זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
02/09/20 17:40
14.58% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זום ממשיכה לנזוק: שווי השוק של החברה עקף אמש (ג') את זה של יבמ, לאחר שמניית החברה, שמייצרת את תוכנת הווידיאו קונפרנס הפופולרית, זינקה בוול-סטריט ב-40%, בעקבות פרסום תוצאות עסקיות מצוינות. בעקבות זאת, שווי השוק שלה עלה ל-129.12 מיליארד דולר, לעומת 109.9 מיליארד לענק הכחול.
החברה הציגה שלשום עליות תלת ספריות בהכנסות ודו ספרתיות ברווח הנקי – הן במחצית הראשונה והן ברבעון השני של השנה. ההכנסות שזום השיגה בששת החודשים הראשונים של 2020 היו גבוהות מאלה שנרשמו ב-2019 כולה. הדבר הביא לזינוק בשער המניה של החברה, שהעשיר את הונו של המנכ"ל, אריק יואן, ב-4.2 מיליארד דולר ביום אחד (!).
הסיבה המרכזית לקפיצה של זום היא משבר הקורונה, שאילץ את כולנו להסתגר בבית והעביר רבות מהפגישות העסקיות המתנהלות לפלטפורמה שלה. התקופה הנוכחית של שגרת הקורונה, אחרי היציאה של חלק מהמדינות מהסגר, לא הביאה לירידה בשימוש בתוכנה, והפופולריות שלה נשמרת, ואף עולה. יצוין כי מתחילת השנה האמיר שער המניה של החברה ב-378%.
האנליסטים קוצרים שבחים לזום. כך, מטה מרשל ממורגן סטנלי אמר כי "עם פרודוקטיביות טובה מהצפוי של העבודה מהבית, ועם העובדה שמגפת הקורונה ממשיכה את מניעת החזרה לעבודה (מלאה מהמשרד – י"ה), אנחנו רואים שהערך של זום ממשיך לעלות". סטרלינג אוטי מג'יי.פי. מורגן אמר כי "מדובר ברבעון מרשים מאוד, ובמובנים מסוימים חסר תקדים". האנליסט שבלי סייפארי מ-FBN Securities כינה את התוצאות שהציגה זום "מפוצצות".
גם לאילון מאסק יש סיבות לחייך. צילום: מתוך ויקיפדיה
גם טסלה מזנקת
נקודה נוספת ראויה לציון היא שטסלה של אילון מאסק זינקה למקום השביעי ברשימת החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר, וערכה עמד בתום המסחר אמש על 464.3 מיליארד דולר, לאחר צמיחה של 12.3% בשער המניה שלה. נכון לכתיבת שורות אלה הוא ירד ועומד על 442.66 מיליארד, למרות עלייה של יותר מ-3% לפני פתיחת שערי הבורסה הניו-יורקית.
אתמול היה יום המסחר הראשון לאחר ההחלטה של הנהלת טסלה על פיצול מניות החברה – צעד שבשוק ההון מציינים כי הוא חכם. מתחילת השנה עלה האמיר המניה שלה ב-472%. גם אפל ביצעה באחרונה פיצול מניות – החמישי במספר שלה.
02/09/20 10:48
10.42% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת ארובה (HPE Aruba) בחרה בבזק בינלאומי כשותף MSP בישראל. ההכרזה על העמקת שיתוף הפעולה בין ענקיות התקשורת מגיעה במקביל להשקת מוצר הדגל של ארובה לשוק הישראלי – מערכת סנטרל (Central). מדובר בפלטפורמה של שירותי ענן, המהווה כלי מרכזי לניהול הרשת ולפתרון הוליסטי של תחום החיבוריות והתקשורת.
ארובה סנטרל הינה מערכת ניהול רשת בפורמט Cloud to Edge, המספקת למשתמשים שירותי ניהול, ניטור ובקרה, החל משלב הדטה סנטר ועד לתפעול אצל משתמש הקצה, במעטפת תומכת רב-מערכתית הן ברמת החיבורים האלחוטיים, הן ברמת חיזוי תקלות וכלה אבטחת מידע. במסגרת העמקת שיתוף הפעולה הוכרז כי מערכת ארובה סנטרל תשווק בישראל באופן מלא בידי בזק בינלאומי – הגורם היחיד בארץ שהוסמך להעניק שירותי MSP (ר"ת Managed Service Provider).
שירות מקצה לקצה
"בזק בינלאומי נוקטת בגישה לפיה הלקוח תמיד במרכז, והוא צריך לקבל את הפתרון המוצרי ואת כל המעטפת שנלווית למוצר", אומר רון גלב, סמנכ"ל פתרונות לעסקים בבזק בינלאומי. "אנחנו מחויבים להעמיד לטובת הלקוחות אל כל השירותים, מהרמה הטכנולוגית וניהול אבטחת המידע ועד לרמת שירות הלקוחות ביומיום. כשארגון בוחר בבזק בינלאומי הוא מקבל מעטפת של פתרונות ברמה הטכנולוגית וגם ברמת השירות – וזה נותן לו שקט להתמקד באתגריו העסקיים".
ב-Aruba רואים בגישה של ניהול פתרונות מרכזי בידי שותפי MSP התנהלות שמוכיחה את עצמה, במיוחד בימי משבר הקורונה, שבהם ארגונים מחפשים לצמצם התחייבויות ובוחרים בדרך של השקעה תפעולית (OPEX) על פני השקעה הונית (CAPEX).
"מדובר בעידן שבו אנחנו רואים יותר ויותר לקוחות שבוחרים את שירותי הנטוורקינג בפורמט as a service", אומר דרור גולדשמיד, מנכ"ל ארובה ישראל, "גישה שהחלה לפני הקורונה וכיום תפסה תאוצה, כי מטבע הדברים, חברות בתקופה כזו חוששות לקחת סיכונים ולהיכנס להשקעות גדולות".
"אנחנו רואים בבזק בינלאומי שותף GOLD, ברוח האסטרטגיה הבינלאומית של החברה", מדגיש עמרי שעיבי, מנהל השותפים של ארובה ישראל, "מדובר בגישה שמאפיינת את התנהלות ארובה, היוצרת שותפויות אסטרטגיות עם גורמים מובחרים ברחבי העולם".
עולם ללא חיווט
ארובה נרכשה על ידי קונצרן הענק Hewlett Packard Enterprise לפני כחמש שנים, ומשמשת כזרוע התקשורתית של הארגון. בשל חוזקו של המותג, אומר גולדשמיד, בחרו ב-HPE לשמור את שם החברה גם לאחר הרכישה, "כדי להמחיש עד כמה חזק המותג Aruba, אפשר לבחון את רשימת החברות המובילות Fortune 500 האמריקני – למעלה מ-300 חברות שעושות שימוש במוצרי Aruba, כולל ארגונים כמו eBay, גוגל (Google), אמזון (Amazon), מיקרוסופט (Microsoft), ואחרות. הנוכחות בעולם מורגשת מאוד וכמובן בישראל, כתמונת ראי לעולם בארגונים רבים שמעוניינים לקבל את האיכויות שארובה יודעת לספק".
"אם יש משהו שהעולם גילה בימים של משבר הקורונה והמעבר לעבודה מרוחקת, זה את החשיבות של מערכת אלחוטית מתקדמת. זה כבר מזמן לא סתם התחברות ל-Wi-Fi", אומר גלב, "אנחנו רואים חשיבות רבה בשיתוף הפעולה עם ארובה בתור מובילה עולמית בקידום של גישת ה-mobility first, ששמה דגש על ניוד ועבודה אלחוטית. בחברות הגדולות, גם במשרדים הפיזיים נמנעים מחיווט ומחפשים פתרונות wireless. לשם העולם מתקדם, והקורונה הבהירה שאנחנו בעצם כבר שם, וזו המטרה ששמנו לנגד עינינו בבזק בינלאומי".
עולם על ענן
אם שנת 2020 תיזכר כרגע בזמן שבו העולם התנתק מהכבלים, הרי שמערכת Aruba Central היא הפתרון שיכול לגרום לחזון האלחוטי להתגשם בצורה האופטימלית.
"סנטרל היא הרבה יותר מאשר מערכת לניהול רשת", מסביר שעיבי, "פלטפורמת שירותים בענן של ארובה, מאפשרת ללקוח להתחבר באופן ישיר לרשת הארגונית, בכל זמן ומכל מקום – גורם המשמעותי שמאפיין את מערך העבודה בתקופת הקורונה".
אלמנט נוסף הוא ניטור באמצעות בינה מלאכותית. "המערכת מספקת חיווי בזמן אמת שהכל תקין ועובד כשורה, ומתריעה ברגע שהיא מזהה ערכים חריגים שיכולים להעיד שמשהו עומד להשתבש", אומר שעיבי. "לסנטרל יש יכולות AI שיכולות לנבא תקלות עתידיות, לפני שהמשתמש ברשת מאתר בעיה, מה שכמובן מטייב את חוויית המשתמש בצורה ניכרת. יכולות הבינה המלאכותית מאפשרות אבטחת רשת ומניעת טרור סייבר. המערכת יודעת לנתח התנהגויות של התקני קצה ולדווח אם ישנה חריגה מהנורמה המצופה".
רובי כהן, המנהל הטכני של ארובה ישראל אומר ש-"הרשת הארגונית כבר מזמן לא משמשת כמקור התחברות רק למחשבים במשרדים. לצד תוספות – כמו התחברות אלחוטית ממחשבים ניידים או ממכשירי הטלפון של העובדים – מספקת כיום הרשת מענה לאלמנטים אחרים: מצלמות אבטחה, דלתות אוטומטיות, מערכת בקרת חום, מערכת נוכחות, גלאי עשן ומכשירים אלקטרוניים שפועלים ברשת. כל אחד מההתקנים יכול להיות מקור לפריצה, ורמת האבטחה הגבוהה שמעניקה מערכת הסנטרל היא התשובה האולטימטיבית לאיומים".
"העולם עבר לעבודה מרחוק", מסכם גלב, "ומערכת ארובה סנטרל נועדה לשפר את המעבר הזה. הפלטפורמה מספקת פשטות בהתחברות, מהירות ושרידות, לצד ניטור ואבטחת מידע משודרגים. קשה לחשוב על מועד מתאים יותר להשקה של פלטפורמה כזו, ואנחנו גאים על הבחירה של ארובה בנו כשותף MSP – שותפות שתוביל לשירות ברמה הגבוהה ביותר ללקוחותינו".
02/09/20 16:28
10.42% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אפל השיקה אתמול (ג') את מה שנראה כגרסה האחרונה של iOS 13, לפני המהדורה ה-14, שהיא אמורה להשיק מאוחר יותר השנה, ככל הנראה בעוד כמה שבועות. מדובר ב-iOS 13.7, ובמדינות מסוימות בארצות הברית (בלבד) היא מגיעה עם השירות המובנה של התראות על התפרצות הקורונה שהיא השיקה באחרונה, יחד עם המתחרה הגדולה, גוגל.
השירות מדווח על התפרצות הקורונה באזור שבו נמצא המשתמש, בשיתוף רשויות הבריאות ובתי החולים המקומיים. כדי להפעיל את השירות, יש להיכנס לאפשרות חדשה בהגדרות המכשיר – "Turn on exposure notifications". לאחר הלחיצה על אפשרות זו יוכל המשתמש לבדוק האם האפליקציה שמתריעה על התפרצות הקורונה מופעלת באזור שבו הוא נמצא. באזורים שבהם רשויות הבריאות החליטו להשתמש בסביבת העבודה החדשה של אפל, ניתן יהיה לקבל עדכונים על התפרצות הקורונה ישירות למכשיר, ללא צורך להוריד אפליקציה מיוחדת.
כרגע ניתן להשתמש בשירות החדש, שכאמור – מייתר את הצורך בהורדת אפליקציה ייעודית – רק בכמה מדינות בארצות הברית: מרילנד, נבדה, וירג'יניה ומחוז קולומביה, שם ממוקמת וושינגטון הבירה. מספר מדינות – וירג'יניה, צפון דקוטה, ויומינג, אלבמה, אריזונה ונבדה – כבר השיקו אפליקציות שמוסרות דיווחים על מקומות הימצאותם של חולי קורונה. גם ישראל עשתה זאת, עם אפליקציית המגן של משרד הבריאות – בנוסף לאיכוני השב"כ, שנשלחים לאנשים שבאו במגע עם חולים מאומתים.
עדכונים נוספים בגרסה החדשה של iOS הם אפשרויות נוספות ליצירת ממוג'ים (אמוג'ים מונפשים מותאמים אישית), שאפל הוסיפה למערכת ההפעלה שלה בגרסאות הקודמות, שיפור שיתוף הקבצים ב-iCloud Drive ותיקוני באגים.
02/09/20 10:26
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אבטחת הרשתות בארגונים היא "כאב ראש" תמידי ואף גדל בקרב צוותי IT, במיוחד במציאות הנוכחית של עלייה מאסיבית בעבודה מרחוק, כך עולה ממחקר חדש.
המחקר נערך ביוזמת ג'וניפר (Juniper Networks) בקרב יותר מ-1,000 בכירי IT בארגונים בצרפת, בגרמניה, בישראל, באיטליה, בסעודיה, בהולנד, באיחוד האמירויות, באנגליה ובארה"ב. הוא מעלה, כי הגישות המסורתיות לאבטחת הרשת העצימו את אתגרי אבטחת המידע. זאת, בשל מגבלות תקציב ועבודת הצוות מרחוק.
האתגרים של מנהלי ה-IT ומנהלי האבטחה הועצמו בשל הצורך בהתמודדות מול היבטים שונים של ביצועי רשת, חוסר יכולת לשדרג את הרשת כולה והמטלות היומיות של תחזוקת רשת, המעכבות חדשנות. אתגר נוסף שמולו מתמודדים ארגונים רבים הינו תחום אבטחת המידע, הממוצב כמשקולת תקציבית – ולא כיתרון עסקי. "נראה, כי הפתרון שאליו הם מייחלים", נכתב, "נמצא בנראות מובנית ברשת, המאפשרת דיוק גבוה יותר של זיהוי הבעיות, סגירת מעגלי אבטחה מהר יותר, אוטומציה ואכיפת מדיניות רחבה. גישה זו תאפשר לצוותים לספק תובנות בעלות משמעות בהיקף רחב, בלא עלויות נוספות, תוך שחרור העומס מהעובדים שיכולים להתפנות לביצוע פרויקטים אסטרטגיים".
97% מהמשיבים ו-100% מהם בישראל ענו, כי הם מתמודדים מול רצף של אתגרים בניסיון לאבטח את רשת הארגון שלהם באופן אפקטיבי. "ניכר, כי אתגרי ה-IT, שהחלו עוד לפני העלייה החדה בעבודה מרחוק, התעצמו משמעותית על רקע האיום המתפתח של פושעי רשת בעלי מוטיבציה גבוהה, שכל הזמן מחדשים ומנצלים כל הזדמנות לשגשג מבלי להיחשף", נכתב. "בינתיים, מקצועני IT ואבטחת מידע מתמודדים עם אתגרים נוספים למול הצורך לאזן בין דרישות הארגון לבין אבטחת המידע, גם כאשר הם מודעים לכך, ששינויים אלה ירחיבו את טווח הפגיעה בתשתית הרשת הארגונית ויובילו לצורך בשכבת הגנה נוספת".
86% מהמשיבים בעולם, ו-76% בישראל, הרגישו שהם צריכים לשפר את אמינות וביצועי הרשת שלהם. "הרשת היא ה'לב הפועם' של כל ארגון המתמודד עם תעבורת רשת דיגיטלית, במיוחד על רקע המציאות הקיימת של דרישה לעבודה מרחוק עבור מספר גדול יותר של עובדים מאשר בשגרה", ציינו החוקרים. "כדי להיות יותר יעילים, יש להטמיע יכולות אבטחת מידע בתוך תשתית הרשת על מנת להגן עליה – ולא בשכבה מעליה". נוסף על כך, 47% מזמן צוותי ה-IT בעולם ו-85% מהזמן של החברות הישראליות מושקע ב"שמירה על האורות דולקים" ברשת – במקום ביוזמות חדשות.
87% מהמשיבים בעולם ו-86% בישראל מחפשים פתרון אבטחה, שיעניק נראות טובה לכל היישומים הקיימים, צמצום התראות שווא ושיפור זמני התגובה. "המשמעות היא, שלצוותי ה-IT ואבטחת המידע חסר זמן לניתוח", נכתב. "עובדה זו הופכת את המרדף אחר התראות שווא למתסכלת ועלולה להוביל לטעויות אנוש יקרות. בעקבות זאת, הזמן לטיפול בתקלות אמיתיות עלול להיפגע. ראשי צוותים מעדיפים נראות של הרשת הארגונית בזמן אמת, המוסיפה מידע העוזר להבין טוב יותר מה קורה, והם נחושים לאזן בין הדרישות להלימה לתקנות לבין ניהול יעיל של סיכוני אבטחת המידע. עם זאת, האפשרות להחליף את התשתיות כולן כדי להטמיע כלי אבטחת מידע מתקדמים, אינה ריאלית".
63% מהמשיבים בעולם ו-80% בישראל ציינו, שהארגון שלהם מציב את אבטחת המידע ברשת כרכיב עלות ולא כנכס בעל ערך. 97% מהמשיבים בעולם ו-100% בישראל ציינו, כי הם נדרשו להשקיע כסף בטיפול בפריצות לרשת ב-12 החודשים האחרונים. ההשקעה הממוצעת הסתכמה ביותר מ-276 אלף דולרים בארה"ב וכ-255 אלף בישראל. "לא כל הארגונים הפנימו עד כמה חשופה הרשת שלהם לפגיעות", נכתב, "והרתיעה שלהם להשקיע באבטחת מידע חכמה פוגעת ביעילותם, הן בשורה התחתונה והן בהשגת יתרונות עסקיים באופן יזום".
סמנתה מדריד, סמנכ"לית אבטחת מידע עסקי ואסטרטגיה בג'וניפר, אמרה, כי "אנשי ה-IT והאבטחה מסכימים, שאבטחת הרשת חשובה מאוד, בעוד כישלון מעלה משמעותית את הסיכון לארגון שלהם. הנתון הסטטיסטי הבולט ביותר הוא, ש-99% מסכימים שרשת הערוכה להתמודדות עם סיכונים תוסיף ערך לארגון שלהם. ככל שעובדי הארגון הפכו פזורים יותר, ואיומים הפכו מתוחכמים יותר, מומחי אבטחת מידע נאלצים להתמודד עם אתגרים חדשים מתקדמים יותר, המעמידים את הארגונים בסיכון גבוה יותר. דרך החשיבה הישנה על אודות אבטחת מידע לא מספיקה יותר עבור חברות הנאבקות במציאות החדשה".
02/09/20 12:54
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
היזם והמיליארדר אילון מאסק, אישר כי טסלה (Tesla), חברת המכוניות החשמליות שייסד ושהוא עומד בראשה, חוותה באחרונה ניסיון למתקפת כופרה, שבמסגרתה התכוון האקר לסחוט ממנה ביטקוין.
הסיפור החל כשאזרח ממוצא רוסי החי בארה"ב יצר קשר עם עובד טסלה ממפעל הייצור בנבדה, ופיתה אותו להתקין תוכנות זדוניות ברשת המחשבים של טסלה, במטרה לדרוש כופר על שחרורה.
איגור איגורביץ' קריוצ'קוב, בן ה-27, ניסה לשחד את העובד להתקין את תוכנת הכופר, המשמשת להצפנת קבצי המשתמש ולהחזקתם עד לתשלום הכסף הנדרש, במערכות של טסלה. קריוצ'קוב הציע, לכאורה, לשלם לעובד דובר הרוסית – ששמו לא פורסם אך ידוע כי עבד במפעל Gigafactory שברינו, נבאדה – מיליון דולר עבור התקנת התוכנה הזדונית. אלא שהעובד בחר שלא להתפתות להצעה והודיע לטסלה, שיצרה קשר עם ה-FBI כדי שיטפל בסוגיה. לאחר מכן הפעילו הסוכנים פעולת עוקץ באמצעות העובד, כדי לתפוס את קריוצ'קוב, שנעצר על ידיהם, לפי הפרסומים, בלוס אנג'לס ב-22 באוגוסט, ושכעת צפוי לעונש של עד 5 שנות מאסר בגין ניסיון הסחיטה של ענקית הרכבים החשמליים, אם ימצא אשם.
"זו הייתה מתקפה רצינית", אמר מאסק לתקשורת, על אף שמתקפת הכופרה נכשלה.
ניסיון לבצע מתקפת כופרה.אילוסטרציה: BigStock
טסלה המשגשגת ומאסק היצירתי והמגה-עשיר – מושא לעניין של האקרים
יצוין כי היזם, שטיפס באחרונה ועלה למקום ה-4 במדד עשירי תבל של בלומברג (Bloomberg's Billionaires Index) ושהונו מוערך כיום בכ-110 מיליארד דולר – היה אחד מממשתמשי טוויטר (Twitter) רבים ומפורסמים שחשבונם נפרץ במסגרת הונאת סייבר נרחבת ביולי. ההאקרים עשו שימוש בחשבונותיהם הפרוצים של משתמשי רשת המיקרו-בלוגים כדי "לגייס" תרומות בביטקוין לטובת נפגעי הקורונה, כביכול. הביטקוין – המטבע הדיגיטלי המפורסם ביותר – הפך לכלי מועדף על פושעי סייבר. על פי ה-FBI, בשש השנים האחרונות, קורבנות שילמו מעל 140 מיליון דולר לשחרור מתקפות כופר באמצעות השימוש במטבע הקריפטו.
אגב, לא פלא שטסלה מושכת תשומת לב גדולה יותר גם מעברייני סייבר, ואולי אפילו מפושעי סייבר מטעם מדינות – החברה עולה כפורחת בבורסה באחרונה. בנוסף, צפויות לה ככל הנראה עוד עליות בעתיד הקרוב. באמצע החודש שעבר אמר הבוס הגדול שלה, מאסק, במהלך שיחת רווחים של החברה כי מנגנון הנהיגה העצמית המלאה, המכונה FSD (ר"ת Full Self-Driving) של טסלה עומד להציג "זינוק קוונטי" ושיפור דרמטי, ולהיכלל בצי של החברה בתוך "שישה עד עשרה השבועות הקרובים".
02/09/20 15:02
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
באחרונה הגיע לבקר במאורת הנמר סהר יוסף, מנהל מכירות ישראל, דרופבוקס (Dropbox), לספר על הרחבת הפעילות של דרופבוקס והלו-סיין (HelloSign) בשוק הישראלי, הבאת יכולות השיתוף, הסנכרון ושיוף הפעולה של דרופבוקס להישג ידם של חברות בישראל והפיכת חייהם של מנהלי IT, מנהלי כספים, מנהלי טכנולוגיה ומנהלי אבטחה לקלים יותר, עם פחות תשומת לב על ניהול ויותר השקעה בהאצלת סמכויות.
"במהלך העשור האחרון" סיפר יוסף, "כמות המוצרים הטכנולוגיים והאפליקציות שאנו משתמשים בהם גדלה משמעותית והיא ממשיכה לגדול בכל שנה. אפליקציות ה-SaaS שאנו משתמשים בהן ביום יום נעשו הרבה יותר עוצמתיות – יותר תכונות, יותר התאמות, ואינסוף אינטגרציות.
"אך הצמיחה הענקית הזאת גובה מחיר רב. זאת משם שאפליקציות ה-SaaS של היום טומנות בחובן יכולות נרחבות, ותכונות טובות יותר – אבל עם זאת, הן מעניקות למנהלי IT ברחבי העולם קשיי ניהול שלחלוטין לא ניתן להתעלם מהם… ובמיוחד בתקופה זו של עבודה מרובה מרחוק. עם הגדרות מבלבלות וממשקי ניהול מסורבלים שלא לצורך, קבוצות IT רבות נדרשות להשקיע הרבה יותר זמן בניהול המערכות שלהם ממה שהצטרכו להשקיע לפני כעשור.
"זו הסיבה שדרופבוקס שמה לעצמה למטרה להפוך את חייהם של מובילי ומנהלי IT לקלים יותר, זאת באמצעות Dropbox Business.
"הפכנו את ניהול הקבוצות לפשוט יותר, עם שימת דגש אמיתי על מאפייני אבטחת מידע, ציות ויכולת הפקת תובנות משופרת על הקבוצות והצוותים שלכם בדרופבוקס.
"דרופבוקס השיקה לאחרונה את קונסולת האדמין של Dropbox Enterprise – שמטרתה לעזור ל-IT לשמור על שליטה ונראות ברמה גבוהה, תוך מתן דגש על יכולות האצלת סמכויות למנהלים אחרים בקבוצה שלך או בקבוצות אחרות בדרופבוקס. כאדמין הקבוצה תוכל לארגן את דרופבוקס ממש כמו פדרציה המכילה בתוכה כמה חשבונות אינדיווידואליים כדי להביא את אבטחת המידע וה-Compliance בארגון שלך לשלמות. בקונסולת האדמין ניתן לפלח את כל הפעילות בכל חשבונות הדרופבוקס בארגון בצורה מושלמת, גם אם הם נפרדים לחלוטין, לסייר בין חשבונות חברי הקבוצות השונות, לשנות ולהתאים את ההגדרות, וכמובן להאציל סמכויות ולהגדיר תפקידים לאדמיניסטרטורים אחרים ונוספים בקבוצות הדרופבוקס של החברה או קבוצת החברות – והכל מתוך ממשק פשוט אחד.
"וכך, ממש כמו פדרציה אמיתית, כל אדמין בקבוצה או בצוות מקבל את היכולת לבחור את ההגדרות המתאימות לו בדרופבוקס תוך שמירה על התקן הכלל ארגוני שקבע הסופר-אדמין.
"כך, כל הזמן שבזבזתם באחר-הצהריים האחרון שלכם במיקרו-ניהול הופך לניצול זמן יעיל ופשוט עם האצלת סמכויות אמיתית.
"בנוסף, Dropbox Business מביאה איתה את השינוי לעולם העבודה החדש של אחרי 2020, עם רכישת חברת הלו-סיין – פתרון החתימה האלקטרונית המהיר והפשוט ביותר בעולם. תוסף החתימה האלקטרונית של הליו-סיין הוא אינטגרטיבי ומוטמע לחלוטין בתוך הפלטפורמה של Dropbox Business ובעזרתו ניתן כעת לשלוח מסמכים לחתימה – הקבילה משפטית – ישירות מתוך דרופבוקס או מכל מקור אחסון אחר, בענן או במתקני החברה, לעצב את המסמכים שלך ולקבל אותם בחזרה לאחסון ישר לאחר החתימה.
"וזהו רק קצה המזלג ליכולות שדרופבוקס מביאה עמה לעולם העבודה החדש עבור יותר מ-500 מיליון משתמשים, וכ-500 אלף חברות (בהן חברות Fortune 500)"
במהלך שני הרבעונים הקרובים תתמוך חברת אנשים ומחשבים בהשתתפותה של דרופבוקס בכנסים וירטואליים שיוצגו בהם טכנולוגיות משבשות שוק ותסייע לה בקידום פעילותה בישראל ובאירופה המרכזית ומזרחית.
רוצים גם אתם לשמוע על השירותים החדשים והערך שאנשים ומחשבים תוכל לספק לכם? נשמח לשמוע מכם. צרו קשר עם בן פלד, סמנכ"ל פיתוח עסקי , או אסף לביא, דירקטור פיתוח עסקי?
02/09/20 10:00
4.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת אנבידיה (NVIDIA) חשפה אתמול (ג') את סידרת המעבדים הגרפיים (GPU) החדשה שלה – GeForce RTX 30 Series, המבוססת על ארכיטקטורת NVIDIA Ampere והמהווה לדבריה את הקפיצה הבין-דורית הגדולה ביותר בהיסטוריה של סדרת GeForce.
המעבדים GeForce RTX 3090, 3080, 3070 מאפשרים הכפלה של ביצועים והגדלה של פי 1.9 של היעילות האנרגטית ביחס לדור הקודם של המעבדים, שהיה מבוסס על ארכיטקטורת טיורינג. המעבדים הגרפיים החדשים מנצלים את היתרון של הדור השני של טכנולוגיית NVIDIA RTX – פלטפורמת הגיימינג למחשבים של החברה, שמשתמשים בטכנולוגיית מעקב קרני אור בזמן אמת (real-time ray tracing) ובבינה מלאכותית.
סדרת המעבדים החדשה נחשפה על ידי ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה, באירוע שבו הוכרז גם שיתוף הפעולה של החברה עם Epic Games, שבמסגרתו יוטמעו בפורטנייט, המשחק שכבר הפך לתופעה תרבותית כלל עולמית, טכנולוגיות חדשניות ואפקטים של מעקב קרני אור בזמן אמת, השתקפויות אור, צללים ותאורה סביבתית שתעניק לגיימרים חוויית משחק סוחפת ונאמנה למציאות.
המעבדים החדשים יאפשרו להביא את שיפורי RTX למשחקים פופולריים נוספים. הראשונים מבין משחקי ה-AAA היו Call of Duty: Black Ops Cold War ואחרים, כגון Cyberpunk 2077, Dying Light 2 ו-Watch Dogs: Legion, וכעת יצטרף אליהם, כאמור, גם פורטנייט. מלבד אלה, כותרים רבים נוספים משווקים כבר עם תמיכה במעקב קרני-אור, כמו גם ממשקים פופולריים ומנועי משחק המשמשים מפתחים.
בנוסף חשף הואנג כלים עוצמתיים עבור גיימרים, לרבות טכנולוגיית NVIDIA Reflex, שהופכת משחקים תחרותיים למהירים יותר, יישום Omniverse Machinima לשיפור גרפי במנועי משחקי-וידיאו בזמן אמת ואת NVIDIA Broadcast, הרותמת בינה מלאכותית כדי להפוך כל חדר לאולפן שידור.
"ההשקה של מעבדים גרפיים מבוססי NVIDIA Ampere היא צעד ענק לעבר העתיד", אמר הואנג. "בזכות אלפי שנות עבודה של מהנדסים, סידרת המעבדיםGeForce RTX 30 מהווה את הקפיצה הבין-דורית הגדולה ביותר שלנו אי פעם. טכנולוגיית NVIDIA RTX משלבת יכולות לתכנות הצללה, מעקב אחר קרני-אור ובינה מלאכותית ומאפשרת למפתחים ליצור עולמות חדשים לחלוטין. בעוד 20 שנה נסתכל אחורה ונבין שעתיד הגיימינג התחיל כאן".
המעבדים החדשים יהיו זמינים במהלך החודש הקרוב ובחודש הבא, והחברה תעניק לרוכשי מעבד או מערכת מסדרת GeForce RTX 30 הורדה למחשב של נשחק Watch Dogs: Legion ומינוי לשנה לשירותי המשחק בענן NVIDIA GeForce Now.
02/09/20 11:13
4.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"להיות בלי תכנית AI ב-2020 זה כמו להיות בלי תכנית אינטרנט בשנת 2000, או בלי אסטרטגיית מובייל ב-2010. ברור שבינה מלאכותית היא לא 'נחמד שיהיה' בארגוני אנטרפרייז מודרניים", כך אמר צור חזן, מוביל תחום נתונים ובינה מלאכותית, יבמ (IBM) ישראל.
חזן דיבר בכנס שערך הסניף הישראלי של הענק הכחול. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך באופן וירטואלי באחרונה ונשא את הכותרת Put AI to work.
"על פי גרטנר (Gartner), בינה מלאכותית נמצאת בראש הנושאים המרכיבים את הדור הבא בארגון", ציין חזן. "ארגונים חייבים להיות בעלי חזון איך הם נערכים לטרנספורמציה עם טכנולוגיות חדשניות. דרג ההנהלה, C Level, מבין שיצטרכו לנוע לעבר החדשנות ומהר, בין השאר כדי לייצר בידול ויתרון תחרותי. חברות מחפשות לשלב בינה מלאכותית לתהליכי העבודה שלהן, על מנת שניתן יהיה לשלוט בתוצאות העתידות לבוא בעקבות המשבר הנוכחי. חברות צריכות לעודד עובדים לעשות עבודה בעלת יותר ערך מבעבר, לשפר את חוויות הלקוחות שלהם, ולייצר מודלים עסקיים חדשים".
"בינה מלאכותית", ציין חזן, "מביאה כמה תועלות: קיצור של עד כ-60% במשך השיחות עם הלקוחות במוקדי השירות; שיפור של יותר מ-40% בתפוקתיות העובדים; 70% פחות קריאות שגויות והתרעות על פשעים פיננסיים; ירידה של כ-40% בעומסי העבודה בתחום האדמיניסטרטיבי; מענה מהיר פי 6 בזמן התגובה לתקלות IT".
הנתונים הם הבסיס לכל החלטה ארגונית חשובה – וחילוץ הערך מהם על ידיה מאפשר לייצר תהליכי עבודה חכמים. בינה מלאכותית. אילוסטרציה: BigStock
"AI זה לא קסם"
"בינה מלאכותית איננה קסם", אמר חזן, "היא דורשת עבודה קשה, בניית תהליכי עבודה מבוססי בינה מלאכותית, ויכולת לענות על שאלות מורכבות בעלות ערך כלכלי גבוה, לצד חיפוש וחילוץ תובנות מתוך מסמכים מורכבים ושילובם בלמידה הארגונית. בשל מחסור באנשי מקצוע טובים, דוגמת מדעני מידע, נוצרה בעיה ארגונית מורכבת ויקרה".
"המענה", הסביר, "חייב להיות בתכנון מראש ובניית אפליקציות ה-AI שלכם. יש לנו כמה אפליקציות AI מוכנות, מפלטפורמת המחשוב הקוגניטיבי, ווטסון. כך, RBS, בנק ותיק וגדול בסקוטלנד, עבר טרנספורמציה דיגיטלית. הבנק מקבל יותר מ-100,000 פניות שונות בחודש, מה שמאתגר את צוותי השירות ותמיכת הלקוחות. הבנק הוריד חלק גדול מהפניות, והעבירן לטיפול אוטומטי של ווטסון, כדי לפנות את הנציגים לפניות הקשות והמורכבות, שמחייבות התערבות אנושית. היקף הטיפול האנושי צומצם ב-40%, ושביעות הרצון של הלקוחות עלתה ב-20%".
"ווטסון אסיסטנט, WA, נועד לעזור לארגונים לייצר שירות לקוחות חכם יותר", ציין חזן, "הוא מאפשר לבנות שיחה קולית, או דיגיטלית על כל ענן, פלטפורמה, או ערוץ – ולשנות את הדרך בה לקוחות מתקשרים עם עסקים. עוד יש לנו כלי מבוסס AI לניהול סיכונים, צמצום הונאות והלימה לרגולציות".
לדבריו, "Watson AIOps, שהושק באחרונה, נועד להפיץ תהליכי עבודה מבוססי AI לתוך הארגון, בתחום תהליכי עבודה אופרטיביים ב-IT".
חזן סיכם באומרו כי "כדי להצליח לייצר תהליכי עבודה חכמים, מבוססי AI, יש לתת לצוותים את הכלים הנכונים לגלות, לזקק ולהבין את הנתונים – בין אם הם טקסט, תמונה, קול או וידיאו. Cloud Pak for Data – הפלטפורמה הפתוחה והאחידה שלנו לנושא AI – עושה זאת. הנתונים הם הבסיס לכל החלטה ארגונית חשובה, הם הדלק של הטרנספורמציה הדיגיטלית. AI היא שמחלצת את הערך מהנתונים ומאפשרת לייצר תהליכי עבודה חכמים".