The headlines that made most buzz on this page
21/11/24 18:06
8.73% of the views
מאת אנשים ומחשבים
דל, כמו כמעט כל יצרנית מחשבים ניידים עלי אדמות, הכריזה מיד עם ההשקה של מעבדי ה-Snapdragon X של קוואלקום על כמה מחשבים חדשים, שמגיעים כעת לארץ. אחד מהם הוא ה-Latitude 7455, ששייך לסדרה העסקית המוכרת כל כך של החברה.
המחשב החדש מגיע בצבע אפרפר, שמקיף אותו מכל כיווניו ובעצם מזכיר מחשב אחרים של דל. מדובר בסוג של מסר, כאילו להראות שעל אף שיש בפנים מעבד בינה מלאכותית חדש, גם במקרה הזה הלפטופ מגיע כשהוא מוכן לעבודה העסקית שמחכה לו – כל עוד אין חריגות אל עבר יישומים שלא מוכנים עדיין לעבודה תחת מעבד ARM, ועדיין זקוקים למעבד x86 של אינטל, כמו פעם.
ה-Latitude 7455 הוא אחד המחשבים הראשונים שהגיעו אליי לסקירה עם מעבד Snapdragon X Plus – המעבד המעט יותר חלש שמציעה קוואלקום לשוק המחשבים הניידים. ההבדל המשמעותי היחיד בינו לבין המעבדים החזקים יותר הוא 10 ליבות מחשוב לעומת 12. למעשה, X1P64100 הוא המעבד היחיד בדרגת ה-Plus, והוא מגיע עם אותו NPU, שמציע 45TOPS, פועל במהירות בסיסית יחסית גבוהה של 3.4 גיגה-הרץ, ואפילו מציע את אותו שבב גרפי כמו חלק ממעבדי ה-Elite. הוא לא ממש מרשים, לפחות לא כמו שקוואלקום הייתה רוצה, מול מה שמציעות בהיבט הזה המתחרות – אינטל ובמיוחד AMD.
מכיוון שכך, לא ממש מפתיע שבביצועי הליבה היחידה במבחנים של Latitude 7455, התוצאות היו מאוד דומות, ובחלק מההרצות אפילו טובות יותר, מביצועי הליבה היחידה של ניידים עם מעבד ה-Elite של קוואלקום, אך מעט חלשות יותר בגלל מספר הליבות במבחני ריבוי הליבות. עם זאת, גם בבדיקת ריבוי הליבות ההפרש לא היה גדול.
ה-Latitude 7455 של דל. צילום: יח"צ
הזמן, המסך והמבנה
דבר שהיה לי חשוב יותר הוא לבחון כמה זמן המחשב מחזיק מעמד, ואת זה הצלחתי לבצע עם בדיקת הזמן של היישומים ב-PCMark 10. ה-Latitude 7455 הגיע במבחן זה לזמן עבודה של 10 שעות ו-36 דקות – קצת פחות ממה שהציגו באחרונה מחשבים אחרים עם מעבדי בינה מלאכותית. עם זאת, זה עדיין זמן הרבה יותר גבוה ממה שהיה מצופה בעבר – ועדיין מבטיח הרבה יותר מאשר יום עבודה שלם, אם מתחילים עם סוללה מלאה. אם לוקחים בחשבון שמדובר בסוללה בינונית יחסית, שמציעה 54Whr, הזמן שהושג במבחן אפילו עולה דרגה.
המחשב החדש מצויד במסך IPS בגודל 14 אינץ' ברזולוציית 2560×1600 פיקסלים, והוא תומך במגע ומגיב היטב לכל נגיעה – אם כי הוא מציע תמיכה בקצב הריענון המינימלי בלבד, שעומד על 60 הרץ. הוא מציע בהירות תקנית לשימוש משרדי שעומדת על 400 ניט, וכן גימור מאט, שחביב במיוחד על אלה שלא אוהבים השתקפויות – ובצדק. יש גם 16 גיגה-בייט זיכרון RAM ו-512 גיגה-בייט זיכרון אחסון – ובהיבט הזה, זה מעט מדי.
המבנה שלו מוצק משהו, ומשדר עמידות ואמינות – גם בזכות צירי המסך החזקים יחסית, שמונעים נדנוד מיותר. הוא יחסית עבה, עם גובה של 16.9 מ"מ. משקלו הוא 1.44 ק"ג. יש בשוק מחשבים קלים ממנו עם מסך בגודל זהה, אבל זה גם אומר שיש מספיק יציאות לחבורים של ציוד היקפי: חיבור USB-A ושני חיבורי USB-C, וגם חריץ לכרטיס זיכרון מסוג microSD. חסר היה לי קצת חיבור למסך, אבל דל פיצתה על כך עם התמיכה של חיבורי ה-USB-C ב-DisplayPort 2.1 וה-USB 4.
המחשב תומך, מבחינת קישוריות, ב-Bluetooth 5.4 וב-WiFi 7, וכן מציע מערך מקיף לביצוע שיחות וידיאו עם מצלמת רשת ברזולוציית 1080p. זו מלווה בחיישן IR, במערכת רמקולים משני טוויטרים ושני וופרים – כל אחד בעוצמה של 2 וואט, וכן במערך מיקרופונים מדויקים.
אחד ההיבטים המוצלחים יותר ב-Latitude 7455 הוא המחיר היחסית סביר עבור מחשבי בינה מלאכותית, ותג המחיר שלו הוא 5,449 שקלים. עבור אנשים שהשימושיות שלהם במחשב היא תעסוקתית, ועבור אלה שמחפשים מחשב מוצק ומהימן לעבודה מחוץ למשרד, ה- Latitude 7455מציע את כל מה שיש לבינה מלאכותית תחת Windows להציע כיום – עם Copilot, או איך שיקראו לזה בהמשך הדרך, ובמיוחד עם זמן עבודה לא רע במיוחד.
21/11/24 17:32
7.94% of the views
מאת אנשים ומחשבים
ועדת הכספים אישרה אתמול (ד') שינוי בחוק חשבוניות ישראל, כך שהחל מחודש ינואר הקרוב, בתי עסק יחויבו לקבל אישור מרשות המסים לביצוע עסקאות בסכום של מעל 20 אלף שקלים עם בתי עסק אחרים. זאת, במקום 25 אלף שקלים, כפי שהיה בפיילוט.
על פי הודעת רשות המסים, החל מאותו החודש היא "תקצה מספרי הקצאה ייחודיים לחשבוניות בעסקאות שסכומן עולה על 20 אלף שקלים לפני מע"מ. ללא מספר הקצאה כאמור, לא תאפשר רשות המסים לנכות מס תשומות בגין אותה חשבונית. כמו כן, הצו שאושר (בוועדת הכספים – י"ק) מסמיך את רשות המסים לא להקצות מספר הקצאה כאמור לחשבונית מס, אם עולה חשד כי מדובר בחשבונית שהוצאה שלא כדין".
מטרת השינוי היא להגביר עוד יותר את המאבק בהון השחור ובחשבוניות הפיקטיביות. הפרויקט יצא לפיילוט לפני כחצי שנה ומנתונים שהוצגו בוועדה עולה כי בתקופה זו, מחזור העסקאות שהתגלו כפיקטיביות עמד על כ-30 מיליארד שקלים, מהם נגזר מע"מ בגובה של כחמישה מיליארד. להערכת אנשי רשות המסים, הם הצליחו לסכל, מתוך סכום זה, הונאות בסכום של כמיליארד שקלים.
אריה רימיני, מנכ"ל שע"מ, זרוע המחשוב של רשות המסים. צילום: ניב קנטור
תהליך האישור והקצאת המספר מבוסס על מערכת שפותחה בשע"מ, זרוע המחשוב של רשות המסים, שבראשה עומד אריה רימיני. הוא מבוצע באמצעות התקשרות אונליין של מבצע העסקה עם הרשות וקבלת אישור בצורה מקוונת. באמצעות זה מקווים ברשות לצמצם את האפשרויות של הוצאת חשבוניות פיקטיביות והעלמות מס, שהן בהיקף גדול בישראל יחסית למדינות אחרות.
"החלטה שתחזק את הכלכלה הישראלית"
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', אמר לאחר קבלת האישור בוועדת הכספים כי "מהפכת חשבוניות ישראל נמשכת. המהלך שאושר בוועדה הוא צעד משמעותי נוסף במאבק שלנו בתופעת החשבוניות הפיקטיביות ובשוק השחור. המאבק הזה, ובתוכו ההחלטה הזו, יחזק את הכלכלה הישראלית, יבטיח גביית מסים הוגנת וישמור על הקופה הציבורית. הקטנת רף הדיווח ל-20 אלף שקלים ומתן סמכות לרשות המסים למנוע הקצאת מספר לחשבוניות חשודות הם כלים חשובים, שיסייעו לנו להילחם בהונאות ולשפר את השוויון בין העסקים. בכוונתנו לצמצם עוד יותר את הסכומים שלהם תהיה חובת דיווח לשם הנפקת חשבונית. נמשיך לפעול בנחישות למען כלכלה יציבה והוגנת לטובת כלל אזרחי ישראל".
יצוין כי סמוטריץ' רצה להוריד כבר עכשיו את הסכום ל-5,000 שקלים. אולם, הוחלט שזה ייעשה בהדרגה, מדי שנה עד 2028.
עו"ד שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים. צילום: אביחי סוחר
שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים, אמר כי "זה אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שנעשו בעשור האחרון או בשני העשורים האחרונים במלחמה בהון השחור. מדינת ישראל איבדה מאות מיליארדים, אם לא מעבר לכך, והחקיקה אושרה בוועדה לאחר הצבת איזונים מתאימים, כדי לא לפגוע במהלכים כלכליים במשק ולא בבעלי העסקים". אהרונוביץ' ציין לשבח את פעילות המערכת, שכאמור, פותחה בשע"מ. "המערכת עבדה ולא היו נפילות. לכן, יחד עם ההצלחה שאנחנו רואים בפרויקט ותרומתו לכלכלת ישראל ולמלחמה בהון השחור, יש כאן הישג טכנולוגי של זרוע המחשוב של הרשות", אמר.
בראיון לאנשים ומחשבים, שנערך בספטמבר אשתקד, סיפר רימיני על הפרויקט, והסביר כיצד ה-IT מסייע למאבק בשחיתות ובהון השחור: "כל חשבונית שתופק על ידי כל אחד תתממשק ישירות למערכות שלנו, ועל מנת לנכות ממנה מע"מ, המגיש שלה יצטרך לקבל מספר הקצאה של החשבונית. ההקצאה הזו תתקבל לאחר שנבצע, ברשות המסים, תהליך של אימות ובקרה מהירים, כדי לוודא שלא מדובר בחשבונית פיקטיבית. ניעזר לצורך כך גם במערכות המודיעין שלנו. אנחנו מצפים שבכך, נצליח לעלות על עשרות מיליוני שקלים מגביית מע"מ, שלא נכנסים כיום לקופת המדינה".
רימיני ישתתף בפאנל מנהלי טכנולוגיה בכירים שייערך במסגרת ועידת הפסגה של אנשים ומחשבים, Top Summit, שתתקיים ביום א', ה-1 בדצמבר, בלאגו בראשון לציון. לפרטים נוספים ולהרשמה לוועידה לחצו כאן.
21/11/24 14:43
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
לרגל מבצע ההתרמה הארצי לאוטיזם, שנערך בתחילת השבוע, השיקו עמותת אלו"ט וקרן אתנה מיזם טכנולוגי-חינוכי חדש ,שנועד להנגיש לתלמידים ולציבור הרחב את האופן שבו חווים ילדים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי את העולם.
המיזם הושק במעבדת הדמיון של קרן אתנה בבית הספר השש-שנתי רמון בפתח תקווה. הוא יאפשר לתלמידים ומבוגרים להכיר חלק מהיכולות הייחודיות, המחשבות והקול של אנשים על הרצף האוטיסטי, כמו גם את הקשיים והאתגרים שלהם בסביבה שעבור אדם שאין לו אוטיזם נתפסת כ-"רגילה".
מרחב הלמידה החווייתי מתבסס על הטכנולוגיה של מעבדת הדמיון (כיתת העתיד) של קרן אתנה, שמספקת חוויה אימרסיבית באמצעות מציאות מדומה ולמידה אינטראקטיבית. בתכנון המיזם היו שותפים קרן אתנה והחטיבה לפיתוח ידע באלו"ט, יחד עם קבוצת אנשים מהמגוון האוטיסטי, שלקחו חלק בחשיבה, בתכנון וביצירת חלק מהתכנים המועלים בו.
היכרות מאפשרת הפחתת סטיגמות
באלו"ט מאמינים שהיכרות מאפשרת הפחתת סטיגמות, והנגשת החוויה האוטיסטית תשמש ככלי עזר נוסף להכשרת קהלים שבאים במגע יומיומי עם ילדים ובוגרים מהמגוון האוטיסטי.
המבקרים מוזמנים לחוות היבטים שונים של החוויה האוטיסטית – לדוגמה, לבצע משימה שדורשת מהם יכולות ריכוז או סריקה. באמצעות ההדמיה ניתן לחוש מה היתרון של יכולת מיקוד גבוהה, בדומה ליכולת שקיימת אצל רבים מהאוטיסטים. זאת, לצד החוויה במצבים מרובי גירויים של קולות, רעש ותנועה, שיכולים לדמות אתגרים בהתמודדות עם עומס חושי.
בטקס, שנערך בבית הספר רמון, השתתפו אנה נבות, נכחו סגנית ראש העיר פתח תקווה וראשת מינהל החינוך בעירייה, רמי הופנברג, ראש מינהל התרבות בעירייה, אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, דדי עטאס, מנכ"ל אלו"ט, רונית שוסל, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת הידע, ההדרכה והמחקר באלו"ט, לימור רייזפוס, מנהלת בית הספר רמון, ליזה רכס, מנהלת חטיבת הביניים בבית הספר, הצוות החינוכי ותלמידים. באירוע צוין שבהמשך יופעל המיזם בבתי ספר רבים נוספים בארץ שיש בהם מעבדות דמיון.
עטאס אמר בטקס כי "מעבדת הדמיון של קרן אתנה היא כלי עוצמתי, שיכול לחולל שינוי תודעתי בכל הקשור לאוטיזם. החוויה הייחודית שמספקת מעבדת הדמיון יכולה להפוך לאמצעי אפקטיבי במיוחד, שישנה את הדרך שבה ניסינו להנגיש אוטיזם עד היום".
בן ארי ציין כי "הפרויקט המרגש של מיזם החוויה האוטיסטית, בשיתוף אלו"ט, הוא עוד דוגמה לאפשרויות הכמעט בלתי מוגבלות שיש בחדר האימרסיבי".
21/11/24 15:22
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
כשאפל רכשה את שאזאם בשלהי 2018, בסכום של כ-400 מיליון דולר, משתמשים רבים חששו שהיא תשתמש בטכנולוגיה של הנרכשת לצורך קידום מוצרים שונים של החברה, ותפגע באפליקציית זיהוי השירים הכה אהובה עליהם. אז לא רק שאפל לא פגעה באפליקציה, היא ממשיכה לתחזק אותה היטב ואף חוגגת בימים אלה ציון דרך מיוחד: חצייה רשמית של קו ה-100 מיליארד זיהויי שירים מאז ההשקה שלה.
מה אומר המספר הזה, שמורכב מ-100 ועוד תשעה אפסים אחריו? שבאופן ממוצע, כל אדם על פני כדור הארץ, גם אם אין לו טלפון, השתמש באפליקציה 12 פעמים כדי לזהות שירים שהוא לא הכיר. מהצד השני, אם רק אדם אחד היה משתמש באפליקציה, הוא היה צריך לזהות את כל אחד מהשירים בשנייה, במשך 3,168 שנים.
"לא רק שציון דרך מונומנטלי זה משקף כמה אנשים נהנים להשתמש בשאזאם, אלא גם את התיאבון שלהם למוזיקה חדשה", אמר אוליבר שוסר, סגן נשיא באפל לאפל מיזויק וביטס. "גילוי מוזיקה הוא הליבה של כל מה שאנחנו עושים, ואנחנו ממשיכים לחדש כדי לוודא שחובבי מוזיקה ברחבי העולם יוכלו ללחוץ על הכפתור של שאזאם – לא משנה היכן הם שומעים מוזיקה מתנגנת".
21/11/24 16:49
7.14% of the views
מאת אנשים ומחשבים
אקזיט כל ישראלי: וויז הודיעה היום (ה') כי היא מבצעת את הרכישה של חברה השלישית שלה וקונה את דאזז, שפיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לתיקון אוטומטי של חולשות אבטחה. היקף הרכישה לא נמסר, אולם גורמים בענף העריכו אותו ב-450 מיליוני דולרים.
הפלטפורמה שפיתחה דאזז תצורף ל-Wiz Code, המוצר החדש של החברה של אסף רפפורט, שהושק בספטמבר האחרון כחלק מפתרונות אבטחת הענן שלה. המוצר מאפשר לצוותי פיתוח ולצוותי אבטחה לאתר חולשות בשלבים מוקדמים של תהליך הפיתוח, ישירות בקוד, וכן לחבר חולשות שנמצאו בסביבות הענן לקוד המקור שיצר אותן, לתעדף ולתקן אותן במהירות, באמצעות אוטומציה ובינה מלאכותית.
דאזז הוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט, המנכ"לית, תומר שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ויובל אופיר, המשמש סמנכ"ל מחקר ופיתוח. לרפפורט יש היכרות מוקדמת עמוקה עם מייסדי דאזז, ששניים מהם עבדו תחתיו: בהט הייתה משנה למנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח כשהוא שימש בתפקיד המנכ"ל, והובילה את החטיבה העסקית של אבטחת הענן, ושוורץ הוא מהעובדים הראשונים באדאלום – החברה הראשונה של רפפורט ושותפיו, שנמכרה למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר. אחרי אדאלום, שוורץ היה שותף בהקמה של ארמיס, ששווה כיום 3.4 מיליארד דולר. אופיר היה מוביל טכנולוגי ביחידה 8200 וסמנכ"ל המחקר והפיתוח של קלארוטי.
סגירת פערי אבטחה בשעות במקום בשבועות
הפלטפורמה של דאזז, המבוססת על אוטומציה ובינה מלאכותית, מאפשרת זיהוי, תעדוף ותיקון מהיר של חולשות אבטחה בסביבות הענן בארגונים. היא מרכזת את מיליוני ההתראות שמתקבלות מכלי זיהוי החולשות השונים בארגון, מתעדפת את החולשות הקריטיות ביותר שדורשות תיקון, ומאפשרת למהנדסים ולמפתחים לתקן אותן. התיקון נערך באופן אוטומטי – באמצעות ניתוח מקור החולשה ומתן הנחיות ברורות לתיקונה, עד כדי תיקון שורת הקוד הרלוונטית. כך, המוצר של הנרכשת מקצר באופן משמעותי את זמני תיקון החולשות, ומאפשר לסגור את פערי האבטחה תוך שעות בודדות במקום שבועות.
לפי ההודעה שלה ושל וויז, "דאזז צמחה בקצב מהיר בארבע השנים האחרונות, עם צמיחה של כ-500% בהיקפי המכירות משנה לשנה. החברה גייסה סכום כולל של 110 מיליון דולר ממשקיעים מובילים והכריזה ביולי האחרון על סבב גיוס בסך של 50 מיליון דולר".
מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה. צילום: אבישג שאר ישוב
וויז היא חברת אבטחת סייבר בענן, והיא פיתחה פלטפורמת CNAPP (ר"ת Cloud Native Application Protection Platform). חד הקרן הישראלי נוסד על ידי ארבעה יוצאי 8200, כאשר לבד מרפפורט, המנכ"ל, מדובר בינון קוסטיקה, רועי רזניק ועמי לוטבק. הארבעה יסדו במשותף גם את אדאלום. וויז הפכה ליוניקורן תשעה חודשים בלבד לאחר הקמתה, ואחרי שנה וחצי בלבד עמד שוויה על שישה מיליארד דולר – הישג נדיר בעולם הסטארט-אפים, בישראל וגם במבט גלובלי. בפברואר 2023 היא גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר, ושוויה בסבב הגיוס האחרון עמד על 12 מיליארד. החברה גייסה עד כה 1.9 מיליארד דולר. 45 מארגוני הפורצ'ן 100 הם לקוחותיה.
רכישות שיצאו לפועל – וכאלה שלא
באוגוסט אשתקד פורסם כי וויז מנהלת משא ומתן לרכישת חברת אבטחת סייבר ישראלית גדולה אחרת – סנטינל וואן. אולם, מיד לאחר הפרסום המגעים עלו על שרטון, וסנטינל וואן הפסיקה את שיתוף הפעולה שלה עם וויז. ביולי השנה, וויז ויתרה על הצעת רכישה שהגישה לה גוגל, תמורת 23 מיליארד דולר. העסקה, לו הייתה מתממשת, הייתה הגדולה ביותר של ענקית החיפוש, וכן האקזיט הגדול ביותר של חברה ישראלית.
במקום זאת, וויז מעוניינת לצאת להנפקה בוול סטריט, אלא שלפני כן היא רוצה להגיע למכירות של מיליארד דולר. החברה הודיעה בעבר כי היא "שואפת להמשיך ולהרחיב את הפלטפורמה שלה, ברקע הביקוש הגובר לפתרונות אבטחת ענן מוכללים, לעומת עשרות מוצרי אבטחה שלא מתקשרים זה עם זה ומקשים על ניהול מערך האבטחה".
מהצד השני, רכישת דאזז היא הרכישה השלישית ש-וויז מבצעת, ובסכום הגבוה ביותר שהיא שילמה עד כה עבור חברה. בדצמבר אשתקד היא קנתה את ראפט, שפיתחה פלטפורמת ענן לשיתוף פעולה בין מפתחים תמורת עשרות מיליוני דולרים. באפריל השנה היא רכשה את ג'ם סקיוריטי, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי ותגובה בזמן אמת למתקפות בענן, ושילמה תמורתה 350 מיליון דולר, במזומן.
"זיהוי, תעדוף ותיקון של חולשות – בראש סדר העדיפויות של התעשייה"
לפי רפפורט, "הוקמנו במטרה לעזור לארגונים לשמור על כל סביבת הענן שלהם – לא רק לזהות חולשות, אלא גם לתקן אותן באופן המהיר והיעיל ביותר. דאזז משתלבת בדיוק בחזון הזה, עם הפתרון המוביל בשוק לתעדוף ולתיקון של חולשות באמצעות בינה מלאכותית. הצוותים של וויז ודאזז עובדים יחד כבר שנים ארוכות, והרכישה תהווה מכפיל כוח להצעת הערך החדשה שלנו ב-Wiz Code".
בהט ציינה כי "זיהוי, תעדוף ותיקון של חולשות אבטחה נמצאים בראש סדר העדיפויות של התעשייה כולה. דאזז צמחה במהירות בזכות הטכנולוגיה שלה, והצליחה להוביל מהפכה בתחום תיקון החולשות".
21/11/24 14:05
5.56% of the views
מאת אנשים ומחשבים
תא"ל (מיל') יריב ניר, לשעבר הקשר"ר (קצין קשב ותקשוב ראשי) בצה"ל, ימונה לסמנכ"ל טכנולוגיות ומערכות מידע, או המנמ"ר, במרכז הרפואי תל אביב איכילוב – כך מסר היום (ה') בית החולים. ניר יחל בתפקידו בעוד כשלושה שבועות.
"סיימתי פרק מרתק בחיי בעולמות הסטארט-אפים", אמר ניר לאנשים ומחשבים. "שימשתי כסמנכ"ל תפעול ב-IQgo – חברה שפיתחה מערכת בעולם הקיימות, אולם היא נתקלה בקשיי גיוס למימון המשך דרכה ונסגרה".
לדבריו, "העולם הרפואי מוכן להמשך הטרנספורמציה הדיגיטלית, ואני מתרגש מהאפשרות לממש אותה בתפקידי החדש. נעצים את היכולות של הרופאים, הרופאות והצוותים הרפואיים עם טכנולוגיות מתקדמות, שישמשו אותם ככלי עזר, שיביא לשיפור ולייעול הטיפולים".
ניר התגייס ב-1989 לחיל הקשר. הוא היה מ"פ בקורס קציני קשר, קצין אג"ם תקשוב בפיקוד הצפון, מפקד בקורס קציני קשר וסמג"ד קשר בפיקוד המרכז. לאחר מכן הוא שימש כמפקד גדוד קשר בפיקודי הצפון והמרכז, ובהמשך ראש ענף מבצעים באגף התקשוב, וכן מפקד קשר פיקודי (מקש"פ) בפיקוד המרכז. לפני מינויו לקשר"ר, ניר היה ראש מחלקת אג"ם באגף התקשוב. ניר החל את תפקידו כקשר"ר ב-2018, ובסיומו עזב את הצבא בדרגת תת אלוף, לאחר 33 שנות שירות.
לניר תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר שני במשפטים – שניהם מאוניברסיטת בר אילן, ובנוסף, הוא היה חניך במב"ל (המכללה לביטחון לאומי).
לסיום הוא אמר כי "בכוונתי לפצוח ולהעמיק את שיתופי הפעולה עם גופים נוספים – בתעשייה, באקדמיה ובממשלה, ביניהם משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי. זאת, כדי לקדם את ה-IT באיכילוב, לטובת המטופלים.ות וצוותי הרפואה".
21/11/24 16:09
5.56% of the views
מאת אנשים ומחשבים
"אני מאמין בתפישה שלפיה הענן ההיברידי הפך למודל ההפעלה הדומיננטי בארגונים. שינוי זה יואץ עוד יותר על ידי צמיחת השימוש בבינה מלאכותית בקצה הרשת", כך אמר אתמול (ד') אנטוניו נרי, מנכ"ל HPE, בכנס החברה, Discover 2024, שמתקיים השבוע בברצלונה.
האירוע נפתח בהקשר שכמעט אי אפשר שלא לעשות כשמגיעים לבירה הקטלונית – עם מועדון הכדורגל ברצלונה והישגיו, שהוקרנו על מסכי הענק והזניקו את הרצאת המפתח של נרי. לדברי המנכ"ל, לא מדובר רק בחיבור אסוציאטיבי – "בארסה" מקיימת שותפות עסקית עם HPE, שעתידה לעזור למועדון לשפר את חוויית האוהדים באמצעות טכנולוגיות ענן מתקדמות. HPE תספק פתרונות טכנולוגיים לאצטדיון קמפ נואו החדש, שאמור להיות אחד ממרכזי הספורט והבידור המתקדמים באירופה.
אוהדים של ברצלונה על הבמה בכנס אתמול (ד'). צילום: לכידת מסך
העתיד: עבודה מולטי-היברידית
לאחר מכן, נרי עבר לטכנולוגיה: "כאשר ארגון משלב את השרתים המקומיים שלו עם שירותי ענן פרטיים ושירותי ענן של ספקים חיצוניים, הם יוצרים ענן היברידי", אמר. "אלא שחברות רבות הגיעו לתוצאה הזו באמצעות טלאי על טלאי, והפכו להיברידיות במקרה. גישה זו הותירה ארגונים, לעתים קרובות, להתמודד עם מורכבות עצומה. HPE נכנסת כאן לתמונה, ופועלת על מנת לפשט את השימוש ב-AI לכל לקוחות האטרפרייז שלה".
הוא ציין כי HPE מציעה בינה מלאכותית כדי לקבל בינה אנושית רבת ערך בקצה הרשת. הפתרון שלה הוא יישום של AI במקום שבו הנתונים מופקים – וזה תקף לכל סוגי החברות, החל ממפעלים תעשייתיים ועד ליציעי אצטדיונים.
לדעתו, "הבינה המלאכותית היא היישום עתיר המחשוב ומרובה הרשת של העידן הנוכחי. היא מייצרת עומס עבודה שדורש גישה היברידית. בנוסף, הסקת מסקנות על בסיס ניתוח AI צריכה להתרחש במקום שבו הנתונים מופקים – הקצה, מה שדורש רשת ייעודית וכוח מחשוב. אימוץ מוצלח של בינה מלאכותית דורש רשת מאובטחת, אמינה וחכמה, ליצירת אגמי נתונים וגישה אליהם, ולרתימת תובנות מהם. זו הסיבה שאני רוצה להפוך את הנטוורקינג לבסיס הליבה של החברה. פתרון הבינה המלאכותית שלנו כבר משולב מראש, נבדק מראש, והוא מוכן לפריסה בארבעה גדלים שיש לנו, וניתנים להרחבה בקלות".
"לקוחות צריכים להסיק נתונים בקצה הרשת, אך במקביל, הנתונים חייבים להיות מחוברים למשאבי AI וענן נוספים, כדי לאמן ולכוונן באופן עקבי את מודל הבינה המלאכותית, וכן כדי למקסם את הדיוק והאפקטיביות שלה. איזון זה, בין שירותים מקומיים ושירותי ענן, דורש גישה היברידית לפי תכנון", המשיך נרי.
הפתרון: פלטפורמת GreenLake
על פי מנכ"ל HPE, הפתרון לצרכים אלה של ארגונים הוא פלטפורמת GreenLake, שמחברת מיליוני מכשירים ותומכת באלפי ארגונים. "GreenLake", לדבריו, "מאפשרת לארגונים לנהל עלויות, תוך הגברת הגמישות וייעול התפעול", ומספקת גישה גמישה לנתונים ויישומים "בלא תצורה ורכש מורכבים".
החברה הכריזה בכנס על שורת פיתוחים מרכזיים בפלטפורמת CloudHPE GreenLake, שלטענתה מפשטים את הניהול בסביבות IT היברידיות מורכבות והטרוגניות, ומאפשרים ללקוחות להגביר את הזריזות והחדשנות. HPE חשפה פתרונות לניהול וירטואליזציה מאוחד, אחסון אובייקטים מהיר וניהול עננים פרטיים מנותקים, המהווים חלק מ-GreenLake.
לסיכום הנושא אמר נרי ש-"הענן הוא חוויה ולא יעד. לכן, הוא צריך להיות גמיש, מונגש ומרובה אפשרויות עבור הלקוחות. אנחנו נותנים ללקוחות את השליטה בחזרה לידיים. הם מחליטים איך דברים מתפתחים, הם בשליטה".
מנכ"ל HPE, אנטוניו נרי, מדבר על GreenLake בכנס אתמול (ד'). צילום: לכידת מסך
לצורך הצלחה בכך, HPE ביצעה 35 רכישות בתשע השנים האחרונות. בין היתר, היא קנתה ב-2015 את ארובה ושש שנים לאחר מכן את זרטו הישראלית, שמשמשת מרכז המו"פ שלה בארץ. כמו כן, יש לה כמה "שותפויות אסטרטגיות חשובות. אנבידיה היא דוגמה לכך", אמר נרי. מוקדם יותר השנה, שתי חברות הענק הכריזו על שיתוף פעולה ביניהן, כדי להאיץ את מהפכת ה-GenAI. "המערך החדש כולל פתרון AI מוכן לשימוש בענן פרטי, כולל מחשוב מואץ, עם שירותים, להשגת ערך באמצעות בינה מלאכותית", ציין.
פתרון שהושק בקיץ על בסיס שיתוף פעולה זה הוא HPE Private Cloud. "השירות מספק אינטגרציה עמוקה בכל שכבות המחשוב, ומאפשר לארגונים בכל גודל להשיג חסכון באנרגיה, מהירות וגמישות, לפיתוח ופריסה של יישומי GenAI באופן בר קיימא", אמר נרי. "HPE Private Cloud AI, שמופעל על ידי הקופיילוט החדש OpsRamp AI, מסייע לשפר את עומסי העבודה ואת יעילות ה-IT, כולל חוויית ענן בשירות עצמי, עם ניהול מלא לאורך כל מחזור החיים".
"כדי לשחרר את הפוטנציאל העצום של בינה מלאכותית יוצרת בארגון, HPE ואנבידיה פיתחו במשותף ענן פרטי מוכן לשימוש עבור AI, שיאפשר לארגונים למקד את המשאבים שלהם בפיתוח תרחישי שימוש חדשים בבינה מלאכותית, שיכולים להגביר את הפרודוקטיביות ולפתוח זרמי הכנסה חדשים", הסביר נרי.
החשיפות החדשות של HPE
כמיטב המסורת, הכנס כלל גם שורת חשיפות והכרזות, בהן על תוכניות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, וכן מוצרים ופתרונות חדשים בתחומים שונים כמו אחסון, וירטואליזציה ומחשוב עתיר ביצועים.
אחת ההכרזות הייתה על תוכנת HPE VM Essentials, שמספקת ניהול שרתים וירטואליים בצורה מאוחדת, ויכולות בחירה וגמישות ללקוחות, לטובת ניהול עומסי העבודה הווירטואליים שלהם בסביבות היברידיות. הפתרון החדש מפשט את הניהול על ידי שילוב עומסי עבודה וירטואליים קיימים עם ה-Hypervisor החדש VME של החברה. לפי HPE, בזכות המודרניזציה של GreenLake Cloud ו-HPE VM Essentials, ארגונים יכולים לחסוך בהוצאות עלות הבעלות הכוללת עד פי חמישה.
בנוסף, הוצג בכנס פתרון אחסון האובייקטים Alletra Storage MP X10,000, שמאפשר לארגונים לאחסן ולאחזר נתונים מהר יותר. לפי החברה, הפתרון משיג ביצועים מהירים עד פי שישה בהשוואה למתחרים. כמו כן, הוא מפשט את ניהול מערך האחסון בסביבות היברידיות וחוסך ללקוחות עד 40% בעלויות, ציינו ב-HPE.
כמו כן, החברה השיקה פתרון שמאפשר ניהול של ענן פרטי שמנותק מן הרשת, והיצע בתחום אחסון הבלוקים – מה שיאפשר חוויית ענן באתרים שאין להם חיבור לאינטרנט. בנוסף, שותפיה של HPE יוכלו להציע פתרונות ענן פרטי המופעלים על ידי Cloud GreenLake.
21/11/24 10:00
4.76% of the views
מאת אנשים ומחשבים
נראה כי הרשת החברתית רדיט (Reddit) חזרה לפעול, לאחר שאלפי משתמשים דיווחו על בעיות בגישה לפלטפורמה שלה אתמול. ההודעה האחרונה של רדיט מציינת כי "תיקון יושם ואנחנו עוקבים אחר התוצאות".
במהלך הלילה האחרון החלו להופיע דיווחים ברשתות החברתיות על דו"חות שגיאה בעיקר בניסיונות כניסה לאתר, כאשר השיא היה 49,000 דיווחים בשירות ניטור האינרנט Downdetector.
לפנות בוקר הודיעה רדיט כי היא בודקת את הנושא, ובתגובה לפניית תחנת הטלוויזיה פוקס (FOX) הגיבה, כי "היה באג" בעדכון האחרון שהחברה עשתה.
לאחר כארבע שעות הודיעה החברה כי "יש תיקון ואנחנו חוזרים לפעולה".
Monitoring: A fix has been implemented and we are monitoring the results. https://t.co/2PvzLp2CdN
— Reddit Status (@redditstatus) November 21, 2024