The headlines that made most buzz on this page
12/04/22 11:49
6.31% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בימים אלו מתקיים קמפיין לבחירת המאמן.ת של המדינה, ביוזמת המותג דנונה PRO וקשת 12. אל השלבים הסופיים של התחרות הגיע אלון כהן, מנכ"ל פרינטר סנטר, שהוא מאמן וקפטן נבחרת טאף מאדר (Tough Mudder) למען גדולים מהחיים, ע"ש שלמה טירן.
אנו בקבוצת אנשים ומחשבים גאים על כך שנבחרת טאף מאדר למען גדולים מהחיים הוקמה במסגרת הפעילות של הקבוצה ומועדון המנמ"רים C3 שלה, ומלווה על ידה מאז. זו הסיבה שרבים מחברי הנבחרת לדורותיה הם מנמר"ים, מנכ"לים ובכירים בקהילת ה-IT בישראל.
אלון כהן, מנכ"ל פרינטר סנטר, בקמפיין המאמן של המדינה. צילום: שי פרנקו
ייחודה של הנבחרת בא לידי ביטוי לא רק באימון של קבוצת מנהלים בכירים, רבים מהם מקהילת ה-IT בישראל, לקראת מירוץ המכשולים הקשוח Tough Mudder בבריטניה, אלא גם בהתחייבות חברי הנבחרת לגייס כספים למען הקמת גני חלומות – גנים טיפוליים המיועדים לילדים החולים בסרטן, המוקמים על ידי עמותת גדולים מהחיים. בשבע שנות פעילותה של הנבחרת גייסו חבריה, בסיוע אנשים ומחשבים, למעלה משמונה מיליון שקל – סכום שכנראה אף קבוצת ספורט לא השיגה למען הקהילה עד כה.
קהילת ה-IT מוזמנת להצביע עבור כהן, ולהשפיע על המודעות לפעילות החשובה שהוא מוביל, באתר מאקו, בכתובת: https://statecoach.mako.co.il.
12/04/22 13:34
6.31% of the views
מאת אנשים ומחשבים
גוגל השיקה בוועידת Data Cloud שהתקיימה בשבוע שעבר כמה חידושים בענן, המאפשרים לעבוד עם כמות נתונים בלתי מוגבלת, על פני כל עומסי העבודה, תוך הרחבת הגישה אליהם.
הכרזות אלו כוללות כלים לאיחוד נתונים בזמן אמת, וכן כלים המגשרים על הפער בין המידע לערכי בינה מלאכותית, ולצידם חוויית בינה עסקית מאוחדת, הכוללת שילוב חדש של סביבת עבודה יחד עם תוכניות חדשות, המאפשרות את הרחבת האקוסיסטם של שותפי הענן של החברה.
ניהול וניתוח אגמי ומחסני נתונים ממקום אחד BigLake הוא מנוע אחסון אגם נתונים חדש, שמקל על ארגונים לנתח את הנתונים במחסני הנתונים ובאגמי הנתונים שלהם. הצורך נולד מתוך העובדה שהנתונים קיימים היום בפורמטים רבים ומפוזרים על פני מרכזי נתונים ועננים רבים ושונים, בכל רחבי העולם, ועם הגידול הדרמטי בכמות וסוגי הנתונים, עומסי העבודה והמשתמשים, ארגונים נמצאים בנקודת מפנה שבה ארכיטקטורות נתונים מסורתיות – גם כשהן מועברות לענן – אינן מסוגלות לנצל את מלוא הפוטנציאל שלהן. כתוצאה מכך, הפער בין הנתונים לערך הפוטנציאל הולך וגדל.
בבסיסו, הרעיון כאן הוא הוא להשתמש בניסיון שצברה גוגל קלאוד בהפעלה ובניהול של מחסן הנתונים BigQuery שלה, ולהרחיבו לאגמי נתונים באחסון הענן שלה, תוך שילוב המיטב של הכלים למחסני נ
תונים ולאגמי נתונים לשירות אחד, שמפשט את פורמטי האחסון והמערכות. מפתחים יקבלו גישה למנוע אחסון אחד ויכולת לבצע שאילתות על מאגרי הנתונים הבסיסיים באמצעות מערכת אחת, ללא צורך בהעברה או בשכפול נתונים.
"BigLake מאפשר לחברות לאחד את מחסני הנתונים והאגמים שלהן כדי לנתח נתונים מבלי לדאוג לגבי פורמט האחסון או המערכת הבסיסית, מה שמבטל את הצורך לשכפל או להעביר נתונים ממקור ומפחית עלויות וחוסר יעילות", ציין גריט קזמאייר, סמנכ"ל ו-GM של מסדי נתונים, נתונים אנליטיקה ובינה עסקית בגוגל קלאוד.
חידוש מרכזי נוסף שגוגל הכריזה עליו הוא Spanner – שיסיר עוד יותר את מגבלות ניהול הנתונים ויאפשר מעקב אחר שינויים בתוך מסד הנתונים של Spanner בזמן אמת כדי לייצר ערכים חדשים. Spanner עוקב אחר הוספות, עדכון ומחיקה של נתונים כדי להזרים את השינויים בזמן אמת, ובכך מובטחת הפעלת יישומים או ניתוח עם הנתונים העדכניים ביותר.
הסרת מגבלות עומסי הנתונים
עוד במסגרת ההכרזות הציגה גוגל חידושים של Vertex AI – פלטפורמה מנוהלת שכוללת את כל כלי למידת המכונה הדרושים לבנייה, פריסה והרחבה של מודלים – שיעניקו ללקוחות חוויה יעילה יותר באמצעות מודלים שיכניסו לתהליך הייצור בינה מלאכותית ויקלו על התחזוקה.
Vertex AI Workbench, שזמין כעת, מאחד מערכות נתונים ולמידת מכונה בממשק אחד, כך שלצוותים יש ערכת כלים משותפת לניתוח נתונים, מדע נתונים ולמידת מכונה. השיפור מאפשר לצוותים לבנות, לאמן ולפרוס דגמי למידת מכונה פי 5 יותר מהר ממחשבים ניידים מסורתיים.
כדי להקל על ניהול התקורה של תחזוקת המודל, הכריזה גוגל על יכולות MLOps חדשות עם Vertex AI Model Registry. כעת בתצוגה מקדימה, Vertex AI Model Registry מספק מאגר מרכזי לגילוי, שימוש ושליטה במודלים של למידת מכונה, כולל אלה ב-BigQuery ML. המאגר המרכזי של Vertex AI Model Registry מקל על מדעני נתונים לשתף מודלים ועל מפתחי אפליקציות להשתמש בהם, ובסופו של דבר מאפשר לצוותים להפוך נתונים להחלטות בזמן אמת, ולהיות זריזים יותר מול דינמיקת השוק המשתנה.
הרחבת טווח ההגעה של הנתונים
בנוסף, הושק Connected Sheets for Looker ויכולת לגשת למודלים של Looker ב-Data Studio, מה שמאפשר ליצור אינטראקציה עם נתונים בדרך המועדפת על המשתמש, בין אם באמצעות Looker Explore, Google Sheets, או באמצעות ממשק גרור-ושחרר של Data Studio. בכך יוכלו המשתמשים לייצר תובנות מהנתונים ולקבל החלטות מבוססות נתונים עם פלטפורמת הבינה העסקית (BI) המאוחדת החדשה של גוגל קלאוד. חוויית BI מאוחדת זו מאפשרת לנצל בקלות נתונים ארגוניים מנוהלים ומהימנים, לשלב מערכי נתונים וחישובים חדשים ולשתף פעולה עם עמיתים.
הכפלת האקוסיסטם של שותפי ענן הנתונים
גוגל קלאוד הודיעה כי יש כיום יותר מ-700 שותפי תוכנה המפעילים את היישומים שלהם באמצעות ענן הנתונים שלה. במסגרת שיתוף הפעולה עם השותפים, הכריזה גוגל על Google Cloud Ready – BigQuery, אימות חדש שמזהה פתרונות משותפים כמו אלה של Fivetran, Informatica ו-Tableau העומדים בדרישות פונקציונליות ויכולת פעולה הדדית.
בנוסף, תוכנית העברת מסדי נתונים חדשה תסייע ללקוחות להאיץ במהירות ובצורה חלקה את המעבר מעננים מקומיים ואחרים לשירותי מסדי נתונים מנוהלים של גוגל, כולל כלי עבודה, משאבים ומומחיות של שותפים כמו Deloitte, וכן גם תמריצים לקיזוז עלויות העברת מסדי נתונים.
12/04/22 16:31
6.31% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כשאנחנו הולכים לקנות בגדים, יש מוכר.ת שיכול.ה להמליץ לנו מה כדאי לנו לרכוש וללבוש, והאם בגד כזה או אחר מחמיא לנו או לא. אבל כשמדובר בעולם האי-קומרס, אנחנו, בדרך כלל, די לבד. זה לא שאנחנו לא יכולים ויודעי להחליט על עצמנו, אבל תמיד טוב שיהיה עוד זוג עיניים שיעזור לנו בהחלטה, במבט מהצד. סלקטיקה עלתה על הצורך הזה ופיתחה מנוע המלצות שמשמש אותה "עין".
לדברי טלי בצלאל חמדי, מייסדת משותפת ומנכ"לית החברה, "אחד האתגרים הגדולים ביותר של אתרי אי-קומרס הוא יצירת חוויה אישית במסגרת מסע הקניות הווירטואלי של הגולשים: לדעת ולנתח את הקונה שנכנס לחנות הווירטואלית, מה הוא מחפש ומה מעניין אותו. פיתחנו מערכת מבוססת Visual AI, שמאפשרת לאתרים ללמוד ולהבין מה הלקוח רוצה ומחפש, ואף למסור לו את מושא תשוקתו במינימום זמן".
בצלאל חמדי הקימה את הסטארט-אפ ב-2020 יחד עם מיכה קמינר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, נופר גבריאלי ועידן בראזני. החברה גייסה כחצי מיליון דולר, ובין לקוחותיה נמנות קסטרו, רנואר, אמריקן איגל, H&M ובונונוס, שהיא חטיבה בוולמארט.
לדבריה, "אנחנו מקנים למותגים יכולות להיות חכמים ויעילים יותר. המערכת מאפשרת למותג להעניק ללקוחותיו שירות ויחס אישי, שמשדרג את חוויית הקנייה ומניע אותם לבצע רכישות חוזרות". היא אמרה כי "חלק מחוויית הקנייה אובד במעבר לרכישה אונליין, כי הקונה ניצב מול מאות פריטים ואין לו מושג מה יכול להתאים, מאחר שאין באפשרותו למדוד אותם. בנינו מנוע מבוסס Visual AI שמאפשר לגולש לקבל המלצות על פריטים שיתאימו לו, ואז המערכת מתאימה את עצמה למסע הלקוח ולהמלצות מדויקות יותר, מבוססות נתונים אישיים – שנשמרים חסויים – כמו גובה ומשקל".
מה מתאים לי יותר – חולצה מכותנה או מפוליאסטר?
"מאחורי הקלעים", הסבירה בצלאל חמדי, "מדובר בטכנולוגיית עיבוד תמונה, שמנתחת כל פריט בקטלוג – אורך, גזרה, צווארון, סוג בד ועוד. יחד עם טכנולוגיית לימוד מעמיק, התהליך מבוצע באופן אוטומטי. החיבור למערכות של חברות האופנה מאפשר לנו לזהות באופן אוטומטי את הפריטים ולמי מהלקוחות הם יתאימו. למשל, למי להמליץ על חולצה מכותנה עם צווארון, כפתורים ושרוולים ארוכים".
"לצד ניתוח הפריטים, הפיתוח שלנו מנתח את העדפות המשתמש, בשילוב האינטראקציה באתר ורכישות קודמות. כך, אנחנו מציגים למשתמש את ההמלצות לפריטי האופנה עם הסבירות הגבוהה ביותר שיתאימו לו", אמרה.
טלי בצלאל חמדי, מייסדת משותפת ומנכ"לית סלקטיקה. צילום: תומר פולטין
לדברי בצלאל חמדי, "ויתרנו על הצעה לשירותי התאמת בגדים באמצעות צילום הגוף על ידי המשתמש, כי המשובים מהמשתמשים ומחברות האופנה היו שליליים. בעתיד, טכנולוגיה זו תעבוד בצורה מוצלחת יותר. כיום, אתרים מצלמים דוגמנים ומלבישים אותם וירטואלית עם הבגדים שהמשתמש מעוניין בהם".
השאיפה לעתיד: המלצות על רהיטים, אביזרים לבית, הנעלה וקוסמטיקה
"בהיבט הטכנולוגי", אמרה בצלאל חמדי, "אנחנו עובדים עם שירותים רבים של AWS, לרבות שירות האחסון S3 ו-AWS Elastic Beanstalk, שמציע פריסה של אפליקציות ווב ושירותים המפותחים עם ג'אווה, PHP ,Ruby ועוד. אנחנו נעזרים ביועצים שלה כדי לבנות את הארכיטקטורה של התוכנה ולהתאים אותה לשירותים שלנו. ה-Application Server שלנו מאוחסן על שרתי המחשוב Amazon EC2, כשההפצה של האפליקציה מתבצעת באמצעות Amazon CloudFront, המשמש להעברה מהירה ומאובטחת של תוכן (CDN). כמן כן, Amazon Route 53עוזר לנו לנתב משתמשים באתרי אינטרנט לשרתים הקרובים ביותר במדינה שבה הם נמצאים".
לסיכום היא ציינה כי "האי-קומרס צמח באופן אקספוננציאלי במשבר הקורונה, והאיץ אותו שנים קדימה. אם בעבר נדרשנו לשכנע את חברות האופנה שהן צריכות לשדרג את הטכנולוגיה שלהן, הרי שכיום הן פונות אלינו. מספר הלקוחות שלנו גדל, והטכנולוגיה שלנו מאפשרת להתממשק בזמן קצר לכל חנות מסחר מקוון בעולם, לסרוק את הקטלוג ולהעשיר אותו בנתונים. זה מאפשר לחברות להיות חכמות ויעילות יותר, והלקוחות שלהן נהנים משירות אישי. בעולם העוזרות האישיות לבגדים, היעד הוא להנגיש את השירות לכל אתר אי-קומרס. אנחנו שואפים שהלקוחות יוכלו להשתמש בפרופיל ולקבל המלצות אישיות בכל אתר אופנה ברשת, ורוצים שהמוצר שלנו ידע להמליץ גם על רהיטים, אביזרים לבית, הנעלה וקוסמטיקה".
12/04/22 17:17
6.31% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"מכרז הענן הממשלתי נימבוס הוא משנה מציאות עבור ארגונים בישראל. תהיה לו השפעה מקיפה על כלל השוק הישראלי, בדיוק כמו הזכייה של סאפ במכרז ה-ERP הממשלתי ב-2003. הוא יביא לארץ השקעות רבות", כך אמר בועז מעוז, מנכ"ל גוגל קלאוד ישראל.
שירותי הענן של גוגל הוכרזו אשתקד כאחד משני הזוכים במכרז הענן הממשלתי הענק, יחד עם AWS. שתי החברות גברו על מיקרוסופט ואורקל, שעלו גם הן לקו הגמר. החוזה בין הממשלה לגוגל הוא לתקופה של 23 שנים. במסגרת הפרויקט צפויים משרדי הממשלה וצה"ל לעבור לענן, על גבי השרתים של שתי החברות הזוכות.
מעוז דיבר בכנס שנשא את הכותרת RISE with SAP. הכנס נערך אתמול (ב') במשרדי סאפ ברעננה, בשיתוף סאפ ודלויט ישראל, ובהשתתפות נציגים של עשרות מלקוחות החברה.
לדבריו, "פרויקט נימבוס ישפיע רבות עלינו. הענן של גוגל גדל הכי מהר בתעשייה זה שמונה רבעונים ברציפות, בהיקף של עשרות אחוזים בכל רבעון. ברמה העולמית, אנחנו גדלים משמעותית מהר יותר מהמתחרה הגדול בשוק. בארץ, נתח השוק של גוגל קלאוד גדול מהממוצע העולמי".
המניעים המרכזיים למעבר לענן – כיום לעומת בעבר
"בעבר", אמר מעוז, "המניעים המרכזיים למעבר לענן היו מיטוב עלויות, אג'יליות והתרחבות גלובלית. כיום אנחנו רואים שזה לא מספיק, וארגונים עוברים לעבר גם משום שהוא הכלי המרכזי להצלחת הטרנספורמציה הדיגיטלית. מה שהיה בתקופת הקורונה המחיש זאת לארגונים היטב".
מעוז מנה את מאפייני הענן: "חוכמה, שמתבססת על נתונים, פתיחות לטובת הזרקת חדשנות והחופש לבחור, שיתופיות לטובת שינוי התרבות הארגונית, ואבטחת המידע".
"בהיבט האבטחה", הוסיף, "גוגל קלאוד היא הענן היחיד שמצפין כל מידע כברירת מחדל – בין אם זה מידע נח או נע. הענן שלנו חכם ומטפל בנתונים עם בינה מלאכותית, יכולת חיקור, קיטלוג, חיזוי והפקת תובנות מושכלות".
הוא ציטט מחקר שערכה פורסטר בקרב לקוחות סאפ וגוגל, שממנו עלה כי "התועלות בשל העבודה המשותפת הן: חיסכון בעלויות, קיצור זמני ההשבתה, מניעת טעויות תצורה, צמצום עלות בעלות כוללת (TCO) ופתיחות".
לסיכום ציין מעוז כי "החלטת גוגל לבנות אזור ענן ייעודי בישראל התקבלה לפני שהיא זכתה בנימבוס, וזה יקרה עוד השנה. הענן המקומי יהיה מבוסס תקנים כמו שאר 29 אזורי הענן של גוגל בעולם. ענינו לכל דרישות החשב הכללי, ואנחנו מגינים על הנתונים ומספקים תמיכה בעברית. השותפות עם סאפ תגדל והיא תעצים את הלקוחות הארגוניים. נשיק תוכנית הכשרה לענן, שתביא להעסקת רבים. נימבוס יביא את הענן לשוק הארגוני, שנע לעבר הענן באופן איטי יחסית ומשתמש בתשתיות שלא מותאמות לתהליכים דיגיטליים. המסע שלנו לענן, שהחל באופן מואץ לפני ארבע שנים, טרם הסתיים".
עמי גולדברג, מוביל פעילות סאפ בדלויט ישראל. צילום: מתן תומרקין
דובר נוסף באירוע היה עמי גולדברג, מוביל פעילות סאפ בדלויט ישראל. הוא אמר כי "מחקר שערכנו בקרב לקוחות ארגוניים העלה שיותר ממחצית מהם (56%) חוששים מהמעבר לענן, כמו גם מסיכויי ההצלחה של מסע זה. אנחנו מספקים לארגונים מענה, לא רק לשאלות למה לעבור לענן ואיך לעשות את המעבר בצורה הנכונה, אלא גם כיצד לבצע וליישם זאת הלכה למעשה, עם הצוות המקומי החזק ועם התמיכה הגלובלית של דלויט".
"אנחנו פועלים בכל המגזרים כיועצים, וגם כמיישמים", ציין. "אנחנו עובדים מול חברות רבות ברשימת הפורצ'ן 500, ויש לנו יותר מ-345 אלף עובדים ביותר מ-150 מדינות. אנחנו מעסיקים מעל 1,700 עובדים בישראל, בשישה משרדים ברחבי המדינה".
גולדברג אמר כי "אנחנו נותנים שירותי ייעוץ עסקי לחברות. כשותף גלובלי של סאפ וגוגל קלאוד פיתחנו את הפרקטיקות הטובות ביותר לפרויקטי השדרוג, המודרניזציה והמעבר לצריכת הפתרון כשירות בענן. אנחנו עובדים עם סאפ יותר משני עשורים, וכעת מביאים זאת לעולם הענן".
הוא סיכם באומרו ש-"לעבודה בענן יש חשיבות הולכת וגוברת, והשפעה על פרודוקטיביות, חדשנות, קיימות ואחריות תאגידית. המעבר לענן מסייע לארגונים לבצע טרנספורמציה דיגיטלית בצורה קלה -משרשרת האספקה ועד למימון, מרכש ועד לחוויית לקוח, ועוד".
12/04/22 11:25
5.41% of the views
מאת אנשים ומחשבים
זעזוע בהנהלת פרטנר: מנכ"ל הקבוצה, אבי צבי, פורש מתפקידו לאחר פחות משנה בתפקיד, ואיתו הודיעה גם אסנת רונן, יושבת ראש הקבוצה, לדירקטוריון החברה ולנציגי בעלי השליטה החדשים על פרישתה, זאת אחרי למעלה מעשור שבו כיהנה כדירקטורית בחברה, מתוכו כשנתיים וחצי כיו"ר הדירקטוריון. הרקע לפרישה הוא כניסת בעלי השליטה החדשים, קבוצת גבאי-רודב-הפניקס. צבי יישאר בתפקידו בהתאם להסכם וכפי שיידרש.
בשנת כהונתו ביצע צבי צעדים חשובים לגיבוש האסטרטגיה של הקבוצה לשנים הקרובות ולשיפור איתנותה הפיננסית, כשבראש ובראשונה פעל להגברת המגמה של הפיכתה של פרטנר מחברת תקשורת ושירות לחברת תקשורת, שירות ותשתיות, זאת באמצעות האצת פריסת התשתית העצמאית של פרטנר פייבר, שוק"ס פרטנר, הפיכת פרטנר לפורסת סיבים בינלאומית באמצעות שיתוף פעולה עם חברת טמרס, כניסה לתחום החשמל, האצת פריסת דור 5 ועוד, ואף הוביל את שירות הטלוויזיה פרטנר טיוי לרווחיות. בשנה האחרונה ועל אף משבר הקורונה הצליחה פרטנר להציג שיפור משמעותי בכל המדדים הכספיים – עם שיפור ברווח הנקי ועל אף ההשקעות הניכרות בסיבים ובסלולר.
בשנה האחרונה, ועל אף משבר הקורונה, הצליחה פרטנר להציג שיפור משמעותי בכל המדדים הכספיים – עם שיפור ברווח הנקי ועל אף ההשקעות הניכרות בסיבים ובסלולר.
צבי מסר, כי "השנה האחרונה הייתה מלאה בעשייה ובהצלחות. אני גאה בהנהלה שגיבשנו אשר יחד עם עובדי פרטנר הצלחנו בתקופה קצרה יחסית להשיג הישגים משמעותיים שישפיעו על החברה בשנים הבאות. עם כניסתי לתפקיד הצהרתי כי מטרתי העיקרית היא להצעיד את החברה למכירת גרעין השליטה בה, ועתה, כשהמהלך הושלם, הודעתי לדירקטוריון החברה על רצוני לפרוש מתפקידי. אני מאחל הצלחה לקבוצת הרוכשים שרכשו חברה נהדרת עם הון אנושי מעולה וטכנולוגיה מתקדמת ביותר".
בתקופת כהונתה כיו"רית הקבוצה פעלה רונן לחיזוק המאזן של פרטנר באמצעות הנפקת מניות לציבור, שאפשר לחברה להתנהל לאורך כל התקופה תחת אסטרטגיה עסקית ארוכת טווח ולאפשר לה לבצע את ההשקעות הנדרשות בעסקי הליבה שלה.
רונן אמרה, כי "במהלך השנתיים האחרונות האיצה פרטנר את השקעותיה בתשתיות וכתוצאה מכך הפכה מחברת סלולר לקבוצת תקשורת מובילה, המספקת שירותי תקשורת רחבים, גם בעולם הסלולר וגם בעולם הקווי. אני גאה למסור היום לבעלי השליטה החדשים חברה רווחית וצומחת, בעלת מאזן איתן, חברה החולשת על תשתיות רחבות בשני תחומי הליבה שלה, הסלולר והקווי/סיבים".
12/04/22 11:29
5.41% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת ההיי-טק SQLink הודיעה על שורת מינויים חדשים: מיכל רג'ואן, מונתה כסמנכ"לית משאבי האנוש של הקבוצה; שחר אפרים, שיכהן כמנכ"ל מכללת SQLabs מקבוצת SQLink; וליבת שילה, שמונתה לסמנכ"לית Delivery בחברה הבת זיגיט (ZIGIT).
רג'ואן, סמנכ"לית משאבי האנוש בקבוצת SQLink, שניהלה עד כה את פעילות המגזר הציבורי בקבוצה, היא בעלת ניסיון עשיר בעולמות ה-HR, עם התמחות של כעשור בעולמות משאבי אנוש בחברות היי-טק. "הזדמנויות עסקיות צומחות מפיתוח הפרט, וחברה עסקית מצליחה היא חברה שמבינה את הכח העצום של המשאב הארגוני הכי גדול שלה – העובדים", אמרה רג'ואן.
אפרים מונה למנכ"ל SQLabs, המכללה למקצועות ההיי-טק מקבוצת SQLink. אפרים, עם ותק של חמש שנים בקבוצה, הקים וניהל את חטיבת ההתקשרויות המסחריות, האחראית על תחום המכרזים של הקבוצה כולה. כמו כן, מביא איתו אפרים ניסיון עשיר של עבודה במגזר הציבורי, ומתמחה ביצירת מענה איכותי לצרכי הלקוחות.
מכללת SQLabs צברה מוניטין רב בהכשרות ייעודיות בתחומי מערכות המידע ובבוטקאמפס להסבות בוגרי מדעים למקצועות הפיתוח. והיא אף אחת השותפות הבכירות בתוכניות ההסבה של רשות החדשנות.
שילה נמצאת בחברת זיגיט כשבע שנים. היא צמחה מתפקידי פיתוח וניהול פרויקטים לתפקיד הנוכחי. שילה מכירה כל תהליך וכל מרכיב בשרשרת הפיתוח, עד למוצר הסופי.
"כסמנכ"לית Delivery אני פועלת לחיזוק השותפות עם הלקוחות, מתוך חיבור בין הבנת הלקוח וראיה של זיגיט כפרטנר עסקי שמביא לשולחן לא רק יכולות טכנולוגיות, אלא גם הבנת הסביבה העסקית ויכולת לתת מעטפת 360 במקום אחד", כך אמרה שילה.
"יביאו אותנו לשיאים חדשים, חדשנות ושיתופי פעולה"
תמיר גורן, מנכ"ל SQLink: "אנו בעיצומה של תנופת צמיחה לרוחב ולעומק הקבוצה. במהלך השנה האחרונה הרחבנו את מגוון הפתרונות והשירותים המתקדמים שאנו מציעים, וכיום הקבוצה מאגדת בתוכה שבע חברות בתחומי הטכנולוגיה השונים. השילוב של הבנה טכנולוגית מעמיקה, ראייה עסקית רחבה וניסיון עשיר בעולם המחשוב, מאפשרים לנו להמשיך ולספק פתרונות ממוקדים ומדויקים עבור לקוחותינו. הניסיון העשיר של מיכל, שחר וליבת, שצמחו מתוך החברה, ביחד עם צוות ההנהלה הוותיק אשר מוביל את הקבוצה מזה שנים רבות, יביאו אותנו לשיאים חדשים, חדשנות ושיתופי פעולה, שימשיכו למצב את SQLink כגוף מוביל בתחומו ומחולל שינוי".
קבוצת SQLink מעסיקה למעלה מ-2,500 מומחים ויועצים בחזית הטכנולוגיה ומונה שבע חברות בת, המספקות קשת רחבה של שירותים מתקדמים ועדכניים בעולמות של פיתוח תוכנה, אבטחת מידע וסייבר, בדיקות תוכנה ואוטומציה, ניהול פרויקטים, דיגיטל, אנליטיקה, דטה, BI ועוד. בנוסף, לקבוצה שתי חברות השמה להיי-טק מהגדולות בישראל, ומכללה למקצועות ההיי-טק והטכנולוגיה.
12/04/22 14:42
5.41% of the views
מאת אנשים ומחשבים
יום לא טוב לפרטנר: אחרי הודעת המנכ"ל והיו"רית על התפטרותם, ההסתדרות הודיעה היום (ג') בצהרים כי היא פותחת בסכסוך עבודה בחברה. לטענתה ולטענת ועד העובדים, הרוכשים החדשים נמנעים מלקיים עמם משא ומתן על הסדרת זכויות העובדים בעקבות המכירה. המשמעות היא שבעוד שבועיים, לאחר החג, יוכלו עובדי פרטנר לנקוט עיצומים בפעילות החברה, ואף שביתה.
פרטנר נרכשה בנובמבר האחרון על ידי קבוצת הרוכשים גבאי-רודב-הפניקס, בראשותו של אבי גבאי – כמה ימים לאחר שזה התפטר מתפקיד מנכ"ל החברה המתחרה, סלקום. היום הודיעו על התפטרותם מנכ"ל החברה, אבי צבי, והיו"רית, אסנת רונן. לטענת ההסתדרות, הרוכשים החדשים לא נעתרו עד כה לבקשתה להיכנס למשא ומתן.
הסכסוך יחול על 2,700 עובדי פרטנר, שדורשים לחתום מחדש על סעיף בהסכם הקיבוצי, לאור העברת השליטה – כנהוג במקרים כאלה, לדברי ההסתדרות. בוועד אומרים כי המטרה היא "להבטיח את עתידם התעסוקתי של העובדים, ומכאן גם את המשך הצלחת החברה".
עילות נוספות לסכסוך הן דרישת העובדים לקיים חובת גילוי בנוגע לנתונים על עסקת המכירה; קריאה להנהלה להיות שקופה בכל הנוגע להשלכות העסקה על מצב החברה וזכויות עובדיה; ודרישה לחתום על סעיף שיבטיח לעובדים רשת ביטחון מפני פיטורים או התייעלות.
כמו כן, ההסתדרות ונציגות העובדים מבקשות לקבוע מנגנון להבטחת שמירה על איתנות פיננסית של פרטנר תוך הקצאת בטוחות לעובדים; מינוי נציגי עובדים לדירקטוריון; ביסוס תוכניות לפיתוח ולהשקעה; ותגמול בגין עסקת המכירה.
"אין לנו עם מי לנהל משא ומתן"
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, אמר כי "גם בתקופות של שינוי וטלטלה עובדי פרטנר היו ונותרו הכוח המניע של החברה. כעת, עם העברת השליטה, דורשת ההסתדרות מהבעלים החדשים לכבד את זכויות העובדים ולהיכנס למשא ומתן על הסכם חדש, שיסדיר את יחסי העבודה ויבטיח את עתידם".
"החברה צריכה לשים לנגד עיניה את חשיבות העובדים ואת תנאי עבודתם, ואנחנו, בהסתדרות, נעמוד לצד העובדים ככל שיידרש, עד שתושלם עסקת המכירה באופן שיכבד ויוקיר את אלה שנותנים מזמנם ומרצם להצלחת פרטנר", ציין.
יו"רית ועד עובדי פרטנר, קרן אופק, אמרה כי "פעמים רבות ניסינו להיכנס למשא ומתן מאז נודע כי הסכם הרכישה מתגבש, אך נתקלנו בגרירת רגליים. המצב שבו מנכ"ל החברה ויו"רית הדירקטוריון מתפטרים מתפקידם ואין עם מי לנהל משא ומתן על מעמדם של עובדי החברה בהסכם הרכישה אילץ אותנו להכריז על סכסוך עבודה".
"עובדי פרטנר הם כוח מאוחד ומלוכד, ומי שיבחר להתעלם מזכויותיהם ימצא מולו אלפי עובדים ועובדות נחושים וכוח ארגוני מוכח", ציינה.
מפרטנר נמסר בתגובה כי "היחסים בין הנהלת החברה לועד העובדים מתבססים על אמון והבנה הדדית. אנחנו בטוחים שגם עתה נדע לייצר יחד שיח פורה וחיובי".
12/04/22 15:22
5.41% of the views
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: אסנת פרלמן, מנהלת מחלקת מוצר בסטארט-אפ אקוונט (aquant).
ותק בתפקיד: שנתיים וחצי.
תפקידים קודמים: פיתוח, הנדסת מערכות, אפיון חוויית משתמש.
השכלה ושירות צבאי: מפתחת בחיל האוויר, תואר ראשון במדעי המחשב.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה: תשוקה. כשהתמיינתי לקורס תכנות בבית הספר למדעי המחשב, המבחן ממש מצא חן בעיניי.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? בחוויה שלי התשובה משתנה ממקום למקום, כתלות בגישת המנהלים, התרבות הארגונית, סוג התעשייה וכדומה. בשנים האחרונות אני רואה שיפור גדול, פתיחות ורגישות לנושא בהרבה גזרות. זה מבורך. מעולם לא חוויתי אישית משהו מכוון.
בדוגמאות שאני פגשתי, ניכר פער תפיסתי: כאישה יחידה / בין היחידות בחברות של מפתחים, לא פעם חשבו שאני בתפקיד אחר ללא אופי טכנולוגי. בדיונים רבים שהייתי בהם הרגשתי שרכשתי אמון רק אחרי שאמרתי כמה דברי חוכמה. הייתי רוצה להאמין שככה גם גברים מרגישים :)
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לא. חשוב לי לציין שאני מרגישה שווה, ודורשת יחס שווה, ומעולם לא חוויתי התנגדות. אני מאמינה שהאחריות של כל גבר ואישה להוכיח מה הם שווים ולדאוג לקבל יחס ותנאים מתאימים. למרות זאת, לצערי מכירה באופן אישי גם מצבים שבהם נשים בעלות הישגים דומים לגברים חוו אפליה.