The headlines that made most buzz on this page
29/01/20 13:58
12.31% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אם נדמה ששוק הסלולר הרותח נרגע קצת, באה
29/01/20 17:45
10.77% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ההיי-טק הישראלי משופע בכישרונות צעירים - שאך סיימו צבא, נמצאים במהלך התואר או מקימים את המשפחה שלהם. מגזין פורבס ישראל ליקט כמה מהם במסגרת מחזור 2020 של רשימת ה-30 מתחת ל-30 (30Under30) השנתית שלו, שמתפרסמת זו השנה החמישית.
הרשימה כוללת סלבס כמו נועה קירל ושגיא מוקי, שנדמה שאין צורך להציג, ולצדם שמות פחות מוכרים אבל לא פחות תורמים מתחומים כמו כלכלה, משפט, תרבות, ספורט והיי-טק. הנה כמה מהם, מהתחום הטכנולוגי:
[caption id="attachment_309287" align="alignnone" width="600"] מיכל לצר, מתכננת אסטרטגיה פיננסית בגוגל. צילום: פורבס ישראל, ניר סלקמן[/caption]
מיכל לצר (28) - מתכננת אסטרטגיה פיננסית בגוגל. לצר מובילה את אסטרטגיית התכנון וניהול ההוצאות ל-81 קבוצות בחברת הענק, שמספקות את התשתיות לגוגל קלאוד, שירותי הענן של החברה. במסגרת זו היא מנהלת פרויקטים ותכניות בהיקף של מיליארדי דולרים. לצר התחילה את דרכה ביחידה 8200 של צה"ל והמשיכה אותה בסטארט-אפ הניו-יורקי ווטצ'יטו, שפיתח טכנולוגיית לייב סטרימינג. בהמשך היא הועסקה כמנהלת השקעות במיצובישי פייננשל גרופ - זרוע ההשקעות בטכנולוגיה של הקבוצה, ובין היתר סייעה לפיצול של HP ולאיחוד של דל עם EMC.
[caption id="attachment_309288" align="alignnone" width="600"] אריק ראפס, סמנכ"ל אסטרטגיה, מיזוגים ורכישות בפלייטיקה. צילום: פורבס ישראל, ניר סלקמן ואוהד ארידן[/caption]
אריק ראפס (29) - סמנכ"ל אסטרטגיה, מיזוגים ורכישות בפלייטיקה. במסגרת זו, ראפס עומד בראש זרוע ההשקעות של ענקית הגיימינג הישראלית, שמנהלת סכום של עד 400 מיליון דולר. הוא החל לעבוד בפלייטיקה ב-2014, וליתר דיוק בסיזרס, שאותה רכשה החברה, אך היא שמרה על מעמדה כיחידה עצמאית בה. הוא החל בסיזרס כאנליסט והתקדם עד להיותו מנהל המטה של מנכ"ל החברה. ראפס השתתף בהליך מכירת פלייטיקה לג'איינט נטוורק גרופ הסינית ב-2016. [caption id="attachment_309289" align="alignnone" width="600"] עידן ציטיאט ואוהד חן, ממייסדי בונובו. צילום: פורבס ישראל, ניר סלקמן, אוהד ארידן[/caption]
עידן ציטיאט ואוהד חן (29 ו-30) - ממייסדי בונובו (או, בשמה המלא, Bonobo.ai), שנמכרה באחרונה לסיילספורס תמורת 50 מיליון דולר. החברה, שמתנהלת כיחידה עצמאית בענקית הענן, מנתחת שיחות באמצעות בינה מלאכותית, על מנת לאמן צוותי שירות ומכירות של חברות. כמו במקרים רבים, השניים החלו את דרכם ביחידה טכנולוגית בצה"ל.
[caption id="attachment_309290" align="alignnone" width="600"] נעם לירן, סמנכ"ל אסטרטגיות במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. צילום: פורבס ישראל, נגה שדמי[/caption]
נעם לירן (30) - סמנכ"ל טכנולוגיות במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. לירן הוא ממייסדי אדאלום, חברת הסייבר הישראלית שנמכרה למיקרוסופט תמורת 350 מיליון דולר. הוא ייסד אותה יחד עם חבריו מהשירות הצבאי, בהם אסף רפפורט, שהיה עד לאחרונה מנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח.
מי עוד ברשימה?
בין אנשי ההיי-טק הנוספים שנכללים בפרויקט של פורבס ישראל: דניאל גבאי (30) - מייסד משותף של טריגו ויז'ן, שמפתחת מערכת לתשלום אוטומטי בסופרים, ללא צורך בקופאים, באמצעות רשת מצלמות וטכנולוגיית בינה מלאכותית; מאיה אוטמזגין אשכנזי (30) - שעומדת מאחורי מאו לאק, שמפתחת ערכות למעקב יומי אחר הרכב חלב האם, ומאו פוד טק, שמבודדת מתוך חלב אם ראשוני שורה של חלבונים המשחקים תפקיד במערכת החיסון. כל זאת, באמצעות אלגוריתמיקה וביולוגיה חישובית; ונועה אורבך (29) - מייסדת שותפה ומנכ"לית הלפי, פלטפורמה וובית לקידום התנדבויות חד פעמיות.
עוד בין השמות: מישל לוי (29) - מנהלת צוות אבטחת מידע באינטל; קרן הרשקוביץ (28) - מייסדת קהילת הנשים היזמיות Woman2Woman ורואת חשבון בחברת הסייבר קאטו נטוורקס; יעל מלצקי (30) - מנהלת חדשנות, אקו-סיסטם וסטארט-אפים בסיטיזון, מעבדת החדשנות לטכנולוגיות אורבניות (עיר חכמה) של עיריית תל אביב-יפו, אוניברסיטת תל אביב ופארק עתידים; שני זנסקו (30) - מייסדת קרן ההשקעות ישראטק ונצ'רס, שמספקת גם ייעוץ לסוכנויות חדשנות ולמשלחות של משקיעים שמגיעות לארץ; שיימה שריף (28) - עמיתה בקרן הון-הסיכון NFX, שמתמקדת בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים; יהודה טאוב (30) - שותף מייסד של קרן ההשקעות חץ ונצ'רס, שאף היא משקיעה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים; לואיס וולך (29) - ממייסדי אימונאי, שיכולה לזהות, באמצעות בינה מלאכותית, איזה טיפול הוא הטוב ביותר לאדם חולה, ואולי אף לנבא מחלות שעלולות לקרות לו; ודורין ברבי לייבוביץ' (27) - מנהלת חדשנות פתוחה בקהילת HealthIL במכון הישראלי לחדשנות.
[caption id="attachment_309291" align="alignnone" width="600"] נועה קירל. צילום: פורבס ישראל, ניר סלקמן[/caption]
כמו כן, נכללים ברשימה דביר כהן, דוראל ישי וטל לוי (בני 27 ו-28) - מייסדי אניאפ, שכוללת חברה לפיתוח סטארט-אפים, שמתמחה בעולמות האפליקציות, האתרים ומערכות התוכנה, וסטארט פלאן, שהיא חברת ייעוץ שמלווה יזמים; שון גלנצן (18) - ממייסדי וסמנכ"ל הטכנולוגיות של סטארט-אפ הבינה המלאכותית איידוק, שמסייע לחברות שילוח לעבור את תהליך עמילות המכס; עדן עמירב (28) - מייסד שותף ומנכ"ל ביקאם, שמחברת בין מלווים לעסקים; מיקי שיפמן (30) - מייסד שותף של סיילוס, שמפתחת טכנולוגיות להגנת סייבר על רכבות; שחר בהירי (29) - מייסד ומנכ"ל ולראן, שמתמחה בניהול תנועה אוטומטי ואוספת נתונים סטטיסטיים על המכוניות שנוסעות בנתיבי איילון; ומאור שלמה (25) - ממייסדי אקספלוריום, שמסייעת לארגונים, באמצעים טכנולוגיים, למצוא מידע עסקי רלוונטי באופן אוטומטי.
בתחום הסייבר ניתן למצוא את רוב גור-זאב (28) - מייסד שותף ומנכ"ל חברת הסייבר סיקוגניטו; נתי חזות (30) - מייסד שותף ומנכ"ל פולירייז, שמאפשרת אבטחת גישה והרשאות בענן; רועי אליהו (26) - ממייסדי סולט סקיוריטי, שלומדת את התנהגות ה-API של הארגון, ומנטרת ומזהה האקרים אפשריים; אבידור ברטוב (26) - ממייסדי אקסוניוס, שמאפשרת לארגון לרכז את כל ההתקנים שמחוברים לרשת שלו ולקבל מידע על נקודות התורפה; אביחי בן יוסף (30) - ממייסדי וסמנכ"ל הטכנולוגיות של סימולייט, שפועלת בעולם האוטומציה של הבדיקות בתחום אבטחת המידע; ואופיר הרפז (28) - חוקרת סייבר בגארדיקור וחברה בבאות - קהילה לקידום נשים בהיי-טק.
[caption id="attachment_309292" align="alignnone" width="600"] כוהנת האיפור וכוכבת האינסטגרם אלין כהן. צילום: פורבס ישראל, ניר סלקמן[/caption]
עוד ברשימה: כוהנת איפור, כדורסלן ושחקנים
שם בולט נוסף בפרויקט הוא זה של כוכבת האינסטגרם אלין כהן (18), שייסדה בגיל 15 ומנהלת את אלין כהן קוסמטיקס, שמגלגלת מחזור של מיליוני שקלים בשנה. כהן, שהתחילה את דרכה בכלל כשחקנית בסדרת טלוויזיה בערוץ הילדים, מנהלת גם עמוד יוטיוב פופולרי, שבו (ובאינסטוש) היא מדגימה וממליצה בכל מה שקשור לאיפור.
כמה שמות נוספים שמככבים הם כדורסלן מכבי תל אביב דני אבדיה (19), והשחקנים שאדי מרעי ופיראס נסאר - בני 25 ו-26, בהתאמה - שייתכן שמוכרים לכם מהסדרה פאודה.
29/01/20 18:12
9.23% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בימינו כבר אין חסמים בנוגע לביצוע קניות באינטרנט. המעצורים של רוכשים פוטנציאליים שהיו קיימים בעבר, כמו הפחד להשאיר את פרטי כרטיס האשראי ברשת או להזמין נעליים בלי למדוד, כבר לא רלוונטיים. לכן, עוד ועוד חברות בוחרות להעביר את אפשרויות המכירה שלהן לזירה האינטרנטית, ואם הן כבר עשו זאת - להרחיב אותן. חדשות לבקרים אנחנו פוגשים מתחרים חדשים בשוק, עם ערוץ מכירה אינטרנטי בלבד, או חברות ותיקות - למשל שופרסל, שבוחרות להרחיב את זירות המכירה שלהן. המעבר לאי-קומרס לא פסח על אף תחום - הלבשה, הנעלה, מזון, ריהוט, מוצרי חשמל, טכנולוגיה... יו ניים איט.
מדוע אנחנו רואים את המעבר הכה חד הזה? התשובה ברורה: שם נמצאים הלקוחות. מי שלא ישכיל להבין זאת בזמן ייאלץ להתמודד עם חנויות פיזיות ריקות מקונים. זאת הסיבה שלא רק חברות גדולות מנסות את מזלן ב-ווב, אלא גם עסקים בינוניים וקטנים. לכן, על מנת שכל אחד ואחת מכם ת.יוכל להקים אתר אי-קומרס ולהתחיל למכור, או להרחיב את המכירות אם אתר כזה כבר קיים, גם אם אינכם אנשי מקצוע עתירי ניסיון ריכזתי עבורכם כמה המלצות פשוטות אך חשובות.
בנו מודעות למותג על ידי שיווק תוכן (Content Marketing)
מודעות למותג מגבירה את האמון, שמצדו מגדיל את המכירות, כמו גם את הרכישות החוזרות ואפילו את ה-SEO. על מנת להגדיל את המודעות למותג יש לשים דגש גבוה על איכות גבוהה של תוכן מעולם המותג שלכם, שיפורסם באתר, בבלוג ובחשבונות המדיה החברתית (שחשוב מאוד לא להזניח אותם). תוכן שיווקי יכול להופיע במגוון פורמטים: מאמרים כתובים, וידיאו או אינפוגרפיקה . שתפו תוכן על מנת לטרגט קהלי לקוחות רלוונטיים, כדי ליצור יותר לידים, לבנות את המותג, לבלוט מעל המתחרים ולהניע יותר לקוחות לאתר שלכם.
בנו אמון עם לקוחותיכם
כדי שלקוח יבצע רכישה ברשת הוא צריך לתת אמון באתר. הלקוח צריך לסמוך על כך שבעלי האתר לא ישתמשו לרעה בכרטיס האשראי שלו או במידע שנצבר עליו, שהמוצר אכן יגיע אליו בזמן, שהוא אמנם יהיה איכותי, לא פחות מאשר בחנות הפיזית, ועוד. לכן, חשוב מאוד לצבור את אמון לקוחותיכם בכל דרך אפשרית: ציטוט של לקוח מרוצה, פרטי יצירת קשר ברורים, מענה מהיר על פניות, ותגובות באתר וברשתות חברתיות. הראו ללקוחות שקיימות דמויות אנושיות שמנהלות את המערכת ונגישות לעזור כשהוא נתקל בבעיה. לקוח שהרווחתם את אמונו יבצע רכישות שוב ושוב, ואף ימליץ לחברים.
צרו חוויית שימוש קלה ופשוטה
האם הלקוחות שלכם מרוצים מחוויית הקנייה שלהם? הצעד הראשון הוא להבטיח שתהליך הרכישה הנו קל ופשוט בכל המכשירים שהלקוח עשוי להשתמש בהם. חשוב לוודא שאותם התהליכים קלים ופשוטים באותה המידה, בין אם הוא משתמש במחשב נייד, נייח או טלפון סלולרי. לקוחות ש-"יסבלו" מחוויית משתמש נמוכה ולא טובה ינטשו את הרכישה ולא יחזרו אליכם שנית. כדאי תמיד לבדוק את הנושא הזה מבעוד מועד, אבל אם אתם רואים בנתונים שמרבית הגולשים מבקרים באתר שלכם מהטלפון הסלולרי אך לא מבצעים רכישה, ניתן להשתמש במידע זה כרמז לכך שאולי ישנה בעיה בחוויית הרכישה הספציפית לממשק זה, ואולי אפילו רק במכשירים בעלי מערכת הפעלה מסוימת - אנדרואיד או iOS. פתרון מצוין לכך הוא לאמץ עיצוב רספונסיבי, שמשתנה אוטומטית בהתאם למכשיר שממנו גולשים ולגודל המסך. בנוסף, ניתן ליצור אתר שמותאם למובייל.
[caption id="attachment_309300" align="alignnone" width="600"] כדי שאתם תהיו מרוצים משורת הרווח, הלקוחות צריכים להיות מרוצים מחוויית הקנייה שלהם. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
מכרו חוויה ולא מוצר
באתרים רבים ניתן לרכוש את אותו המוצר בדיוק במחירים שונים. אם כך, מדוע שהגולש יעדיף לבצע רכישה אצלכם ולא במקום אחר, שמוכר את אותו המוצר בעלות נמוכה יותר? התשובה על כך היא חוויית הקנייה, שבאמצעותה תוכלו לבדל את החנות האינטרנטית שלכם מרבות אחרות. גירמו ללקוחותיכם לחזור שוב ושוב כי הם נהנים לבצע רכישות דווקא אצלכם. זה יכול להינתן על ידי משלוחים חינם, מדיניות החלפת מוצרים שאינה נוקשה, שירות מצוין ועוד. אתם מוזמנים לקבל דוגמאות מזאפוס - החברה המובילה בחוויית הלקוח, שהיא במקרה חברת אי-קומרס.
הציעו תכנית תגמולים
מומלץ להציע ללקוחותיכם להשתתף בתכנית תגמולים, שבה הם צוברים נקודות על כל רכישה. הציעו אחוזי הנחה מסוימים על הרכישה הבאה, הטבה או כל דבר אחר שיתמרץ לקוחות לחזור ולקנות דווקא אצלכם. תכנית הנחות ותגמולים היא דרך מצוינת להישאר בקשר עם לקוחותיכם שהשאירו פרטי התקשרות או נרשמו לאתר אך לא ביקרו בו זמן רב - להזמין אותם לחזור ולבקר בו על ידי מתן הטבה או הנחה. אתר I Herb מנהל תכנית תגמולים מצוינת, שניתן להתרשם וללמוד ממנה.
קבלו החלטות מבוססות נתונים
היתרון הבולט בכך שהכל מבוצע אונליין היא שכל פעולה מתועדת, ללא יוצא מן הכלל. המלצתי בהקשר זה היא: הוציאו את כלל הנתונים מהמערכת, הבינו מה יש לשפר ומה יש לשמר, וקבלו בהתאם החלטות. ניתוח נתוני הפעילות והמכר הוא הדבר החשוב ביותר שבאמצעותו אתם יכולים להבין אם אתם על הגל או לא ממש בכיוון.
ועכשיו, אחרי העצות הללו, כל מה שנשאר הוא רק להתחיל. בהצלחה!
הכותב הנו מייסד וסמנכ"ל פיתוח עסקי ב-וויסנטר.
29/01/20 12:15
7.69% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מקנזי בזוס, אשתו לשעבר של מייסד אמזון ומנכ"לה, ג'ף בזוס, נפרדה ממניות של החברה בשווי 400 מיליון דולר, המהוות נתח מחלקה באמזון, כך דיווח אתר של CNBC ביום ו' האחרון.
המכירה הוגשה בשמו של האקס המפורסם, מכיוון שבבעלותו שליטת ההצבעה הבלעדית על חלקה של מקנזי. לרעייה לשעבר - שבגידתו של בזוס בה עם חברתם המשותפת לורן סנצ'ז, נחשפה לפני כשנה - יש עדיין כעת, אחרי המכירה, 19.5 מיליון מניות, שהן בערך 202,000 מניות פחות מ-19.7 מיליון המניות שקיבלה כחלק מהסכם הגירושין. במועד המכירה (וכפי שנקבע בסוף המסחר של יום ב') עמד ערך המנייה הבודדת של אמזון על 1831.50 דולרים. ג'ף בזוס, מייסד ומנכ"ל אמזון. צילום: סטיב ג'ורבטסון, מתוך ויקיפדיה
הגירושים היקרים ביותר בעולם
כאשר בני הזוג התגרשו, באפריל אשתקד - במה שנחשב כגירושים היקרים ביותר בעולם - הפכה מקנזי בזוס לאחת הנשים העשירות בעולם. היא קיבלה נתח של ארבעה אחוזים באמזון, בשווי של 37 מיליארד דולר - שהיווה 25% משווי מניותיו של בזוס בחברה. כיום היא ממוקמת כאישה השלישית בעושרה בתבל, וכאדם ה-25 העשיר ביותר בעולם. לפי פוקס ביזנס, המכירה לא שינתה בהרבה, באופן יחסי כמובן, את המצב, ואחזקותיה של מקנזי עומדות עדיין על יותר מ-36 מיליארדי דולרים.
מי שדווקא אינו נחשב עוד, לפחות כרגע, כאיש העשיר בעולם הוא ג'ף בזוס, שעל אף שנאלץ להעביר למקנזי בזמן הגירושים חלק נכבד מהונו, נותר בראש טבלת עשירי תבל, עד שאיבד את התואר לאייל ההון הצרפתי, ברנרד ארנו, מנכ"ל ענקית מוצרי היוקרה LVMH, מוקדם יותר החודש.
לא ברור אם מקנזי בזוס, מכרה את המניות או העבירה אותן לגורם אחר, וגם הסיבות והעיתוי של העסקה אינם ברורים.
יצוין כי מקנזי חתמה לאחרונה על ה-Giving Pledge, יוזמה שהניעו ביל ומלינדה גייטס יחד עם וורן באפט ב-2010, כשמשמעות המהלך היא הבטחה לוויתור על מחצית הונה למטרות צדקה. בעלה לשעבר, שלא ידוע כפילנתרופ גדול, לא חתם, אך אמר כי הוא תומך בהחלטה של גרושתו לעשות זאת.
29/01/20 14:36
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אפל שחררה שורה של עדכונים עבור כל מערכות ההפעלה שלה. מדובר בעדכונים קטנים יחסית ובתיקוני שגיאות.
העדכון המשמעותי ביותר בגרסה 13.3.1 של iOS הוא הוספת אפשרות מיתוג לפעילות של U1 Ultra Wideband, השבב החדש ששילבה אפל במכשירי ה-iPhone 11, שמאפשר תקשורת בטווחים קצרים, ובין השאר גם חושף את המכשיר לשירותי מיקום. אמנם השבב משמש כיום רק עבור תכונת ה-AirDrop של המכשירים, שמאפשרת העברת קבצים מהירה ומיידית בין שני מכשירים שנמצאים אחד בטווח של האחר. עד העדכון הזה השבב שחרר אות תמידי, שמאפשר זיהוי מקום.
בעדכון הזה ל-iOS, אפליקציית הדואר האלקטרוני קיבלה תיקון קטן, שמונע טעינת תמונות מרוחקות גם אם המשתמש מורה שלא לעשות זאת, וכן מקרים שבהם הופיעו במהירות כמה תיבות דו שיח באפליקציה. תיקון אחר נועד למנוע מ-FaceTime להשתמש בטעות במצלמה האחורית, ועוד ברחבה מביניהן, תיקון שגרם בעת שימוש ב-CarPlay לעיוותי קול בזמן שיחות, ועוד.
רוב התיקונים הללו נכללים גם בעדכון 13.3.1 של iPadOS של עבור הטאבלטים של החברה. אפל אף שחררה עדכון גרסה עבור טלפונים שכבר אינם נתמכים בגירסה החדשה של iOS. מדובר בגירסה 12.4.5.
מעבר לכך שחררה אפל עדכון גירסה לשעון, שמתמקד באבטחה, ומדובר בגירסת watchOS 6.1.2, וכן עדכון עבור מערכת ההפעלה השולחנית, macOS Catalina 10.15.3, שגם הוא מתמקד בעדכוני יציבות ואבטחה קלים, וגם כמה שיפורים לגבי עריכת והזרמת וידיאו.
צבי קצבורג
29/01/20 17:19
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
AMD סיימה את הרבעון האחרון של 2019 עם עליות בולטות בהכנסות ובעיקר ברווח הנקי, שגדל בשיעור תלת ספרתי - כך עולה מהנתונים שהחברה פרסמה אמש (ד'). גם השנה כולה הסתכמה מבחינת החברה בצורה חיובית, אם כי עם עליות הרבה יותר מתונות.
במהלך השנה גדלו ההוצאות הכלליות של AMD ב-1.3% לקצת יותר משישה מיליארד דולר וההכנסות עלו ב-4% ל-6.7 מיליארד. הרווח התפעולי צמח ב-39.9% ל-631 מיליון דולר, בעיקר משום העלייה המתונה יחסית בהוצאות הכלליות יחסית לגידול בהכנסות. לעומת זאת, הגידול ברווח הנקי היה מתון הרבה יותר - עלייה של 1.2% ל-341 מיליון דולר, בין השאר עקב עלייה דרסטית, של 114%, בהוצאות המימון, ועקב מעבר לחבות מס של 31 מיליון דולר לעומת החזר מס בסך תשעה מיליון ב-2018.
התוצאות הרבעוניות מראות על עלייה של 27.9% בהוצאות ל-1.8 מיליארד דולר וזינוק של 50% בהכנסות ל-2.1 מיליארד. על רקע העלייה הבולטת יותר בהכנסות מאשר בהוצאות, הרווח הנקי האמיר ברבעון ב-341.3% ל-170 מיליון דולר והרווח למנייה נסק ב-375% ל-15 סנט.
עוד עולה מהנתונים שההוצאות הגולמיות זינקו ב-33.56% ל-1.2 מיליארד דולר, הרווח הגולמי זינק ב-76.7% ל-949 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 44.62%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות עלו ב-18.1% ל-601 מיליון דולר והרווח קפץ פי 12.5 ועמד על 348 מיליון.
במהלך הרבעון עברה החברה להוצאות מימוניות של 125 מיליון דולר אל מול הכנסות מימוניות של ארבעה מיליון ברבעון האחרון של 2018, ולעומת זאת, היא קיבלה החזר מס של 35 מיליון דולר לעומת חבות מס באותו הסכום.
ד"ר ליסה סו, נשיאת ומנכ"לית AMD, סיכמה את התוצאות באמרה כי "2019 היוותה ציון דרך חשוב במסע הרב שנתי שלנו. במהלך השנה התרחבנו במידה ניכרת, העלינו את הרווחיות והגדלנו את נתח השוק שלנו בשוק המעבדים, בעיקר בזכות מעבדי הרייזן והאפיק שלנו. כמו כן, המשכנו בשנה החולפת להשקיע במוצרים שלנו, כדי שגם ב-2020 נוכל להמשיך לגדול".
29/01/20 18:38
6.15% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יוטפו הישראלית הודיעה היום (ד') כי היא רוכשת את סמסבאמפ - חברה בתחום השיווק באמצעות הודעות SMS. סכום הרכישה עומד על עשרות מיליוני דולרים.
סמסבאמפ נוסדה ב-2014 ומקום מושבה הוא סופיה, בירת בולגריה. הפלטפורמה שלה מאפשרת לחברות אי-קומרס לשלוח מסרונים לצרכנים, לעדכן אותם על סטטוס ההזמנה, דיווח להם על מבצעים ולשלוח הצעות המותאמות אישית עבורם.
בציוץ שפורסם אחר הצהרים בחשבון הטוויטר של החברה הנרכשת נכתב: "יש לנו חדשות מרגשות לשתף. סמסבאמפ מצטרפת למשפחת יוטפו במשימה המשותפת ליצור את פלטפורמת השיווק האולטימטיבית לסוחרים באתרי אי-קומרס".
בחברה הרוכשת אומרים כי פרט למכירת הפלטפורמה של סמסבאמפ, הם ישלבו את הטכנולוגיה שלה במוצרים שלהם: ניהול ביקורות ותכנים שמשותפים על ידי הצרכנים, ניהול מועדוני לקוחות וניהול תכניות חבר מביא חבר.
לדברי עומרי כהן, סמנכ"ל התפעול של יוטפו, "התקשורת בין עסקים לצרכנים ב-SMS נמצאת בצמיחה חסרת תקדים. בני הדור הצעיר של הקונים באינטרנט רוכשים מהסמארטפון ומצפים לקבל תקשורת מעסקים לשם, באופן דומה לדרך שבה הם רגילים לתקשר עם חבריהם. בקרוב, SMS יהפוך להיות הערוץ המוביל בארצות הברית לתקשורת עם לקוחות".
השנה: גיוס של 200 עובדים חדשים
יוטפו הוקמה ב-2011 על ידי כהן ותומר תגרין, המשמש כמנכ"ל החברה. היא מעסיקה כ-500 עובדים במשרדים שלה בתל אביב, ניו-יורק, בוסטון, לונדון וסופיה, ומתכוונת לגייס השנה 200 עובדים חדשים. המוצר של החברה הוא פלטפורמת שיווק דיגיטלית לחנויות אונליין, המבוססת על מערכת בינה מלאכותית שפיתחה. כהן ציין ש-"החזון שלנו הוא שאיש.אשת השיווק של אתר מסחר אלקטרוני י.תצטרך להשתמש רק בתוכנה אחת כדי לנהל את כל פעילות השיווק. אנחנו מתקדמים בצעדים מהירים לקראת מימושו, הן על ידי רכישות והן על ידי בניית מוצרים חדשים".
זו רכישת החברה השנייה שמבצעת יוטפו, לאחר שקנתה את סוול ריוורדס ב-2018. "רכישת סמסבאמפ מקנה לנו גישה למוצר חדשני שכבש את השוק, סינרגיה חזקה למוצרים הקיימים שלנו, וצוות מוכשר ודינמי במדינה שבה סצנת הטכנולוגיה מתחילה להמריא, שימשיך לפתח עבורנו חדשנות", סיכם כהן.
29/01/20 14:18
4.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אפל סיימה את הרבעון הראשון של שנתה הכספית 2020 עם תוצאות שיא בסעיפים העיקריים - ההכנסות והרווח הנקי. מהדו"חות שהיא פרסמה אמש (ג') עולה כי ההכנסות שלה גדלו ב-8.9% ל-92 מיליארד דולר - בכ-3.5 מיליארד יותר מתחזיות האנליסטים, שהעריכו שהן יעמדו על 88.4 מיליארד. גם הרווח הנקי הרבעוני של החברה למנייה עקף את התחזיות ועמד על 4.99 דולר - זינוק של 19.3%. האנליסטים צפו שהוא יגיע ל-4.5 דולר.
עוד סעיף מרכזי שמעלה חיוך על פניהם של המשקיעים באפל הוא הרווח הנקי, שצמח ברבעון המדווח ב-11.4% ל-2.25 מיליארד דולר. ואמנם, שער המנייה של החברה בניו-יורק עולה מאז סגירת המסחר אתמול ב-2.8%.
הסעיף שרשם את העלייה הבולטת ביותר בהכנסות הוא מוצרי הלבוש והמוצרים הנלווים, כולל Apple Watch, שזינקו ב-37% ל-10 מיליארד דולר. ההכנסות משירותים - כולל פעילות הענן, Apple TV ו-Apple Music - עלו ב-16.9% ל-12.7 מיליארד. מכירות האייפונים רשמו עלייה של 7.65% לכמעט 56 מיליארד דולר, בעוד שבמכירות מחשבי ה-Mac וה-iPad נרשמו ירידות - של 3.4% ל-7.2 מיליארד דולר ושל 11.2% לקצת פחות משישה מיליארד, בהתאמה.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות רשמו עלייה של 8.3% ל 56.6 מיליארד דולר, הרווח הגולמי עלה בכ-10% ל-35.2 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 38.35%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות גדלו ב-11.1% ל-9.65 מיליארד דולר והרווח רשם גידול של 9.9% וסיים את הרבעון כשהוא עומד על 25.6 מיליארד.
טים קוק, מנכ"ל אפל, אמר לאחר פרסום התוצאות כי הוא "נלהב מהביצועים של הרבעון הראשון של השנה הכספית. הצגנו שיא רבעוני בהכנסות וברווח, הרבה בזכות ביקושים חזקים לטלפונים, לשירותים ולשעונים שלנו".