זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
25/11/19 15:59
22% of the views
מאת אנשים ומחשבים
השעון החכם של חברת אפל, ה-Apple Watch, אפשר לאישה לזהות מצב לבבי שאם לא מטופל עלול היה להוביל להתקף לב או לשבץ מוחי, כך דיווח הניו יורק פוסט.
לפי הסיפור, מארי בורק בת ה-74, שהיא בעליו של ה-Apple Watch, התעוררה בלילה על ידי המכשיר שלה שזיהה אצלה בעיות בדופק. ההקצה היזומה הביאה להבהלתה המהירה של בורק לבית החולים, מה שאיפשר למנוע השלכות חמורות בהרבה על בריאותה, אלמלא הייתה מיודעת על מצבה המתדרדר ודואגת לקבל טיפול רפואי דחוף.
[caption id="attachment_303897" align="alignleft" width="300"] פרפור פרוזדורים (AFib) - תופעה שכיחה האחראית לאחד מכל 5 התקפי לב. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
הפרשיה התרחשה לפני מספר שבועות, אז האישה - תושבת קווינס, ניו יורק - התעוררה בעקבות האזעקה שהשמיע ה-Apple Watch. הסיבה לאזעקה - קצב פעימות הלב שלה השתנה לחלוטין. בורק הבינה שמדובר במצב מדאיג ומהירה להגיע לחדר המיון בבית החולים הכי קרוב. לאחר שזכתה באופן מיידי בטיפול המתאים, אישרו הרופאים כי אלמלא התרעת השעון החכם היא ככל הנראה הייתה נפגעת משבץ מוחי או מהתקף לב, מקיצה בבוקר המחרת במצב קשה מאוד, או אולי אפילו - לא מקיצה כלל.
ניתוח שעברה בורק חשף כי היא סבלה מפרפור פרוזדורים קשה, אחד מאותם מצבים שה-Apple Watch יודע לזהות, עם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד של בין 84% ל-97%.
פרפור פרוזדורים (AFib) הוא תופעה שכיחה, שבה מדורי הלב העליונים (הפרוזדורים) פועמים במהירות ובצורה בלתי מבוקרת, המשפיעה על זרימת הדם בלב ויוצרות דופק לא סדיר. לעתים התופעה מלווה בתחושה של דפיקות בחזה. ללא זיהוי וטיפול מיידי, עלול ה-AFib להחמיר ולהביא להתקף לב. התופעה הבריאותית הזו אחראית לאחד מכל 5 התקפי לב, והמצב מופיע מדי שנה בממוצע אצל כ-750,000 אמריקנים, כש-130,000 מהם, למרבה הצער, לא שורדים את התקפי הלב הפתאומיים הללו.
ההתרעה הזעיקה קרובי אדם שנפל, דימם והתעלף
זו אינה הפעם היחידה שבה השעון החכם של אפל סייע להצלתו של מי מהלקוחות אשר עונדים אותו. בפברואר השנה, טוראלב אוסוונג, גבר נורווגי בן 67, סיפר כיצד שעון אפל הציל את חייו אחרי שהתעורר באמצע הלילה, הלך למקלחת ושם התעלף וחטף חבטה הגונה ומסוכנת. לא בטוח מה קדם למה, אבל מה שכן בטוח הוא שה-Apple Watch שלו זיהה את נפילתו והזעיק את שירותי החירום, שהגעתם כנראה מנעה מהסיפור להסתיים אחרת לגמרי.
יצוין כי על היכולות של השעון לזהות פרפור פרוזדורים בישרו תוצאותיו של מחקר שפורסמו במרץ האחרון, מהן עלה כי החיישנים המובנים ב-Apple Watch יכולים לזהות קצב לב חריג ב-97 אחוזי דיוק. ממצאי המחקר – מיזם משותף של חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה ואוניברסיטת סן פרנסיסקו וצוות מפתחי אפליקציית ניטור הלב, קרדיוגרם (Cardiogram) – פורסמו במגזין הרפואי JAMA Cardiology, ואיששו את התוצאות של מחקר קודם, שפורסמו בנובמבר 2017.
אז נכון, לשעון של אפל יש לוק מרהיב והמון סטייל כמו גם תכונות ייעודיות המשמשות לניהול כושר, ושאר תכונות יעילות לנוחות המשתמש, אבל בעובדה שהוא יכול פשוט להציל חיים היא יתרון כבד משקל שבהחלט עשוי להשפיע לטובה על השיקול האם להשקיע ברכישתו, והוא לא זול, אם לאו.
25/11/19 12:40
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מייסד טלגרם, פארל דורוב, פתח במתקפה גדולה על אפליקציית ווטסאפ שבבעלות פייסבוק. דורוב הצהיר באחרונה כי הוא ממליץ בכל פה ולכל המשתמשים למחוק את WhatsApp מהטלפונים שלהם. לדבריו, מי שאינו רוצה שהתמונות, הסרטונים וההודעות שלו יהפכו לציבוריים - חייב להפסיק להשתמש בווטסאפ.
דורוב כתב בחשבון הטלגרם שלו, שאחריו עוקבים 335,000 גולשים: "אלא אם כן אתה קוּל עם זה שכל התמונות וההודעות שלך יהפכו לציבוריות ביום מן הימים, עליך למחוק את ווטסאפ מהטלפון שלך".
פרטיות המשתמשים בווטסאפ - יישום שבאופיו מוצפן מקצה-אל-קצה - העלתה לסדר היום מאז שהתפרסמו חשדות כי קבוצת NSO הישראלית ריגלה אחרי מאות משתמשי ווטסאפ מכל רחבי העולם באמצעות תוכנת פגאסוס שלה.
"פייסבוק הייתה חלק מתכניות מעקב הרבה לפני שהיא רכשה את ווטסאפ. זו תמימות לחשוב שהחברה תשנה את המדיניות שלה לאחר הרכישה, מה שהובהר עוד יותר בגלל הודאת מייסד ווטסאפ (בריאן אקטון - ג"פ) בנוגע למכירת החברה לפייסבוק: 'מכרתי את פרטיות המשתמשים שלי'", הוסיף מייסד טלגרם וכתב.
יצוין כי אקטון, שאותו מזכיר דורוב, מכר את ווטסאפ לפייסבוק יחד עם שותפו, יאן קום, ב-2014 תמורת 22 מיליארד דולר, ועזב את ניהולה בהמשך עקב חילוקי דיעות עם המנכ"ל והמייסד, מארק צוקרברג, והחברה שבבעלותו. במרץ 2018 - אחרי פרסום שערוריית קיימברידג' אנליטיקה והיוודע הפגיעה המסיבית בפרטיותם של עשרות מיליוני משתמשי הרשת החברתית הדומיננטית - יצא אקטון בקריאה למחוק את פייסבוק, שכעת דורוב מהדהד בנוגע לשירות המסרים המידיים שבבעלותה.
[caption id="attachment_270488" align="alignnone" width="600"] ווטסאפ. צילום: BigStock[/caption]
NSO והחשדות לריגול אחרי מתנגדי משטר בווטסאפ
הדיווח על הבאג באפליקציית ההודעות המיידיות, שמשמשת כ-1.5 מיליארד בני אדם, שאפשר את מהלכי הריגול דרכה הגיעו כבר במאי האחרון, אבל פייסבוק היא זו שלמעשה עוררה את עיקר הרעש בנידון כשהגישה בשלהי אוקטובר תביעה כנגד חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO לבית משפט המחוזי בסן פרנסיסקו.
בתביעה נטען כי NSO ניצלה פירצה בווטסאפ לצורך מעקב אחרי לפחות כ-100 עיתונאים, דיפלומטים, פעילי זכויות אדם, מתנגדים פוליטיים, בכירים בממשל ואחרים. לפי הדיווחים, התוקפים יצרו קשר בשיחת וידיאו עם הקורבנות, שכלל לא היו אמורים להשיב לשיחה, ואז שתלו את פגסוס, הרוגלה של NSO, המספקת יכולת השתלטות על הטלפונים החכמים של הקורבנות. גם אם הקורבן לא השיב לשיחה, הרוגלה הותקנה במכשיר שלו ואפשרה את הגישה למידע שבמכשיר שלו. בנוסף, השיחה לא נרשמה בפירוט השיחות שנעשו מהמכשיר.
טלגרם - האופציה היותר בטוחה?
ברור שלדורוב יש אינטרס להפציר באנשים למחוק את ווטסאפ, ובכך אולי להפנות יותר מהם אל השירות שלו, אבל טענותיו מתבססות, כאמור, על תופעה מטרידה בעבור כל מי שפרטיותו יקרה לו, כמו גם על החששות הרבים מניסיון העבר בכל הנוגע בהקפדה של פייסבוק על שמירת הנתונים הפרטיים של משתמשיה. בנוסף, מאז חשיפת הריגול בווטסאפ, נשמעו עוד קולות שיעצו למשתמשים לעבור להשתמש בטלגרם - שהוא בעצם יישום מתחרה, אבל צנוע בהרבה, שלו "רק" 200 מיליון משתמשים, אבל שעד כה נחשב כבטוח יחסית לשימוש בעבור שוחרי הפרטיות. ב-2018 האפליקציה אפילו הוחרמה ברוסיה משום שקברניטיה סירבו למסור למודיעין הרוסי את מפתחות ההצפנה של היישום.
כדאי לזכור כי פרשת הריגול באמצעות פגסוס אינה היחידה שמעלה את חששות המשתמשים לתכניהם האישיים - כך למשל, בשבוע שעבר (ב') הודיעה חברת ווטסאפ כי הטליאה באג, שאפשר לקבצי MP4 זדוניים לנצל פגיעות בכדי להפעיל קוד מרחוק (RCE) ומתקפת סייבר של מניעת שירות (DoS), כאשר הקבצים הורדו על ידי משתמשים.
לדברי החברה, לא ידוע על מקרים של פגיעה בדטה של משתמשים עקב הזודנה החדשה, שיכלה הייתה לפגוע גם במכשירי אנדרואיד וגם בכלו המבוססים על iOS. דובר החברה טען כי "ווטסאפ פועלת כל העת לשיפור האבטחה של השירות שלנו. אנו מפרסמים דיווחים על נושאים פוטנציאליים שתיקנו בהתאמה לשיטות העבודה המומלצות בענף. במקרה זה, אין סיבה להאמין שהמשתמשים הושפעו".
25/11/19 14:27
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שוק האוזניות האלחוטיות פורח. מי בכלל יכול לזכור שמדובר בשוק יחסית צעיר? המבחר בו הופך מרגע לרגע לעצום בכל קנה מידה, ומתווספות לו כמעט בכל שבוע שעובר עוד ועוד יצרניות, במיוחד בנקודות המחיר הנמוכות - אותן נקודות שבהן מחפשים רוב המשתמשים שמגיעים לשם את התמורה לכסף.
באופן טבעי, האוזניות שנמכרות ברמות המחירים הנמוכות מחסירות הרבה מאוד דברים חכמים שאפשר למצוא עם אוזניות שמחירן מתחילים בכמה מאות טובות ומגיעים עד אלפים. אבל מצד שני, עבור אנשים שמחפשים אוזניות שיהיו פרטנריות לריצה או הליכה, ייתכן שאותן תכונות מתקדמות לא ממש נמצאות ברשימה, והם מוכנים לוותר עליהן.
'מציאות' בחלקים התחתונים של היקום הדיגיטלי המודרני האישי
מניסיון, בהחלט אפשר למצוא 'מציאות' בחלקים התחתונים של היקום הדיגיטלי המודרני האישי, ולכן כשה-X3 של MIFA הגיעו לבדיקה, הצפי היה בהתאם. אמנם מדובר בחברה יחסית צעירה בתחום, אבל אפילו הקופסה האלגנטית-משהו שבה הן מגיעות, ושעל גביה הכיתוב: 'Just Enjoy', נראתה מבטיחה.
מבחינת מראה חיצוני, X3 כמובן מזכירות את ה-AirPods עטורות התהילה של אפל. אין מה לעשות, כל האוזניות שמציעות מוט ישר בסגנון הזה מושוות באופן מיידי למוצר המסוים הזה של הענקית מקופרטינו, וקשה להאמין שב-MIFA לא ממש חשבו על זה. בכל אופן, הן נכנסות לאוזן כמו אוזניות רגילות, עם מתאם גומי/סיליקון, וצריך קצת לשחק עד שמוצאים את הנקודה המתאימה.
בדרך כלל האוזניות הללו נוחות לשימוש, אבל הדעות היו חלוקות בקרב המתנסים - מיושבות בדרך כלל היטב במשך שעות השימוש, במקרה שלי, ועד פשוט עפות החוצה, של ידידה שהתנסתה עם המתאמים הקטנים ביותר, ועם עוד שני חברים באמצע, שאמרו שזה כמו תמיד באוזניות מהסוג הזה: כן הן יכולות ליפול בעת ריצה או קפיצות.
יממה שלמה של עבודה ללא צורך בשקע חשמלי
כשהן כבר יושבות בתוך האוזניים, בתנוחה הנכונה, הן לא ממש מורגשות מבחינת משקל ומציעות עד ארבע שעות עבודה עם סוללה של 40mAh שעה בכל אחת מהן. מארז הסוללה מכיל סוללה פנימית של 450mAh שעה, מה שאומר שהוא יכול לספק עוד חמישה מחזורי טעינה לערך, ובסך הכל להגיע ליממה שלמה של עבודה ללא צורך להתקרב לשקע חשמלי. טעינה מלאה של הסוללות נמשכת כשעה בתוך המארז.
האוזניות תומכת בבלוטות 5.0, כך שהן יכולות להציע חיבור ממרחק של עד 10 מטרים מהטלפון, והצימוד פשוט וקל. ברגע שהן מוצאות מהמארז הן כבר מוכנות לעבודה, והצימוד שלהן דרך הגדרות הבלוטות' של הטלפון נמשך בערך שלוש שניות. עם זאת צריך לזכור שאפשר לצמד אותן לטלפון אחד בכל זמן נתון.
כאמור, מדובר באוזניות פשוטות, ולמרות שאפשר להשתמש בכל אחת בהן גם לבד, כסוג של דיבורית, הימנית משמשת כמאסטר. מה זה אומר? לא בטוח שיותר מדי, כי בשתי האוזניות אפשר לענות לשיחה או לעצור את ניגון השיר הנוכחי. ההבדל היחיד המשמעותי ביניהן הוא שבימנית מעבירים שיר קדימה, ובשמאלית מחזירים את השיר אחורה. אין שליטה בעוצמת הקול, אלא דרך הטלפון עצמו.
רגישות מדי באופן מוזר
הבקרות הללו מבוססות על מגע, והנה אחת הבעיות הראשונות. בעיקרון זה נחמד. הבעיה היא שהן רגישות מדי, וקשה מאוד להתרגל לבצע את כמות המגע הנדרשת כדי, לדוגמה, לבצע לחיצה כפולה בכדי להפסיק את השיר. בנוסף, לעיתים קרובות מיותר, כשמסדרים אותן באוזן למצוא יציבות, אפשר לגעת בלי כוונה בנקודת המגע התפעולית.
בעיה אחרת היא אפיון ממש מוזר. בהתחלה ההנחה הייתה שזה מקרי, אבל אחרי כמה בדיקות וכמה אנשים, כמוזכר לעיל, התברר שלא רק שה-X3 של MIFA מוכנות לעבודה ברגע שמוציאים אותן מהקופסה, הן גם מפעילות כמעט מייד את אפליקציית השמעת המוזיקה שבה נעשה שימוש, עוד לפני שהן בכלל מגיעות לאוזן - ואם הייתי משתמש בסימני קריאה זה היה המקום בו הייתי מניח אחד.
האוזניות מספקות מידה נאה מאוד של הפחתת הקולות הסביבתיים, אבל העוצמה המרבית שהן מספקות לא מספיק חזקה עבורי, כך שזה לא ממש רלוונטי. בנוסף, בשיחות טלפון שמעתי היטב את הצד השני, אבל הצד השני ממש לא התלהב ממה שהוא (לא) שמע בצד שלו.
בקיצור, לפעמים זה קורה. מוצרים מגיעים לשוק ולבדיקה והם פשוט לא מספיק טובים. MIFA X3 זולות יחסית, ומחירן עומד על כ-100 שקלים, ולמרות שהן נראות טוב, ולגבי הנוחות זה כנראה טעם וריח, הן פשוט לא מספיק טובות ומציגות התנהגות קצת מוזרה.
25/11/19 16:39
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כיאה למגה-כנסים שסיילספורס נוהגת לערוך מדי שנה, גם המליאה המרכזית של הכנס האחרון עמדה בציפיות וסיפקה הכל מהכל – הכרזות, מוזיקה וגם מחאות.
הרצאת המליאה של מארק בניוף, נשיא ומנכ"ל משותף של סיילספורס, שנערכה במרכז הכנסים מוסקון שבסן פרנסיסקו בפני עשרות אלפי משתתפים, הופרעה שוב ושוב על ידי מפגינים, שמחו על החוזה בין סיילספורס ומשטרת הגבולות והמכס האמריקנית. בניוף התיר לאחד המפגינים לשאת את דבריו במשך 30 שניות. "אני רוצה לומר לכם למה הפסקתי את ההרצאה והתרתי לאיש לדבר במשך 30 שניות. זה מפני שאני מעריך את חופש הדיבור במדינה הזאת. אני מעריך את מה שיש לכל אחד להגיד", הוא אמר.
את הרצאתו פתח בניוף בהתחייבות כי "לא יהיו גבולות בינינו ובין ספקים אחרים, ונפעל כקהילה אחת".
[caption id="attachment_303902" align="alignnone" width="599"] התחייבות לעבוד מול כל הספקים בשוק. צילום: נחמה אלמוג[/caption]
"פרק 1", כפי שהגדיר זאת בניוף בהרצאתו, יוחד לפלטפורמת Customer 360 ולהתועלות שהיא מעניקה בחמישה תחומים של מוצריה: מכירות, שירות, שיווק, הפלטפורמה של סיילספוס ומסחר.
"פרק 2", יוחד לנושא הנתונים, והתועלות שנוצרו בתחום בעקבות הרכישה של מיולסופט בשנה שעברה, תמורת 6.5 מיליארד דולר, ואחריה, מוקדם יותר השנה, של על טאבלו (Tableau) – הרכישה שתפסה את מקומה של רכישת מיולסופט כרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריה של סיילספורס (תמורת 15.7 מיליארד דולר), שאחת מאסטרטגיות הצמיחה שלה היא רכישה של טכנולוגיות.
"פלטפורמת Customer 360 נועדה לשפר את מערכת היחסים עם הלקוחות ולתקשר איתם בדרך חדשה", ציין בניוף. האסטרטגיה הרחבה של החברה, המיושמת בפלטפורמה, הוצגה על ידי הבכירים שהוזמנו לבמה להציג את יתרונותיה בכל אחד מהתחומים שהוזכרו, והודגמו בסיפורי מקרה של שתי חברות ענק: חברת הביטוח והשירותים הפיננסיים הענקית State Farm, וחברת האופנה היוקרתית לואי ויטון. ההדגמות הראו את האינטגרציה של העננים השונים של סיילפורס ושל מערכות חיצוניות, תוך איחוד הנתונים של הלקוחות לרוחב כל המקורות ושיפור תכונות המיועדות ללקוחות באמצעות בינה מלאכותית.
[caption id="attachment_303903" align="alignnone" width="602"] Customer 360 - הפלטפורמה שמחברת את כל הנתונים והתובנות במקום אחד. צילום: נחמה אלמוג[/caption]
בתחום המכירות הוצג מוצר המועשר באמצעות כלי ה-AI של החברה, אינשטיין, ששולב לצורך בניית כלי לאימון נציגי המכירות, המאפשר לנציג המכירות לקבל מידע מקיף על הלקוח על הנושאים שמעסיקים אותו, ולהציע לו מוצרים בהתאם – תוך כדי ניתוח חכם של שיחה בזמן אמת עם הלקוח.
בתחום השירות, הוצג הכלי שמאפשר לנציג השירות לתת מענה ללקוח באמצעות ניתוח קולי של השיחה באמצעות כלי של אמזון המתמלל את השיחה, ואיינשטיין, המעבד אותה ומציף את הידע המתאים לנותן השירות בזמן אמת, ובכך מסייע לסגור את הפנייה במהירות ולספק שירות מהיר, שלדברי החברה חוסך 10 דקות של עבודה על כל פנייה.
בתחום השיווק, הוצג כלי שיווקי, Intractive email, המאפשר לקבל תגובות של לקוחות מתוך האימייל עצמו שנשלח ללקוח הפוטנציאלי, המייתר את הצורך של הלקוח לעבור מהאימייל לאתר החברה. התשובות של הלקוח באימייל מועברות מיד למערכות סיילספורס (בהסכמת הלקוח), ויוצרות ליד לנציג המכירות. לדברי החברה, הכלי מאפשר לאסוף פי שלושה יותר נתונים על הלקוחות.
נושא המסחר הוצג באמצעות הדגמה של הפלטפורמה בחברת לואי ויטון, על ידי ברט טיילור, נשיא סיילספורס ומנהל המוצרים, שהציג את היכולות של עיצוב חזית החנות או המלצות מותאמות אישית לקונים באמצעות איינשטיין, כשהלקוח יכול להתאים לעצמו את המוצר לפי טעמו וצרכיו לפי וריאציות שיוצר בשבילו איינשטיין – על בסיס רכישות קודמות של הלקוח, או טעם מסוים.
השיפורים בפלטפורמת הפיתוח של סיילספורס מאפשרים כעת לבנות אפליקציות במהירות וללא כתיבת שורות קוד, ובלחיצת כפתור לשלוח אותן לחנות Play של גוגל ול-App Store של אפל.
המשך ההרצאה יתפרסם מחר.
25/11/19 11:27
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
תקציב השיווק הדיגיטלי מהווה כיום את הרוב המוחלט של תקציב הפרסום בכל ארגון. לקראת 2020 הבאה עלינו לטובה, קריטי להשקיע כל שקל באפיקי השיווק הדיגיטליים הנכונים ביותר עבור הארגון. כל סמנכ"ל שיווק חייב להיות תמיד עם יד על הדופק ולהכיר את פלטפורמות השיווק והפרסום הפופולריות והחמות ביותר.
להלן אפיקי השיווק הדיגיטליים המובילים כיום:
קידום אורגני (SEO)
השיטה המסורתית לקידום אתרים עדיין נחשבת לטובה ביותר לקידום עסק, אך לקראת שנת 2020 התגבשה ההבנה שכל יתר הפלטפורמות שיצוינו בהמשך נועדו, בסופו של דבר, אף הן לשרת את השיטה הזו.
התובנה החשובה ביותר של כל סמנכ"ל שיווק בימינו היא שכשזה נוגע למילים החשובות ביותר בארגון, אלה שעשויות להקנות לו את היתרון התחרותי, הוא חייב להיות ממוקם ראשון בתוצאות האורגניות בגוגל. נוכחות שכזו תביא את הטראפיק הכי איכותי, של קהל היעד הכי מדויק, לאתר 24/7, ומכאן להגדלת יחסי ההמרה (לידים/רכישות), ולהגדלת המחזור והרווחים.
קידום ממומן (PPC) ב-Google Adds וב-Facebook Adds
אחת השיטות הוותיקות והיעילות לשיווק ברשת היא הקידום הממומן בכלים של גוגל ושל פייסבוק/אינסטגרם. אם יש לכם מותג או מוצר חדש שאתם רוצים להחדיר לשוק, אם יש לכם סייל או אירוע שאתם רוצים לקדם או אם הקידום האורגני עוד לא הגיע אל יעדו, הפרסום הממומן יביא אתכם לקהל היעד שלכם בשני אתרי הענק.
מומלץ תמיד, ככל הניתן, כחלק מקמפיין, לעשות שימוש בסרטונים, שמחזקים באופן הכי עוצמתי את המותג בעיני קהל היעד.
קידום ברשתות החברתיות
ואם בפייסבוק ובאינסטגרם עסקינן, הרשתות הפופולריות הללו פועלות באופן שמשלים זו את זו, כשבאינסטגרם מופץ תוכן ויזואלי, ובפייסבוק הדגש הוא על תוכן טקסטואלי יותר. פרט לעובדה שהן פועלות תחת ממשק אחד, הן גם מאפשרות למפרסם יכולות פילוח מדהימות ברמה של מין, גיל, העדפות, מצב משפחתי ועוד.
קידום תוכן באאוטבריין ובטאבולה
הפרסום בפלטפורמות הללו מתבסס על תחומי העניין של הגולש, ובהתאמה אליהם מוצעים לו תכנים נוספים לקריאה. ניתן בקלות להרים קמפיין מאמרים בסכום של החל מ-10 דולר ביום, ולקבל חשיפות בפורטלים המובילים: וואלה, מאקו, דה מרקר, גלובס, כלכליסט, ביזפורטל, אנשים ומחשבים ועוד...
שיווק מחדש (רימרקטינג)
רימרקטינג הוא אפיק שיווקי חובה בכל קמפיין בדיגיטל. קמפיין רימרקטינג עוקב אחרי גולשים בכל רשתות המדיה של גוגל או פייסבוק, ומפרסם לכל מי שכבר היה באתר מודעות שמחזירות אותו אל האתר. גאוני.
קידום תוכן באתרי אינטרנט
ניצול החשיפה של האתרים החמים ביותר ברשת הוא אחת השיטות הטובות ביותר להעניק תנופה לעסק עם תוכן מקורי, איכותי ובעל ערך במסגרת פורטלים, בלוגים, אינדקסים ואתרי הנישה הכי חזקים שיש כיום. זוהי אפשרות אדירה לעסק לקבל חשיפה לקהל רלוונטי רחב, כשמאחוריה חותמת האיכות של האתר המפרסם, שעליו נשען אמון הגולשים, ובכך ממותג העסק המפרסם כאמין ואיכותי.
ניהול ניוזלטר
באמצעות ניוזלטר ניתן לשמר את הלקוחות והעוקבים הקיימים, אלה שמבקשים להיות באינטראקציה עם המותג ולצרוך תוכן נוסף באופן תדיר. במסגרת הפצת ניוזלטר קבוע ניתן לקדם כל תוכן, כולל מדריכים, מאמרים מהבלוג, קידום מכירות, מבצעים, הטבות ועדכונים שוטפים, ומה שממש מדהים פה הוא שאת התוכן הזה הקהל מבקש לקבל באופן אישי. לעסקים שישכילו בשנת 2020 להשתמש בכל אפיקי השיווק הללו במקצועיות ובתבונה מובטחת הצלחה בחיזוק המותג וברווחיות הארגון.
שיווק דיגיטלי - אל תעשו את זה לבד!
כדי לבנות אסטרטגיה שיווקית מנצחת, שמתאימה באופן אופטימלי לארגון שלכם, נחוצה סוכנות דיגיטל חכמה שחיה ונושמת את כל זירות הדיגיטל, ובעלת כמה שיותר סיפורי הצלחה.
הכותב הוא מנכ"ל ומייסד פולפאוור - בית תוכנה לבניית אתרים וסוכנות דיגיטל משנת 2005. פולפאוור נחשבת לסוכנות מבין המובילות בישראל, עם תיק לקוחות עשיר, וביניהם קבוצת חג'ג', דורי קמחי תאורה, מכון אבני, פרולוג'יק, מבשלים חוויה ועוד רבים.
בין שירותי פולפאוור: מיתוג עסקי, בית תוכנה לבניית אתרים, קידום אורגני (SEO), קידום ממומן (PPC), מומחי אאטבריין/טאבולה, ניהול מוניטין (ORM) ועוד.
לסיכום, הכל מתחיל בבניית אסטרטגיית שיווק שנתית חכמה בכל זירות הדיגיטל.
25/11/19 12:15
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כתב: יואל יעקובסן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של א.מ.ת מיחשוב.
בשנים האחרונות מסתמן המחשוב מבוסס הקונטיינרים בעקביות כתשתית הנבחרת ליישומי תוכנה חדשים וכיעד למודרניזציית התשתית של יישומים קיימים. מחשוב מבוסס קונטיינרים מאפשר ליישומים להתמודד עם דרישות משתנות באופי השימוש, עם תדירות שינויים הולכת וגוברת, ועם הרצון של הארגונים לחוסר תלות בין סוג הענן והספק שלו לארכיטקטורת התוכנה.
הפרויקט הראשון שזיהה ודחף קדימה בהצלחה את פוטנציאל הקונטיינרים בלינוקס היה Docker. כיום, הטכנולוגיה ועולם התוכן של Docker מובילים את תחום הקונטיינרים עד כדי זיהוי מוטעה בין המושגים. התופעה מזכירה את התקופה שבה כל מקרר כונה פריג'ידר, על שם היצרן, ואת העובדה שהמכונה להשמעת תקליטים נקראת עד היום פטיפון (אף אחד לא משתמש במונח העברי - מקול), כשם המוצר של החברה הצרפתית של האחים Pathé, שנקרא Pathéphone, על שמם.
בדיוק כמו שלא כל מקרר הוא פריג'דר, כך לא כל קונטיינר הוא Docker. מדוע התפתחו חלופות לפרויקט הקונטיינרים המיתולוגי?
ובכן, כפי שנאמר לגיבור על ידוע: "With great power comes great responsibility" ("עם כוח רב באה אחריות רבה"). הכוח של הקונטיינרים מסוג Docker מגיע משני מקומות עיקריים: האחד, כאמור, הם מובילים את התעשייה ומזוהים עם הטכנולוגיה. אולם על אף שהם מוכרים כפרויקט קוד פתוח, ההתנהלות של הפרויקט אינה פתוחה כפי שרבים היו רוצים. השני - ברובד הטכנולוגי, שיטת העבודה של קונטיינרים מסוג Docker גוררת, כברירת מחדל, רמת הרשאות גבוהה מאוד במחשב המארח. איך עונים על האתגרים?
כדי לענות על האתגרים עם פרויקט Docker התפתחו מספר טכנולוגיות מקבילות. כיום, הפעלת קונטיינרים בהיקף גדול נעשית בדרך כלל באמצעות פרויקט קוברנטיס. הפרויקט מזוהה על ידי רבים כתשתית מבוססת Docker, אך זהו לא המצב המדויק. כבר מספר שנים פרויקט קוברנטיס יודע להפעיל כל פלטפורמה מחשובית שחושפת ממשק CRI - ממשק גנרי לניהול הפעלת קונטיינרים. הממשק כל כך גנרי, שהוא יכול להפעיל גם דברים שהם לגמרי לא קונטיינרים - למשל מכונות וירטואליות. כיום ישנן מספר טכנולוגיות קונטיינרים המתממשקות ל-CRI של הקוברנטיס באופן מושלם, ומביאות יתרונות משלהן.
רד-האט, חלוצת השימוש הארגוני בטכנולוגיות קוד פתוח מבוססות לינוקס, אימצה בתחום הזה את Podman. ברמת המקומית, אפילו בלי קוברנטיס, אפשר להשתמש ב-Podman כחלופה מלאה ל-Docker. הפקודות בעלות מבנה תואם, ניתן להשתמש במאגרי Docker images תואמי Docker והתחושה על פני השטח דומה. כשצוללים פנימה, מתגלים ההבדלים: ראשית, טכנולוגיית Podman פותרת את אתגרי ההרשאות ואבטחת המידע המזוהים עם Docker, ושנית, הפרויקט מנוהל כפרויקט קוד פתוח קלאסי, בלי אותיות קטנות.
פרויקט Podman משיק לפרויקטים אחרים שהכרחיים כדי לנהל סביבת קונטיינרים ארגונית פתוחה ובטוחה. קונטיינרים, כשמם, פותרים בסופו של דבר בעיית משלוח - איך אורזים רכיב תוכנה עם התלויות ההכרחיות שלו אבל לא יותר מכך, באופן שהרצה שלו בכל סביבה תהיה זהה לחלוטין. המארז הזה נקרא Container image, ופרויקט Buildah נותן סט כלים לבניית אימג' סטנדרטי. אוסף האימג'ים מנוהל במאגרים, ופרויקט Skopeo מספק סט כלים כדי לנהל שינוע אמין ומאובטח של קונטיינרים (למעשה – אימג'ים) בין סביבות.
כנס Red Hat Forum Israel 2019 הוא הזדמנות מצוינת ללמוד מגריגורי פורטנוב, המנהל הטכני של תחום ה-DevOps בא.מ.ת מיחשוב, את הסודות של עולם הקונטיינרים. מה הם קונטיינרים "באמת"? איך הם משתלבים ברבדים השונים של מערכת לינוקס? כיצד תשתית CRI עובדת? מה בדיוק עושה OCI? מה הקשר בין פרויקט Open Container לפרויקט קוברנטיס? מה בדיוק קורה כאשר מפעילים קונטיינרים? ובכלל, באיזו טכנולוגיית קונטיינרים כדאי לכם לבחור?
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
25/11/19 14:27
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המכירות של עליבאבא ביום הרווקים הסיני עמדו על 38.4 מיליארד דולרים, שיא כל הזמנים. בארה"ב, הרכישות המקוונות בסייבר מנדיי צפויות לעבור את השיא של השנה שעברה - 7.8 מיליארד דולר. אלא שלא רק חנויות וקונים מתכוננים לחגיגה, גם האקרים וארגוני פשיעה מקוונת מתכוננים לגרוף רווחים מסכומי העתק שציבור הקונים יוציא מכיסו.
מספר הכניסות בחודש הקניות ברשת לאתרי פישינג, המתחזים לאתרי רכישה אונליין, יותר מהוכפל ביחס לאותה תקופה ב-2018, עם עלייה של 233% ביחס לנובמבר אשתקד, כך על פי מחקר של צ'ק פוינט.
[caption id="attachment_303868" align="alignnone" width="600"] אתרי דיוג בתחום הרכישה אונליין על כל 100 אלף מתקפות סייבר. צילום: יח"צ צ'ק פוינט[/caption]
על פי ענקית האבטחה הישראלית, קישורים לאתרי פישינג מופצים באמצעות דואר אלקטרוני, בתקווה להסתנן לתיבת הדוא"ל - בין שאר הצעות והנחות לגיטימיות המגיעות לתיבות. כמו כן, מוקמים אתרים עם כתובות דומות לאתרים מוכרים, במטרה לייצר הטעיה.
טכניקת התקפה פופולארית אחת, היא לפתות קונים לבקר באתרי אינטרנט מזויפים, המתחזים לאתרי קניות לגיטימיים. התוקפים יכולים אז לגנוב את פרטי כרטיס האשראי שהוזנו על ידי המשתמשים שלא ביודעין, או לקחת ישירות את הכסף, דרך פיי-פאל, בלא לשלוח את הסחורה ששולם עבורה.
כניסה לאתר פישינג שכזה היא רק השלב האחרון בשרשרת מהלכים מורכבת יותר, שאותה מבצעים ארגוני פשיעה ברשת. הצעד הראשון הוא לרכוש כתובות אינטרנט (דומיינים) הדומות לאלו של חנויות מקוונות ידועות ולגיטימיות. כדי לא לעורר את חשד הגולשים.
משקפי שמש ממש זולים?!
כך, יותר מ-1,700 דומיינים דומים למראה לכתובת האתר של אמזון amazon.com נרשמו במהלך ששת החודשים האחרונים, כגון "amaz0n-jp [.] Com" שמתחזה לאתר אמזון יפני. השימוש הזדוני הראשון הוא ככתובות דוא"ל. שחקני האיום ישתמשו בדומיינים אלה וישלחו מיילים המציעים מבצעי מכירות מיוחדים. לדוגמה, הדוא"ל הבא, שנחסם על ידי המערכות של צ"ק פוינט השבוע, הציע הנחה מיוחדת לבלק פרידיי של עד 80% הנחה על משקפי שמש של ריי באן.
[caption id="attachment_303866" align="alignnone" width="600"] מייל דיוג המתחזה למותג משקפי השמש ריין באן. צילום: יח"צ צ'ק פוינט[/caption]
קמפיין זה החל ב-7 בנובמבר ונשלח לאלפי קורבנות פוטנציאליים. במסגרתו, ההאקרים הפעילו מגוון טכניקות לעקיפת מנגנונים לזיהוי קמפייני דואר ספאם, בהן שימוש ברשת עולמית של בוטים להפצת מיילים זדוניים בהיקפים גדולים ומכמה מקומות במקביל.
איך להימנע מניסיונות ההונאה אלו? ההמלצות של חוקרי צ'ק פוינט הן: ודאו שאתם מזמינים ממקור אותנטי. אם קיבלתם דואר אלקטרוני עם הצעה מפתה, או נתקלתם במודעה ברשתות החברתיות, הימנעו מלחיצה על הקישור או המודעה, ובמקום זאת חפשו בגוגל את פרטי המודעה. אם היא אכן אמיתית, גוגל כבר ידאג להפנות אתכם לאתר המקורי, וכך תימנעו מגלישה לאחד מאתרי הפישינג. עוד מזהירים החוקרים, כי יש לשים לב להצעות "מיוחדות", כגון הנחה של 80% לאייפון חדש. ולסיום: "אם נתקלתם בשגיאות כתיב בכתובת האתר, או, לחלופין, משהו מעורר בכם חשד - עדיף להימנע מלהיכנס אליו ולחסוך אובדן כסף רב".
25/11/19 14:09
4% of the views
מאת אנשים ומחשבים
(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.ex.co/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','playbuzz-sdk'));