The headlines that made most buzz on this page
22/10/24 16:58
21.95% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המנכ"ל והמייסד השותף של סיילספורס (Salesforce), מארק בניוף, המשיך אתמול (ב') בהרגל החדש שלו – לקטול את מיקרוסופט (Microsoft) בהקשר ליכולות הבינה המלאכותית שלה. בניוף לא היסס, צייץ וציין בפומבי שההכרזה האחרונה של הענקית מרדמונד על הדור הבא של ה-AI שלה היא על תקן מיתוג מחדש לשירותי הבינה המלאכותית שלה מ-קופיילוט (Copilot) ל"סוכנים חכמים", והוא אף הסביר את הטעם מאחורי המהלך.
בניוף פנה לרשת החברתית X כדי להביע את עמדתו, ושם טען כי המהלך שביצעה מיקרוסופט, ושעליו הכריזה אתמול באירוע AI Tour בלונדון – השקת סוכני בינה מלאכותית במסגרת פלטפורמת Copilot Studio שלה עליה דיווחנו – מעיד על לחץ רב של ענקית הטק בגין היצע הבינה המלאכותית שלה.
בציוץ המלא כתב בניוף: "מיקרוסופט מיתגה מחדש את קופיילוט כ'סוכנים'? זה מצב פאניקה. בואו נהיה אמיתיים – קופיילוט הוא פלופ, מכיוון שלמיקרוסופט חסרים את הנתונים, המטא נתונים ומודלי האבטחה הארגוניים כדי ליצור בינה ארגונית אמיתית. זו הסיבה ש-קופיילוט אינו מדויק, מדליף נתונים ארגוניים ומאלץ לקוחות לבנות LLM משלהם. Clippy 2.0, מישהו?" Microsoft rebranding Copilot as ‘agents’? That’s panic mode. Let’s be real—Copilot’s a flop because Microsoft lacks the data, metadata, and enterprise security models to create real corporate intelligence. That is why Copilot is inaccurate, spills corporate data, and forces… pic.twitter.com/eZpVwgoSH9
— Marc Benioff (@Benioff) October 21, 2024 בניוף לא החמיץ את ההזדמנות להוסיף התייחסות לשירות החופף כמעט ש-סיילספורס מציעה, Agentforce – סדרת סוכני AI אוטונומיים, שמבצעים משימות בענפי השירות, המכירות, השיווק והמסחר. הוא כתב המשך
— Marc Benioff (@Benioff) October 17, 2024 לא ה"קטילה" הראשונה – אפילו Clippy 2.0 נשלף מההיסטוריה
הביקורת של בניוף אינה חדשה; מנכ"ל סיילסופרס התנהל באופן "קולני" לגבי מה שהוא תופש כחסרונות ביכולות ה-AI של מיקרוסופט כבר מזה זמן מה.
כבר בכנס Dreamforce האחרון של החברה, כפי שדיווח שליחנו משם, בניוף"נכנס" במיקרוסופט, ואמר בנאומו: "הקופיילוטים – מגעילים". הוא הוסיף כי "זה קו מוצרים שיוצר בלגן בארגונים ולא מביא אותם ליישום הטוב ביותר של AI". כדאי לציין עם זאת כי בכנס זה הושקה סדרת Agentforce המתחרה של סיילספורס.
Clippy צילום: ויקיפדיה
בציוצים שפרסם מאז, בניוף המשיך את הקו הקטלני הזה, ולא חסך. כך למשל בציוץ מהשבוע שעבר השווה את קופיילוט ל-Clippy 2.0, כישלון עבר מובהק של מיקרוסופט. בניוף פירט: "כשמסתכלים איך קופיילוט נמסר ללקוחות, זה מאכזב. זה פשוט לא עובד, וזה לא מספק שום רמת דיוק. גרטנר אומרת שהכלי מפזר נתונים לכל עבר, והלקוחות נשארים לנקות את הבלגן. כדי להוסיף חטא למכה, ללקוחות נאמר לבנות LLMs מותאמים אישית משלהם. עדיין לא מצאתי מישהו שעבר ניסיון חיובי עם Microsoft Copilot או עם המרדף אחר הדרכה והכשרה מחדש של LLMs מותאמים אישית". הוא סיכם את הציוץ במשפט: " קופיילוט דומה יותר ל-Clippy 2.0".
הביקורות הזו של בניוף מדגישה בעיקר דבר אחד – את התחרות העזה בין חברות הטכנולוגיה במירוץ לפתרונות AI מעולים ומנצחים. מכיוון שמיקרוסופט השיקה בחגיגיות ב-AI Tour את הצעות ה-AI החדשות שלה לעסקים, משבצת שגם סיילספורס יושבת עליה, נראה שהתחרות הזו מתלהטת עוד יותר עכשיו.
22/10/24 12:39
17.07% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כשבועיים לאחר שארכיון האינטרנט חווה "פריצה קטסטרופילית", בה נקצרו פרטים אישיים של יותר מ-30 מיליון משתמשים – האתר נפרץ שוב, וזאת במהלך הניסיונות לשיקום השירותים שלו, שהושבתו.
ארכיון האינטרנט הגדול בעולם – שמטרתו לספק "גישה אוניברסלית לכל הידע" – הותקף בסייבר בתחילת החודש, פרטי משתמשים דלפו ושירותים רבים הושבתו.
המתקפה על ארכיון האינטרנט גרמה לדליפת מידע אישי מזהה של 31-33 מיליון חשבונות משתמשים, כולל כתובות דוא"ל וסיסמאות מוצפנות – כך לפי האתר Have I Been Pwned, העוקב אחר חשבונות העלולים להיפרץ.
ארכיון האינטרנט הוא ארגון בלא מטרות רווח, היושב בסן פרנסיסקו, פועל בתקציב זעום, ומספק גישה חופשית לספרייה הדיגיטלית העצומה שלו, של אתרי אינטרנט בהווה ובעבר, יישומי תוכנה ותכנים, גם של פרינט. לאחר הפריצה הראשונה, הארגון הודיע כי מצבור החומר הארכיוני העצום שברשותו "בטוח" וכן כי הוריד את האתר כולו באופן זמני, כדי "לשפר את האבטחה שלנו". מאז, עד סוף השבוע האחרון, רוב השירותים שלו חזרו לפעול.
דיווחים על המתקפה הופיעו ב-9 באוקטובר, כאשר מבקרים באתר שיתפו צילומי מסך המראים כי הוא הושחת והושתלה בו ידיעה שהוא נפרץ. "האם אי פעם הרגשת שארכיון האינטרנט יושב על כרעי תרנגולת והוא נמצא כל הזמן על סף פרצת אבטחה קטסטרופלית? זה פשוט קרה. ראו מה קרה ל-31 מיליון משתמשים", כתבו ההאקרים.
"אנחנו נוקטים בגישה זהירה ומכוונת כדי לבנות מחדש ולחזק את ההגנות שלנו. העדיפות שלנו היא להבטיח שארכיון האינטרנט יגיע לאינטרנט חזק ומאובטח יותר", נמסר מהארכיון. Update: https://t.co/rvOhn0byKe is back online in a provisional, read-only manner. Learn more in our latest post: https://t.co/KrBM72yIBf pic.twitter.com/bV33YO8xG5
— Internet Archive (@internetarchive) October 21, 2024 כמעט השתקם – אבל חווה אירוע אבטחה נוסף
בחודש מאי השנה, ארכיון האינטרנט חווה את מתקפה הסייבר הראשונה שלו מאז הקמתו בשנת 1996.
הארגון לא מסר פרטים על הפריצה. מהידוע עד כה, ארכיון האינטרנט חווה מתקפת מניעת שירות מבוזרת, DDoS – גדולה, ואתר האינטרנט שלו הושחת. המתקפה הובילה להשבתת רוב שירותי הארכיון, כולל Wayback Machine הפופולרי, שאוסף תמונות של מאות מיליארדי דפי אינטרנט.
אלא שמתברר כי לארכיון יש עוד עבודת אבטחה לעשות: במהלך סוף השבוע האחרון, משתמשים רבים שפנו לקבלת שירותי תמיכה של הארכיון – קיבלו הודעת דוא"ל המודיעה להם על אירוע אבטחה נוסף. just got sent this by the internet archive??@internetarchive #InternetArchive #WaybackMachine #databreach pic.twitter.com/y1Q9i8icv7
— stablee ???????? (@stablestream) October 20, 2024 המייל נשלח ככל הנראה על ידי מישהו שניצל לרעה אסימון Zendesk שנפרץ. במייל נכתב כי "מייאש לראות שגם לאחר שנודע לארכיון על הפריצה לפני שבועיים, הוא עדיין לא ביצע את הבדיקות הדרושות לאחר שנתונים ושירותים רבים שלו נחשפו… לא משנה מה ניסו המשתמשים לעשות, הנתונים שלהם נמצאים כעת בידיו של איזה בחור אקראי. אם זה לא היה אני, זה היה מישהו אחר".
ארכיון האינטרנט לא פירט מי עומד מאחורי מתקפות הסייבר. קבוצת האקטיביסטים פרו-פלסטינית בשם BlackMeta (המכונה גם SN_BlackMeta או DarkMeta) לקחה קרדיט על מתקפת ה-DDoS. אולם מומחים העריכו כי הפריצה בוצעה על ידי שחקני איום שונים ולא מזוהים.
22/10/24 14:28
17.07% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט הודיעה אתמול (ב') באירוע AI Tour בלונדון, על השקת סוכני בינה מלאכותית במסגרת פלטפורמת Copilot Studio. הצעד, כך לפי החברה, צפוי לשדרג את היעילות של צוותי עבודה בחברות, ולשפר את התוצאות העסקיות שלהן. החידושים הללו מגיעים לאחר סבב פיתוחים משמעותיים שהחברה הציגה סביב יכולות ה-AI שלה עוד בתחילת השנה.
סוכני ה-AI החדשים הם תוצר נוסף לשותפות שכוננה מיקרוסופט עם OpenAI – מהלך אסטרטגי שנתן לה דריסה משמעותית בתחום הבינה המלאכותית היוצרת. הענקית מרדמונד השקיעה ב-OpenAI, בכמה סבבים, קרוב ל-14 מיליארד דולר. מימון זה בנה את השותפות של החברות, ואפשר למיקרוסופט התקדמות מואצת בטכנולוגיית ה-AI. כחלק מהקשר ההדוק, OpenAI מספקת למיקרוסופט את המשאבים הדרושים לפיתוח דגמי AI מתקדמים, כמו אלו המזינים את ChatGPT המצליח שלה. השקעתה המשמעותית של מיקרוסופט במפתחת ה-GenAI הבולטת והחלוצית נבעה מהבנתה של ענקית הטק את הפוטנציאל של הטכנולוגיה לחולל מהפכה בתעשיות, ומהרצון שלה להישאר בחזית ההתקדמות הטכנולוגית. על ידי תמיכה ב-OpenAI, מיקרוסופט שאפה להבטיח לעצמה גישה לטכנולוגיית AI רבת עוצמה ולשלב אותה במוצריה ובשירותיה – וכך אכן עשתה. אחת הדוגמאות הבולטות לשילוב זה באה לידי ביטוי ב-קופיילוט (Copilot) – כלי GenAI הממנף את דגמי השפה הגדולים (LLMs) של OpenAI, כדי לסייע למשתמשים במשימות שונות. בחודשים האחרונים הדגים קופיילוט כיצד מיקרוסופט יישמה את הטכנולוגיה של OpenAI על מנת לשפר את חוויות המשתמש ולהניע חדשנות בתוך המערכת האקולוגית של מיקרוסופט. אמנם, כפי שדיווחנו באחרונה השת"פ בין החברות עומד כעת לבחינה, ומסיבות שונות, אך בינתיים הוא נושא פירות חדשים. We’re excited to announce that the ability to create autonomous agents in Copilot Studio will be available in public preview next month. You can learn more in the blog (along with some great customer stories!): https://t.co/JMOcEFvVkv
— Charles Lamanna (@clamanna) October 21, 2024 מהן היכולות החדשות שמציעה החברה?
מה שמתחדש כעת הוא הצעת הסוכנים החכמים. מיקרוסופט פירטה שאלו נפרסים על פני כמה תחומים וכוללים בין השאר:
– סוכנים אוטונומיים מותאמים: החל מהחודש הבא, ארגונים יוכלו ליצור סוכני קופיילוט מותאמים אישית לצרכיהם, אשר ידעו לבצע מגוון רחב של משימות עסקיות.
– סוכנים חדשים ב-Dynamics 365: הסוכנים החדשים נועדו לשפר את יכולות הצוותים במכירות, שירותים פיננסיים ואספקה.
– אוטומציה של תהליכים: הסוכנים יכולים לבצע פעולות כמו יצירת לידים, עיבוד הזמנות ואוטומציה של שרשרת האספקה, מה שעתיד לסייע לצוותים להתמקד במשימות אסטרטגיות יותר.
מיקרוסופט סיפקה מספר דוגמאות מהשטח לטכנולוגיה שהיא מקדמת, שלדבריה מראות כיצד זו מקדמת ארגונים. כך למשל דווח על מקינזי וארגונים אחרים ש"כבר יצרו סוכנים אוטונומיים המסייעים להם בהגדלת הכנסות, צמצום עלויות והגברת ההשפעה העסקית". לפי הודעת מיקרוסופט לתקשורת, מקינזי יצרה סוכן שמזרז את תהליך קליטתו של לקוח חדש (Onboarding). הפיילוט הראה שניתן לקצר את זמן ההמתנה ב-90% ולהפחית את עומס העבודה האדמיניסטרטיבית ב-30%.
דוגמה נוספת שסיפקה החברה היא של תומסון רויטרס, אשר פיתחה, לדבריה, סוכן ברמה מקצועית שנועד להאיץ את זרימת העבודה בבדיקת נאותות משפטית, כאשר בדיקות ראשוניות הראו כי ניתן לסיים חלק מהמשימות בחצי מהזמן.
מיישומים עסקיים מסורתיים לתהליכי עבודה מונעי AI
הסוכנים האוטונומיים החדשים מאפשרים ללקוחות לעבור מיישומים עסקיים מסורתיים לתהליכי עבודה שמונעים ומנוהלים על ידי בינה מלאכותית ונועדו, כאמור, לסייע לצוותי המכירות, השירות, הפיננסים ולצוותים שאמונים על שרשראות אספקה להניע ערך עסקי עבור הארגון.
לדברי מיקרוסופט זוהי רק ההתחלה, בשנה הקרובה היא עתידה, כך לפי דיווחיה, ליצור עוד סוכנים רבים שיספקו ללקוחותיה יתרון תחרותי ויבטיחו את הישרדותם ועתידם.
מעניין לעיין בנתונים שפרסמה מיקרוסופט, שלפיהם באמצעות הקופיילוט, צוות מכירות אחד שלה השיג עלייה של 9.4% בהכנסות לכל מוכר, וסגר ב-20% יותר עסקאות. בנוסף צוין על ידי החברה כי, "הודות לקופילוט, זמן הטיפול במקרי שירות לקוחות צומצם בכמעט 12%. צוות השיווק שלנו רואה עלייה של 21.5% בשיעור ההמרה באתר Azure.com, בעזרת סוכן מותאם אישית המסייע לקונים. בתחום משאבי האנוש, סוכן שירות עצמי לעובדים עוזר לענות על שאלות בדיוק גבוה יותר ב-42%".
החברה סיכמה את הודעתה בדיווח שכ-60% מהחברות ב-Fortune500 משתמשות ב-Microsoft 365 Copilot, במטרה לייעל ולהאיץ את התוצאות העסקיות ולהעצים את צוותי העבודה שלהן". היא הדגימה שעקב הסוכנים החכמים שיכנסו לשירות, למשל, חברת Lumen Technologies צופה כי עם התמיכה בנציגי מכירות שמבצע הקופיילוט, היא תוכל לחסוך 50 מיליון דולר בשנה. ואילו במקרה אחר שהוצג, מיקרוסופט טוענת כי העלייה בתפוקת העבודה בחברת Honeywell, משתווה להוספה של 187 עובדים במשרה מלאה".
22/10/24 15:37
17.07% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הטלפונים החדשים של אפל, כך עולה מדיווחים רבים ברשת, סובלים מלא מעט בעיות ותקלות – ובעיקר מדובר דווקא בדגמי הפרו של המשפחה החדשה, iPhone 16.
אחת התקלות שדווחו כבר זכתה לאישור מצידה של אפל, שבדרך כלל ידועה כחברה שלא ממש ממהרת להגיב לדיווחים על תקלות. לא מעט לקוחות שרכשו את דגמי ה-פרו דיווחו כיצד המכשיר לפתע מאתחל את עצמו, מסיבה לא ברורה, וגם בתרחישים ממש לא עקביים: תוך כדי שימוש, כשהוא בכלל לא בידי המשתמש – וגם בתדירויות משתנות, ולעיתים במקרים מסוימים אפילו יותר מ-20 פעמים ביום. בחלק מהמקרים גם החלפת מכשיר לא עזרה. Some iPhone 16 Pro users are reporting random freezes and restarts with their devices ‼️
Have you experienced any issues? pic.twitter.com/gKfQ9lbVdR
— Apple Hub (@theapplehub) October 20, 2024 ב-אפל, כאמור, אישרו שיש בעיה וטוענים כי גרסת העדכון הקרובה של מערכת ההפעלה, iOS 18.1, אמורה לתקן אותה. משתמשים שממש סובלים, יכולים להוריד כבר עכשיו את מהדורת הבטא הציבורית המעודכנת של הגרסה החדשה, על מנת לבדוק אם היא מסדרת את התקלה במכשיר שלהם. Feel like your #iPhone 16 or #iPhone16 Pro #batterylife isn't what it should be? You aren't alone. https://t.co/GBM8Y7M4dI
— Digital Trends (@DigitalTrends) October 18, 2024 זמן עבודה מאכזב בכל המכשירים
עדכון מערכת ההפעלה הזה אמור, כך מקווים משתמשים רבים יותר, גם לטפל בבעיית זמן העבודה של המכשירים. ברשת כבר יש כמה מאות דיווחים, אם לא אלפים, על זמן עבודה מאכזב של כל המכשירים, כשהסוללה של מכשירי ה-iPhone החדשים מתרוקנת במהירות רבה יחסית, גם כשהמכשירים בכלל לא בשימוש. מה שמדהים עוד יותר הוא שבאפל התגאו כי משפחת ה-iPhone 16 מציעה את זמן העבודה הארוך ביותר מבין כל דגמי הטלפונים של החברה עד היום – אז כנראה שלא עבור כולם. ???? iPhone 16 Pro bug causing random freezing and restarts
???? Some iPhone 16 Pro users are reporting random freezes and restarts with their devices.
???? The problem seems to pop up randomly. The display will stop responding or will be very slow to respond to touch input. pic.twitter.com/U2HYd2ERkE
— FineTechy (@finetechy) October 20, 2024 עוד תקלה שדווחה וקשורה למכשירי הפרו היא קפיאה של המסך, אם לוחצים עליו במקרה בסמוך מאוד לכפתור בקרת המצלמה החדשה של הטלפון.
תקלות נוספות שדווחו בכמות גדולה יחסית הן למשל הגבלה של קצב הרענון של המסך במכשירי הפרו של הסדרה – המכשירים הרגילים גם כך מוגבלים עדיין רק ל-60 הרץ. לא מעט אתרים דיווחו על תלונות לפיהן המכשיר מגביל את הרענון לקצב של 80 הרץ בלבד, ולא מאפשר להגיע עד 120 הרץ, כפי ש-אפל מציעה ברמה הטכנית של הטלפונים החדשים.
22/10/24 12:09
14.63% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ארז אביטל, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות דיגטליות, ומתי מגירא, מנהל אבטחת המידע והסייבר, שניהם מהמשרד להגנת הסביבה, לא הסתפקו בתקני הגנה על מערכות המידע והסייבר שלהם נדרשים כל המשרדים הממשלתיים. בהחלטה משותפת, הם הלכו למהלך בלתי שגרתי, ובימים אלו סיימו הטמעת הסמכה של שני תקני אבטחה לניהול מוקפד יותר של אירועי תקיפה, אם אלו מתחרשים חלילה, ותקן לניהול אבטחה לענן. בנוסף, המשרד הוא בין המשרדים הבודדים שהשלימו את המעבר לענן הממשלתי, נימבוס, ונמצא בסביבת גוגל.
"כחלק מהמעבר לנימבוס, רצינו לשים דגש על נושא אבטחת מידע בענן, בגלל הרגישות הרבה של הנתונים והמידע שיש לנו במשרד, החולש על תחומים קריטיים ואסטרטגים של מדינת ישראל", אמר אביטל.
"בשנים האחרונות נרשמת עלייה משמעותית במתקפות הסייבר על ארגונים שונים. כיום קיימת משנה סדורה, קיימים כלים ותהליכים להתמודדות עם אירועי אבטחת מידע וסייבר, וכן תפישה עקרונית ושלבים בניהול האירועים. כתוצאה מכך נוספו בקרות ספציפיות לענן, בנוסף לכל הבקרות הקיימות בתקן הרגיל שהמשרד מוסמך אליו מאוקטובר 2017", הרחיב מגירא.
האם המעבר שלכם לענן הממשלתי לא היה צריך להיות מאובטח מראש בכל מה שקשור לסייבר?
מגירא: "המטרה של ההסמכות היא לוודא שהאנשים שמתפעלים את כל סביבת הענן עומדים בסטנדרטים שהתקן מחייב, וזו בעצם הבקרה שלנו. זה אומר שיש לי מבקר שבודק אם אנחנו אכן עומדים בכל מה שהתקן מחייב".
באילו בעלי תפקידים מדובר?
"בין היתר, אנשי תשתיות, ארכיטקטים ופיתוח. מדובר בשורה ארוכה של משימות ותהליכים על פי רשימות מסודרות. הסמכות החדשות מוודאות שאכן אנחנו עומדים בתקנים, ולא רק אומרים, וזה השוני בינינו לבין משרדים אחרים. אף אחד לא הכריח אותנו לעשות את המהלך הזה, שהוא לא פשוט, אבל חשבנו שזה נכון למשרד ויש לזה חשיבות גם ברמה הלאומית. צריך לציין שעשינו את התהליך עם חברת טו בי סקיור".
טקס קבלת ההסמכות החדשות של המשרד להגנת הסביבה. מימין לשמאל: ארז אביטל – מנהל אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע במשרד הגנת הסביבה; אביטל ויינברג – סמנכ"ל התעדה במכון התקנים הישראלי; ד"ר גלעד גולוב – מנכ"ל מכון התקנים הישראלי; אסף יזדי – מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה; ומתי מגירא – מנהל תחום בכיר אבטחת מידע והגנת סייבר במשרד. צילום: דוברות משרד להגנת הסביבה
מכרז לשירותי IR חיצוניים
כיצד משפיע התקן הנוסף על רציפות תפקודית בזמן חירום?
"התקן הנוסף, שגם עבדנו עליו לא מעט, מבטיח שבמקרה של אירוע סייבר יש מישנה סדורה הכוללת את כל בעלי התפקידים שיודעים היטב מה הם צריכים לעשות, במה לטפל כדי לאפשר המשכיות תפקודית, שהיא חשובה מאוד וקריטית. כחלק מההסמכה, הקמנו צוות IR (צוות תגובה לאירועי סייבר), ובנוסף יצאנו למכרז כדי לקבל שירותי צוות תגובה חיצוני. אני מקווה שעד סוף השנה נוכל לבחור את החברה שתעבוד איתנו".
האם חוויתם אירועי סייבר משמעותיים בשנה האחרונה?
"כפי שפורסם, היה אירוע אחד בפברואר השנה, שבמהלכו ניסו האקרים לפגוע במאגרי המידע. לשמחתנו הצלחנו להתמודד עם זה, ושום נזק לא נגרם. מעבר לזה, לא היו לנו אירועים. אבל אנחנו מודעים לגידול בהיקף הניסיונות, וראינו מה קרה במגזרים אחרים, וזו הייתה אחת הסיבות שהלכנו למהלך הנוסף הזה".
עד כמה המלחמה השפיעה על ההחלטה ללכת למהלך שעשיתם?
"אין לזה קשר ישיר. התחלנו את התהליך לפני, והמשכנו תוך כדי המלחמה, במסגרת המגבלות האפשריות. אנחנו, כמו כל משרד, יעד להתקפות כל הזמן, כולל במלחמה, אבל כאמור לשמחתנו לא היו שום אירועים משמעותיים".
יש לכם SOC שלכם?
"אנחנו משתמשים ב-SOC הממשלתי שיושב בבאר שבע. כמו כל המשרדים כל יתר הרכיבים שלנו, השרתים, מערכות מערכות אבטחת מידע מחוברים ל-סוק הממשלתי ובהתאם לחוקים שמוגדרים. רוצה לציין שמבנה הרשת שלנו מחולק מראש למקטעים רבים, כך שאם מקטע אחד נפגע, הוא לא משפיע על האחרים. אחת הסיבות לכך היא מידור בין משתמשים ואזורים עסקיים שונים. יש לנו גם מערכי הגנה ברמת המחוזות, שהם אחראים על הרכיבים והתחומים שבאחריותם".
באחריות משרדכם יש לא מעט גופים רגישים כמו בז"ן, חומרים מסוכנים, עם לא מעט רגולציה. איך זה משתלב אצלכם?
"יש במשרד שני גופים המטפלים בנושאי סייבר ופיקוח. אחד זה התחום שבאחריותי, שזה המשרד כולו על מחוזותיו. הגוף השני, שאינו באחריותי, הוא האחראי על כל ארבעת אלפים המפעלים, שביניהם יש גם חומרים מסוכנים, ושם גם יש חלוקה לפי רמות הסיכון. היחידה הזו נקראת יחידת סייבר בתעשייה באגף החירום, שאותה מנהל יוסי שביט".
איפה תפסה אתכם המלחמה?
"מייד עם פרוץ המלחמה הוקם החמ"ל המשרדי, ואנחנו נתנו כמובן את כל המענה מבחינת IT והגנה. בנוסף, אנחנו עובדים מול החמ"לים המחוזיים, שבאחריותם אותם מפעלים רגישים. כמו כל משרדי הממשלה אנחנו יעד להתקפות, אבל לא היו לנו אירועים מיוחדים שמסכנים את מערכות המידע של המשרד, ואין ספק ששתי ההסמכות הנוספות, מסייעות לכך".
22/10/24 14:57
12.2% of the views
מאת אנשים ומחשבים
קוואלקום הכריזה על Snapdragon 8 Elite, מעבד הדגל החדש שלה לשוק טלפוני הפרימיום המבוססים על מערכת ההפעלה אנדרואיד. החברה הפתיעה שלא קראה למעבד Snapdragon 8 Gen 4, אך המטרה היא ככל הנראה ליישר קו עם השמות שהעניקה החברה למעבדים שלה לשוק המחשוב – ובכל מקרה המעבד החדש מציג ביצועים שוברי שוק, לפחות על הנייר, מביצועי מהירות ועד בינה מלאכותית כמובן.
ב-קוואלקום מתגאים בחסכון אנרגטי לעומת הדור הקודם, Snapdragon 8 Gen 3, ברמה של 27% באופן כללי – אך החסכון הפרטני של הרכיבים העיקריים גבוה הרבה יותר. ליבות העיבוד, למשל, מציעות שיפור של 44% בהיבט הזה, הליבות הגרפיות מציעות 42% שיפור ואפילו שבב הקישוריות – עם תמיכה ב-WiFi 7 וב-Bluetooth 5.4 וגם ב-UWB, דרך אגב – מציע חסכון של 40% בצריכת החשמל לעומת הדור הקודם.
למעבד יש 8 ליבות מחשוב, המיוצרות ב-TMSC בליתוגרפיה של 3 ננו-מטר, 2 מהן במהירות מרבית פורצת דרך של 4.32 גיגה-הרץ, שמוגדרות כליבות פרמיום, וה-6 האחרות, המוגדרות כליבות ביצועים, מציעות מהירות מרבית של 3.53 גיגה-הרץ, וכולן מבוססת על ארכיטקטורת Oryon. המעבד גם תומך בזיכרון מהיר יותר מאשר בדורות הקודמים, ומדובר ב-LPDDR5x במהירות 5,300 גיגה-הרץ. 8 Elite is 45% faster and 44% more power efficient than last year's model. And unlike others, we don't run our benchmarks in a freezer. #SnapdragonSummit pic.twitter.com/KMKFWH1CaR
— Sascha Segan (@saschasegan) October 21, 2024 שיפור הביצועים מדור לדור אמור לעמוד, לפי החברה, על 45% עבור ליבות המחשוב, ועד 40% עבור השבב הגרפי. שבב ה-NPU מציע שיפור של 45%, ולפי החברה הוא תומך כעת בהרצה רב מודלית בטלפון עצמו, ועיבוד של 70 אסימונים בעת הרצה של תרחישי שפה טבעית קטנה.
המודם החדש, Snapdragon X80 5G, מציע הורדת נתונים בקצב של עד 10 גיגה-ביט/לשנייה, והעלאת נתונים בקצב של עד 3,600 גיגה-ביט/לשנייה, ויש גם תמיכה במצלמות באבחנה גבוהה יותר.
מי תהיה הראשונה שתשיק טלפון עם Snapdragon 8 Elite? התחרות המשמעותית היא בין וואן פלוס, שיאומי וגם אסוס – כל היצרניות האחרות יגיעו בהמשך, והן יגיעו כמו בכל שנה.