זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
22/05/23 13:30
8.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משרד המשפטים בשיתוף הנהלת בתי המשפט, מצוי בעיצומו של פרויקט פנימי, לבנייה של מערכת דיונים וירטואלית בענן, שתשרת את הצדדים המתדיינים בעשרה בתי דין שונים; כך נודע לאנשים ומחשבים. ייזום הפרויקט החל ב-2021, הפיתוח החל בשנה שעברה ותוצרים ראשונים ממנו יעלו לאוויר בתחילת 2024. היקפו הכספי לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במיליוני שקלים.
מפתח מערכת דיונים וירטואלית בענן. משרד המשפטים.
את הפרויקט חשף ששון סופרי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות ומידע במשרד המשפטים. סופרי דיבר ב-eGOV, פורום המנמ"רים של משרדי הממשלה, מבית אנשים ומחשבים. הפורום נערך אתמול (א') במלון אוריינט בירושלים, בהשתתפות יותר ממאה אנשי מחשוב ממשלתי. את המפגש פתח פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה, והנחה אותו יהודה קונפורטס, העורך הראשי.
"משרד המשפטים", ציין המנמ"ר, "מטפל בשלל נושאים: החל ממתן אשראי והלוואות, עבור בשוק הנדל"ן – שם הוא פועל לרישום עסקאות וקידום התחדשות עירונית. עוד אנו מטפלים בקניין רוחני, בעולם רישום הפטנטים וסימני מסחר ומדגמים בארץ ובחו"ל. המשרד גם פועל מול המגזר השלישי, לרבות טיפול במאות מיליוני שקלים בשנה, רגולציה על העמותות ועוד. עוד אנו פועלים בעולמות המשפט השונים, כולל בהיבטים של המעמד האישי. כן אנו מסייעים לבתי הדין השונים. אגף טכנולוגיות במשרד מפתח ומתחזק את מערכות ה-IT המשרתות את כלל ה'לקוחות' הרבים הללו, כמו גם מתחזק את האתרים שלהם".
"מוצר ייעודי, שיספק את כלל רכיבי הליך יישוב הסכסוך"
"מטרת הפרויקט", הסביר סופרי, "היא פיתוח מוצר ייעודי, שיספק את כלל רכיבי הליך יישוב הסכסוך – על פלטפורמת דיגיטל מוכללת אחת".
לדבריו, "המערכת תשרת עשרה בתי דין ובתי משפט שונים, ביניהם – בית דין לטאבו, בית דין לרישום וטיפול בקניין רוחני וסכסוכי פטנטים, בית דין דרוזי, בתי דין שרעי, שני בתי דין המטפלים בהבטי פיצוי וכספים בקשר לקורונה, בית דין המטפל בתושבים שאינם אזרחי ישראל, ועוד. כיום, לכל אחד מבתי הדין יש מערכת תפעולית שונה".
"רבים שואלים 'למה זה טוב? הרי יש זום'", ציין סופרי. "התשובה טמונה ביתרונות הפרויקט: יכולת הזדהות, בשל חיבור למערכת ההזדהות הלאומית של מערך הדיגיטל הלאומי, כמו גם שיפור חוויית המשתמשים, עם בניית חוויה של כניסה לאתר בית המשפט או בית הדין, כולל 'לובי כניסה'. הפרויקט יעניק שליטה מלאה בסביבה ובנראות, כולל מיקום ורקעים. הוא יביא להגדרת בעלי תפקיד של המשתתפים בדיון ומתן הרשאות בהתאם, עם פיתוח API למערכות בתי המשפט".
"בטרם החלטנו על הפרויקט", סיפר סופרי, "בחנו כל מיני מוצרים, שלא עמדו בדרישות. עשינו בדיקת היתכנות עם מוצר של AWS, שעבד באופן מצוין". הוא ציין כי "המערכת תשרת את כל חלקי הדיון – לפניו, בכניסה לדיון, במהלכו ולאחריו. כך, נאגם את כל בתי הדין למערכת אחת, שתנהל את כל הערכאות. הדבר יביא לייעול ולחיסכון".
"נערוך הכשרות ולימוד עצמי למשתמשים", אמר והוסיף, "נתבסס על מוצרים מנוהלים ככל שניתן. נקים אתר נחיתה ייעודי, תוך בניית תשתית כ-קוד. המערכת תהווה מוצר ענני 'רב-דייקים', ותשרת את גופי הממשלה שירצו להשתמש בפלטפורמה, לרבות בהיבט הבילינג".
"סיימנו את השלב של גרסה אלפא", סיכם סופרי והצהיר כי "בחודש הבא נתחיל את הבדיקות לשלב בטא, עם גרסת ייצור לבדיקות מקצה לקצה על ידי בודקי איכות תוכנה (QA) ומשתמשים פנימיים. בסופו של דבר, המערכת תטפל באלפי דיונים ביום ותביא להתייעלות כוללת בהתנהלות של כל הגורמים – גופי המדינה והצדדים המתדיינים".
22/05/23 15:37
8.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סין מתחילה להחזיר ארצות הברית באותו המטבע: אחרי שהממשל בוושינגטון הודיע כי הוא אוסר על רכישה של מוצרים טכנולוגיים שונים מיצרניות סיניות עקב סיכון ביטחוני, כעת מודיע הממשל בבייג'ינג הודעה דומה. הנפגעת מההודעה הזו תהיה יצרנית הזיכרונות מיקרון, שלא עברה את סקירת ועדת הסייבר של הממשל הסיני, מכיוון שלדבריו, מוצריה מהווים פוטנציאל לסיכון הביטחון הלאומי. התוצאה היא שהחברה מנועה החל מעכשיו מלמכור את אותם מוצרים לחברות שמפעילות תשתיות קריטיות במדינה.
מדובר בעוד שלב במלחמה הטכנולוגית והמסחרית בין שתי מדינות הענק, וזו התגובה של סין לצעדים של ארצות הברית ושל לא מעט מדינות מערביות אחרות, שהאחרונה שבהן היא יפן.
הסקירה ארכה כמה שבועות ובהודעה רשמית של הממשל הסיני נכתב כי היא "מצאה שלמוצרים של מיקרון יש בעיות פוטנציאליות רציניות יחסית לאבטחת הרשת, המהוות סיכון אבטחה גדול לשרשרת אספקת תשתית המידע הקריטית של ארצנו ומשפיעות על הביטחון הלאומי. מסיבה זו, משרד סקירת אבטחת הרשת הגיע למסקנה כי אין לספק אישור (למכירתם בסין – צ"ק). על פי חוק אבטחת הרשת וחוקים ותקנות אחרים, על מפעילי תשתיות מידע קריטיות בסין להפסיק לרכוש מוצרי מיקרון".
פוטנציאל הפסד של 10% מההכנסות
מיקרון עלולה להפסיד כשלושה מיליארד דולר מההכנסות שלה בעקבות החרם שהטילו הסינים על מוצריה. מדובר בכ-10% מההכנסות שעליהן דיווחה החברה ב-2022, שעמדו על כ-31 מיליארד דולר.
בתגובה להחלטת הממשל הסיני נמסר ממיקרון כי היא "מצפה בכיליון עיניים להמשיך בדיונים מול הרשויות הסיניות".
לממשל האמריקני אין ספק שמדובר בתגובה חסרת בסיס לצעדים שלו. "אנחנו מתנגדים בתוקף להגבלות, שאין להן בסיס עובדתי", אמר דובר ממשרד המסחר בוושינגטון.
22/05/23 17:06
8.86% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחד ההיבטים של עולם העבודה ההיברידי הוא פגישות וירטואליות, מבוססות וידיאו וכמובן אודיו – שאפשר לומר שיש יותר מדי מהן. במסגרת פגישות מעין אלה, כמו שלמדנו לאורך השנים האחרונות, נעזרים המשתתפים בלא מעט אביזרים טכניים ומוצרי תוכנה כדי להתנהל כמו שצריך באופן ברור ונקי, ולא פחות חשוב, גם נוח. אביזר שמאפשר לעבודה ההיברידית להתנהל בקלות הוא הרמקולפון החדש של לנובו, Go Wired Speakerphone.
זו לא הפעם הראשונה שרמקולפון מגיע למדור הזה, ומפעם לפעם אפשר להיווכח איך גם בתחום הזה המזעור הוא חלק מההתקדמות. אף על פי שמדובר במכשיר שמציע דרייבר יחסית גדול של 40 מ"מ והספק של 3 וואט, קוטרו עומד על 90 מ"מ בלבד, על גובה של 49 מ"מ ומשקל של 265 גרם בלבד. זה אומר שקל מאוד להוסיף אותו לתיק העבודה ולשלוף אותו בכל רגע שבו רוצים לערוך שיחה, עם קול איכותי יותר ממה שמערכת בסיסית במחשב או בטלפון יכולה לספק.
הטבעת החיצונית העליונה של ה-Go Wired Speakerphone שולטת בעוצמת הקול, והיא מסתובבת בקלות רבה ובנוחות. מעבר לכך, יש את הכפתורים הצפויים, והם מענה לשיחה וניתוק שיחה, כפתור השתקה או ביטול השתקה של המיקרופון, וכפתור נוסף, של Teams, לאחר שהתקבל האישור ממיקרוסופט לכך שהוא יהיה שם. לחיצה על כפתור זה מפעילה את אפליקציית שיחות הוועידה של הענקית מרדמונד – וגם מדליקה את הנורית הצמודה לכפתור, בצבע אדום, כדי להראות שמחוברים לאפליקציה. נורית דומה, בצבע ירוק, מופיעה בצמוד לכפתור המענה לשיחה, ונורית אדומה נדלקת אם מפעילים מצב השתקה.
ה-Go Wired Speakerphone של לנובו. צילום: יח"צ
הכפתורים הם כפתורי מגע, והם מגיבים ממש בקלות לכל לחיצה. הנוריות הצמודות מאפשרות להימנע מטעויות מביכות כמו אמירה שלא צריכים לשמוע אותה בצד השני כשהנורית של ההשתקה כבויה.
החיבור עצמו פשוט מאוד: מחברים את קצה הכבל ליציאת USB-C (יש גם מתאם לחיבור USB-A) פנויה במחשב, בטלפון או בטאבלט, ובתוך כמה שניות אפשר להתחיל לעבוד, כשכל השמע, פנימה והחוצה, מנותב מאותו הרגע לרמקולפון.
איכות שמע טובה מאוד
בתוך הרמקולפון יש שני מיקרופונים כיווניים, שביחד מספקים קליטת שמע של כמעט 360 מעלות ממרחק של עד 1.5 מטר, עם ליווי של טכנולוגיות כמו דופלקס מלא וביטול הדהוד אוטומטי. המיקרופונים פועלים בצורת אלומה ומאפשרים לקלוט באופן נקי ומדויק, ולהעביר שמע באיכות גבוהה, גם אם בצד הקרוב יש יותר מדובר אחד וגם אם יש שם דוברים שיושבים אחד ליד השני. בכל הבדיקות שלי איכות השמע בשני צדדי השיחה הייתה טובה מאוד, בטלפון ו/או במחשב, גם אם לא ישבתי קרוב ל-Go Wired Speakerphone.
הרמקולפון החדש מגיע גם עם מנגנון הפחתת רעשי רקע, שלפי לנובו מציע איכות טובה עד פי שלושה לעומת מתחרים – וזה דבר שקשה לבדוק במהלך מבחן כמו זה שערכתי לו. מה שאני כן יכול לומר הוא שגם בבית קפה מלא אנשים, הצד השני לא התלונן על רעשי רקע שמפריעים לשיחה.
למרות התאימות ל-Teams ולמרות הכפתור המיוחד שנועד להפעלת האפליקציה, Go Wired Speakerphone אמור לעבוד עם כל תוכנה אחרת בתחום האודיו, כי כאמור, לאחר החיבור הוא הופך למיקרופון/רמקול של המכשיר שאליו מתחברים. הכבל הוא באורך 790 מ"מ וכשהוא לא בשימוש אפשר פשוט לגלגל אותו מסביב לבסיס של המכשיר באופן נוח.
המחיר של ה-Go Wired Speakerphone עומד על כ-400 שקלים.
22/05/23 15:05
7.59% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יונדאי מוטור וחברת הבת שלה, קיה מוטורס, יפצו לקוחות שלהן בעקבות כשל אבטחה ברכבים מתוצרתן.
בהודעה לעיתונות שפורסמה ביום ו' האחרון, הודיעו יונדאי מוטור אמריקה וקיה אמריקה כי חתמו על הסכם פשרה לצורך סיומה של תביעה ייצוגית שהוגשה נגדן על ידי קבוצת בעלי כלי הרכב שלהן, והתפשרו על תשלום פיצוי לתובעים בשווי של עד 200 מיליון דולר, בגין בעיית אבטחה שאפשרה גניבה של מכוניותיהם.
ההסדר המוצע צפוי להיבחן בבית המשפט לשם קבלת אישור ראשוני ביולי.
בתביעה הייצוגית נטען כי כלי הרכב של יצרניות הרכב חשופים לגניבה, עקב ליקוי עיצובי במערכת ההתנעה שלהן. ההסדר שמוצע כעת יעניק פיצוי לבעלים שמכוניותיהם נגנבו או ניזוקו כתוצאה מהליקוי.
התובעים טענו במקור כי בהעדר אמצעי אבטחה ראוי ברכבם, ניתן היה לגנוב בקלות את מכוניותיהם, במיוחד דגמים מסוימים ללא אימובילייזר – מכשיר נפוץ למניעת גניבות המונע מהמכונית להתניע ללא קוד המפתח החכם של הרכב.
הפיצוי הכספי – רק בארה"ב
ההסדר יעניק פיצוי כספי ללקוחות שסבלו מהפסדים או מנזקים הקשורים לגניבה, שאינם מכוסים בביטוח – כמו גם החזר עבור השתתפות עצמית בביטוח, עלייה בדמי ביטוח והפסדים אחרים, כך בישרו החברות.
ללקוחות שהרכבים שלהם אינם מאפשרים עדכון תוכנה, היצרניות יציעו הנחה של עד 300 דולר לרכישת מכשיר נגד גניבת רכבים.
"יונדאי וקיה לא הצליחו למכור מכוניות המצוידות בתכונות בסיסיות נגד גניבה, וזה לא היה מעשה חסר קורבנות", אמרה בהצהרה עורכת הדין אליזבת א. פייגן מ-פייגן סקוט, שהוא אחד ממשרדי עורכי הדין המייצגים את התובעים. "אנו מרוצים מההסדר שהושג ומיכולתו המיידית לעכב גנבים, וכן לפצות נפגעי גניבות שכבר התרחשו", הוסיפה.
אם התלהבתם מהאפשרות לקבל מהיצרניות חלק מכספי הפיצויים, עקב גניבה של רכבכם, לצערנו ההצעה אינה תקפה לישראל. הפשרה בין קיה ויונדאי לבין מגישי התביעה הייצוגית תכסה רק בעלים של כלי רכב שנפגעו בארצות הברית. קיה ויונדאי לא הודיעו על תוכניות להציע פיצוי לבעלי רכבים שנפגעו במדינות אחרות.
אתגר גניבת הרכב שלה הצית את הפרשה. טיקטוק. צילום: BigStock
אתגר הטיקטוק שעלה לענקיות הרכב ביוקר
אחת העובדות המעניינות בסיפור, אם נחזור מעט אחורה בזמן, היא שמאחורי הפרשה הזו עומד אתגר טיקטוק (TikTok). אתגר גניבת ההרכב היה אתגר מדיה חברתית ויראלי שעודד משתמשים לגנוב מכוניות באמצעות כבל USB. האתגר החל באמצע 2022 לאחר שמשתמש בשם Kia Boyz פרסם סרטון בפלטפורמה המראה כיצד לעקוף את מערכות האבטחה של דגמי יונדאי וקיה מסוימים באמצעות כבל USB.
הסרטון הפך במהירות לוויראלי, ועד מהרה היו דיווחים על אנשים שגנבו מכוניות באותה שיטה.
האתגר הוביל לעלייה בגניבות מכוניות, במיוחד של דגמי יונדאי וקיה. בחלק מהמקרים, הגניבות גרמו תאונות ואף להרוגים.
המינהל הלאומי לבטיחות בדרכים של ארה"ב, ה-NHTSA, פרסם אפילו הודעת בטיחות לגבי האתגר, ויונדאי וקיה הוציאו עדכוני תוכנה כדי לטפל בפגיעות האבטחה.
22/05/23 11:38
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
באבקום סנטרס – הפועלת בשותפות עם מטריקס ומעניקה שירותי ניהול ותפעול מוקדי שירות – חנכה אתר חדש באזור התעשייה תלפיות בירושלים, במעמד ראש העיר, משה ליאון ומנהל בית החולים הדסה עין כרם פרופ' יניב שרר.
הסניף החדש צפוי להעסיק אוכלוסיות מגוונות בישראל: ערבים ממזרח ירושלים, חרדים, חילונים ועוד, זאת כחלק מחזונה של באבקום לפתוח אפיקי תעסוקה לכל המגזרים בישראל ולסייע לשוויון ולקידום הפריפריה. הסניף החדש, יעסיק בשלב הראשון כ-50 נציגי שירות, אשר יעניקו שירותי תיאום תורים ומענה לפניות הקהל עבור המרכז הרפואי הדסה.
הסניף בירושלים נוסף לכ-22 אתרים בהם פועלת באבקום, מרביתם באזורי פריפריה ואזורי עדיפות לאומית כגון: תפן, משגב, מגדל העמק, נוף הגליל, עפולה, דלית אל כרמל, חדרה, קריית גת, נתיבות, באר שבע ועוד.
בחנוכת האתר החדש של באבקום נכחו בין היתר: משה ליאון – ראש העיר ירושלים; עימאד תלחמי – מייסד ויו"ר באבקום; עינת מסטרמן – מנהלת אסטרטגיה ומרחבי תעסוקה במזרח ירושלים; פרופ' יניב שרר – מנהל בית החולים הדסה עין כרם; רדה מנסור – מנכ"ל קרן סטאר פור לייף – הפועלת לשילוב מגוון אוכלוסיות בשוק העבודה בישראל; חאזם חטאב – מנהל מרכז עבודה; ועוד.
משה ליאון, ראש העיר ירושלים: "המגוון התעסוקתי במוקד החדש מסמל יותר מכל את הזהות הירושלמית הייחודית ופסיפס התרבויות והזהויות החיות זו לצד זו ונפגשות מדי יום ברחוב, ברכבת הקלה ובעבודה. עיריית ירושלים תמשיך לקדם ולסייע לפתיחת מוקדי תעסוקה דומים, אשר יספקו תעסוקה איכותית לכלל תושבי העיר".
עימאד תלחמי, מייסד ויו"ר באבקום סנטרס, אמר במפגש: "ל-באבקום ניסיון מקצועי של 15 שנים בהקמה ובהפעלת מוקדי שירות ופרוייקטי תפעול בשיטת BPO לחברות ועסקים מכל מגזרי המשק. לצד זאת' באבקום מחזיקה בחזון לסייע ביצירת חברה טובה יותר ושוויונית יותר. באבקום נוסדה על בסיס החזון של פתיחת דלת לתעסוקה בפריפריה והכלת האחר ומתן שוויון הזדמנויות לכולם. באבקום מתגאה בהיותה חברה שמעסיקה 74% נשים, אנשים בכל מיני קהילות ודתות, וכ-4% מהעובדים בעלי מוגבלויות. באבקום היא חברה רב-תרבותית, שמנהליה, ערבים ויהודים, מביאים איתם ניסיון ניהולי עשיר בהקמה וניהול פרויקטים מרובי משאבים והיכרות מעמיקה עם עולמות השירות ותמיכת הלקוחות".
פרופ' יניב שרר, מנהל בית החולים הדסה עין כרם: "הבוקר חנכנו מרכז שירות מקצועי, אשר יתן מענה הולם לפניות הרבות המתקבלות במרכז הרפואי הדסה, ויפעל להעניק את השירות היעיל ביותר עבור מטופלי בתי החולים שלנו. חוויית השירות – אשר מציבה את המטופל במרכז בהדסה – מתחילה כבר בשלב הפנייה למרכז הרפואי שלנו ועל כן חשיבותו של המוקד של חברת באבקום. תודתי לשותפנו לדרך, עיריית ירושלים וחברת באבקום וכן לאנשי האגף ולאדמיני מערכות מידע ותקשורת בהדסה המלווים את התהליך".
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונה
22/05/23 13:10
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מטא, שהיא חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם וחברות אחרות, נחשבת כענקית שכנפיה פרושות על פני תחום המדיה החברתית בעיקר. על פי דיווחים אחרונים בתקשורת העולמית, בקרוב יתווסף לרשתות החברתיות שפועלות תחת הענקית ממנלו פארק עוד אח צעיר – שירות מיקרו בלוגינג דמוי טוויטר ש-מטא שוקדת עליו מזה זה מה מה, ושיושק בתוך מספר שבועות כנראה.
מבחינה היסטורית, מטא שיבטה כבר הרבה מהמתחרים שלה, ובעיקר הוסיפה תכונות מפתח – כמו סטוריז שפיתחה האפליקציה המתחרה, סנאפצ'ט – לאינסטגרם שלה, במה שהתגלה כצעד דומיננטי שהביא את הפלטפורמה לחזית הרשתות החברתיות הקורצות לצעירים. הפעם מטא עומדת לשחרר אפליקציה שתהיה מקושרת ישירות אל אינסטגרם, ושתהווה ביסודה רשת חברתית מבוססת טקסט כמו זו הוותיקה והמצייצת.
את הדברים, שדווחו על ידי Tech Crunch, פרסמה לראשונה ליה הברמן אשר מוכרת בזכות ICYMI – הניוזלטר הטכנולוגי שלה. הברמן שיתפה בשקופית שיווקית של מטא שדלפה, וציינה שהאפליקציה דמוית טוויטר של אינסטגרם תושק עד סוף יוני.
על פי הדיווחים, צוקרברג ואנשיו עדיין לא העניקו לפלטפורמה החדשה שם רשמי. עם זאת פנימית, היא נקראת P92 או ברצלונה. Based on a (somewhat blurry) example I got, Meta's new app looks a lot like Twitter.
So, could this take over all the Twitter screenshots we've been seeing on the Feed lately? Maybe.
It’s impossible to predict how audiences will respond but this could be an alternative. pic.twitter.com/xgQa1kUjCl
— Lia Haberman (@liahaberman) May 19, 2023 קשרים סימביוטיים עם 'אינסטה'
הקשרים בין השירות העתידי החדש לאינסטגרם יהיו, כך מסתמן, סימיוטיביים – הכניסה לאפליקציה החדשה תתבצע, על פי הדיווחים, באמצעות שם המשתמש והסיסמה של המשתמשים באינסטגרם. גם השליטה, תהליך האימות, הביוגרפיה והעוקבים של המשתמשים בשירות החדש יעברו אוטומטית מ'אינסטה'. לפי הדיווחים, אפילו מי שמשתמש חסם באפליקציה הראשית לא יטריד אותו גם באפליקציה דמוית הטוויטר. עוד דווח כי ממשק המשתמש של האפליקציה יהיה מורכב מפוסטים ומשרשורים כמו בטוויטר, אך סמלי הלב, בועת ההערות ואייקוני השיתוף יהיו דומים לאלו המוכרים מאינסטגרם.
עיקר הדימיון לטוויטר יהיה עם זאת בכך ש
עוד נודע כי אחת החוזקות של הישום עומדת להגיע בדמות מתקן מבוזר לחיבור עם אנשים בפלטפורמות דומות אחרות כמו מסטודון (Mastodon). כך אפשר היה לחפש משתמשים ולעקוב אחריהם באפליקציות המבוזרות האחרות תודות לארכיטקטורת ActivityPub. מטא מחשיבה את האפליקציה הזו כדרך עתידית עבור יוצרים, אישי ציבור וכנראה גם משתמשים קבועים מאינסטגרם לשתף את תחומי העניין שלהם.
שינתה את השירות. ההשתלטותו של אילון מאסק על טוויטר. צילום: BigStock
מלקטים את מה שטוויטר השמיטה בעידן מאסק
אבל למה שבעצם לשבט שירות כה ותיק כמו טוויטר? ובכן, בעיקר משום הטלטלה שהציפור הכחולה חוותה וחווה מאז שאילון מאסק – איל הטק שהוא הבעלים של טסלה, SpaceX, נוירלינק, בורינג וחברות אחרות – רכש את הפלטפורמה המצייצת באוקטובר 2022, בתמורה לסכום העתק 44 מיליארד דולר.
בעידן מאסק טוויטר משתנה ללא הרף. זה התחיל בכך שהוא מינה עצמו למנכ"ל החברה, והיה כזה במשך מספר חודשים ועד לפני זמן קצר. בשינוי המשיך בפיטורי כ-75% מכלל עובדי החברה ובקיצוצי הוצאות מאסיביים, כשבמקביל ניסה מאסק לפצח מודל עסקי שיספק לחברה הכנסות חדשות.
הוא הציע למשתמשים מינוי בתשלום (8 דולר לחודש) במסגרת חבילת Twitter Blue, אבל גם האפשרות הזו התגבשה לאט מדי ובתוך לא מעט מהומה, וכיום עדיין לא ברור כמה מנויים משלמים יש לשירות והאם מדובר באמת בהכנסה נאה או מספיקה.
בנוסף, מאסק ידוע כמי שמקדם חופש ביטוי לכל ובישר כי טוויטר תחתיו תהיה כמעט נטולת צנזורה, מה שהרחיק מפרסמים מהשירות, על אף שבינתיים לא ניכר שהפלטפורמה הפכה לאנרכיסטית במיוחד.
מה שקורה כעת הוא שחברות רבות, כולל מטא, סנאפ האמא של סנאצפ'ט, כמו גם שחקנים קטנים יותר כדוגמת הרשת החברתית נקסט דור (Nextdoor), רוצות לאסוף אל חיקן את כל המפרסמים שנטשו או ינטשו את טוויטר, ואולי גם משתמשים שהותשו ונטשו אותה. Game on! https://t.co/62JYrLuuCJ
— Linda Yaccarino (@lindayacc) May 21, 2023 בינתיים, בסוף השבוע שעבר, בישר מאסק בפתאומיות כי מינה מנכ"לית חדשה לפלטפורמה, שנכנסה מיידית לתפקיד.
מאסק צייץ: "אני נרגש לקבל את פני לינדה יאקרינו כמנכ"לית החדשה של טוויטר!", והשאיר לה את ניהול החברה בפועל, בתוך שהוא מבהיר כי יאקרינו "תתמקד בעיקר בפעילות עסקית, בעוד שאני אתמקד בעיצוב מוצר ובטכנולוגיה חדשה".
ואכן, יאקרינו כמנכ"לית החדשה, כבר התייחסה לדיווחים אודות השיבוט של טוויטר בידי מטא, ולמעשה עשתה זאת בסגנון מאסקי ביותר, כשצייצה פשוט: "Game on", במובן של "המשחק מתחיל".
אך האם יהיה זה משחק חדש לגמרי, או שמא משחק משובט לעילא ועילא? נמתין ונגלה בקרוב.
22/05/23 13:49
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"גם אם הממשלה תודיע מחר על ביטול סופי של הרפורמה במערכת המשפט, ייקח זמן רב עד שהמשקיעים יחזרו להשקיע", כך סבור אייל ולדמן, יזם ומייסד מלאנוקס. בפאנל שעסק באומת הסטארט-אפ בעידן של אי ודאות, שנערך היום (ב') במסגרת כנס הרצליה, הוא אמר ש-"בריחת ההשקעות נובעת מכך שהמשקיעים הזרים הבינו שהממשלה החלה לקבל החלטות עם הגיון לא כלכלי. במקום שיש שחיתות ואין איזון, אף אחד לא רוצה לסכן את כספו".
לדבריו, "אמנם, תעשיית ההיי-טק רגילה לעבוד בסביבה של חוסר ודאות, אבל בדרך כלל מדובר בניהול סיכונים טכנולוגיים, שאתה יודע לנהל אותם וגם לתקן. אתה לא שולט על סיכונים חיצוניים כמו תוכניות הרפורמה. המשקיעים לא ישקיעו פה עד שנוכיח להם שהכול חזר להיות יציב".
ולדמן הביע הסתייגות מהאווירה בציבור נגד האוכלוסייה החרדית ואמר כי "אסור להכליל, אלא צריך לחבק ולסייע להם להשתלב בחברה הישראלית". "יש הרבה חרדים שרוצים לצאת לעבודה", ציין, "אני עצמי העסקתי חרדים, ערבים וכמובן נשים, אבל ההיי-טק לא יכול לפתור את הבעיה החברתית, וזה לא תפקידו".
"בגלל העיסוק ברפורמה והמחאות – ישראל מפספסת את ההזדמנות להוביל ב-AI"
ארז שמר, שותף מנהל בקרן קומרה קפיטל, דיבר על השפעת התוכנית המשפטית והעיסוק בה, כולל המחאות, על המעמד של ישראל בתחום הבינה המלאכותית. "העיסוק ברפורמה והיציאה לרחובות גורמים לכך שמדינת ישראל מפספסת את ההזדמנות להוביל במהפכת ה-AI העולמית, וזה תחום שיש לישראל יתרונות ייחודיים בו", ציין.
"כרגע המצב הוא שהיקף הירידה בהשקעות הולך וגדל, אין השקעות זרות, בעוד שבעולם יש כבר מגמת התאוששות", אמר שמר.
גם הוא שותף לתחושה שיש יותר פתיחות בחברה החרדית להשתלב בחברה הישראלית, אבל לדבריו, זה לא פשוט כל כך. "הם קורבנות של הנהגה מושחתת, שיש לה נציגים בממשלה שמייצרת תקציב מדינה שהוא בכייה לדורות", אמר.
ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, אמר בפאנל אחר בכנס שעסק בהיי-טק, דיבר על היעד שהממשלה הציבה לעצמה להגדלת מספר העובדים בהיי-טק. "מגובר בהגדלה של 150 אלף עובדים והיה לנו, בגוגל, ברור שהגיוס שלהם צריך לבוא מאותם מגזרים שמודרים כיום. לשם כך, פתחנו, יחד עם אוניברסיטת רייכמן, מרכז להכשרת אוכלוסיות מודרות, כגון חרדים וערבים. המטרה היא לתת להם את ההכשרה המתאימה, שתאפשר להם להשתלב בתעשייה", הוסיף. עם זאת, רגב אמר שכדי להגיע ליעד נדרשת מעורבות ממשלתית רחבה יותר.
22/05/23 14:28
6.33% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת הפינטק רמיטלי ישראל (לשעבר ריווייר – Rewire) מגייסת עשרות עובדים ועוברת למשרדים חדשים בעלות של מיליוני דולרים. החברה מתל אביב, שפיתחה פלטפורמה בינלאומית לשירותים פיננסיים עבור מהגרי עבודה, תגייס לשורותיה בחודשים הקרובים עשרות עובדות ועובדים בתחומי הפיתוח, המוצר, השיווק ועוד, שיצטרפו אל כ-160 עובדות ועובדי החברה כיום. בעקבות התרחבות מצבת העובדים והרחבת הפעילות בישראל, החברה עברה למשרדים חדשים בתל אביב.
רמיטלי (Remitly) העולמית נכנסה לשוק הישראלי באוגוסט האחרון, כאשר רכשה את חברת הסטארט-אפ הישראלית ריווייר, במטרה להרחיב את פעילותה הגלובלית. בעקבות הרכישה, בסכום של 80 מיליון דולר, רמיטלי ישראל תאיץ את צמיחתה תחת כנפיה של החברה העולמית, ותמשיך לפתח את פתרונותיה עבור מהגרי עבודה בישראל וברחבי העולם, ביניהם חמישה מיליון לקוחותיה של רמיטלי העולמית.
המשרדים החדשים בתל אביב
בעקבות צמיחת הפעילות וגיוס העובדים הודיעה רמיטלי ישראל כי חתמה על הסכם שכירות למשרדים חדשים בתל אביב לתקופה של ארבע וחצי שנים, בעלות של מיליוני דולרים.
משרדי החברה החדשים ממוקמים באזור רחוב יגאל אלון בתל אביב, בסמוך לרכבת השלום ולנתיבי תחבורה מרכזיים נוספים.
שטח המשרדים עומד על כ-2,200 מ"ר, הכוללים חדרי ישיבות מרווחים, חדר משחקים וחצר ענקית, אשר מתפרסים על פני קומה אחת גדולה מאוד ומאפשרים נגישות בין כל עובדי החברה ועמדות עבודה. בנוסף, עובדות ועובדי החברה ייהנו מהטבות ייחודיות של רמיטלי העולמית, כגון חופשת לידה מוארכת לבן או בת הזוג, גמישות בימי חופשה בנוסף לסופי שבוע מוארכים פעם בכמה זמן על חשבון החברה, ביטוח בריאות פרטי, מסלולי פיתוח אישיים ומקצועיים לעובדות ועובדים, ועוד.
"חברת רמיטלי העולמית מאוד מאמינה בכשרונות שיש פה בארץ"
הרכישה, וההשקעה האדירה הזו בפיתוח וחיזוק הצוות בישראל, מצביעות לפחות על פניו על תנופה ויציבות וכי רמיטלי העולמית מאמינה בטאלנט שיש בישראל.
מייסדירימיטלי ישראל (לשעבר ריווייר). מימין: עדי בן דיין, סמנכ"ל הפיתוח, סער יהלום, סמנכ"ל הטכנולוגיה, וגיא קשטן, המנכ"ל. צילום: תום חוליגנוב
גיא קשטן, מנכ"ל רמיטלי ישראל: "אני וכל הצוות בישראל נרגשים מאוד מהמעבר למשרדים החדשים והצמיחה המשמעותית שאנחנו חווים. חברת רמיטלי העולמית מאוד מאמינה בכשרונות שיש פה בארץ, ולכן בתמיכתם ובעידודם אנחנו מתכוננים לגדילה משמעותית, לצד עשייה אפילו יותר משמעותית, תוך שימור אופי העבודה הדינמי המאפיין את תרבות הסטארט-אפים הישראלית".
לדבריו, "רמיטלי העולמית היא חברה מאד יציבה, שלאחרונה הציגה את דו"ח סיכום 2022 עם נתוני צמיחה מרשימים המראים הכנסות של למעלה מ-$653 מיליון דולר, כמו גם צמיחה של 43% בהכנסות לעומת 2021. יתרה מכך, לצד תחושת היציבות שהשותפות עם רמיטלי העולמית מייצרת, והיא קריטית בזמן כזה, אנחנו מעמיקים את ההשקעה שלנו בעובדים עם סל הטבות ייחודי, שנבנה מתוך הבנת הצרכים האמיתיים והקריטיים של העובדות והעובדים שלנו".
לייצר שוויון הזדמנויות פיננסי לקהל מהגרי עבודה
קשטן הוסיף ואמר כי "יתרה מכך, דווקא בזמן כזה חשוב להשקיע מאמצים כדי להנגיש מוצרים פיננסים ולמעשה לייצר שוויון הזדמנויות פיננסי לקהל מהגרי עבודה. כאמור, אנחנו צומחים וזו תהיה הזדמנות אדירה עבור עשרות עובדות ועובדים חדשים בעלי רצון לשנות את העולם, המחפשים מקום עבודה איכותי, בעל תפישה חברתית מתקדמת החותרת לאימפקט משמעותי".
על חשיבות האימפקט החברתי בעיניה של רמיטלי ישראל תעיד העובדה שכ-34% מבין עובדי החברה בישראל מגיעים ממדינות שונות ומרקעים מגוונים. הם מספקים שירותים למהגרים מסין, תאילנד, פיליפינים, ניגריה, הודו ועוד. נשים מהוות כ-46% ממצבת העובדים (ו-32% במו"פ) ולהט"בים – 12%.
רמיטלי היא החברה הגדולה והמובילה בעולם בתחום השירותים הפיננסיים הדיגיטליים למהגרים, היא מעסיקה כ-2,400 עובדים, ומשרתת יותר מחמישה מיליון איש ב-170 מדינות, אשר משתמשים בפתרונותיה להעברות כספים בינלאומיות. בשנת 2022, לקוחותיה העבירו באמצעות האפליקציה למעלה מ-28 מיליארד דולר. החברה צומחת בקצב שנתי של קרוב ל-35% ומחזורה השנתי לשנת 2023 צפוי להגיע לכ-860 מיליון דולר.