The headlines that made most buzz on this page
10/12/22 08:46
67.39% of the views
מאת IsraelDefense
המיזם המשותף בו נכללות גם חברות קרטיס-רייט (Curtiss-Wright) וקינטיק (QinetiQ) מיועד לתכנון רכב לחימה עתידי לצבא ארה"ב שיעמוד בדרישות הצבא האמריקני לפתרון זריז, קטלני ושריד
BAE Systems graphic חברת BAE Systems הודיעה השבוע כי חברה לאלביט מערכות ארה"ב כדי לייצר רכב קרבי חדשני מהדור-הבא שיעמוד בדרישות הצבא האמריקני לפתרון זריז, קטלני ושריד ויעזור להגדיר מחדש את פעולות הלחימה היבשתיות ואת יכולת התמרון בסכסוכים עתידיים.
בהודעת BAE נמסר כי שתי החברות ממנפות את הניסיון הרב שלהן בהערכה, הדגמה ויישום של מערכות לחימה מהדור הבא.
במסגרת ההסכם בין החברות, אלביט תספק לפרויקט ה-OMFV את מערכת הצריח 50 מ"מ בלתי מאויש (UT50), אשר השלימה לאחרונה הדגמת אש חיה מוצלחת. צריח ה-UT50 כולל תותח 50 מ"מ XM913 ומערכת ניהול תחמושת בעלת קיבולת גבוהה.
חברה נוספת המשתתפת במיזם היא קרטיס-רייט (Curtiss-Wright) שיחד עם BAE תכננה ארכיטקטורת מערכות פתוחות מודולרית (MOSA) סטנדרטית, שייעשה בה שימוש בפרויקט OMFV. שתי החברות מספקות גם מערכות אלקטרוניקה ובקרה חיוניות ל-OMFV.
החברה הרביעית המשתתפת במיזם זה היא קינטיק (QinetiQ) שמפתחת יחד עםBAE את טכנולוגיית Hybrid Electric Drive עם תיבת הילוכים צולבת חשמלית, מרכיב מרכזי במערכת HED עבור כלי רכב קרביים נגררים, המיועד להבטיח של-OMFV יהיה את המהירות, האמינות ויכולת התמרון הדרושים לשלוט בתנאי שדה הקרב הקשים ביותר.
10/12/22 09:13
32.61% of the views
מאת IsraelDefense
התרגיל התקיים לראשונה במרכז Georgia Cyber Center, הממוקם באוגוסטה, ג'ורג'יה שבארה"ב והוא מתקיים בפעם השביעית צילום: דובר צה״ל התרגיל דימה מספר תרחישי לחימה בממד הסייבר במטרה לשפר את מוכנות צה"ל ופיקוד הסייבר האמריקאי לאיומי הסייבר הגוברים, בדגש על המזרח התיכון. כמו כן, שולבו אלמנטים של מודיעין בשיתוף אגף המודיעין בצה"ל, שאפשרו אינטגרציה של אנשי סייבר ומודיעין.
התרגיל נערך בהמשך לשיתוף הפעולה ההדוק של חטיבת ההגנה בסייבר עם פיקוד הסייבר האמריקאי ומבטא את השותפות ההולכת וגוברת בין צבא ארצות הברית לצה"ל בממד הסייבר, שבאה לידי ביטוי בעשייה מבצעית משותפת ואינטנסיבית בזירות השונות.
התרגיל התקיים לראשונה במרכז Georgia Cyber Center, הממוקם באוגוסטה, ג'ורג'יה שבארה"ב והוא מתקיים בפעם השביעית.
ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף ערן ניב, ורח"ט ההגנה בסייבר, תא"ל ר', ביקרו בתרגיל והתרשמו מהשותפות העמוקה ומתהליכי הלמידה המתקדמים אשר הציגו בתרגיל.
ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף ערן ניב: "לוחמת סייבר מתקיימת באופן רציף ברחבי העולם, ובעלת פוטנציאל מגוון להשפעה במעגלים שונים. התרגיל המשותף מביע את השותפות חסרת התקדים ושיתוף הפעולה העמוק בין צה"ל ופיקוד הסייבר האמריקאי בממד הסייבר, שבא לידי ביטוי בעשייה מבצעית משותפת ויום יומית בזירות שונות ובממדי לחימה מגוונים".
ראש חטיבת ההגנה בסייבר, תת-אלוף ר': "התרגיל, אשר אינו הראשון או האחרון, משקף הלכה למעשה את אתגרי מימד הסייבר אשר משתנה משנה לשנה ומעמיד בפנינו אתגרים אסטרטגיים. התרגיל, כמו בשגרה, מוכיח שותפות פורצת גבולות בין הארגונים ואת העוצמה בשיתוף הפעולה".
מדבריה של ראש הארמי סייבר, רב אלוף (***) Maria B. Barrett : "אני גאה בעבודה הנפלאה ובשיתוף הפעולה של צוותי הסייבר האמריקאיים ושל שותפנו מישראל שנעשו ביחד כחלק מתרגיל ה"סייבר דום" ה-7. ארצות הברית וישראל חברות ושותפות ותיקות מההתחלה.
״בשנת 1982, באותה שנה שטבע הסופר וויליאם גיבסון את הביטוי "המרחב הווירטואלי", חתמו ישראל וארצות הברית על הסכם אבטחת המידע הכללי. ישראל ואמריקה היו שותפות סייבר חזקות מאז. תרגיל ההגנה המשותף של הסייבר דום ה-7 מחזק עוד יותר את השותפות הזו עם פיקוד הסייבר של ארצות הברית (USCYBERCOM), מטה הכוח המשותף וחטיבת ההגנה בסייבר של ישראל (JCDD).
״התרגיל הזה משתלב עם הפילוסופיה שלנו של סביבת אימון סייבר מתמשכת (PCTE) ויעזור לישראל ואמריקה לעבוד יותר יחד כדי להדוף איומי סייבר עתידיים".