The headlines that made most buzz on this page
06/02/24 15:35
10.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
הרוכשים הראשונים של משקפי המציאות המעורבת, Vision Pro, כפי שניתן היה למצוא ברשת, לקחו את המוצר החדש של אפל לכמה בדיקות מציאותיות, שלא בטוח שהיו ברשימה של היצרנית – מצלילה בבריכה, דרך טיול ברחוב ועד נהיגה ברכב – ויכול להיות שההשראה לכך הוא פרק ישן של הסדרה "משפחת סימפסון" מ-2016, שנקרא 'חברים ומשפחה' בו כל תושבי ספרינגפילד כמעט מסתובבים עם משקפי מציאות מדומה על העיניים. ???? The Simpsons predicted the future again
Apple officially launched the new $3,500 Vision Pro in-store Friday, and fans have posted videos of them using the new tech in everyday life.
The Simpsons, with its uncanny ability to predict future events, showed scenes similar to… pic.twitter.com/MNrJJ75w1p
— OG of WEB3 (@GIDEONONYEMACH1) February 6, 2024 החובבים של הסדרה טוענים, כמובן, ש-אפל הושפעה מהפרק, אבל כך ניתן לטעון כמעט עבור כל משקפי מציאות רבודה שצריכים לחבר למכשיר כדי שניתן יהיה לתפעל אותם – ובכל מקרה כנראה שבכמויות הנוכחיות שהחברה יכולה למכור, לא בטוח שהיא יכולה לצייד אפילו את כל תושבי העיירה המצוירת והמומצאת. Mad Tv was 1st pic.twitter.com/BLr1i0KiKH
— Joe Gaslighter (@Joeybatz35) February 4, 2024 החובבים גם מזכירים שזו לא הפעם הראשונה בה "הסימפסונים" חוזים דברים שיקרו בעתיד. תקרית הנמר הלבן מפרק ב-1993, שהתרחשה בתוכנית של זיגפריד ורוי, התרחשה במציאות כעשור לאחר מכן. בפרק מ-1998 ביצע הומר סימפסון חישוב חלקיק בוזון היגס, 14 שנים לפני שהוא התגלה בפועל, ויש עוד.
אבל יש כאלה שטוענים שהתוכנית הסאטירית מד (Mad) הייתה זו שהקדימה אפילו את יוצרי משפחת סימפסון בהיבט של משקפי המציאות הרבודה, כך לפחות לפי אחד הסרטונים שהועלו ל-X ושמצורף לכתבה. לכל הפחות הוא מצחיק.
06/02/24 16:59
10.17% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נקודת אור לאופקים, מהערים שנפגעו בשבת הארורה של ה-7 באוקטובר: סיסקו תקים בעיר הדרומית שלוחה שתעסיק עשרות מבני ובנות המקום והסביבה. הסניף הדרומי יהיה השביעי במספר של החברה בארץ.
לפי איציק דנינו, ראש עיריית אופקים, "לסיסקו הייתה תרומה משמעותית לפתיחת מתחם המגנט בעיר, לא רק בציוד וטכנולוגיה, אלא גם בשילוב תכנים בקורסים והרצאות בעיר". אורן שגיא, מנכ"ל הסניף הישראלי של החברה, ערך הרצאה לצעירי העיר במסגרת מגנט.
באחרונה נערכה בעיר פגישה שבה השתתפו שגיא, מאיר פלג, סמנכ"ל בסיסקו העולמית, שרית רצר, סמנכ"לית ואחראית שותפים עסקיים בסיסקו, זיקה אב-צוק, סמנכ"לית פיתוח עסקי בחברה, יעל אבני, סמנכ"לית תוכניות בקרן רש"י וגלית מירן, ראשת מטה תפעול גלובלי בטבע. בפגישה סוכם כי סיסקו תקים שלוחה של החברה בעיר, ותגייס עובדים תושבי אופקים והסביבה לעבודה בה – בפעילויות התמיכה, המכירה, הקדם מכירה, המו"פ ובמרכז החדשנות שלה. השלוחה תיפתח בחודשים הקרובים.
רשת עמל, קרן רש"י וסיסקו ישקיעו בהכשרות של צעירים, בפיתוח מסלולי קריירה בתחום ה-IT, בהשמת כוח אדם ועוד. כמו כן, ענקית ה-IT תנסה לגייס שותפים נוספים לפיתוח העיר אופקים, ותפעל להשקיע בחינוך ובלימודי חדשנות בעיר.
רכישות בישראל בכ-7.5 מיליארדי דולרים
סיסקו ערכה בישראל 18 רכישות של חברות, בסכום מצטבר של כ-7.5 מיליארדי דולרים. חברות אלה מהוות עמוד תווך בפעילות של החברה, שמונה יותר מ-800 עובדים בישראל – יחד עם מרכזי הפיתוח שהיא מפעילה בקיסריה, נתניה ותל אביב. אלה עוסקים בפיתוח שכבת הסיליקון, אופטיקה, כלי ניהול ובקרה והגנת סייבר של סיסקו. במרכז המו"פ שלה בקיסריה מפותח הדור הבא של Silicon One – מעבד תקשורת שמאפשר תעבורה בקצבים מהירים. כך, אנשי המו"פ של החברה בארץ עוסקים בפיתוחי תקשורת והגנת הסייבר, תוך שילוב מנועי AI מתקדמים.
אחד הפיתוחים של המוצרים החדשים של מחלקת החדשנות של סיסקו בישראל הוא פתרון ששמו טלסקופ, שמיועד לעזור לחברות שמשתמשות במערכות מודרניות בענן, ומאפשר להן לתחקר תקלות ולנטר את המוצר שלהן.
סיסקו החלה את גל הרכישות שלה בישראל ב-1998, כשקנתה את קלאס דאטה תמורת 50 מיליון דולר.
בעשור הנוכחי, הענקית העולמית רכשה כאן את פורטשיפט, אפסגון וסנודה, וכן את לייטספין, שהצטרפה למרכז הפיתוח של החברה בתל אביב. פורטשיפט נרכשה באוקטובר 2020 מהפורטפוליו של Team8, והיא עוסקת באבטחת קונטיינרים, קוברנטיס וענן. רכישה זו הצטרפה לקנייתה ב-2016 של קלאודלוק, שמציעה מעטפת אבטחה לענן.
חברת הסטארט-אפ הישראלית אפסגון נרכשה על ידי סיסקו באוגוסט 2021, ב-"גיל" ארבע בלבד – תמורת כחצי מיליארד דולר. אפסגון מספקת יכולות ניטור, זיהוי, ניתוח ותיקון תקלות באפליקציות בסביבות ענן. הצוות שלה צורף לקבוצת האסטרטגיה, האינקובציה והאפליקציות של סיסקו. רכישת אפסגון היא השנייה בגודלה של סיסקו בישראל, כשהגדולה ביותר היא זו של NDS תמורת חמישה מיליארד דולר – ב-2012. במאי 2021 היא רכשה את סדונה תמורת 100 מיליון דולר. זו פיתחה תוכנה לייעול פעילותן של רשתות תקשורת אינטרנט. סדונה מבצעת היתוך של השכבות בין השכבה האופטית לשכבת ה-IP, עם מערכת ניהול ובקרה אחודה, המתממשקת לכל יצרן ולכל סוג ציוד.
הרכישה האחרונה של ענקית ה-IT בישראל הייתה זו של לייטספין, במרץ האחרון, תמורת כרבע מיליארד דולר. חברת הסייבר הישראלית פיתחה מוצר שסורק את סביבות הענן והקוברנטיס של הלקוח הארגוני, מאתר בעיות אבטחה ומציע פתרונות כיצד לתקנן, תוך תעדוף חכם של הבעיות.
06/02/24 12:00
8.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אחרי יותר מ-30 שנה, גיל שויד עוזב את תפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט, החברה שייסד, ויהפוך להיות יו"ר פעיל שלה – כך הוא מסר היום (ג') במסיבת העיתונאים הרבעונית של צ'ק פוינט לרגל הדו"חות הכספיים שלה. החברה מתחילה בימים אלה בתהליך למציאת מנכ"ל חדש, ושויד יבצע את המהלך ויהפוך ליו"ר לאחר שהוא יימצא.
שויד ייסד את צ'ק פוינט ב-1993, יחד עם מריוס נכט ושלמה קרמר, ומאז משמש כמנכ"ל שלה. במשך השנים ועם צמיחת החברה, הוא הפך להות אחד האנשים המובילים והמוכרים בהיי-טק הישראלי ובתעשיית הסייבר העולמית, ואף קיבל פרס ישראל.
הוא אמר היום כי "ב-2023, צ'ק פוינט ציינה 30 שנים להיווסדה – 30 שנים שבהן הצלחנו לייצר צמיחה, והשנה הגענו לשיא בכמעט כל פרמטר. יש לנו פלטפורמת הגנה חזקה באופן יוצא דופן, צוות חזק במיוחד מסביב לעולם וביצועים מוכחים. אני מרגיש שזה הזמן הנכון עבורי להתמקד בקפיצה הבאה של צ'ק פוינט לשלב הבא שלה. אני מתכוון לעבור לתפקיד יו"ר פעיל של החברה, שבו אוכל להתמקד בעתיד של צ'ק פוינט ושל תעשיית הסייבר בכללותה. אנחנו מתניעים תהליך מציאת מחליף לתפקיד המנכ"ל, ולאחר שהוא יושלם אעבור לתפקיד היו"ר הפעיל. אני נרגש להיכנס ל-2024 עם תחזית טכנולוגית מצוינת וצוות גלובלי מלא באנרגיה לייצר את העתיד הבטוח והחיובי ביותר עבור לקוחותינו".
לדברי שויד, "התחלתי לפני 31 שנה מסע מאוד ארוך, שבעקבותיו הוקמה צ'ק פוינט. הגענו להישגים מדהימים, שנמצאים כיום ברמת שיא, וזאת הזדמנות טובה עבורי לעבור לשלב הבא של צ'ק פוינט ושלי, כיו"ר פעיל של החברה. זה תהליך שייקח זמן וגם אחרי שהוא ייגמר אשאר מעורב, אתמוך ואעזור בכל מה שצריך – אבל אני רוצה להתמקד פחות בתעשייה היומיומית ויותר בעתיד של צ'ק פוינט והתעשייה".
התוצאות הכספיות
צ'ק פוינט סיימה הן את 2023 והן את הרבעון האחרון שלה עם עלייה של 4% בהכנסות – ל-2.4 מיליארד דולר ול-664 מיליון, בהתאמה. מכירת הרישיונות עלתה ב-14% בחישוב שנתי וב-15% בחישוב רבעוני. הרווח התפעולי עמד ברבעון על 252 מיליון דולר – כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון האחרון של 2022. הרווח הנקי ירד מ-270 מיליון דולר ל-249 מיליון, והרווח הנקי למניה קטן ב-2% ל-2.15 דולר. בשנה כולה הוא גדל מ-797 מיליון דולר ל-840 מיליון והרווח הנקי למניה רשם עלייה של 13% ל-7.1 דולר.
שויד אמר על תוצאות הרבעון כי "סיימנו את השנה עם רבעון חזק, עם 13% צמיחה ברווח למניה לכל השנה – הגבוה ביותר מזה יותר מעשור. נוסף לכך, שיעור הרווחיות התפעולית הוא 45% – מבין הגבוהים ביותר של חברות ציבוריות. פלטפורמת ההגנה שלנו, אינפיניטי, מתוגברת על ידי בינה מלאכותית ומועברת על גבי הענן, וממשיכה להתקבל אצל עוד ועוד לקוחות – מה שדחף את הצמיחה של 15% במכירות מנויי ההגנה ברבעון. ארגון המחקר והפיתוח שלנו ממשיך לייצר את רמות ההגנה הגבוהות ביותר וחדשנות של טכנולוגיות בינה מלאכותית, וארגון המכירות שלנו הצליח לייצר תפנית בפעילות מול לקוחות – מה שהביא לצמיחה דו ספרתית בעסקאות חדשות ברבעון הרביעי".
המצב של ישראל בסייבר
כמו בכל רבעון, שויד התייחס למצב הסייבר, בישראל ובחו"ל. "ישראל היא אחת המדינות הכי מותקפות בעולם, וזה התגבר בחודשים האחרונים, בגלל המלחמה", אמר. על פי נתוני צ'ק פוינט, יותר מ-100 קבוצות האקטיביסטיות תקפו את ישראל ברבעון האחרון של השנה, כשמתוכן 10 גרמו לנזקים גדולים. חמש מהן אלה קבוצות שלוחות איראן והחמש האחרות – של החיזבאללה.
לפי הנתונים, ארגון ישראלי חווה ברבעון הרביעי אשתקד 1,300 מתקפות בממוצע, לעומת 1,150 מתקפות לארגון באופן גלובלי. מספר מתקפות הכופרה על מטרות ישראליות גבוה דרמטית – ב-80% – מהנתון בחו"ל, ועומד על אחד מכל 20 ארגונים. כמו כן, נרשמה עלייה דרמטית במתקפות דור 5, בארץ ובעולם. בשלושת החודשים המדוברים, 5,000 ארגונים בעולם סבלו ממתקפות כאלה – זינוק של 90% לעומת הרבעון הקודם.
שויד התייחס למגזר בתי החולים, שהוא המגזר הבולט ביותר, מבחינה תקשורתית, במתקפות הסייבר עליו בחצי השנה האחרונה. רק אתמול, בית החולים רמב"ם הותקף בסייבר. לדבריו, "המוכנות של בתי החולים בישראל השתפרה בחודשים האחרונים, אבל לא בהרבה. ככלל, סקטור הבריאות מאוד חשוף. ארגוני הבריאות בישראל ממשיכים להתמודד עם מתקפות הסייבר, אבל עוד יש להם בהחלט לאן להעלות את רמת האבטחה".
באשר להשפעת המלחמה על צ'ק פוינט, הוא אמר כי "אנחנו נדרשים לעבוד עם פחות אנשים, כי רבים מהעובדים במילואים. הלב שלנו בחזית, עם החיילים והרצון להחזיר את החטופים. החודשים האלה לא טריוויאליים ואנחנו עומדים היטב באתגר הזה. קיימנו כרגיל את הכרזות המוצרים שתכננו לקיים. עשינו גם לא מעט פעילות ציבורית – סייענו למאות יוזמות".
לסיכום ציין שויד כי "יש בישראל תעשיית היי-טק נהדרת, עם חדשנות, ובניגוד לתחזיות הפסימיות, אני חושב שהיא תמשיך להיות מובילה בתעשיית הטכנולוגיה העולמית. עקב האכילס שלנו הוא שיש לנו הרבה חברות שלא יודעות להרוויח כסף – וזאת בעיה, כי זה יוצר תלות במשקיעים, שרואים שלא קיבלו החזרים על ההשקעות שלהם ומפסיקים להשקיע. אם החברה לא רווחית – נגמר לה החמצן והיא חדלה מלהתקיים. ככל שהתעשייה יותר מבוססת סטארט-אפים וחברות לא רווחיות – הסיכון שיש לה הוא יותר גדול, וישראל נמצאת בפרופיל סיכון גבוה".
06/02/24 13:58
8.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"אלה היו 31 שנים מדהימות", אמר היום (ג') גיל שויד, ממייסדי ומנכ"ל צ'ק פוינט, במסיבת העיתונאים הרבעונית של החברה – רגע אחרי שהודיע שהוא מתעתד לפרוש מתפקיד המנכ"ל ולהפוך ליו"ר פעיל. "הגענו לכל הישג אפשרי ויצרנו תעשייה חדשה יש מאין, שמובילה את אבטחת האינטרנט. האינטרנט הפך להיות מרכז החיים של רבים מאתנו, שלא לומר כולנו, והשנים האחרונות הראו כמה זה חשוב. צ'ק פוינט היא חלק מזה".
הוא ציין כי "צ'ק פוינט מציגה בעקביות תוצאות מצוינות, עם גידול שאין לו כמעט אח ורע בתעשיית הטכנולוגיה. יצרנו מודל שחברות ישראליות אחרות יכולות לפעול לפיו – שהן יכולות לגדול, להצליח, להוביל עולמית, ולמכור ביותר ממיליארד דולר. פעם זה היה נחשב תקרת זכוכית עבור חברות מקומיות".
31 שנה על קצה המזלג
צ'ק פוינט נוסדה ב-1993 על ידי שויד, מריוס נכט ושלמה קרמר. ההשקעה הראשונה של גורם חיצוני בחברה הייתה של 400 אלף דולר, שהיא קיבלה מקבוצת BRM של האחים אלי וניר ברקת, כיום שר הכלכלה, וכן של יובל רכבי ועמרי מן. ההמצאה הידועה ביותר שלה, ואחת המשמעותיות בהיסטוריה של הרשת, היא הפיירוול. שויד אמר כי "בשנים הראשונות לפעילותנו, נאבקנו כדי שאנשים יאמינו שיש פוטנציאל בדבר הזה שנקרא אינטרנט, שלא לומר באבטחת האינטרנט. אני חושב שההיסטוריה מראה שהצלחנו".
במהלך השנים, צ'ק פוינט קנתה לא מעט חברות, בהן את חטיבת האבטחה של נוקיה, NFR סקיוריטי, הייפרווייז ופרימיטר 81. צ'ק פוינט היא החברה שממנה יצא ניר צוק, שבמשך שנים הסתובב בקליפורניה עם רכב שנשא את לוחית הזיהוי Check Point Killer. צוק ייסד בהמשך את פאלו אלטו, וב-2015 עבר שווי השוק שלה את זה של צ'ק פוינט. כיום הפער ביניהן גדול מאוד, לטובת החברה של צוק.
לדברי שויד, משבר הקורונה היה אחד הרגעים המרגשים בהיסטוריה של צ'ק פוינט – עקב השפעתה החיובית על החברה, לאחר שבעקבות הסגרים בעולם, ארגונים נאלצו להסתגל לעבודה מהבית. "הקורונה יצרה שינוי פנימי בתרבות של הארגונים ושינוי דרמטי בעולם. האינטרנט הפך להיות המצע להכול – של העבודה, הפנאי והחיים בכללותם. את כל זה צריך היה לאבטח, וכאן אנחנו נכנסנו", אמר.
מה שויד מחפש במחליף שלו?
בתשובה לשאלה על דמות המנכ"ל החדש, שויד ציין כי "אני לא מחפש העתק שלי. אני נשאר בצ'ק פוינט ואמשיך להביא אליה את הערכים שאני מביא אליה כיום. אני מחפש מישהו שיהיה בעל תשוקה רבה לאבטחה. הרקע שלי הוא של מפתח, אני אוהב את המחשב והמשרד, ואני רוצה מישהו שאוהב לצאת החוצה. מישהו עם ניסיון בארגונים גדולים". הוא אמר כי "אנחנו מחפשים מנכ"ל הן פנימית והן בחוץ, גלובלית, אבל אני מקווה שהוא יהיה ישראלי, וגם אם לא – יש חשיבות לכך שהוא יעבוד מישראל". "המנכ"ל החדש ואני נעבוד בשותפות, וכמו בכל שותפות, נמצא את נקודת האיזון", אמר.
באשר לו אישית, שויד ציין ש-"אני לא מתכוון ללכת לפוליטיקה – המיקוד שלי הוא ויישאר בצ'ק פוינט".
לסיום, מה הוא אומר על מצב התעשייה כיום, בפרספקטיבה של שלושה עשורים? "בהרבה מקרים, תעשייה לא נמצאת בשיאה אחרי 30 שנה. במבט לאחור, לא זה המצב בתעשיית הסייבר. להפך, היא כיום הרבה יותר לוהטת ומעניינת מאשר לפני 10, 15 ו-ודאי 30 שנה", אמר שויד.
06/02/24 15:19
8.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לי ג'ה-יונג, יו"ר ומנהיג Samsung Electronics – החברה האם של יצרנית הטלפונים הניידים סמסונג (Samsung) – זוכה מאשמת ניהול לא חוקי של החברה ולא ישלח לכלא, כפי שקבע במקור בית משפט בדרום קוריאה בשנת 2021.
בית המשפט בסיאול זיכה השבוע את לי, המכהן כיו"ר החברה, מאשמת מתן שוחד וביצוע מניפולציות במניות החברה, שבהן הורשע בעבר. זיכוי זה בא לאחר שנים של מאבק משפטי, שבמסגרתו הואשם לי בשימוש בכספים לא חוקיים ובניצול סמכותו. ההאשמות נגד לי ג'ה-יונג
בשנת 2020 הואשם לי – נכדו של מייסד החברה ובנו של יו"ר הקבוצה הדרום קוריאני המיתולוגי, לי קון-הי – כשעוד היה רק סגן יו"ר הקבוצה, במתן שוחד. בית המשפט גזר עליו אז 30 חודשי מאסר, מהם היו אמורים להתקזז 12 חודשים, בהם כבר "בילה" בכלא בגלל אותה עבירה.
למעשה בית המשפט קבע באותם ימים ש-לי מימן באופן לא חוקי את מיזוגן של שתי חברות בנות של סמסונג, שהתבצע ב-2015, תוך שימוש בכספים מקרנות נאמנות של משפחתו, ובנוסף הוא גם הואשם בהעלמת מסים, במניפולציה על מניות החברה, ובמתן שוחד לנשיאת קוריאה הדרומית לשעבר, פאק גון-הייה, שנאלצה לעזוב את תפקידה עקב החשדות למעורבות בפרשת השוחד.
ב-2021, כאמור, הורשע לי ונידון לשנתיים וחצי מאסר. בית המשפט קבע אז שהוא ניהל את סמסונג "כמו ממלכה פרטית" ו"השתמש בחברה למטרות אישיות".
לי, שהיה אז סגן יו"ר סמסונג, ישב בכלא עד שבאוגוסט 2022 קיבל חנינה מנשיא דרום קוריאה, יון סוק-יאול, וזאת לרגל יום העצמאות הלאומי שחל ב-15 באוגוסט. חנינה זו אפשרה לו לחזור להוביל את סמסונג ולזכות בתואר יו"ר התאגיד. אלא שהחנינה הייתה כנראה רק על עצם הישיבה בכלא, ולי ששוחרר על תנאי, ניאלץ להיאבק כדי שלא לשוב לריצוי עונשו.
על אף הנחרצות שבקביעה – העליון הפך את ההחלטה הקודמת
כאמור, לאחר קבלת גזר דינו זה ערער לי לבית המשפט העליון. במהלך הערעור טען צוות ההגנה שלו כי ההאשמות נגדו מופרכות והודגש כי לא היה לו כל קשר למימון הלא חוקי של מיזוג החברות. רק כעת – בתום כמעט שלוש שנים של מאבק משפטי – קבע בית המשפט העליון, במפתיע, שהוא מקבל את ערעורו של לי, וזיכה אותו מכל אשמה. בית המשפט קבע כי לא הוכח שהיה ללי קשר למימון הלא חוקי, וכי היו"ר גם לא ניהל את סמסונג באופן המפר את החוק במדינה.
שופט בית המשפט המחוזי המרכזי בסיאול, פארק יונג-ג'ה, אמר כי אין מספיק ראיות לכך שסמסונג התכוונה לגרום הפסדים לסמסונג C&T ולבעלי המניות שלה באמצעות המיזוג. "גם אם השליטה של לי התחזקה, המיזוג במקרה זה לא יכול להיחשב בלתי הוגן, כל עוד יש מטרה סבירה למיזוג", הרחיב השופט פארק את נימוקיו.
התגובת לזיכויו של לי דרמתיות. "זהו פסק דין מזעזע לחלוטין", אמר פארק סנגין, פרופסור לכלכלה באוניברסיטה הלאומית של סיאול, ל-CNN. הוא הוסיף כי ההחלטה "תוביל להורדת אמון המשקיעים הזרים במערכת המשפט הקוריאנית ולתקינות שוק ההון הקוריאני".
יצוין כי למעשה לא מדובר במקרה היחיד שבו משפחת לי נמצאה כמעורבת בשחיתות – ל-לי האב, שמת עוד באוקטובר 2020, היה עבר עשיר בהרשעות – ב-1996 הוא הורשע בשחיתות, ואחר כך בשחיתות ובהעלמות מס ב-2008, אך לבסוף זכה בחנינה מנשיא דרום קוריאה.
התנהלות משפחת לי הושפעה, לכאורה, מכך שלאורך שנים רבות שררו בדרום קוריאה יחסי הון-שלטון הדוקים על תקן של נורמה. בשנים האחרונות המצב השתנה, כשלמקרה השוחד של סמסונג, שטלטל את המדינה והממשל שלה, הייתה השפעה גדולה על כך.
עם זאת, הזיכוי המוחלט כעת מרים גבות ומעורר ספקות, לכאורה, בשינוי המדובר.
כך או כך, הזיכוי של לי מהווה ניצחון גדול עבורו, אבל גם ל-סמסונג עצמה שהפרשה כולה האיבה עליה. הזיכוי מחזק את מעמדו של לי כמנהיג המוביל את סמסונג ומאפשר לו להמשיך לאחוז בהגה החברה.
לא ברור אם התובעים יערערו על פסק הדין האחרון, שללא ספק הפתיע רבים, כולל מומחים למשפט עולמי.
06/02/24 16:14
8.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
06/02/24 16:44
8.47% of the views
מאת אנשים ומחשבים
חדשות מ-וויז: חברת הסייבר של אסף רפפורט נושאת עיניה אל עבר הנפקה בנאסד"ק וממנה בפעם הראשונה נשיא – את דאלי ראג'ק, שיכהן גם כסמנכ"ל התפעול וידווח לרפפורט. כמו כן, החברה דיווחה כי סיימה את 2023 עם מכירות בסך של 350 מיליון דולר ולדבריה, נתח שוק של 40% מחברות הפורצ'ן 100. וויז מציבה לעצמה יעד מכירות של מיליארד דולר, לקראת ההנפקה.
וויז גייסה עד היום 900 מיליון דולר, לפי שווי אחרון של 10 מיליארד, מעסיקה כ- 900 עובדים ומתכננת לגייס בשנה הקרובה כ-400 עובדים בישראל, בארצות הברית ובמדינות נוספות. היא הוקמה ב-2020, קצת לפני הקורונה, על ידי השותפים הוותיקים אסף רפפורט, ינון קוסטיקה, עמי לוטבק ורועי רזניק, שייסדו ביחד גם את אדאלום, שנמכרה למיקרוסופט. וויז הפכה לסטארט-אפ שצומח הכי מהר בעולם. על לקוחותיה נמנים קולגייט-פלמוליב, ב.מ.וו., מורגן סטנלי, פוקס וחברות נוספות.
ראג'ק יצטרף לוויז עם יותר מ-25 שנות ניסיון בתפקידי מכירות, תפעול והבאת מוצרים לשוק בחברות מובילות. במסגרת תפקידו כנשיא, הוא יוביל את אסטרטגיית הצמיחה של וויז – בדרך להנפקה וכתוצאה מכך, להפיכתה לחברה ציבורית.
בארבע השנים האחרונות הוא שימש כנשיא וכסמנכ"ל התפעול של Zscaler, ותחת ניהולו המכירות השנתיות של החברה זינקו ב-700%. קודם לכן הוא היה סמנכ"ל לקוחות והכנסות באפ-דיינמיקס, שנרכשה על ידי סיסקו, והעלה את המכירות של החברה משבעה מיליון דולר למיליארד דולר – שזה כמעט פי 150 (!). בנוסף, ראג'ק שימש בשורה של תפקידי ניהול ומכירות בחברות כגון ורינט ו-BMC.
"אתגר שלא יכולתי לסרב לו"
רפפורט אמר כי "אנחנו שמחים להודיע על הצטרפותו של ראג'ק להנהלת וויז – חברה שפועלת כבר מהיום הראשון עם חזון ברור של צמיחה מהירה, חדשנות טכנולוגית וערך תמידי ללקוחות. בשנה הקרובה אנחנו מתכננים לבצע קפיצת מדרגה נוספת, ולהמשיך לפעול למען המטרה הבאה שלנו – מיליארד דולר מכירות, עם הפנים לקראת הנפקה. במשך השנים ראג'ק הוביל צמיחה אדירה בכמה מהחברות הגדולות והחדשניות בעולם, ואנחנו בטוחים שהוא ימלא חלק מכריע במסע הצמיחה שלנו, בדרך להובלת שוק אבטחת הענן העולמי".
לדברי ראג'ק, "לאורך הקריירה שלי זכיתי לעבוד ולהשפיע על חברות טכנולוגיה מצוינות בתעשייה. ל-וויז יש הזדמנות אדירה בשוק שבו היא פועלת, כמו גם את היכולת להמשיך לצמוח במהירות ובקנה מידה משמעותי. אתגר המכירות בסך של מיליארד דולר, שהחברה מציבה בפניה, הוא כזה שלא יכולתי לסרב לו – אנחנו הולכים לשנות את פני אבטחת הסייבר, ואני יותר ממוכן להתחיל לעסוק במלאכה".
06/02/24 11:37
6.78% of the views
מאת אנשים ומחשבים
מאת: הילל יוסף
הקסגון (Hexagon) – המיוצגת בישראל בלעדית על ידי גיב סולושנס (GIV Solutions) – זכתה בפרס הטרנספורמציה הדיגיטלית הטובה ביותר על ניהול נכסים, בכנס התחזוקה הבינלאומי IMC 2023.
כנס התחזוקה הבינלאומי ה-37 נערך באחרונה באי מרקו, פלורידה, ואורגן על ידי Reliabilityweb.com. בכנס נחשפו ארגונים שהטמיעו את הפתרונות הטובים ביותר לשיפור ניהול נכסים, בהתאם לנושא השנה של הכנס – "יצירת אמינות בת קיימא".
בפרס הטרנספורמציה הדיגיטלית הטובה ביותר לניהול נכסים זכתה חטיבת Asset Lifecycle Intelligence של הקסגון. זאת, בשל הפתרון HxGN EAM. זהו פרס הפתרונות הראשון של HxGN EAM מאז נרכשה על ידי הקסגון בשנת 2021.
HxGN EAM – פתרון ניהול נכסים מוביל בענף התעשייתי
הפרס ניתן עבור HxGN EAM גרסה 12.1, והוא מדגיש את ההשקעה המתמשכת של הקסגון בפיתוח פלטפורמת ניהול הנכסים הארגוניים (EAM) המובילה בשוק. זאת, תוך התמקדות בחדשנות מתמשכת ופיתוח המועיל לשווקים המרכזיים של הקסגון.
HxGN EAM הוא פתרון ניהול נכסים מוביל בענף התעשייתי. הפתרון נועד להאריך את מחזור החיים של נכסי הארגון ולשפר בו תהליכים.
עם יותר מ-30 שנות ניסיון וחדשנות רציפה, HxGN EAM משלב יכולות לניהול הביצועים של נכסים (APM) ותכנון השקעות בנכסים (AIP) – בפלטפורמה אחת מקיפה. הפלטפורמה כוללת מגוון רחב של כלי התחזוקה המבוססים על סיכונים, התניות ואמינות, לצד טכנולוגיות מתקדמות כגון בינה מלאכותית (AI) ולימוד מכונה (ML), שיכולות לספק נתונים מדויקים ומהימנים, כמו גם תובנות אסטרטגיות. זאת לשם קבלת החלטות טובה יותר, תוך עמידה במדיניות הארגון. הקסגון ידועה גם בהתחייבותה לטכנולוגיה ירוקה, לטיפוח כדור הארץ וליצירת עתיד ירוק ובר-קיימא.
מאיר גבעון, מייסד ומנכ"ל גיב סולושנס. צילום: ניב קנטור
"גאים להיות המשווקים הרשמיים היחידים של HxGN EAM בישראל"
קווין פרייס, סגן נשיא נכסים דיגיטליים בחטיבת Asset Lifecycle Intelligence של הקסגון, אמר כי "אנחנו גאים מאוד להיות מוכרים על ידי Reliabilityweb על עבודתנו בעולם הטרנספורמציה הדיגיטלית. פרס זה מאשר את המחויבות שלנו, בת עשרות השנים, לחדשנות, כמו גם את מסירותנו לעזור ללקוחות שלנו להשיג את יעדי ניהול הנכסים שלהם". פרייס סיים באומרו כי "אנחנו נרגשים להמשיך להיות בחוד החנית של התעשייה הזו, להגדיר מחדש את השוק עם הטכנולוגיות שלנו ולהמשיך לייצר שינוי חיובי עבור לקוחותינו".
מאיר גבעון, מנכ"ל ומייסד גיב סולושנס: "אנו מברכים את הקסגון על הזכייה. אנו גאים להיות המשווקים הרשמיים היחידים של HxGN EAM בישראל. יחד, נמשיך לעזור לארגונים המובילים במשק, במגזר הפרטי והציבורי, להתייעל, להפחית סיכונים ולשפר את ניהול הנכסים שלהם, עם הכלים המתקדמים ביותר בשוק".