זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
18/01/21 12:51
8.93% of the views
מאת אנשים ומחשבים
צה"ל נמצא בימים אלה בעיצומה של הטמעת מערכת לחימה טכנולוגית, הכוללת תפיסת הפעלה משולבת חדשה. זו מחברת בין כל הכוחות בשדה הקרב, ומקצרת דרמטית, בעשרות עד מאות אחוזים, לכדי דקות בודדות – את הזמנים מקליטת היעד על ידי החיישנים, או הלוחמים – ועד לירי במטרה.
הפרויקט, "הדק חכם", הוא פרי פיתוח משולב של מפא"ת במשרד הביטחון, של רפאל ושל ענף בית התוכנה המבצעי של מחלקת לי"ד (ר"ת לוחמה יבשתית דיגיטלית) אשר בחט"ל (ר"ת החטיבה הטכנולוגית ליבשה) שבזרוע היבשה. הפרויקט, בעלות של מאות מיליוני שקלים, החל לפני כשנתיים, ובשנה החולפת הוא תורגל בשטח על ידי כוחות צה"ל.
הפרויקט נועד לענות לשינויים שחלו בשדה הקרב מזה שלושה עשורים: הלחימה כבר לא נעשית בחולות סיני, או בהרי הגולן, אלא היא עברה למרחבים צפופים, מאוכלסים ובנויים – לבנון, השטחים ועזה – שם האויב חמקמק הרבה יותר, לעתים נעלם ובעיקר – מסתתר. תוך כדי, הוא מנסה לפגוע בלוחמים ולשוב למקום המחבוא שלו. כך, האויב כיום גם מתוחכם יותר טכנולוגית, ויעיל יותר.
הפרויקט משמש כתשתית המבטאת את החיבוריות, השילוביות והקישוריות הרב-זרועית בשדה הקרב החדש, כפועל יוצא מתוכניות העבודה בצבא על שדה הקרב הרב-ממדי. הטכנולוגיה מאפשרת לאסוף מידע המגיע מכלל הממדים, מחיישנים אך לא רק, לחבר אותו, לנתחו, ולעשות זאת בתווך מוצפן ובזמן אמת. כך, ניתן לעשות תיחור בין הכוחות בשטח, בסגנון תחנת מוניות, של "מי פנוי בדיזנגוף", ולבחור בתוקף הקרוב ביותר ליעד, או זה שהתקיפה שלו תשיג את אחוז ההצלחה הגבוה ביותר למול המטרה. הפלטפורמה אוספת את כל המידע המבצעי – על היעד ועל כל הסובב אותו, ולאחר תהליך עיבוד וניתוח – מנגישה אותו לכלל הכוחות בשטח – הלוחם בשטח, המל"ט, המסוק, כלי השיט וכן – המפקד שבחדר המבצעים מאחור. כך, כלל הנתונים הרלוונטיים מונגשים לכל הכוחות משלוש הזרועות.
אחד אתגרים המשמעותיים, הסביר לאנשים ומחשבים בכיר בזרוע היבשה, "הוא סגירת מעגל האש באופן מהיר – Sensor2Shooter, ולעשות זאת באופן מאובטח. המערכת עושה דיגיטליזציה לשדה הקרב, מחברת אותו לכל השותפים, וככה היא ממקסמת את האפקטיביות של הכוחות המבצעיים. זו מערכת רשתית, שממצה מידע מחיישנים במרחב ומאפשרת מכרזי אש מהירים". לדברי הקצין, "המערכת משתפת מטרות, ואז נעשה 'מכרז' מי יפגע ביעד הטקטי – לדוגמה, הלוחם הרואה אותו מציץ מהחלון, או מסוק הקרב, או הטנק. החיישן, או הלוחם, משתמש במערכת, מסמן את המטרה, ו'אוחז' אותה לאורך זמן מכרז האש. זה נעשה תוך שימוש בטכנולוגיית מציאות רבודה. אז משוקללים כלל נתוני הזירה, ומתקבלת החלטה מי פנוי ו-או מי הכי מתאים לתקוף. זה נקבע בהתאם למדיניות אש באותה נקודת זמן".
הבכיר בזרוע היבשה סיכם באומרו כי "המערכת מביאה למיצוי יעיל יותר של האפקטיביות המבצעית, עם פחות סיכון לכוחות הלוחמים, זרימת נתונים מהירה ובעיקר – צמצום הזמן עד לפגיעה במטרה והגדלת האפקטיביות של הפגיעה". הפרויקט צפוי להיות מבצעי בשנה הבא.
18/01/21 13:48
8.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אירוע חמור בגיטהאב: החברה, שמציעה שירותי הוסטינג למפתחי תוכנה ונמצאת בבעלות מיקרוסופט, פיטרה באחרונה עובד יהודי, שהזהיר את עמיתיו לעבודה מהגעתם של נאצים לוושינגטון להפגנות, שמאוחר יותר התפתחו להתפרעות, בגבעת הקפיטול. לאחר חקירה, החברה ביטלה את ההחלטה, התנצלה על המקרה ומנהל משאבי האנוש הרלוונטי התפטר (או מנהלת, גיטהאב לא חשפה את שמו.ה).
על פי טק קראנץ', העובד כתב לעמיתיו בתוכנת סלאק, לקראת בואם של תומכי דונלד טראמפ לוושינגטון בשבוע שעבר: "תישארו בבית, חברים, הנאצים בדרכם לכאן". עובד אחר טען בתגובה שמדובר ברטוריקה שלא מתאימה לסביבת העבודה. יומיים לאחר מכן העובד שהתריע פוטר, בטענה שדבריו הם "צורת התנהגות שלא הולמת את מדיניות החברה". בתגובה, עובדים שלחו מכתב להנהלת גיטהאב, שבו הם דרשו ממנה תשובות לגבי פיטוריו של עמיתם וקראו לה לצאת נגד נאצים ותומכי עליונות הגזע הלבן.
דאגתו של העובד הייתה במקומה: אחד המתפרעים בגבעת הקפיטול, שלאחר מכן נעצרו על ידי הרשויות, לבש חולצה שעליה היה כתוב "מחנה אושוויץ".
גיטהאב: "אין מקום לנאציזם, אנטישמיות או כל אפליה אחרת"
בפוסט שפרסמה בעקבות המקרה אריקה ברסקיה, סמנכ"לית התפעול של גיטהאב, היא כתבה כי "ביום ו', ה-8 בינואר, גיטהאב נפרדה (כך במקור – י"ה) מעובד. מאוחר יותר באותו היום ובהמשך סוף השבוע, עובדים הביעו דאגה מנסיבות הפרידה. לקחנו את ההערות ברצינות וביום ב', ה-11 בינואר, שכרנו את שירותיו של חוקר חיצוני, כדי שיבצע חקירה עצמאית של המקרה. תוצאות החקירה הצביעו על כשלים מהותיים בשיפוט ובתהליכים במקרה זה. ראש.ת מחלקת משאבי אנוש לקח.ה אחריות אישית על מה שאירע והתפטר.ה".
בפוסט, שפורסם בבלוג החברה, הוסיפה ברסקיה כי "לאור הממצאים הללו, מיד ביטלנו את ההחלטה להיפרד מהעובד ואנחנו נמצאים בקשר עם נציג מטעמו. אנחנו רוצים לומר לו בפומבי שאנחנו מתנצלים מעומק הלב".
היא צירפה הצהרה שנשלחה לעובדים ולעיתונות מטעמה ומטעם מנכ"ל גיטהאב, נט פרידמן, שבה החברה מגנה את ההתנפלות של תומכי טראמפ על גבעת הקפיטול, מאמינה שאין מקום לנאציזם, אנטישמיות או כל אפליה אחרת, ולא סובלת ולא תסבול אפליה על כל רקע שהוא. השניים אף ציינו כי "העובדים חופשיים להביע בדיונים ציבוריים את דאגתם באשר לנאצים, אנטישמיות, תורת עליונות הגזע הלבן או כל צורה אחרת של אפליה או הטרדה".
לסיום כתבה ברסקיה כי "אנחנו, ונמשיך להיות, מחויבים מאוד לספק הן לעובדים והן לקהילה שלנו סביבה בטוחה ומכילה".
18/01/21 14:36
8.04% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מחקר חדש מעיד, כי שעונים חכמים יכולים לזהות הידבקות ב-Covid-19 אפילו לפני שמי שעונד אותם מודע לכך.
אמנם, דגמים רבים חדשים של רצועות כושר ושעונים חכמים כוללים היום יכולות של מדידת רמות החמצן בדם – שיש להם קשר הדוק ל-Covid-19, אבל מחקר חדש מצא, כי שעונים חכמים המסוגלים לנטר ברצף או בתדירות גבוהה את קצב הלב, יכולים גם לזהות שינויים קלים ביותר בקצב הלב, שעשויים לאותת על הידבקות ב-Covid-19 במהלך שבעה ימים לפני שמופיעים סימנים נוספים של המחלה ולפני היא מאובחנת בבדיקה.
המחקר, שנערך במרכז הרפואי הר סיני בניו יורק, עקב אחרי כ-300 עובדים במוסד הרפואי באמצעות ה-Apple Watch של אפל (Apple), בתקופה שבין 29 באפריל ועד 29 בספטמבר 2020. אפל לא הייתה מעורבת במחקר ולא השתתפה במימונו.
רוב הירטן, פרופסור עוזר לרפואה בבית הספר לרפואה Icahn במרכז הרפואי הר סיני בניו יורק, ציין, כי "היעד שלנו הוא להשתמש בכלים כדי לזהות זיהומים בזמן שהם קורים או לפני שאנשים חשים שהם חולים. אנו כבר יודעים שבזמן שמתפתחות בגוף דלקות, אחד הסימנים הוא שינויים בקצב הלב, ו-Covid-19 היא אירוע דלקתי משמעותי. דבר זה מאפשר לנו לחזות מראש מחלה של אנשים לפני שהם יודעים זאת".
המחקר הראה, כי השינויים בקצב הלב בקרב אנשים ללא המחלה שונים מאלה שחולים בה. לפי המרכז לפיקוח ומניעה של מחלות, יותר ממחצית המקרים של Covid-19 מופצים על ידי נשאים א-סימפטומטיים, ואם נשאים יכולים לדעת שיש להם את המחלה גם בלי שהם סובלים מסימנים נוספים שלה – הם יכולים להיות זהירים יותר ולבודד את עצמם.
אחד היתרונות החשובים של מכשירים לבישים כמו שעונים ורצועות כושר הוא שהם נמצאים תמיד על פרק כף היד של נושאם, ומספקים נתונים ללא מאמץ מצד המשתמש – ההתקן עושה את כל ה"עבודה" של מדידה ואיסוף הנתונים.
השלב הבא של המחקר יהיה לבנות תוכנה, שתדווח למי שמשתמש במוצרים הלבישים כי יש בגופם את הנגיף, וגם אם זו לא בדיוק בשורה משמחת – יהיו רבים שיודו על כך.
18/01/21 11:32
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לצד
18/01/21 13:11
6.25% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כתב: אושרי שרון, מנכ"ל DnA-IT.
בעולם של היום, כמעט כל התהליכים העסקיים הופכים לדיגיטליים. לא משנה מהי כמות המידע הדיגיטלי שמגבים בארגון, הכמות הזו רק הולכת וגדלה. גם היקף המידע הנאסף וחשיבות המידע ההיסטורי הולכים וגדלים בהתאם.
אולם, עם כל כך הרבה אפשרויות הגיבוי הקיימות בשוק, אתם בוודאי תוהים מהי החלופה הנכונה – האם לעבור לגיבוי מבוסס אחסון בענן או להישאר עם קלטות? בעוד שהבחירה בסופו של דבר היא שלכם, בהחלט ישנם יתרונות וחסרונות הקשורים לכל חלופה.
יתרונות וחסרונות של קלטות
תצורת הגיבוי לקלטות קיימת כבר עשרות שנים. למעשה, זוהי עדיין אחת מתצורות הגיבוי הכי הנפוצות בארגונים. אך בעוד שכמות אחסון הנתונים הזמינה באמצעות קלטת גדלה, התהליך עצמו לא השתנה. המידע מיובא על הקלטות וניתן למחוק אותו באמצעות תהליך כתיבה מחדש. אף על פי שהקלטות נחשבות עמידות יותר מכונן אחסון חיצוני, גם הן עלולות להתפורר ולהיפגם עם השנים.
באמצעות הגיבוי לקלטות, המידע נשמר באופן מקומי. שיטה זו עשויה להיות נוחה ובטוחה יותר לצורך שחזור במקרה של קריסה של הרשת או פגיעה במרכז הנתונים עצמו, אך מאידך, יש מקום מוגבל בספריית הקלטות. כמו כן, איתור מידע לצורך שחזור מידע ספציפי מקלטת אחת או יותר עלול לקחת זמן מה. ולבסוף, יש להקפיד גם על תחזוקת ספריית הקלטות וההקלטות, מכיוון שבדומה לקלטות וידיאו, הן יכולות להתקלקל ללא תנאי טיפול או תנאי אקלים מתאימים.
יתרונות וחסרונות של שירות אחסון בענן
שירות אחסון בענן מאפשר גישה מיידית למידע מכל מקום בעולם ובכל עת. יכולת הגישה למקורות המידע טובה יותר מגיבוי מקומי, בייחוד בעידן החדש של עבודה מהבית, מרחוק, עם אימוץ שירותי ענן ליישומי מייל, מערכות ליבה, סביבות פיתוח וכדומה. מומלץ לרכוש פתרון כזה במתכונת של שירות ולא רק כתשתית אחסון – זהו היתרון האמיתי של חלופה שכזו: פתרון מנוהל, מבוקר, זמין ומהיר לגישה ולשחזור.
אולם, לא כל פתרונות שירותי אחסון הענן זהים. כדאי לבחור פתרון שמבוסס על טכנולוגיית דחיסה יעילה וחכמה, שימנע הצטברות נפחים גדולים של המידע המגובה עם הזמן, שמשפיעה על העלות. כמו כן, עיקר החשיבות בפתרון שכזה הוא סט היכולות של תוכנת הגיבוי עצמה, שמבצעת את הגיבוי אל אותו ענן, ורצוי שגם היא תהיה חלק מהשירות הכולל, בתצורת תוכנה כשירות (SaaS) מלאה.
נדבך נוסף בשירות שכזה הוא אבטחת המידע, שמעלה לא מעט שאלות חשובות שצריכות להישאל: היכן המידע המגובה נשמר? מי יכול לגשת אליו? כיצד מתבצעת התקשורת ממקורות המידע לגיבוי עצמו? והאם הוא מוצפן ומוגן ממתקפת כופר? האיצו לענן בקלות ובבטחה עם שירות אחסון הענן של מטאליק
שירות אחסון הענן של מטאליק (Metallic) הוא "הכפתור הקל" לאימוץ שירות אחסון ענן מאובטח הניתן לשימוש ולהרחבה תוך דקות, כל זאת מתוך ממשק ניהול אחד, זה של קומוולט (Commvault) – תוכנת ניהול והגנה על המידע המובילה בעולם.
מהם היתרונות בפתרון של מטאליק?
ספק אחד – בשירות אחסון הענן של מטאליק קיימת אחריות אוטומטית כוללת לפתרון ולשירות הגיבוי המקומי והגיבוי בענן. אין צורך בהתקשרות עם ספקים נוספים.
קל להגנה – אפשרות לאופטימיזציה של הגיבויים היומיים, גיבוי המתנהל על פי מדיניות הגיבוי הארגונית ויכולת התאוששות אד-הוק, עם הגנה מובנית בפני הצפנה וכופר.
קל להגדרה – הקמת השירות מתבצעת תוך דקות והוא לא דורש מיומנויות או ידע מיוחד.
קל לניהול – נראות מוחלטת של כל המידע המגובה באמצעות ממשק ניהול אחד, לניהול פשוט להפליא, לצד עלויות צפויות, ללא הפתעות נסתרות.
עלויות ברורות בלי הפתעות – לשירות האחסון בענן מטאליק יש עלויות ברורות, שכוללות את השירות לפי נפח. במידת הצורך, ניתן לשחזר את המידע בצורה פשוטה ללא תשלום "הורדה מהענן" (Egress) או קנסות.
יישום עותקי גיבוי משניים עם מטאליק – עותקי גיבוי משניים מבטיחים מדיניות ארגונית מומלצת על פי כלל ה-3-2-1: שלושה עותקים של המידע, שני מיקומים שונים, עם אחד מחוץ לאתר.
מוכנות לכופר עם אבטחה אולטימטיבית – שירות האחסון הענני של מטאליק בנוי עם אבטחת ענן רחבה: גיבוי מוצפן, תומך ב-Air Gap, גישת API מאובטחת ומגבילה לחשבון ובידוד המידע המנוהל כחלק מהטכנולוגיה של קומוולט. בנוסף, האחסון הענני של מטאליק שומר על עותקים משניים כמניעה מפני הצפנה של המידע המקורי.
הכותב הוא מנכ"ל DnA-IT – חברת אינטגרציה רב-דיסציפלינרית, שותפה בכירה של קומוולט בישראל מזה מספר שנים, עם ניסיון עשיר וגדול בהטמעה ותמיכה בפלטפורמת ניהול המידע של קומוולט עבור מאות ארגונים בארץ ובעולם. עם השקת שירותי מטאליק בישראל, החלה DnA-IT לשווק גם את סל הפתרונות של מטאליק למגוון ארגונים, ויש לה ניסיון נכבד גם בהטמעת שירותים אלה.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
18/01/21 10:01
5.36% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בחירת הסורק שהכי מתאים לעסק, כך מגלים לא מעט אנשי רכש ובעלי עסקים, יכולה להיות משימה מאתגרת. נכון, בשוק יש היצע רחב של סורקים, ויצרנים שונים, שמצהירים על התאמתם לפעילות משרדית, אבל כשנכנסים לרזולוציה גבוהה יותר, מגלים שגם השאלות האמיתיות מגיעות: האם מחפשים סורק לתמונות? למסמכים? לכרטיסי ביקור? סורק שולחני? אולי נייד? נראה שברוב מקומות העבודה הסריקה תתמקד בשני תחומי מדיה: מסמכים ותמונות. שאלה מתבקשת היא מה הגודל המקסימלי של האובייקטים הנסרקים? האם צריך אולי לסרוק אותו משני הצדדים? האם התוכנה המצורפת אכן עושה את העבודה כיאות? ושאלת השאלות, במיוחד כשמדובר בעסק פעיל: מהו נפח העבודה?
ה-WorkForce DS-870 של אפסון. צילום: יח"צ
"כשסורקים מסמך, ובעיקר מסמכים ארוכים, צריך שנבין שחייבים לבחור בסורק המצויד במזין מסמכים", אמר יניב אמינוף, מנהל מכירות החטיבה העסקית, הדפסה וסריקה באפסון (Epson) ישראל, שייקח חלק כמרצה אורח בכנס KMDM הקרוב, שיתקיים מחר (ג'). "אם עובד בשירותי הבריאות, במגזר המשפטים או בארגונים הפיננסיים צריך לסרוק מסמכים של כ-10 עמודים, סביר שהוא לא יבחר בסורק שטוח, אלא בסורק בעל ADF (ר"ת Automatic Documents Feeder), שהוא מעין סוס עבודה מחלקתי, שיכול לשמש כמה וכמה עובדים במקביל".
כדוגמה הביא אמינוף את סורק ה-WorkForce DS-870 של אפסון, שהוא אחד המוצרים היותר מעוטרים בפרסים של החברה. מדובר בסורק מהיר במיוחד, שאמינותו הגבוהה ייעדה אותו לסביבות עם עומס עבודה גבוה. הוא מצויד במזין מסמכים אוטומטי בעל קיבולת של 100 דפים, מהירות סריקה של 65 דפים לדקה וסריקה מתמשכת במצב הזנה אוטומטי, וכמובן – יכולת סריקת דופלקס דו צידית במקביל, מה שמאפשר לטפל בעבודות גדולות במהירות וביעילות. אפשר גם לגלול בין עבודות מוגדרות מראש בקלות, באמצעות לוח בקרה אינטואיטיבי. מנהלי התקנים מסוג TWAIN, WIA ו-ISIS זמינים לצורך שילוב עם מערכות לניהול מסמכים.
משתמשים יכולים לסרוק מגוון רחב של מסמכים, הודות לאפשרויות הטיפול הרחבות – ממשקל של 27 ג'/מ"ר ועד ל-413 ג'/מ"ר, ועד למצב סריקת מסמכים ארוכים של עד 6096 מ"מ. מעבר ל-"מצב איטי" מפחית את המהירות ומידת החיכוך של המסמך – פעולה שמקלה על סריקה של מסמכים עדינים או פגומים, כאשר הם חלק ממסמך רחב יותר. למסמכים שאינם ניתנים לסריקה דרך מזין מסמכים אוטומטי יש שלושה פתרונות זמינים לסורק שטוח עד גודל A3.
בין החידושים היותר מעניינים בסורק מנה אמינוף את החיישנים שמובנים במערכת ומסוגלים לזהות התנהגות חריגה של הנייר, ומונעים חסימות נייר וקרעים. ניתן גם להימנע מהפסקות מיותרות וחסימות של הסורק ולטפל בקלות במסמכים שידוע מראש שהם כפולי עמודים או, לדוגמה, עם תוויות או עם פתקיות דביקות. יש גם תכונת הגנה שמתריעה על נוכחות של לכלוך על פני הזכוכית. בכל מקרה, נדרשת כאן התערבות אנושית מזערית: מערכת Active Separation Roller מונעת הזנות כפולות. יש גם ממשק רשת אופציונלי, שמאפשר שיתוף קל בין משתמשים מרובים באמצעות סריקה בדחיפה ופרופילי עבודה מוגדרים מראש.
ה-WorkForce DS-870 של אפסון. צילום: יח"צ
"אחד היתרונות, שרבים לא חושבים עליהם בעת רכישת סורק, הוא אילו תוכנות מגיעות עימו", אמר אמינוף. "במקרה הזה, אפסון מספקת חבילת תוכנות עשירה בתכונות שכחלק מיכולות המשתמש יכולה לנהל עבודות, משתמשים ומכשירים לטובת קבלת זרימת עבודה יעילה. אם עבודות מוגדרות מראש במכשיר או בתחנת העבודה, המשתמשים נהנים מחוויית סריקה קלה, שמניבה פרודוקטיביות מרבית. תוכנת Epson Scan מאפשרת ייצור מסמכי PDF הניתנים לחיפוש, השמטת צבעים מתקדמת ותיקון הטיה אוטומטי. תוכנת Document Capture Pro של אפסון כוללת יצירת פרופיל עבודה המאפשר למשתמשים לסרוק, לשמור ולשתף מידע בקלות ברחבי העסק. חבילת התוכנות של אפסון כוללת גם פתרונות מובנית לסריקת ברקוד וסריקת OCR. תכונות מתקדמות דוגמת מתן שמות למסמכים, הפרדה וניתוב הופכות את תהליך הסריקה לקל ולהגיוני. ניתן גם לשמור ולשלוח קבצים בפורמטים דוגמת TIFF ,JPEG ,PDF ואחרים, וכרטיס רשת אופציונלי מאפשר לשתף את הסורק בין משתמשים ומחלקות".
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
18/01/21 12:16
5.36% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משרד התקשורת הודיע לחברת הוט טלקום על כוונה להטלת עיצום כספי בסך של כשישה מיליון שקלים בשל אי עמידה בתנאי הוראות רפורמת "השוק הסיטונאי".
רפורמת השוק הסיטונאי נועדה לאפשר תחרות בתחום התשתיות הנייחות, ובאמצעותה – ספקי שירות חסרי תשתית נייחת בפריסה רחבה יכולים לחכור מקטעי תשתית מבעלי התשתית – חברת בזק או הוט, ולשווק על בסיסם שירותים לצרכן, וזאת על מנת להתגבר על החסמים הקיימים בפריסת תשתית ולייצר מגרש משחקים מאוזן שיאפשר להם להתחרות. על פי החלטת משרד התקשורת מנובמבר 2014 היה על הוט טלקום להתחיל ולאפשר את פעילות השוק הסיטונאי על גבי הרשת שלה החל ממאי 2015. בפועל, ואף לאחר שנקבעו תעריפים מפוקחים לשירותים במהלך שנת 2017, הוט החלה באספקת השירות רק במהלך שנת 2018, וגם לאחר שהחלה – התגלו קשיים שלא אפשרו לספקיות השירות לספק שירותים באורח תקין לצרכנים.
בהודעת המשרד צוין, כי במסגרת הליך הפיקוח מצא המשרד, כי התנהלות הוט טלקום לא אפשרה פעילות שוק סיטונאי תקינה על גבי הרשת שלה באופן שהביא הלכה למעשה להדרת המתחרות מהרשת שלה ולמניעת התפתחות התחרות. "המשרד רואה בחומרה התנהלות מסוג זה, ולכן הודיע לחברה על כוונתו להטיל עליה עיצום כספי בסך של כשישה מיליון שקלים, וזאת בכפוף לשימוע". גובה העיצום הכספי, לדברי המשרד, נקבע, בין היתר, בהתאם להיקף הפגיעה התחרותית, התועלת שצמחה להוט טלקום, משך ההפרה, שיעור המנויים שנחשף אליה ופרמטרים נוספים בהתאם לאמות המידה הקבועות בעניין זה. "במסגרת זו המשרד סבור" נכתב בהודעת המשרד, "כי הפגיעה התחרותית אינה מסתכמת בהיעדר מעבר מנויים לשוק סיטונאי, אלא בפגיעה לטווח ארוך, שיש לה אף השלכות על פיתוח רשתות מתקדמות של המתחרים, הנתפסות כמנוע צמיחה למשק שהתועלת הציבורית בצידם רבה ומגוונת".
לירן אבישר בן-חורין, מנכ"לית משרד התקשורת, ציינה, כי "השוק הסיטונאי הינו אבן יסוד של התחרות בשוק התקשורת, ואנו רואים בחומרה כל ניסיון של שחקני התשתית להקשות, לעכב או להפלות לרעה ספקיות אינטרנט המבקשות לעשות בו שימוש. אנו נפעל בנחישות לסכל כל ניסיון להערים קשיים על ספקיות האינטרנט בעת תהליך החיבור ללקוח – נסיונות אלו אינם מאפשרים לחולל תחרות בריאה בשוק התקשורת״.
מהוט טלקום נמסר, כי "אנו מופתעים מהודעת משרד התקשורת. הוט מקיימת באופן מלא וקפדני אחר הוראות האסדרה ביחס לשוק הסיטונאי, ומשקיעה בכך משאבים רבים, תוך שהיא מעודדת את ספקיות השירות לעשות שימוש ברשת הוט. לראיה, יותר מ-120 אלף לקוחות חוברו מאז תחילת הרפורמה לשוק סיטונאי ברשת הכבלים. צר לנו כי טענות מופרכות של מתחרים, העושים בהוראות אסדרה שימוש ככלי לניגוח ופגיעה בתחרות מקבלות מקום. הוט תלמד את ההחלטה ותבחן את צעדיה".
18/01/21 12:36
5.36% of the views
מאת אנשים ומחשבים
משרד התקשורת הודיע להוט (הוט טלקום) על כוונה להטלת עיצום כספי בסך של כשישה מיליון שקלים בשל אי עמידה בתנאי הוראות רפורמת "השוק הסיטונאי".
רפורמת השוק הסיטונאי נועדה לאפשר תחרות בתחום התשתיות הנייחות, ובאמצעותה – ספקי שירות חסרי תשתית נייחת בפריסה רחבה יכולים לחכור מקטעי תשתית מבעלי התשתית – בזק או הוט, ולשווק על בסיסם שירותים לצרכן, וזאת על מנת להתגבר על החסמים הקיימים בפריסת תשתית ולייצר מגרש משחקים מאוזן שיאפשר להם להתחרות. על פי החלטת משרד התקשורת מנובמבר 2014 היה על הוט טלקום להתחיל ולאפשר את פעילות השוק הסיטונאי על גבי הרשת שלה החל ממאי 2015. בפועל, ואף לאחר שנקבעו תעריפים מפוקחים לשירותים במהלך שנת 2017, הוט החלה באספקת השירות רק במהלך שנת 2018, וגם לאחר שהחלה – התגלו קשיים שלא אפשרו לספקיות השירות לספק שירותים באורח תקין לצרכנים.
בהודעת המשרד צוין, כי במסגרת הליך הפיקוח מצא המשרד, כי התנהלות הוט טלקום לא אפשרה פעילות שוק סיטונאי תקינה על גבי הרשת שלה באופן שהביא הלכה למעשה להדרת המתחרות מהרשת שלה ולמניעת התפתחות התחרות. "המשרד רואה בחומרה התנהלות מסוג זה, ולכן הודיע לחברה על כוונתו להטיל עליה עיצום כספי בסך של כשישה מיליון שקלים, וזאת בכפוף לשימוע". גובה העיצום הכספי, לדברי המשרד, נקבע, בין היתר, בהתאם להיקף הפגיעה התחרותית, התועלת שצמחה להוט טלקום, משך ההפרה, שיעור המנויים שנחשף אליה ופרמטרים נוספים בהתאם לאמות המידה הקבועות בעניין זה. "במסגרת זו המשרד סבור" נכתב בהודעת המשרד, "כי הפגיעה התחרותית אינה מסתכמת בהיעדר מעבר מנויים לשוק סיטונאי, אלא בפגיעה לטווח ארוך, שיש לה אף השלכות על פיתוח רשתות מתקדמות של המתחרים, הנתפסות כמנוע צמיחה למשק שהתועלת הציבורית בצידם רבה ומגוונת".
לירן אבישר בן-חורין, מנכ"לית משרד התקשורת, ציינה, כי "השוק הסיטונאי הינו אבן יסוד של התחרות בשוק התקשורת, ואנו רואים בחומרה כל ניסיון של שחקני התשתית להקשות, לעכב או להפלות לרעה ספקיות אינטרנט המבקשות לעשות בו שימוש. אנו נפעל בנחישות לסכל כל ניסיון להערים קשיים על ספקיות האינטרנט בעת תהליך החיבור ללקוח – נסיונות אלו אינם מאפשרים לחולל תחרות בריאה בשוק התקשורת״.
מהוט טלקום נמסר, כי "אנו מופתעים מהודעת משרד התקשורת. הוט מקיימת באופן מלא וקפדני אחר הוראות האסדרה ביחס לשוק הסיטונאי, ומשקיעה בכך משאבים רבים, תוך שהיא מעודדת את ספקיות השירות לעשות שימוש ברשת הוט. לראיה, יותר מ-120 אלף לקוחות חוברו מאז תחילת הרפורמה לשוק סיטונאי ברשת הכבלים. צר לנו כי טענות מופרכות של מתחרים, העושים בהוראות אסדרה שימוש ככלי לניגוח ופגיעה בתחרות מקבלות מקום. הוט תלמד את ההחלטה ותבחן את צעדיה".