The headlines that made most buzz on this page
26/05/21 16:03
6.84% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סנאפי (Snappy), המפתחת מרקטפלייס לשליחת מתנות מותאמות אישית בקלות ובמהירות באמצעות אלגוריתם, הודיעה היום כי השלימה סבב גיוס (סדרה C) בהיקף של 70 מיליון דולר, תשעה חודשים בלבד לאחר שהחברה גייסה סבב הון שלישי בהיקף של 25 מיליון. בסך הכול גייסה החברה עד כה יותר מ-100 מיליון דולר.
את סבב הגיוס הנוכחי הובילה GGV Capital בהשתתפות המשקיעים הקיימים: 83North, Saban Ventures ו-Hearst Ventures. החברה תשתמש בכספי הגיוס כדי להמשיך להשקיע בטאלנטים ובחדשנות ברמה עולמית, בזמן שהיא מתרחבת לסגמנטים ושווקים חדשים, בוחנת רכישות וממשיכה להגדיר מחדש את הקטגוריה.
סנאפי נוסדה בשנת 2015 על ידי חני גולדשטיין ודביר כהן, ששמו לעצמם כמטרה לבנות פלטפורמת מתנות שתתגבר על הקשיים של שליחת מתנות אישיות בצורה פשוטה ותהפוך את החוויה למהנה ונטולת מתחים. החברה מחזיקה משרדים בניו יורק, לונדון ותל אביב, ומעסיקה יותר מ-100 עובדים. בעקבות הגיוס הודיעה החברה, כי בכוונתה לגייס כ-200 עובדים בעולם, מתוכם כ-100 עובדים בישראל.
כחלק מהמהלך, יצטרף לדירקטוריון סנאפי הנס טונג, שותף מנהל ב-GGV Capital. החברה צירפה גם שני מנהלים בכירים לצוות ההנהלה שלה: אליסון סגר, לשעבר CMO בריטניה בפיי-פאל (PayPal); ואיימי סטולדט, לשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש בפלוטון (Peloton).
במהלך ארבע השנים האחרונות הפכה סנאפי לשותפה נאמנה של יותר מ-1,000 ארגונים, כולל מיקרוסופט, Adobe, Comcast ו-Uber, ולקוחותיה שלחו יותר ממיליון מתנות בששת החודשים האחרונים בלבד. הצמיחה השנתית בהכנסות, בשיעור של 800%, ודירוגי לקוחות של חמישה כוכבים מעידים על הפוטנציאל העצום שיש לסנאפי.
הפלטפורמה של החברה מציעה מתנות איכותיות ממותגים ומקמעונאים מובילים, שנבחרו בקפידה על ידי אנשי מקצוע בשילוב עם אלגוריתם, המתאים את המתנה באופן אישי למקבל המתנה תוך בדיקת זמינות במלאי בזמן אמת. המערכת יודעת להשתלב בפלטפורמות משאבי אנוש מובילות כדי לשלוח מתנות אוטומטית במועדים כמו חגים, ימי הולדת של עובדים, קבלת קידום, וכד׳. לקוחות סנאפי מקבלים גישה לפידבק ותובנות בזמן אמת ממקבלי המתנות כדי להבין טוב יותר את ההשפעה החיובית של התוכניות שלהם.
"הלקוחות שלנו מחפשים דרכים חדשניות ויעילות יותר להפגין הערכה כלפי העובדים שלהם בעולם שהופך לדיגיטלי יותר ויותר", אמרה גולדשטיין, מנכ"לית החברה. "חלק מההצלחה שלנו היא תוצאה של התמקדות בחלק הכיפי של החוויה ויצירת רגעים קסומים שיפתיעו וישמחו את מקבלי המתנות. המטרה שלנו היא להפוך למרקטפלייס המתנות העולמי".
26/05/21 15:56
5.98% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אלעד מערכות הודיעה היום (ד') כי רכשה את הנציגות בישראל של PEGA, שעוסקת בעולם ה-CRM, מ-EVO-IT. סכום הרכישה מוערך ב-10 מיליון שקלים. במסגרת הרכישה, אלעד תבצע את פרויקט הטמעת מערכת ה-CRM של החברה הנרכשת בבנק מזרחי טפחות.
PEGA היא מערכת CRM שנולדה מעולמות ה-BPM (ניהול תהליכים עסקיים), וככזאת היא מונחית תהליכים ומותאמת לחברות גדולות עם ממשקי ניהול לקוח מורכבים. באלעד מציינים כי תהליך היישום וההטמעה מתבצע באופן גמיש ומותאם לצרכי הלקוח. בין החברות שכבר הטמיעו את המערכת ניתן למצוא את ג'יי.פי. מורגן, HSBC, אמריקן אקספרס, בריטיש איירווייז, סיסקו, קוקה קולה – ופייזר, שפיתחה את החיסון לקורונה. המערכת מוטמעת בתשעה מעשרת הבנקים הגדולים בארצות הברית ובשבעה מעשרת הבנקים הגדולים בעולם. המערכת החלה להיות משווקת על ידי EVO-IT בישראל ב-2018.
דגן הלוי, מנכל אלעד מערכות, אמר כי "החברה מרחיבה את יכולותיה בתחום ה-CRM. לאור הגידול המשמעותי בצריכת שירותים בדיגיטל, אנחנו רואים עלייה בדרישה לפתרונות מתקדמים לניהול שירות הלקוחות. רכישת נציגות PEGA בישראל משלימה את היצע השירותים שלנו בפעילויות דיינמיקס וסיילספורס".
רכישת PEGA מגיעה קרוב לחצי שנה אחרי שאלעד קנתה את סרוויס ווייז, שפועלת בעולמות הסיילספורס ומשווקת את מוצרי האינטגרציה של וורקטו – גם במקרה זה תמורת 10 מיליון שקלים. בחברה אומרים כי הרכישה הנוכחית מהווה השלמה לאסטרטגיית המולטיפלטפורם שלה, וכעת יכולים ארגונים לבחור פתרון מותאם לצרכים שלהם מבין שלוש פלטפורמות יישומי לקוח שמציעה החברה – מיקרוסופט, סייילספורס ו-PEGA.
26/05/21 09:00
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אודיקס (odix) תטמיע במשרד התקשורת מערכת הגנה מפני התקפות זמן אפס ואבטחת הרשת הארגונית. חברת הסייבר תספק שירותי הלבנה בענן לסביבת ה-CRM של המשרד למשך חמש שנים. היקפו של הפרויקט לא נמסר, אולם גורמים בשוק העריכו אותו במאות אלפי שקלים.
מערכת NetFolder של אודיקס נועדה להגן על ארגונים מפני מתקפות סייבר המבוססות על נוזקות שחבויות בקבצים הנמצאים בשימוש יומיומי. המערכת מספקת למשתמשים ארגוניים שכבת אבטחה, המבוססת על טכנולוגיה של אודיקס ועל אלגוריתם ה-TrueCDRTM שפותח בחברה. כך, לפי גישת האבטחה של הלבנת קבצים, CDR (ר"ת Content Disarm and Reconstructions), כל קובץ שנכנס לרשת הארגונית מפורק לגורמיו הראשוניים ומורכב מחדש, כאשר כל קוד זדוני או רכיב שאינו חיוני לקובץ – נותר בחוץ. הקבצים הנקיים שומרים על הפונקציונליות המקורית שלהם ובטוחים לשימוש, ותהליך ההלבנה מבוצע בזמן אמת ואינו פוגע בביצועי המערכת או ברציפות העסקית. כך, משתמשים ארגוניים יכולים לפתוח בבטחה קבצים בשימוש יומיומי, כגון מסמכי Office, PDF, תמונות וסרטונים – וזאת בלא לחשוש שווירוס חדש ולא מוכר חבוי באחד מהם.
מערכת ההגנה תוטמע בסביבת Azure של מיקרוסופט ותתממשק בצורה מלאה לסביבת הסיילספורס של משרד התקשורת. לאחר סיום ההטמעה, המערכת תבצע באופן אוטומטי תהליך הלבנה לכל מסמך או קובץ שיועלו לפורטל המכרזים, או למערכת הסיילספורס של משרד התקשורת. המערכת תאפשר גם התראות מידיות על וירוסים ונוזקות שהוסתרו בקבצים, וכך תסייע במניעת חדירה של וירוסים לרשת הארגונית, כולל פורטלים ארגוניים ועבודה מהבית.
לדברי ד"ר אורן איתן, מייסד ומנכ"ל אודיקס, "בחודשים האחרונים אנו עדים לביקוש גובר בשוק הארגוני לפתרונות אבטחה מתקדמים. הקבצים הנמצאים בשימוש יומיומי הפכו לאחת הדרכים הנפוצות להחדרת נוזקות לארגונים, והבעיה מחריפה במקרים של נוזקות חדשות, משמע – התקפות זמן אפס, שאינן מזוהות על ידי פתרונות הגנה מסורתיים. לכן, ארגונים זקוקים לפתרונות המבוססים על טכנולוגיה שהיא עיוורת לנסיבות חברתיות או אנושיות".
26/05/21 11:19
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחד הסרטונים הוויראליים הראשונים של יוטיוב (YouTube) נמכר באחרונה כנכס דיגיטלי, NFT.
קליפ פופולרי ישן, משנת 2007, בשם "צ'רלי נשך לי את האצבע" (Charlie bit my finger), שנצפה יותר מ-884 מיליון פעמים, עתיד להימכר בסכום 760,999 דולר כ-NFT, וזאת לאחר שהוצע על ידי בעליו, משפחת דייויס-קאר, במכירה פומבית, כך על פי דיווח ב-BBC.
הצעת הנכס, איך לא, נערכה אונליין בדף מכירה פומבית ונמשכה סוף שבוע שלם בלי שתעורר יותר מדי התרגשות, אך המחיר המוצע עלה באופן פתאומי בשעות האחרונות של יום א', אחרי קרב הצעות בין שני חשבונות אנונימיים. כעת עתיד הרוכש המאושר למעשה לקבל אישור על מעמדו של הסרטון כ-NFT, שמשמעו 'אסימון חסר תחליף' (Non-fungible token), שיהפוך אותו לפריט אספנות ייחודי המאוחסן ביומן דיגיטלי (בלוקצ'יין).
ג'ק דורסי, ביפל ועוד רבים מוכרים נכסים וירטואליים כ-NFT
היצירה 'כל-יום: 5,000 הימים הראשונים' של ביפל. נמכרה בכמעט 70 מיליון דולר כ-NFT
מכירת נכסים במתכונת NFT היא עניין חדשני שהפך באחרונה לטרנד והולך ותופס תאוצה, במיוחד אחרי שמייק וינקלמן – אמן דיגיטלי מקורי וכן יוצר בתחום הקולנוע, הידוע בכינוי ביפל (Beeple) – עשה במרץ האחרון היסטוריה כשמכר עבודת אמנות דיגיטלית לחלוטין שלו כ-NFT, בסכום עתק של 69 מיליון דולר. היצירה נמכרה בפורמט JPG ואפילו לא במתכונת הארד-קופי. את המכירה ארגן והפיק בית המכירות הפומביות כריסטי'ס (Christie's).
עוד שמע העולם והתוודע למכירה כ-NFT בזכות ג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר (Twitter), שהעמיד למכירה פומבית כנכס דיגיטלי ייחודי, דרך פלטפורמה הקרויה "חפצי ערך" (Valuables), את הציוץ הראשון שלו ברשת החברתית שהוא מוביל.
במקרה הנוכחי, בקליפ בן 55 השניות שנמכר כעת נראים שני האחים, הבכור הפעוט וצ'רלי התינוק, יושבים יחד. התינוק – כמו כל עולל שמצמח שיניים – נושך קלות את אצבעו של אחיו הגדול, הארי שמו. הארי מתלהב ומציע לו אצבע אחרת לנשיכה, אבל זו מתעצמת, גורמת לאח הבכור לצעוק: "צ'רלי, זה ממש כואב!" וכנראה להתחרט על שאיפשר לילדון המותק לנגוס באצבעו. צ'רלי נושך באריכות ובהנאה, ואז פורץ בצחוק מתוק, בעוד שהארי כמעט בוכה. אבל עד סוף הסרטון שני הילדים כבר שבים להיות מחויכים, ונראה ששמו את ה"תקרית" – שלמזלם של ההורים, צולמה בווידיאו – מאחור.
למרות המכירה והסרת הסרטון הממשמשת ובאה, הוא עדיין באוויר עם הכיתוב שמבהיר כי מכירתו כ-NFT צריכה לקבל אישור, אז מהרו וצפו לפני שהנכס הדיגיטלי לא יהיה שייך עוד להמונים – אלא לבעליו החוקיים החדשים.
26/05/21 14:19
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט (Microsoft) לקוואלקום (Qualcomm), במסגרתו פיתחו שתי החברות את ניידי ה-Windragon, מקבל זווית חדשה. אחרי כמה שנים של התקדמות בהרצת Windows 10 על מעבדי ה-Snapdragon של קוואלקום, מציעות שתי החברות יחדיו מחשב שולחני זעיר מידות שמיועד לקבוצות פיתוח תוכנה. המטרה המוצהרת היא לקדם את השימוש במחשבי ה-Windragon, בכך שיעזרו למפתחים לבחון בצורה מדויקת הרצה של האפליקציות שלהם בסביבה המבוססת על מעבדי ה-Snapdrgon מבלי להיכנס להרפתקאות כספיות.
מדובר בפיתוח עבור מחשבים שפעילים תמיד ומקושרים תמיד, והמחשב יהיה בהתאם מבוסס על Snapdragon 7cx, מעבד ייעודי שקוואלקום השיקה בשנה האחרונה לתחום הביניים של המחשבים הללו. כחלק מכך, הוא משולב עם המודם Snapdragon X15, שמציע קישוריות 4G עם תמיכה ב-WiFi 5 וב-Bluetooth 5. התצוגה המרבית שהמחשב יכול להוציא ממנו היא QHD בקצב רענון של 60 הרץ.
כן משולבים במערכת ההתקנים העדכניים אותם מציעה קוואלקום לשוק הנייד בהגדרתו הרחבה, כולל תקן האודיו aptX ומקודדי Aqstic, כמו גם מעבד התמונה Spectra 255, המאפשר לכידת וידיאו באיכות של עד 4K עם תמיכה ב-HDR10.
"ערכת מפתחים זו מספקת חלופה משתלמת למכשירים צרכניים ומסחריים אחרים. עם תצורת שולחן העבודה הקטנה יותר, ערכה זו מעניקה למפתחים גמישות רבה יותר מאשר מחשב נייד, ובמחיר נמוך יותר. אנו ממשיכים להיות מחויבים לעזור למפתחים לטפל בבקשות של לקוחות, תוך הפחתת עלות הפריסה הכוללת", אמר מיגל נונס, מנהל בכיר לניהול מוצרים בקוואלקום.
המחשב יוצע בפועל החל מהקיץ הקרוב בחנות הרשמית של מיקרוסופט.
26/05/21 15:05
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: מיה ירון, מנהלת מחלקת ה- Music Media בחברת הקריאייטיב טכנולוגיה ארטליסט (Artlist).
ותק בתפקיד: ארבע שנים.
תפקידים קודמים: עצמאית בתחום הסאונד – טכנאית רדיו, מפעילת הופעות.
השכלה ושירות צבאי: השכלה – הנדסאית קול במכללת כנרת; מסלול Full Stack – מכללת ג'ון ברייס (John bryce). שירות צבאי – מדריכת טיולים ביס"ש שדה בוקר.
משפחה: נשואה + 1.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז ומתמיד התחברתי לעולם המוזיקה, שמעתי מוזיקה וניגנתי, ולכן לימודי סאונד היו נראים המשך טבעי עבורי מבחינה מקצועית. ההפתעה הייתה כאשר במהלך הלימודים גיליתי צד נוסף מאוד חזק אצלי: הפן הטכנולוגי. החשיפה לעולמות תוכנה ומחשבים, לדרך בה עובדת מערכות סאונד ולאופן ניתוח מוזיקה והפקה מוזיקלית, עוררה אצלי סקרנות ועניין רב, ופיתחה אצלי את הצד המקצועי שקשור לפיזיקה של המוזיקה, עד כדי כך שבהמשך גם הלכתי ללמוד תוכנה.
שילוב התוכן והטכנולוגיה תמיד עניין אותי מאוד, בעיקר בכל מה שקשור לתהליכים שונים המשלבים את שני העולמות, לדוגמה – תהליך הקלטה של כלים חיים שעובר אחר כך עיבוד טכני של הסאונד על ידי תוכנות ומכשירים שונים, עד לקבלת תמונת מיקס סופי. כלומר, יש כאן הבנה מוזיקלית של איך מופק צליל ספציפי מכלים שונים, עד לרמת הפיזיקה של גלי הקול, שמובילה להבנה עמוקה של אופן העבודה עם כלים טכנולוגיים וביצוע מניפולציה על הסאונד עד לקבלת תוצר מתאים לצורך המוזיקלי.
התפקיד שלי היום מגלם את השילוב הנדיר של העולם המוזיקלי עם הצד הטכנולוגי לניתוח מוזיקה, ומאפשר לי לשלב את שני העולמות באופן שמעניק לי את האפשרות לעסוק בכל מה שאני אוהבת. כלומר, אני עוסקת גם בניתוח ואפיון תוכן מוזיקלי וגם באיסוף נתונים ופיתוח אלגוריתמים, שעל בסיסם התוכן המוזיקלי עובר ניתוח מזוויות מדידות וטכנולוגיות שונות.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? ניכר כי הגישה המגדרית השתנתה במהלך השנים האחרונות גם בתעשיית ההיי-טק וגם בתעשיית ה-Sound Engineering, אך עדיין, נכון להיום, אחוז הנשים בהיי-טק נמוך יותר, ובתחום הסאונד סביבת העבודה ברוב המקומות עדיין גברית ברובה. ברמה האישית, כשאני מנסה לגייס נשים למחלקה שלי – אני נוכחת לגלות שהדבר אינו פשוט, כי עדיין אין הרבה נשים שעוסקות בתחומים הללו.
בעיני, בעידן הנוכחי כלל האפשרויות פתוחות לכולם ולכולן, ההתקדמות וההתפתחות המקצועית והאישית בעולמות הללו תלויה למעשה באדם עצמו, ברצון, בכישורים ובמוטיבציה האישית ללמוד ולהצליח, ללא קשר למגדר.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? כשעבדתי בתחום הסאונד עבדתי בסביבה גברית בעיקרה, ולמזלי חוויתי לאורך השנים בעיקר הערכה מקצועית, ולא אחת גם התרגשות על עצם היותי אישה בתפקיד. מדובר היה בפידבקים חיוביים, אך במובן מסוים הייתי שמחה אם המגדר כלל לא היה על הפרק, לא לחיוב ולא לשלילה, והיה איזון מגדרי.
26/05/21 15:12
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
במסגרת פעילות החדשנות של פליקן טק, החברה חתמה על הסכם התקשרות בלעדי עם קלאוד ווייז (CloudWize), שמאפשרת יכולת ניטור והגנה על סביבות הענן השונות. המערכת מבצעת הגנה ואכיפה 360 מעלות, ומאפשרת לטפל בכל הפערים שמתגלים באופן אוטומטי או ידני בחמשת הפילרים המרכזיים המרכיבים את הענן: אבטחה, תאימות, עלות, תפעול וביצועים (Security, Compliance, Cost, Operation and Performance). הכול מבוצע בעזרת כלים מובנים וללא צורך בכתיבת קוד.
לדברי שי ברודצקי, מנכ"ל פליקן טק, "היתרונות הטכנולוגיים והחיסכון הכלכלי שלקוחות מקבלים מאפשרים החזר השקעה מיידי, אבל חשוב מזה, מאפשרים ללקוח לזהות את כל חולשות אבטחת המידע בסביבות הענן השונות שלו. זו פשוט מערכת שכל לקוח שפועל בסביבת הענן חייב".
חן גולדברג, מנכ"ל ושותף מייסד של קלאוד ווייז, אמר כי "האתגרים המרכזיים בעולמות הענן הם היכולת לבנות נכון, לנהל ולתחזק את סביבות הענן השונות על בסיס שוטף. המעקב אחרי מספר השירותים והשינויים המתבצעים בסביבות אלה במסגרת הצורך לספק את צרכי קבוצת הפיתוח והשינוי במתודולוגיות מאתגרות כל חברה, ללא קשר לגודלה ולמורכבות הסביבות השונות. קלאוד ווייז כוללת כמה רכיבים ומתאימה לכל פונקציה בארגון שקשורה לסביבת הענן. המערכת לא דורשת ידע פיתוחי, ומאפשרת למשתמש לנהל לתחזק ולהגן על כל הסביבות במקום אחד".
לדבריו, "החיבור לפליקן טק, שנותנת שירותים למגוון לקוחות ועוזרת לחברות אלה לנהל את האבטחה ולהגן בצורה מיטבית על הארגון, תוך מתן יחס אישי ומקצועי, משמעותית מאוד מבחינתנו כפתרון כולל והוליסטי לחברות, ואנחנו רואים את שיתוף הפעולה הזה כמבורך".
"ארגונים חייבים לזכור שגם בענן יש סיכונים"
אלכס רצ'סטר, סמנכ"ל החדשנות של פליקן טק, ציין ש-"אבטחת מידע בענן חיונית וחשובה לכל חברה שפועלת בסביבה זו. ארגונים חייבים להיות מודעים ולזכור שגם במערכת מחשוב בענן יש סיכונים, כגון פריצה למערכות או לתשתיות, חדירת וירוסים, תקלות שעלולות להשבית שירותים קריטיים או אפילו לגרום לזליגת מידע רגיש ועוד. החשיבות של אבטחת המידע בענן דורשת התייחסות רצינית ומקצועית מכל הגורמים הנוגעים בדבר, ומחייבת הפעלת כלים וטכנולוגיות מתאימים לניטור וטיפול יעיל בשמירה על המרחב המידע של החברה".
פליקן טק בחרה בקלאוד ווייז משום שהיא מציעה פתרון חדשני ומתקדם לאבטחת מידע בענן, המאפשר גילוי וטיפול מהיר בכל הפערים האבטחתיים בענן (מולטי קלאוד). החברה מציעה מעטפת טכנולוגית, שתפקידה לזהות סיכונים בארכיטקטורה ובטופולוגיה של הענן, ובעזרת גרפיקה פשוטה מציגה ללקוח מידע חיוני וכלים מובנים לטיפול בבעיה. מעטפת זאת תבטיח בקרה בכל שעות היממה על כל פעולה שנעשית במערכת, ותזהה שינוים וחריגות שנעשות במערכות ובתשתיות, שיכולות להוות איום ויעד לתקיפה.
26/05/21 16:42
5.13% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לייטראן (Lightrun), המפתחת כלים לתיקון שגיאות ושקיפות קוד למפתחי התוכנה, אשר הוכתרה לאחרונה על ידי גרטנר העולמית בתואר Cool Vendor, הודיעה היום על גיוס של 23 מיליון דולר בסבב גיוס A בהובלת Insight Partners ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Glilot Capital. סך ההון שגייסה החברה עד כה הגיע ל-27 מיליון דולר.
החברה מתכננת להשתמש בהון שגויס להרחבת צוותי הפיתוח ולהאצת מפת הדרכים של פתרונותיה, המשמשים צוותי פיתוח ארגוניים המאמצים את גישת החברה של שקיפות קוד בזמן אמת. לייטראן מאפשרת למפתחים לאסוף מידע מכל שורה בקוד שרץ בזמן אמת ולתחקר אותה מבלי שיהיה עליהם לעבור תהליך של הוצאת גירסאות בכל פעם שהם רוצים להוסיף יכולות ניטור חדשות.
הפתרון של החברה חוסך בממוצע 50% מזמן טיפול הבעיות בקוד התוכנה, כשמרבית הסוגיות הן בסביבות הייצור, שמטבען משרתות לקוחות, או סוגיות בסביבת לקוח. כך, שהמשמעות היא הפחתה משמעותית בפרק הזמן שבו המוצר אינו זמין.
לייטראן נוסדה בשנת 2019 על ידי אילן פלג ולאוניד בלובשטיין על מנת לייעל את תהליכי הפיתוח של תוכנה ותחקורה בזמן ריצה כדי לשפר את איכותה. כיום מעסיקה החברה 20 עובדים במרכז המו"פ בתל אביב, לאחר שבמהלך השנה האחרונה הכפילה החברה את מצבת המפתחים. בעקבות הגיוס היא מתכננת לגייס 20 עובדים עד סוף 2021, בתחומים פיתוח, מוצר וכן הרחבת פעילות השיווק והמכירות בארה״ב. בין החברות הבולטות שאימצו את הפתרון ניתן לציין את סייסנס, טאבולה Yotpo ,WhiteSource ,Tufin ועוד.
"במשך שנים רבות נאלצו מפתחים להשתמש בכלים מסורתיים לניהול ביצועי אפליקציות (APM) ובכלי שקיפות קוד, שתוכננו עבור מפעילים ומנהלי IT המבצעים קורלציה של הנתונים בחלק ה'ימני', רק לאחר שפיתוח השירות הושלם", אומר פלג. "אנו משנים עתה את פרדיגמת השקיפות (Observability) ומוסרים את הכוח לידי המפתחים, שיכולים לאסוף מידע מכל שורה ושורה בקוד שרץ בזמן אמת, דרך שימוש באותם כלי פיתוח שהמפתחים אוהבים וצורכים על בסיס יומיומי. זאת לעומת הגישה המסורתית, שלפיה המפתחים צריכים להגדיר מראש, לפני הוצאת הגירסה, מה המידע שהאפליקציה צריכה לשתף ועל בסיס מידע זה יצטרכו לתחקר בעיות שיצופו בהמשך, כאשר התוכנה תרוץ בסביבות ייצור וסביבות לקוח. לפי הפרדיגמה הזאת, הארגון מייצר כמויות מידע רבות שרובו אינו רלוונטי, אך עדין סובל ממחסור במידע עבור מקרים שלא ניתן היה לצפותם מראש. הדינמיות בשיטה של לייטראן מאפשרת למפתחים ומסייעת להם לאתר בעיות בקוד רץ שמשרת לקוחות מהר משמעותית וכן מאפשר לארגון לחסוך הוצאות רבות על מידע רב שנאסף ללא צורך, בעיקר בגלל המחסור בגמישות של הגדרת המידע". פלג מוסיף, כי "תוך פחות משנתיים אומץ הפתרון של לייטראן על ידי מאות צוותי פיתוח של ארגונים גדולים בישראל ובעולם והוכיח באופן עקבי שהוא מוריד את זמן פתרון בעיות לקוח בכ-50%".