09:53:05 | ◀︎ | חברות ההיי-טק מתגייסות ומתנדבות לקראת חגי תשרי | |
10:41:26 | ◀︎ | נוביי מיישמת את פלטפורמת ה-HCI של נוטניקס באתריה ברחבי העולם | |
11:43:30 | ◀︎ | העתיד על פי לארי אליסון: הכל זה בינה מלאכותית | |
12:15:43 | ◀︎ | סקירה: מודרני, אבל… | |
12:32:41 | ◀︎ | עור זה פאסה! חברות הטק בוחרות בתחליפי עור חדשים |
The headlines that made most buzz on this page
24/09/23 11:43
25.93% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בנאום המרכזי באירוע Oracle Cloud World שהתקיים בשבוע שעבר בלאס וגאס, לארי אליסון, המייסד והיו"ר של חברת אורקל, התווה את חזונו לעתיד הטכנולוגיה ומחשוב הענן.
למרות שהודה שבריאותו לא בכושר הטוב ביותר והוא עבר לישיבה בכיסא כבר בתחילת המצגת שלו, ההרצאה המרכזית של אליסון הייתה מלאה בהכרזות, המצאות ובתובנות שהוכיחו שוב ושוב את מעמדה וחלקה הניכרים של אורקל בתעשיית הטכנולוגיה בכלל ובעולם מחשוב הענן בפרט.
הכל זה בינה מלאכותית
אליסון התחיל בהדגשת ההצלחה המדהימה של ChatGPT, ואמר שאפילו מפתחי OpenAI הופתעו מהאימוץ האולטרה מהיר של המשתמשים בצ׳אטבוט ה-AI, והדגיש את המשמעות של היכולת היום להרחיב באופן קיצוני רשתות נוירונים (בניגוד לבינה מלאכותית בעבר) יחד עם כמות מידע ציבורי אינסופית כדי לשפר את יכולות הבינה המלאכותית ללא הרף.
"אורקל משתמשת בבינה מלאכותית במשך זמן רב מאוד, במשך שנים רבות", אמר אליסון, "אבל זה שונה. בינה מלאכותית יוצרת היא מהפכה. זו פריצת דרך. זה טרנספורמציה. זה משנה דברים מהיסוד. זה הופך את AI לחיונית כמעט בכל מה שאנחנו עושים, וזה משנה מהותית את האופן שבו אנחנו בונים אפליקציות".
אליסון ציין את ההשקעה המשמעותית שאורקל עושה כדי להתרחב מעבר לשימוש ב-AI ליצירת תוכן, כולל טקסט, תמונות ומוזיקה, לתחומים אחרים ומורכבים יותר. הוא הוסיף, שהעולם נמצא על סף השקת חידושים פורצי דרך בכמה תחומים, כולל מכוניות בנהיגה עצמית, יצירת תרופות אנטי-ויראליות ועוזרות דיגיטליות קוליות קליניות לעולם הרופאה. יש לציין, כי אורקל עובדת באופן פעיל על עוזרת דיגיטלית קלינית, שעומד לשנות את שירותי הבריאות על ידי ייעול הפעילות הקלינית ושיפור הטיפול בחולים.
אליסון הדגיש את המחויבות של אורקל לתעשיית הבריאות, והזכיר לקהל את המגה רכישה של אורקל את חברת סרנר (Cerner) ביוני 2022 תמורת 28 מיליארד דולר. הוא סקר כמה יוזמות לאוטומציה מלאה של המעבדות של סרנר לייעול הייצור, כגון פיתוח רובוטים לאוטומציה של בדיקות דם הקשורות לחסינות COVID, והדגיש את מסירותה המתמשכת של אורקל למגזר הבריאות.
על פי אליסון, החזון של אורקל כולל שימוש מאסיבי בטכנולוגיות מידע ו-AI לייעול תעשיות מעבר לתעשיית הבריאות לתעשיות שונות, כולל חקלאות. הוא הדגיש חידושים, כמו רובוטים לחקלאות מקורה בתוך הערים, כולל קציר יומי ומשלוח של מוצרים טריים באותו יום. התקדמויות אלה שואפות לצמצם את הצורך בקרקעות נוספות, בתחבורה ובמשאבים קריטיים כמו מים.
הענן של אורקל
עוד הדגיש אליסון את המחויבות של אורקל לשים את הלקוחות במרכז ואת הצורך שלהם בתמיכה בסביבות פתוחות ומחוברות של ריבוי עננים מספקים שונים. הוא דיבר על החשיבות של שיתוף הפעולה, וסיפר על פגישה עם סאטיה נדלה, מנכ״ל מיקרוסופט, שבה הסכימו על הקמת ענני אורקל בתוך מרכזי הנתונים של Azure – מה שמאפשר אוטומציה מלאה, שבתורה מאפשרת אבטחה ואמינות משופרים מונעים AI וללא מגע יד אדם. לטענתו, לאורקל כיום יש את מספר האזורים הגדול ביותר מבין כל העננים הציבוריים, עם 64 אזורים ברחבי העולם. אליסון גם הזכיר, שהבורסה של טוקיו פועלת בענן של החברה, מה שמוכיח, לטענתו, את רמת הביצועים הגבוהה מבחינת המהירות והאמינות שמספקת תשתית הענן של אורקל.
הוא הזכיר את הטרנד של Low Code ותיאר את ירידת הצורך בפיתוח מלא בג'אווה לטובת פלטפורמות ״קוד נמוך״ כגון Oracle APEX. על פי אליסון, שינוי זה צפוי להקטין את גודל צוות הפיתוח בחמישית, ולספק ניהול, אבטחה, פריסה וזמינות גבוהה יותר – הכל, שוב, נשלט ומופעל על ידי AI.
שנים ארוכות וניסיון אדיר בניהול נתונים בכל קנה מידה הוא יתרון גדול שבהחלט יכול להוביל את הענן של אורקל ולבדל אותו מעננים ציבוריים אחרים, לדברי אליסון. בהמשך לכך, מסד הנתונים הגמיש האוטונומי של אורקל הוא עוד יכולת פורצת דרך. הוא מציע התקנה אוטומטית, תצורה, תיקון וכוונון, ומבדל אותו באופן משמעותי ממתחרים כמו הענן של AWS. היכולת להישאר פעיל כשהוא לא בשימוש ולהקצות משאבים לפי הצורך משפרת את היעילות והעלות-תועלת. אליסון גם נגע ביכולות יצירת מסדי נתונים יחסיים (RDS) ישירות ממסמכי JSON והבטחת תאימות מול מסדי נתונים מודרניים יותר, כגון MongoDB.
אליסון הדגיש את התפקיד הקריטי של תנועות נתונים מהירות בהשגת ביצועים יוצאי דופן במחשוב ענן. נראה שהיכולת של אורקל להעביר נתונים בצורה חלקה בין שרתים בולטת כיתרון משמעותי על פני ספקי ענן אחרים. הוא גם הזכיר את שותפות אורקל עם אנבידיה (Nvidia) כאשר חשף את תוכניותיהם לבנות את מחשב העל הגדול בעולם שיתבסס על Nvidia H100 GPUs.
"מכונית המשטרה" של אורקל
אליסון, סיפר על שיתוף הפעולה עם "חבר קרוב" שלו, מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, וחשף את ה-Cybertruck, רכב לאכיפת החוק ושמירת בטיחות הציבור החדש המעוטר בלוגו של אורקל, שנועד להמחיש את החזון של החברה לעתיד שכולל יכולות רשת וחיבור חזקות למניעת כישלון העברת מידע.
ה-Cybertruck של אורקל וטסלה. צילום: אופיר נחמני
"אנחנו צריכים תמיכה טובה יותר עבור המגיבים הראשונים שלנו (First responders). בנינו רשת אודיו-ויזואלית שתמיד עובדת ולעולם לא נכשלת", אמר אליסון. הרשת החדשה של אורקל "לעולם לא תיכשל", מכיוון שרשתות הלוויין והרשתות היבשתיות שלה פועלות בו-זמנית ומגבות זו את זו, הוסיף.
24/09/23 12:15
25.93% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחד הדברים הכי קשים בחיים, בהיבטים לא מעטים, היא לבחור שם נכון. ההיסטוריה מספרת שיותר מזוג הורים אחד גילה שהשם שהוענק לצאצא לא מרמז על אופיו ותכונותיו הגופניות, אלא ממש להיפך. באותה נשימה אי אפשר שלא להזכיר חברה אחת גדולה מאוד, נניח שקוראים לה מיקרוסופט, שלא הבינה שהשם שהיא תעניק לנגן מוזיקה שהיא תנסה להחדיר לשוק יעלה גיחוך במקרה הטוב, קללה במקרה הרע, במדינה מזרח תיכונית שבארצות הברית דווקא יחסית מחבבים.
יש הרבה מאוד סיבות טובות שחברות משקיעות לא מעט כסף וזמן בסיעור מוחות לקביעת שם של מוצר חדש, וזה נכון גם ליצרניות מחשבים. אפשר לבחון שם סתמי שלא אומר כלום, אבל פה ושם הן עושות ניסיונות לבחור שמות של סדרות שיאמרו משהו, שיעבירו מסר, ומסר כמו לקרוא לסידרה/משפחה של מחשבים בשם Modern, כמו ש-MSI בחרה לעשות, הוא מסר ששומעים אותו חד וברור.
אבל הבעיה היא, שאפשר להתייחס גם ליצרניות מחשבים כאל סוג של הורים, ובמקרה של MSI קשה לומר שבחירת השם הזה, לפחות במחשב המסוים שהגיע אלי לבדיקה – Modern 14 C13M – הייתה מוצלחת למדי, בוודאי לא כמו במקרה של Prestige 13 Evo – A13M שנבדק רק לפני כמה שבועות.
אחד הדברים הראשונים שגרם לי לגרד בראש היה החיבור של המטען. במחשבים מודרניים, בקנה מידה של המחיר, הגודל והתצורה של Modern 14, כבר משתמשים בחיבור USB-C סטנדרטי גם לספק. מובן שיש עוד לא מעט מחשבים עם חיבור עגול כמו של פעם, אבל הם לא נושאים שם מודרני, ועם מטען של 65 ואט אין כמעט סיבה שלא להשתמש ב-USB-C, אלא אם רוצים לחסוך כסף, וזה לא מחשב במחיר רצפה.
המטען הזה, כך או כך, משמש לטעינה של סוללה בת שלושה תאים בנפח 39.3WHr, וזו סוללה שהספיקה בבדיקות להביא את המחשב אל דקה אחת מתחת לשבע שעות ורבע של פעילות במבחן הזמן של PCMark 10, ועבור נפח כזה של סוללה זה בהחלט מספיק. קשה לי להאמין שביום עבודה רגיל מישהו יצטרך לחפש שקע סוללה לפני סוף יום העבודה – אם מתחילים את היום עם סוללה מלאה.
אבל זה לא רק חיבור המטען, וזה לא רק סוללה שהיא סבירה ולא יותר, בסופו של דבר מה שהכי מפריע בבחירת השם הוא העובדה שזהו מחשב שעשוי מפלסטיק מכל כיווניו, וזה ממש לא מודרני. המשקל שלו עומד על 1.4 ק"ג, ועוביו מאחור עומד על 19.35 מ"מ, וזה לא כבד, אבל גם לא קל במונחים של שוק הניידים הנוכחי.
ובכל זאת מצאתי משהו טוב בכך שהגישה שלו היא לא מודרנית בעליל – יש כמות חיבורים גדולה שבדרך כלל לא מוצאים כבר במחשבים עם מסך בגודל 14 אינץ': יש שלושה חיבורי USB-A ואחד USB-C ויש חיבור HDMI בגודל מלא וגם חיבור אודיו בגודל 3.5 מ"מ, כמו גם חריץ לכרטיס microSD, וזה יפה וטוב וגם מאורגן באופן נוח משני הצדדים של המחשב.
עוד דבר שאהבתי הוא המקלדת. אמנם מקש ה-Fn קצת קטן מדי ולא נוח כי הוא מוצמד למקש אחר, אבל מעבר לכך המקשים גדולים דיים, מרווחים היטב ונוחים להקלדה, גם ממושכת. אהבתי גם את אפקט התאורה שמגיע מתחת למקשים ודרכם, ובולט יפה מהצדדים שלהם כך שהם נראים כאילו הם מרחפים מעל המשטח הכללי של הנייד.
מסך ה-IPS בגודל 14 אינץ', שאינו תומך מגע, מציע רזולוציית FHD סטנדרטית, והבהירות שלו מוצלחת למדי. גם כשמורידים את רמת התאורה עד הסוף הוא עדיין מספיק ברור ברוב המקרים כדי לנהל גלישה ואף ולהקליד, ובחירה בבהירות נמוכה כמובן יכולה לעזור מאוד לחסוך זמן סוללה.
התצורה הטכנולוגית מתאימה לשימושים של מה שמוגדר כ"לוחמי דרכים": מעבד Core i7-1355U מהדור ה-13 של אינטל, שהוא מעבד צריכת כוח נמוכה, 16 גיגה-בייט זיכרון RAM וכרטיס אחסון SSD בנפח של 1 טרה-בייט שתומך ב-NVMe. התמיכה בקישוריות באה לידי ביטוי ב-WiFi 6 וב-Bluetooth 5.2. יש כמובן גם תמיכה נדרשת ב-TPM 2.0 כדי לאפשר התקנה של Windows 11. המחיר שלו עומד כרגע על כ-4,700 שקלים.
24/09/23 12:32
18.52% of the views
מאת אנשים ומחשבים
בשנים האחרונות ישנה תנועה גוברת לכיוון של אופנה בת קיימא ואתית. תנועה זו התרחבה גם אל תעשיית הטכנולוגיה, כאשר חברות טק רבות עוברות כעת לתחליפי עור במוצריהן.
האחרונה לעשות זאת הייתה לא פחות מאשר אפל הענקית – בליין מכשירי ה-iPhone האחרון שלה, iPhone 15, שהחברה השיקה החודש, כמו גם במכשירי אפל ווטש החדשים, אין יותר עור שמקורו בחיות מתות, אלא שכל הרצועות והכיסויים שהיו עשוים בעבר מעורות, עשויים מעכשיו מטקסטיל חדש שנקרא FineWoven, שעשוי מ-68% חומרים ממוחזרים.
אפל נענתה למעשה גם לתביעה של רבים כיום, שבוחרים לצמצם או להימנע כליל ממוצרי מהחי (או יותר נכון המת) מסיבות אתיות. צרכנים רבים מביעים התנגדות לאכזריות השיטתית כלפי בעלי החיים הכרוכה בייצור עור ובמקביל הקונים מחפשים יותר ויותר לרכוש מוצרים נטולי סבל וידידותיים לסביבה ישנן מספר סיבות לכך שחברות טכנולוגיה עושות את המעבר המבורך והחשוב הזה. נתחיל בכך שייצור עור הוא תהליך זולל משאבים, שמזיק מאוד לחיות ולסביבה. נדרשים הרבה מים ואדמה כדי לגדל בקר, שממנו מוכנים רוב העורות בעולם – משמע מחמורים, סוסים, פרות ומעורם של יתר חבריהם – ובתהליך עיבוד העורות מעורבים כימיקלים מזיקים. שנית, ולא פחות חשוב, אפל נענתה למעשה גם לתביעה של רבים כיום, שבוחרים לצמצם או להימנע כליל ממוצרי מהחי (או יותר נכון המת) מסיבות אתיות. צרכנים רבים מביעים התנגדות לאכזריות השיטתית כלפי בעלי החיים הכרוכה בייצור עור (בסרט "ארת'לינגס" המצורף לכתבה כאן למטה תוכלו להתרשם מכך החל מדקה 46:22, אם יהיה לכם אומץ לגלות כיצד מיוצר עור) ובמקביל הקונים מחפשים יותר ויותר לרכוש מוצרים נטולי סבל וידידותיים לסביבה. היצע תחליפי העור הולך ומתגוון ומתעבה
למזלנו ישנם כיום כבר מספר תחליפי עור חדשים ומאוד מתקדמים הזמינים בשוק. תחליפים חדשניים אלו עשויים ממגוון מקורות, לרבות מחומרים ממוחזרים, מפסולת חקלאית וממקורות צמחיים. כמה מתחליפי העור הפופולריים ביותר בעולם כיום, שחלקם הארי מיוצר בסטארט-אפים טכנולוגיים, כוללים:
Mylo: ה-Mylo הוא חומר דמוי עור העשוי מתפטיר – בלועזית mycelium, שהוא גוף הפטרייה המורכב מקורים רבים). לפי הדיווחים, התוצר עמיד כמו עור, אבל עם השפעה סביבתית קטנה בהרבה.
Desserto: ה-Desserto הוא חומר דמוי עור העשוי מסיבי קקטוס. לפי הדיווחים, הוא עמיד ובר קיימא יותר מעור מסורתי והכנתו אינה כרוכה בסבל.
Vegea: עוד חומר דמוי עור נפוץ בשימוש הוא ה-Vegea – דמוי עור העשוי מפלסטיק ממוחזר בשילוב עלי אננס. ושוב מדובר בחומר עמיד כמו עור, וששפעתו הסביבתית קטנה בהרבה.
OceanX: גם ה-OceanX הוא חומר דמוי עור, אבל הוא עשוי מפלסטיק ממוחזר מהאוקיינוס. הפלסטיק שהימים שלנו מלאים ממנו (שאינו רק תוצאה של השלכת אשפה לים אלא תוצר לוואי של תעשיית הדייג), הוא בעיה בפני עצמה והתחליף הזה פשוט פותר שתי בעיות בבת אחת.
בין הגורמים/חברות שמפתחים כיום עור חליפי נמצאים רעיונות ויוזמות יצירתיים במיוחד, למשל:
Peelsphere: מעצב הטקסטיל, יויאנג סונג, מברלין, יצר חומר מתכלה על בסיס צמחי בשם Peelsphere, העשוי מפסולת פירות ואצות. התוצר מאפשר "להקשיח" טקסטיל רב-תכליתי ומתאים גם ליצור אביזרים כמו כפתורים, אך ניתן גם להשאיר אותו רך למען ייצור פריטים כמו תיקים.
Bolt Threads: חברת הביוסינתטיקה האמריקנית הזו שיתפה פעולה עם אדידס, קרינג, לולמון וסטלה מקרטני כדי לפתח את Mylo – אלטרנטיבה לעור שהוזכרה למעלה, המכונה בדרך כלל "עור פטריות".
אלקנטרה: זהו מותג שמייצר בד מיקרופייבר העשוי מפוליאסטר ופוליסטירן כחלופה לעור. החומר של אלקנטרה משמש בדרך כלל במושבי רכב, כיסויים ראשיים וכיסויי הגה וסביר להניח שיש לכם מוצר עשוי אלקנטרה בבית כיום.
Beyond Leather: חברה דנית שיצרה אלטרנטיבה לעור על בסיס צמחי המכונה Leap, שנעשה על ידי שילוב של השאריות מייצור מיץ תפוחים וסיידר עם גומי טבעי.
יצירתי, אמרנו? iPhone 15 FineWoven Case & Wallet combo looks incredible ???? pic.twitter.com/yCE1G0cnrT
— Andrew Clare (@andrewjclare) September 20, 2023 שימו לב שאפל אמנם עשתה מהלך פורץ דרך, אבל גם חברות אחרות, כמו למשל סמסונג, בשעון החכם שלה, עושות שימוש במה שהן מכנות עור אקולוגי (Eco-Leather) או עור טבעוני (Vegan Leather) כיום. גם סמסונג מציעה עור טבעוני במוצריה.בכל מקרה, המעבר למוצרים שמשתמשים בתחליפי עור הוא צעד חיוני, חשוב וחיובי מאוד עבור תעשיית הטכנולוגיה שאמור להוות מגדלור של יחס טוב לסביבה ולטבע, וכן של מוסר. על ידי מעבר לתחליפי עור, חברות טכנולוגיה יכולות לעזור להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלהן ולהציע מוצרים בני קיימא יותר ללקוחותיהן. ואנחנו, הצרכנים, באמת מוכרחים לקחת בחשבון את כל מה שכרוך ברכישת קייס עור חדש לסמארטפון שלנו, ולבחור אחרת – לכפר על דרכינו ולהתקדם לעור מהצומח ולא מהצורח.
24/09/23 09:53
14.81% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ורביט עם ילדים חולים בשניידר
בחברת ורביט ( Verbit), שמפתחת טכנולוגיית AI תמלול, יצאו לקראת החגים במבצע גיוס תרומות בשיתוף עמותת ילדים שלנו, שפועלת בבית החולים שניידר. העובדים תרמו סכום משמעותי, והחברה השוותה את הסכום שנתרם על ידי כל עובד. הכסף שנתרם לעמותה שימש לקניית צעצועים לילדים המאושפזים במחלקות השונות בבית החולים ולתמיכה בעמותה.
עובדי החברה, יחד עם תום ליבנה, מייסד ומנכ״ל ורביט, הגיעו לבית החולים על מנת לחלק את המתנות לילדים ולשמח אותם ואת משפחותיהם. בנוסף לתרומה, רכישת המתנות התבצעה בחנות האינטרנטית שלהם, כאשר כספי הקנייה בה משמשים תרומה לילדים בבית החולים שניידר גם כן. במקביל נשלח לכלל עובדי החברה לטובת קניית מתנות לחג, החל ממתנות לילדים, יולדות, חזרה לבית הספר, תכשיטים ועוד.
ארטליסט מתגייסת להתנדבות
חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה ארטליסט (Artlist) תשתתף במספר התנדבויות לחגי תשרי, במסגרת שת״פ עם Helpi, פלטפורמה דיגיטלית, המאפשרת לארגונים ואנשים פרטיים להתנדב בפעילויות שונות. עובדי החברה ייקחו חלק באריזת וחלוקת סלי מזון למשפחות קשות יום וקשישים לקראת החגים יחד עם העמותה לקידום החינוך בת"א יפו, בבישול ארוחות חמות לכיפור בהוסטל מקום אחר לנוער בסיכון, באריזה וחלוקת מזון למשפחות קשות יום עם עמותת עולם חסד יבנה בבית שאן, ובהוצאת כלבים לטיול מבית המחסה בשיתוף צער בעלי חיים.
עובדי ארטליסט אורזים מזון למשפחות קשות יום בעמותת עולם חסד יבנה בבית שאן. צילום: ארטליסט
WSC Sports בלקט ישראל
חברת הספורט-טק WSC Sports הצטרפה אל עמותת לקט ישראל לאריזת חבילות מזון למעוטי יכולת ונזקקים לקראת ראש השנה. זו השנה השנייה שבה משתתפים עובדי ועובדות החברה בהתנדבות בעמותת לקט ישראל במטרה לסייע לגופים ולמשפחות לקבל סל מזון איכותי לקראת ראש השנה ותקופת החגים. ההתנדבות התקיימה בגן חיים, במרכז הלוגיסטי של עמותת לקט ישראל, יחד עם עשרות עובדי החברה, שלקחו חלק משמעותי בעבודת הליקוט, המיון ואריזת חבילות המזון לקראת החג. הפעילות נעשתה במסגרת תוכנית Give Back של החברה ותוכנית ההתנדבות השנתית של WSC Sports, הדואגת לערב את עובדי החברה בנתינה לקהילה.
עובדי WSC Sports אורזים חבילות מזון למעוטי יכולת ונזקקים בעמותת לקט ישראל. צילום: שני גולדמן
לוגז עם נוער בסיכון
לקראת ראש השנה, חברת לוגז (Logz.io), שפיתחה פלטפורמת ניתוח נתונים למתכנתים המבוססת על קוד פתוח, שיתפה פעולה עם עמותת אלון ואלה, והגיעה להתנדב עם נוער בסיכון שהוצא מהבית בצווי בית משפט. במסגרת ההתנדבות, הגיעו עובדי חברת לוגז להוסטל לנוער בסיכון בעיר הרצליה, וסייעו בצביעת ההוסטל כולו לרווחת הנערים החיים בו.
עובדי חברת לוגז צובעים ומשפצים בהוסטל לנוער בסיכון בהרצליה. צילום: יח"צ
אפוריה עם קשישים שורדי שואה
לכבוד ראש השנה התאספו עשרות עובדי אפוריה (aporia) להכנת מארזים מתוקים עבור קשישים שורדי שואה, שאת רוב השנה מבלים בגפם. המארז, "aporia made" כלל כדורי תמרים ושוקולד, עוגה, צנצנת דבש וזר פרחים צבעוני. פעילות ההתנדבות של עובדי החברה, שנעשתה בשיתוף הקרן לרווחת נפגעי השואה, לא נגמרה בהכנת המארזים בלבד, וביום שני שלפני החג הגיעו העובדים לבתי הקשישים, מסרו להם את המארז המתוק ונהנו איתם משיחה נעימה על קפה ותה.
עובדי אפוריה מחלקים מארזים לקשישים שורדי שורה. צילום: אפוריה
24/09/23 10:41
14.81% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חברת פתרונות התשלומים המקוונים הישראלית-קנדית נוביי (Nuvei) בחרה בפלטפורמת ה-Hyperconverged) HCI) של נוטניקס (Nutanix) כסטנדרט אחיד למחשוב, אחסון ותקשורת בכל הדאטה סנטרים שלה בעולם.
מערכת ה- HCI של נוטניקס תהווה תשתית אחידה למערכות המידע של נוביי, המעסיקה כ-2,000 עובדים ברחבי העולם, וכן תשתית ה-IT בכל החברות ש- נוביי רכשה ותרכוש בעתיד. כיום משמשת פלטפורמת נוטניקס כתשתית לעשרות שרתים פיזיים וכ- 1,000 שרתים וירטואליים הפועלים ברחבי העולם ומשרתים את מערך הפיתוח של החברה בישראל, ארה"ב, בולגריה, רומניה, דרום אמריקה, קנדה ועוד. המערכות של נוטניקס יפעלו על גבי שרתי HPE.
הפרויקט החל לפני כשנה עם ההתקנה הראשונה בישראל, ובימים אלו ממשיך למרכזי נתונים במדינות נוספות בעולם. ההיקף הכספי של הפרויקט מוערך בכארבעה מיליון שקלים. המערכת של נוטניקס תחליף מערכת מתחרה שפעלה עד כה בחברה וסבלה מחוסר יציבות ומורכבות ניהול ותפעול.
מיקי גרשגורן, סמנכ"ל מערכות המידע של נוביי, אמר: "חיפשנו תשתית שתהיה אחידה לכלל הפעילות של נוביי ותשרת כתשתית IT לחברות שרכשנו ונרכוש בעתיד כחלק מן האסטרטגיה שלנו ליצירת תשתיות מחשוב אחידות בכל העולם. החלטנו לבחור בתשתית HCI, שהיא קלה יותר לניהול ותפעול ובעלויות נמוכות יותר בהשוואה לפתרונות מסורתיים. שמנו דגש בבחירת הספק ליציבות שלא הייתה לנו בפתרון הקודם".
לדברי גרשגורן, "בעקבות הטמעת נוטניקס, נוביי חווה יציבות ברמה גבוהה מאוד. אפס תקלות, אפס דאון טיים, אפס קריאות שירות. עם הגידול בפעילות החברה ורכישת חברות יכולים בחברה באמצעות נוטניקס להחליף בקלות ובמהירות רבה גם את תשתיות המחשוב לסטנדרט אחיד. בנוסף לכך, קלות התפעול של המערכת מאפשרת לצוות ה-IT בחברה לנהל ולתפעל את המערכת לבד ללא גורמים חיצוניים גם במקומות מרוחקים, שבהם אין אנשי תפעול בשטח. בנוסף לכך, עם נוטניקס נוביי לא נעולה לספק חומרה או לספקית וירטואליזציה מסוימת ויכולה להחליף ולעבוד עם כל חברה בתחומים אלו".
בימים אלו נוביי פורסת את מערכת ה-HCI באתרים נוספים של חברה שנרכשה בדרום אמריקה וחברה בארה"ב, שבה פועל גם מרכז פיתוח. הסטנדרט של נוטניקס יהיה הבסיס גם ברכישות העתידיות.
לדברי לילך שמעוני, מנהלת לקוחות אנטרפרייז בנוטניקס ישראל, "אנו גאים על כך שנוביי בחרה בנוטניקס כסטנדרט בכל אתריה בעולם כתשתית לפעילות פיתוח ובדיקות. היא נהנית מפתרון המאחד את כלל התשתיות לפלטפורמה אחת מודרנית, המאפשרת חיסכון ברכש ובזמן ניהול. אנו שמחים לשמוע כי הפתרון השיג לצוות ה-IT בחברה שקט ושלווה כתוצאה מיציבות ואפס תקלות וכי הניהול קל ופשוט לצד יכולות הגידול בנפחי הפעילות והאחסון בקלות ובעלויות נמוכות יותר בהשוואה לפתרונות מסורתיים. בנוסף לכך, זוכה נוביי לשחרור מהתחייבות לעבודה עם ספק אחד כפי שקיים בפתרונות מתחרים".
לילך שמעוני, מנהלת לקוחות אנטרפרייז בנוטניקס ישראל. צילום: תמיר ברגיג