זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
30/10/24 10:31
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מאת רינה ברומין
רכישת VMware על ידי חברת ברודקום (Broadcom) הביאה איתה שינויים רבים. כל השינויים שבוצעו סבבו סביב עיקרון אחד – "פשטות".
ברודקום חרתה על דגלה את עקרון הפשטות והיא מטמיעה אותו בכל שלב בחיי המוצרים שלה – ברכישה, בהתקנה, בניהול ובגדילה של העסקים.
אחד השינויים הראשונים שהובילה, היה השינוי בשיטת הרישוי.
השינוי מתרכז בשני צירים מרכזיים:
שיטה – מסורתית. ב-VMware היו נהוגות מספר שיטות רישוי, חלק מהמוצרים והחבילות נמכרו רק בשיטת ה-Perpetual וחלקם רק בשיטת ה-Subscription.
ברודקום החליטה לעבור למודל ה-Subscription, כלומר רישוי בשכירות, ובכך ליישר קו עם כל חברות התוכנה בעולם.
חבילות הרישוי – במקום אלפי מק"טים שהיו זמינים לרכישה טרם השינויים, נותרו ארבעה סוגי רישויי בלבד + 6 Add-Ons הארוזים בשיטת באנדל וכוללים מרכיבים שונים.
סוגי הרישויים השונים מוכוונים ללקוחות לפי צרכים שונים
Mware Cloud Foundation (VCF) – פתרון Software Defined Infrastructure, שמהותו חוויית ענן ציבורי בענן הפרטי של הלקוח. החבילה משלבת יכולות Compute, Storage, Networking ויכולות Cloud Management לפלטפורמה אחת.
vSphere Foundation (VVF) – פתרון המיועד לאופטימיזציה של ביצועי דאטה סנטר על ידי שילוב יכולות Predictive & Proactive Operations Management, אשר מבוססות על פתרון Aria של VMware.
vSphere Standard (VVS) – פתרון המיועד לארגונים הדורשים יכולות וירטואליזציה בסיסיות, עבור שירותים ברמת זמינות גבוהה אך ללא תוספות של מוצרים משלימים.
vSphere Essentials Plus (VVEP) – פתרון וירטואליזציה אשר מוכוון לעסקים קטנים ומיועד לסביבות קטנות, שכן רישוי זה מוגבל לרישוי עבור שלושה שרתים פיזיים בלבד.
עבור כל סוגי הרישויים, כל CPU דורש רישוי מינימלי של 16 ליבות, וזו עובדה חשובה להסתכל עליה כאשר מתכננים רכש חומרה עתידי (אגב, בדומה לרישוי מיקרוסופט).
ה-Add-Ons המוצעים הקיימים הם:
Private AI – הנגשת פלטפורמה מוכנה לשימוש שהוקמה בשיתוף מלא עם Nvidia, שמורכבת מ-VCF כתשתית עם שכבה של Deep Learning VMs המכילים את כלי ה-AI השימושיים (PyTorch, Jupyter Notebook, TensorFlow, ועוד) ביחד עם שכבת התוכנה של Nvidia וה-Gpu שכוללת את ההקמה האוטומטית של רכיבי התוכנה המרכזיים לפתרון, כמו Nvidia GPU Operator/ NIM/Nemo/RAG LLM Operator.
הרישוי מול Nvidia צריך להירכש בנפרד בנוסף לרישוי של ה-Private AI, שמצריך מינימום 192 Cores.
vSAN – ברכישת חבילת VCF מתקבל רישוי של 1TiB לכל CPU Core וברכישת חבית VVF מתקבל רישוי של 100GiB לכל CPU Core. במידה ויש צורך בתוספת ישנו vSAN Add-on שמגיע מעל חבילות VMware Cloud Foundation ו-vSphere Foundation -On הוא מוסיף נפח אחסון ברוטו הניתן לרכישה במכפלות של 1TiB.
Avi Load Balancer – פתרון Advanced Load Balancer המהפכני המממש תצורת SDN ומאפשר ניטור של ביצועי האפליקציות, ומטריקות מיוחדות לטובת Trouble Shooting. הפתרון מתממשק ל- VMware Cloud Foundation באופן מלא ובעל יכולות Web Application Firewall DDOS ומנגיש Container Ingress Services לפטלפורמות K8S שונות.
vDefend Firewall/Firewall + ATP – פתרונות אלו מאפשרותPolicy Based Micro Segmentation ויכולות Advanced Threat Protection לארגונים הדורשים יכולות אבטחת מידע גבוהות.
VLR – פתרון ה-VLR מתחלק לשני פתרונות שונים:
VMware Live Cyber Recovery – המאפשר גיבוי ושחזור מבוסס ענן ציבורי ומתומחר לפי כמות VM'ים ומינימום נפח של 10 TiB.
VMware Live Site Recovery – המבוסס על מוצר ה-SRM Enterprise בין שני אתרים פיסיים גאוגרפיים שונים של הלקוח.
לסיכום, פתרונות אלו משמשים ל-Ransomware Recovery ול-Disaster Recovery עבור ארגונים הדורשים התאוששות מהירה ומתבססות על שירותי ענן ציבורי או פרטי
Tanzu Platform – פלטפורמת ניהול תשתיות קוברנטיס, כולל סביבת Local Build, ניהול Secrets, Spring Developer Framework, הקשחה של OSS images, API mgmt., DB / Messaging services – השימוש בפלטפורמה מתומחר לפי Core בשימוש.
המומחים שלנו ב-ICTBit כבר מוכנים להוביל אתכם דרך השינויים במודל הרישוי החדש של VMware By Broadcom, עם הטמעה מדויקת שתתאים בדיוק לצורכי הארגון שלכם. יחד נמקסם את סל המוצרים ונהפוך את השדרוג להזדמנות לצמיחה טכנולוגית אמיתית, שתיקח את התשתיות שלכם לשלב הבא.
לצד השינויים במודל הרישוי, נעשו שינויים גם במודל התמיכה בלקוחות ברודקום. השינוי המרכזי מתבטא בפורטל התמיכה, אשר מוזג עם פורטל התמיכה של ברודקום.
כאן ניתן למצוא מדריך קצר לצעדים הראשונים בעבודה מול האתר החדש. עדיין מתקשים להתמצא בכל השינויים?
אנחנו כאן כדי לעזור!
קבעו איתנו שעת ייעוץ ממוקדת, שתסייע לכם לקבל הכוונה ברורה.
לחצו כאן והשאירו פרטים, אנחנו נדאג לכל השאר.
הכותבת היא מנהלת חטיבת קלאוד ב-ICTBit.
30/10/24 12:39
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל ממשיכה במאמציה לשלב את יכולות הבינה המלאכותית היוצרת של ג'מיני (Gemini) במגוון שירותיה, והפעם הגיע תור גרסת האינטרנט של ג'ימייל (Gmail) להשתדרג. שירות הדוא"ל של הענקית ממאונטיין וויו קיבל את התוסף "עזור לי לכתוב" (Help me write). הכלי, שהושק למכשירים ניידים מוקדם יותר השנה, מאפשר למשתמשים לנסח ולשפר מיילים בקלות באמצעות הסייע החכם, Gemini AI.
הכלי החדש, המבוסס על יכולות ג'מיני, מתווסף לפונקציית "תשובה חכמה" (Smart reply) הקיימת כבר בג'ימייל, ומאפשר ליצור תגובות מקיפות ומהותיות יותר בלחיצה. New #Gmail shortcuts on both ???? web and ???? mobile will make it quicker and easier to leverage the ✍️ “Help me write” and ???? “Polish” features when composing, proofreading or refining an email. ✉️
Rolling out now. Learn more: https://t.co/LMfrbKUhAP pic.twitter.com/zUnOuo4RSb
— Gecko Technology Partners (@GeckoTechnology) October 29, 2024 אז מה מתחדש ולמה מדובר בשדרוג?
משתדרג עם GenAI. ג'ימייל בווב. צילום: Shutterstock
בגרסת האינטרנט של ג'ימייל, קיצור דרך ל"עזור לי לכתוב" יופיע בטיוטות הריקות, בעוד שקיצור דרך לפעולת ה"ליטוש" (Polish) יופיע בטיוטות המכילות יותר מ-12 מילים.
הכלי "ליטוש" מחליף את הכלי "שפר את הטיוטה שלי", שהיה זמין בעבר במכשירי Android ו-iOS, ומאפשר למשתמשים לשפר את הסגנון והבהירות של כל טקסט קיים, שניסחו או שהעתיקו.
התכונה "ליטוש" מוצעת, כאמור, באופן אוטומטי בטיוטות של יותר מ-12 מילים, וניתן להפעיל אותה באמצעות קיצור המקשים Ctrl+H בגרסת האינטרנט, או באמצעות החלקה ימינה באפליקציה.
לאחר הפעלת "ליטוש", הסייע ג'מיני מעבד את טיוטת האימייל ומשפר אותה. המשתמש יכול לבחון את הטקסט המשופר ולהוסיף אותו לטיוטה על ידי לחיצה על כפתור "החלפה".
ההשקה ההדרגתית של "עזור לי לכתוב" בגרסת האינטרנט של ג'ימייל כבר החלה, וצפויה להסתיים תוך כשבועיים, כך לפי גוגל. הכלי המשודרג יהיה זמין למשתמשי ג'מיני וללקוחות Google Workspace עם תוספות Gemini Business ו-Enterprise, תוספות Gemini Education או מנויי Google One AI Premium. כל אלו יקבלו גישה אוטומטית לתכונות "עזור לי לכתוב" ו"ליטוש" החדשות.
גוגל מדגישה כי Gemini AI יכול ליצור מגוון רחב של מיילים, החל מהזמנות לימי הולדת ועד להקדמות רשמיות לאנשי קשר עסקיים, תוך הבטחה שההודעה תהיה "רשמית לחלוטין", אם הנקודות העיקריות שבכוונת המשתמש להעביר למכותביו כבר כלולות בתוכן הטיוטה שניסח.
30/10/24 14:07
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת סייברארק (CyberArk) מגייסת בימים אלה כ-100 עובדים לשני מרכזיה בישראל – בפתח תקווה ובבאר שבע. רוב העובדים הנדרשים הם במקצועות הפיתוח, המוצר, המחקר וה-IT.
בשנה החולפת הצטרפו מעל 100 עובדים חדשים ל-סייברארק, אשר מעסיקה בסך הכל כ-3,700 עובדים, מתוכם כ-1,000 בישראל והאחרים בארה"ב, ובמשרדים אחרים של החברה ברחבי העולם.
בין המשרות הפתוחות כרגע בחברה: משרות פיתוח בתחום ה-Data וה-AI, מתכנתים, מהנדסי תוכנה, חוקרי סייבר, עובדי מו"פ למעבדות החדשנות של החברה, אנשי ,DevOps ו-Cloud, מנהלי מוצר, וכן עובדים למחלקות ה-IT והכספים.
סייברארק הישראלית היא כיום חברה עולמית מובילה בתחום אבטחת הזהויות. זאת, על בסיס התמקדות בניהול גישה פריבילגית, שכבת הגנה קריטית, ושוק בו סייברארק נחשבת לפורצת דרך וחלוצה עולמית. בין לקוחותיה מעל 9,000 ארגונים מובילים ברחבי העולם, בהם מעל 55% מחברות ה-Fortune 500.
מתחילת המלחמה, סייברארק מרכזת מאמצים רבים בסיוע במישור הלאומי, הן באמצעות תרומות והן באמצעות התנדבות משמעותית של עובדיה. בחברה משקיעים משאבים רבים בתמיכה בעובדים שחוזרים ממילואים, כולל סדנאות לעובדים עצמם ולבני המשפחות, וסדנאות הדרכה למנהלים כיצד לנהל חזרה לשגרה וכיצד להתייחס לעובדים שחזרו מהמלחמה.
החזון: אבטחת כל הזהויות – של אדם ומכונה
סייברארק ציינה באחרונה עשור להנפקתה בבורסת נאסדק, הנפקה שהוגדרה כאחת המוצלחות של חברה ישראלית בניו יורק.
החברה, אשר לה אלפי עובדים ולקוחות בכל העולם, מקפידה לשמור על זהותה הישראלית ובמשרדיה בארה"ב מתנוסס תמיד דגל ישראל לצד הדגל האמריקני. גם השנה, סייברארק נמצאת בעשיריה הראשונה של דירוג החברות שטוב לעבוד בהן בישראל של Bdi Coface.
גילי שילוני, מנהלת משאבי האנוש של סייברארק בישראל. צילום: יח"צ
בתחילת אוקטובר הודיעה סייברארק על השלמת רכישת חברת Venafi, המובילה באבטחת זהויות מכונה, תמורת 1.5 מיליארד דולר. רכישה זו מאפשרת לסייברארק להמשיך ולקדם את החזון שלה לאבטחת כל הזהויות – של אדם ומכונה – עם בקרת הרשאות ברמה המתאימה לכל זהות.
גילי שילוני, מנהלת משאבי האנוש של סייברארק בישראל: "על רקע הביקוש הגובר לפתרונות סייברארק, אנו ממשיכים להרחיב כל הזמן את מצבת העובדים שלנו בארץ ובעולם. גם כחברה גלובלית, רוב המחקר והפיתוח של סייברארק מתבצעים בישראל, ואנו גאים בעובדים המוכשרים שלנו, ובמחויבות העמוקה שלהם לצמיחת החברה והצלחתה".
30/10/24 15:21
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זניטי, שעוסקת באבטחת מידע לתחום הבינה המלאכותית ולפיתוח תוכנה ב-Low-Code, הודיעה אתמול (ג') כי גייסה 38 מיליון דולר בסבב B, בהובלת Third Point Ventures ו-DTCP. בסבב השתתפו זרוע ההשקעות של מיקרוסופט, M12, והמשקיעים הקיימים, אינטל קפיטל ו-ורטקס ונצ'רס. יחד עם הסבב הנוכחי, החברה גייסה עד כה מעל 55 מיליון דולר.
סבב גיוס זה נועד כדי להמשיך לפתח את הפלטפורמה הארגונית של זניטי לאבטחת השימוש במערכות AI Copilots ופיתוח ב-Low-Code. בזניטי אומרים כי ההשקעה החדשה תעזור לה לבסס עוד יותר את מעמדה בשווקים הקיימים בצפון אמריקה, וספציפית בקרב ארגוני פיננסים, פארמה ובריאות. זאת, תוך כניסה לשווקים חדשים.
חוקרי זניטי מצאו באחרונה כי לארגון גדול ממוצע יש כמעט 80 אלף סוכני AI, אפליקציות ואוטומציות שנבנו באמצעות פלטפורמות פיתוח Low-Code, כאשר יותר מ-62% מהם מכילים פגיעות אבטחה כלשהי. ככל שניתן כוח משמעותי למשתמשים עסקיים, מציינים בחברה, זה אומר שהם שולטים באופן שבו סוכני AI וקופיילוטים נבנים ומותאמים אישית, כולל הזהות שהם מאמצים בעת השימוש, הנתונים המחוברים, הפעולות האוטומטיות שהם מבצעים בשם המשתמשים, גישה למשתמשים אורחים ועוד. בעידן ה-AI, האקרים ותוקפים יכולים לבצע מניפולציות נוספות לאפליקציות וסוכנים אלה באמצעות הזרקת פקודות, הרעלת נתונים והוראות נסתרות המכוונות למערכות ואפליקציות AI, שהן "סקרניות" מטבען.
בן קליגר, מנכ"ל ומייסד זניטי, אמר כי "העתיד של ה-AI בארגונים הוא למעשה לא העתיד, אלא ההווה, והוא קורה לנגד עינינו. חברות גדולות נמצאות בחזית הטכנולוגיה תוך הנגשת כלים עוצמתיים כמו AI Copilots ו-Low-Code לכל עובד ועובדת בארגון בין אם הם אנשי פיתוח או עובדים בכל אחת מהיחידות העסקיות. לכן, צוותי האבטחה בארגונים זקוקים למערכת מרכזית, שמאפשרת שליטה ובקרה לסיכונים הנלווים לשימוש במערכות אלה, שמאפשרות לאנשים שמחוץ למעגל הפיתוח המסורתי להפוך לעובדים מודרניים ואפקטיביים. כזניטי, נמשיך לצמוח בהיקף התמיכה בארגונים גדולים".
30/10/24 18:18
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
החברה הנורבגית סטורברנד, מחברות ההשקעה הנורדיות הגדולות, הודיעה לפני ימים אחדים כי היא מכרה את האחזקות שלה בפלנטיר של יזם ההיי-טק פיטר ת'יל, מאחר שזו מוכרת טכנולוגיה שמסייעת לישראל במלחמה בעזה. בסטורברנד מביעים חשש שהטכנולוגיה של פלנטיר שנמכרת לישראל מסייעת להפרת זכויות אדם והפרת החוק ההומניטרי הבינלאומי.
פלנטיר היא חברת תוכנה אמריקנית שמציעה כלי ניתוח ביג דאטה. אחד הכלים שלה, Gotham, משמש צבאות לצרכי מודיעין, ומוצע במתכונת של תוכנה כשירות. החלק של ההשקעה של סטורברנד בפלנטיר מסך ההשקעות שהיא מנהלת הוא יחסית שולי – 262 מיליון קרונות, שהם 24 מיליון דולר, מתוך 1.2 טריליון קרונות, שהם 109 מיליארד דולר.
בהודעה של סטורברנד נמסר כי "הוצאנו את פלנטיר מרשימת החברות שאנחנו משקיעים בהן מאחר שהיא מוכרת מוצרים ושירותים לישראל, לשימוש בשטחים הפלסטיניים הכבושים". על פי החברה, הניתוח שלה מראה שפלנטיר מספקת לישראל מערכת זיהוי מבוססת AI למעקב אחר פלסטינים בגדה המערבית וברצועת עזה. "המערכת הזאת", נכתב בהודעה, "אמורה לזהות את מי שעלולים לבצע 'טרור יחידים' (המירכאות הן חלק מההודעה – י"ה), כדי לאפשר את מעצרם לפני הביצוע".
בסטורברנד ציינו כאחד המניעים להחלטה שלהם להפסיק להשקיע בפלנטיר את האזהרה של ממשלת נורבגיה מהשקעה של חברות בהתנחלויות – אזהרה שאותה היא הוציאה בחודש מרץ. ככלל, נורבגיה היא אחת המדינות היותר ביקורתיות כלפי ישראל בהקשר של המלחמה בעזה. היום (ד') פנתה הממשלה באוסלו לבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, על מנת שיבהיר האם החוק שעבר אתמול בכנסת ואוסר על פעילות אונר"א בשטח הריבוני של ישראל מנוגד לחוק הבינלאומי. זאת, על אף שכמה ממבצעי טבח ה-7 באוקטובר היו עובדי אונר"א, לפי מידע שסיפקה ישראל. שלשום אמר ראש ממשלת נורבגיה, ג'ונאס גאהר, כי המצב בעזה הוא "דרמטי" ו-"מדאיג", וכי המלחמה של ישראל היא "ברברית". לצד זאת, ממשלת נורבגיה העלתה בחודש שעבר את רמת האזהרה שלה מפני טרור, מחשש שההסלמה במזרח התיכון עלולה להביא לפיגועים נגד מוסדות ישראליים ויהודיים במדינה.
פלנטיר הביעה סולידריות עם ישראל במלחמה
יש לציין שפלנטיר, חברה בעלת שווי שוק של 100 מיליארד דולר, פועלת בישראל מזה כעשור ומחזיקה משרד בתל אביב. החברה התגאתה בעבר בסיוע שלה לישראל במלחמה, והביעה בה תמיכה לאחר טבח ה-7 באוקטובר. אלכס קארפ, המנכ"ל שלה ואחד ממייסדיה, הגן על החלטה זו ואמר בראיון ל-CNBC שהחברה איבדה עובדים בעקבות הבעת התמיכה. קארפ אף אירח בתל אביב את ישיבת מועצת המנהלים הראשונה של פלנטיר ב-2024, על מנת להביע סולידריות עם ישראל.
לפי סטורברנד, פלנטיר לא הגיבה לכמה בקשות שלה לקבלת מידע על העסקים שלה עם ישראל, שהראשונה שבהן הוגשה לפני חצי שנה. כמו כן, החברה לא הגיבה על החלטתה של סטורברנד להפסיק להשקיע בה.
30/10/24 10:01
5.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אין זה סוד שהענן הציבורי הוא Game Changer עבור עסקים וארגונים רבים. כיום כל ארגון מחפש דרכים לאחסן נתונים בצורה יעילה יותר ומאובטחת יותר, להיות גמיש ומהיר יותר בגידול או בצמצום משאבים, לתמוך בפיתוח יישומים זריז וגמיש ולהפחית את הנטל, העלויות וכאבי הראש הקשורים למרכזי נתונים מקומיים.
המענה לכל הצרכים הללו נמצא בענן הציבורי, המאפשר לארגונים לבצע תהליכים של טרנספורמציה דיגיטלית ברמה גבוהה ומהירה, תוך עמידה ברף החדשנות המבוקש בקרב ארגונים. יחד עם זאת, כמו ברוב הטכנולוגיות שאנו מאמצים בעשורים האחרונים, הענן יכול להיות מלהיב מאוד בהתחלה ובהמשך מתגלה כגולם שקם על יוצרו, לצד היתרונות הרבים יש גם חסרונות – המעבר לענן יצר שכבה חדשה של מורכבות ולעתים עלויות בלתי צפויות הן בהעברת הנתונים לענן והן בתפעול והניהול השוטף, בעיקר כאשר ארגון עושה שימוש במספר עננים שונים של חברות שונות – Multi Cloud.
מחקר מדד הענן הארגוני של נוטניקס (Nutanix) מצא, כי כמעט כל ארגון (99%) העביר יישום אחד או יותר לתשתית IT אחרת בשנה האחרונה, והרוב המכריע (86%) מסכימים, כי העברת יישומים היא מורכבת ויקרה. בהתאם לכך, 56% מתכננים להתמקד בהשגת שקיפות רבה יותר לגבי צריכת הענן והעלויות שלהם השנה, בעוד 52% מתכננים למנף פתרונות שממזערים את בזבוז הענן.
מניעת הסתבכות והוצאות מיותרות
ארגונים חייבים לתכנן בקפידה את אסטרטגיית הענן שלהם כדי להימנע מהסתבכות, הוצאות והשקעת זמן. ברוב המקרים, קל יותר לומר זאת מאשר לעשות. רוב החברות אינן משתמשות בסביבה אחת – התשתית שלהן כוללת שילוב כלשהו של משאבי on-premises וענן ציבורי. אחד האתגרים שהדבר יוצר הוא הוצאות ומורכבויות נוספות הקשורות לניידות נתונים והגנה על נתונים: העברת נתונים ממקום למקום כך שיהיו זמינים במקום ובזמן שבהם הם נדרשים, תוך שמירה על אבטחתם, דורשת תכנון ותקצוב קפדניים. במילים אחרות, אם תנועת הנתונים והתזמור לא מתוכננים מראש, הנתונים עלולים להיות לא נגישים כאשר המיקום הראשי של מערך הנתונים אינו זמין.
אתגרים אלו אינם נחלתם רק של ארגונים ותיקים שעוברים לענן. גם חברות ש"נולדו" בענן עלולות למצוא את עצמן מתקשות. ניהול סביבות ענן שונות עשוי להיות פשוט יחסית עבור ארגון שענן זוהי הסביבה הטבעית שלו בתחילת הדרך, אך אם בשלב מסוים יהיה צורך להעביר את הנתונים שלהם לסביבת on-premises כדי לטפל בדרישות רגולטוריות, בעיות ריבונות נתונים או תקציב, הדבר עלול לגרום לעלויות שרק יילכו ויתפחו אם התהליך לא יבוצע כראוי.
על סמך כל אלו, המנמ"רים צריכים לתכנן בקפידה את שילוב התשתית העננית בארגונם ולקחת בחשבון את השיקולים הבאים, על מנת לשמור על מורכבות הענן והעלויות במסגרת התקציב:
הראש יכול להיות בעננים, אך הרגליים צריכות להיות על הקרקע – על מנת ליהנות מפירות התשתית העננית, ארגונים צריכים להתאים את הציפיות שלהם ולתכנן באופן מציאותי. יש תפיסה מוטעית שחברות יכולות להריץ בקלות אפליקציה ב-AWS בבוקר, ב-Azure של מיקרוסופט אחר הצהריים ובגוגל קלאוד בלילה. למעשה, ריבוי עננים הוא אסטרטגיה לטווח בינוני עד ארוך, המתרחשת על פני חודשים או שנים והיא דורשת תכנון ובנייה מסודרים. בניית מודל הפעלת ענן לאחר מחשבה מסודרת מאפשרת לארגונים ליהנות מהגמישות של עננים מרובים ולמנף את היתרונות, תוך הימנעות מהעלות והמורכבות הכרוכות בניסיון לעשות כמה שיותר בכמה שפחות זמן. כאשר קיימות ציפיות מתאימות, ריבוי עננים היברידי הוא בר השגה, משתלם וללא ספק מועיל.
למדו כמה שיותר מניסיונם של אחרים – כאשר ארגון יוצא למסע לעבר תשתית מרובת עננים מדובר על תהליך לא פשוט, שניתן ליישם בהצלחה רבה יותר על ידי לימוד מתהליכים דומים בארגונים זהים. למידה מעמיתים יכולה לסייע רבות בנושאים כגון הבטחת יכולות יישומים מרכזיות עם מעטפת API, יישומים מודרניים בתצורת קונטיינרים כך שיהיו ניידים ואוטומציה של פריסות יישומים באמצעות CI/CD כדי למנוע שגיאות ידניות ולהפחית עלויות. חברות חייבות להיות מודעות לאופן שבו הן ממנפות ענן ציבורי עבור יישומים או עומסי עבודה מסוימים.
הובילו סטנדרטיזציה ואוטומטיזציה והיו פרנואידים – סביבות ענן ציבורי שונות באופן מהותי מתשתית מקומית מסורתית, ולכן ארגונים צריכים לחשוב עליהן אחרת – במיוחד כשמדובר באבטחת מידע. בעוד רשת ארגונית On-Premises מבוצרת עם חופש פנימי בלתי מוגבל עשויה להחזיק מעמד בסביבה המקומית, אותו מודל עלול להמיט אסון בענן. גישות אבטחה מבוססות מארח הופכות קריטיות יותר בענן הציבורי. יישום אוטומציה ותקינה מבטיחות שאמצעי האבטחה מיושמים באופן עקבי בכל משאבי ושירותי הענן בארגון, ומקצרות את חלון הזמן לזיהוי התנהגויות בלתי מורשות. ארגונים חייבים לשקול גם את ההיבט הלא טכנולוגי: הכשרה וחינוך לצוותים שלהם. חיוני שכל הצוותים והמחלקות יהיו מתואמים בכל הנוגע לאבטחה, כדי שיוכלו לשתף פעולה ביעילות ביוזמות הקשורות לאבטחה והגנת הנתונים.
בנו אופציות לשינויים כבר בהתחלה – הענן הציבורי הוא ללא ספק המקום הטוב ביותר להתחיל בו חדשנות. עם זאת, ככל שחברות מתנסות בענן הציבורי, ופורטפוליו קטן יותר של יישומים צובר תאוצה, ארגונים צריכים להסתגל למציאות שעבור הרוב המכריע של היישומים הענן הציבורי תמיד יהיה יקר יותר מאשר הפעלתם בסביבה המקומית (או אולי אפילו בענן אחר). ארגונים חייבים לבנות אפשרויות להעברת מערכות המחשוב שלהם בעת הצורך, כמו גם את המנגנון להעברת הנתונים שלהם מעננים ציבוריים בעת הצורך. ארגונים השופעים בכישרונות הנדסיים בענן יכולים לעשות זאת בעצמם, אך רובם המכריע יזדקק לפלטפורמה בסיסית, שתוכננה במפורש לניידות נתונים ומחשוב.
סיכום
היתרונות של פלטפורמה אחת להפעלת כל עומסי העבודה בעננים, בסביבה המקומית ובקצה אינם מוטלים בספק: החל מגמישות מוגברת ועד ביצועים מיטביים, תאימות, זריזות ועוד. עצות אלו יסייעו לחברות, שיכולות לשמור על אתגרים מרובי עננים כמו מורכבות ועלויות בלתי צפויות במינימום ובכך לקדם חדשנות.
הכותב הוא מהנדס מערכות בנוטניקס.
30/10/24 13:32
5.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אורקל ישראל ובזק בינלאומי הכריזו על שיתוף פעולה אסטרטגי במעבר לפלטפורמת Oracle Fusion, המהווה פלטפורמה עננית אינטגרטיבית מבוססת AI לניהול כל מערכות הליבה של הארגון: ממשאבי אנוש, דרך ERP ו-CRM, עד שרשרת האספקה ועוד.
במסגרת שיתוף הפעולה, בזק בינלאומי תחליף את תשתיותיה הקודמות בפלטפורמה החדשנית, ותהפוך לאחת החברות המובילות בתחום הטכנולוגיה בישראל, עם אימוץ התשתיות המתקדמות ביותר, לפחות לעשרים השנים הקרובות.
טכנולוגיות ה-AI המתקדמות יעניקו לבזק בינלאומי יכולות משודרגות
שיתוף הפעולה מהווה מהלך אסטרטגי רחב היקף בו בזק בינלאומי מאמצת את כלל פלטפורמת Oracle Fusion, כולל טכנולוגיות AI מתקדמות המעניקות לבזק בינלאומי יכולות חדשות. יכולות אלו כוללות ניתוח נתונים בזמן אמת, קבלת החלטות מדויקות יותר, שיפור פרודוקטיביות, יצירת אוטומציות חכמות בתהליכי העבודה, שיפור חוויית השירות ללקוחות, הגברת היעילות התפעולית של החברה, והענקת תובנות עסקיות בזמן אמת. התובנות העסקיות בזמן אמת יאפשרו לבזק בינלאומי לזהות מגמות וצרכים משתנים של לקוחות, להתאים את השירותים אליהן, ובכך להוביל לצמיחה משמעותית יותר.
שיתוף הפעולה הוא חלק מהאסטרטגיה העסקית של שתי החברות: בזק בינלאומי רוצה להוביל את תחום התקשורת וה-IT, בין היתר באמצעות השקעה טכנולוגית, דבר שמשתלב באסטרטגיה של אורקל להטמיע יכולות מתקדמות בארגונים מובילים ולהוביל את מהפכת ה-AI.
אבי מושקוביץ, מנהל לקוחות אסטרטגיים ב-אורקל ישראל, מסר: "אנו גאים להיות שותפים למהפכה הטכנולוגית של בזק בינלאומי. המעבר לפלטפורמת Oracle Fusion מציב את בזק בינלאומי בחזית החדשנות הטכנולוגית, ומחזק את מעמדה כמובילה בשוק. פלטפורמת Oracle Fusion תאפשר לבזק בינלאומי ליהנות משדרוגים טכנולוגיים תכופים, מיעילות תפעולית משופרת ומחיסכון בעלויות תחזוקה. באמצעות היכולות המתקדמות של הפלטפורמה, בזק בינלאומי תוכל לספק ללקוחותיה שירות מותאם אישית יותר, ולשפר את שביעות רצונם בצורה משמעותית. אורקל ממשיכה להוביל את התחום עם כניסה אינטנסיבית לעולם ה-AI, תוך שילוב הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעסקאות עם החברות המובילות במשק".
איציק שליסלברג, סמנכ"ל טכנולוגיות, בזק בינלאומי, מסר: "כחלק מהאסטרטגיה שלנו לשיפור היעילות והחדשנות הטכנולוגית, יצאה בזק בינלאומי בתהליך מעבר לענן, המספק גם רמות אבטחת מידע מתקדמות ומענה לרגולציות הגנה בסייבר המתקדמות ביותר. לאחר בחינת החלופות בחרנו בטכנולוגיית ענן של אורקל, הכוללת יתרונות של גמישות והתאמה אישית באופן אידיאלי לצרכים המשתנים בחברה. המעבר יאפשר לנו להפעיל מערכות בצורה מהירה ויעילה יותר, עם זמני תגובה קצרים יותר ושיפור בביצועים הכלליים, לצמצם את ההוצאות התפעוליות, תוך שמירה על רמת שירות גבוהה, ובכך להמשיך ולהוביל בתחום הטכנולוגיה".
30/10/24 14:12
5.38% of the views
מאת אנשים ומחשבים
דו"ח המגמות העסקיות החדש שפרסמה פיבר (Fiverr) מעלה, כי עסקים רבים מעצבים מחדש את המשרדים כדי שיתאימו למודל עבודה היברידי. הדו"ח מתבסס על ניתוח מיליוני חיפושים בזירת המסחר של פיבר ומציג את השירותים הדיגיטליים שזכו לעלייה הגדולה ביותר בביקוש מצד עסקים ומספק תובנות על מגמות עסקיות.
במהלך חצי השנה האחרונה, החיפושים הגלובליים מצביעים על נושאים מרכזיים, המעידים על כך שעסקים מנהלים מודלים מסורתיים במקומות העבודה תוך התאמה לעתיד שוק העבודה. המגמות מראות עלייה בביקוש לתכנון בינוי ולהערכת מחיר, המונעות משינויים בסביבות העבודה המותאמות למודלים היברידיים, שיתופיים ודרישות בטיחות. חברות משפצות משרדים כדי ליצור חללים גמישים לעבודה בנוכחות פיזית ולעבודה מרחוק, כולל שילוב של חללים פתוחים, אזורים שקטים וטכנולוגיה מתקדמת. לכן, החברות פונות יותר ויותר לשירותים של פרילנסרים ארכיטקטים.
מגמה נוספת שעולה מן הדו"ח היא התמקדות מחודשת בשיווק באי-מייל, הנתפס כרכיב יעיל עבור אסטרטגיית התקשורת של הארגון, במיוחד בבניית רשימת מנויים, אימוץ פלטפורמות חדשות ושימוש בכלי בינה מלאכותית לאוטומציה ואופטימיזציה של גישה ללקוח. עם העומס ההולך וגובר בתיבות האי-מייל של המשתמשים, עסקים מחפשים פרילנסרים שיוכלו לחדש את אסטרטגיית הדיוור האלקטרוני שלהם, כדי להבטיח שהתוכן שלהם יבלוט ויגיע לקהל היעד.
ממצא מעניין נוסף העולה מהדו"ח הוא, שעסקים קטנים ובינוניים עוברים לשימוש בפלטפורמות ללא קוד ואוטומציה מאוחדת, מה שמגביר את הביקוש לפרילנסרים המתמחים בהטמעת פתרונות SaaS ובשיפור יעילות התהליכים העסקיים.
בישראל, הדו"ח מעיד על עלייה במגמות של בניית אתרים, פיתוח אתרים בשופיפיי (Shopify) ומודעות דרופשיפינג.