13:54:29 | ◀︎ | ברוכה הבאה Windows 11 | |
14:16:37 | ◀︎ | גאדג'Time: להתמקד במשחק בלי לשמוע רעשים סביבתיים עם ZigZagZone | |
14:37:38 | ◀︎ | אפל: הורדת אפליקציות שלא מחנות App store – סכנה לאבטחה ולפרטיות |
The headlines that made most buzz on this page
25/06/21 13:54
57.89% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בסופו של דבר קשה לומר שאירוע ההכרזה הרשמי שערכה אתמול (יום ה') מיקרוסופט (Microsoft) עבור Windows 11 הפתיע מישהו. כל מי שעקב אחרי הרשת בחודש האחרון, ונתקל בהדלפות שמיקרוסופט עצמה אישרה שהיו אמיתיות, כבר בעצם ראה הכל. או לפחות את מירב הדברים הגדולים שמציעה מיקרוסופט במערכת ההפעלה החדשה שלה.
רבים מהאלמנטים, כולל הקטנים – כמו הפינות המעוגלות של החלונות, שאבה מיקרוסופט מהעבודה על Windows 10X, שהייתה אמורה להיות מערכת ההפעלה הקלה של החברה. זה בא לידי ביטוי, לדוגמה, בתפריט "התחל" החדש, שמיקרוסופט הפכה לפשוט וברור יותר, תוך ויתור על האריחים החיים שהיו מתעדכנים בתכנים תואמים, או בכך שהכפתור של התפריט, ולמעשה כל הצלמיות בשורת המשימות, מקובצים במרכז ולא בצד ימין או שמאל, בתלות בשפת הממשק, אחד האלמנטים שהיו הכי מזהים, עד עכשיו, את המשימות ב-macOS.
עוד דבר בולט בשורת המשימות הוא צלמית חדשה שפותחת חלון של ווידג'טים, בדיוק במו בטלפון נייד. ניתן יהיה לסדר את החלון הזה כפי שרוצים, ואחד האלמנטים הבולטים בו אמור להיות תזרים חדשות, שבאמצעות שימוש בבינה מלאכותית יידע להציג בפני כל משתמש את החדשות שמעניינות אותו, בסופו של דבר. וכן, זה כמובן מזכיר מאוד את Google News.
צלמית חדשה אחרת היא Chat from Microsoft Teams – תולדה של אורח החיים ההיברידי שלמדנו להכיר בשנת הקורונה. לחיצה עליה תאפשר ליצור קשר מיידי בטקסט, קול או וידיאו עם אנשי קשר, ולא משנה באיזו מערכת הפעלה הם משתמשים, אם כי הצד השני יזדקק להתקנה של Teams עצמה.
שינוי מעניין אחר הוא העבודה בריבוי מסכים. תכונה חדשה שמכונה Snap layouts תאפשר לחלק את שטח המסך/מסכים לכמה אזורים, בתצורות שונות, ואז להצמיד חלונות שונים לכל אזור. Windows 11 תזכור את החלוקה ואת מיקומי החלונות, וכשהיישום ייפתח בשנית הוא יוצמד בדיוק לאותו אזור. המערכת גם תדע להסתדר טוב יותר עם שינוי, או הוספה והסרה של מסכים נוספים, ותדע, למשל, להחזיר חלון למסך אחר לאחר חיבורו מחדש אם הוא היה שם מתישהו.
מיקרוסופט גם מציגה עיצוב חדש ונקי יותר לחנות, שמקרבת אותה קצת יותר למה שמציעות חנויות האפליקציות של אפל (Apple) וגוגל (Goole), וכאן גם הייתה ההפתעה המשמעותית היחידה של מיקרוסופט: באמצעות שיתוף פעולה עם אמזון (Amazon), החנות תכלול גם אפליקציות אנדרואיד שניתן יהיה להתקין אותן משולחן העבודה, כמו כל אפליקציה טבעית אחרת של Windows.
היכולת הזאת הושגה למעשה באמצעות טכנולוגיה קניינית שפותחה בידי אינטל (Intel) ומכונה Intel Bridge Technology. היא יודעת לתרגם למעשה פקודות שאינן מיועדות להרצה בסביבת x86 ולתרגם אותן לפקודות שמתאימות לסביבה הזאת, ולא משנה אם מדבור במעבד של אינטל או של המתחרה הגדולה AMD. יכולת זו עובדת עם כל האפליקציות שלא נכתבו בג'אווה או עם פקודות x86 טבעיות. אינטל פנו גם אל המפתחים והבטיחו הקלות גדולות מאוד למי שיבחר לייצרואפליקציות Windows 11, כולל עד אי גביית עלויות בכלל עבור מי שיספק מערכת הפצה משלו כחלק מהאפליקציה.
בהיבט של ה-IT לא יחול שינוי גדול, אם בכלל, לעומת Windows 10 – וכאן אולי באה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר העובדה שמדובר למעשה בהחלטה של מיקרוסופט לקרוא לעדכון הבא של Windows 10 פשוט Windows 11.
"היום זה ציון דרך חשוב מאוד, התחלה של עידן חדש. אני נרגש מזה שהצלחנו לדמיין ואז ליצור מחדש ממשק, ומהדפדפן עד לחנות, הכל. לאורך כל דרכה Windows אפשרה לכל כך הרבה אנשים לחלום בגדול, להתאים את המציאות ולהרוויח מהיצירה שלהם. עם Windows החדשה אתם יכולים לצרוך אפליקציות ולייצר אותן, אתם יכולים לרכוש מחשב או לבנות, אתם יכולים לקנות מעסק ולמכור כעסק", כך אמר סטיה נאדלה, מנכ"ל ויו"ר מיקרוסופט במהלך האירוע המקוון.
סטיה נאדלה, מנכ"ל ויו"ר מיקרוסופט, באירוע חשיפת מערכת ההפעלה החדשה. צילום: מיקרוסופט
הוא קבע, כי ל-Windows יש מקום חשוב בעולם שלנו, ושהיא בעצם פותחת בפני המשתמשים בה הזדמנויות. "לא יכול להיות מחשוב אישי בלי להסיר את המחסומים ולספק בחירה אמיתית בין האנשים שאליהם אנחנו מתחברים, החברות ואפילו כיצד אנחנו מחלקים את תשומת הלב שלנו. ולכן אנחנו מקילים על החיבור למה שאתם רוצים דרך כל התקן שתרצו. Windows היא במה לשאיפות שלכם, כדי שתוכלו ליצור משהו מוצלח, ואנחנו רוצים בדור החדש להעצים ולתת לכם השראה ליצור. והכי חשוב: זו לא רק מערכת הפעלה, זו פלטפורמה ליוצרי פלטפורמות כדי לאפשר לאנשים ליצור את הקישוריות והעסקים שלהם, ועם דברים שגדולים מ-Windows עצמה, כמו הרשת. אנחנו בונים אל העשור הבא ומעבר לכך".
Windows 11 אמורה להיות מושקת בפעול בסתיו הקרוב, במקום עדכון 21H2 של Windows 10 לשעבר. מיקרוסופט הודיעה שכמו בפעם הקודמת, בעלי Windows 10 חוקי יוכלו לשדרג בחינם למערכת החדשה.
25/06/21 14:16
21.05% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בעולם לפעמים נהוג, במיוחד בתחום משחקי המחשב שצובר עוצמה בתור ענף ספורט בפני עצמו, וככזה מייצר כמובן גיבורים ומושאי הרצה, להשיק על שמם אביזרים. למיטב זיכרוני, זה לא קרה בארץ, כלומר לא קרה עד השבוע ,כשקרביץ וביקונקט השיקו ביחד אוזניות משחק שנקראות ZigZagZong על שמו של זיגי, מי שנחשב בחוגים המקומיים למאסטר משחקים.
מספרים שזיגי, או בשמו האמיתי בר אובלס, יצר את האוזניות יחד עם החברות כדי שיתאימו לזמן משחק ממושך, עם חיבור שמתאים לכל פלטפורמות המשחק – מחשבים וגם קונסולות, ועם מיקרופון מתכוונן כדי לנהל שיחות עם חברי הקבוצה במשחקים מרובי משתתפים.
ZigZagZong מצוידות בקשת מרופדת וכריות אוזניים רכות במבנה שעוטף את כל האוזן, גם כדי להבטיח את היכולת להתמקד במשחק בלי להיות מוטרדים יותר מדי מרעשים סביבתיים. מדובר באוזניות שגם מציעות תמיכה בשמע היקפי וירטואלי ברמה של 7.1 ערוצי קול, היבט חשוב במיוחד במשחקי פעולה וירי מהירים.
כאמור, האוזניות הושקו השבוע, ולפי החברות מדובר במהדורה מוגבלת. המחיר, כך או כך, 299 שקלים.
25/06/21 14:37
21.05% of the views
מאת אנשים ומחשבים
על רקע החקירות שעורכים באחרונה רגולטורים בארה"ב ובאירופה בנושא המדיניות שלה בחנות ה-App Store, אפל (Apple) מנסה להצדיק את גישתה, ופרסמה באתר שלה מסמך, שכותרתו "לבנות אקוסיסטם מהימן של מיליוני אפליקציות – התפקיד החשוב של הגנות ה-App Store", המציג את זווית הראייה שלה על החשיבות שיש לקיומה של חנות אפליקציות "נקייה" ומנוהלת, שהיא הדרך היחידה, לטענתה, להוריד אפליקציות למכשירי iOS. המסר העיקרי: אם יאלצו אותה לאפשר הורדת אפליקציות מאתרי צד ג' ולא מהחנות שלה – הפרטיות והאבטחה של המשתמשים במכשירי ה-iPhone תיפגע.
אפל מצטטת במסמך מחקר שמצא, כי מכשירי אנדרואיד נדבקו בתוכנה זדונית פי 15 יותר מה-iPhone, כשהסיבה העיקרית היא היכולת להוריד אפליקציות אנדרואיד "כמעט מכל מקום", בעוד משתמשי iPhone הרגילים יכולים להוריד אפליקציות רק ממקור אחד והוא ה-App Store.
במסמך מפרטת אפל על החשיבות הרבה שממלא ה-iPhone בחייהם של המשתמשים – לא רק בגלל השימוש בו, אלא גם בשל כמות הנתונים הפרטיים המאוחסנים בו.
אפל לוקחת את הקוראים ל"סיור מודרך" על הסכנות הפוטנציאליות המאיימות על חיינו בלי ה-App Store, ומפרטת את אמצעי ההגנה שהיא נוקטת בחנות שלה כדי למנוע רכישות לא מורשות על ידי ילדים, את ההגנה שהיא מפעילה על התמונות והסרטונים האישיים מפני אפליקציות חטטניות, ומסבירה גם, כי קיימת אפשרות שהמשתמשים ישלמו על גירסאות פיראטיות של אפליקציות מבלי שיידעו זאת כלל.
בנוסף, אפל מציינת, כי יותר ממיליארד אנשים בעולם משתמשים ב-iPhone, ותקיפה שלו תגרור פגיעה רחבה בהרבה לעומת פלטפורמות אחרות, כמו ה-Mac. לכן, היא מסבירה, היא נוקטת לגביו אבטחה מוגברת לעומת ה-macOS הן בגלל ציפיות המשתמשים והן בגלל שהשימושים בו שונים.
עוד מפרטת אפל במסמך את הפעולות שנקטה ב-2020 כדי להגן על נתוני המשתמשים ולמנוע רכישות שמקורן בהונאה: מדי שבוע נסקרות בממוצע 100 אלף אפליקציות חדשות ועדכונים על ידי צוות המונה 500 מומחים ייעודיים, שבוחנים את האפליקציות בשפות שונות; כמעט מיליון אפליקציות חדשות בעייתיות, ומספר דומה של עדכונים, נדחו או הוסרו – משום שהתגלו כספאם, כמפירות כללי פרטיות, או משום שהכילו תכונות שמבצעות פעולות לא חוקיות; אפל עצרה יותר מ-1.5 מיליארד דולר של תשלומים שמקורם בהונאה; החברה השעתה 470 אלף צוותים מתוכנית המפתחים שלה בשל סיבות הקשורות בהונאה, ואף דחתה כ-205 אלף בקשות רישום של מפתחים מחשש להונאה; אפל ביטלה 244 מיליון חשבונות של לקוחות בשל התנהלות בריונית וסקירות מזויפות ודחתה 424 אלף ניסיונות ליצור חשבונות חדשים מאותן הסיבות.