The headlines that made most buzz on this page
13/01/21 17:36
10% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אם קראתם את הכתבה שפרסמנו אתמול (ג') על תערוכת CES 2021, אתם כבר יודעים שהמחשבים הניידים תפסו את הזירה המרכזית ב-"קרנבל" השנתי, שהפעם נערך כולו אונליין. אבל כדי שמחשבים יפעלו, הם צריכים רכיבים ובעיקר מעבדים וכרטיסי/שבבי תצוגה. כנראה שזו הסיבה שהיצרניות ממתינות עוד קצת עם ההצהרות שלהן על מחשבים חדשים.
אינטל הייתה הראשונה "להפציץ" את תיבות הדואר של העיתונאים עם רשימת המעבדים החדשה שלה. היא הציגה לא פחות מ-50 מעבדים שהיא תשיק במהלך בשנה הקרובה. חלק גדול מאותם מעבדים מתאימים לפלטפורמת ה-Evo שלה, שהיא ההגדרה החדשה והמעודכנת של החברה עבור מחשבי אולטרה-בוק דקים וקלים, בהתאם לצרכים של הדור הנוכחי מבחינת קישוריות, אבטחה ועוד. הסדרה החדשה שהיא הציגה מיועדת למחשבים הניידים הביצועיים, כולל כאלה שמיועדים למשחקים, ומצד שני – למחשבים שעוביים לא עולה על 16 מ"מ. מעבדי הביצועים שייכים לסדרת ה-Core H, יכולים להגיע למהירות מרבית לליבה אחת של 5 ג'יגה-הרץ ותומכים בין השאר בממשקי PCIe מהדור הרביעי.
AMD לא טמנה את ידה בצלחת וגם היא הכריזה על מעבדים חדשים, שמיועדים הן למחשבי ביצועים – וגם היא מסמנת אותם ב-H, והן למחשבים דקים וקלים, עם הסימון U. המעבדים, ששייכים למשפחה ששם הקוד שלה הוא Cezanne, מבוססים על ארכיטקטורת Zen 3 ועל ייצור בליתוגרפיה של 7 ננו-מטר. יש כאלה שמיוצרים בשילוב של השניים, ב-Zen 2, כדי לספק נקודת מחיר נמוכה יותר לבחירה. המעבד החזק יותר בדור החדש הוא ה-Ryzen 9 5900HX, שיציע שמונה ליבות פיזיות 1/16 לוגיות. המהירות הבסיסית היא 3.3 ג'יגה-הרץ, והיא יכולה להגיע עד 4.8 ג'יגה-הרץ במצב טורבו. בנוסף, זה מעבד פתוח להמרה, והכיוון לגיימרים ברור.
ה-GeForce RTX 30 של אנבידיה. צילום: יח"צ
הצלע השלישית העיקרית של שוק המעבדים כיום היא אנבידיה, עם כרטיסי התצוגה שלה. החברה חיכתה עד CES 2021 כדי להכריז באופן רשמי על הדור החדש של המעבדים התומכים במעקב קרניים עבור מחשבים ניידים. יצרני המחשבים, שחלקם כבר הכריזו על שילוב השבבים החדשים של אנבידיה, יוכלו לבחור בין GeForce RTX 3060/70/80 בתצורת המובייל שלהם, שלפי החברה צורכים מחצית מהאנרגיה לעומת כרטיסי השנה שעברה. זאת, בין היתר מאחר שמשולב בהם הדור השלישי של Max-Q של החברה. ליבות ה-TR מהדור השני וה-Tensor מהדור השלישי משתלבות יחד עם טכנולוגיית WhisperMode 2.0 הקניינית כדי להציע ביצועים מיטביים של המחשב באופן אוטומטי, שגם שקטים ככל האפשר.
CES 2021 היא אמנם תערוכה בה המחשבים שולטים ביד רמה, אבל זה לא אומר ששוק הסלולרי נאלם דום לחלוטין בתערוכה הזו. ממש לא. להפך, יש כמה וכמה חברות שמשתמשות בה כבמה כדי להציג טכנולוגיות בעבודה או כאלה שאמורות להשתלב בשוק בקרוב. כך, לדוגמה, קוואלקום, שעושה עוד כמה דברים חוץ ממעבדים ומודמים לסמארטפונים. היא מפתחת גם חיישנים נדרשים, והפעם היא מציגה את 3D Sonic Sensor Gen 2 – חיישן טביעות אצבע חדש עם שטח הסריקה גדול בכ-77% ומהירות סריקה גבוהה ב-50% לעומת המקורי. הוא קולט כמעט פי שניים מידע ביומטרי, מה שמסייע, לטענת החברה, בזיהוי אמין ומהיר יותר של המשתמש. הסורק האולטרה-קולי הקודם של קוואלקום לא הצליח להשיג נתח שוק משמעותי, על אף שסמסונג השתמשה בו ב-Galaxy S10.
ה-LG Rollable. צילום: יח"צ
שתי חברות הציגו את המחשבות שלהן לגבי הדור הבא של המסכים המתקפלים/מתגלגלים של הטלפונים החכמים. LG Rollable הוא דגם קונספט ראשון שהציגה החברה הדרום קוריאנית לסמארטפון בעל מסך מתגלגל, שהופך בזמן קצר מאוד מטלפון עם מסך בגודל סטנדרטי לכזה עם מסך ארוך על ידי משיכה לצדדים. LG הציגה גם גרסה מותאמת של מערכת ההפעלה האנדרואידית, ודיווחים טוענים שהמסך נפתח עד לגודל מרבי של 7.4 אינץ'. המעבד שמניע את כל זה מבפנים הוא Snapdragon 888 – מעבד הדגל של קוואלקום.
גם TCL, שפעם רק עמדה מאחורי הייצור של החברות הגדולות ובשנתיים האחרונות רצה קדימה אל החזית, הציגה פתרונות מסך נפתח. במקרה הטלפוני שלה, מדובר במכשיר בצורה מרובעת משהו, שמציע מסך AMOLED שנמתח מ-6.7 ל-7.8 אינץ' עם הגרירה של הקצוות לשני הצדדים. בחברה טוענים שהוא קרוב להשלמה ולהגעה לשוק, אבל היא לא התחייבה על תאריך מסוים, כך שייתכן שבכל זאת, מעבר לקונספט – זה לא יקרה.
ה-Exynos 2100 של סמסונג. צילום: יח"צ
סמסונג נמצאת על סף ההכרזה של מכשירי ה-Galaxy S21, שתתקיים מחר, ולקראת שערוריית "אין מטען באריזה" משלה, היא הציגה בתערוכה את המעבד החדש שלה, Exynos 2100, שמיוצר ב-5 ננו-מטר ואמור, לדעתה, לתת מלחמה שערה ולשפר את הנקודה הכי כואבת אצלה בשנים האחרונות – הפרשי הביצועים מול מעבדי הדגל של קוואלקום. הוא מגיע עם 8 ליבות עיבוד – אחת מסוג ARM Cortex-X1 במהירות של עד 2.9 ג'יגה-הרץ, שלוש מסוג Cortex-A78 וחמש חסכוניות מסוג Cortex-A55, עם תמיכה בזיכרון עבודה בתקן LPDDR5. לטענת החברה, במבחנים שלה, ביצועי המעבד גבוהים מזה של קודמו ב-19% במבחן ליבה בודדת וב-33% במבחן מרובה ליבות.
13/01/21 18:15
7% of the views
מאת אנשים ומחשבים
דרמה כפולה בעולמות השבבים והווירטואליזציה: בוב סוואן, מנכ"ל אינטל, יעזוב את תפקידו ב-15 בפברואר, ובמקומו ימונה לתפקיד פט גלסינגר, כיום מנכ"ל VMware. סוואן יפרוש מאינטל לאחר שנתיים בתפקיד המנכ"ל (הקבוע) וגלסינגר יגיע אליה אחרי שהיה מנכ"ל VMware במשך 8.5 שנים
סוואן מונה למנכ"ל אינטל בינואר 2019, לאחר ששימש כמנכ"ל זמני במשך שבעה חודשים. במהלך כהונתו, ענקית השבבים ספגה מכות מהמתחרות. כך, למשל, בקיץ האחרון החברה דיווחה כי שבבי הדור האחרון שלה יתעכבו, בעוד ששבבי AMD כבר הוטמעו במחשבים ניידים. אפל הודיעה בסתיו כי תשתמש בשבבים פרי פיתוחה במחשבי ה-Mac שלה, ובכך תשבור שותפות בת 15 שנים עם אינטל.
ביקורת רבה על אינטל וסוואן
בחודש שעבר, Third Point, קרן גידור בראשות דן לואב, דחקה בדירקטוריון של ענקית השבבים לבחון "חלופות אסטרטגיות", לאחר שהיא איבדה נתח שוק למתחרות AMD, סמסונג ו-TSMC. קרן הגידור קראה לאינטל להיפטר מ-"רכישות כושלות", ומתחה עליה ביקורת בגלל מה שהיא קראה "אובדן המנהיגות הייצורית שלה". סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי Third Point רכשה באחרונה מניות של אינטל בשווי של כמיליארד דולר.
ככלל, המבקרים של ענקית השבבים הצביעו על העובדה שסוואן לא הגיע מרקע טכני, לאחר שכיהן בעבר כסמנכ"ל כספים. לא כך המצב אצל גלסינגר, שמכיר את החברה שבראשה יעמוד היטב. הוא מונה לתפקיד מנכ"ל VMware ביולי 2012, לאחר שעבר אליה מ-EMC, שם הוא שימש כנשיא וסמנכ"ל מוצרי תשתית המידע של החברה. גלסינגר נכנס לתפקיד, כמו גם הצטרף לדירקטוריון VMware, חודשיים לאחר מכן והחליף את פול מריץ. הוא הצטרף ל-EMC ב-2009, שם הוא פיקח על השקת סדרת המוצרים הגדולה ביותר בהיסטוריה שלה והאיץ את כניסתה לתחום האחסון המאוחד, כמו גם לקטגוריות שהיו אז חדשות בשוק, בהן ביג דטה ואחסון פלאש.
זאת לא הפעם הראשונה שגלסינגר מוזכר בהקשר של ניהול אינטל: ב-2013 עלה שמו כמועמד פוטנציאלי להחלפתו של מנכ"ל החברה דאז, פול אוטליני, אולם הוא הזים את השמועות ודחה את הרעיון. בתשובה לשאלה של הוול-סטריט ג'ורנל בנושא במסגרת ראיון עמו אמר גלסינגר כי "אני מוחמא כמובן, אך למרות זאת, אני מאושר בתפקידי ומקווה להמשיך לנהל את VMware עוד שנים רבות".
ניסיון של 30 שנים באינטל
לגלסינגר יש ניסיון ארוך – בן 30 שנים – כעובד באינטל, שהפסיק עם הצטרפותו ל-EMC. הוא הפך למנהל הטכנולוגיה הראשי הראשון של החברה והניע את יצירת טכנולוגיות מפתח בתעשייה כמו USB ו-Wi-Fi. כמו כן, הוא היה הארכיטקט של המעבד המקורי 80486, הוביל 14 תוכניות מעבדים שונות ומילא תפקידים מרכזיים במשפחות המעבדים Core ו-Xeon.
הוא אמר כי "אני חוזר לאינטל על מנת להוביל אותה בתקופה חשובה זאת לחברה ולתעשייה. לאחר שהתחלתי את הקריירה שלי באינטל ויצקתי מים על ידיהם של אנדי גוב, רוברט נויס וגורדון מור, נפלו בחלקי הזכות והכבוד לחזור לחברה בעמדת מנהיגות. אני רוחש כבוד עצום להיסטוריה העשירה של אינטל ולטכנולוגיות העוצמתיות שיצרה עבור התשתית הדיגיטלית בעולם. אני מאמין שיש לה פוטנציאל משמעותי להמשיך בעיצוב עתיד הטכנולוגיה".
בוב סוואן, מנכ"ל אינטל, בביקור בארץ, שבו הוא השיק כאן את תוכנית הסטארט-אפים Ignite. צילום: יניב הלפרין
סוואן ציין כי "בשנתיים האחרונות שאפתי למצב את אינטל לקראת עידן של בינה מבוזרת, שיפור הביצוע לחיזוק מותג המעבדים שלנו והרחבת ההיצע בכדי להאיץ את הצמיחה. בעקבות ההתקדמות המשמעותית שהושגה בהיבטים אלה, אנחנו נמצאים כעת בצומת הנכונה לביצוע המעבר למנהיג הבא של אינטל. אני בטוח שבהובלת גלסינגר, אינטל תמשיך להיות אחת מחברות הטכנולוגיה המשפיעות ביותר בעולם".
יותר מ-50 ביקורים בישראל
גלסינגר מכיר היטב את השוק המקומי, וביקר בארץ עשרות רבות של פעמים. "אני מכיר את ישראל היטב, בין השאר בשל עבר של שלושה עשורים באינטל", אמר לפני שנים אחדות בראיון לאנשים ומחשבים. "אני חש כבוד רב ליכולות של הטכנולוגיות שלכם. בנוסף, יש חשיבות רבה לפעילות של VMware בישראל, הן במכירות והן במו"פ. ישראל ממלאת תפקיד חשוב ומשמעותי באסטרטגיה של החברה".
גם סוואן ביקר בישראל – במקרה שלו כמה פעמים, ביניהן בנובמבר 2018, עוד בהיותו מנכ"ל זמני של אינטל, אז הוא נפגש בין היתר עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. כמה חודשים לאחר מכן הוא הגיע לישראל על מנת להשיק כאן את תוכנית הסטארט-אפים Ignite, שמנהל צחי וייספלד ושבינתיים התרחבה למדינות נוספות.
גם לענקית הווירטואליזציה העזיבה של גלסינגר – הבכיר השני שעוזב את החברה בתוך חודש – בעייתית. בחודש שעבר, רג'יב רמסוואמי, בכיר ב-VMware, מונה למנכ"ל ונשיא נוטניקס. בארבע השנים האחרונות הוא שימש כמנהל תפעול ראשי בענקית הווירטואליזציה והיה אחראי על מוצרי ושירותי הענן בחברה, כמו גם על כמה מהרכישות הבולטות שהיא ביצעה. בשל כך VMware תבעה אותו על הפרת אמונים ופגיעה בחוזה.
13/01/21 11:02
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שופט בית משפט השלום בחיפה, שלמה בנג'ו, הרשיע אתמול (ג') את רונן שיך, עובד עיריית חיפה לשעבר, בריבוי עבירות של הטרדה מינית והתנכלות (בהתאם ל"חוק הסרטונים"), בפגיעה בפרטיות, בפרסום שירותי זנות ובמרמה והפרת אמונים.
זאת, כי שיך הקים, הפעיל וניהל קבוצות וערוצים בטלגרם, אשר שימשו פלטפורמה להפצה של תמונות וסרטונים המכילים תוכן מיני מפורש של מאות נשים ונערות ישראליות. בכתב האישום המתוקן, שבו הודה שיך, ישנן 186 מתלוננות. ממשרד המשפטים נמסר, כי מדובר בהרשעה בכתב אישום בעל הנפח הגדול ביותר שהוגש בישראל בגין עבירות על "חוק הסרטונים" – הן מבחינת מספר הנפגעות והן מבחינת היקף התפוצה של התכנים המיניים.
נגד שיך הוגש כתב אישום ביולי האחרון – והוא כפר בו. את כתב האישום המתוקן הגישו עורכי הדין איתי גוהר ומורן אשול ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה. שיך הודה בו במסגרת הסדר טיעון. לפי כתב האישום, שיך נהג להפיץ תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני של נשים ונערות ישראליות, בלא הסכמתן. הוא פרסם תמונות וסרטונים שבהם נחזות צעירות ישראליות, על פי רוב, בצירוף של פרטיהן האישיים והפרופיל האישי שלהן ברשתות החברתיות. הדבר נעשה לשם זיהוין וכדי להוכיח לחברי הקבוצות, כי מדובר בנשים ישראליות שאינן עובדות בתעשיית המין. בקבוצות שאותן יצר וניהל שיך היו עשרות אלפי משתמשים בטלגרם שצרכו את התכנים המופצים.
כתב האישום מפרט את העבירות שבוצעו נגד 186 נשים, שהתלוננו במשטרה בגין הפצת תמונות וסרטונים אינטימיים שלהן בקבוצות שאותן שיך ניהל – כשלרוב פורסמו פרטיהן האישיים, שאפשרו את זיהוין. עוד מתואר בכתב האישום, כיצד שיך בנה והשתמש ב"פאנל שליטה", אשר אפשר לו לשלוט בעשרות הקבוצות שיצר בטלגרם באמצעות בוטים שונים. נוסף על כך, שיך השתמש בקבוצות וערוצי טלגרם על מנת לפרסם מודעות בדבר שירותי זנות בעבור תשלום. בגין פעולות אלה, שיך הורשע בריבוי עבירות של פרסום שירותי זנות.
עוד הורשע שיך בריבוי עבירות של מרמה והפרת אמונים ופגיעה בפרטיות. זאת כי בעת עבודתו במחלקת הגבייה בעיריית חיפה נהג שיך להעתיק במרמה פרטים של כרטיסי חיוב שאליהם נחשף בעת עבודתו, הכל בלא רשות או ידיעת מעסיקיו – כמו גם של בעלי הכרטיסים.
רבות מהנפגעות דיווחו על נזקים משמעותיים שנגרמו להן כתוצאה מהפרסומים, הכוללים, בין היתר, חרדות חברתיות, הטרדות מיניות ברשתות החברתיות, עזיבה של מסגרות, צורך בתמיכה נפשית מקצועית, נטילה של כדורים פסיכיאטריים, קושי ביציאה למרחב ציבורי, קושי ביצירה של קשרים זוגיים ובמתן אמון בבני המין השני, ואף ניסיונות אובדניים. אחת הנפגעות אף דיווחה על קושי תפקודי משמעותי ביציאה למרחב הציבורי, עד כי באחרונה עברה ניתוח פלסטי לשינוי תווי פניה, על מנת להימנע מזיהויה ברחוב.
הסדר הטיעון אינו כולל הסכמה לעניין העונש. בכוונת הפרקליטות לבקש עונש של שש שנות מאסר בפועל. הטיעונים לעונש נקבעו לחודש מרץ השנה.
ממשרד המשפטים נמסר, כי "תיק זה הוא חלק מפעילות אכיפה ממוקדת, המובלת על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, כלפי קבוצות ייעודיות להפצת תכנים אינטימיים של נשים ללא הסכמתן – מה שמכונה עבירות על 'חוק הסרטונים'. התיק מצטרף לכמה כתבי אישום נוספים שהוגשו על ידי המחלקה בשנה האחרונה נגד מנהלים דומיננטיים ובולטים בקבוצות מעין אלה".
13/01/21 13:26
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת פרטנר ו-וויסנטר, שמתמחה בפתרונות תקשורת מבוססי ענן למגזר העסקי, השיקו שירות חדש שמיועד לעסקים ולארגונים בגדלים שונים – שירות "סלולר לעסקים", שמאפשר הרחבה של המרכזייה הארגונית לכל מקום באמצעות הטלפון הנייד או טלפון נייח מבוסס SIM.
באמצעות שירות "סלולר לעסקים" מתאפשר חיבור בין המערכות המתקדמות של וויסנטר בעולם המרכזיות בענן לבין מערכת המתגים של פרטנר עסקים, ובכך הופך מכשיר הסלולר של העובד שנמצא בשטח או בבית לחלק בלתי נפרד ממערך הטלפוניה הארגוני הרבה מעבר למה שניתן בשימוש הבסיסי של שיחה סלולרית בין שני צדדים.
החיבור לשירות "סלולר לעסקים" הוא פשוט ונוח: אין צורך בהגדרות מיוחדות בתשתית האינטרנט כפי שנהוג במרכזייה בענן, אלא רק בחיבור פשוט של כרטיס ה-SIM לטלפון הנייד או לטלפון השולחני שמופעל באמצעות כרטיס SIM. החיבור נעשה לפונקציות מגוונות, כגון: הצגת פירוט שיחות ואחסון הקלטות במערכת הארגונית, וניטור ובקרה על השלוחות הסלולריות בזמן אמת מכל מקום באמצעות ממשק ניהול שמציג נתונים ודו"חות – מה שמאפשר שליטה מלאה על הפעילות הטלפונית, ובאינטגרציה מלאה בין השלוחה הסלולרית למערכת ניהול הלקוחות בעבודה מול מחשב.
יעקב (קוקי) טרוזמן, סמנכ"ל חטיבה עסקית ומכירות בקבוצת פרטנר, אמר כי "העבודה ההיברידית היא חלק בלתי נפרד מהמציאות החדשה שלנו ואין ספק שגם ביום שאחרי הקורונה, מודל העבודה מהבית והחיבור לארגון מחוץ למשרד יישארו אתנו באופן כזה או אחר. השירות החדש של פרטנר ו-וויסנטר יוצר חיבור מלא לארגון, מכל מקום ובאופן שמייצר את חוויית הלקוח הטובה ביותר, לצד בקרה וזמינות מלאה של הידע והיכולות של המרכזייה והמערכות, בדיוק כמו מענה מהמשרד".
גולן אשטן, מנכ"ל וויסנטר, ציין כי "שיתוף הפעולה בינינו לבין פרטנר מביא אתו בשורה אמיתית בעולם התקשורת. פתרון הטלפוניה הארגוני מעולם לא היה פשוט ויעיל יותר עם שלוחות סלולריות, שלא דורשות תשתית אינטרנט וספק כדי להיות חלק מהמרכזייה והמוקד הארגוני מהמתקדמים בארץ ובעולם. השירות הכרחי בכל בית עסק בשגרה, ובמיוחד בימים שבהם יש צורך בגמישות של עבודה מהבית עם יכולת חיבור מיידית למרכזייה הארגונית. השירות פותח כך שיתאים לצרכים שנוצרו באחרונה בשוק בעקבות משבר הקורונה. מדובר בטכנולוגיה חדשנית, שתאפשר לבתי עסק לשפר את הפעילות העסקית שלהם אפילו יותר מכפי שהייתה טרום המשבר".
13/01/21 14:04
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
פלטפורמת שיתוף והזרמת סרטוני הווידיאו, יוטיוב (YouTube), החליטה שהחל מהיום (ד') תקפיא את ערוץ נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בפלטפורמה למשך שבוע לפחות, ואולי יותר מכך. המצטרפת החדשה לחרם על טראמפ הודיעה על ההשעיה של הערוץ לאחר שסרטון שפורסם בו הפר את מדיניות יוטיוב בגין הסתה לאלימות.
בהודעת החברה נמסר כי "סרטון אחרון בערוץ טראמפ עורר אלימות, והסרטון הוסר כעת". עם זאת, יוטיוב סירבה לשתף פרטים על הווידיאו שזיכה את טראמפ במה שמכונה 'סטרייק' (strike) בשירות, שמשמעו חסימה לפרק זמן קצוב – אך אמרה כי לאחר פסק הזמן בן השבוע, היא תשקול מחדש את ההחלטה.
טראמפ חווה שרשרת חסימות וחרמות של רשתות חברתיות מאז הפריצה של תומכיו לגבעת הקפיטול, שהתרחשו לפני שבוע.
המחאה האלימה והפריצה לקפיטול, שביצעו כמה אלפי תומכי הנשיא טראמפ בזמן שהקונגרס ביקש להעביר את השלטון לידי הנשיא הנבחר, ג'ו ביידן, הביאה את ענקיות הטכנולוגיה לנקוט בסנקציות בכוונה לחסום את ערוצי התקשורת של טראמפ עם הפעילים בארגוני הימין הקיצוניים, המקדמים בין השאר "עליונות לבנה", ואשר מוחים באופן אלים כנגד ההפסד שלו בבחירות. התנהגותם משולחת הרסן של המתפרעים, שאף רצחו שוטר במו-ידיהם לכאורה, נחשדת ככזו שלובתה על ידי טראמפ, למשל באמצעות ציוצים רבים בטוויטר (Twitter).
ערוץ טראמפ נחסם ביוטיוב
החרם ביוטיוב – לקראת הליך ההדחה היום
כדי לעצור את ההסתה מטעמו, נחסם הנשיא האמריקני מהרשתות החברתיות הדומיננטיות, פייסבוק (Facebook), אינסטגרם (Instagram) ובעיקר ממגרשו הביתי, טוויטר. הרשת החברתית המצייצת סילקה את טראמפ לצמיתות ונעלה בפניו את שעריה לעד. במקביל הודיע מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, ביום שלאחר ההתפרעות בקפיטול כי שתי הפלטפורמות החברתיות שבבעלותו יאריכו את החרם על חשבונותיו של טראמפ אצלן לתקופה בלתי מוגבלת.
יוטיוב, שבבעלות גוגל (Google), המשיכה לארח את ערוץ הנשיא, ואולם כעת היא מבהירה כי: "לנוכח החששות המתמשכים בנוגע לאלימות, אנו גם נשבית ללא הגבלת זמן את התגובות בערוץ הנשיא טראמפ, כפי שעשינו לערוצים אחרים שבהם ישנם חששות בטיחותיים במדור התגובות".
נראה שהקפאת הפעילות של טראמפ מטעם יוטיוב מגיעה לקראת הצבעת הדחה (impeachment) נגד הנשיא, שתתקיים בבית הנבחרים האמריקני מאוחר יותר היום. הדמוקרטים הציגו ביום ב' רשמית דרישת הדחה נגד טראמפ, והאשימו אותו ב"הסתה להתקוממות" עקב נאומו שהניע, לדבריהם, את האלימות בקפיטול.
מתרחב. החרם אונליין על טראמפ. איור: BigStock
שירותים וחברות אונליין מצטרפים למחרימים
ההחרמה אונליין של הנשיא טראמפ ותומכיו החלה, כאמור, מפייסבוק וטוויטר, אך התפשטה ועודה מתרחבת אל חברות פחות מוכרות המפעילות את תשתיות האינטרנט. בין אלו מתרבים השירותים שמגיפים את דלתותיהן בפני הנשיא הרפובליקני ותומכיו. מדובר באקט שמהווה למעשה איום על יכולת הנשיא ואנשיו לגייס כסף, לארגן תומכים ולהישאר כוח פוליטי ותרבותי לאחר שטראמפ יעזוב את תפקידו ב-20 בינואר עם השבעת הנשיא הנבחר, ביידן.
חברות אבטחת אתרים, חברות אירוח ותשלומים רבות מפסיקות לספק את שירותיהן הן לטראמפ והן לארגונים שנחשבים כמייצגים את הימין הרדיקלי, מהחשש שהאלימות הפוטנציאלית מטעמם מסוכנת לדמוקרטיה ולציבור.
בתוך כך עצרו גם השירותים הפיננסיים המובילים סטרייפ (Stripe) ופיי-פאל (PayPal) וסקוור (Square) את האפשרות להעברות תשלומים דרכם עבור הקמפיין והתומכים של טראמפ.
סטרייפ – חברה לעיבוד תשלומים מסן פרנסיסקו – לא תעבד עוד תשלומים באתר הקמפיין של טראמפ, כך אמרו מקורות לוול סטריט ג'ורנל השבוע (א').
פיי-פאל גם היא סגרה את החשבון שהחזיקה הקבוצה Joy in Liberty, שסיפקה 30,000 דולר לתומכי טראמפ על מנת לנסוע לוושינגטון הבירה ביום ד' האחרון, כך על פי בלומברג.
"פיי-פאל בודקת בקפידה חשבונות, כדי להבטיח את השימוש בשירותים שלנו בהתאם למדיניות ארוכת השנים שלנו", אמרה החברה לאתר החדשות. "אנו לא מאפשרים להשתמש בשירותי פיי-פאל לקידום שנאה, אלימות או צורות אחרות של חוסר סובלנות", הדגישו בפיי-פאל.
נזכיר כי הרשת החברתית פארלה (Parler – בצרפתית: לדבר), הנחשבת כזירת פעילות לגורמי ימין קיצוניים, איבדה אף היא את האפשרות לפעול באחרונה. פארלה היוותה שירות אלטרנטיבי בו יכלו המתקוממים להתארגן, ולהמשיך ולהפיץ הסתה שנאה. האפליקציה של פארלה סולקה מחנויות היישומים של אפל (Apple) וגוגל, ואז החליטו גם שירותי האינטרנט של אמזון, AWS, להפסיק לארח אותה – גם כאן, כסנקציה עקב ההתפרעויות בבניין הקפיטול האמריקני. פארלה אף תבעה את אמזון בנדון, ואולם לעת עתה היא פשוט מושבתת מפעילותה.
13/01/21 18:42
6% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"המכירה של NG Soft היא צעד אסטרטגי עבורנו, שכן היא לא חלק מליבת העסקים של הפעילות שלנו", כך אמר ד"ר צבי מרום, מנכ"ל באטמ, לאנשים ומחשבים. זאת, בעקבות מכירת בית התוכנה לקרן סקיי תמורת 85 מיליון שקלים.
ד"ר מרום, עד לא מכבר יו"ר איגוד ההיי-טק בהתאחדות התעשיינים, ציין כי "NG Soft היא בית תוכנה ומשכך, היא עוסקת בפיתוח תוכנות. יש לנו מפתחי תוכנה משלנו, שעוסקים בפיתוח התוכנות שמתאימות לנו, ואין לנו בשלב זה עניין בחברה שמפתחת תוכנות עבור צדדי ג'".
הקורונה היטיבה עם באטמ: החברה הדואלית, שנסחרת בתל אביב ובלונדון, יותר מהכפילה את שוויה בשנה האחרונה והוא עומד כעת על 1.7 מיליארד שקלים. אין זה פלא, מאחר שתחום הליבה של החברה הוא ייצור מערכות תקשורת ומכשור רפואי לביצוע בדיקות מעבדה. הפתרון שלה מאפשר למצוא מחלות בדרכי הנשימה בתוך שעה בלבד.
באטמ היא בעלת המניות העיקרית של NG Soft, עם 87% מהן, כאשר ב-13% הנותרים מחזיקים העובדים. המנכ"ל של החברה הוא שי זינגר, ותחתיו מועסקים 200 עובדים – במטה שלה בפתח תקווה ובעומר.
רכישת NG Soft היא צעד אסטרטגי גם עבור קרן סקיי, שכן היא צפויה למזג את בית התוכנה עם אזטק טכנולוגיות, שאותה היא רכשה לפני קרוב לשנה וחצי תמורת עשרות מיליוני שקלים, על מנת ליצור קבוצה גדולה חדשה.
13/01/21 10:38
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"מספר הקורבנות הפדרליים שנפגעו ממתקפת הסייבר הענקית – עלול לגדול, ככל שהחקירה תימשך", כך אמר ברנדון ויילס, המנהל בפועל של CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות במשרד להגנת המולדת בארה"ב.
"עם התפתחות החקירה", אמר ויילס, "ברור כי הסוכנות בראשותי זקוקה לשיתוף פעולה עם רשויות נוספות ולמשאבים נוספים, כדי למנוע פריצה מזיקה שכזו בעתיד. קמפיין הפריצה הזה הוא אחד המורכבים והמאתגרים ביותר שבפניהם ניצבה סוכנות זו אי פעם בזירת הסייבר".
הטיפול של הסוכנות במתקפת הסייבר הענקית היה אינטנסיבי מבחינת ההשקעה במשאבים ובכוח אדם: הסוכנות סייעה לסוכנויות אחרות לנקות את ה"לכלוך" שנוצר בעקבות הפריצות, והיא עבדה עם חברות טכנולוגיה, כמו מיקרוסופט (Microsoft), כדי לקבוע אילו מהלכי פריצה מתוחכמים נוספים ההאקרים הרוסים עשו. עוד תדרכו אנשי הסוכנות את המחוקקים בנושא, מבלי לדעת את מלוא היקף קמפיין הפריצה – והכל בזמנים של מגיפה והעברת שלטון נשיאותי. וויילס אף תדרך את הנשיא הנבחר, ג'ו ביידן, ואת אנשיו.
תודרך על ידי ברנדון ווילס ו-CISA. הנשיא הנבחר של ארצות הברית, ג'ו ביידן. צילום: BigStock
"עם זאת", ציין וויילס, "אנו מאמינים כי המספר של הקורבנות הפדרליים יישאר קטן במיוחד, בשל אופיו הממוקד ביותר של קמפיין הסייבר הזה. זה הולך להיות נכון גם עבור גורמים ממשלתיים וגופים פרטיים שנפגעו".
וויילס מצא עצמו מנהל בפועל של הסוכנות, לאחר שבנובמבר האחרון, דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית, פיטר בציוץ בטוויטר (Twitter) את כריסטופר קרבס, ראש הסוכנות. קרבס, מנהל סוכנות שהוקמה במשרד להגנת המולדת, שילם את המחיר על אמירת האמת שלו: הוא היה בין בכירי הממשל שקבעו כי הבחירות לנשיאות "היו המאובטחות ביותר בהיסטוריה האמריקנית". באופן אירוני, הסוכנות הוקמה בעת כהונתו של טראמפ כנשיא, בנובמבר 2018, לאחר שזה טען כי בבחירות לנשיאות של 2016 – שבהן הוא עצמו נבחר – הצביעו שלושה מיליון מהגרים בלתי חוקיים.
"פחות מעשר סוכנויות פדרליות נפגעו מפעילות הסייבר"
היקף הפריצה המלא טרם פורסם בציבור. סוכנויות ביון ו-CISA אמרו בשבוע שעבר כי "פחות מעשר סוכנויות פדרליות נפגעו מפעילות הסייבר, שמקורה, ככל הנראה הוא רוסיה". CISA עמדה באור הזרקורים כי היא אחראית לסייע לסוכנויות אזרחיות לאבטח את הרשתות שלהן. חוק אישור ההגנה הלאומי, שקיבל תוקף ב-1 בינואר השנה, נותן ל- CISA סמכויות ורשויות חדשות, כדי שאנשיה יוכלו לצוד באופן יזום – מתקפות, או פגיעויות – של סוכנויות אחרות. לדברי וויילס, "זה לא כל מה שצריך לשנות כדי למנוע פריצה נוספת מהסוג של סולאר-ווינדס (SolarWinds)".
וויילס אמר כי הוא וצוותו זיהו "מקומות שבהם אנו חושבים שהמבנה הבסיסי של הגנת הנתונים ברשתות פדרליות אזרחיות צריך להתפתח". זאת, הסביר, כדי למנוע פריצה נוספת דומה לזו, או לכל הפחות לצמצם את נזקה. "חלק מזה", ציין, "קשור ליכולת שלנו להשיג רמה מספקת של תובנות וניראות – בתוך הרשתות של הסוכנויות ועם הפריסות שלהן בענן. אלה תחומים קריטיים שהפכו אותנו לעיוורים, כי הם היו בבחינת שטחים מתים – עבורנו ובחלק מהמקרים גם עבור הסוכנויות עצמן. זו הסיבה שלא הצלחנו לזהות את האירוע הזה קודם לכן, וזה מה שנצטרך לשנות כדי למנוע מאירוע בסדר גודל שכזה מלהתרחש שוב".
"הדבר החשוב ביותר שהממשל החדש יכול לעשות", סיכם וויילס, "הוא לבחון היטב את מה שאנחנו לומדים מהפריצה לסולאר-ווינדס, ולעזור לנו לעבוד עם (המשרד לניהול ולתקציב של – י"ה) הבית הלבן, ועם הקונגרס, כדי להבטיח שלנו ולגורמים פדרליים אחרים יש את המשאבים והסמכויות הנכונים כדי שהאירוע לא יישנה".
13/01/21 14:42
5% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משבר הקורונה שינה את מודל התעסוקה והשירות עבור חברות בינלאומיות ומקומיות כאחד. בעוד העובדים נאלצים להסתגל לעבודה מרחוק, לארגונים נוצר צורך מיידי למצוא פתרונות ניהול ידע מתקדמים להבטחת הרציפות העסקית בכל מצב. אחת החברות שחוו זינוק כתוצאה מהמצב הזה היא KMS Lighthouse מקבוצת אמן.
החל ממרץ, ארגונים נאלצו להתמודד עם מציאות חדשה שלא הכירו כלל, וממצב שבו כולם מגיעים למשרדים, בן רגע כולם נאלצו להתרגל לעבוד מרחוק ולהמשיך לספק שירותים ללקוחותיהם. "לא הייתה כל תוכנית מגירה", הסביר שגיא אליהו, מנכ"ל KMS Lighthouse, על המצב במרבית הארגונים. "כל התוכניות של המשכיות עסקית טיפלו בצד התשתית, כלומר – מה עושים כשיש נפילה של שרתים או בעיה טכנית אחרת? אף אחד לא נערך להכין את הגורם האנושי לעבודה מרחוק באופן מלא בבת אחת".
"עלו כאן כמה שאלות: איך אנחנו מעבירים את הידע העסקי שלנו? איך מנגישים אותו מרחוק? כיצד קולטים עובדים חדשים מרחוק? איך מקצרים את זמני ההכשרה? כיצד מאפשרים למערכות השונות לתמוך במכשירים ניידים באופן מלא? אנחנו מספקים לארגונים מערכת ניהול ידע המאפשרת לעובדים באשר הם, בין אם אלה נותני שירות במוקדי שירות, עובדים בסניפים או בחנויות, או עובדי בק אופיס, להגיע למידע ובקלות, ובאותה המידה לקבל את התשובות הנכונות".
"הקורונה הביאה לדרישה גדולה מאוד לפלטפורמה שלנו"
KMS Lighthouse היא ספקית גלובלית של פתרונות פורצי דרך לניהול ידע, שעובדת עם חברות רבות מרשימת הפורצ'ן 500 ברחבי העולם. המערכות של החברה משפרות דרמטית את ההתקשרויות של ארגונים בכל ערוצי השירות והמכירות, מכל מקום ובכל שעה, ומעצימות לקוחות, עובדים וסוכנים באמצעות גישה בזמן אמת לידע מדויק ועקבי, שמביא לשיפור חווייות הלקוחות והעובדים.
"הקורונה עשתה לנו טוב ברמה העסקית", ציין אליהו. "בדומה לחברות כמו Wix ופייבר, שצמחו מאוד מהר בתקופה הזו, חווינו דרישה גדולה מאוד לפלטפורמה שלנו".
צילום מסך של המערכת של KMS Lighthouse
הוא אמר כי "העבודה מהבית מגבירה את הצורך במערכת ניהול ידע, שכן העובד נמצא לבד. הוא לא יכול לשאול חבר או קולגה מה לעשות וההחלטות אצלו בלבד. המערכת שלנו מאפשרת לארגונים להמשיך לגייס, לקצר את זמן ההכשרה ואפילו לייתר אותו, ולתת לעובדים ממשק מתקדם לשאול שאלות חופשיות, כאשר המנוע שלנו יודע מה הכוונה ונותן תשובה. זו מהפכה מבוססת ידע".
הזינוק שעליו מדבר אליהו הוביל בחודשים האחרונים להרחבת משרדי KMS Lighthouse באטלנטה ובלונדון, ואף לגיוס של יותר מ-30 עובדים חדשים למרכזי הפיתוח והחדשנות של החברה. בנוסף, היא רכשה סטארט-אפ כחול לבן בשם Reps.AI, שמשתמש בבינה מלאכותית כדי למטב התקשרויות אוטומטיות עם לקוחות בזמן אמת. "הרכישה הזו מסמלת את הדרך שבה בחרנו להוביל את השוק", אמר אליהו. "כבר כיום, חברתנו היא בין שלוש החברות המובילות בעולם בנושא ניהול ידע, אבל הטמעת היכולות של Reps.AI מקפיצה אותנו מדרגה ומאפשרת ללקוחות לחסוך כסף ולשפר את השירות שהם נותנים ללקוחות שלהם באמצעות הטעמת כלי אוטומציה מתקדמים".
איפה אתה רואה את KMS Lighthouse בעשור הקרוב ולאן פניה מועדות?
"נמשיך לצמוח ולהוביל את השוק. מדובר בשוק של עשרות מיליארדים וכל לקוח צריך מערכת לניהול ידע, ככה שהשמיים הם הגבול. הענן יצר מצב שבו אין משמעות למרחק והעולם נהיה יותר גלובלי. אני מניח שנהיה חברה גדולה מאוד ואולי 'נפזול' להנפקה בנאסד"ק. הדרך עוד ארוכה מאוד, אבל מה שחשוב – אנחנו נהנים ביותר ממנה ומהעשייה, ותוך כדי צומחים וגדלים".
הירשמו כאן לכנס ניהול הידע KMDM של אנשים ומחשבים.