זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
20/08/19 11:50
28.57% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אלפי משתמשי גוגל ושירותי הדואר שלה ג'ימייל דיווחו הלילה (ג') כי סבלו מהפסקות בשירותי הענקית ממאונטיין ווי שהתבטאו בהפרעות שונות, ונמשכו מספר שעות בכל רחבי העולם, אך בעיקר בארה"ב.
אתר Down Detector, העוקב אחר הפסקות ובעיות באתרים ובשירותים באמצעות דיווחי גולשים, מעיד על שיא של יותר מ-5,000 דיווחים על הפסקות וסוגיות הכרוכות בכך, שהתחילו בסביבות השעה 21:00, הגיעו לפיק ב-1:00 בלילה ודעכו כליל עד לשעה 4:00 לפנות בוקר (על פי שעון ישראל).
"הלוואי שיפרסמו הודעה שאומרת שהם נפלו כדי שאדע שזה לא אני"
[caption id="attachment_245580" align="alignleft" width="300"] היעדר עדכון המשתמשים מתסכל. אילוסטרציה: alphaspirit/BigStock[/caption]
לפי תגובות שונות באתר, התקלות השפיעו למעשה על הכניסה לחשבון הגוגל, ולפיכך על היכולת לגשת לחלק גדול משירותיה. בתגובה אחת באתר נכתב כי: "אני לא יכול לגשת לאף אחד מחשבונות גוגל שלי, אבל זה עובד בטלפון שלי ובמצב אינקוגניטו (גלישה בסתר - ג"פ)".
גולשת אחת כתבה למשל: "ג'ימייל ניתק אותי ואז לא הסכים לקבל את הסיסמה שלי. יצרתי סיסמה חדשה. אימתתי אותה. לא עבד. עשיתי זאת פעמיים נוספות לפני שזה עבד, בערך ב-1:30. כל כך מתסכל! הלוואי שיפרסמו הודעה שאומרת שהם נפלו כדי שאדע שזה לא אני".
עיקר הדיווחים הגיעו מגולשים מהחוף המזרחי של ארה"ב, שממוקמים בערים ניו יורק ובוסטון למשל; מהחוף המערבי, מתושבים בסביבות סן פרנסיסקו ולוס אנג'לס; וכן מיוסטון ודאלאס שבטקסס ואף ממקסיקו. גם ברחבי אירופה ניכרו הפרעות בשירותים, ובנראה כי ביפן חלו הפרעות קשות כמו בארצות הברית. מישראל הגיעו גם כן דיווחים על תקלות.
בסביבות השעה 1:00 דיווחה גוגל באמצעות לוח מחווני הסטטוס של G Suite כי "הבעיה ב-Gmail אמורה להיפתר בעבור רוב המשתמשים שהושפעו". גוגל אמרה כי לא תספק עדכונים נוספים דרך לוח המחוונים, אך לדבריה היא תמשיך לעבוד לשחזור השירותים המלא למשתמשים המושפעים הנותרים.
גוגל לא שלחה לעיתונות הודעה רשמית על התקלה ולא התייחסה לדיווחים מלבד בדיווח הלאקוני באתרה.
20/08/19 12:30
28.57% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הסכם פורץ דרך נחתם הבוקר (ג') בבייג'ינג בין האקדמיה הלאומית הסינית למדעים למכון ננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן. מדובר על פרויקט ראשון מסוגו, שבו מוקם לראשונה מרכז מצוינות סיני שיפעל מחוץ לגבולות סין.
אירוע החתימה התקיים במכון לננו-טכנולוגיה וננו-מדעים הלאומי הסיני בבייג'ינג, במעמד נציגות דיפלומטית של שגרירות ישראל בבייג'ינג, ועליו חתמו המארח, ראש המכון פרופ' יוליאנג זאו ופרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננו-טכנולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן.
[caption id="attachment_297829" align="alignleft" width="300"] חברי המשלחת הישראלית לצד נציגי מכון הננו הסיני, ופרופ' פיקסלר לצד פרופ' יוליאנג זאו, במעמד החתימה. צילום: טיאן מיי[/caption]
עולם הננו נשמע לעיתים אזוטרי, כמו חיבור של מדע בדיוני למדענים מומחים בלבד, אך תוצריו, למעשה, מצויים בכיס של כל אחד מאיתנו. הטלפון הנייד, המצלמה, האנטנה הסלולרית ומסך המגע הם תוצרים של טכנולוגיית ננו. זוהי טכנולוגית העתיד, כך למשל מסך גמיש ומתקפל שהוצג לאחרונה בתערוכת הסלולר בברצלונה, עשוי מחומר דו-מימדי שנקרא גרפן.
המעבדה, שתשלב חוקרים ממכוני מחקר נוספים בארץ, תתמקד בחקר תחומי הננו-רפואה, הנדסת חומרים דו-מימדיים (2D) ובמיוחד - הפקת וייצור הגרפן. באמצעותו תוכל המעבדה להדפיס מסכים מתקפלים בעובי עשירית הננו מטר.
משימתה העיקרית של מעבדת המחקר המשותפת, מסבירים יוזמי ההסכם, תהיה לשלב עבודת צוות של חוקרים סיניים וישראלים, ואליהם יצטרפו תעשיינים משתי המדינות. שילוב התעשיינים, בסופו של התהליך, נועד לתרגם את המחקרים התיאורטיים במעבדות הסטריליות, המתמחות בחומרים ננו-רפואיים ובגרפן, ולהעביר אותם לשלב הבא הפרקטי, כלומר למוצר צריכה זמין.
[caption id="attachment_297830" align="alignnone" width="600"] חברי המשלחת הישראלית לצד נציגי מכון הננו הסיני במעמד החתימה. צילום: טיאן מיי[/caption]
"יוזמה שתוביל לצמיחה הכלכלית של סין וגם של ישראל"
"שיתוף פעולה משמעותי זה, בהיקף השקעה של כמה מיליוני יואן", הסביר פרופ' פיקסלר, מאדריכלי היוזמה, "נועד בסופו של דבר לייצר הזדמנויות למשרות חדשות. יוזמה שתוביל לצמיחה הכלכלית של סין וגם של ישראל".
טקס חתימת ההסכם הוא פסגת הפעילות של משלחת בכירה מאוניברסיטת בר-אילן, שיצאה לבייג'ינג לנהל את השיחות. המשלחת, המונה 13 חוקרי וחברי צוות המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים, כוללת את פרופ' דרור פיקסלר ראש המכון, פרופ' זאב זלבסקי, פרופ' דוד זייתון, פרופ' אהוד בנין, פרופ' ירון שב-טל, פרופ' רחלה פופובצר, פרופ' דורון גרבר, פרופ' יצחק מסתאי, פרופ' יובל גרעיני, ד"ר יוסי טל יוסף, מנהל המכון, וד"ר דניאלה גורביץ', המשנה לראש המכון.
החוקרים שנרתמו לאתגר מקווים להוביל מיזמים שיכו הדים בעולם המחקרי, ושאלו יהיו המחקרים המתקדמים ביותר בתחומם ברמה העולמית, אשר נושאים פוטנציאל טכנולוגי חסר תקדים שיהווה קפיצת דרך שתקדם משמעותית את קשרי המדע בין ישראל וסין ושבמידת השפעתה יוכל כל אדם להיווכח כבר בעתיד הקרוב.
אירוע משמעותי נוסף בו לקחה חלק משלחת בר-אילן הוא פורום דירקטורים, של ראשי מכוני ננו-טכנולוגיה מכל העולם. פרופ' פיקסלר לא רק שהיה אורח בוועידה אלא שהוא, למעשה, הרוח החיה שמאחורי גיבוש הפורום העולמי, והיה שותף פעיל בהפקתו, בשיתוף עם האקדמיה הלאומית למדעים הסינית, והעומד בראשה, פרופ' צ'ונלי באי.
20/08/19 10:30
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
וואן טכנולוגיות פרסמה את התוצאות העסקיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה, עם גידול דו-ספרתי בהכנסות וברווחיות בשתי התקופות, ועם גידול בהוצאות, שהיה נמוך מהגידול בהכנסות.
במהלך המחצית הראשונה של השנה ההוצאות הכלליות גדלו ב-14.61%, ל-754.33 מיליון שקל, שמשקפים עליה של 92.69 מיליון שקל. ההכנסות גדלו ב-109.97 מיליון שקל, ל-815.27 מיליון שקל - עלייה של 15.6%.
הרווח התפעולי גדל ב-39.6%, ל-60.94 מיליון שקל. הרווח הנקי הכללי גדל ב-28.2%, ל-42.15 מיליון שקל. רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 40.21 מיליון שקל - עלייה של 26.2%.
במהלך הרבעון השני ההוצאות הכלליות גדלו ב-10.92%, ל-363.02 מיליון שקל, שמשקפים עלייה של 35.76 מיליון שקל. ההכנסות גדלו יותר ב-48.73 מיליון שקל, ל-397.07 מיליון שקל - עלייה של 14.0%. מתוך סכום זה, הכנסות מגזר התוכנה עלו ברבעון ב-29%, ל-190 מיליון שקל, בהשוואה ל-147 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בחלקו מגידול אורגני, ובחלקו מתוצאות של חברות שאוחדו לראשונה בפעילות מגזר זה.
הכנסות מגזר התשתיות עלו ברבעון ל-173.2 מיליון שקל, בהשוואה ל-171.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע מגידול אורגני בפעילות החברה במגזר זה.
ההכנסות מגזר שירותים מנוהלים עלו ברבעון ב-13.3%, ל-36.6 מיליון שקל, בהשוואה ל-32.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בעיקר מאיחוד חברת אי.סי.אס.סי, אשר אוחדה לראשונה הרבעון.
במהלך הרבעון השני רשמה ONE1 הוצאות גולמיות של 330.89 מיליון שקל - עלייה של 13.58%. הרווח הגולמי גדל ב-16.2%, ל-66.17 מיליון שקל, רווח גולמי שולי של 16.7% לעומת %16.45 ברבעון המקביל אשתקד.
בסעיפים התפעולים ההוצאות קטנו ב-10.57%, ל-32.13 מיליון שקל, ואילו הרווח התפעולי קפץ ב-61.8% ל- 34.04 מיליון שקל.
ה-EBIDTA הרבעוני גדל ב-77%, ל-43.93 מיליון שקל - EBIDTA שולי של 11.1%, לעומת 7.1% ברבעון המקביל אשתקד.
במהלך הרבעון הרווח הנקי הכללי גדל ב-37.9%, ל-22.92 מיליון שקל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל ל-22.01 מיליון שקל - עלייה של 36.7%.
"ביצועים חזקים, המשקפים האצה של קצב הצמיחה של הקבוצה"
[caption id="attachment_185481" align="alignleft" width="300"] עדי אייל, מנכ"ל קבוצת One1. צילום: דניאל בר און[/caption]
עדי אייל, מנכ"ל וואן: "אנו שמחים להציג ברבעון השני של השנה ובמחצית הראשונה של השנה ביצועים חזקים, המשקפים האצה של קצב הצמיחה של הקבוצה, המתבטאת בכל מגזרי הפעילות שלנו. במהלך תקופת הדו"ח והרבעון פעלה הנהלת החברה למימוש אסטרטגיית צמיחה, תוך שימת דגש על מיקוד הצמיחה במגזר הפתרונות ושירותי התוכנה, המהווה מגזר ליבה מרכזי בחזון החברה".
לדבריו, "במהלך תקופת הדו"ח, מימשה החברה את תכנית העבודה לחציון אשר עיקריה היו: מיזוג פעילות ה-SAP, שנרכשה מאדוונטק, לתוך הפעילות ה-SAP הקיימת, ליצירת הגוף המקצועי המוביל בתחומו בארץ; מיזוג פעילות ה-BI והחדשנות הדיגיטלית, שנרכשו בסוף שנת 2018, למערך הפעילות השוטף, תוך הטמעתו במגוון הפתרונות הזמין ללקוחות החברה; איחוד פעילויות היועצים בחברה למסגרת ארגונית אחת, במטרה ליצור מסה קריטית וחיסכון בעלויות".
אייל סיכם את דבריו ואמר כי "המימוש המוצלח בתקופה של עיקרי התכנית כפי שפורטה לעיל, תוך המשך המיקוד בעמידה ביעדים העסקיים של החברה, הביאו לתוצאות הכספיות המפורטות, שעיקרן צמיחה דו-ספרתית בכל מדדי ההכנסות והרווח של החברה לתקופה ולרבעון. אנו ממשיכים לבחון רכישות ומהלכים אסטרטגיים נוספים, שיתמכו בהאצת קצב הצמיחה של וואן גם בהמשך".
20/08/19 11:01
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פרימטראיקס - חברה המגנה על אתרים ויישומי מובייל מהגדולים בעולם מפני פעילויות זדוניות ומתמחה בזיהוי וחסימת בוטים - הודיעה היום (ג') על רכישת הסטארט-אפ פייג'סיל, חברה חלוצה בתחום הגנת צד-הלקוח. סכום העסקה לא נחשף.
החברות מסרו כי "השילוב בין יכולות ההגנה מפני בוטים זדוניים במוצר PerimeterX Bot Defender® של פרימטראיקס לבין היכולות של פייג'סיל, שמגנה על המשתמשים מפני פרסומות ותוספים לא רצויים, מספק נדבך נוסף בהגנה שמספקת החברה לאתרי אי-קומרס".
הרכישה היא צעד נוסף במשימה של פרימטראיקס לאפשר ללקוחותיה להצמיח את העסקים הדיגיטליים שלהם בידיעה שהצרכנים והמותג שלהם מאובטחים. "מהיום הראשון החזון שלנו היה לחזק את הלקוחות שלנו ולאפשר לעסקים הדיגיטליים שלהם לצמוח ולהצליח, בין אם דרך הגנה על אתרי האינטרנט שלהם מפני התקפות אוטומטיות, הגנה על המוניטין והמותג שלהם, או עזרה בהגדלת ההמרות באתר", אמר עומרי אילוז, מייסד-שותף ומנכ"ל חברת פרימטראיקס. "אנו שמחים להמשיך את החזון עם הוספת צוות פייג'סיל והטכנולוגיה שלהם למכלול הפתרונות שלנו, ולהוסיף ולעזור ללקוחותינו לנצל את הכוח ביישומי האינטרנט כדי לבנות ולהצמיח את העסק שלהם".
[caption id="attachment_297821" align="alignnone" width="600"] פרימטראיקס. צילום: ליאת מנדל[/caption]
"פתרון אינטגרטיבי הכולל הגנה מפני בוטים עם אבטחת קוד צד לקוח"
פייג'סיל הוקמה בשנת 2016 על ידי סמואל בוטושנסקי, מנמ"ר, וניר לוי, מנהל מו"פ, עם השקעה של אלון ארבוב וקליר פיוצ'ר. בסוף שנת 2017 הצטרף קן צויבל כמנכ"ל החברה. צוות חברת פייג'סיל, כולל המייסדים בוטושנסקי ולוי, השתלבו באופן מלא בפרימטראיקס. צויבל מונה למנהל התחום בחברה ואמר: "אני נרגש על איחוד הכוחות עם פרימטראיקס, שנועד לעזור ללקוחות אי-קומרס נוספים להילחם בתוכנות זדוניות ותוספים מצד הלקוח. השילוב של פרימטראיקס ופייג'סיל מספק פתרון אינטגרטיבי הכולל הגנה מפני בוטים עם אבטחת קוד צד לקוח, ומאפשר ללקוחות להתמקד בהגדלת העסק המקוון שלהם".
מוצרי פרימטראיקס Bot Defender, Code Defender ו-Page Defender, המוצעים כשירות ענן, מאתרים סיכונים ליישומי האינטרנט ומנהלים אותם.
בנוסף, פרימטראיקס - שהמטה שלה ממוקם בסן מטאו, קליפורניה, מרכז המחקר והפיתוח בתל אביב, ומשרדי מכירות נוספים שוכנים במיאמי ולונדון - הודיעה היום על השקתו של PerimeterX Page DefenderTM, פתרון המגן מתוכנות זדוניות בצד המשתמש, הפוגעות בחוויית המשתמש באתר, והמבוסס על טכנולוגיית פייג'סיל.
20/08/19 13:32
14.29% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ענקיות הטכנולוגיה האמריקנית בצרות כפולות - מלבד חקירת הגבלים עסקיים פדראלית נגדן, כעת מצטרפת גם קבוצה של תובעים כלליים ממדינות שונות ברחבי ארה"ב, ואלו מתכוננים להשיק חקירה משותפת של הגבלים עסקיים בגינן.
הבדיקה הנפרדת עתידה לבחון באופן כללי האם הענקיות מנצלות את השפעתן וכוחן על מנת להחניק את התחרות, ותתמקד בעיקר, לפי הדיווחים, בשירותי קניות אונליין, ברשתות החברתיות ובחיפוש באינטרנט, משמע במיוחד בפועלן של אמזון, פייסבוק וגוגל, אם כי אפשר שגם אפל או חברות גדולות במיוחד אחרות מארה"ב יהיו כל הכוונת.
[caption id="attachment_27242" align="alignleft" width="300"] משרד המשפטים האמריקני[/caption]
החדשות מגיעות לאחר שב-23 ביולי בישר משרד המשפטים האמריקני כי יפתח בחקירה, נפרדת וחדשה, על פעילויות ההגבלים העסקיים האפשרית של חברות ההיי-טק העצומות של עמק הסיליקון.
בהודעה הרשמית מטעמו הצהיר משרד המשפטים כי "בהיעדר דיסציפלינה של תחרות משמעותית בשוק, פלטפורמות דיגיטליות יכולות לפעול בדרכים שאינן מגיבות לדרישות הצרכנים". מקאן דלרהים, ראש חטיבת ההגבלים העסקיים במשרד, החתום על ההצהרה, הוסיף כי "סקירת ההגבלים העסקיים של המחלקה תבחן סוגיות חשובות אלו".
שיתוף פעולה דו-מפלגתי: למען הסתכלות רחבה יותר
כעת, כאמור, נוסף רובד בחינה חדש להתנהלות החברות הגדולות ומידת השפעתן על שווקים מקומיים וספציפיים יותר ועל התחרות בהם. על פי התחזיות, ובהתבסס על דיווחים של גורמים יודעי דבר, החקירה המשותפת מטעם המדינות תחל רשמית כבר בספטמבר, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל.
עדיין לא פורסם פירוט אודות הרכב קבוצת המדינות, שעודו קורם עור וגידים, אולם בדיווח צוין כי שיתוף פעולה דו-מפלגתי עתיד לספק לחקירה יותר כוח על ידי כך שינטרל גורמי ימין רפובליקנים מבחינת הפעילות של הפלטפורמות הדיגיטליות בהיבטים מצומצמים, כגון חששות ממניעים פוליטיים נסתרים שעומדים מאחורי מעשיהם - למשל התלונה כי ידיעות חיוביות אודות נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מועלמו במכוון מתוצאות החיפוש של גוגל, שנשמעה לא אחת על ידי גורמים אמריקנים שמרנים - התייחסות, שלפי הדיווח, היא סקטוריאלית ואינה רחבה מספיק כדי לבחון את הנושא הנדון. לפי הג'ורנל, דובר התובע הכללי של צפון קרוליינה, ג'וש שטיין, אמר כי הוא "משתתף בשיחות דו-מפלגתיות בנושא זה".
עוד נכתב בדיווח כי התובע הכללי של מיסיסיפי, ג'ים הוד, אמר בהצהרה מטעמו כי הוא עדיין "דואג מצבירת דטה עצומה בידיים של כמה גורמים יחידים", בהתייחסו להפרות הפרטיות הרבות שכבר ידוע שהיו נחלת חברות כמו גוגל ובמיוחד פייסבוק. הוד הוסיף כי הוא "תמיד נזהר מכל מונופול".
התובע הכללי של טקסס, קן פקסטון, פרסם הצהרה לאחר פגישה שנערכה בחודש שעבר, בה אמר כי יחד עם תובעים כללים אחרים הוא דן "בדאגות האמיתיות שיש לצרכנים ברחבי המדינה מכך שחברות ההיי-טק הגדולות מחניקות תחרות באינטרנט".