נכתב בפוסט. "בשיתוף פעולה עם שותפת הבינה המלאכותית שלך, אתה יכול להמשיך לחדד ולערוך לקבל הצעות נוספות לפי הצורך".
הכלי, מוסיפה גוגל, יכול לשמש כדי לעזור ליצור דברים כמו תיאורי תפקיד מותאמים אישית או הזמנות למסיבת יום הולדת של ילד. החברה גם בוחנת דרכים לשלב כלי בינה מלאכותית ב-Slides, Sheets, Meet וצ'אט ומפרטת, כי התכונות החדשות יאפשרו "לנסח, להשיב, לסכם ולתעדף את Gmail שלך; סיעור מוחות, הגהה, כתיבה ושכתוב ב-Docs; מימוש החזון היצירתי שלך ב-Slides עם תמונות, אודיו ווידיאו שנוצרו אוטומטית; לעבור מנתונים גולמיים לתובנות וניתוח באמצעות השלמה אוטומטית, יצירת נוסחאות וסיווג הקשרי ב-Sheets; ליצור רקעים חדשים וללכוד הערות ב-Meet; לאפשר זרימת עבודה כדי שדברים יתבצעו בצ'אט".
גוגל היא אחת מלא מעט חברות הבודקות שילוב של יכולות בינה מלאכותית בשירותיהן לאחר שה-ChatGPT של OpenAI החל את "בום" הבינה המלאכותית בסוף 2022. מוקדם יותר השנה, מיקרוסופט השיקה גרסה חדשה של מנוע החיפוש שלה Bing המופעל על ידי בינה מלאכותית, ומטא בוחנת צ'אט מבוסס בינה מלאכותית ב-ווטסאפ ומסנג'ר, בעוד ש-Gramarly אמורה להשיק תכונת בינה מלאכותית המיועדת ליצירת הודעות דואר אלקטרוני, פוסטים במדיה חברתית ועוד.
כלי הבינה המלאכותית החדשים עבור אפליקציות Workspace של גוגל יהיו זמינים תחילה ל"קבוצה מוגבלת של בודקים מהימנים" לפני שהם יהיו זמינים לציבור, ציינה גוגל בפוסט. התכונות החדשות יהיו זמינות לבודקים בשבועות הקרובים.
"כשזה נוגע למיצוי מלוא הפוטנציאל של AI ג'נרטיבית לרוחב Workspace, זו רק ההתחלה שלנו", כותבת גוגל.
גוגל השיקה בימים אלה גם כלים חדשים של בינה מלאכותית למפתחים ועסקים, כולל בונה אפליקציות, שיעזור לחברות להשיק צ'טבוטים משלהן מבוססי בינה מלאכותית.
15/03/23 17:40
9.68% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט שחררה אתמול (ג') עדכון חשוב עבור אאוטלוק, תוכנת המייל שלה, שמתקן פגיעות יום אפס שנוצלה בידי האקרים רוסים מאז אפריל אשתקד. מדובר בקבוצת האקרים שמקושרת ל-GRU, שירות המודיעין הצבאי הרוסי, ולפי הדיווחים היא השתמשה בפגיעות נגד ארגונים ברחבי אירופה.
הקורבנות של הקבוצה היו יותר מ-15 ארגונים בתחומי הממשל, הצבא, האנרגיה והתחבורה. ככל הידוע, ההאקרים תקפו אותם באמצעות הפגיעות הזו עד דצמבר האחרון – אז הם התגלו על ידי קבוצת תגובות החירום הממוחשבת של אוקראינה, ה-CERT-UA.
לפי הבדיקה של מיקרוסופט, ההאקרים השתמשו בהודעת מייל בעלת מבנה מיוחד כדי לתקוף משתמשים באאוטלוק, ולאחר מכן להעביר את הודעת המשא ומתן מול פרוטוקול האימות NTLM למערכות אחרות שיודעות להשתמש בו. בעצם, היא השתמשה בכך לצורך החדירה למערכת, וכל זאת מבלי שהמשתמש בכלל שם לכך שהייתה חדירה, ומבלי שהוא יודע שהשליטה על המחשב שלו עלולה לעבור לשרת SMB שנמצא בשליטת התוקפים.
כן באאוטלוק ל-Windows, לא בגרסאות האחרות
הפגיעות שתוקנה משפיעה רק על הגרסאות של אאוטלוק לסביבת Windows. משתמשי אאוטלוק ב-iOS, ב-macOS ובאנדרואיד לא צריכים לחשוש. בנוסף, שירותי הדואר המקוונים של החברה, כמו אאוטלוק ו-Microsoft 365, לא משתמשים בפרוטוקול NTLM, כך שאין חשיפה לפגיעות.
יש לציין שהפגיעות קיבלה את המספור CVE-2023-23397, ובמיקרוסופט ממליצים לעדכן בדחיפות את אאוטלוק. בנוסף, החברה מסרה בבלוג שלה שהיא שחררה קובץ הרצה ל-PowerShell שיאפשר למנהלנים לבדוק האם משתמשים בסביבת האקסצ'יינג' שלהם נפגעו מהפגיעות הזו.
15/03/23 12:54
8.06% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עידן קרת (46) מונה לראש תחום שירותים פיננסיים גלובלי במטריקס ארה"ב, בהתמקדות על שווקי ארה"ב ואירופה. במסגרת תפקידו יהיה אמון קרת על מינוף המומחיות של מטריקס בתחומים כמו סייבר, מחשוב ענן, בינה עסקית, ניתוח ביג דאטה ו-DevOps באזורים נוספים בארה"ב ואירופה, ושילובם בפעילות הקיימת שיש למטריקס בתחום שירותים פיננסים ארגוניים. קרת יפעל להעמיק ולייצר שיתופי פעולה בתחומים אלו עם ארגוני אנטרפרייז חדשים ועם לקוחות קיימים, וכן יסייע גם להרחיב את השירותים של מטריקס בתחום מניעת פשעים פיננסיים, אותם מפעילה החברה בקרב מוסדות פיננסיים גלובליים בתחומי בנקאות, תשלומים, ביטוח ועוד. ל-קרת, בעל התואר הראשון במדעי המחשב מהאקדמית תל אביב-יפו, מעל ל-20 שנות ניסיון בתחום. כעת, הוא חוזר אל מטריקס לאחר שבעברו שימש כמנהל ראשי בחברת Matirx IFS, הפועלת בארה"ב ועוסקת בייעוץ להונאה פיננסית, ולאחר מכן כמנהל הצלחת לקוחות בחברת Thetaray, המספקת שירותי בינה מלאכותית ולמידת מכונה בתחום הפשעים הפיננסיים.
15/03/23 14:32
8.06% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקית התוכנה האמריקנית אורקל מינתה את גפן מגן סואד לנהל את כל מערך משאבי האנוש של החברה בישראל. גפן מילאה שורה של תפקידים בכירים בתחום משאבי האנוש בחברות גדולות בישראל כמו טבע ואלביט, ובתפקידה האחרון כיהנה כמנהלת משאבי אנוש בכירה וכחברת הנהלה בחברת נובולוג, בה גם הובילה תהליכי פיתוח מנהלים וניהול היבטי כוח אדם בעולם המיזוגים והרכישות. מינויה של מגן סואד, ותחומי ההתמחות בהם צברה ניסיון וידע רב, מהווים המשך ישיר למהלך האסטרטגי אותו מובילה אורקל ישראל, לחיזוק המשאב האנושי בארץ, ולפיתוח תרבות ארגונית של מצוינות וחדשנות. אסטרטגיה זו תתמוך במהלכים החדשים של אורקל בהובלת המנכ"ל ערן פיינגבאום להתפתחות בעולמות הענן, הטכנולוגיה, החדשנות וכניסה לתחומי פעילות חדשים. מגן סואד – בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש מאוניברסיטת אריאל ותואר שני בלימודי עבודה מאוניברסיטת תל אביב – מסרה: "אני נרגשת להצטרף לאחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם ולצוות המוביל של אורקל ישראל, בהובלתו של המנכ"ל ערן פיינגבאום. עולם העבודה שלאחר הקורונה, והכניסה של אורקל לתחומים חדשים ומרגשים, מציבים בפנינו אתגרים חדשים ומרגשים הנוגעים למשאב האנושי בארגון. אני בטוחה שיחד עם הנהלה חזקה ועובדים ועובדות מהמוכשרים בתעשייה נוכל להוביל את אורקל ישראל לפסגות חדשות".
15/03/23 11:46
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בטקס פרסי המיחשוב ITAwards של אנשים ומחשבים זכתה חברת אלביט במספר פרסים. בקטגוריית ה-AI וה-ML (בינה מלאכותית ולימוד מכונה) זכתה אלביט בפרס היוקרתי בזכות פרויקט להקמת מערכת מרכזית לניהול מחזור החיים ולסטנדרטיזציה בעולמות לימוד המכונה, ה-AI והביג דטה. בפרויקט זה שולבו מספר טכנולוגיות מובילות בשוק ובהן גם פתרונות ותשתיות של נוטניקס.
לצורך הקמת המערכת המרכזית לתחום ה-AI נדרשה הקמת תשתית מחשוב חדשה לחלוטין, חזקה ויציבה כנדרש מתשתית למערכת AI, כאשר הדגש בבחירת התשתית היה על ניצול מרבי ואופטימלי של משאבי המחשוב, בדגש על המעבדים הגרפיים (GPU) והאחסון.
מכיוון שמדובר בתשתית ייעודית חדשה, היה זה טבעי לבחור בפלטפורמת Hyperconverged (HCI), כאשר אלביט שילבה את פלטפורמת ה-HCI בענן של נוטניקס, המאחדת את מערך השרתים, האחסון והתקשורת בפלטפורמה אחת.
פלטפורמת ה-HCI בפרויקט זה כוללת מערך של מספר שרתים התומכים ב-GPUs רבים וחזקים של Nvidia. במסגרת הפרויקט הוקם גם מערך Nvidia DGX, אשר נועד לשפר ביצועים של תשתיות AI ושולב יחד סביבת הענן של נוטניקס. הפרויקט הובל על ידי צוותי ה-IT של אלביט ובשיתוף פעולה עם מטריקס, HPE ו-Nvidia.
בנוסף לפלטפורמת ה-HCI ההיפר אחודה של נוטניקס נבחר פתרון הווירטואליזציה AHV של נוטניקס לניהול מאות שרתים וירטואליים. לדברי אבי, מנהל תשתיות ההנדסה IT4E באלביט, ״פלטפורמת הענן של נוטניקס היא הפלטפורמה העיקרית בסביבת הפיתוח של אלביט, כאשר אלפי מפתחים עובדים על פלטפורמה זו כיום. לכן היה לנו קל ופשוט לבחור בנוטניקס גם עבור סביבת ה-AI וה-ML של אלביט".
"באמצעות סל הפתרונות של נוטניקס הצלחנו להשיג Time to Market מהיר מאוד. בזכות הטמעה מהירה ופשוטה, זכינו לממשק ניהול ותפעול קל ונוח, בין היתר בזכות מערכת Prism. בנוסף, לארגון כמו אלביט חשובה היציבות, הביצועים ואבטחת המידע. אנו זוכים לשרידות מרבית, לביצועים הטובים ביותר בשוק בזכות ה-Data Locality ויכולות אבטחת מידע גבוהות. זאת בנוסף לתמיכה ביכולות NAS מתקדמות Built In בפתרון וכן תמיכה בכרטיסי ויכולות GPU המתקדמים ביותר בשוק של Nvidia".
עוד מוסיף ומספר עומר, Head of Big Data & Data Science באלביט מערכות, ״כי לפני כשנתיים יצאנו לדרך עם מיזם חדשני לביצוע טרנספורמציה חוצת חברה בתחומי ניהול נתוני עתק (Big Data) ובינה מלאכותית (AI). מדובר בתהליך מורכב, עתיר טכנולוגיות וחומרות שחוברו להן יחדיו תחת קורת גג אחת כדי ליצור ערך משנה מציאות עבור פרויקטי ההנדסה בחברה. בזכות שותפים רבים וצוות פיתוח מולטי-דיסציפלינרי איכותי הצלחנו להעמיד מוצר רובסטי, המיישם את החזון הראשוני".
לדברי טליה צרפתי-סטריט, מנהלת מכירות אזורית, מגזר ביטחון בנוטניקס, "הפתרונות של נוטניקס פועלים בחברת אלביט שנים ארוכות בעיקר כתשתית יציבה ומהירה לסביבות הפיתוח, והיה זה אך טבעי שגם בפרויקט ה-AI תיבחר נוטניקס. אנו מברכים את אלביט על הזכייה בטקס פרסי המחשוב של אנשים ומחשבים ובטוחים שהסביבה החדשה, הכוללת מגוון פתרונות של נוטניקס, תאפשר לצוות אלביט ליהנות מסביבה יציבה, בטוחה, נוחה לתפעול וחסכונית".
אורי טובול, מהנדס מערכות אזורי בנוטניקס, הוסיף כי, כאשר מקימים דטה סנטר חדש, הדבר הנכון והיעיל ביותר הוא להקים אותו בטכנולוגית HCI גמישה, יעילה ופשוטה לניהול. נוטניקס מספקת סל פתרונות ייעודיים, המשלימים אחד את השני וקלים לניהול מרוכז בזכות ממשק הניהול Nutanix Prism, המאפשר ניהול מרכזי של כלל המערכות ולא ניהול נפרד לכל מוצר כפי שקיים במערכות מתחרות. בנוסף, הפתרון של נוטניקס בעל יציבות ושרידות גבוהים והוא כולל כלי ניטור ובקרה ואבטחת מידע ברמה גבוהה מאוד – מרכיבים מאוד חשובים עבור גוף כמו אלביט".
15/03/23 11:56
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חטיבת ברודקום תוכנה ב-NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, הציגה במפגש מיוחד שהתקיים באחרונה ועסק ב-DX NetOps – הפתרון של ברודקום לניטור ולניתוח התפעול של תשתיות תקשורת – את יישומו באל על. DX NetOps היא חבילת כלים לאוטומציה וייעול של תשתיות הרשת, שמאפשרת ניטור ביצועי רשת, ניהול תקלות ואירועים, אוטומציה של רשתות וניתוח.
מארק טוך, ארכיטקט פריסייל בחטיבת ברודקום תוכנה ב-NessPRO, ציין שלפני הטמעת המערכת של ברודקום, אל על השתמשה לניהול תשתית התקשורת שלה בכלי ניטור וניתוח שונים מתוצרת ספקים שונים. היעדר כלי מאוחד לפיקוח על כל התשתית הפך את הטיפול בתקלות בחברת התעופה לתהליך מייגע, שארך זמן רב. לאל על היו כלים נפרדים לניטור זמינות תשתית התקשורת, היו בעיות בניתוח התקשורת באמצעות לוחות מחוונים וגרפים, והיה כלי נפרד לניתוח תעבורת NetFlow. לא היה לה כלי אחוד שאפשר לקבל מבט כולל על מצב תשתית התקשורת.
אל על זיהתה את הצורך בכלי WebUI אחוד לניטור ולתחקור של כלל תשתית התקשורת בארגון. בנוסף, החברה דרשה חיבור OOTB ל-MOM שלה, תוך ייעול זמני התגובה ומיקוד שורש הבעיה בתקלות.
זאת ועוד, אל על הכירה בחשיבות של ניתוח והצלבת המידע לצורך הפקת ערך מוסף במיקוד המשאבים לטיפול מיידי ויעיל בבעיות. החברה גם ביקשה ליצור שפה אחידה לתקלות, עד לרמת ההתראות ב-SMS. כמו כן, היא ביקשה להעלות את הרציפות העסקית וזמינות המערכות.
כך הפתרון של ברודקום סייע לאל על
טוך הביא בדבריו כמה דוגמאות לתהליכי הניטור והניתוח באמצעות הכלים של ברודקום באל על. כך, לדוגמה, ניתוח עומסי התעבורה ברשת מטרמינל 3 ואליו, כולל צילומי וידיאו ממצלמות האבטחה, ואפליקציות עסקיות שונות, כאשר החברה מקבלת התראות על קווים שסובלים מעומס יתר – דבר שעשוי להצריך שדרוג של הקו, ועל "קפיצות" בתעבורה, שעלולות לגרום לבעיות ברשת. דוגמה נוספת היא לוח מחוונים שמראה מעקב אחר התעבורה בקווים החשובים ביותר בארגון. כמו כן, מנתחת המערכת תלונות על בעיות שונות בתשתיות. בנוסף לכך, קיים מעקב אחר ניצול הקיבולת של אתר ה-DR, מעקב אחר יציבות אתר האינטרנט של אל על ועוד.
אל על הוסיפה במהלך 2022 פתרון של AppNeta, שמאפשר לצוותים שלה לעקוב אחרי הביצועים של אתרי החברה מנקודת מבטו של לקוח הקצה, ממקומות שונים ברחבי העולם. כמו כן, המערכת מאפשרת למדוד רוחב פס בין אתרים של החברה ומול ענן Azure, ולתחקר בעיות תקשורת גם בקמפוס של החברה וגם מול ISP או ספקי ענן.
בהמשך המפגש דיבר חן עמרם, ראש אגף תשתיות ואבטחת מידע באל על, שאחראי לשמירה על יציבות וזמינות המערכות בחברה. עמרם הדגיש את החשיבות שיש לארגון ב-100% זמינות של המערכות שלו. "זהו המדד שלפיו אני נבחן ביום יום", ציין. "זמינות התשתית לכל הארגון היא מדד חשוב שבו אנחנו נבחנים, ובנוסף לכך, אחד ממדדי הביצוע המרכזיים (KPIs) שבהם נמדדים אנשי השו"ב הוא אילו תקלות דווחו על ידי השו"ב לפני שהלקוח דיווח עליהן".
עמרם ציין שחלק מתשתיות הדיגיטל והאפליקציות של אל על הן היברידיות, וחלקן במלואן בענן, ואנשי השו"ב בחברה צריכים לראות את הבעיות בלוח המחוונים שלהם, ולא להגיע למצב שבו לקוח מתקשר ואומר שמערכת מסוימת אינה עובדת מבלי שהם יודעים זאת. "התשתיות הן נרחבות מאוד, וכוללות קמפוס גדול בנתב"ג ועוד כ-80 נציגויות ברחבי העולם. המערכות משולבות זו בזו, וכולם צריכים לקבל את אותו השירות 24 שעות ביממה", אמר עמרם.
הוא אמר שכדי להתמודד עם האתגרים האלה, הצוות משתמש כמעט בכל הכלים של ברודקום, ובכלים נוספים, במטרה לבצע את הניטור הדרוש של התשתית, האפליקציות והדיגיטל – דבר שמאפשר מבט מקיף על כל המערכת. עמרם הוסיף שהניטור מתבצע הן על המערכות של הארגון והן על ספקי תוכנה כשירות (SaaS).
15/03/23 14:19
6.45% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ג'ף בזוס, המייסד והיו"ר של אמזון, מתעניין בחלל. לפני כשנתיים הוא אפילו טס אליו יחד עם אחיו הצעיר, מארק בזוס, לגיחה קצרצרה. בנוסף יש בבעלותו את בלו אוריג'ין (Blue Origin) – חברת חלל המפתחת בעיקר רקטות. אבל כעת דווקא אמזון שלו היא שמקדמת שירות אינטרנט לוויני עתידי שבכוונתה להשיק.
במסגרת תוכניותיה אלו, החברה חשפה באחרונה שלישיית אנטנות לווייניות, בתוך שעדכנה כי בכוונתה להתמודד מול SpaceX של אילון מאסק, ולוויני סטארלינק (Starlink) שלה, על ידי השקת רשת אינטרנט לווינית במסגרת מה שהחברה מכנה פרויקט קויפר (Project Kuiper).
האנטנות שאמזון פיתחה למען אספקת אינטרנט לוויני בעתיד. צילום: אמזון
ענקית הטכנולוגיה הבטיחה שהאינטרנט שלה יהיה יעיל יותר מזה של סטארלינק, וציינה כי בכוונתה להציע גרסאות סטנדרטיות, קומפקטיות במיוחד ומקצועיות של האנטנות שלה, עם מהירויות שנעות בין כ-100 מגה-ביט לשנייה ועד ל-1 גיגה-ביט לשנייה. לדברי אמזון, הגרסה ה"סטנדרטית" של האנטנות צפויה לעלות פחות מ-400 דולר לייצור ליחידה.
החברה פרסמה פרטים אודות תוכניותיה וכתבה כי משימתה בפרויקט קויפר היא "לגשר על הפער הדיגיטלי על ידי אספקת פס רחב מהיר ובמחיר סביר" לקהילות שכיום לא מקבלות שירות על ידי טכנולוגיות תקשורת מסורתיות.
על פי החברה, "כדי להשתמש בשירות, הלקוחות יתקינו אנטנה חיצונית – הנקראת 'מסוף לקוחות' – על מנת לתקשר עם לוויינים העוברים מעל (בחלל – ג"פ)".
אמזון הדגישה כי "באופן מסורתי, ציוד זה היה גדול מדי, מורכב מדי ויקר מדי עבור לקוחות רבים", אך לדבריה פרויקט קויפר "מתכנן לשרת עשרות מיליוני לקוחות, ולכן קבענו יעד שאפתני בתחילת הפרויקט: תכנון מסוף לקוחות שעלות בנייתו פחות מ-500 דולר". לדברי הענקית, "מהנדסי פרויקט קויפר הגיעו לציון הדרך הזה בשנת 2020, והמציאו ארכיטקטורת אנטנה חדשה שהייתה קטנה וקלה יותר מעיצובים מסורתיים. מאז, הצוות המשיך לחדש כדי להפוך את עיצובי הטרמינלים שלו לקטנים עוד יותר, סבירים יותר ובעלי יכולת גבוהה יותר".
האם לענקית מסיאטל מכשור קומפקטי יותר? האנטנה של אמזון (מימין), וזו של SpaceX, שנחשפה ב-2020. צילום: מימין: SpaceX. משמאל: אמזון
הבטחות בחלל ריק?
עם זאת, פרויקט קויפר נמצא בפיתוח של החברה כבר במשך כמה שנים, ואמזון, מסתבר, מבטיחה כבר מזמן שבעתיד תספק גישה לאינטרנט לוויני בביצועים גבוהים, אך עד כה לא באמת הצליחה להוציא לפועל את תכניותיה ולהפוך אותן למוצר מוגמר שגם יכניס לכיסיה הון.
בנוסף, למאסק ול-SpaceX שלו יש יתרון עצום על אמזון: יש להם מערכת משגרים פנימית עם יכולות מוכחות, שהיא לא רק יעילה במיוחד וניתנת לשימוש חוזר, אלא בעיקר חסכונית יחסית לתפעול ומאפשרת לחברה לשגר קונסטלציה של אלפי לווינים אל החלל, כפי שכבר עשתה.
גם אמזון, כך לפי הדיווחים, מפתחת, באמצעות בלו אוריג'ין של בזוס, משגר. אבל כרגע הוא עדיין לא מסוגל לשלח דבר. המשגר הקיים מבית הענקית מסיאטל הוא בעצם סוג של "מעלית" בצורת רקטה, הצונחת בחזרה לכדור הארץ במהירות. לכן, על פי הערכות, פרויקט קויפר יצטרך לכלול שימוש במשגרים מסחריים מתוצרת צד שלישי, דבר שעתיד להגדיל את העלויות לחברה – ולצרכן.
אמזון הצהירה כי כוונתה הראשונית היא לשגר 3,236 לוויינים לחלל, וקבעה 92 שיגורים כבדים לשם כך באמצעות משגרים של החברות Arianespace ו-United Launch Alliance, אך החברה מתכננת לעשות שימוש גם ביכולות של בלו אוריג'ין לשם כך.
אלא של-סטארלינק יש כבר 3,700 לוויינים במסלול, המרחפים מעלינו בחלל ו"מספקים את הסחורה", והחברה מתכננת פריסה ראשונית של 12,000 יחידות עם הרחבה אפשרית לאחר מכן לעד 42,000 לוויינים. המהירויות של האינטרנט הלוויני שמציעים מאסק ו-SpaceX הן בסביבות 50 עד 150 מגה-ביט לשנייה עבור משתמשים סטנדרטיים, אך אלו מטפסות בקלות עד 350 מגה-בייט לשנייה עבור Starlink Maritime ואף נוסקות ל-500 מגה-ביט לשנייה במקרה של משתמשי Starlink Business.
לעומת זאת, לעת עתה לפרויקט קויפר אין אף לווין במסלול, ושיגור פיילוט של שני לוויינים, ששמם KuiperSat-1 ו-KuiperSat-2, מתוכנן להתבצע ממש בקרוב, במאי. אמזון שואפת, באמצעות חברת הבת שלה, קויפר סיסטמס (Kuiper Systems), להציע מקבץ של 3,236 לוויינים, ומסרה כי שירות האינטרנט הלוויני שלה יושק ברגע שלחברה יהיו "כמה מאות" לוויינים במסלול בחלל.
15/03/23 09:45
4.84% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זיפרקרוטר (ZipRecruiter) הודיעה על מינוים של שני דירקטורים חדשים. עודד דקלבאום מונה לדירקטור מוצר במרכז הפיתוח הישראלי, ובוריס לוין מונה לדירקטור הנדסי בכיר.
דקלבאום ינהל קבוצה של מנהלי מוצר, אשר יובילו את קו מוצרי החברה לארגונים בינוניים וגדולים, למעט job Ads. מטרת מוצרים אלו הינה לנהל ולייעל תהליכי גיוס עובדים משלב מציאת מועמדים, יצירת קשר, שיחה ראשונה, ראיונות סינון וקבלת החלטה אם לגייס או לא. מוצרים אלו ינגישו את מאגר המועמדים הענק של החברה לארגונים, תוך אוטומציה של מרבית תהליכי הגיוס, עם מטרה להגדיל את כמות הגיוסים המוצלחים לכל מגייס. לדקלבאום ניסיון רב בתחומי הדטה, זירות מסחר וכלים תומכים לאנשי מכירות. הוא עבד על פיתוח מוצרים למעלה מ-25 שנה כמפתח, מנהל מאגרי מידע ומנהל מוצר, והוביל צוותי דטה ומוצר בארגונים בהם צה״ל, בנק דיסקונט, איביי (ebay) ולושה (Lusha).
לוין יהיה אחראי על כמה קבוצות מחקר ופיתוח מרכזיות באתר הישראלי של החברה, העוסקות בעולמות הדטה ומדע הנתונים. הוא מצטרף לאחר שורה של תפקידי ניהול פיתוח בכירים. לאחרונה שימש כסמנכ״ל פיתוח ביוניקורן הישראלי יוטפו ולפני כן דירקטור פיתוח וחבר הנהלת האתר הישראלי של איביי. לוין הינו בעל תואר בהנדסת חשמל ומחשבים מהטכניון.
הפלטפורמה של זיפרקרוטר מחברת אנשים באופן אקטיבי למקומות עבודה שעשויים להתאים להם באמצעות טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית. יכולת ההתאמה המדויקת משפרת את חווית החיפוש עבור מחפשי עבודה ומסייעת לעסקים בכל הגדלים למצוא ולהעסיק את המועמדים המתאימים ביותר במהירות. זיפרקרוטר היא אפליקציית חיפוש העבודה המדורגת מס' 1 בהורדות במכשירי אפל ואנדרואיד בשלוש השנים האחרונות, עם מיליונים של מועמדויות שהוגשו דרכה ומעל 3 מיליון מעסיקים אשר השתמשו בפלטפורמה לצורכי גיוס העובדים שלהם. מרכז הפיתוח הישראלי של החברה הפועל במתחם שרונה בתל אביב מעסיק 120 עובדים ונמצא בשלבי התרחבות וקליטת עובדים חדשים.
יוסי תאגורי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של זיפרקרוטר בישראל: ״אנחנו ממשיכים לגדול ולצרף לצוות את הטובים ביותר כדי לחזק את הכוח הטכנולוגי שלנו במטרה לחבר מיליוני מעסיקים ומחפשי עבודה בדרך לעוד התאמה מוצלחת. בחודשים הקרובים נגייס עוד עשרות מפתחות, מנהלי מוצר וחוקרי דטה לצוות שלנו".