The headlines that made most buzz on this page
19/06/19 14:31
16.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השחקנית והזמרת האמריקנית היפהפייה בלה ת'ורן ספגה באחרונה איומים מהאקר שטעם שגנב תמונות פרטיות משלה, שפרץ לחשבון הטוויטר שלה ושיפרסם אותן שם, אבל החליטה להתמודד עם התופעה המכוערת ולא להיכנע לה.
בסוף השבוע האחרון פרסמה השחקנית - שהייתה כוכבת בסדרת הנעורים "שייק" והשתתפה גם בסדרה "קייסי אנדרקאבר" בערוץ דיסני - טוויט ארוך שהסביר את שאירע וכיצד החליטה לקחת שליטה על המצב.
"ב-24 השעות האחרונות הייתי מאוימת באמצעות העירום שלי עצמי", כתבה. "אני מרגישה רע, אני מרגישה חשופה, אני מרגישה שמישהו לקח ממני משהו שרציתי שרק אדם מיוחד יראה. הוא שלח לי כמה תמונות עירום של סלבס אחרים, הוא לא יעצור איתי או איתם, הוא פשוט ימשיך בכך", צייצה ת'ורן לעוקביה. Fuck u and the power u think you have over me. I’m gonna write about this in my next book???????????? pic.twitter.com/0Ep0iXgW51
— BITCHIMBELLATHORNE (@bellathorne) 15 ביוני 2019
"הנה התמונות שהוא איים עלי איתן"
השחקנית, שמקדמת כעת ספר אוטוביוגרפי שלה, תיארה בציוץ כמה המצב ייסר אותה וכתבה: "אז הנה, לך לעזאזל, במשך 24 השעות האחרונות אני בוכה במקום לחגוג את הספר שלי", והוסיפה וציינה: "ה-FBI יהיה בבית שלך, בקרוב, אז תזהר", יחד עם כמה קללות עסיסיות. בסיום כתבה ת'ורן: "לך תזדיין, אתה והכוח שאתה חושב שיש לך עליי… הנה התמונות שהוא איים עלי איתן, במילים אחרות - הנה הציצים שלי", כתבה ל-6.8 מיליון עוקביה ברשת החברתית המצייצת.
הכוכבת זכתה לתגובה אוהדת במיוחד ממרבית הגולשים, שהגיבו בחיוב ובברכות על ההתמודדות שלה עם המצב, שאותה תיארה ת'ורן בתקשורת באמירה: "החזרתי את השליטה לידיי".
אבל הייתה גם תגובה אחרת שזכתה לכותרות - השחקנית המבוגרת וופי גולדברג, מגישה בתכנית The View, אמרה לצופים שהכוכבת הצעירה הייתה צריכה לדעת שהאקרים עלולים לגנוב תמונות שלה מהסוג החושפני. "ברגע שאת מצלמת תמונות כאלו זה נכנס לענן וזה זמין לכל האקר שרוצה אותן", אמרה גולדברג בתוכנית. "ואם את לא יודעת שב-2019 זה אישיו, ואני מצטערת, הדור שלך לא - את לא זכאית לעשות את זה".
"תתביישי לך", השיבה ת'ורן לגולדברג בסטורי עתיר דמעות שהעלתה לאינסטגרם שלה אתמול (ג'). "אני לא באמת רוצה להגיע ל-The View יותר, כי אני לא באמת רוצה לחטוף השפלות מחבורה של נשים מבוגרות יותר בגלל הגוף והמיניות שלי".
19/06/19 12:16
7.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"המהפכה הטכנולוגית הבאה היא הכנסת רכיבי בינה מלאכותית לטלפונים. היא מהווה איום וגם הזדמנות: לצד חדירה נוספת לשאריות הפרטיות שלנו, שטרם נרמסו, זו הזדמנות להפוך את המכשיר כממשק בתווך אדם-מכונה", אמר אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים.
בן צור דיבר במליאה המרכזית של Bynet Expo, האירוע השנתי של בינת תקשורת מחשבים. האירוע התקיים היום (ד') בביתן 2 בגני התערוכה, זו השנה ה-16 ברציפות, בהשתתפות אלפי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים ובהנחיית העיתונאי דרור גלוברמן.
"הסלולר מאכל את הזמן הפנוי שלנו"
הבינה המלאכותית, אמר בן צור, "הולכת לשני כיוונים. האחד עוד יותר מיקוד בלקוח והשני - האיומים, היא מתחילה לחשוב במקומנו, המוח האנושי חושב לינארי ובשל הבינה המלאכותית - חושב פחות ואינו מתאמץ. מול האדם באה טכנולוגיה המתפתחת בקצב מעריכי (אקספוננציאלי), לומדת את צורת החשיבה שלנו ומנפיקה תובנות מהירות יותר מהאדם, שהולך ומתנוון מטעמי נוחות".
העולם הנייד, אמר בן צור, "הביא את הדיגיטל, נוחות וזמינות המידע. מנגד, באו עימו שלל חוליים ובעיות פיסיות בעמוד שדרה ובראייה, לצד דיכאון, בדידות, ניתוק מקשרים חברתיים. יותר מזה: הסלולר מאכל את הזמן הפנוי שלנו, גוזל את השקט הנפשי, מרדד את המחשבה, ומבטל את הגיוון החשיבתי".
"ממכשיר מאד ידידותי", ציין בן צור, "הפך הטלפון לפלטפורמה המשבשת את החשיבה שלנו ומשפיעה עלינו ועל החלטותינו, פוגעת בפרטיות ובאינטימיות שלנו. כשאנו מדברים - יש מישהו ששומע אותנו. נוצר צורך להגן על עצמנו ועל זמן הפנאי שלנו".
ממשק מבוסס דיבור
ממשק האדם-מכונה, אמר בן צור, "יתבסס בעתיד על תווך הדיבור ולא על הקלדה, שהיא פעולה מלאכותית. הטלפון יהיה עוזר אישי הכי מוצלח, נקליד פחות - נדבר יותר. הטלפון יהיה המתאם בין האדם וכלל המכונות באמצעות API. המידע יועבר באופן יותר מדוייק ומהות הטלפון הנייד תשתנה. הוא יהיה מבוסס בינה מלאכותית, ויהיה איש הקשר שלנו מול עולם המכונות. הוא יברור את ההודעות החשובות לנו ויגן עלינו מפני מסיחי הדעת. אנו כעת בשקט שלפני הסערה של יצרניות המובייל - הדור הבא של הטלפון הוא מהפכה, שתקרה בתחילת העשור הבא".
המגמות הטכנולוגיות של השנים האחרונות, אמר בן צור, "היו משנות סדרי עולם, ועימן - גם ענקיות הטכנולוגיה השתנו, אמזון כבר לא רק מוכרת ספרים וגוגל אינה רק מנוע חיפוש. לאחר כמה שנים של הלם עם אימוץ הטכנולוגיות, הארגונים הבינו שנדרשת טרנספורמציה דיגיטלית, והם החלו לבנות כלים לדבר עם הלקוחות. בניסיון לבצע טרנספורמציה דיגיטלית הושקעו סכומי עתק, 1 טריליון דולרים נשרפו ו-70% מהארגונים נכשלו".
לדבריו, "הסיבה: לא היה להם Mind Set לחיות שם, הם לא ידעו איך לנהל ולהוביל את השינוי ואף לא היה להם מיומנות ארגונית לעשות את השינוי ולהתנהל בעולם החדש. רוב החברות המשבשות שהצליחו, לא התחרו בטכנולוגיה קיימת אלא המציאו משהו חדש, אחר, עוקף את הטכנולוגיה הקיימת ולא מתחרה בה ממש, משנה שפה ותפיסה ומגדיר מחדש את חוויית הלקוח".
האפליקציה והברזלים התנתקו
בעשרים השנים האחרונות, הסביר בן צור, "נוצרה תשתית למהפכה האמיתית שתתרחש בעשור הקרוב. נוצרה סטנדרטיזציה, שפה אחידה לטכנולוגיות - 'מוגדר תוכנה', מבוסס ענן, וירטואליזציה, קונטיינרים ו-API. התקבלה יכולת לעבוד בצורה פתוחה תוך התעלמות מהמיקום הפיסי. האפליקציה וה'ברזל' שהלכו יחד התנתקו בארבעה שלבים: חומרה ותוכנה יחדיו; ניתוק שלהן על ידי וירטואליזציה; קונטיינרים, המחלקים את האפליקציה למודולים נפרדים הרצים בסביבות שונות; ו Serverless המאפשר פונקציות (חלקי אפליקציות) בין תשתיות. כך, נוצרת גרעיניות גבוהה יותר של כלל הפעילויות וניתן למטב את התפעול".
"בעבר, הגורם המבדל היה החיוך של המוכר בחנות", הסביר בן צור, "בעולם הדיגיטלי אין מפגש פרונטלי אתו, והבידול ייווצר על ידי פלטפורמה, מידע והשירות. אם הפלטפורמה בענן תהיה זהה והמידע העסקי יהיה חשוף הבידול יהיה רק ברמת השרות, האם זה יספיק בעידן דיגיטלי? לכן, יש צורך אמיתי לאמץ תפיסת ענן כארכיטקטורה בסביבה מעורבת מרובת עננים: נעבוד בתפיסת ענן, בכלים שפותחו בענן, בעננים שונים – פרטי, ציבורי, ענני מחשוב קצה ודטה סנטר בתפיסת ענן בתוך הארגון. נפעיל יישומים שונים במקומות שונים. נוציא החוצה את הנתונים הרגישים פחות ונגן על המידע הרגיש בסביבות סגורות".
מצב חדש זה, ציין, "יוצר קושי: זה מחייב ידע, ניסיון, כישורים, אינטגרציה מורכבת בין מערכתית. לארגונים קשה להעמיד יכולות אלו בתוך הבית. התפקיד שלנו בבינת הוא לספק מענה לצורך הארגוני לפעול בסביבה מרובת עננים, היברידית. תפקיד האינטגרטור משתנה, מעולם 'הזזת קופסאות' - לפתרונות, וכעת משתנה שוב לעולם של פלטפורמות שירות ופלטפורמות ארגוניות מוכללות. גבולות הגזרה בין הטכנולוגיות המורכבות מטשטשים, טכנולוגיה משפיעה על רעותה, יש פחות ידע בארגונים וקושי לגייס מומחים. בנוסף, המנמ"ר לא נמדד על תפעול ה-IT - אלא על תוצאות עסקיות של הארגון והוא יבקש יותר אינטגרציה, אחריות כוללת ו-SLA מובטח".
"אנו בבינת", סיכם בן צור, "מחזיקים יכולת רב-תחומית, המאפשרת בנייה של פלטפורמה שכזו - קונספט ידע רב-תחומי, עם תפיסה כוללת, עם דטה סנטר, עננים ושילוב ה-IT המסורתי. זה מאפשר לנו לענות לצורך בפלטפורמות עובדות – עם אחריות כוללת. הקמנו פעילות חדשה בעולמות הבינה המלאכותית והביג דטה, שתאפשר יישום פרויקטים המשלבים AI ללקוחות, אנו צורכים את זה כבר בעצמנו".
19/06/19 14:01
5.63% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ארגו מוזילה מתגאה יותר מאחת ביכולות ההגנה על פרטיות המשתמש של הדפדפן שלו פיירפוקס, אבל כעת מתברר שבעיות אבטחה מתרחשות אצל כולם, בסופו של דבר. פגיעות חמורה שהתגלתה בדפדפן דורשת עדכון מיידי לגרסה החדשה שהחברה הפיצה כבר אתמול (ג'), בשל זיהוי שהיא כבר נוצלה בפועל.
לפי הידוע, מדובר בבאג, קריטי כאמור, שמאפשר להאקרים לנצל אותו בפועל כדי להשתלט על מערכות מחשבים. ההשתלטות יכולה להתבצע באמצעות הזרקת קוד בעת ביקור באתר תוך כדי שימוש בגרסה בה התקלה קיימת.
גופי ההגנה שגילו את דבר הפגיעות, ביניהם חוקר מ-Project Zero של גוגל לאיתור פגיעויות מסוג יום אפס ואנשי האבטחה של אתר מסחר הקריפטו Coinbase, העבירו את המידע באופן מיידי לאנשי מוזילה, שכאמור שחררו גרסה מעודכנת של פיירפוקס לנוכח העניין.
משתמשי פיירפוקס צריכים לבדוק האם הגרסה החדשה, גרסאת 67.0.3, כבר זמינה בתפריט ההגדרות שלהם להתקנה, או להוריד אותן בעצמן עבור מערכת ההפעלה שלהם - במוזילה שחררו גרסה מעודכנת עבור Windows ו-Linux ב-32 ו-64 ביט, וכן עבור macOS. כן קיימת גרסה חדשה ומותקנת עבור המהדורה המאובטחת לתאגידים של הדפדפן, ESR 60.7.1.
19/06/19 10:12
4.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"רבים עוסקים בשאלה איך אלוהים, הכל-יכול, הצליח לברוא את העולם בששה ימים. התשובה מאד פשוטה – לא היו לו תשתיות לגאסי. כך גם ארגונים: הם נדרשים לתשתיות, אבל שלא תהיינה מסובכות, מורכבות וישנות, אלא חדשניות, מאובטחות ומנוהלות. וזה התפקיד שלנו במגרש של ה-IT", כך אמר פט גלסינגר, מנכ"ל VMware העולמית.
גלסינגר היה דובר המפתח בכנס בכירים שערך הסניף הישראלי של ענקית הוירטואליזציה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אמש (ג')
באולם רידינג 3 בתל אביב.
לדבריו, "אנו בעידן של Super Power, לא מדינות שהן מעצמות, אלא חברות שהן מעצמות טכנולוגיות. הן מדינות, במובן שהן משפיעות על כל היבט בחיי האזרחים – מהעבודה ועד החיים האישיים".
צילום ועריכת וידיאו ליטל רובינשטיין
חברות הטכנולוגיה הללו, אמר גלסינגר, "יצרו ארבע מגמות-על טכנולוגיות: ענן, ניידות, בינה מלאכותית ואינטרנט של הדברים. הענן נותן למחשוב בארגונים יכולת גידול בלתי פוסק, וחישוב-על. הניידות הביאה לכך ש-60% מאזרחי הגלובוס משתמשים באינטרנט. לאחר 30 שנים שלא קרה עימה דבר, הבינה המלאכותית נכנסת כיום לכל רכיב מחשוב כמעט, ופרצה לחיינו בן-לילה. כעת, אלגוריתמים 'טוחנים' נתונים רבים, שהיקפם גדל בלא הרף. ה-IoT הוא הגשר בין העולם הפיזי והעולם הדיגיטלי. אנו מעצימים את הארגונים בעזרת שימוש בטכנולוגיות הללו, כדי שיצליחו בטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם".
"הענן ההיברידי הוא-הוא עתיד המחשוב הארגוני"
"אנו בעיצומו של מסע בן חמש שנים", ציין מנכ"ל VMware, "התחלנו עם וירטואליזציה של שרתים, עברנו לשכבות האחסון והרישות, עם אבטחת מידע. משם הלכנו לתפיסת SDDC, דטה סנטר מוגדר תוכנה, ומשם – להכל מוגדר תוכנה, SDX. בעתיד נעשה את זה לכל ענן. בעזרתנו, ניתן להקים תשתית מודרנית, לטובת השכבה האפליקטיבית. התשתית מאפשרת לכל רכיב להיות מאובטח ומנוהל, ולעשות זאת על גבי כל תשתית – מחצר הבית, עבור לענן, פרטי, ציבורי והיברידי - וכלה במחשוב קצה".
לתשתית המודרנית, אמר גלסינגר, "יש היגיון בכל היבט שהוא. מחשובית, היא מאפשרת ביצועים טובים יותר. כלכלית, היא מאפשרת לצמצם את עלויות התפעול. רגולטורית, התשתית ההיברידית מאפשרת להשאיר חלק ממערך המחשוב בחצר הבית. הענן ההיברידי מאפשר תעבורת נתונים טובה יותר, עם ביצועים מהירים. הענן ההיברידי הוא-הוא עתיד המחשוב הארגוני, כי הוא מאפשר לטפל בכל מקום – בדטה סנטר, בענן, בסביבה מרובת עננים ובמחשוב קצה. אנו מספקים לארגונים תשתית כשירות, הכוללת שכבת תפעול ומיכון, ומטפלת במחשוב, באחסון וברישות, עם ניהול, מיכון ואבטחה".
"בשל שיתופי הפעולה שיצרנו, אמר גלסינגר, "אנו מאפשרים חופש בחירה ללקוחות הארגוניים, להיות בבית, או בעננים של AWS, יבמ, או AZURE , וכמובן -VMware על תשתיות Dell-EMC. בכל התצורות הללו ניתן לבחור מי ינהל אותן - הלקוח הארגוני, ספקית הענן – או אנחנו".
"המציאות היום במערכי המחשוב הארגוניים", ציין, "די מבולגנת. נדרשים ניהול ותיעדוף, שירותים, קונטיינרים וקוברנטיס. אנו מספקים 'בריאות' למחשוב על ידי טיפול בשלושה היבטים – ניראות, אופטימיזציה וממשל IT. אנו עוזרים לבנות את הדור הבא של האפליקציות ומהווים גשר בין 2 עולמות - מפתחים ומשתמשים. כמו שג'אווה הייתה בעבר שפת מפתח, מעין מצפן מחשובי משך שני עשורים, כך, כיום, קוברנטיס מגדיר את הפשטת התוכנה. האפליקציות מוגדרות על ידי קוברנטיס".
"מודל האבטחה הקיים – נכשל"
הוא הוסיף כי "רכשנו את Nicira לטובת רישות מוגדר תוכנה והרחבנו את היכולות שלה לעולם אבטחת המידע. פגשתי בכיר ב-CITI Bank. יש לו תקציב IT מהגדולים בעולם, 10 מיליארד דולרים בשנה. הוא עובד עם שתי ספקיות מחשוב, שתי ספקיות אחסון ו-250 ספקיות אבטחת מידע. איך אפשר לנהל, להטליא ולעדכן 250 מוצרי אבטחה? היעד הבא שלנו הוא לקחת את האבטחה, להתיך אותה, ולהטמיע אותה מהיסוד, כחלק מובנה בתשתיות. כך, נשנה את תפיסת האבטחה שארגונים – שכשלה, כפי שרואים בריבוי הפריצות ופרצות. נבנה מודל אבטחה חדש". לדבריו, "בעולם חוויית המשתמש, אנו מספקים פלטפורמת סביבת עבודה דיגיטלית, מבוססת בינה - Workspace ONE, עם חוויית משתמש אחודה, על גבי כל רכיב".
"בשלושים שנות קריירה, באינטל, EMC וב-VMware, הייתי בישראל כבר 60 פעמים", סיכם גלסינגר, "מחר אפגש עם ראובן ריבלין, נשיא המדינה. אבקש ממנו כבר דרכון ישראלי... ישראל היא מוקד ידע מעולה עבורנו. רכשנו פה כבר ארבע חברות, ועל בסיסן הקמנו מרכז פיתוח. אנו בוחנים בלא הרף רכישה של חברות ישראליות נוספות".
19/06/19 13:31
4.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כולם מכירים את פאוור פוינט של מיקרוסופט - התוכנה שמיודעת לעיצוב מצגות - אבל לא תמיד מצליחים לבצע את המשימה של שיתוף התוכן שמכילה המצגת, יפה ככל שתהיה, ואת הפרזנטציה שלה מול קהל בלייב. לענקית מרדמונד יש פתרון: החברה הציגה אתמול (ג') את ה-Presenter Coach - מאמן אישי מבוסס בינה מלאכותית, שיכלל בתוכנה וילמד את המשתמשים כיצד למטב את הופעתם עם המצגות.
התכונה החדשה תציע הצעות בהתאם לאופן הגשתכם את המצגת - זאת אומרת, היא תאמוד את קצב הדיבור שלכם, תיידע את המציג אם הוא משתמש במלל סתמי, כמו "אה" או "מממ", תעדכן את הדובר אם הוא סתם "מקריא" את השקפים, וכדומה. בסיום האימון על ההרצאה עם המצגת יעניק המאמן לדובר ציון והצעות לשיפור.
צילום: מתוך יוטיוב
"הצגה מול קהל חי היא מיומנות חיים חיונית. בהתבסס על מחקר אקדמי ומחקרי שדה, שילבנו את שיטות העבודה המומלצות למצגת ב-Presenter Coach בכדי לעזור לאנשים להציג מצגות יעילות יותר", עדכנה מיקרוסופט את משתמשי פאוור פוינט.
לפי החברה, "תכונה זו מאפשרת לך להיכנס למצב חזרות ובזמן שאתה מדבר אתה מקבל הדרכה על המסך על הקצב, השפה הכללית, השימוש במילות מילוי וביטויים רגישים מבחינה תרבותית".
המאמן יגיע ל-פאוור פוינט באינטרנט, שמהווה חלק מ-Office 365 לשולחן העבודה, כבר הקיץ.
PowerPoint Designer - מסייע מבוסס בינה מלאכותית לבניית מצגות טובות יותר
עוד הציגה מיקרוסופט השבוע גם את ההתפתחויות האחרונות ב-PowerPoint Designer - מסייע מבוסס AI שעוזר למשתמשים לבנות מצגות טובות יותר.
לפי החברה, עד נכון לאפריל הוכנו כבר מיליארד מצגות באמצעות ה-Designer שלה, וכעת היא משדרגת עוד את היכולות שלו, למשל באמצעות תבניות ממותגות, שמותאמות לעסק שאותו מציגים או שדובר מטעמו מעביר את ההרצאה. זאת אומרת, שכל המראה של המצגת יותאם לצבעים, לפונטים ולעיצוב המאפיין את החברה, ויהיה מסונכרן עם הלוק הכללי הרצוי. ה-Designer גם יציע למעצבים בני האנוש אפשרויות ייעול משלו, כשהמטרה הזו על הכוונת.
בעבור מי שאין להם צורך בתבנית ממותגת, אבל רוצים לייצר מצגת במהירות ובקלות, יש גם רעיונות למצגות לפי נושא ב-Designer, ואלו אמורים לסייע ולהקליל את ההכנה והעבודה.
כאשר משתמש פותח מצגת ריקה ומכניס מילים לשקופית, ה-Designer ימליץ לו על מבחר תמונות חדשות באיכות גבוהה, המשקפות את הטקסט, יחד עם סגנונות נושא וצבעים משלימים. התמונות האלו מורשות במלואן לשימו מסחרי, ובשילוב יחד עם אחד מה"נושאים" המובנים כבר בתוכנה והצבעים המתאימים להם, אמורעם כל אלו, כך על פי מיקרוסופט, "לסייע לכל אדם ליצור בקלות מצגות בעלות השפעה ויזואלית עם מאמץ מינימלי".
19/06/19 14:17
4.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שמעון אלקבץ
תפקיד: מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל.
מה זו גאווה בשבילך? שוויון זכויות לכולם. קבלת האחר, סובלנות, סמל לחברה מודרנית, חדשנית ומקבלת.
[caption id="attachment_292897" align="alignnone" width="600"] שמעון אלקבץ, מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל. צילום: רפאל בן משה[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד? בכל מקום. המודעות בקרב כל עובדי החברה להכלה ולמגוון גבוהה מאוד. אנחנו מחויבים להבטיח שכל אחד מ-477 אלף העובדים שלנו ברחבי העולם ירגיש שייך. הפעילות שלנו בתחום הלהט"בי באה לידי ביטוי בכמה אופנים: רשת הגאווה הגלובלית שקיימת אצלנו; תגים צבעוניים שעובדי החברה עונדים; אירועים וסדנאות סביב הנושא, כדי לעלות את המודעות לקהילה; וליווי תהליכי השינוי המיני של עובדי החברה המעוניינים בכך, בין אם בהיבט הרפואי-מימוני ובין אם בסובלנות של סביבת העבודה, המקבלת והמחבקת.
אנחנו מאמצים את הגיוון כמקור לחדשנות, יצירתיות ובידול תחרותי. הבטחת סביבה כוללת לעובדים.ות לסביות, הומואים, ביסקסואלים.ות, טרנסג'נדרים.ות ובעלי.ות כל נטייה מינית או זהות מגדר אחרת היא חלק מרכזי מהאמונה שלנו ששוויון מניע חדשנות.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? האפליה קיימת בכל מקום ובכל נושא ובאופן כללי, כולנו צריכים לשאוף להשתפר כל הזמן.
איך ניתן להשתפר? על ידי העלאת המודעות הארגונית ושינוי השיח, כמו גם על ידי שימת דגש על סביבת עבודה מגוונת.
אורי בן שמואל
תפקיד: מנהל מכירות אזורי ב-ServiceNow.
תפקידים קודמים: מנהל מכירות בתחום הענן באורקל ומנהל במשרד הביטחון בניו-יורק.
מה זו גאווה בשבילך? הגאווה מעניקה לי את האפשרות להיות מי שאני, להביא את עצמי לידי ביטוי, ולחיות את דרך החיים שלי בצורה אותנטית, מלאה, גלויה וחשופה מבלי להתלבט האם לחשוף ומה לשתף.
[caption id="attachment_240352" align="alignnone" width="600"] אורי בן שמואל, מנהל מכירות אזורי ב-ServiceNow. צילום: יח"צ[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד? ServiceNow מובילה אג'נדה נחרצת בכל הנוגע לשייכות, גיוון והכללה, במטרה לאפשר לכל עובד ועובדת להרגיש שייך.כת ולמצוא את מקומו.ה בארגון, תוך שהוא.היא מביא.ה את עצמו.ה ואת הייחודיות שלו.ה לארגון. אם פעם הייתה לארגונים מטרה להפוך את כולם לדומים, הרי שכיום הם מבינים שהשונות תורמת לא רק להרגשה הטובה של העובדים אלא גם לשיח בחברה, ליצירתיות, לשיתוף הפעולה ואף לצמיחה של הביזנס.
לדוגמה, בקיץ האחרון אני ובן זוגי בילינו חודשיים בארצות הברית לקראת הלידה של בתנו, יעל, במסגרת תהליך פונדקאות. החברה גילתה סובלנות ואהדה ונתנה מענה ספציפי לצרכים שלי. המשכתי לעבוד על אש קטנה מארצות הברית, תוך גיבוי מלא של הצוות וההנהלה המקומיים - מה שתרם לתהליך האישי שעברתי להיות חלק ונעים הרבה יותר. ב-ServiceNow אני מרגיש בטוח ויודע שצרכיי כעובד יכובדו, בין אם הם קשורים לעובדה שאני נמנה על הקהילה הלהט"בית ובין אם הם קשורים להיותי עובד בחברה.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? לשמחתי, לא נתקלתי באפליה נגדי בכל הקשור להשתייכות שלי לקהילת הלהט״ב. תמיד הייתי כנה עם המעסיקים והעמיתים שלי לעבודה, וכולם קיבלו ומקבלים אותי בצורה מכובדת וטבעית.
מעין צפריר אפיסקופו
תפקיד: מהנדס תמיכה טכנית Tier4/3 ב-AT&T.
תפקידים קודמים: ניהול פתרונות ללקוחות מבוסס על המוצרים של החברה.
מה זו גאווה בשבילך? גאווה בשבילי היא המשפחה המדהימה שלי, השותף שלי לחיים ושלושת הילדים שלנו. גאווה היא להיות מי שאני בכל מקום שבו אני נמצא, לעמוד על שלי בלי להתנצל ולהיות גאה ביכולות ובהישגים שלי.
[caption id="attachment_293311" align="alignnone" width="600"] מעין צפריר אפיסקופו, מהנדס תמיכה טכנית Tier4/3 ב-AT&T. צילום עצמי[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה אתה עובד? הסביבה התומכת במרכז הפיתוח של AT&T מאפשרת לי חופש מלא להיות מי שאני ולהביא את הזהות שלי לידי ביטוי. AT&T העולמית תומכת בזכויות חברי הקהילה הלהט"בית כבר מ-1975.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? למזלי, לא נתקלתי באפליה בחברות שבהן עבדתי. באופן כללי, הייתי שמח שיהיה יום גאווה רשמי ובינלאומי, באופן דומה ליום האישה הבינלאומי. כמו כן, אני חושב שחלק מההכרה במשפחות גאות צריך לבוא לידי ביטוי בעזרה בכל הקשור לנקודות הזיכוי שניתנות כמו חול למשפחות שאינן להט"ביות.
יעל רשלין
תפקיד: מהנדסת תוכנה בצוות המו"פ של מובילאיי.
תפקידים קודמים: מובילת טכנולוגיות בצוות בקרת האיכות של מובילאיי ולפני כן מהנדסת תוכנה באקס ליבריס.
מה זו גאווה בשבילך? היכולות לצעוד ברחוב מבלי לחוות אלימות, להשתמש בשירותים ציבוריים מבלי לחוות הערות משפילות, לחיות במרחבים ציבוריים ככל אדם אחר וליהנות מאותם תנאים סוציאליים מבלי לחוות אפליה, ולשנות את המין שלי בתעודת זהות.
[caption id="attachment_293312" align="alignnone" width="600"] יעל רשלין, מהנדסת תוכנה בצוות המו"פ של מובילאיי. צילום פרטי[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את עובדת? קיבלו אותי בזרועות פתוחות בזמן השינוי ועזרו לי להנפיק כרטיס עובדת חדש, עם תמונה חדשה ושם חדש.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? כן, במיוחד כלפי הקהילה הטרנסית. אפשר וצריך לקדם שיעורים ומלגות לטרנסיות.ים נזקקות.ים, תמיכה בזמן השינויים והניתוחים שאנחנו עוברות.ים במהלך חיינו (אולי בדומה לחופשת לידה) והחמרה במקרים של גילויי בריונות וטרנספוביה מצד העובדים במקומות העבודה.
עדי שמש בלום
תפקיד: מפתחת בק אנד בלייטריקס.
תפקידים קודמים: מפתחת בק אנד וראשת צוות בנאורה לאבס.
מה זו גאווה בשבילך? גאווה בשבילי היא להזכיר את אשתי והילד שלנו בארוחת צהריים, ולא לקבל שאלות או מבטים.
[caption id="attachment_293313" align="alignnone" width="600"] עדי שמש בלום, מפתחת בק אנד בלייטריקס. צילום: יח"צ[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את עובדת? נחשפתי בפעם הראשונה ללייטריקס בעקבות פרסום שלהם כשנתנו חסות למצעד הגאווה בירושלים. מעבר לזה, הרבה פעמים בפרסומות של החברה מופיעות מלכות דראג שמאתגרות את גבולות המגדר והמיניות.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט“בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? לא נתקלתי אישית באפליה, אבל כן בלהט"בפוביה, שגרמה לי להרגיש לא בנוח במקום העבודה. ביום הראשון שלי במשרה הראשונה שלי בהיי-טק נקלעתי לוויכוח פופוליסטי לגבי הלגיטימיות של משפחות להט"ביות. חברות חייבות להתייחס בחומרה למקרים כאלה, בדיוק כמו למקרים של גזענות או אפליה על רקע מגדרי במקום העבודה.
19/06/19 15:46
4.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זברה טכנולוגיות תפיץ את פתרונות אבטחת המידע ומערכות ההגנה לארגונים של RSA, המשויכת לחטיבה העסקית של דל טכנולוגיות. כך הודיעה בימים אלו החברה.
בענקית אבטחת המידע אמרו כי זברה טכנולוגיות תקלוט לתוכה ותקדם את פעילותה של דל בישראל בכל ההיבטים, לרבות מול המשווקים ולקוחות הקצה ותטפל בפעילות החברה בצד הטכנולוגי והמסחרי גם יחד.
נוסף ולצד קשת מוצרי אבטחת המידע של RSA, זברה טכנולוגיות תוביל גם את כניסתם והטמעתם של פתרונות נוספים וחדשים לשוק המקומי, בתחומים כמו evolved SIEM או ניהול סיכונים.
"לחזק ולהרחיב את פעילות RSA בישראל"
לדברי ערן זילברמן, מנהל פעילות RSA בישראל, יוון, קפריסין ומלטה ״כחלק מאסטרטגיית ההתפתחות שלנו בארץ, היה הכרחי שנבחר בפרטנרים הטובים ביותר בשוק ואנחנו מאד שמחים על הבחירה בזברה טכנולוגיות".
לדברי שרית דדיה קטן, מנהלת פעילות RSA בזברה טכנולוגיות, ״בשנה הקרובה אנחנו הולכים לחזק ולהרחיב את פעילות RSA בישראל ולתת ערך מוסף משמעותי כשותף פרואקטיבי ואסטרטגי, בהתאם לחזון ה-VAD (ר"ת Value Added Distributer) שלנו".
לדבריה, "במסגרת הפעילות אנחנו מייעדים איש מכירות, איש פריסייל צמוד ומנהל אישי על מנת לתת את המעטפת המקצועית המלאה ולא פחות חשוב מכך, ליווי יום יומי ויחס אישי, יד ביד לאורך כל הדרך. באופן זה אנחנו נגדיל את הצלחת המותג בישראל, נפתח הזדמנויות חדשות ונעבוד בצמוד עם לקוחות הקצה״.
19/06/19 17:06
4.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"שלוש מגמות עיקריות יעצבו את פני הטכנולוגיות העתידיות: שינוי ברכיבים ובחיישנים, שינוי בכיסוי ובמהירות התעבורה - ורשתות קוואנטיות. אלו ישנו את הדרך בה בנויות רשתות התקשורת כיום", כך אמר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.
שגיא דיבר במליאה המרכזית של Bynet Expo, האירוע השנתי של בינת תקשורת מחשבים. האירוע התקיים היום (ד') בביתן 2 בגני התערוכה, זו השנה ה-16 ברציפות, בהשתתפות אלפי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים ובהנחיית העיתונאי דרור גלוברמן.
"התחלתי את דרכי בתעשייה לפני עשרים שנים", אמר שגיא, "כאשר החלטתי על שינוי קריירה. מקום העבודה הראשון שלי היה בינת. אז, האתגרים היו בסיסיים - של חיבור וקישור רשתות ומחשבים. היום, האתגרים שונים לחלוטין: מערכות ה-IT נמצאות בליבה, ה-IT מגדיר היום את האסטרטגיה בארגון, כדי שיוכל להמשיך להתחרות בעולם משתנה".
"הטכנולוגיה משנה את הדרך בה אנו חיים, עובדים ומתקשרים", אמר שגיא, "מדי שנה סיסקו משקיעה במו"פ יותר מ-6 מיליארד דולרים, לטובת פיתוחי העתיד. אנו מפתחים היום פלטפורמה דיגיטלית, המאפשרת לנו לבנות את המערכות שיובילו את העתיד".
שגיא ציטט נתונים מדו"ח החברה, המתבסס על כך ש-80% מתעבורת האינטרנט העולמית "נוגעת" בציוד של סיסקו. המגמה הראשונה, אמר, "היא שבשנת 2022, כמות התעבורה תגדל פי 3 מהיום – מ-150 ל-450 אקסה בייט בחודש - כשיותר מ-80% ממנה יהיה וידיאו. "הנתון", הסביר שגיא, "שווה לכך שכל אזרחי ארה"ב ואירופה יצפו בכל פרקי שמונה העונות של 'משחקי הכס'. נדרש לטפל בתעבורה שכזו".
מגמה נוספת, אמר, "היא גידול פי 12 בהיקף התעבורה, בשל מציאות רבודה ומדומה. אין עסק שלא יושפע מטכנולוגיות אלו". שגיא אמר כי "כיום, כמחצית מאוכלוסיית העולם אינה מחוברת לאינטרנט. עד 2022 הנתון יעלה ל-60%, מ-3.8 ל-4.5 מיליארד. מגמה צומחת נוספת היא האינטרנט של הדברים: עד 2022 יהיו בעולם 28.5 מיליארד רכיבי IoT. יש לנהל, להגן ולטפל ברכיבים אלה. אותה שנה יחול שינוי בקיצון - יותר ממחצית מה'דברים' המחוברים ידברו בינם לבין עצמם, M2M, מה שישפיע על פעילות של כל ארגון".
מעבר מדטה סנטר מרכזי – ל-Center of Data
"ההשקעה שלנו במו"פ נועדה לחזות את מגמות העתיד, ולפתח עבורן פתרונות", אמר שגיא, "מדובר בשלוש מגמות עיקריות. הראשונה, ריבוי של רכיבים וחיישנים, תשנה כלכלות, צבאות ועוד. משאית תיסע לבד למרכז לוגיסטי, תעמיס לבד סחורה ותפרוק אותה בסופרמרקט. ניתן יהיה לחבר כל נקודת חשמל ומים לתשתית קריטית. כשהכל מחובר, תהיינה תשתיות המייצרות וצורכות מידע – אנו בסיסקו בונים פלטפורמה דיגיטלית המייצרת ערך מהמידע שנוצר".
לדבריו, "חלק מהשינוי הוא מעבר מדטה סנטר מרכזי – ל-Center of Data. המשתמשים והאפליקציות בארגון ומחוצה לו, יוצרים מאות דטה סנטרים נקודתיים, קטנים, המחוברים לדטה סנטר המרכזי". השינוי השני, ציין, "הוא הכיסוי ומהירות התעבורה. כשהכל מחובר, נדרשות תשתיות המטפלות בחיבוריות. תשתית האינטרנט הופכת לתשתית קריטית הכרחית. לכן, הכרזנו על סדרת מוצרים בתקן חדש, Wi-Fi6, כדי לקבל תעבורת רשת גבוהה פי 4, עם חיי סוללה ארוכים ורכיבים המדברים בינם לעצמם. נאפשר חוויית משתמש שונה. סיסקו מפתחת טכנולוגיות לסלולר דור 5, ומביטה קדימה לדורות 6 ו-7".
המגמה השלישית, לדברי שגיא, "היא עולם הרישות הקוואנטי. הכרנו עולם בינארי, של '0' ו-'1'. הקוואנטי משנה זאת מהיסוד: במקום ביטים אנו מדברים על פוטונים של אור. הפוטון שומר על שזירה אופטית, המאפשר העברה של קצבי תעבורה גדולים. הרשת הפוטונית היא חסינת סייבר, כי לא ניתן לדגום אותה".
"סיסקו ובינת עורכות מאות פרויקטי ICT, בהיקפים של מאות מיליוני שקלים, בכל מגזרי התעשייה", סיכם שגיא, "אנו בסיסקו בונים פלטפורמה דיגיטלית, המכינה אותנו כיום לעתיד הדיגיטלי, עם רשת העונה לאתגרי העתיד. הפלטפורמה מבינה את התעבורה העוברת בה, היא פועלת בעולם היברידי, מרובה עננים, עם רשת שהומצאה מחדש, עם שדרוג חוויית לקוח. זו רשת מאובטחת, עם פתרונות ניתוח מובנה, אשר משחררת ומבזרת את הנתונים".