The headlines that made most buzz on this page
13/12/22 14:46
12.12% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לפעמים מתברר שלא צריך מדליף כלשהו כדי ללמוד פרטים על מוצר טכנולוגי חדש, במיוחד כזה שברור שמושך עניין רב – צריך רק תשומת לב. כך, לדוגמה, ארגון התקינה הסלולרית של סין, TENNA, פרסם את המסמכים לאישור של ה-Galaxy S23 Ultra, אחד מטלפוני הדגל של סמסונג שאמור להיות מושק בפברואר ההולך ומתקרב.
המסמכים הללו גם נתנו תשובה לשאלה אחת מעניינת, והיא מה יקרה למעבד Snapdragon 8 Gen 2, המעבד המוביל החדש של קוואלקום, שסמסונג תייצר עבור טלפוניה בעצמה בעוד כל האחרים מיוצרים ב-TSMC. היה ברור שהמהירות שלו תוגבר, אבל כעת מתברר שהמהומה תהיה פחות קטנה מהמצופה: רק הליבה הראשית תומהר, מ-3.2 גיגה-הרץ ל-3.36 גיגה-הרץ, כל שאר הליבות יפעלו במהירות המקורית של המעבד. עד כמה זה יהיה משמעותי לביצועים? כמובן שקשה עדיין לדעת.
בכל מקרה המסמכים של TENNA למעשה חושפים את כל הפרטים הטכניים כמעט של הטלפון, שאמור להיות הבכיר בין דגמי ה-S23 שתשיק החברה. זה כולל מסך 6.8 אינץ' ברזולוציית +2K, זיכרון RAM בנפח של 8 או 12 גיגה-בייט, זיכרון אחסון בנפחים של 256, 512 גיגה-בייט וגם 1 טרה-בייט וחיישן, מתחת לתצוגה כמובן.
בסך הכל יהיו לטלפון חמש מצלמות. למצלמת הסלפי יהיה חיישן 12 מגה-פיקסל, כמו גם למצלמת הטלפוטו – עם זום אופטי של 10x – ולמצלמת הרוחב על. המצלמה הראשית תהיה מצוידת בחיישן 108 מגה-פיקסל, כנראה של סמסונג עצמה. יש גם מצלמת 2 מגה-פיקסל, למאקרו או למדידת מרחק צילום.
הסוללה תהיה קטנה יותר מזו שמשובצת ב-Galaxy S22, עם 4,855mAh לעומת 5,000mAh, ובסך הכל הטלפון יהיה יחסית דקיק, עם 8.9 מ"מ.
13/12/22 16:15
12.12% of the views
מאת אנשים ומחשבים
באיחור של קצת פחות משבועיים מהתכנון המקורי, הכריזה שיאומי על צמד טלפוני הדגל שלה, Xiaomi 13 ו-Xiaomi 13 Pro. שני הטלפונים מבוססים על המעבד המוביל החדש של קוואלקום, Snapdragon 8 Gen 2, וכמו בכל שנה שיאומי היא מהראשונות להכריז על טלפונים המבוססים על המעבד החדש התורני של מתכננת המעבדים המובילה.
לדגם הבסיסי מסך OLED בגודל 6.36 אינץ' והוא מציע רזולוציית +FHD וקצב רענון של 120 הרץ. יש גם חיישן ייעודי שמטרתו לשנות את בהירות וצבעי המסך בהתאם לאור מסביב לטלפון, וכן זה די דומה ל-True Tone של אפל. בכל מקרה הבהירות המלאה שלו היא 1,900 ניט לפי החברה.
מערך הצילום מורכב משלוש מצלמות מאחור, שמבוססות על הטכנולוגיה של ענקית הצילום לייקה. למצלמה הראשית חיישן 50 מגה פיקסל, ולציד המצלמת טלפוטו עם זום 3x וחיישן 10 מגה-פיקסל, ומצלמת רוחב על עם חיישן 12 מגה-פיקסל. הסוללה היא בנפח עבודה של 4,500mAh והיא נטענת בהספק 67 וואט לכל היותר בחיבור חוטי, ו-50 וואט לכל היותר בחיבור אלחוטי. המחירים ינועו בין 575 דולר ועד 720 דולר, בהתאם לנפחי הזיכרון. Xiaomi 13 series official images.#Xiaomi #Xiaomi13 #Xiaomi13series pic.twitter.com/hyqSB5jIVa
— Mukul Sharma (@stufflistings) December 8, 2022 ומה נכלל בגרסת הפרו?
גרסת ה-Pro מציעה מסך גדול יותר, 6.73 אינץ', וגם רזולוציה טובה יותר, +2K. גם כאן קצב הרענון הוא 120 הרץ, אבל במקרה של המכשיר הזה הוא דינמי, כך שהוא יכול לעבוד ברמות ביניים שונות. פאנל ה-LPTO גם קמור לצדדים ולא שטוח, וחיישן התאמת הצבע והבהירות נמצא גם כאן.
גם החיישן הראשי במקרה של ה-Xiaomi 13 Pro הוא ברזולוציה של 50 מה-פיקסל, אבל הוא של סוני ובגודל ענק של 1 אינץ'.
שתי המצלמות האחרות מצוידות גם הן בחיישן 50 מגה-פיקסל. הסוללה מעט גדולה יותר, 4,820mAh, והיא תומכת חוטית בהספק מרבי של 120 וואט ואלחוטית בהפסק מרבי של 50 וואט, כשיש שבב ייעודי למניעת התחממות. המחירים ינועו בין 720 ועד 900 דולר.
מדובר בינתיים בהשקה הסינית, וייקח כנראה עוד מספר שבועות עד ששיאומי תכריז על הגרסאות הגלובליות של המכשירים, שכמובן יגיעו גם לישראל.
13/12/22 14:04
7.58% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת קוּפה תוכנה (Coupa Software) מקליפורניה, אשר פיתחה ומציעה ללקוחותיה פלטפורמת ניהול הוצאות ארגונית, הודיעה באחרונה כי היא נרכשת על ידי ענקית ההשקעות תומא בראבו (Thoma Bravo) תמורת 81 דולר למניה במזומן, ובמחיר כולל העומד על שמונה מיליארד דולר. העסקה צפויה להיסגר במחצית הראשונה של 2023.
תומא בראבו זכתה בעסקה, אחרי שהתחרתה עליה מול מציעה אחרת, קרן ההשקעות ויסטה אקוויטי פרטנרז (Vista Equity Partners), שחשקה גם היא לקחת בעלות על קבוצת התוכנה.
נכס הליבה של קופה הוא פלטפורמת ניהול הוצאות עסקיות (BSM) מבוססת ענן, שלוקחת בחשבון תהליכים בשרשרת האספקה, הרכש והפונקציות הפיננסיות של חברות. פלטפורמה זו מיועדת בעיקר למנהלי הכספים הראשיים של חברות, כך לפי אתרה של קופה.
הרוכשת שילמה שישה מיליארד דולר במזומן, מתוך סך עלות העסקה, שאחרי שתושלם – קופה כישות נפרדת תימחק ותהפוך לחברה בת של תומא בראבו. העסקה כוללת השקעת מיעוט משמעותית מחברת בת בבעלות מלאה של רשות ההשקעות באבו דאבי, ה-ADIA.
על פי תנאי ההסכם, בעלי מניות קופה יקבלו 81 דולר למניה במזומן, במה שמהווה פרמיה של 77% למחיר הסגירה של קופה ב-22 בנובמבר, שהיה יום המסחר האחרון של החברה לפני הדיווחים בתקשורת על מכירה אפשרית.
רוב ברנשטיין, מנכ"ל ויו"ר קופה תוכנה, צייץ בטוויטר ועדכן כי החברה נכנסת כעת אל ה"פרק הבא שלנו". לדבריו, "המסע מתפתח, אנו נשארים מרוכזים בהבטחת הצלחת לקוחות, התמקדות בתוצאות וחתירה למצוינות עם קהילת הלקוחות ההולכת וגדלה שלנו, כעת בשיתוף פעולה עם תומא בראבו". As the Next Chapter of our @Coupa journey unfolds, we remain centered on ensuring customer success, focusing on results, and striving for excellence with our ever-growing Customer Community, now partnering with @thomabravo. https://t.co/MG0cKsbE0d
Legal: https://t.co/RLLwI6W675 pic.twitter.com/cVU0gqh4ZL
— Rob Bernshteyn (@rbernshteyn) December 12, 2022 גם החברה עצמה עדכנה בכך את עוקביה והוסיפה ציטוט של המנכ"ל שאמר: "בעוד שהבעלות עלינו עשויה להשתנות, הערכים שלנו לא משתנים. תמיד נעמיד את הלקוחות שלנו במרכז". We're starting a new chapter in Business Spend Management, partnering with @ThomaBravo.
@rbernshteyn: “While our ownership may change, our values do not. We’ll always put our customers at the center of everything we do.” https://t.co/rhROY9G6WI
More: https://t.co/MFvHK4fPIy pic.twitter.com/MUgcP8r9yz
— Coupa Software (@Coupa) December 12, 2022 חברה בקשיים שבכל זאת היוותה נכס נחשק להשקעה
כשצצו החדשות על מכירה אופציונלית בשבוע שעבר, משקיעים פעילים של קופה נקטו בצעד יוצא דופן של לחץ על החברה שלא למכור אותה בשווי הפחוּת מ-95 דולר למניה. לפי TechCrunch, נדיר לראות משקיעים שולחים מכתב המבקש מחברה לדחות מכירה – ולרוב המקרים הם הפוכים – אך הפעם הופעל לחץ על הנרכשת להתאפק ולהמתין למחיר גבוה יותר. אלא שהיא לא שעתה לתביעתה בעלי מניותיה, וסגרה את העסקה, כאמור, במחיר של 14 דולרים פחות פר-מניה מהשווי שהיה רצוי על ידם.
בהודעה ששלחה לעיתונות הרחיבה קופה והסבירה כי ההפסד הנקי שלה ברבעון השלישי של שנת הכספים 2023, שהסתיים ב-31 באוקטובר, הצטמצם ל-84.68 מיליון דולר, לעומת 91.2 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, מחיר המניה של החברה ירד ב-64% בהשוואה לנתון מהתקופה המקבילה בשנה שעברה, וכן מתחילת השנה הנוכחית שווי השוק של החברה ירד ב-60.7%, ל-4.7 מיליארד דולר, כך שהחברה חוותה בזמן האחרון תקופה קשה מהבחינה הפיננסית.
יצוין כי מניית קופה זינקה ב-27% במסחר המוקדם בניו יורק אתמול (ב') אחרי הבשורה על העסקה שלה עם תומא בראבו.
13/12/22 16:00
7.58% of the views
מאת אנשים ומחשבים
עידן אילון מאסק בטוויטר מספק למשתמשיה הרבים ולעולם כולו שלל דרמות ושינויים, כשהאחרון בהם הוא הבשורה כי מועצת האמון והבטיחות של הפלטפורמה (Trust and Safety Council) נפחה את נשמתה בהוראת הבוס החדש.
מועצת האמון והבטיחות של טוויטר כללה כ-100 ארגונים עצמאיים אזרחיים, ארגונים לזכויות אדם ועוד גופים דומים השומרים על ביטחון הציבור במדיה החברתית ובכלל. הגוף הוקם בידי טוויטר ב-2016 לצורך טיפול בדיבור שנאה, בניצול של ילדים, בסכנות פגיעה עצמית והתאבדות ובבעיות דומות אחרות בשירות.
במועצה נכללו בין השאר ארגונים כמו Childnet, הליגה נגד השמצה, אינטרנט ללא גבולות, כתבים ללא גבולות וארגונים רבים אחרים המוכרים בידי מומחים ממדינות רבות בשל רצינותם והעבודה הטובה שהם מבצעים לאורך השנים.
"קבוצות מייעצות עוזרות לנו לשפר את בריאות השיח הציבורי. מועצת האמון והבטיחות של טוויטר היא קבוצה של ארגוני מומחים עצמאיים מרחבי העולם. יחד, הם דוגלים באבטחה ומייעצים לנו בפיתוח המוצרים, התוכניות והמדיניות שלנו", נכתב בעמוד המועצה בטוויטר, לפני שהוא פשוט נמחק בימים האחרונים.
תודה, אבל לא תודה
אתמול (ב') נשלח מייל לחברי המועצה ובו נכללו דברי תודה למתנדבים שעבדו בתוך הגוף על תרומתם לטוויטר, וזאת לקראת פגישה שתוכננה עם הנהלתה המחודשת העכשווית שכבר לא תצא אל הפועל, כך לפי דיווח של הוושינגטון פוסט.
פירוק זה הוא חלק מפיתוח מדיניות תוכן חדשה, שחל בשירות מאז רכישתו על ידי יזם הטק מאסק.
"אנחנו בוחנים מחדש את הדרך הטובה ביותר להביא נקודות מבט חיצוניות לעבודת פיתוח המוצר והמדיניות שלנו. כחלק מהתהליך הזה, החלטנו שמועצת האמון והביטחון היא לא המבנה הטוב ביותר", הסביר המכתב שנשלח בידי טוויטר.
יצוין כי החברה הבטיחה במכתבה כי תמשיך בעבודתה על אבטחת ובטיחות התוכן בפלטפורמה שלה באופן שהיא טוענת שיהיה "מהיר ואגרסיבי יותר מאי פעם". טוויטר הוסיפה ופנתה לחברי המועצה ה"מפוטרים" וציינה: "נמשיך לקבל בברכה את הרעיונות שלכם כיצד להשיג את המטרה הזו".
במייל החתום בידי טוויטר, ללא אזכור שמו של מאסק, גם הודתה החברה, כאמור, לחברים על ה"מחויבות", ה"עצות" ו"שיתוף הפעולה" שלהם במהלך השנים האחרונות ואיחלה להם "הרבה הצלחה לעתיד". Twitter appears to have dissolved their 90 member Trust and Safety Council ahead of this week's proposed meetings. pic.twitter.com/LnLTtTztSd
— The Sparrow Project (@sparrowmedia) December 13, 2022 חששות גוברים מהרפורמות ומשינוי הפלטפורמה
מעניין לציין כי כמו רבים ממשתמשי טוויטר, גם כמה מחברי המועצה – לפני שפורקה – הביעו במהלך הימים האחרונים את חששותיהם הגוברים מההחלטות האחרונות שהתקבלו על ידי הפלטפורמה, ומהשינויים שמחולל בה הבעלים החדש מאסק.
נזכיר כי מאסק כבר שינה לא מעט ברשת החברתית שאותה קיבל לידיו בשלהי אוקטובר – הוא פיטר את כל ההנהלה הבכירה, כולל את המנכ"ל פרג אגראוול, שאל נעליו נכנס; הוא המשיך ופיטר יותר ממחצית מעובדי השירות, כדי לקצץ בהוצאות, ונקט בעוד מספר שינויים בהתנהלות החברה עןל מנת להימנע מבזבוז כספים (למשל, רק באחרונה דיווחנו כי החברה מסרבת לשלם לספקית טיסות פרטיות שלה על טיסת הלוך ושוב של ראשת מחלקת השיווק לשעבר בחברה, לסלי ברלנד, שבוצעה ביום בעברת מפתחות החברה לידי מאסק); מאסק גם הכניס לשירות אפשרות בעבור המשתמשים לרכוש חבילת מנוי, שמספקת לכל דיכפין את סימון האימות הכחול, אם יחפצו בכך, וזאת לדבריו כדי להשתחרר ממדיניות "האיכרים והעבדים" שהייתה נהוגה לטענתו בטוויטר בטרם הפך לבעליה.
בנוסף, וחושב מכך – מאסק בישר, למעשה עוד בטרם כניסתו לנעלי הבוס, כי טוויטר מקיימת מדיניות צנזורה לא ראויה, בעיקר כנגד הקול השמרני, והודיע שבכוונתו להפוך אותה לפלפורטמה שבה "כולם" יכולו להתבטא ביתר חופשיות. כחלק מרביזיה זו, הוא גם הסיר את החסימה שחלה על חשבונו של מי שהיה בעבר המשתמש בכי פופולרי של טוויטר – דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב לשעבר, שבינתיים לא נענה להזמנה לשוב לטוויטר.
"אילון לא רוצה ביקורת והוא ממש לא רוצה עצה שהוא יקבל, בוודאי, מקבוצת ייעוץ ביטחונית, שכנראה תאמר לו לשכור מחדש חלק מהצוות שהוא נפטר ממנו. להחזיר כללים מסוימים", אמר למשל לארי מגיד, המנהל הכללי של ConnectSafely, ארגון לא ממשלתי המתמחה בחינוך צעירים בטכנולוגיה דיגיטלית.
גם הוועדה להגנה על עיתונאים מצידה הביעה דאגה בפומבי מההחלטה החדשה הזו של מאסק וכינתה אתה פוליטית. "ההחלטה של היום לפרק את מועצת האמון והביטחון מדאיגה מאוד, במיוחד מכיוון שהיא מגיעה יחד עם הצהרות עוינות יותר ויותר של הבעלים של טוויטר אילון מאסק על עיתונאים ותקשורת", כתבה נשיאת הארגון ג'ודי גינסברג בהודעה לעיתונות.
13/12/22 18:47
6.06% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מידעטק מבית מטריקס הקימה באחרונה אתר מכירות חדש לאמקול, שעוסקת בייבוא ובאספקה של מערכות הנדסיות וציוד טכני. האתר כולל קטלוג של עשרות אלפי מוצרים והוא מסונכרן באופן מלא עם מערכת הפריוריטי שנמצאת בשימוש החברה. הפרויקט בוצע באמצעות מחלקת ה-NET של מידעטק וארך כחצי שנה. עלותו נאמדת במאות אלפי שקלים.
אמקול היא חברת B2B תעשייתית, שמשרתת אלפי לקוחות בכל מגזרי המשק. החברה מורכבת מכמה חטיבות מכירה שונות, שכוללות מגוון מותגים ומוצרים, וקהל לקוחות וספקים הטרוגני. בין חטיבותיה ניתן למצוא פעילות בתחומי התשתיות, האוטובוסים, התעשייה, המנועים, הרכבות, במות ההרמה והמלגזות. מגוון פעילות זה מייצר את הצורך להתנהל ב-"שפות עבודה" שונות בין חטיבה לחטיבה ומול לקוחותיה.
האתגר המהותי ביותר בפרויקט זה היה לייצר שפה אחידה בפלטפורמה אחת, שתשרת את יועצי המכירות, הספקים והלקוחות באופן אחיד, ברור וקל לשימוש. אתגר נוסף בתהליך היה לרכז את כל חטיבות החברה בפלטפורמה אחת ולהתאים את תהליכי העבודה השונים לפלטפורמה זו באתר אחד, תוך שמירה על הייחודיות שלהן ומתן מענה לדרישות ולצרכים של כל חטיבה בפני עצמה.
הרחבת פתרון הפריוריטי
לצד יצירת שפה מונגשת לכל משתמשי השירותים של אמקול, מטרה נוספת בפרויקט הייתה יצירה של ממשק מכירתי שימצב את החברה מבחינה תדמיתית, בדגש על ויזואליה נעימה וקלות תפעול. כמו כן, בחברה רצו פתרון שיבטל את הכפילות שבעבודה עם מערכות פנימיות וחיצוניות נפרדות, וכן לאחד את כל הפעילות העסקית לכדי פלטפורמה אחת. זאת, בין היתר על מנת שלא לבצע תחזוקה של עשרות אלפי מוצרים בשתי מערכות (פריוריטי ואתר), ולהימנע מהצורך של כתיבת ממשקי סנכרון בין שתיהן. הדבר הוביל את אמקול להרחיב את פתרון הפריוריטי, ששימש עד כה את הצרכים הפנימיים של החברה, כדי שישמש כעת גם את פעילותם של הלקוחות והספקים על גבי האתר, ויסנכרן את כל הפעילות שלה במקום אחד עם אותו מאגר נתונים.
באמקול אומרים כי האתר החדש מאפשר להם לנהל את כל פעילותם בפלטפורמה אחת, תוך שהוא מביא לחסכון משמעותי בניהול השוטף ובתחזוקה של ממשקי העבודה, כמו גם של תהליכי המכירה והייעוץ, ומגדיל בעשרות אחוזים את המכירות של החברה. באמצעותו, הלקוחות יכולים לחפש מוצרים של אמקול לקנייה, השכרה או מוצרי יד שנייה ישירות באתר, כאשר המידע מופיע עם פירוט טכני, תמונות ומחירים לכל מוצר. כמו כן, הם יכולים לבקש הצעות מחיר ולפתוח פנייה ישירות מהאתר, והנתונים נכנסים באופן מיידי למערכת הפריוריטי וממתינים לטיפול על ידי סוכן המכירות המתאים. בתוך כך, סוכני המכירות יכולים להמשיך לפעול באותה דרך שבה הםה פעלו עד כה, כשכל המידע והלידים שמגיעים מהאתר מגיעים לתהליכי העבודה הרגילים.
בעתיד הקרוב מתוכנן להתווסף לאתר אזור אישי ללקוחות קבועים, שבאמצעותו הם יוכלו לבצע הזמנות און ליין, מה שאמור להפוף את האתר של אמקול לממשק אי-קומרס מלא.
חנה שראל, מנכ"לית מידעטק. צילום: עמרי מירון
פעילות אחודה בפלטפורמה אחת
חנה שראל, מנכ"לית מידעטק, אמרה כי "אמקול פועלת בעולמות מגוונים, שחייבו אותנו לבצע חשיבה רוחבית מעמיקה כיצד ניתן לבצע סינרגיה מלאה ביניהם. בתחילת הדרך למדנו את הצרכים של אמקול, ויצאנו לדרך במטרה לעמוד באתגר ולהציב לה אתר מכירתי עם חזות ויזואלית מזמינה ונעימה. השתמשנו לצורך כך ביכולות הדיגיטל שלנו ובהיכרותנו העמוקה עם מערכת הפריוריטי".
הילה קראוס, מנמ"רית אמקול, ציינה כי "האתר הישן שלנו לא ענה על דרישותינו העכשוויות כארגון, ולכן חיפשנו פתרון שיוכל לייצר לנו אתר מכירתי טוב יותר, שייעל את פעילותנו העסקית. פתרונות אחרים שבחנו היו מאלצים אותנו לעבוד בערוצי עבודה כפולים, או להשקיע משאבים בבניית הממשקים, ואילו הפתרון של מידעטק נמצא בעל התועלת המהותית ביותר עבורנו – פעילות אחודה בפלטפורמה אחת. האתר פועל בהצלחה רבה, ואנחנו מתכננים לשדרג אותו בהמשך על גבי הפריוריטי".
13/12/22 11:19
4.55% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בשנים האחרונות קשה לעמוד בקצב החידושים והפיתוחים הטכנולוגיים. ההבנה הרווחת כיום, בקרב הרוב המוחלט של ארגונים מכלל התעשיות, היא שאין מנוס מלהטמיע טכנולוגיות כאלו בארגון.
אחת הטכנולוגיות שצברה תאוצה גדולה היא הבינה המלאכותית, שמצד אחד מאפשרת פעילויות אוטומטיות רבות שמייעלות פלאים את הארגון, אך מצד שני, מנהלים רבים חוששים מאוד להטמיע אותה בארגון שלהם שמא ההסתמכות עליה, ללא מעורבות של גורם אנושי, תיצור טעויות קריטיות לארגון. החשש גובר עוד יותר כאשר מדובר על שילובה בתחומים בהם הסיכונים והנזקים עלולים להיות הרי גורל, למשל במערכות בריאות, צדק, או במערכות אשראי ופיננסים.
חברות ותעשיות שלמות עוברות הליך של 'אוטומציה חכמה', המשלבת טכנולוגיות בינה מלאכותית עם תהליכים אוטומטיים, כיוון שהיא משרתת בצורה הטובה ביותר באופן אוטומטי מצבים "פשוטים" יחסית, כמו לבנות פלייליסט לפי העדפות המאזין או מעקב מקוון של מלאים במחסנים.
ההחלטה לשלב טכנולוגיות חדשניות אינה חייבת להיות כרוכה בוויתור על מעורבות האדם אלא להיפך – הדרך הנכונה ביותר להטמיע אותה היא יחד עם הגורם האנושי.
האתגר מתגלה כאשר למשל יש צורך לתעדף באופן אוטומטי מיטות עבור חולים לפי רמות סיכון. זו החלטה מורכבת יותר הדורשת הרבה יותר מידע ממקבל החלטות אנושי, ורמת הנזק כתוצאה מהחלטה לא מדויקת עלולה להיות הרת אסון.
קשה לשפוט את אותם מנהלים שחוששים להשתלב בקדמה המורכבת הזו. הסיכון הוא אכן גדול מאוד, וחלקם אף נכוו בעבר והם למודי ניסיון. אמנם טכנולוגיות אוטומציה במרבית המקרים עובדות באופן אידיאלי אבל זה לא חייב להתנהל בצורה הזו, אם זה עולה לנו בבריאות, המלווה בלחץ וחרדה מפני טעויות של מכונה.
לארגונים רבים נדמה שהמציאות מורכבת רק מצבעי שחור ולבן, ושעליהם לבחור האם לקפוץ למים ולשחות עם הזרם או להישאר מאחור ולהסתכן בהאטה מקצועית וכלכלית לארגון שלהם. ההחלטה לשלב טכנולוגיות חדשניות אינה חייבת להיות כרוכה בוויתור על מעורבות האדם אלא להיפך – הדרך הנכונה ביותר להטמיע אותה היא יחד עם הגורם האנושי.
שיטת האדם בלופ – HITL
כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית ה'אדם בלופ', או בשמה המקצועי הלועזי HITL (ר"ת Human In The Loop) – שיטה המחברת בין בינה אנושית לבינה מלאכותית.
במסגרת שיטה זו האדם מעורב בהקמת המערכות והגדרתן, אחראי על הכיוון שלהן ובדיקת המודלים, ובכך מסייע למכונה לקבל החלטות שרק משתפרות עם הזמן. הוא מסייע לה גם לתקן החלטות במידת הצורך, ולמעשה מכווין אותה לאורך כל הדרך ושומר עליה שהיא עדיין תפעל בצורה אוטומטית, אבל תחת הפיקוח האנושי והליווי של מוח האדם, עד להשגת רמות הדיוק הנדרשות.
שימוש בשיטת HITL, המשלבת למידה או אימון של מכונה עם התערבות אנושית בלולאה, מסייעת לעסקים לשפר ולהרחיב את היכולות שלהם עם מערכות בינה מלאכותית אמינות יותר, בזמן שבני אדם מגדירים את רמת האוטומציה ושולטים בה.
שיטת האדם בלופ – HITL
מעורבות נכונה של האדם תהווה יתרון עסקי
קיצור זמני למידת המכונה – האתגר הגדול ביותר באימוץ בינה מלאכותית הוא שאימון המכונה לוקח זמן, וכדי להגיע לרמות דיוק מסוימות נדרש לעבד כמויות אדירות של נתוני בסיס שילמדו ויאמנו את המכונה, עד לשלב שבו ניתן לסמוך עליה לצורך קבלת החלטות באופן אוטונומי.
תהליך זה עלול לעכב עסקים המאמצים את הטכנולוגיה הזו בפעם הראשונה, וזה מהווה מכשול מהותי עבורם בדרך ליישומה.
למידת מכונה עם הליך אנושי בלולאה מעניקים לתוכנת הבינה המלאכותית את ההזדמנות לקצר הליכי למידת מכונה. בעזרת פיקוח אנושי המכונה לומדת מהאינטליגנציה האנושית וזה מסייע לה לספק תוצאות מדויקות יותר ומקצר את זמן הלימוד שלה באופן משמעותי.
סיוע במניעת טעויות – קבלת החלטה שגויה אינה מסתיימת טוב באף ארגון ותעשייה. סיבה זו מהווה זרז לאימוץ טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים רבים, כדי שתסייע להם בתהליכים אלו ואף תקבל החלטות עבורם. אבל, כאשר הליך ההטמעה נעשה במהירות והמכונה מקבלת נתונים חלקיים או לא מדויקים, הארגונים לא רק מחמיצים את ההזדמנות למנף את הנתונים ואת עצמם, אלא שהם גם עלולים לסבול מירידה ברווחים ואף מהפסדים.
כאשר יש בן אנוש בתוך הלולאה הוא יכול לזהות ולגלות בעיות בטכנולוגיה כבר בשלבים הראשונים, עוד לפני שהן גורמות להחלטות שגויות או להטיית נתונים. מדובר במעורבות קריטית, מכיון שהטיית נתונים שאינה מתוקנת בזמן עלולה לייצר השלכות מזיקות לטווח ארוך, עם השפעות שליליות הרסניות.
מעורבות על פי צורך – הבינה המלאכותית היא טכנולוגיה נפלאה וכדי לאפשר לה לפעול במיטבה ארגונים חייבים לנתח מה מידת המעורבות הנדרשת מהאדם בתוכה, כדי לא להפריע לה אבל לשמור על האפשרות להשגיח עליה. על מנת לבחון באיזו מידה יש לערב את האדם בתהליך, צריך לשאול שלוש שאלות מרכזיות – עד כמה מורכב התהליך? מה רמת הנזק שיכולה להיגרם על ידי החלטה שגויה של המכונה? ואיזו רמת מומחיות אנושית נדרשת למקרה הנבחן? מענה קפדני על השאלות הללו יסייע לכם להבין כיצד ומתי עליכם לשלב את האדם בלמידת המכונה, כאשר לכל ארגון יש את השיקולים הפנימיים שלו.
כך למשל, בתעשיות כמו שירותי בריאות, הדרישה למעורבות גבוהה של האדם בתוך הלולאה תמיד תהיה קיימת, לא משנה עד כמה הטכנולוגיה תהיה יוצאת דופן ומתקדמת. הטכנולוגיה אמנם יכולה לנתח סדרי עדיפויות ואבחונים גנריים לגבי תיעדוף מיטות לחולים, אבל הסיכון הטמון בהטיה של הנתונים הוא גדול מדי ולכן עדיף שהיכולת להחליט בסופו של דבר מי "חולה במצב קשה יותר" תישאר בידיהם של רופאים אנושיים.
אז מי יחליף את מי?
שילוב האדם בתהליכי טכנולוגית הבינה המלאכותית אינו אומר שמדובר בטכנולוגיה ללא ערך, או שלא ניתן לסמוך עליה במשימות מורכבות יותר, אלא שבכך נוכל להשתמש בה לתהליכים פשוטים יותר, כאשר המוח האנושי מתפנה לנווט את המקרים המורכבים והקשים יותר, עדיין בסיוע שלה. זה מאפשר לנו ליישם את הידע האנושי שלנו באופן מהיר, יעיל ומדויק יותר, ואלו בדיוק השיפורים שניתן לראות כיום במכונות שבהם האדם נמצא בתוך הלולאה.
נוכחנו לגלות שלאדם יהיה כבר קשה לחיות ללא הטכנולוגיה וכפי שזה נראה כרגע, גם הטכנולוגיה לא תוכל לחיות ללא האדם, ולכן הם יצטרכו לחיות זה לצד זו. מערכת היחסים הסימביוטית הזו היא המייצרת את השיפור המתמיד ומניעה את החדשנות העתידית. זה גם מגשים בפועל את מה שרבים מסמנים כיעודה האמיתי של הטכנולוגיה בחיינו – להיות שלוחה טבעית של האינטליגנציה האנושית ולהתקיים במקביל לבני האדם, בכדי לסייע לנו לקבל החלטות עסקיות נבונות יותר.
הכותב הוא מנהל מכירות בחברת באבקום סנטרס, שבין היתר מעניקה שירותי HITL ליותר מ-50 חברות בישראל ובעולם
13/12/22 12:20
4.55% of the views
מאת אנשים ומחשבים
רשויות איי בהאמה עצרו אתמול (ב') את סם בנקמן-פריד (סב"פ) – יזם הקריפטו הידוע לשמצה שנחשב לרגעים כ"מלך הקריפטו". סב"פ הוא מייסדה ומנכל"ה לשעבר של בורסת הקריפטו FTX, אשר קרסה באחרונה והותירה מיליוני קורבנות שאיבדו יחד מיליארדי דולרים. הכסף האבוד כולל גם את הונו של סב"פ, שהוערך בשלב מסוים בכ-26.5 מיליארד דולר.
התובע הכללי של מדינת האי אישר את מעצרו של מייסד FTX, וזאת לאחר שהרשויות האמריקניות הגישו נגדו כתב אישום פלילי. עורך הדין דמיאן וויליאמס ממשרד התובע הכללי של המחוז הדרומי של ניו יורק (SDNY) אישר את הבקשה ואת מעצרו של SBF בהצהרה פומבית שנתן אתמול.
פשטה רגל והותירה יותר ממיליון נושים. בורסת הקריפטו FTX. צילום: BigStock
הסתבכות, פרישה ממנכ"לות והכחשת הונאה
FTX – אשר פושטת רגל בארה"ב בימים אלו – הייתה עד לאחרונה בורסת הקריפטו השנייה בגודלה בעולם, ובוצעו דרכה עסקאות בהיקפים של 10 מיליארד דולר מדי יום, אבל אז שורה של אירועים שעדיין אינם בהירים במיוחד הכניסה את החברה למשבר, שאילץ אותה לבקשת הגנה על פושטי רגל מהרשויות האמריקניות, כפי שנחשף באמצע נובמבר האחרון.
עקב המצב הגרוע שאליו נקלעה הבורסה, פרש סב"פ מתפקיד המנכ"ל, אך עד כה הסתובב חופשי גם בארה"ב וגם באיי בהאמה, ואף העניק ראיונות רבים למדיה, שבהם הביע צער על הפגיעה בלקוחותיו ורצון לאתר דרכים להשיב להם את כספם האבוד. במקביל התעקש סב"פ שלא מדובר בהונאת קריפטו, אלא בניהול כושל נטו, חלקו בגללו וחלקו בשל גורמים חיצוניים. בנוסף הוא גם האשים את מצב שוק הקריפטו בהתדרדרות העסק.
בשיחה מהזמן האחרון עם ה-BBC המקומי בבהאמה, כשנשאל האם יש לו אחריות לשאירע, ענה סב"פ: "לא ביצעתי הונאה ביודעין, אני לא חושב שעשיתי זאת. לא רציתי שכל זה יקרה". ואז הוא הוסיף תובנה והצהיר: "בהחלט לא הייתי הכישרון הגדול שחשבתי שאני".
בפני סב"פ עומדת כעת חקירה פלילית מטעם רשויות אכיפת החוק האמריקניות וכן מטעם הרשויות בבהאמה, שם ממוקם המטה של FTX. מאחר שהעצור הוא אזרח אמריקני, הוא צפוי להיות מוסגר לארה"ב למעצר וחקירה שם.
למרות ההכחשות החוזרות ונשנות מטעמו, ההאשמות הפוטנציאליות נגד בנקמן-פריד כוללות בכל זאת סעיפים של הונאת רשת, מזימת הונאה בנקאית, הונאת ניירות ערך, מזימת הונאה בניירות ערך והלבנת הון.
העדות שתכנן סב"פ לספק בקונגרס והצרות שעוד יצוצו מול ה-SEC
לפני שנעצר באיי בהאמה, היה אמור סב"פ להתייצב היום ולהעיד בפני הקונגרס האמריקני על הקריסה הדרמטית של בורסת המטבעות הדיגיטליים שניהל.
המגזין פורבס השיג ופרסם את העדות המתוכננת של מייסד הקריפטו, מכיוון שההופעה המצופה שלו בפני המחוקקים האמריקנים לא תצא אל הפועל עקב מעצרו.
על פי הדיווחים, סב"פ תכנן לומר לקונגרס בדברי הפתיחה שלו: "פישלתי. אני יודע שאין לזה משמעות רבה לומר שאני מצטער, ולכן אני מקדיש כמה שאני יכול מעצמי כדי לעשות צדק עם הלקוחות. כשהכל ייאמר ויעשה, אשפוט את עצמי בעיקר לפי מדד אחד: האם בסופו של דבר הצלחתי להשלים עם הלקוחות. אם אכשל מול הלקוחות שלנו בהקשר הזה, אכזבתי את עצמי". Gurbir Grewal: We commend our law enforcement partners for securing the arrest of Sam Bankman-Fried on federal criminal charges. The SEC has authorized separate charges relating to his violations of securities laws, to be filed publicly tomorrow in SDNY. https://t.co/ON0LgY4mf4
— U.S. Securities and Exchange Commission (@SECGov) December 13, 2022 נזכיר כי בנקמן-פריד הגיע לעולם הקריפטו ב-2017, אז הקים קרן גידור במטבעות קריפטו, בשם אלמידה (Alameda Research). כעבור שנתיים הקים חברה נוספת, שנייה, את FTX – הבורסה למטבעות הדיגיטליים.
רשות ניירות ערך של ארצות הברית, ה-SEC, בישרה אתמול כי היא מתכוננת להגיש כתב אישום נגד סב"פ תחת כובעו כמייסד השותף של חברת אלמידה, ואישום זה יהיה נפרד מהאשמות החשדות שהובילו למעצרו האחרון באיי בהאמה. בהצהרה בטוויטר, ה-SEC צייצה ציטוט של מנהל מחלקת האכיפה שלה, גורביר גרוואל, לפיה הסוכנות "אישרה אישומים נפרדים הנוגעים להפרות שלו את חוקי ניירות הערך".
13/12/22 13:39
4.55% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אופק הפצה הודיעה כי חתמה באחרונה על הסכם הפצה עם אקרוניס (Acronis), שבמסגרתו תפיץ אופק הפצה את כל פתרונות הגנת הנתונים ואבטחת הסייבר של אקרוניס, במטרה לספק שירות מקצה לקצה לארגונים בתחום הסייבר. אקרוניס מספקת הגנת סייבר לנתונים, יישומים ומערכות, עם פתרונות הכוללים גיבוי, התאוששות מאסון (DR), הגנה על מיילים, ניהול נקודות קצה, טכנולוגיה לגילוי והסרה של תוכנות זדוניות מבוססת למידת מכונה וטכנולוגיית אימות נתונים מבוססת בלוקצ’יין.
יש לציין שאופק הפצה מתמחה בשירותי ענן ושירותים מנוהלים (MSP), ומייצגת את המותגים המובילים בתחום. עם הכנסת אקרוניס תחת כנפיה, משלימה אופק את סל המוצרים והשירותים הרחב והמקיף ביותר בתחום אבטחת המידע וה-IT, ונותנת מענה למגוון המשווקים שאיתם היא עובדת.
משמאל: רהב רוזנטל, מנכ"ל אופק הפצה, ונתן ואניש, מנהל הפצות אקרוניס. צילום: יח"צ
לדברי רהב רוזנטל, מנכ"ל אופק הפצה, "ייצוג אקרוניס בישראל מרחיב את היכולת שלנו לשווק שירותי ענן מנוהלים. עם קבלת ייצוג המותג העולמי אקרוניס, אופק משלימה מהלך אסטרטגי של הפצת הפלטפורמות המתקדמות ביותר בעולמות ה-MSP וה-MSSP. אנחנו גאים לקחת חלק בעשייה הטכנולוגית בישראל ולהוביל בתחומנו".
איתן דוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אופק, אמר כי "החיבור עם אקרוניס מאפשר לנו לספק פתרון אמין, מבלי להתפשר על איכויות המערכות ומיקום אתר ההתאוששות. כל זאת נעשה תוך הקטנת ההשקעות הנדרשות להקמה, תחזוקה ותפעול, באמצעות קליינט בודד שמכיל בתוכו בקרות רבות, כגון: גיבוי, התאוששות מאסון, ניהול התקנים (RMM) והגנת סייבר".
רוני מויאל, מנהל מכירות אקרוניס ישראל, ציין כי "אקרוניס בחנה כמה שותפים בארץ, בכדי להגדיל את נתח השוק שלה כאן. אופק היא שותף טבעי לאקרוניס ביכולות הטכנולוגיות וביכולות ההפצה. אנחנו, באקרוניס, מאמינים ששיתוף הפעולה עם אופק יהיה נדבך חשוב בהגדלת הפריסה שלנו ורמת הפתרונות המוצעים לשותפינו וללקוחותיהם".