The headlines that made most buzz on this page
11/02/22 09:15
55.56% of the views
מאת אנשים ומחשבים
קנוניק (Canonic Security), סטארט-אפ ישראלי הפועל בעולם אבטחת הסייבר ומספק הגנה ייעודית להתמודדות עם איומים מבוססי SaaS – השלים גיוס Seed בסך שישה מיליון דולרים.
הגיוס נעשה מהמשקיעים: First Round Capital, Elron Ventures, SV Angel, Operator Partners ו-toDay Ventures.
קנוניק הוקמה ב-2020 על ידי בוריס גורין, המשמש כמנכ"ל, וניב שטיינגרטן, סמנכ"ל הטכנולוגיות. גורין היה בעבר מנהל פעילות מחקר אבטחת המידע בפרופפוינט (Proofpoint), שם הוביל פיתוח של מוצר זיהוי איומים בעולם התוכנה כשירות, SaaS. שטיינגרטן היה מייסד ושותף ב-OverOps, והוביל את התכנון והפיתוח של אחד הפתרונות הראשונים בתחום ניתוח ביצועי אפליקציות.
חברת ההזנק מונה יותר מ-30 עובדים, חוקרי סייבר ומהנדסי תוכנה יוצאי חברות אבטחת מידע והגנת סייבר. אנשיה פיתחו את Canonic App Governance, פלטפורמה לניהול היישומים הארגוניים, המאפשרת להגן על אפליקציות עסקיות בטכנולוגיית "ארגז חול".
הפלטפורמה פועלת בעולם אבטחת יישומי SaaS, ומאפשרת לארגונים לדמות התנהגות יישומונים ותוספי צד ג' בזמן אמת בסביבת SaaS ייעודית – ולעשות זאת לפני מתן גישה למשאבים הארגוניים. הפתרון שלה מוטמע בקרב יותר מ20- ארגונים בעולם. הוא מנטר עשרות אלפי אפליקציות ומגן על מאות אלפי משתמשים בכמה מגזרי תעשייה – שירותי בריאות, ביטחון ותוכנה, בארה"ב ובאירופה.
גורין אמר, כי "יישומי ענן ממשיכים לצמוח, וכמוהם הסיכונים וההתקפות עליהם. טכנולוגיות קיימות, הנשענות על ניטור תעבורת רשת, CASB, או קונפיגורציה, SSPM, אינן מודעות לקוד, שמתחבר או רץ באופן טבעי על פלטפורמותSaaS . הן לא נבנו לזהות חולשות והתקפות שמבוססות עליו".
קובי כץ, שותף ומנהל הטכנולוגיות בקרן אלרון ונצ'רס. צילום: גיא חמוי/רפאל
קובי כץ, שותף ומנהל הטכנולוגיות בקרן אלרון ונצ'רס, שרפאל היא שותפה אסטרטגית בה, ושימש עד באחרונה כסמנכ"ל המחשוב ומערכות המידע ברפאל, אמר, כי "צוות תפעול אבטחת המידע שניהלתי היה בין הראשונים להטמיע את הפלטפורמה של קנוניק כדי לתמוך בגילוי של איומים מבוססי SaaS ולספק יכולות תגובה תוך תמיכה באלפי משתמשים". כץ הוסיף, כי "כך שיפרנו את היכולות לזיהוי אפליקציות זדוניות, שגיאות תצורה ותבניות התנהגות אנומליות בזמן אמת – במטרה לצמצם באופן דרמטי את משטח התקיפה".
אל"מ (מיל') זוהר רוזנברג, ששימש ראש חטיבת הסייבר ביחידת 8200 וכיום שותף באלרון ונצ'רס, אמר, כי "אנו רואים פוטנציאל אדיר באוטומציה של אבטחת יישומי SaaS ובסיוע לארגונים לצמצם את משטח התקיפה שלהם. הגישה הייחודית של קנוניק היא בעלת פוטנציאל לשיבוש שוק בעולם אבטחת יישומי SaaS".
ג'וש קופלמן, מייסד ושותף ב-First Round, אמר כי "סביבות SaaS עסקיות מאפשרות למשתמשים להתחבר למשאבים ארגוניים על ידי אישור כל אחת מאלפי מיקרו-אפליקציות, תוך שימוש במגוון גובר של אפיקי אינטגרציה. מציאות זו מציבה סדרי גודל חדשים בעולם האיומים, המתבטאים בחולשות ואיומי אבטחה ייחודיים ליישומוני SaaS. קנוניק נותנת מענה לאתגרים הללו על ידי סיוע לצוותי אבטחה עם ניטור רציף, וכך מאפשרת לזהות ואף לסכל את האיומים הנובעים מחיבור של כל אינטגרציה ותוסף".
11/02/22 09:37
44.44% of the views
מאת אנשים ומחשבים
התשובה האירופית לחוק המימון האמריקני לתעשיית השבבים, בשווי 52 מיליארד דולר, הגיעה. בדיוק כמו שבארצות הברית רוצים שחלק משמעותי מתעשיית השבבים יהי קרוב לחברות שדורשות את המוצר, גם באירופה מתכוונים לנקוט דרך דומה.
לפי הצהרה שפורסמה, הוועידה הראשית של האיחוד תביא לאישור החברות בארגון בצעת חוק, שלפיה עד 2030 יציע האיחוד מימון בשיעור של כ-15 מיליארד אירו. סכום זה יתווסף למימון והשקעות מובטחים בשיעור של כ-30 מיליארד אירו מקרנות פרטיות בשוק, כמו NextGenerationEU ו-Horizon Europe וכן מתקציבים לאומיים של החברות באיחוד. הצפי של הוועדה הוא, שבהמשך צפוי הסכום הזה לגדול ואף להכפיל את עצמו, עם עוד השקעות פרטיות לטווח ארוך.
המטרה של הגוש התקציבי שנבנה היא להביא את נתח השוק של האיחוד האירופי לכ-20% מתעשיית השבבים עד 2030. לשם כך תאפשר הנהלת האיחוד למפעלים לקבל מימון נוסף מהמדינות שבהן תתרחש הבנייה. אחת המטרות העיקריות של החברות באיחוד היא אינטל, שהודיעה במהלך פגישות בשנה שעברה שהיא מתכוונת להקים מפעל נוסף באירופה.
עם זאת, לאחר ההכרזה כבר נשמעו קולות מצד המדינות הקטנות יותר באיחוד, שלפיהן, מכיוון שהוא יקל על חוקי הסבסוד והמימון שיכולות המדינות להציע במטרה למשוך מפעלים ליבשת, הנטייה תהיה אל אחת מהמדינות הגדולות במקום לקדם את התעשייה באחת הקטנות.