זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
The headlines that made most buzz on this page
27/11/22 17:45
10.34% of the views
מאת אנשים ומחשבים
תפקיד המנמ"ר הוא מהתפקידים המאתגרים ביותר, מאחר שכמעט כל פעילות של הארגון שבו הוא מועסק נוגעת באחד התחומים שבהם הוא עוסק. המנמ"רים מצויים במאבק מתמיד לשמור על מעמדם, ולהצדיק את האמון והתלות של הארגון בהם. הסכנות הן לא מעטות, גם אם הוא עובד בצורה הכי טובה, משום שמספיקה פעולה אחת או החלטה לא זהירה אחת כדי למוטט את הכול ולשלוח אותו אל מנהל משאבי האנוש על מנת לסכם על פיצויי הפרישה.
אתר CIO שוחח עם מומחים ועם מנמ"רים לשעבר וריכז כמה טיפים שימנעו מהמנמ"ר לעשות טעויות קריטיות ויוציאו את החשק מהמעסיק אפילו לחשוב על פיטוריו. הטיפים לקוחים מחיי היום יום של כל מנמ"ר, וחלק מה-CIO’s שביניכם, קוראי טור זה, ודאי תמצאו אותם מוכרים.
הכול (כמעט) שאלה של מערכות יחסים ואינטראקציות
הטיפ הראשון קשור באינטראקציה של המנמ"ר עם העובדים והמנהלים האחרים בארגון. המנמ"ר חשוף להרבה מאוד טכנולוגיות ומגיע שלב שבו הוא משוכנע, לגבי לפחות חלק מהן, שזה מה שהארגון שלו צריך. מלאכת השכנוע של המנכ"ל ו/או הבעלים של החברה מעולם לא הייתה קלה, והיא קשה שבעתיים בעידן המשברי הנוכחי. לעתים, בפרט במקרים שבהם מעורב סמנכ"ל הכספים – ומן הסתם הוא מעורב בלא מעט מהפעמים, ההתנגדות תהיה מפני שהם לא מכירים מספיק את העבודה של המנמ"ר, והדבר האחרון שהם רוצים לשמוע הוא שצריך להשקיע בטכנולוגיה לשם הטכנולוגיה. העצה של החכמים שצוטטו באתר CIO היא לדעת מתי להפסיק, לא להתווכח רק לשם הוויכוח, לסיים את הדיון ולמצוא הזדמנות אחרת להעלות את זה.
חשוב שהמנמ"ר ידע מתי להפסיק להתווכח, איך לשכנע את המנהלים שה-IT רק יעצים אותם, לוודא כל הזמן שהתשתיות עובדות טוב, כי הן המפתח לשביעות הרצון של העובדים, ולא להירדם בשמירה בכל מה שקשור לסייבר
המישור השני שבו המנמ"ר עלול ליפול הוא במערכות היחסים עם מנהלי קווי העסקים. אסור להתבלבל, הם לא לקוחות של המנמ"ר, אלא קולגות שצריכים לשתף פעולה. הם צריכים את עזרת מנהל הטכנולוגיה ביצירת פתרונות יצירתיים איך להמשיך לעבוד מבלי להגדיל תקציבים, בפרט בתקופת משבר כמו עכשיו. לכן, הגישה אליהם צריכה להיות כאל שותפים ולא כאל מי שהמנמ"ר בא לתת להם פתרון שאולי בכלל לא מתאים להם ואולי הם לא רוצים אותו. אסור למנמ"ר לאכזב את מנהלי קווי העסקים בארגון, ויש לתת להם כלי IT שישפרו את חוויית העבודה שלהם ושל העובדים שנמצאים תחתיהם.
הארגון עובד על פרויקטים והמטרה שלו היא לעשות מחר בצורה שונה ממה שהוא עשה אתמול. ה-IT עומד כמעט תמיד במרכז הפרויקטים, ולכן, כאשר הפרויקט נכשל, באופן טבעי החיצים מופנים אל המנמ"ר, או לפחות גם אליו. עצה נוספת של המצוטטים במאמר היא שכמנהל טכנולוגיה בארגון, רצוי לו להפנים את המציאות, לא לברוח מאחריות, גם אם הוא חושב שהוא האדם האחרון שאחראי לכישלון, כי אם הוא לא יעשה כך, אין עילה טובה יותר לבעל הבית לפטר אותו.
זה לקח זמן, אבל עכשיו כולם מבינים מהו הדבר הקריטי בארגון
התשתיות תמיד היו תחום קריטי בארגון, אבל רק בשנים האחרונות המנהלים והעובדים מבינים את זה, ולחלק מהם יש אפס סובלנות כלפי תשתיות שאינן מתפקדות. רבים מאוד מהמנהלים בארגונים משווים את מה שצריך להיות אצלם מבחינת התשתיות לאמזון או לגוגל, שלשיטתם לעולם לא נופלות. הם הרי מחפשים דרכן (במקרה של גוגל), קונים באתר שלהן (במקרה של אמזון) או משתמשים בתשתיות הענן שלהן (במקרה של כל אחת משתיהן). כשהתשתית הארגונית לא מתפקדת כמו האתר של גוגל או אמזון, המנמ"ר צריך להסביר, ואם הוא לא יודע לעשות זאת – הרי לכם עוד סיבה טובה למעסיק לחשוב להתחיל למצוא לו מחליף.
ועכשיו לסיכון הגדול ביותר: מתקפות סייבר, ובמיוחד מתקפות כופר. מדובר במשבר מסוג המשברים שעלול לחסל את החברה או לגרום לה לנזקים חמורים. לכן, העצה הפשוטה למנמ"ר היא לא לסמוך רק על אנשי האבטחה. עליו להקדיש לתחום הסייבר את מרב משאבי הזמן, המחשבה והדרכים לשנות ולפעול. אמנם, אין מצב של הגנה הרמטית, אבל אמור להיות ברור לכל מנמ"ר מתחיל שהתירוץ הזה לא יתקבל במקרה של משבר חמור.
המסקנה מעצות אלה היא שלמנמ"ר אסור אף פעם לשקוע בתהילה שהוא זוכה לה בארגון – וזה לא תמיד קורה, אבל במקרים רבים כן. עליו תמיד להיות מוכן לכך שהאורות של הזרקורים שמופנים אליו הם בעוצמה גדולה מאוד, שיכולים לסנוור אותו. לכן, חשוב שהמנמ"ר ידע מתי להפסיק להתווכח, איך לשכנע את המנהלים שה-IT רק יעצים אותם, לוודא כל הזמן שהתשתיות עובדות טוב, כי הן המפתח לשביעות הרצון של העובדים, ולא להירדם בשמירה בכל מה שקשור לסייבר.
27/11/22 12:00
8.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כמעט 500 מיליון מספרי טלפון של משתמשי ווטסאפ (WhatsApp) דלפו לרשת והם מוצעים למכירה בפורום של האקרים, כך על פי דיווח של אתר CyberNews. המאגר המוצע למכירה כולל מידע של ישראלים רבים.
אפליקציית המסרים המיידיים שבבעלות מטא (Meta) חוותה כנראה את אחת מדליפות הנתונים החמורות בתולדותיה, כש-487 מיליון מספרי טלפון של אזרחים מ-84 מדינות שונות נגנבו ממנה והוצעו למכירה. לפי הדיווח, ההודעה בדבר מכירת "מסד נתונים של ווטסאפ משנת 2022" פורסמה בפורום פריצה מפורסם ב-16 בנובמבר.
מי שהציע את התוכן המופר אמר ל-CyberNews שהמספרים המדוברים שייכים למשתמשים פעילים. אחרי בירורים שערכו, מומחים הצליחו לנתח מדגם של 1,097 מספרים מבריטניה ו-817 מספרים מארצות הברית, וחקירתם אישרה שהמספרים אכן מקושרים למשתמשים פעילים קיימים.
לווטסאפ יש כשני מיליארד משתמשים פעילים כיום, ולפיכך האירוע בעל פוטנציאל השפעה על רבע מהמשתמשים בשירות.
במאגר: הכי הרבה מידע של מצרים אבל גם פלסטינה הופרה
מי שתושביה נפגעו בצורה הקשה ביותר מהאירוע, לפחות על פניו, היא מצרים – 44.8 מיליון מספרים של מצרים דלפו כחלק מהמאגר, וזאת תוך 104 מיליון תושביה – זאת אומרת, כמעט מחצית מאוכלוסייתה של המדינה השכנה שלנו. עוד מופיעים במאגר פרטים על 35.6 מיליון איטלקים ועל 32.3 מיליון אמריקנים – ואלו הן המדינות שאזרחיהן הם הנפגעים העיקריים באירוע.
בנוגע לישראל – המכונה במאגר בשם 'פלסטינה', כשכנראה הכוונה היא לשטחי ישראל והרשות הפלסטינית – המספר המצוין באתר CyberNews עומד על 3,367,576 מספרי ניידים.
לא ברור איך השיג המוכר את המאגר, או מי ההאקרים שגנבו אותו. כרגע במדיה העולמית רווחת ההנחה כי ליקוי אבטחה של ווטסאפ הוא ככל הנראה הסיבה לדליפה החמורה, שעלולה לשמש גורמים זדוניים עבור סוגים שונים של הונאה או ניסיונות פישינג במתכונת המכונה סמישינג (Smishing) – ניסיון לגניבת מידע רגיש על ידי התחזות לגורם מהימן באמצעות הודעות טקסט הנשלחות לסמארטפון של הקורבן.
באופן מטריד, המאגר מוצע ממש במחירי מציאה – מסד הנתונים האמריקני ב-7,000 דולר; את מסד הנתונים הבריטי, הכולל 11.5 מיליון מספרים מציעים ב-2,500 דולר; ואת מסד הנתונים של גרמניה, הכולל 6 מיליון מספרים – ב-2,000 דולר.
עקב ההפרה מומלץ להיזהר משיחות טלפון ממספרים לא ידועים ומהודעות ממקורות לא מוכרים או חשודים.
ווטסאפ וחברת האם שלה, מטא, עדיין לא הגיבו לדיווחים.
27/11/22 13:00
8.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מגדל חברה לביטוח מבצעת בימים אלו פרויקט רחב היקף, להקמת מערך גיבוי עבור תשתיות הענן ומערכות התוכנה כשירות (SaaS) הפועלות בחברה, באמצעות פתרון הגיבוי בענן מטאליק (Metallic) של קומוולט (Commvault).
הפרויקט החל בתחילת 2022 ויסתיים עם השלמת העברת כלל המשתמשים לתוכנות הענן בחודשים הקרובים, והיקפו נאמד במאות אלפי שקלים.
מסגרת הפרויקט, אותו מבצעת חברת בילוקאל (Belocal), יגובו באמצעות מטאליק בין היתר יישומי הענן Office365 ומערכות ה-CRM Salesforce וה-Dynamics, לצד הקבצים השמורים בשרתים של AWS, בסיסי הנתונים והשרתים הווירטואליים.
בתור אחת מחברות הביטוח הגדולות בישראל, המערכות והיישומים הפועלים ב-מגדל משרתים כ-4,500 עובדים ועוד כ-15,000 סוכנים.
קבוצת מגדל
"טבעי שנמשיך את שיתוף הפעולה יחד"
"ככל שמגדל נכנסה אסטרטגית יותר לתשתיות ויישומי ענן, כגון Office 365, סיילספורס, AWS ומערכות נוספות, נדרשנו לתת פתרון לגיבוי בצורה יעילה ועם כל הדרישות האבטחתיות," אמר עופר בן ארצי, מנהל מחלקת תשתיות במגדל חברה לביטוח. "אנו עובדים עם קומוולט שנים רבות כפתרון הגיבוי והתאוששות מאסון למערכות On Prem שלנו. לכן היה זה טבעי לבחון את פתרון הענן שלהם לגיבוי סביבות הענן. לאחר ששלב הוכחת היכולות (POC) עבר בהצלחה, היה זה טבעי שנמשיך את שיתוף הפעולה יחד".
"למטאליק יש יתרונות חשובים עבור מגדל ועבור היעדים העסקיים שלה. בראש ובראשונה מדובר על רמת האבטחה שהיא מספקת ובנוסף למהירות הגיבוי ומהירות השחזור במקרה הצורך", ציין בן ארצי. "בנוסף לכך מטאליק יודעת לגבות נתונים ממערכות ענן מגוונות כגון AWS, אופיס 365, דיינמיקס, Azure ועוד. כמו כן המערכת קלה להטמעה. לאורך הפרויקט אנו מקבלים תמיכה ושירות מקומוולט ובילוקאל ברמה הגבוהה ביותר. הצלחנו לממש את אופן הגיבוי והתהליכים התפעוליים באופן מאובטח, שעומד בכל הסטנדרטים שהצבנו לנו כשיצאנו לפרויקט".
לדברי בן ארצי, תהליך העברת משתמשי מגדל לתוכנות הענן נמצא בימים אלו בעיצומו ובסופו יהיו אלפי משתמשים באופיס 365 וביתר היישומים. ככל שאנו מעבירים יותר משתמשים ליישומי ענן, כך מתרחב היקף הנתונים המגובה באמצעות מטאליק. מדובר בגיבויים בהיקף של מאות טרות של מידע".
אלדד בן צבי, מנהל שותפים ב-מיקרוסופט: "בתעשיית הביטוח בפרט, ובתעשיית הפיננסים בכלל, הרגישות למידע הלקוח ולהוראות הרגולציה היא בראש סדרי העדיפויות. הבחירה של מגדל ביטוח במטאליק Commvault על פלטפורמות ה-Security & Azure של מיקרוסופט מאפשרת למגדל לנהל ולאבטח את המידע, וכן לתת מענה מיידי בעת אירוע כופרה ברמה הגבוה ביותר".
כפיר שפיר, מנהל מכירות למגזר האנטרפרייז בקומוולט, אמר כי "מטאליק היא הפתרון האולטימטיבי והיחיד שערוך לגבות ולשחזר במקרה הצורך תשתיות ויישומי ענן מגוונים, במהירות רבה וברמת אבטחה גבוהה. חברת מגדל מנהלת נתונים בהיקפים גדולים, ועל כן היא צריכה את המערכת החזקה, המהירה והבטוחה ביותר לניהול, לגיבוי ולשחזור נתונים, ולכן מטאליק מתאימה לצרכיה".
שמואל ששון, מנהל מכירות למגזר האנטרפרייז ב-בילוקאל, אמר כי "צוות התשתיות של מגדל שואף תמיד להיות בחזית הטכנולוגיה, ולכן היה להם קל לאמץ את פתרון מטאליק של קומוולט. החברה מנהלת נתונים בהיקפים גדולים, ועל כן היא צריכה את המערכת החזקה, המהירה והבטוחה ביותר לניהול, לגיבוי ולשחזור נתונים, ולכן מטאליק מתאימה לצרכיה. מטאליק הוא הפתרון המתקדם בעולם מבחינה טכנולוגית, מבחינת עושר יכולות שמירת המידע ובהגנה מירבית מפני מתקפות כופר. בילוקאל גאה להיות שותפה בכירה של קומוולט, והחברות משתפות פעולה באופן צמוד ברמה הטכנולוגית והשיווקית כבר למעלה מעשור, עם עשרות לקוחות משותפים בשוק הישראל".
27/11/22 13:27
8.62% of the views
מאת אנשים ומחשבים
המשבר הבינלאומי בתעשיית הטכנולוגיה דוחף חברות רבות להרחיב את הטווח הגיאוגרפי שלהן ולבנות נוכחות מחוץ לישראל. חברות שנמצאות בצמיחה מהירה, ללא קשר לכספים שגייסו, עוברות כיום תהליך של התבגרות ושינוי אסטרטגי, במהלכו הן נכנסות לשלב של הרחבת פעילות המכירות שלהן בשווקים אסטרטגיים.
סיפור הצלחה מישראל או מארה"ב יכול להועיל מאוד בפתיחת דלתות במדינות מפתח. במדינות מסוימות, ישראל נחשבת למעוז הטכנולוגיה והחדשנות וזוכה להערכה רבה
כיצד בונים מערך מכירות אזורי שיוביל לרווחיות? במאמר זה אמנה מספר גורמי מפתח שמאפשרים לבצע את הצעדים הראשונים ואף לסגל תוך כך תהליכי למידה וניהול סיכונים.
חובה להתכונן לקראתה. פעילות של חברה בחו"ל. אילוסטרציה. צילום: BigStock
בחירת שווקי יעד
חברה ישראלית שמעוניינת לפרוץ לשווקים חדשים בחו"ל נדרשת תחילה להגדיר בצורה אסטרטגית את שווקי היעד שלה. עליה לפלח את השוק לפי פוטנציאל המוצר שלה במדינות שונות, לרבות התייחסות לגודל השוק ולנכונות השוק הספציפי לאמץ טכנולוגיות חדשות ולמפות את המתחרים. לדוגמה, חברה שהמוצר שלה פונה לעולם הייצור, תנסה ראשית לחדור למדינות שמרכזות את הייצור העולמי, לדוגמה סין, טורקיה, מקסיקו ועוד. לעומת זאת, חברה הפונה לעולם ההיי-טק, תרכז מאמציה במדינות שהן בעלות אוריינטציה טכנולוגית יותר, וחברה העוסקת בהגנת סייבר של תשתיות, תפנה למדינות בעלות תשתיות כבדות, דוגמת ארה"ב, אנגליה וגרמניה.
עם זאת, כלל האצבע הוא שכדאי להתחיל לפעול תחילה בארצות הברית ובישראל (שהיא "מדינת האם") ולאחר מכן במדינות אירופה הגדולות, כמו בריטניה, גרמניה וצרפת.
כניסה ראשונה לשוק חדש
לאחר שבחרתם את מדינת היעד הראשונה שלכם, הגיע הזמן לבנות את אסטרטגיית החדירה שלכם לשוק. הגישה האידיאלית היא לגייס צוותים מקומיים, בעלי ידע מקומי, מומחיות, היכרות ענפה ומקיפה עם התעשייה המקומית, ומוניטין.
צוותים מקומיים אלו נדרשים לדחוף את החזון של החברה ולהביא את הממליצים הראשונים. קחו בחשבון שתידרשו להשקיע רבות בבניית צוות, וכי קיימת עקומת למידה בתהליך זה. אחת הדרישות הקריטיות מהארגון בתקופה זו, היא לגלות סבלנות עסקית ולקבל את העובדה שמדובר בתהליך שדורש זמן ומשאבים. הסבירות להשיג ניצחונות מהירים היא נמוכה מאוד, מדובר בריצת מרתון ולא בספרינט.
איך ממנפים הזדמנות?
המטרה של הצוות המקומי שלכם היא לענות על האתגרים שהחברות המקומיות מתמודדות עמם. הם נדרשים לחפש ארגונים שמוכנים לאמץ טכנולוגיות חדשות, שעדיין לא הוכחו בשוק המקומי, אך הוכחו כמצליחות במדינות מפתח בעולם, כמו ישראל וארה"ב. בקרב לקוחות אלו, המודל העסקי כולל בדרך כלל נטילת סיכונים מסוימים בתחום הטכנולוגי, על מנת להשיג יתרון תחרותי.
חשבו בגדול, אל תחששו ללכת על הלקוח הפוטנציאלי שנחשב ליהלום שבכתר. לרוב, ארגונים גדולים נוטים לתת הזדמנות לטכנולוגיות חדשות, בעוד ארגונים קטנים שמרנים וזהירים יותר.
בעולם האחסון למשל, ספקי ענן מוכנים לאמץ טכנולוגיות חדשות ביתר קלות, אם הדבר הגיוני מבחינת יחס העלות/תועלת שלהם, שכן הם יוכלו להציע ללקוחותיהם מחיר תחרותי יותר ולהסתמן כמובילים טכנולוגיים.
לאחר שהגעתם ליעד הראשון של לקוח פוטנציאלי, הוא חייב להיות משוכנע שהטכנולוגיה שאתם מציעים היא ייחודית ויכולה לספק ערך עסקי משמעותי.
ההטמעה הראשונה במדינה או באזור חדש לא רק תבנה את המוניטין של החברה שלכם לטווח הקצר והבינוני, אלא גם תבסס את המוניטין של הצוות שלכם לטווח הארוך. לכן, חשוב להציג רמה גבוהה של מקצועיות, מעורבות בשטח והיכרות מעמיקה עם הענף של הלקוח ואתגריו הייחודיים.
בנוסף, חשוב מאוד להציג ללקוח מספר סיפורי הצלחה של חברות מוכרות מאותה תעשייה בשווקי מפתח, ולספר על האתגרים שעמדו בפניהן לפני שאימצו את הטכנולוגיה שלכם.
סיפור הצלחה מישראל או מארה"ב יכול להועיל מאוד בפתיחת דלתות במדינות מפתח. במדינות מסוימות, ישראל נחשבת למעוז הטכנולוגיה והחדשנות וזוכה להערכה רבה, אך יש לקחת בחשבון שישראל, על אף חדשנותה הטכנולוגית, אינה מקובלת בכל המדינות בעולם, ולעיתים מסיבות פוליטיות. לכן, יריעת הממליצים נדרשת להיות רחבה יותר מהמלצות המתקבלות ממדינה קטנה כמו ישראל.
הצעדים ההתחלתיים לפרויקט הראשון
הצעד הראשון בדרך לפרויקט הראשון במדינה זרה הוא בדרך כלל באמצעות הוכחת קונספט (POC). תהליך POC הוא שלב קריטי, שיכול לספק לכם דריסת רגל ראשונה בשוק חדש. אם הוא יושלם בהצלחה, הלקוח הפוטנציאלי יהפוך ללקוח הממליץ הראשון באותה מדינה. לכן יש לבצע אותו בצורה מדויקת מאוד, תוך בניית קשר אינטנסיבי וקרוב עם הלקוח, ותוך בניית קריטריונים ברורים ומדידים להצלחה כבר מתחילת התהליך. תיאום ציפיות והשגת היעדים להצלחה הינם חזות פני הכל.
תהליך ה-POC אמנם לא יבטיח שתקבלו הזמנה ראשונה, אך מדובר בתהליך שמייצר דיאלוג עם לקוח פוטנציאלי ומערכת יחסים טובה. בתהליך זה שני הצדדים רוצים להצליח, שכן זהו תהליך תובעני, הדורש הקצאת משאבים של שני הצדדים, ורוב הלקוחות הפוטנציאליים לא ישחיתו זמן לריק ולא יתעלמו מתוצאות טובות.
עצת הזהב
גייסו צוותים מקומיים מנוסים והיו סבלניים. החברה תידרש להרחיב את פעילות המכירות מפעילות מקומית לפעילות אזורית תוך מתן כלים, גמישות ותשומת לב רבה לצוותים המקומיים.
לימדו את ההבדלים התרבותיים והתאימו את עצמכם לתרבות המקומית, כדי שתוכלו לתקשר עם הצוותים המקומיים בצורה נכונה ומדויקת. תהליך יצירת מכירות הינו תהליך ארוך, שדורש השקעה כלכלית ניכרת, אך הצלחתו ברמה המקומית והאזורית תפתח לחברה דלתות רבות ותוביל למימוש פוטנציאל החברה.
הכותב הוא מנהל מכירות אזורי באינפינידט (Infinidat)
27/11/22 14:52
6.9% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הפדיון של ענפי ההיי-טק רשם ברבעון השלישי של השנה עלייה חדה – גדולה בהרבה מהגידול הזעיר שנרשם בכלל המשק; כך עולה מנתונים שפרסמה היום (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. על פי הנתונים, הפדיון של ענפי ההיי-טק רשם בתקופה המדוברת גידול של 7.7% לעומת עלייה של 0.1% בלבד בכלל המשק.
יצוין שמדובר בקיטון בעלייה של פדיון ההיי-טק, לאחר שברבעון השני עמד הנתון על 10.6%. עם זאת, ברבעון השלישי כלולים חודשי הקיץ וחלק מהחגים, שבהם יש פעילות מעט נמוכה יותר.
את העלייה הבולטת ביותר מבין ענפי ההיי-טק רשם הפדיון בענף התעשייה, שגדל ב-16.3% (ירידה לעומת 20.7% ברבעון השני). הפדיון בהיי-טק בשירותים רשם ברבעון השלישי גידול של 4.4%, בהמשך לעלייה של 6.3% ברבעון השני.
בענף המידע והתקשורת נרשמה עלייה של 8.3% בפדיון, בהמשך לגידול של 9.2% ברבעון הקודם. הפדיון בענף השירותים המקצועיים, המדעיים והטכניים ידע עלייה רבעונית של 1.4% – הרבה פחות מהגידול של 7.4%, שנרשם ברבעון השני.
מקור: הלמ"ס
מחוץ להיי-טק, הפדיון של ענפי התעשייה, הכרייה והחציבה גדל ברבעון השלישי ב-4.1% – 0.1% פחות מאשר ברבעון השני, ובענפי המסחר הסיטוני והקמעוני – ענף שבחישובי הלמ"ס כולל גם תיקון של כלי רכב – נרשמה עלייה של 0.3%, לאחר ירידה של 1%. את הירידות הבולטות ביותר רשם ענף הנדל"ן, עם קיטון של 35.1% בפעילויות בנדל"ן ושל 15.9% בבינוי.
הלמ"ס פרסם גם את הנתונים לתשעת החודשים הראשונים של השנה (מנוכי עונתיות). כללית, הפדיון עלה בתקופה זו ב-7.8%. בענפי ההיי-טק נרשם גידול של 11.4%, כאשר בענפי ההיי-טק בתעשייה הנתון עמד על 7.6% ובענפי ההיי-טק בשירותים – על 13.1%.
27/11/22 10:56
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
סיסקו (Cisco) הכריזה על הענקת הסמכה משמעותית לחברת ה-IT והאינטגרציה המובילה מלם תים – Cisco Master Security Specialization, הנחשבת להסמכה הגבוהה ביותר של החברה בעולם בתחום אבטחת המידע. ההסמכה ניתנה עבור מיומנויות טכנולוגיות ורמת השירות בישראל.
בהודעת ההסמכה נכתב: "מלם תים הוכיחה שהיא יכולה לספק פתרונות מתוחכמים עם ערך מוסף של סיסקו, באמצעות יכולות המכירה המעמיקות של החברה. כהוקרה על הישג זה, מלם תים תוכר כשותפה בעלת התמחות האבטחה הראשית של סיסקו".
מימין לשמאל: עידן וינר, סמנכ"ל מכירות במלם תים; שרית רצר, סמנכ"לית השותפים בסיסקו; ואיציק ציקורל, מנהל שותפים במלם תים. צילום: ענבל מרמרי, עמית נעים, ו-יח"צ (בהתאמה)
עידן וינר, סמנכ"ל מכירות במלם תים: "אנו גאים ונרגשים מקבלת ההסמכה החשובה למינוף הפעילות העסקית של סיסקו ושלנו, במיוחד לאור העובדה כי אנו היחידים בארץ המחזיקים בה. הישג זה הוא תולדה של עבודה מאומצת וביטוי למקצוענות חסרת תקדים, המהווה קפיצת מדרגה בכל הנוגע לפתרונות אבטחת מידע מבית סיסקו".
שרית רצר, סמנכ"לית השותפים בסיסקו: "סיסקו ממשיכה לראות בשותפים העסקיים שלה מנוע להצלחה. בעידן של היום, פישוט המורכבות הטכנולוגית טמון בפתרונות מעולים ומתן מענה מקצועי ללקוחות שלנו, ואלו תלויים במקצוענות של השותפים שלנו. אנו שמחים על ההישג של מלם תים בהסמכה יוקרתית זו, בתחום הצומח ביותר בסיסקו ישראל- אבטחת המידע".
איציק ציקורל, מנהל שותפים במלם תים: "מלם תים בעלת שותפות הגבוהה ביותר של סיסקו – Cisco Gold. החברות מנהלות קשר של שותפות חזקה במשך שנים רבות, במסגרתו ביצעו פרויקטים רבים מבוססי סיסקו, המביאים לידי ביטוי את החדשנות, האיכות וערכי המצוינות של שתי החברות. הסמכה זו מביאה אותנו לשורה הראשונה באפיון הטמעה ומתן שירות בתחום אבטחת המידע, הנדרש כיום בקרב כל סוגי הלקוחות".
27/11/22 11:40
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נראה שהצרכנים בארה"ב לא נתנו לחששות מפני מיתון למנוע מהם להגיע לשיא קניות מקוונות חדש בבלק פריידיי האחרון, שעמד על 9.12 מיליארד דולר. זאת לפי אדובי, שעוקבת אחר יותר מ-85% מ-100 הקמעונאים המקוונים המובילים בארה"ב.
המכירות המקוונות עלו ב-2.3%, כשמוצרי אלקטרוניקה תרמו להיקף המכירות קפיצה של 221% לעומת יום ממוצע באוקטובר, ולצידם קטגוריית הצעצועים עם עלייה של 285%, וכך גם ציוד כושר, עם עלייה של 218%.
עוד לפי אדובי, הקונים בבלק פריידיי שברו גם שיא ברכישות מסמארטפונים, שהיוו 48% מסך המכירות המקוונות, לעומת 44% בשנה שעברה.
גם הרכישות בחג ההודיה האחרון שברו שיא של כל הזמנים עם רכישות מקוונות של 5.29 מיליארד דולר, עלייה של 2.9% משנה לשנה, וזאת גם בהשוואה לרכישות מקוונות בהיקף של 2-3 מיליארד דולר ביום רגיל.
לפי הצפי של אדובי, גם סייבר מאנדיי הקרוב יהיה שוב יום הקניות המקוון הגדול ביותר של עונת הקניות, עם רכישות בהיקף של 11.2 מיליארד דולר.
27/11/22 12:40
5.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נוטניקס (Nutanix), מובילה בתחום מחשוב בסביבת ריבוי עננים היברידית, הכריזה על הזמינות של שירותי הענן שלה Nutanix Cloud Clusters (NC2) ב-Azure של מיקרוסופט, והרחבת סביבת הענן ההיברידית שלה ל-Microsoft Azure.
עם הרחבת פתרון הענן של החברה ל-Azure, נוטניקס מציעה תשתית אחודה יחד עם ניהול מאוחד לסביבות ענן פרטיות וציבוריות, כדי להאיץ את אימוץ הענן ההיברידי. הרחבת שירותי הענן של נוטניקס ל-Azure מאפשרת לארגונים לפרוס ולנהל את עומסי העבודה שלהם תוך אינטגרציה לרשת הווירטואלית הקיימת בחשבון הענן (VNET) של Azure, מה שמאפשר להם לשמור על מודל הפעלה פשוט ועקבי בין Azure ל-On-Premises.
ארגונים יכולים להפיק יתרונות רבים מההיצע החדש: הם יוכלו כעת להפעיל עומסי עבודה בפתרון הענן של נוטניקס על Azure ולנהל פעילויות ב-Azure מממשק הניהול של נוטניקס. זה מאפשר ללקוחות להפעיל עומסי עבודה היברידיים בצורה חלקה על פני עננים פרטיים ב-Microsoft Azure ללא צורך לתכנן מחדש את ארכיטקטורת היישומים שלהם. התוצאה הצפויה היא תפעול IT מפושט ועקבי בעננים, אימוץ ענן היברידי תוך שעות והוצאות בעלות כוללת נמוכה יותר בהשוואה לפתרונות אחרים לפריסת ענן.
"לקוחות נאבקים במציאות של ניהול עומסי עבודה בעננים פרטיים וציבוריים, והאתגר הזה לא נעלם", אמר פול נאשאוואטי, אנליסט בכיר ב-The Enterprise Strategy Group. "הפתרון של נוטניקס עם Azure נותן מענה לאתגרים מרכזיים שעמם מתמודדים ארגונים רבים על ידי מתן ניהול מאוחד בעננים עם יישומים, נתונים, ויכולת לניוד רישיונות".
עם יכולות התוכנה של נוטניקס והיכולת למנף את כל היתרונות ב-Microsoft Azure ניתן לספק ללקוחות הגנה על השקעתם ואפשרות להפעיל את עומסי העבודה שלהם בסביבת ענן היברידית. "ארגונים מאמצים מודל של ריבוי עננים היברידי כדי להתרחב בקלות מגבולות הארגון לענן הציבורי, לייעל עלויות עבור עומסי עבודה השונים ולהיעזר במודל מנוי גמיש", אמר רג'יב רמאסוואמי, נשיא ומנכ"ל נוטניקס. "שירותי הענן של נוטניקס על Azure מעניקים ללקוחותינו יציאה חלקה אל Azure, עם ניהול עקבי של יישומים ונתונים על פני סביבת מרובת העננים ההיברידית של הארגונים," הוסיף רמאסוואמי.
"בעוד שהענן הציבורי התגבש כהשקעה מכרעת לעסקים, לקוחות רבים צריכים להפעיל ולנהל עומסי עבודה בסביבות ענן ציבוריות ופרטיות", אמר סקוט גאת'רי, סגן נשיא בכיר, קבוצת ענן ובינה מלאכותית במיקרוסופט. גאת'רי מוסיף, כי "הזמינות של פתרון הענן של נוטניקס על Azure מספקת ניהול עקבי לתשתית של עסקים בענן, מפחיתה את זמן התגובה ברשת ומגדילה את היעילות בהוצאות".
לקוחות יכולים גם ליהנות מהיתרונות ההיברידיים של Azure כמו גם מעדכוני אבטחה מורחבים כדי לשפר את העלות, האבטחה והיעילות בעבודה. לקוחות נוטניקס יוכלו להעביר את הרישיונות הקיימים שלהם לפתרון הענן של נוטניקס ב-Azure, או, לחלופין, לעבוד במודל לפי צריכה, תוכנת/רישוי הנוטניקס דרך Azure Marketplace, מה שמאפשר תנועה חלקה בין עננים פרטיים לענן Microsoft Azure.
ירון כהן, מנהל צוות מהנדסי מערכות בנוטניקס ישראל, ציין, כי "לקוחות יכולים למנף את אשכולות הענן של נוטניקס ב-Azure על מנת לפשט ולייעל הליכים של התאוששות מאסון, תוך ביטול הצורך לתחזק אתר משני, על ידי ניצול היכולות של שימוש ב-Microsoft Azure במודל לפי צריכה על מנת לבצע התאוששות. כמו כן, הם יוכלו לבצע אינטגרציה מלאה לשירותים של-Microsoft Azure, תוך מינוף היישומים והכלים הקיימים, ולבצע מיגרציה ומודרניזציה לענן היברידי אמיתי של מרכזי הנתונים על ידי העברה קלה של היישומים והנתונים הקיימים שלהם כפי שהם, ללא הליך יקר הגוזל זמן של ארגון להתאמות מחדש או שימוש בכלים חדשים".
למידע נוסף על NC2 ב-Microsoft Azure, הקליקו כאן.